Federer nejlepším hráčem všech dob? S tím bych ještě počkal, říká Nastase

8. 3. 2017, 17:30
Aktuality 185
Roger Federer dobyl letošní Australian Open a zaznamenal už 18. grandslamový triumf, čímž zvýšil své vedení v historických tabulkách. Ne nadarmo je tak mnohými považován za nejlepšího hráče všech dob. Tím si nicméně není jistý bývalý profesionální rumunský tenista Ilie Nastase. Rodák z Bukurešti také promluvil o momentální situaci Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Ilie Nastase

Mnozí tenisoví experti i příznivci považují Rogera Federera za nejlepšího hráče všech dob. Bývalý profesionální tenista Ilie Nastase ale tvrdí, že na takové výroky je ještě brzy.

Federer letos na úvodním podniku velké čtyřky Australian Open získal 18. grandslamový titul a má tak na kontě o čtyři grandslamové vavříny více než v historii druzí Pete Sampras a Rafael Nadal.

Nastase si však není jistý, že se Federer v čele historických tabulek navždy udrží. "Čas ukáže, zda je Federer opravdu nejlepším hráčem všech dob. Ve fotbale jsou to momentálně Messi a Ronaldo, za deset let je ale může někdo nahradit. Stejné je to i v tenise," tvrdí sedmdesátiletý rodák z rumunské Bukurešti.

Švýcar porazil v Melbourne pod dohledem svých koučů - krajana Severina Lüthiho a Chorvata Ivana Ljubičiče - v pětisetové finálové bitvě Rafaela Nadala. Nastase nicméně zpochybňuje jejich vliv na bývalou světovou jedničku a aktuálně 10. hráče světa.

"Takové věci se natrénovat nedají. Každý tenista má trenéry, ovšem ve finále stejně záleží na něm. Kouč vám může jen poradit. Například Federer umí úplně všechno, takže u něj jsou Lüthi a Ljubičič spíše těmi, kdo se jen chodí dívat na jeho zápasy."

"Vzpomínám si, že nejlepší tenis jsem hrál, když jsem neměl trenéra. Měl jsem ve svém boxu jen krásnou ženu. Je sice hezké mít kouče, nicméně ten už vám na kurtu prostě nepomůže," dodal Nastase.

Rumun se pozastavil i nad aktuální formou Novaka Djokoviče. Nastase věří, že Srb bude v budoucnu opět předvádět svůj nejlepší tenis. "Myslím, že se vrátí do nejlepší formy. Lidé od něj týden co týden očekávají jen výhry a člověka takový tlak okolí brzy unaví, ztratí koncentraci," řekl.

"Ostatní kluci možná hrají dobře, ale Djokovič je velký šampion a vždycky musíte počítat s tím, že se jednoho dne vrátí na výsluní. Je to bojovník," doplnil.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

185
Přidat komentář
spaniel
Momentálně je Federer GOAT. Že jím nemusí být navždy je jasné i 5 letému děcku a možná i Forehandovi. Úplně stupidní nicneříkající výroky. Vždy se objeví nějaká zašlá hvězda, která má potřebu exhibovat, tak plácne nějakou bIbost. A ty Kozorohovy dekády, to je taky pěkný úlet, slušně řečeno.
Reagovat
Roger_Federer
Forhendovi davam tak 1%.
Reagovat
Kozoroh
Postihla tě amnézie? :DDD Pro ulehčení ti připomenu pár tvých komentářů o dekádě (z článku http://www.tenisportal.cz/zpravy/rozhodnuto-nadal-na-us-open-hrat-nebude-14851/) -

spaniel, 18. 8. 2014, 17:04
Máš pravdu...je to nej hráč poslední dekády zatím...2010-2014, ale třeba mu to ještě sebere Nole, stejně jako post světové jedničky.

spaniel, 18. 8. 2014, 19:27
Aha, takze kdyz se rekne ve treti dekádě, tak je to podle tebe co? :) pro me je prvni 2000-2010, druha 2010-2020...presne jak napsal Amputace, kalendářní. Jen ty mas potřebu to sekat a vymyslet dekádu od roku, kdy ti to vyhovuje. Ale jestli to chces vazne takhle sekat, tak Federerova 2003-2012 je lepsi nez Nadalova 2005-2014 (17>14). Právnický stěr lojde.

Pro tvé připomenutí jsem psal o dekádách KALENDÁŘNÍCH!!!
Reagovat
spaniel
To je vse ok, problem je, ze ty zamenujes eru a dekadu.

"08.03.2017 19:23Od: Kozoroh
Protože je nejlepším hráčem své éry (neboli současné dekády 10. let 21. století). 223 týdnů je cifra, na kterou nedosáhli ani takoví titáni jako Borg, McEnroe, Agassi či Nadal.
[ Reagovat ]"

A to je blbost. Momentalni era je Fed, Rafa, Nole a Mura. Nikde nerozporuju, ze v teto dekade je Nole nejuspesnejsi, to je proste fakt.
Reagovat
rod_laver
Jo, jo, taková diskuze se dlouho neprobírala :)) až po ukončení jednotlivých kariér bude možné, jestli vůbec, říct, jestli někdo z aktuálních hráčů je GOAT. Dle mě ale za nejkratší konec tahá Nole a bude žít ve stínu Rogera a Rafy.
Reagovat
panzer.dragon
nejlíp je na tom podle mě jednoznačně Roger (díky letošnímu ao a loňský pomoci Andyho kterej vyblokoval djokera), djokerovi ale stačí uhrát dva gs a už bych ho jednoznačně zařadil před rafu, protože v podstatě ve všech klíčovejch ohledech už tam je (djoker má dokonce i propíraný h2h proti rafovi i rogerovi v cajku)

osobně věřim a doufam, že djoker se vzpamatuje a ty dva gs uhraje, protože sdílim názor, že by si zasloužil bejt druhej nejlepší hráč historie (v roce 2011 djoker vs fedal 10:1 a to byl fedal na vrcholu, djoker slam, masters, h2h)
Reagovat
turista
Ve stínu Rogera Novak asi zůstane, ve stínu Rafy Novak nebude. Celkově bude mít titulů víc než Rafa.
Reagovat
Kozoroh
No1e dosáhl tolika vynikajících výsledků, že je s Rogerem a Rafanem srovnatelný, tudíž není a nebude v jejich stínu.
Reagovat
smazaný uživatel
Skusim pouzit futbalovú pararelu.

Rafa a Roger to je ako Barcelona a Real Madrid. Obaja majú tradíciu, milióny hašterivých fanúšikov, ktorí sa do omrzenia sveta budú hádať, ktorý je ten lepší. Djokovic je naproti tomu také Atlético Madrid. Vyhral pár titulov, porážal ich, predvádzal lepšiu hru, ale na bohužiaľ na ten pomyselný piedestál Barcy a Realu sa podla mojho názoru nikdy nedostane.
Reagovat
Kozoroh
Chápu, co chceš říct, ale tvoje pararela nesedí.

Real vyhrál 32x PD a 11x LM, Barcelona 24x PD a 5x LM. Naproti tomu Atletico "jen" 10x opanovalo PD a nikdy neovládlo LM. Kvůli polovičnímu nebo dokonce třetinovému počtu domácích titulů a absenci trofeje z LM je pochopitelné, že Atletico hraje jen druhé housle.

A teď se koukneme na tenis - Roger má 18 GS titulů, 89 ATP trofejí a 302 týdnů na 1. místě. Rafa 14x vítězství na GS, 69x na ATP a 141 týdnů na 1. místě. A No1e 12x GS triumf, 67x titul ATP a 223 týdnů na 1. místě.

Z výčtu nejdůležitějších statistik je očividné, že Djoker má k Fedexovi a Rafanovi daleko blíž než Atletico k Realu a Barce. Atletico bys mohl přirovnat v Murraymu nebo k Wawrinkovi, ale vůči No1emu se jedná o hrubé podcenění. Proč se pořád navzdory loňskému kariérnímu GS Serbinátora bráníte přijmout ho po bok Rogera a Rafy?
Reagovat
a.magerova
Bo bagr.
Reagovat
blixa
Celá tahle diskuse je v podstatě o tom, kterej z GOATů má většího šulína. A protože to nikdo nezměřil, nemá to řešení ... :D :D
Reagovat
VlS
Co ty víš? Třeba změřil, ale neřekne!
Reagovat
a.magerova
Byla bych blbá... :-P
Reagovat
VlS
No, nechtěl jsem diskreditovat dámu, to víš, stará škola :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Magerka to merila.
Reagovat
blixa
No tušil jsem to ale kompromitovat dámu ???!! :D
Reagovat
a.magerova
PŠŠŠT nebo řeknu Tvou míru... ;-)
Reagovat
lars
uz Ti koupil listek na LC ?
Reagovat
a.magerova
Mi je dal, jak k nim přišel, jsem se neptala.... ;-)
Reagovat
zube
Přesně řečeno @=
Reagovat
janek_da
je to něco ve stylu
"Bolt nejlepším sprinterem všech dob? S tím bych ještě počkal, říká Linford Christie"
Reagovat
darek.vrana
Snad nechce nikdo tvrdit, že nejlepším hráčem všech dob je Djokovič. Federer je ve všech statistikách jasně nejlepší, takže asi není moc o čem diskutovat, zvlášť po letošním AO. To snad jedině, že by se do toho dal zatáhnout Tilden nebo Laver, kteří měli trochu jiné podmínky ohledně získávání GS.
Reagovat
darek.vrana
Ale teda ty názory Nastaseho mi taky přijdou dost nesmyslné a opravdu jako, že chce jen upoutat pozornost.
Reagovat
Krisboy
"Současné éry" nebo "své doby" znamená pouze ty sezóny, kdy se Nov4kovi mimořádně dařilo a nejvíce vyhrával. Nikoliv celá jeho kariéra.
Reagovat
turista
Řekl bych Nov2kovi.
Reagovat
Kozoroh
Objevil jsi Ameriku? Tomu tak bylo vždy a vždy bude, že ten hráč, co dominuje, ten je vedoucí personou své éry (ohraničené kalendářními dekádami).
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Roger_Federer
Vazne me chces tvrdit, ze si myslis ze pokud napises "svoji doby", tak tim myslis posledni 5let?? ;)..
Tak budme trosku objektivni, pokud je "doba" nejakeho hrace tak logicky trva po celou dobu jeho aktivni kariery..od zacatku do konce.
Nebo Jagr po odchodu z Pittsburgh hraje na Marsu?
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je na tom tak nepochopitelné, ze Roger vyhral rovné dve tretiny GS bez Rafy s Djokovicom? (resp. s Rafom na antuke)...A následne 6 ďalších s nimi?..

Či chces tvrdit, z Jagr je naj hráčom Crosbyho éry?...
Reagovat
Roger_Federer
Nee,zase kecas,
Rafa byl plne konkurence schopnym hracem od roku 2005 na vsech povrsich, jeho vysledky to ukazuji, ovsem nikdy nedokazal dominovat takovou silou jinemu povrchu nez antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 2005, jeho vysledky to ukazujú.

Áno, áno...V roku 2005 mal 18-19rokov, nikdy nehral QF na harde, tráve GS, ale inak mas pravdu, pohodička na paličke, vyargumentoval si ma.
Reagovat
Franky
Ano mal a v roku 2004 uz ako 17rocny porazil svetovu jednicku Federera v miami na harde tak jak bol horsi na inych povrchoch? o com trepes? i ked je pravda ze spomalovanie povrchov uz zacalo naberat na obratkach :)
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje sa kamarát moj delia na dva typy, Grandslamové a vsetky ostatné...

Nabuduce uz budes vediet...
Reagovat
Franky
Tak ked to takto delis je to 18-14 ked bude 18-18 napis mi hodime znova o tom debatku secko ostatne su kecy
Reagovat
smazaný uživatel
Veď v poriadku, ale ak dovolíš, rád by som odbočil k téme...

Tak kedy bol ten Nadal mimo antuky konkurencieschopný..Stále tvrdíš, že v 16r?..:))
Reagovat
spaniel
Nikdy. Až na 2 roky, kdy bral steroidy. Víme.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi primitívne. Dokonca aj na teba..
Reagovat
spaniel
Za pravdu sa každý háda, že áno.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tie dva roky sú vtipné...

Čo by dal Federer za Rafovu výkonnosť na harde na antuke :)
Reagovat
spaniel
:D jsem přesvědčen že nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, tri tituly a styri dalsie finále by si za jeden vyhaluzený titul, ktorý sa dodnes spochybňuje, isto nemenil...:))

Počet štartov Rogera na RG a Rafu na AO a UO je zhruba rovnaký, ak by si sa chcel vyhovárať :)
Reagovat
Kozoroh
A Rafův titul z AO 2009 není vyhaluzený? Kdyby on nesustál pětiseták s Verdaskem nebo Fedexem, tak doteď čeká na kariérní GS.
Reagovat
smazaný uživatel
V čom je vyhaluzený?..Že porazil vtedy dlhodobo najlepšieho hráča na harde?...Može to isté povedať Federer?...

Ak niekto vyhrá SF a finále v piatich setoch, je to vyhaluzené?...To potom to isté platí aj o Novakovi v roku 2012..
Reagovat
Kozoroh
Vyhaluzený v tom směru, že titul z AO již nikdy poté nezískal. O letošním Rogerově triumfu nebo No1eho vítězství z roku 2012 můžeš říct, že se na triumf pořádně nadřeli, ale ne, že ty tituly vyhaluzili, neboť oba dva vyhráli AO víckrát.
Reagovat
Roger_Federer
;), Federer je porad druhym nejuspesnejsim hracem na RG za poslednich 15 let.
5 finale,1x titul..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nehovor :)
Reagovat
spaniel
Porad v poctu GS vede s naskokem. Tou vymenou by prisel o GS z kazdeho povrchu a tiskal by jen vyssi naskok. Ale chybejici antukovy GS by mu otloukali o hlavu strjne jako Samprasovi. Takze ne, nemenil.
Reagovat
smazaný uživatel
Narážal som na výmenu výkonností, nie titulov. Kedže si spochybil tú Rafovu na harde. Nadal bol v rokoch 08-14 na harde vačšie zviera, než kedykolvek Roger na antuke...Prakticky poznal len SF, F a tituly...S malými výnimkami...
Reagovat
spaniel
3GS z hardu a zvire? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger získal v tom čase a konkurencie napríklad len 2 :)
Reagovat
spaniel
Casove useky jsou sranda a posledni utociste :) Nechtel bych treba videt bilanci konce roku... Po US Open Nadal v podstate neexistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor ohraničujú konkurenciu :)
Reagovat
Roger_Federer
Zvera..co fackoval Davydenko s Yuznym...;), zvera ktere od konce Srpna nevedeli ktera bije.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Južnyj...Ty si v lese Dominik :)
Reagovat
Roger_Federer
Pojdme delit dalej..treba na Antukove a statni ;), kolik ze ma Rafa tech ostatnich;)?
Reagovat
smazaný uživatel
Má kariérny Grandslam priateľu..)

Ďalší prosím :)
Reagovat
Franky
To ma aj Agassi....Nadal secko postavil na RG a Monte Carle s Rimom keby sme tieto 3turnaje zobrali tak je na urovni Wawrinku ale hold ma ich 14 a Federer stale 18 navyse naposled vypraskal prave Nadala tak o com sa tu bavime?
Reagovat
turista
Novak Djokovič ho však porazil v Říme, v Monte Carlo, v Madridu i na RG!
Reagovat
smazaný uživatel
Keby sme zobrali tieto tri turnaje...

Keby sme tebe zobrali dve ruky a nohy, tak je z teba trupik..

Ty si velký srandista priateľu, teba je tu škoda.
Reagovat
Roger_Federer
Ano ma, i Djokovic a Federer.
Taky ma 70% svych granslemovych uspechu na jedinem antukovem turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Antuka je tak jediný povrch, o ktorom možno prehlásit, že má svojho krála. O zvyšných to nejde..:)

Roger má zas 70% titulov z čias Gonzalesa a Baghdatisa...Djokovic polovicu GS z Austrálie. Rafa má ako jediný min 2 GS z každého povrchu, ako jediný vyhral GS na vsetkých povrchoch v roku. Spokojnosť :)
Reagovat
turista
AO má pouze 1x.
Reagovat
smazaný uživatel
Z každého povrchu.
Reagovat
Kozoroh
" Djokovic polovicu GS z Austrálie. Rafa má ako jediný min 2 GS z každého povrchu, ako jediný vyhral GS na vsetkých povrchoch v roku. Spokojnosť :)

Jaksi si nám zamlčel, že Rafa má téměř 2/3 GS titulů z RG. Mimo antuku si dlouhodobou dominanci nevytvořil, zato No1e dokázal obhájit majorový triumf ve Wimbledonu. Kam se Rafova šňůra z roku 2010 hrabe na Djoker Slam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezamlčal, veď som s tým súhlasil hneď prvým slovíčkom "áno"...:)

Vidíš, a napriek tomu bude Nole stále ten chudobný príbuzný :)
Reagovat
Kozoroh
S 12 grandslamy chudý příbuzný... pobavils :-) No1e má Rafu na dostřel 2 titulů. Ale ty určitě dáš ruku do ohně za to, že Djoker Rafana nedožene :))
Reagovat
smazaný uživatel
2GS tituly, na to Nole potrebuje priemerne tak dva roky kariéry..:)
Reagovat
VlS
nebo 2 měsíce RG a Wimbl.
Reagovat
Kozoroh
Tento a příští rok a máme to!
Reagovat
turista
Nejde jen o GS. Novak Rafu stoprocentně předstihne v titulech celkově. S předstižením v GS to může být problém.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt Rafa ma z tech samych dob 8 titulu z toho 6 na RG.;)
Reagovat
turista
No Rafa získal 16 titulů jako junior do 20 let věku, za ním Hewitt 7 titulů, Novak 5, Andy 2 a Roger pouhý 1. V této kategorii ho asi nikdo nikdy nepřekoná.
Reagovat
Krisboy
Zdá se, podle diskuse, že Ilie kopnul do vosího hnízda :)
Reagovat
a.magerova
Zcela "objektivně"...

Nejvíc GS
Nejvíc týdnů No1
Nejvíc fanoušků
Reagovat
Krisboy
S těmi fanoušky bych byl opatrnější :) Ale počítám, že Roger mohutně finišuje v posledním měsíci od jistého zápasu na jižní polokouli, dříve ten rozdíl byl o dost větší:

https://cs-cz.facebook.com/Federer/

https://www.facebook.com/Nadal/
Reagovat
fialka
veru opatrne :)

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2156--nadal-zpet-na-trunu-vladne-socialnim-sitim
Reagovat
a.magerova
To, že někdo vládne sociálním sítím, není pro mě směroplatné.... :-P

https://media.loupak.cz/soubory/obrazky/_vlastni/1_2016/a781d6eff1eb8c4f8ab05ada47f0a346.jpg
Reagovat
blixa
A hlavně : magerový láska největší !!! ;-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Alexandria
Zdravim!Ako bezi zivot? A ci ste zdrava a co rod.?Tu sa natahuju kto je NAJlepsi,ja teda neviem ale u Vas iste RF.To viete,zijem svoj zivot,stale sa mam co ucit a chodim na tzv."liecebny telocvik"/mala som uraz v zime 2016 a prave zapastie....-:((( Nieco asi ako u J.M.del Potra,uzivavajte skvele dni s nadsenim v dobrom zdravi
Reagovat
a.magerova
Taky zdravím, dík za optání, u mě všechno super i pohoda i nadšení... totéž přeji i Vám a vašemu okolí, a hlavně brzké uzdravení !!!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2a/9c/d0/2a9cd0d028482c86a2b2e634f57d493c.jpg
Reagovat
turista
No tady na TP to je vosí hnízdo. 95% zdejších lidí na TP Novaka tzv. nemusí.
Reagovat
blixa
Tolik snad ne ? Teda doufám. Já mám rád všechny. Novaka, Rogera i Andyho. Ale koukám radši na baby :D
Reagovat
Krisboy
Taky myslím, že přehání. Víc jak 90% to podle mě nebude.
Reagovat
Pe3k
Blbost. Osobne mam Novaka celkem rad, z big4 je u me na 2. miste, ale jeho fandy rad nemam...hlavne koz dela Nolemu medvedi sluzbu...proto kdyz treba pisu neco proti Nolemu delam to ciste k vuli jeho zdejsim fandum, sam Nole mi nijak nevadi, naopak.
Reagovat
Krisboy
Tak v tom se shodnem. Někteří jeho fandové si o to vyloženě říkají :D
Reagovat
Fandina
To mi vůbec nepřipadá. Já ho mám celkem ráda. Herně má rekordy a celkově ho beru jako top hned za Rogerem.
Reagovat
a.magerova
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/16/8d/1c/168d1ca83761845aa1133ddb194e8d79.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl :)

Nastase vysloví úplne legitímný, nekonfliktný názor, a banda fantikov by ho najradšej okamžite ukrižovala :)

Áno, Federer získal 18GS, ale s dvoma historicky najvačšími rivalmi to má na GS dohromady 4:9 a po ich prechode z tínedžerského veku sa v podstate neustále pozeral na ich chrbát. Raz na jeden, inokedy na druhý. To sú veľmi závažné veci..
Reagovat
Franky
a sme doma Forehand opat vytahuje tu svoju 1000x opominanu temu z ktorej mi je uz na grc ale ked uz si s tym zacal tak podeme nato. tvoj milacik Nadal je sice o 5rokov mladsi ovsem zacal 'valit' ovela skor zatialco Roger vyhral GS ako 22rocny Rafa mal 19 a dokazal porazat najlepsich uz v teenegerskom veku takze na slabu generaciu to nezvalujme lebo ber tak ze v podstate od roku 2003 kedy Rog vyhral prvy GS(Wimbledon) uz tam bol Rafa bol a bol konkurencie schopny aj na inych povrchoch ako len antuka.A teraz sa dostavame k danemu spomalovaniu povrchov co najviac uskodilo z B4 prave Rogerovi.Zvysny traja su cisty atleti hrajuci nekonecne vymeny takze im tieto povrchy vyhovuju. Necem znizovat nikoho kvalitu ale akoze 35r Roger zmakne o 5r mladsieho rivala ktory ho viacmenej porazal na GS?! Preco? Lebo povrch v AO bol rychlejsi nez W2016 porovnavali to na eurosporte. Este aj Wimbledon je spomaleny oproti rokom ked hrala predosla generacia. Napriek tymto podmienkam Roger dokaze aj vo vysokom veku drzat krok s tenistami ktory su viacmenej uz stavany na tie atletickejsie povrchy taze svoje kecy si nechaj a drz sa toho co tu mame: 302tyzdnov n1, 18GS, 314GS vitazstiev, 6WTF, a 24 masters kde je v poradi treti(prave za Nadalom a Djokerom) toto su cisla dosiahnutych trofeji H2H je len taky upresnovac kde s kym padol. Nech ho niekto dorovna v GS potom hodime rec znovu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vela slov a tak málo obsahu.
Reagovat
Stan_Borowitz
To podstatné je v poslední větě...
Reagovat
Franky
tebe treba polopate vysvetlovat lebo mas len part veci nastudovanych a jedine cim sa vecne ohanas je H2H co teraz mam vytahovat seckych looserov co si z Rafu alebo Djokera urobili trhaci kalendar? by si cital do konca tyzdna.....
Reagovat
Ondra979
ajaj tady nekdo neunasi Djokuv ustup.. dokazal toho hodne ale na best of the best je to stale malo, uvidime co jeste predvede ale bude tezke se vratit ale ne uplne nemozne..uvidime
Reagovat
brixner
Až vyndá nákupy, něco povaří, propleskne fakany a starýmu vysvětlí s levým koutkem až u krku, že dneska fakt né, páč ty migrény jsou už ňák zmutovaný a nezabírají ani Brufény, až zkoukne Vordinaci, vyvenčí svýho pejska a po votevření lednice bude chvíli bádat, jestli tu špičku slupne ještě před vyndáním noční košile, anebo sice s ní, ale až tak dvě hoďky po půlnoci, až ráno nasraně zjistí, že se jí vybil mobil a tudíž divně zvonil a tím pádem bude pozdě v práci, až si nadělá v práci ty dvě hoďky a při cestě z ní navštíví cukrárnu na rohu s teorií o tom, že co se může udělat hned, hned se i udělá a přece nebude zas nasraně v noci vstávat k lednici a ty tři věnečky slupne hned a mastnej papír způsobně vyhodí do k tomu určené nádoby a pak doma vyndá nákupy a...A zjistí, že Tenisportál je jako Big Apple a tudíž nikdy nespí a s hrůzou zjistí, že ti jelimani tady se zase ne a ne dohodnout a tak stiskne tlačítko na Play na čemkoli, co jí dá tu moc urobiť tuná poriadok a všem vysvětlit, že GOAT je kdo??
No kdo??
:-))
Reagovat
a.magerova
Na Vordinaci nečučím... psa nemám.... v práci mám spíš přesčasy než nedočasy.... cožeeee, já měla špičku v lednici?!!! A kde je !!!
Věnečky NE E, cokoli s čokoládou JO O... ;-)

A samo, že já vím KDO !!!
Reagovat
Mayo
Na co mame čakať?? Nerozumiem.
Reagovat
PetaM
Každopádně je lepší, než vy.
Reagovat
Krisboy
No tak to není.
Reagovat
Stan_Borowitz
bude možné nejlepšího hráče všech dob vyhlásit až tehdy, kdy už nebude, kdo by ho vyhlásil...

Samozřejmě, že se tím myslí nejúspěšnější hráč od prvních jeskynních maleb po současnost. Samozřejmě, že dnes je to Federer. A samozřejmě, že to za pár let může být někdo jiný. Pokud to tak Nastase myslel, co řekl tak objevného, aby se o tom bylo nutné hádat?
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mna je najlepsi Rafa,lebo jeho bilancia na antuke je suverenne najlepsia. A vsetci vieme,ze najviac tenisoveho umenia je potrebne ukazat na antuke. Ked je Federer najlepsi,preco to svoje umenie nepredviedol na antuke? Samozrejme nikomu nevnucujem svoj nazor,lebo je v tom aj kus subjektivizmu. A je dobre,ze kazdy ma iny nazor,lebo aka by uz len bola nuda,keby sme vsetci fandili iba jednemu hracovi?
Reagovat
Kozoroh
Na antuce je třeba nejvíc prokázat svou fyzickou, kondiční sílu. Nejlíp se "tenisové umění" ukáže na tvrdém povrchu, aspoň to tak já vidím.
Reagovat
turista
Budiž, ale Novak Djokovič dokázal i na antuce víckrát porazit Rafu v podstatě jeho vlastními zbraněmi. Nepoužíval tak brutální sílu jako Rafa, nemá tak zabijácký forhend jako Rafa, není tak pohotový na síti, ale má lepší bekhend než Rafa a dokázal ho přetlačit i v dlouhých výměnách od základní čáry. Dávám za pravdu Nastasemu, že Novak je velký bojovník a zase se zlepší. Je přece jedno kdo je úplně nejlepší ze všech. Na Novakův tenis se koukám nejradši i když mě budou tady na TP mnozí kamenovat.
Reagovat
spaniel
To je asi nejtupější komentář za poslední rok. Není to jemné a delikátní jako lavazza, ale tupé jak lógr z turka.
Reagovat
Davor1
Celý ten článok je poriadna znôška nezmyslov z Nastaseho hlavičky :D
A s čím chce čakať? Kým ho predbehne Djokovič? A keď ho nepredbehne, tak uzná, že dobre, v roku 2017 bol najlepší hráč histórie Federer? :D Však sa vždy bavíme v prítomnom čase, samozrejme, že to o 10,20,50 rokov môže byť ináč, ale veď nikto nehovorí, že Federer bude GOAT navždy. Len že štatisticky ním momentálne je a čísla hovoria jasne. Momentálne je Federer jasne pred Samprasom, Nadalom, Djokovičom aj ďalšími, o 5 rokov to už môže byť inač.

A to podceňovanie trénerov ma tiež pobavilo. Nech to skúsi povedať Andymu, že Lendl mu na tom kurte vôbec nepomôže :D Ako keby príprava na zápasy, taktika, celkový tréningový proces vôbec nemali vplyv na to, ako hráč v danom zápase zahrá, pretože Nastase hral najlepšie, keď nemal trénera, ale len krásnu ženu v lóži :D Nehovorím, že Rogerovi vyhral ten AO Ljubičič, to ani náhodou, ale kto vie, kde by dnes Federer bol, nebyť spolupráce s Edbergom v neskoršom období jeho kariéry. Ktovie, koľko GS by dnes mal Wawrinka, keby sa nedal dokopy s Normanom (môj typ 0)...
Reagovat
Lunej..
Mně přijde, že občas tyto zašlé hvězdy potřebují pozornost a nevědí, jak ji získat, tak něco prohlásí a jsou z toho nějakou chvíli zase živi. :)
Reagovat
VlS
ježíš, tak ho nechte, ať si myslí a říká co chce. Říká svuj názor, nevyhlašuje zákon!
Reagovat
Kozoroh
Ilie tím chtěl říct, že tvrzení o postavení Federera coby nejlepšího hráče všech dob bychom měli brát jako názor (byť široce rozšířený), nikoliv jako dogma. Problém je, že pro mnohé to dogma je...
Reagovat
Lunej..
Ty máš dogma Djoka, pro mě je Roger určitě mnohem lepší hráč, kam se na něj Djok hrabe. Ty vidíš jen úspěchy, já vidím styl hry, talent, tenisové umění..
Reagovat
Kozoroh
Laskavě mi nepodsouvej dogma, já jsem akorát uvedl, že Djoker má všechny předpoklady na to být GOAT a je podivuhodné, jaké pozdvižení na tomto fóru se kolem mého komentáře vyrojilo.
Reagovat
FulnekUltras
Až se to stane, tak to bude pravda... ;)
Reagovat
Lunej..
S tebou se nedá vůbec normálně diskutovat, jsi jak ježík, když má někdo jiný názor na tvou modlu než ty. Trocha nadhledu by ti neuškodila.
Reagovat
Davor1
Tu je ten problém, že v tejto otázke nemôžeš čakať nadhľad od fanatických fanúšikov Federera, Nadala, Djokoviča. Samozrejme česť výnimkám. Kozoroh je podľa mňa v pohode chlapík, ale keď sa jedná o jeho modlu, tak je (obrazne povedané) hluchý, slepý, chromý... :D
Reagovat
Krisboy
A nedej satan když přijde řeč na Wawrinku, to ztrácí veškerou soudnost, nadhled, objektivitu, půdu pod nohama :D
Reagovat
Kozoroh
Trocha nadhledu? To je báječné :-D Zrovna ty mi budeš pokrytecky kázat o nadhledu, ačkoliv ten ti chybí. Djokerovu velikost omezuješ jen na jeho úspěchy, ale ani slůvkem jsi nedocenila jeho komplexní hru, parádní vyrovnanost forhendu a bekhendu, mimořádný pohyb po kurtu. Je to jen šedý nudný Djokovič :-P
Reagovat
Lunej..
četl jsi, co jsem psala? Že ty právě srovnáváš Djoka s Rogerem ohledně úspěchů, ale já že vidím něco jiného. Já jsem tu nepsala, že je Djok nudný, to psal misa, když už. Ano, Djok má mimořádný pohyb a určitou komplexnost a psychiku, proto byl světová jednička. Ale jeho styl není pro mě tak zajímavý jako Federerův a to nejsem žádná zaryta fanynka ani jednoho. A když Djok chytne defenzivního hráče jako je třeba Rafa nebo Andy, tak sorry, ale v mých očích to určitá nuda je. A že Djok dokázal sehrát skvělá utkání s Rogerem, Delpem atd. je tím, že jsou to útoční hráči. Píšu jen svůj názor, jinak je mi to fuk a ty z toho děláš světové drama. Já nadhled mám, budeš se divit, protože umím ocenit, když má někdo větší herní klady než moji oblíbenci.
Reagovat
Kozoroh
Při srovnávání velikosti jednotlivých hráčů jsou úspěchy prvořadé, ostatní aspekty si začala do tohoto vlákna tahat ty.
Reagovat
Roger_Federer
Protoze vnimat z dlouhodoveho hlediska ( za stale aktivnich hracu Federera a Nadala)Djokovice jako GOAT muze opravdu jenom nekdo, kdo sleduje tenis poslednich 7 let..
A i tam ma Djokovic ve "sve vlade" od seuony 12 takove vykyvy, kterych se ti dva predchozich 8let nedopustily..
Tohle neni nic proti Djokovi..
Reagovat
Davor1
A to si akože vyčítal odkiaľ? :D Ja v jeho výroku vidím len to, že v budúcnosti ho niekto môže predbehnúť. Nikde nehovorí, že v súčasnosti tým GOATOM môže byť niekto iný...
A kto je najlepším tenistom všetkých čias k dnešnému dňu pre teba? Keď sa na to pozrieš objektívne? (viem, je to veeeľmi ťažké :D)
Reagovat
Kozoroh
Já číst mezi řádky umím, lituji toho, že ty nikoliv a akorát se spoléháš na doslovný přepis.
Reagovat
Lunej..
začínáš mi připomínat jednoho známého nicka :)
Reagovat
George_Renel
Na ty auty taky brzo dojde. :-b
Reagovat
Lunej..
Že by? :)
Reagovat
Davor1
Sorry kamarát, ale ty si umíš medzi riadkami akurát domýšľať to, čo sa ti hodí do krámu :DD
Reagovat
blixa
Největší ze všech byl přeci Ilie !!! ;-)
Reagovat
Nola
balkanci sa navzajom podporuju ;-) No1e, No2e, No3e, No4e =P
Reagovat
Frick
:O)
Reagovat
Krisboy
Nejlepším hráčem byl, je a vždycky bude Karsten Braasch.
Reagovat
kada.tom
Rozumný to chlapík :-)
Reagovat
Krisboy
Jestli ho dobře chápu, naznačuje, že nejlepším hráčem se stane Nov4ak. No uvidíme. Time will tell.
Reagovat
Kozoroh
No1e má předpoklady k tomu být nazýván nejlepším ze všech - vyhrál víc jak 10 majorů, dosáhl šňůry No1e Slam, strávil na prvním místě dlouhou dobu a jeho sezóny patří k těm vůbec nejdominantnějším v historii mužského tenisu.
Reagovat
misa
Jsi jeden z nejúsměvnějších lidí na TP :)
Reagovat
Kozoroh
Napiš tady jedinou věc, která není v mém komentáři faktem.
Reagovat
misa
"No1e má předpoklady k tomu být nazýván nejlepším ze všech."
Reagovat
misa
Navíc nechápu, proč tam pořád cpeš tu jedničku, když žebříček tomu už neodpovídá :)
Reagovat
Herbert_Hoover
No2e
Reagovat
lars
asi usnul na vavrinech a nezaregistroval, ze je uz rok 2017 :)
Reagovat
Kozoroh
Protože je nejlepším hráčem své éry (neboli současné dekády 10. let 21. století). 223 týdnů je cifra, na kterou nedosáhli ani takoví titáni jako Borg, McEnroe, Agassi či Nadal.
Reagovat
janek_da
a ted si vem, že RF má ještě o 40% týdnů víc jako jednička. Nářez, co?
Reagovat
VlS
A k tomu si vem, že má dvoje dvojčata! No kurňa, kterej jinej to dokázal? Tady bude někdo počítat div né vyhraté loptičky, ale takovej majstrštyk nechá bez povšimnutí. Nastase Nastase, kolik jsi vyrobil malejch Rumunů? Aby ti Dracula napích prcku!
Reagovat
a.magerova
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/454420/gang-vyjidacu-desi-restaurace-pres-sto-lidi-chodi-hodovat-a-pak-utika-bez-placeni.html
Reagovat
janek_da
Přesněěěě!!!

To je něco neskutečného. Do té doby, tenista co se mu narodilo dítě pomalu ale jistě padal. On sice vlastně taky spadl z nadpozemského levelu, ale u něj to byly spíš jiné faktory než děti.
Reagovat
Mayo
Najlepším hracom tejto zlatej éry ci ako tomu nadávajú mnohí je Roger Federer. Ty si trosku pomýlený.
Reagovat
lars
proc ti trvalo tak dlouho odpovedet ? :)
Reagovat
Kozoroh
Vyhledej si na netu GOAT diskuze, evidentně v tom máš rezervy. Třeba zde pro Djokera hlasovalo 14 % lidí (Federer samozřejmě díky obrovskému zástupu fandů, ale i tak tě překvapí, o kolik No1e poráží Samprase, Borga nebo Lavera) -
https://howtheyplay.com/individual-sports/Top-10-Greatest-Male-Tennis-Players-of-All-Time
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt to neni vubec nic divneho o kolik porazil Lendla, Borga ..atd.
1.je to aktivni hrac
2.aktulne za posledni 4 roky best
3.kdo si myslis ze tam hlasoval?,50 leti fanouscu ze z prelomu-90let, co pamatuji eru Samprese??
Reagovat
misa
Lidé dávají přednost těm, které mají možnost vidět. A Federer vede hlavně díky 18 gs, taky herně je někde jinde. Dívat se na Federera je zažitek, sledovat Djokoviče je nuda.
Reagovat
Kozoroh
To, co jsi napsal, je tendenční komentář, nedoceňující No1eho kvality. Degradovat Djokovu hru na nudu, ačkoliv svedl množství parádních zápasů s Federerem, Nadalem, Wawrikou nebo del Potrem je smutné.
Reagovat
turista
Novakův tenis není vůbec nuda. V době jeho největší výkonnosti jeho hra od základní čáry byla plná lehkosti jako např. pohyb profesionálních tanečníků. Když se mu nedaří tak to musí taky dřít jako mnozí jiní. Vše je věcí diváckého vkusu. Někomu se líbí smart tenis, jiný obdivuje gladiátorské pojetí tenisu a jiný dá přednost téměř robotické přesnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
najkrajsi tenis predvadza Roger,ale ja som nikdy nebol na krasokorculovanie
Reagovat
Tornes
Zásadním předpokladem, aby mohl být někdo nazýván nejlepším ze všech, je zejména to, aby byl považován za nejlepšího hráče své éry. A za mně má do přesně tohodle Nole ještě velmi daleko.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_men's_singles_champions#2010s

Djoker v současné dekádě vyhrál 11 majorů, přesně tolik, jako Rafan a Roger dohromady. Ale pokud nadále hodláš před těmito fakty strkat hlavu do písku, tak ti holt není pomoci...
Reagovat
Roger_Federer
Ale tech 11 zatim staci nakolikaty flek?
Reagovat
Kozoroh
V současné dekádě na první ;-)
Reagovat
janek_da
Nadpis článku je "Federer je nejlepším hráečm této dekády? S tím bych ještě počkal."?
Reagovat
Kozoroh
Tornes začal zpochybňovat vedoucí postavení No1eho v současné éře, moji povinností bylo Tornesovo tvrzení vyvrátit, což se na dohledatelných důkazech podařilo.
Reagovat
turista
To víš na změnu mínění Tornese bude muset Novak ještě hodně titulů přidat a možná ani to nepomůže.
Reagovat
Roger_Federer
Kde Torres spochybnuje, ze Novak je nejlepsi hrac poslednich 5-6let?
Vzdyt pise"ve sve ere"..Djokovicova era rozhodne nezacala 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekáda?...Kozoroh, ty si tiež na hlavu?...Veď Nole a Rafa su rovesníci, su teda hraci rovnakej éry, Rafa vyhral viac. Jednoduché ako facka.
Reagovat
turista
Pouze o dva tituly což Novak dorovná.
Reagovat
turista
Navíc Novak je o rok mladší. A za rok těch 69 současných titulů Rafy mít bude.
Reagovat
Kozoroh
Dekáda je relevantní parametr, který srovnává jednotlivé éry. Borg byl nejlepším hráčem 70. let, Sampras 90. Evidentně ti vadí, že Nadal není první v současném ani předchozím desetiletí :-)
Reagovat
Franky
Krasny argument :) Nadal je proste vecna 2 tak jak dekadou zaostaval za Fedexom predoslou zaostava teraz aj za Novakom krasna vypovedna hodnota v tomto je tyzdnov sv 1 kde ked sa nemylim nestravil ani 150tyzdnov
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, určite by som vymenil 14GS od 05-15, za 12GS od 07-17 :))

Takže hráčské éry sa musia nevyhnutne začínať začiatkom dekády?...No čo sa tu človek dnes nedozvie..
Reagovat
Kozoroh
Dekáda je pevně stanovený rámec, přes který lze porovnávat dominance jednotlivých hráčů, úspěšnost jejich ér.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekáda zaujíma numerológov, mňa zaujíma skor tenis :)

Ale som rád Kozorohu, ze ti zostala aspoň tá dekáda..Ja vzdy budem preferovat pomer 6+8 a desat rokov v kuse s GS v rukách, ale pre teba hrá prím tá dekáda...chápem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je naozaj Federer najlepším hráčom svojej éry?...

Keď 11 zo svojich 18GS vyhral v podstate za inej éry, než za spoločnej éry s Rafom a Nolem?...

Tu sa Federer napriklad velmi líši od Samprasa, ktorý dokázal vyhrávat so vsetkymi svojimi sokmi, na rozdiel od Rogera.
Reagovat
Franky
za inej ery? :D :D ty si vrah :D Nadal pro od 2001 Djokovic 2003 na oboch Rog pockal s prvym GS ani by si sa taky jak ty cudoval :D zacali spolu este obaja mali dokonca vyhodu ze su cely cas mladsi ako on Nadal uz porazil ako takmer 17 rocny Alberta Costu v Monte Carle vtedajsiu turnajovu 4, takze ziadna absencia naj hracov jasne ze sa zlepsovali casom ale aj iny sa zlepsovali to su proste take kecy tych co sa chytaju slamky
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj...Pre teba je plne konkurencieschopný Nadal od roku 2003, kedy mal Rafa 16rokov...Nielenže ho týmto automaticky katapultuješ do role terminátora a naj hráča histórie, veď kto iný by ním mal byť, keď nie 16 ročny chlapec plne konkurencieschopný na vsetkych povrchoch, ale hlavne seba diskvalifikuješ z každej ďalšej diskusie.:
Reagovat
Franky
JE to pravda ze vyhral v roku 2003 s Costom? je :) Je pravda ze uz ako teenager opanoval RG? je :) tak potom preco tento terminator nema 60GS ked je taky bombovy? lebo H2H s Rogerom neni secko kamaride a ty to dooobre vies len pekne ti vyhovuje ze vylezie Rogerovi po chrbte ale ako vravim ked prislo k spomalovaniu povrchov uz Rafa s Murraym a Djokerom zacali byt silnejsi co bolo dovtedy len na antuke u Rafu priznajme si ze je to tak
Reagovat
Roger_Federer
Pokud by Roger hral celou svoji karieru na stejnych povrsich jako Peet, nebo jako v ketech 04-10 mel by tech titulu dneska 23 a jejine co by se nezmenilo by byly prohry na antuce z Rafou..
Jak ucinny je styl Djokovice, Murray a Rafy ve chvily kdy se zrychli povrch jsme videly pred 5 tydny uplne jasne..;)
Reagovat
Tornes
Ovšem, pokud je "éra hráče" pouze doba, ve které měl své největší úspěchy, to je pak i Murray nejúspěšnějším hráčem své éry (ta jeho začala na Wimblu 2016 a zatím trvá) a může být přizván do GOAT debaty. Mury GOAT!

Novak hraje profesionální tenis od roku 2003, Nadal od roku 2001, Roger myslím 1999. Všichni zatím stále hrají. To je jejich éra.
Reagovat
Kozoroh
Tornes, mrkni na wiki-odkaz, co jsem tu dal a pochop, že fakta se nedají donekonečna ohýbat :-)
Reagovat
Roger_Federer
Potom je nejvetsi Goat Wawrinka.Zadna doba Wawrinky nikdy nebyla, zahral 3finale, ma 3 tituly ze 3 povrchu..ve finale vyprovodil Novaka a Rafu.
Reagovat
Kozoroh
Babrinka má tituly ze dvou povrchů - chybí mu tráva. Snad Wimbledon před ním zůstane ochráněn.
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic zatim cislama neni ani 2 nejlepsim hracem svoji aktivni kariery, natož se bavit o "best of the best".
Reagovat
Kozoroh
Že tě ty tendenční komentáře baví :DD To jako kdybych napsal o Steffi Grafové v roce 1989, že je kariérně stále za Chris Evertovou a Martinou Navrátilovou.
Reagovat
Franky
A aj bola v tom case bratku ;)
Reagovat
turista
Přeskočit Rafu v číslech to Novak dá, to je práce na 1 sezónu. Přeskočit Fedexe v číslech to už asi nedá.
Reagovat
turista
Proč ne No2vak?
Reagovat
Alexandria
Kzdy z diskutujucich ma svoj nazor,ktory sa nemeni,alebo sa mylim?Buduci cas to ukaze v cislach!Pekny den prajem
Reagovat
Alexandria
opr.-Kazdy-
Reagovat
Alexandria
R.Federer ma asi najviac sympatizantov,to je nesporne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist