Federer padl v pěti setech, Murray je ve finále

25. 1. 2013, 13:45
Aktuality 213
Novak Djokovič se o svůj třetí titul z Australian Open v řadě utká s Andym Murraym. Britský tenista si postup do finále vybojoval v dnešním zápase s Rogerem Federerem, kterého za rovné čtyři hodiny porazil 6-4 6-7 6-3 6-7 a 6-2.
Andy Murray

Pětadvacetiletý Andy Murray má sice jako jeden z mála tenistů s Rogerem Federerem pozitivní bilanci, proti aktuální světové dvojce se mu ale nikdy nedařilo na grandslamových turnajích. Nevyzrál na něj na US Open, před třemi lety na Australian Open ani loni ve Wimbledonu, ovšem letos v Melbourne už se v dramatickém souboji dočkal.

Britský tenista se první tři sety opíral o skvělý servis, který si v nich ani jednou neprohrál. Od začátku Švýcara přehrával díky skvělému pohybu a agresivnější, ale pořád přesné hře, a už ve třetím gamu úvodní sady si připsal první brejk. Ten byl v prvním setu klíčový, Murray už si náskok pohlídal.

V následujícím setu už se Federer výrazně zlepšil na podání, které na druhou stranu posílal se 75% úspěšností. Díky tomu udržel Murrayho na uzdě, sám si ale také nevypracoval jediný brejkbol, a tak přišla na řadu zkrácená hra. Federer už letos v Melbourne odehrál čtyři tie-breaky a všechny vyhrál, a ani Murray si proti němu nevedl lépe: ze stavu 1:4 sice srovnal, ale chyba z forhendu ho stála druhý set, a bylo srovnáno.



Nešťastný závěr setu ale Murrayho nesrazil. V následujícím dějství se třetí hráč světa znovu zkoncentroval, zpřesnil hru a za stavu 3-2 se díky tomu dostal ke třem brejkbolům v řadě. První ještě Federer odvrátil, ovšem druhý už jeho soupeř využil a dostal se do vedení, které už nepustil. Set Murray ukončil svým už 16. esem.

Ve čtvrté sadě už Murray nepodával tak výtečně a Federer toho využil k brejku. Za stavu 4-1 pro Švýcara se zdálo, že vše směřuje k rozhodujícímu pátému setu, ale tak jednoduché to sedmnáctinásobný grandslamový vítěz neměl. Murray si vzal v osmé hře podání zpátky, za stavu 5-5 prolomil soupeři servis znovu a mohl tak při svém podání zápas ukončit. Tehdy ale Federer znovu ukázal, jak psychicky silný umí být. Ani za tak nepříznivého stavu se nevzdal, vybojoval další tie-break a znovu ukázal, že mu v Melbourne jdou na jedničku - od stavu 2:2 vyhrál pět míčů v řadě a bylo znovu srovnáno.



V rozhodující sadě ale Federer stejně jako v té první doplatil na slabší začátek. Murray se dál držel své taktiky - precizní hry od základní čáry a skvělého pohybu - a opět získal převahu. Hned ve druhém gamu vzal Federerovi servis a tentokrát už o výhodu nepřišel. Za stavu 5-2 si naopak při podání soupeře vypracoval další dva brejkboly, které byly zároveň mečboly. Podobné drama jako v předešlém setu už Murray nepřipustil: druhý z mečbolů proměnil a po rovných čtyřech hodinách postoupil do finále.

"Proti němu je to vždycky těžké. Na grandslamech hraje vůbec nejlíp," řekl Federerovu adresu Andy Murray. "Když jsem za stavu 6-5 podával na vítězství, vytasil několik neuvěřitelných úderů. V tie-breaku jsem nehrál nejlíp, ono je to těžké, když podáváte na postup do finále a za pár minut hrajete pátý set," dodal Brit.

Olympijský vítěz a král loňského US Open si zahraje v Melbourne finále už potřetí v kariéře. V letech 2010 i 2011 odešel z boje o titul poražen, poprvé z Federerovy rakety a předloni nestačil na Novaka Djokoviče. Ten ho čeká i letos.

"Musím se připravit na bolest. A doufám, že to bude náročný zápas, protože to pak bude znamenat dost dobrý zápas," řekl Murray v rozhovoru na kurtu směrem k finálovému duelu.

S Djokovičem prohrává Murray ve vzájemné bilanci 7:11. Porazil ho ve finále loni na US Open, ale prohrál s ním na Turnaji mistrů. "Djokovič zase hraje vynikající tenis a je tady potřetí za sebou ve finále," řekl skotský rodák.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch, dotace 31 milionů AUD):
Dvouhra - semifinále:
Murray (3-Brit.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (2:7), 6:2.

Statistiky:
Esa: 21-5
Dvojchyby: 0-2
Úspěšnost 1. podání: 64-61 %
Brejkboly: 6/16-2/6
Vítězné míče: 62-43
Nevynucené chyby: 47-60
Vyhrané výměny: 177-151

Komentáře

213
Přidat komentář
ZerekSu
6:5 4. set

Roger něco na Andyho zařval??
Reagovat
smazaný uživatel
S najväčšou pravdepodobnosťou asi "Fucking Stop" :D Stane sa aj maestrovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
"beat me fair and square"nikdo presne nevi, proc vlastne to rekl. ale andy a jeho ksichty.. like 3year old child..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som zase počul verziu "play ball, not call", ale už sa to asi nikdy nedozvieme :)
Reagovat
seshitec
to nemění nic na tom že se můra chová na kurtu nejhůř z TOP10 samý fuck po vítěznejch uderech soupeřů atd
Reagovat
smazaný uživatel
Z top 10 ti najdu daleko větší psychouše jako mistra fair play Tipsareviče, Almagra či mistra aroganta Berdycha. Murray a je fér a proti soupeřům nikdy nic nemá. Co má asi dělat, když mu někdo něco takového řekne. Já bych se taky pousmál. A on nefakuje po vítězných úderech, ale třeba v momentech kdy ví, že soupeři na ten vítězný úder prostě zbytečně nalil. Zas tak hrozné to není, Djokovič před sklidněním byl ještě horší. A taky používal unfair prostředky.
Reagovat
seshitec
Tohle je věc jak to každej vidí, a můra rozhodně nefakuje jen když balon naleje nebo tak nejak. Já se bavím, jak se chovaj hráči přímo na kurtu, takže možná je Berdych arogant ale až mimo kurt to samý Tipsa. Jedině ten spratek Almagrů se tam furt tlemí jak krypl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič je na kurtu ta největší špína, simulant a unfair hráč. A Berdych a jeho arogantní ksichty jsou taky zralé na facku nohou.
Reagovat
VlS
Tvoje vyjadřování tady je strašlivě arogantní, na tebe nikdo z tenistů nemá
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ještě něco pro zasmání tam máš?
Reagovat
smazaný uživatel
Odkiaľ ste nabrali to "Beat me fair and square" či "Play the ball not the call"? Tu je to myslím jasne ukázané, že zakričal "Fucking stop"... Takýto výbuch, ako vravím (a povedali to aj Murray s Federerom) sa môže stať každému :)
http://www.youtube.com/watch?v=5Zj2OFhwDhI
Reagovat
Fandina
tomasinho ... s tím mistrem arogantem Berdychem jsi víc než trapný. Je vidět, že vůbec neznáš význam toho slova a jen si chceš plivnout. Ale na druhé straně, tvoje vizitka. Tvůj problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, buď tak laskavá a přestaň se do mě srát, nebo arogantní fakt začnu být. Je to snad moje věc, jak někoho vidím a tvoje neustálé jeblé kecy nezmění. Nezmanená, že ty jsi naprosto vypatlaná a vidíš všecky jako světce, obzvláště naše, že to tak musí vidět každý. Že se nesereš do ostatních, když kritizují jiné hráče. Uvědom, že tohle je prostě můj pocit, takže na mě přestaň zkoušet ty tvoje řeči.

A ano, je moje vizitka, jak já vidím své hráče. Taky kvůli tvým komentářům nepíšu, že jsi trapná, i když vím, že jsem ten největší dement, který kdy spatřil tenhle portál.

Takže zduř, mír a lásku....úsměv
Reagovat
Fandina
tomasinho ... já si stojím za tím, že neznáš význam slova arogant a že ho používáš pro Berdycha jen proto, abys na něj mohl plivnout. Je to můj názor a s tím nic neuděláš ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj problém, abych ti ukázal, jaký jsem i já arogant, tak ti řeknu, že takových věcí, co ty nevíš a vím já, je asi milion. Takže vím, co arogant je. A píšeš nesmysly, já do něj kopu právě proto, že mi připadá jako arogant. Kdyby mi tak nepřišel, tak mi je víš kde a neřeším ho snad. To chápeš i tym nebo ani to ne?
Reagovat
Fandina
tomasinho arogantní člověk je mocný člověk který se k svým podřízeným chová nadřazeně. Doufám, že nejsi zaměstnanec Berdycha a ten se k tobě chová arogantně. A i kdybys byl, nelze se tvářit arogantně, jak ty argumentuješ. Arogance se projevuje v mluvě. A to se na Tomáše prostě vůbec nehodí. Dobře, nejsi trapný, jen trochu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a pak kdo neví, co to slovo znamená. Jasněže arogantní může být jenom nadřízený a neprojevuje se to grimasami. Fakt z tebe jednou pojdu.
Reagovat
Fandina
tomasinho ať je to jak je to, nic to nemění na situaci, že plivat do tenisty proto, že si myslíš, že je arogantní, jakože vůbec není, protože to není adekvátní jak pro vztah k tenistovi, tak tady konkrétně, je ubohé a to ty děláš ... tak dobře, jen trochu děláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, já nevím, jestli je arogantní, ale ty s naprostou jistotou řekneš, že není. Něco tady nehraje. A jsme zase u toho, že mně tak prostě připadá, rozumíš tomu vůbec? Víš, co je subjektivní pocit?
Reagovat
Fandina
tomasinho samozřejmě, že je všechno subjektivní a každý máme jiná měřítka a jiné zkušenosti a porovnáváme si své pocity a dojmy s druhými a vyhodnocujeme. Výraz arogantní se na Tomáše nehodí, stačí ho pozorovat, přečíst nebo poslechnout si pár rozhovorů. Arogantní člověk navíc dělá z ostních blbce a všimni si někdy, že on skoro vždycky mluví o sobě, je to introvert. Navíc nemá žádnou moc. Arogantní prostě není. Nevím jestli to dovedeš pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to a zase mi sereš tvůj subjektivní pocit. Balím to.
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
bylo smutné vidět, jak smutně Feďa odchází z kurtu...
asi to takhle bude čím dál častěji...
AO pro mne a spoustu dalších dnes skončilo...
v neděli sem chtěl jiný finále...
pojedu raději na běžky...
Reagovat
gigin
Tvl, tak na co jsem ti vysvětloval v kolik hodin to finále je?
Reagovat
smazaný uživatel
jéééé, Ty si na to pamatuješ? to je bžunda...
Já miluju Rožéra, na tohle finále se fakt dívat nebudu,
na to je mi čas fakt drahej...
Já věřil, že se tam strejda dostane...
Reagovat
gigin
Jo, pamatuju. Na to, že miluješ Rožérka, máš divnej nick. Ale to je tvoje věc. Tak ať se ti daří na běžkách v neděli....
Reagovat
smazaný uživatel
to pojmenování je přeci sranda, ironie, nadhled, v tý době sem neměl rafu rád, ale teď už mám, ale RF to je absolutka...
Reagovat
tito
Mně to hlava nebere... rozumíš tomu???? :-)
Reagovat
gigin
Ne. To máš fuk ;)
Reagovat
Roger_Federer
mě to taky hlava nebere..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér do důchodu, Zeman na hrad!
Reagovat
spaniel
Ani jedno me neprekvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Spletl sis slovosled Brožíku? Jenom nevím, Který hrad má Roger momentálně v merku!
Reagovat
martineq
Tak tobě kamaaráde dobře houkááá....nebyli, Tvůj děda s babičkou sourozenci???
Reagovat
Mira17
na finale se moc tesim ale nemam proste favorita nema komu proste prat ja budu vzdy fandit Rogerovi a nikomu jinymu jak mu.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoky ide do každeho zapasu a na každy turnaj na 100% ale mam taky pocit ze AO to je jeho NAY tam sa i roztrha len žeby to vyhral a dufam ze to tak aj bude!
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu niekto kto bude vo finale priať aj Djokymu aj Azarenke
zeby som nebol sam:))))))))))))
Reagovat
Malda
Já tedy určitě. Nole to je můj oblíbenec a Viku mám taky vcelku rád.
Reagovat
smazaný uživatel
taže sa poriadne pomodliť lebo ked to nevyjde tak ma porazi:(
Reagovat
Malda
Tak tak, jestli to nevyhraje, tak si to někde hodím :D Ale věřím mu, on to dá i kdyby se měl na kurtu rozčtvrtit!!
Reagovat
Heather_Fedex
uz pekne dlouho se nestalo, ze by gs sampioni jak muzi tak i teny dokazali obhajit gs prvenstvi z predchoziho roku najednou
Reagovat
seshitec
hlavně Djokroj buchty mi sou ukradený nějaká simulantka a hekna s čínankou to je fakt atraktivita jak noha
Reagovat
smazaný uživatel
Siréna ti vyteče, ale klidně se můžeš modlit až do rána.
Reagovat
dappe
Federerovi dneska nešel servis, Murray naopak podával výborně a i výborně hrál, škoda no...Murray si zaslouží velkou pochvalu za výkon, Federer za výkon o něco menší, ale zase oceňuju jeho bojovnost a zápal pro hru, nechápu kde bere motivaci. Dokázal ze zápasu, ve kterém byl celkem výrazně horší, udělat slušné drama.

Narozdíl od některých si myslím, že Federer ještě nějaký ten GS určitě vyhraje, ty zápasy jsou o maličkostech, záleží na momentální formě. Jinak co se týká finále, tak bych přál vítězství samozřejmě Murraymu a stejně jako na USO mu docela věřím, hraje fakt skvěle (ale abych mu jednou fandil, tak jako Federerovi, mu toho strašně moc chybí).
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je stale NAY tie zapasy a aj ten dnesny mohol kludne skončiť naopak aj ked bol Andy podla mna lepsi dnes!
mohlo to dopadnit aj naopak!
A Roger hlavne sa priprav na Wimbledon tam to vypukne!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=5Zj2OFhwDhI

Že by nové skutečnosti? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, kde by se dal ten zápas stáhnout? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych potřeboval hned. Známý ho neviděl a rád by se podíval v práci.
Reagovat
smazaný uživatel
presne dnes nikto ani do prace resp. skoly nesiel pre ten zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ne každý si může vzít volno.
Reagovat
nitrotaj
Tak se regni na tennishaven.Do zítra to tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Must Win
Djokovic
Azarenka
!
Reagovat
smazaný uživatel
V nedeli 3:1 pro ND ! howg :)
Reagovat
smazaný uživatel
3:2 Murray :-)
Reagovat
Mayo
tiež sa prikláňam k 3-2 na sety pre AM
Reagovat
smazaný uživatel
Daj Bože
Djokymu
a
Vicktorii
prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
veľmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale hey Djokovic je fajn simpatickejsi a lepsi
Murray je namysleny a velmi nesimpaticky!
Reagovat
Heather_Fedex
mne je sImpaticka tva gramatika
Reagovat
smazaný uživatel
gramatiku tu neriesim
tu to je jedno
Reagovat
smazaný uživatel
No to jedno rozhodně není. Počkej na Broze zy prziteli jazyka :-)
Reagovat
Mayo
cico šak ty len lepším fandíš čo iné čakať :D ... Na Li a Andy bodaj by vyhrali :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim tym ktorym chcem
a nemyslim si zeby Novak bol lepši ako Andy myslim ze su natom istom momentalne!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášku, co ty tvoje trapný překlepy? Nestydíš se?
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne, alespoň v celkem ovládám gramatiku, jenom v rychlosti prostě občas udělám překlep a nekontroluju si to pak po sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě tohle nikdy nepochopím. Dle mého je to stupidita a naprostá neúcta k čtenářům! Hanba! Je problém to před odesláním přečíst, případně text hodit do Wordu?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, budu kopírovat text sem a tam jak blbec. A normální čtenář si je schopný odvodit, co jsem měl ny mysli, jenom hnidopich jako ty to musí řešit. Pro mě zase stupidita prakticky neříkat nic k tématu, navážet se neustále do druhých, něco kritizovat a nepozastavit se nad sebou. Ale co taky chtít po někom, který mění kabát podle potřeby že orangutane?
Reagovat
smazaný uživatel
Kopírování sem a tam není nutné. Já texty pro TP píšu ve Wordu (všechny přidávám do jednoho souboru - velmi přehledné!) a kopíruju tedy jen jednou.
Reagovat
spaniel
To je vul :D Neumim si predstavit, ze bych neco takove delal. Nedelam to ani u emailu. T je jina uchylka. To zareni je svina.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůl? Občas znovu použiju svoje starší texty a z toho souboru je sem nakopíruju (stejně tak kopíruju parametry satelitních kanálů s tenisem). Proč něco vymýšlet znova? Truhlíku, chápeš?
Reagovat
Mayo
vo finále prajem Andymu, tak come on :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pánes :-))
Reagovat
tito
Mayův pánes.. Ale chytlo se to tu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mně se to líbí náhodou :D
Reagovat
Mayo
:D Andy musí zahrať v nedeľu ako pánes v prvom rade :)
Reagovat
cejo
Dá sa niekde nájsť Rogerova reakcia na zápas?
Reagovat
spaniel
Linky jsou dole v diskusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Off topic..Kto prosím vas komentoval Noleho s Davidom? (Ceský Eurosport)..Už vcera som sa chcel spytat..Dakujem

Apropos, Rafa zverejnil fotky z letiska..Vyzerá to tak, že inokedy pokojný február bude plne koncentrovaný na reštart Rafovej kariéry..
Reagovat
smazaný uživatel
No mna sa nepýtaj ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to Martin Moravec. Skvělý komentátor...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky ;)
Reagovat
spaniel
Andy rekl v inteview, ze nevidi rozdil v rychlosti kurtu na US Open a AO, ze rozdil v rychlosti je jen v baloncich a dennich a nocnich zapasech. To je teda docela spatne, za chvili budou 4 antukove GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Simon s Monfilsem dali 71 :D
Reagovat
J.M.
Federer: "Nikdo nechce vidět výměnu o patnácti úderech, která skončí chybou."

Já bych řekl, že fajnšmekři právě nechtějí vidět výměny jako na tom videu o 54 úderech, které končí chybou (protože zahrát vítězný úder v podstatě nejde). To jsou věci, které imponují spíš laikům, kteří zaměňují kvantitu s kvalitou. Když průměrný Američan vidí, jak jeden hráč smečuje homerun ven z kurtu a druhý to vybírá výskokem z hloubi tribun, tak je jistě nadšený... Tohle je na pomalém kurtu možné, tak jim to ředitelé turnajů dopřejí, protože byznys je byznys. Ale fajnšmekr má vytříbenější, menšinovější vkus, ocení spíš techniku a další věci.
Reagovat
spaniel
Promin, ale je to spatne. Mel by se najit kompromis, myslim ze 10 uderova vymena bohate staci. Jinak to dopadne tak, ze winner bude neznama velicina a uvadet se budou je UE, zapasy budou trvat 6 hodin bezne a hraci budou v top form tak mezi 24-26 lety, protoze jim bude dele trvat dosahnout takove fyzicky a za 2 roky pri takovych povrsich budou invalide. Dekuji, nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jestli to chapes nebo ne*
Ja ne znam da li to razumes ili ne,
ale jak vyhrajes nad kudrnacem 3:0*
kao ty pobedis kovrdžavu 3:0,
ja zase vyhraju litr slivovice*
ja pobedu litar rakije,
toz doufam, ze mne nezklames*
Nadam se, da me ne razocaras.

Takze Nole, hlavne zadny blbiny!*
Jednostavno Nole, stvarno NE gluposti!

Hvala i Ajde!:D)))
Reagovat
gigin
Ty cype!!! My jsme se nevsadili!! Já jsem řekl, že když to bude tak, jaks mi to psal do vzkazů, tak máš u mne litr slivovice. V případě tvé mýlky jsi žádnou protihodnotu nenabídl!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Take to byla moje nejlepsi sazka v zivote :D))))
Nic neztracim, jen ziskavam:D))) Bo ja mu i na ten vysledek verim....

Pro si myslis, ze mu tak nadsene pisu:)))
Reagovat
gigin
Hodím mu to na FB :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
diky, podepis to VUK :D))))
Reagovat
Matti
Když bude 3:0 pro Djoka gigin dává litr slivovice? Taky se hlásím. :-)
Reagovat
gigin
Jj, je to tak!! :)))
Reagovat
Pe3k
Řekl: "play the ball, not the call." Byl naštvaný, že si Andy pořád bere orlí oko namísto toho, aby dohrál ten míč.
Reagovat
Pe3k
Orlí oko :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, nic hrozného, oba říkali, že o nic nešlo, že se to stává v zápasech.
Reagovat
J.M.
No, vzít si sokolí oko má právo každý hráč. Tudíž vyčítat to spoluhráči je rána mimo. Ale Murray ani Federer z toho v rozhovoru nedělali žádné drama. I maestro má občas úlety.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak no asi myslel to jedno sporné, kdy se lajnový opravil a Andy pak vzal challenge a ještě se vzttekal, že není opakování, ale bod pro Rogera.
Reagovat
spaniel
A to vis jiste? Protoze ani jeden z nich nic nerekl...
Reagovat
smazaný uživatel
fandil jsem Rogerovi,ale ve finále budu fandit bývalému kudrnáčovi Andymu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Andy může být 1. hráčem, který po zisku 1. grandslamu vyhrál hned ten následující.
Reagovat
seshitec
hmmm zajímavá statistika a docela i překvapivá
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Roger vyhrál ten druhý potom, po Wimbledonu 03 AO 04.
Reagovat
tito
dobrá práce :-) Už se těším na ten maraton ve finále....
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Já taky, čekám minimálně 4 sety, fatk si nedovedu představit, že by jeden z nich vyhrál 3:0.
Reagovat
tito
No zatím Andy hrál vždy to, co potřeboval adekvátně výkonu svého soupeře. Čekám, že jeho hra půjde ještě nahoru a rozhodovat budou detaily. Finále bude řežba na pět setů....australské peklo.. No, nezávidím vám :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, vzpomněl jsem si na tebem, jak jsi říkal, že zatím víc nepotřeboval a ukáže se naplno až dneska, jak na tom je. A přesně souhlasím i s tím, že v neděli bude třeba jít ješět o něco nahoru.

Budou to nervy, ale já se na to fakt těším, adrenalin k životu potřebuju bez něj je to nuda.
Reagovat
seshitec
60%-40%
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl spíše 55:45.
Reagovat
seshitec
jediný čeho se bojím, aby nebyli 2 dny volna pro Djokra moc dlouhý a nevypadl z rytmu
Reagovat
muranovec24
Sorry pozdě sem si všim
Reagovat
muranovec24
Please dělej
Reagovat
muranovec24
Polachu16, please napiš mi ten rekord v kiláků:-).
Reagovat
muranovec24
Oprava-
kilákách
Reagovat
smazaný uživatel
Roger

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2013-01-25/201301251359121946973.html

Andy

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2013-01-25/201301251359124194856.html
Reagovat
Reti64
pro Federera, moc nechybělo a prohrál 3:0. Jeho fanoušci prominou, ale Roger už zřejmě nevyhraje žádný velký turnaj. Semifinále je také pěkné, stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím na jaký ses potom díval tenis. :) Já viděl obrovské odhodlání od Federera i přesto, že dneska na tom nebyl bůh ví jak dobře.

A na tiskovce sám řekl, že bude dále zlepšovat svou hru a dá si záležet na cvičení tento rok.

Já si myslím, že mezi Rogerem, Novakem a Andym nejsou nejaké extremní rozdíly jako třeba mezi Novakem a Berdychem, či Novakem a Ferrerem. Na to, že má 31 let a dokáže se jim vyrovnat a dělat jim problémy je obdivuhodné.

Navíc mi příjde, že spousta lidi tady odpisuje Rogera, jako by měl končit kariéru. Pokud vím, tak loni vyhrál Wimbledon, vyřadil Djokovice a Murrayho ve finále, Andyho vyřadil na turnaji mistrů a dosáhl dalších skvělých výsledků, tak nevím proč nekteří z Vás dělají jak kdyby byl Roger tenisová troska a končil kariéru v nejbližších dnech.
Reagovat
muranovec24
K tomu Německému EUROSPORTU-myslím, že hlavní je tenis.
Reagovat
dessperadoss
Nevíte, kdy by se měl Mardy Fish vrátit na kurty? A jaký používá přesně výplet?
Reagovat
spaniel
Murray nehral vloni finale turnaje mistru.
Reagovat
Administrator
Dobrý den, díky, opraveno.
Reagovat
J.M.
Není to opraveno. :-) Na TM prohrál s Federerem. S Djokovičem prohrál v Šanghaji.
Reagovat
muranovec24
Můra servíroval opravdu dobře.Těch 20 es mu hodně pomohle.Dal i víc vinů a o něco méně nevycáků.Byl vlastně lepší úplně ve všem.Tohle jsem chtěl ještě dodat.
Reagovat
muranovec24
Federer a Murray dělali oba dost chyb, ale na pohled to byl hezkej zápas.Poslední dvě sady nenabídly moc dobrej tenis bylo to na můj dojem hodně o servisu.To je můj názor na zápas tohohle semefinále.Sledoval sem ho na EUROSPORTU, ale bohužel v němčině.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to na české verzi stálo za to. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic. Právě píšu, že stálo za to se dneska dívat na českou verzi. Tys to asi pochopil jako ironii.
Reagovat
muranovec24
Můra si to podle mě dneska zasloužil:-).
Reagovat
Carmelo
Federer ztrácí pohyb, v dlouhých výměnách nemá na trojici Nadal, Murray, Djokovič šanci. Ani jeho servis už není tak dokonalý, začal místo razance upřednostňovat přesnost. Jenže tito top hráči mu ho v pohodě zreternují. Prostě jeho fyzička i psychika je čím dál tím slabší.
Federer z roku 2010,2011, i když byl v útlumu, tak by dnešního Murrayho v tom pátém setu smetl.
Je vlastně zázrak, že to dokázal natáhnout až na pět setů.

Jeho roky a fyzička už mu těžko umožní vyhrát nějaký grandslam, ale jsem rád že to nezabalil a furt se snaží na 100% a prožívá ty zápasy.

Tento hráč je právem považován za nejlepšího hráče všech dob a nějaké "těsné porážky" ke konci kariéry na tom nic nezmění.
Reagovat
spaniel
+ 1
Reagovat
J.M.
To je velmi dobré shrnutí.
Reagovat
Pe3k
No ještě bych ho neodepisoval. Na Wimbledonu a US Open bude favorit...
Reagovat
Stan_Borowitz
podle mne když se do prvního podání trefí, tak ho nikdo "v pohodě" nezreturnuje (až na víceméně náhodné zázračné returny, viz Djokovič v semi na USO). Problém je v tom, že ho trefuje čím dál méně často.
Reagovat
Heather_Fedex
za posledni 4 roky mel rogerek urcite lepsi vysledky v melbourne, nez ny
Reagovat
fazil
Dneska byl Roger bez servisu, bohuzel. Oproti tomu Andy se na servisu hodne zlepsil...
Pro me je Roger navzdy no.1. Prohanet v jeho veku o 7let mladsi hrace navic s fyzickou Rafy, Djokera a Andyho a obcas je i porazet je neuveritelne. Nevidim nikoho ze soucasnych hracu, kdo by tak dlouho vydrzel hrat na tak spickove urovni..
Dneska Andy o neco lepsi. Jak rika Lendl, finale bude opravdu hodne bolet!
Reagovat
smazaný uživatel
mmoj inteligentný, pozri si kolko ma federer rokov a kolko mau ostatný, pohyb na kurte ma praveze velmi dobrý, kondiciu tak isto. tak chod si radšej zabehať ty a nepíš kravainy do diskusii :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to má a bude mít stále těžší na hardu. Ty hardy jsou neustále pomalejší a to mu nesvědčí, navíc to nejvíce poškozuje jeho tělo a konkurence je zde veliká, jeho nejbližší konkurenti dokážou na tomto podkladu využít své zbraně, stále má RF výhodu na Fo vzhledem k Murraymu a na trávě vzhledem k Nolemu. Otázkou, jak dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
naposledy byl na hardovém GS ve finále na Australian open 2010 a to už je hodně dlouho
Reagovat
J.M.
Na tvrdém povrchu ještě může něco dokázat v Cincinnati, Dubaji atd. Jsou pořád i rychlejší tvrdé povrchy. A když je ve formě, tak i na těch pomalejších, jako loni v Indian Wells nebo předloni v Paříži. Ale kombinace tvrdý povrch a Grand Slam, sedm zápasů na tři vítězné, se zdá být čím dál nepřekročitelnější. Léta bývalo US Open jeho parádním turnajem, ten povrch mu seděl perfektně. Co tam dokázal v posledních 3 letech... I ten Wimbledon, prý jeho nejlepší turnaj a nejlepší povrch, loni vyhrál s velkým štěstím, jen pár míčků byl od největšího debaklu za posledních 10 let.
Reagovat
Pe3k
Paříž je podle mě dost rychlý...Jinak souhlas.
Reagovat
J.M.
Paříž byla rychlá do roku 2010. V roce 2011 změnili povrch na pomalý. To je jeden z notoricky propíraných případů.
Reagovat
J.M.
(Změnili to zřejmě proto, že si někteří nejmenovaní hráči stěžovali na to, že je ten povbrch moc rychlý, a podle oficiálního zdůvodnění proto, aby byl povrch stejný jako na následujícím turnaji v Londýně.)
Reagovat
Pe3k
To jsem nevěděl, dík za info.
Reagovat
Denis92
ku koncu sa na Rogerovi prejavila unava..ale vo stvrtfinale ani dnes mu moc nesiel servis..proti Tsongovi to este zvladol,dnes uz nie..Murray bol lepsi a zasluzene postupil
Reagovat
Alois_Mlok
Porážky Rogera se v posledních letech neustále omlouvají věkem a říká se, že třeba Djokovič bude v jeho věku dávno v důchodu. Za první to vůbec není jistý a hlavně - Roger s Nadalem, Djokovičem a Murraym prohrával už v době, kdy byl na vrcholu a tihle hráči byli ještě zelenáči. Např s Murraym prohrá Federer poprvní v době, kdy Murrayumu bylo teprve 19 a Federerovi 25. Další tři porážky s ním utrpěl jen o dva roky později. S Djokovičem to bylo podobný. Nadal ho porazil dokonce když mu nebylo ještě ani osmnáct (navíc na betonu). Prostě Roger je borec, ale přiznejme si, že kdyby byl stejně starý jako tihle hráči, tak dneska rozhodně nemá 17 GS titulů .
Reagovat
Pe3k
Na kdyby se nehraje. Fakt je, že styl Nadala a Murrayho mu prostě nesedí. Od začátku má s nimi negativní bilanci. Ale i tak je v důležitých zápasech stále porážel (Nadala do W 2008) a Murrayho dokonce do dneška...Tvrdíš, že kdyby byli stejně staří tak by neměl tolik titulů. Může to být pravda, byť čistě teoretická...

Podívej se na to z jiného úhlu pohledu. Federer i když je starší tak se dokázal dostat na pozici světové jedničky ve 31 letech i když byl Nadal, Djokovic a Murray výrazně fyzicky silnější, mladší a dravější. Je stále světová dvojka, dostal se před Nadala během antukové sezony, pak vyhrál Wimbledon a Murray se před něj v žebříčku nedokáže dostat a ztrácí na něj přes 2000 bodů. K čemu je mu lepší vzájemná bilance, když se není schopen dostat v žebříčku před něj a nevyhrál ani třetinu turnajů?

Tenis se nehraje na vzájemnou bilanci. To je spíše jen taková zajímavost, která svědčí o tom, kdo jak na koho umí a kdo zas ne. Být světová jednička a vyhrávat grandslamy znamená porážet všechny hráče v poli v čemž je Federer historicky zdaleka nejlepší, nejúspěšnější a nejstabilnější. Takže tyhle teorie o věku bych zařadil spíše do fantazírování, protože Roger je ten ve fázi, kdy je mu věk pro překážku a i tak je stále druhý nejlepší na světě a nebýt těch super pomalých kurtů byl by i nyní jednička...
Reagovat
Heather_Fedex
ted si bohuzel slapnul pekne vedle, protoze do wimbl 2008 elegan rafaela porazil vseho vsudy 2-krat v dulezitem zapase. a po r. 2008 cekam dodnes ;)
Reagovat
Olympiada
..."Fakt je, že styl Nadala a Murrayho mu prostě nesedí".

Nejlepsi hrac vsech dob si neumi poradit s problemem - jeho hra mi nesedí !?
Reagovat
Heather_Fedex
i ti nejlepsi mohou mit sve slabiny
Reagovat
Pe3k
Cože? Tak antuku nepočítám, tam byl a je Nadal lepší. Takže z těch zápasů na grandslamech si RF uhrával svoje než prohrál 2:3 ve Wimbledonu 2008 a to je považováno za nejlepší zápas všech dob, takže stejně to nebyla žádná ostuda jenom zklamání. Rafa to na něj prostě umí :)
Reagovat
Heather_Fedex
jenze antuka je rovnocenni povrch s travou i hardem
Reagovat
Pe3k
No a? Na trávě i hardu má Federer mnohem lepší výsledky...Nevím co furt řešíš...
Reagovat
Mayo
Heather palec hore, konečne to niekto z Rogerových fanúšikov pochopil :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/video/index.html
Reagovat
nitrotaj
Tenis nenaplňil má očekáváni.Federer do čtvrtého setu bez razance, na kterou jsem u něj zvyklej, pohyb taky nic moc(možná únava po zápase JWT).Hodnocení zápasu 75%.Vloni s Nadalem to byla lepší podívaná.
Reagovat
nitrotaj
Ten Wilander v tom eurosportu nemá co dělat.Jeho chytrý kecy mi lezou zápas co zápas krkem.Zlatej Bradnam a Reed.
Reagovat
spaniel
On je na facku, mně dneska tolikrát nasral, že snad napíšu do Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander by měl v rámci zachování si nějakého respektu, co nejdříve eurosport opustit...
Reagovat
seshitec
přátelé je vidět že tomu rozumíte víc než expert, já vám říkám, že má pravdu protože zápas s Nadalem loni byl jednoznačně kvalitnější než dnes.
A o tom, že byl Roger málo agresivní snad ani nejde spekulovat
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Andymu, dokázal, že dospěl ve velkého hráče a podle mě definitivně zpečetil začátek éry Murray:Djoko. Ale, vítěztství trochu ubírá špatný výkon Rogera. Nestíhal údery a tak často chyboval hlavně z forehandového rohu. Ty skvělé prudké forehandy na něž jsme zvyklí předvedl tak dohromady tři, čtyři, backhand jako tradičně velká slabina, spousta laciných bodů. Pozitivní je, za prvé, že Roger jako mnohem horší hráč dokázal duel dovést do páté sady a za druhé, že má stále velkou motivací vyhrávat, jak dnes dokázal mohutným se povzbuzováním a tak je naštěstí konec kariéry v nedohlednu :)
Reagovat
nitrotaj
Podival na tu éru.
Reagovat
J.M.
No, z jedné strany to slovo "naštěstí" je namístě, moc rád ho vidím dokud je možnost, na druhou stranu už mě možná až kacířsky napadá, jestli než se takhle trápit čím dál častěji věkem zaviněnou fyzickou a toho vyplývající herní mizérií není opravdu lepší začít uvažovat o důstojné tečce... Mě tyhle pohledy na čím dál častěji ztrhaného Rogera, hrajícího v závěrečných kolech grandslamů na 40 procent svých schopností, bolí. On by dovedl hrát o tolik líp, ale tělo mu to už nedovolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud postupuje mezi čtyřku nejlepších, kterou dokáže potrápit a baví ho to není k tomu důvod. Musíš pamatovat na to, že je to jen půl roku stará záležitost, kdy ovládl Wimbledon a potom hrál finále OH. Navíc Roger vždy překvapí, když se to od něj nečeká, viz French open 2011 nebo loňský turnaj mistrů. Navíc v Austrálii odehrál nejlepší GS od roku 2010, kdy jej vyhrál.Takže důvod k loučení žádný není.
Reagovat
J.M.
Neřekl bych, že nejlepší od roku 2010. Loni na tom byl na AO podle mě podstatně lépe - taky semifinále jako letos (a předloni), ale ve čtvrtfinále byl suverénní a plný sil, a hrál naprosto brilantně, v semifinále aspoň v první části zápasu pořád ještě předváděl parádní tenis. Letos sice začal podobně svěže a suverénně jako loni, ale s každým kolem opravdu uvadal a čtvrtfinále i semifinále už prostě fyzicky, a tím i herně, nezvládal. Já tam vidím během jediného roku docela smutný sešup ve schopnosti regenerace po zápasech. A to je teprve začátek sezóny, kdy byl Roger svěží a plný sil. A vydržel naplno jen tři zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa chybí.Je to strašná nuda bez něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ti už bohužel skončili.
Reagovat
Olympiada
a vymazat Rogera Federera.....to jmeno do sportu nepatri. Je to uz jen vaše nostalgie
Reagovat
smazaný uživatel
Je evidentní,že tvá duševní vybavenost je na úrovni komentátora pohřbu Kim čon ila.Již několik let Ti tvé okolí vysvětluje,že jsi pošuk a bylo chybou opustit ambulantní léčbu.Prosímtě vrať se zpět do lékařských rukou.
Reagovat
Heather_Fedex
1. rade je to tvuj mindrak, clowney 24 hours a day
Reagovat
smazaný uživatel
Co to jsou za řeči proboha? Vymazat legendu tenisu a nejlepšího hráče všech dob který navzdory své věkové nevýhodě okupuje top 3 světového žebříčku od roku 2003 do dnes a většina mnohem mladších hráčů ho nedokáže porazit i když dělá spousty chyb. Nechápu kde jsi k takovému názoru přišel...ale je to tvůj pohled na věc
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíše vymazal z tohoto webu jistého vášnivě žvatlajícího poseru, který neumí držet slovo!

Potřebuješ link na tvoje prostořeké testoteronové pindy "Vsadím svou přítomnost na portálu, že..."? A nebo potřebuješ link na tvoje "Prosím zastání, sázku dodržím!"? A nebo je třeba zde umístit link tvého konečného zvratu a výkrutu "Nikam chodit nemusím, nic jsem enslíbil"?
Pindej si co chceš, jsi jen zoufalý ubožák, co pubertálně provokuje, ale když prohraje sázku, potřebuje maminku, aby ho přebalila. :-))))
Reagovat
Heather_Fedex
je to desne trapne
Reagovat
Heather_Fedex
good job andy. good luck in final. you'll need it
Reagovat
smazaný uživatel
pekny zapas, tlacil som Rogera, ale musim uznat, ze Murray bol o set lepsi a vyhral zasluzene :) ...uz nech to vyhra cele, ked porazil Rogera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Taky budu v neděli více tlačit Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl napínavý a určitě kvalitní. Fedex byl však pasivní v poměru winners/UE, udělal fakt hodně chyb. Jinak byla lze vidět i dozrálost Andyho, který je už ve třetím grandslamovém finále v řadě a myslím si, že v neděli může uspět. Obzvláště ten pátý set, Andy se nepodělal a servíroval skvěle. Sice Fedexovi pomohl ve čtvrtém setu k návratu do mače, ale na to může zapomenout, ve skutečnosti to nebylo nic, co by ovlivnilo zápas natolik, že by jej Andy nezvládl. No, škoda Rogera, pětadvacáté grandslamové finále v kariéře by mu slušelo, tak snad příště.

P.S.: Jinak, s tím, že zápas trval rovné čtyři hodiny, to je vážně pravda doslova. Když uhodily čtyři hodiny, tak pomalu dopadal ten Fedexův out, takže ten zápas opravdu nemohl trvat ani o vteřinu déle.
Reagovat
VlS
ještě má pár rezerv v psychické odolnosti, ale lepší se to. Budu držet palce ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to tam vyhraje celý, i když proti vraceči Djokobitchovi to bude těžký...
Reagovat
smazaný uživatel
Kto to dnes hral prezlečený za Murrayho? To je na pomyseľný ?klobouček, u mňa víťazstvom a hlavne spôsobom akým vyhral získal väčší kredit, než za finále USO. V tenise som už videl kdečo, ale aby som sa dočkal zápasu Murrayho s Rogerom, kde bude Brit aktívnejším, to som veru nečakal. Myslel som, že koncovku štvrtého setu nerozdýcha, hanba by to nebola, poznačilo by to aj lepších tenistov. Opak bol pravdou. Federer naopak v piatom sete neexistoval a potvrdil, že nepatrí úplne k psychicky najodolnejším hráčom, hoci je za neho považovaný.

Zápas okrem iného ukázal aj brutálnu konkurenciu v súčasnom tenise. Nepoznačila len Rafu, ale trpí ňou aj Djokovič, Murray a na záver kariéry aj Federer. Každý svojim dielom. Preč sú časy, kedy bol v pavúku jeden šampión, preč sú časy, kedy tam bol Roger s Rafom, či neskôr s Djokovičom. Už sú tam definitívne štyria velikáni a zisk každého jedného GS bude utrpením. Zisk toho jediného pre Rogera za posledné tri roky je toho jasným dôkazom.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to není na jeden palec, ale rovnou na tři :-)

A souhlasím s tou psychickou odolností, která byla u Rogera vždy přeceňovaná, on vyhrával, protože byl prostě a jednoduše nejlepší. V hlavě je Rafa nejlepší ze všech, za ním Novak, který se do té fáze velikána taky dostával postupně.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, akorát můj názor je takový, že Roger si absolutně nemá co dokazovat, hraje ten tenis pro radost. Možný vyhraje ještě nějaký granslam, má před sebou tak maximálně 2-3 roky kariéry, jestli ne méně. Má u mě absolutní obdiv za to co předvádí po třicítce a kam se dokáže na turnajích dostat a dělat obrovské problémy mnohem mladším hráčům, to je neskutečný.

Uvidíme co bude ve finále, myslím si, že Djokovic vyhraje, jelikož měl "opět" mnohem lehčího pavouka než Andy. Andyho změna je za poslední rok neskutečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to brzdi. Andy měl těžšího soupeře do čtvrtfinále, do té doby měl osobní challenger. Djokovič měl Štěpánka v dobré formě, Wawrinku v jeho životním zápase, Berdycha i Ferrera. Měl těžší soupeře celkově, lehčího v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, že nemá čo komu dokazovať. Ale mne nepríde Roger ako typ, ktorý nemá motiváciu, práve naopak on je tenisom posadnutý, v pozitívnom slova zmysle, miluje víťazstva, rekordy, atd atd..On len tak s tenisom neskončí, budú ho musieť vyniesť nohami napred :)
Reagovat
Heather_Fedex
forehande, nevim jestli ti dela problem jednoducha matematika, ale federer za posledni 3 roky pridal grandslamy 2
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Roger v pátém setu odešel hlavně fyzicky. Mentální síly mu stačily, aby dostal několik míčků přes síť a uhrál 4. set, na který neměl.Ale je to už starší pán a naopak se divím, že s ním hráči jako Andy mají ještě takové problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Z matematiky som mal jedničku. A myslím, že sa chápeme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě. Já to vidím přesně jak říkáš, musí ho vynést nohama napřed.

Ale jeho síla je prostě neskutečná, rekordy které uvedl nikdo ze současných hráčů nemá šanci překonat. Je to prostě tenisový král, o tom není pochyb. A má podporu od 90% tenisových fanoušků fakt respekt.

Uvidíme co předvedou ve finále ti dva bijci ala základní čára.
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa mrzí, že Federer nie je zo zvyšnými tromi rovesník, pretože ak s nimi drží bez problémov krok ako 31-ročný, ako 26-ročný s formou akú mával by ich porážal. Ale prehrať v SF v piatich setoch nie je až taký zlý výsledok:)
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze ne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to nedává fyzicky, nemá tolik energie jako o šest let mladší hráči. Dva pětiseťáky po sobě jsou nářez, zase není dobré si na úkor postupu zničit zdraví. Třeba tady toto si nemyslím o Novakovi nebo Murraym. Tímhle stylem nemůžou hrát do nekonečna, Andyho kotníky na tom nejsou bůh ví jak dobře a Novakovi záda taky ne. Je jen otázkou času kdy nastanou problémy, protože tohle tempo které oba drží je absolutně šílené, je fyzicky nemožné takhle hrát pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodatok k môjmu predošlému komentáru: Federer už bude pomaly ustupovať a je to prirodzený vývoj, napriek tomu sa mi zdajú členovia top4 dosť rovnocenní, s malými odchýlkami. Preto ma mrzá, že Roger neostane večne mladý, ale tak tie roky obrovských úspechov som si užil náležite :)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne súhlasím. Aj mňa mrzí, že nie sú rovesníci, boli by to veru iné počty.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni jsme si to užili. Ale ještě není čas bilancovat, ještě se bojuje.
Reagovat
Pe3k
Vsadím se, že jsi měl z matematiky jedničku maximálně tak na prvním stupni. Pokud počítáš, že Federer vyhrál za poslední 3 sezony 1 grandslam, pak se stejnou logikou Nadal vyhrál jen 2...
Reagovat
Heather_Fedex
takovou matematiku meji uz prvaci na 1. stupni zakladni skoly za sebou
Reagovat
Pe3k
Podle mě je psychicky absolutně nejsilnější Djokovic. Samozřejmě to neplatilo vždy, ale to jakou odolnost a sílu dokázal v roce 2011 nemá obdoby...A od toho roku se drží velice vysoko.

Nadal býval psychicky velmi silný, ale bylo to dáno hlavně jeho hrou, kterou deptal soupeře a ti pak začali kazit, což mu hrálo do karet. Tím jak se sesypal po Wimbledonu ho nemůže nikdo řadit jako nejodolnějšího hráče (psychicky silného). V minulosti býval asi v čele, ale ty léta jsou již pryč.

Federer je samozřejmě psychicky velice silný, jinak by asi těžko mohl dokázat to, co dokázal, ale ve srovnání např. s Djokovicem má značné rezervy. Těžko říci jestli je to stylem jeho hry nebo to sou vrozené dispozice...
Reagovat
smazaný uživatel
Na prvom stupni sme sa učili, že za jeden rok sa hrajú 4GS a Roger za poslednych 12GS, vyhral jeden. Mám pravdu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je na kurtu v psychice neporazitelný prostě, ale Djokovič už ho stíhá. Nadala akorát semlelo to, že s Djokovičem tolikrát prohrál v řadě, jinak by loni na AO možná vyhrál, to hrýál z těch jejich vzájemných zápasů nejlépe.
Reagovat
Heather_Fedex
ne, nemas
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má.

Posledních dvanáct.

AO 2013, 4x 2012, 4x2011, US Open 2010, W 2010, RG 2010.

Tohle je dvanáct posledních. Roger vyhrál AO 10. Ale stejně řešíte prkotiny.
Reagovat
smazaný uživatel
to urcite v poslednych rokoch neplati.. pozri na ich poslednych 10 vzajomnych zapasov.. http://i.imgur.com/AZ9odeb.png Nadal bol a je dobry iba na antuke.. mal stastie, ze spomalili povrchy kurtov.. malokto z toho vytazil viac ako on.. na rade je Nole a Mazza
Reagovat
J.M.
Za prvé, AO 2013 nikdo nevyhrál, protože ještě neskončilo. Takže AO 2010 ještě pár dní bude patřit mezi posledních 12 GS turnajů (protože se bavíme o vítězství na GS, tedy o dokončených GS turnajích).

Za druhé, řeč byla o posledních 3 letech. Rok je rok, tedy 365-366 dní. Rok není 4 GS turnaje. I z tohoto pohledu AO 2010, které skončilo 31. ledna, ještě pár dní bude patřit do posledních 3 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé, snad sa nebudeme chytat za slovíčka..Reč je o porovnaní období a generácií v kontexte Rogerových úspechov na GS predtým a potom..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom důkaz, že Murray se posunul na jiný level, poprvé porazil Federera na grandslamu, ustál to. Po celých 5 setů lepším hráčem, neustál koncovky setů, ale opět mu pomohlo jako při finále US open, že po 4. setu odešel, zkoncentroval se a začal opět hrát jako z partesu. A je to i dobře, jelikož si myslím, že Federer by po 7 a půl hodinách za poslední 4 dny finále prohrál. Což pochopitelně můži i Andy, Novak bude favorit, ale bude mít větší šanci. Pokud je někdo totiž lépe fyzicky připravený než Djokovič, je to Murray.

Pořád má psychické výkyvy, pořád má ohromně špatný 2. servis, ale už je to kompletně nový hráč. Jindy by se podělal a pátý set prohrál, ne teď. Ivan s ním udělal nejen herní divy, ale i psychické. Všech 5 setů lepším hráčem, zasloužená výhra. Jenom dodám statistiky, které jasně hovoří v Andyho prospěch. O 16 víc es, o 19 víc winnerů, o 13 chyb méně. Celkově o 26 míčů více zíkal.

http://www.australianopen.com/en_AU/scores/stats/day17/1602ms.html
Reagovat
spaniel
Souhlůas, hlavně aby mu šel první servis, protože na druhém ho Novak roztrhá. Ten má fakt z WTA, což nechápu, jelikož první má hodně tvrdý. Myslím, že by to mělo být teď v jeho seznamu na 1.místě, čemu se věnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To už mělo být dávno, forhend už šel nahoru, teď je priorita ten druhý servis, ten je fakt jak WTA.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Nezoufej lásko, v neděli si dáme ty jahůdky. Už máš tu šlehačku? :D
Reagovat
a.magerova
No nemám, nechtěla jsem TO předčasným koupením zakřiknout :-/
Njn, tak už jdu na nákupy a cestou se zastavím i ve volební místnosti :-))

Vítězství jste si zasloužili plným právem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :-) Taky se tam stavím. Cestou skočím k dvanácti měsíčkům pro ty jahody, co ty na to? :D
Reagovat
a.magerova
OK
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že už je odvoleno a že se nestalo to, co knížeti, kterého volím!
Reagovat
a.magerova
Jj četla jsem :-/ a o to víc si dala pozor, abych neudělala stejnou chybu, jako ten můj vyvolený :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova Díky. Doufám, že náš vyvolený dopadne zítra lépe, než dnes náš jiný vyvolený (nejlepší maestro v tenisu včech dob)!
Reagovat
spaniel
Gratulace Andymu a jeho fanouskum a at je finale hezky zapas a velky boj!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je pořádnej frayer, veliká gratulace do Škotska ..... !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist