Federer: Letošní prioritou je Wimbledon

5. 6. 2011, 22:29
Aktuality 19
Ačkoli ani počtvrté nedokázal porazit Rafaela Nadala ve finále Roland Garros, opouští Roger Federer podle svých slov Paříž spokojený. Celých čtrnáct dnů hrál výborně a získal sebedůvěru pro Wimbledon, který chce vyhrát.
Roger Federer (© rolandgarros.com)

"Bylo moc důležité, že jsem se zase dostal do finále," řekl Federer na tiskové konferenci. Před Paříží hrál o titul z turnajů velké čtyřky naposledy loni v lednu na Australian Open, kde získal rekordní šestnáctý grandslamový vavřín.

Bez známek smutku sledovala svého manžela pár chvil po prohraném finále i jeho manželka Mirka s jednou dcer v náručí a sklenkou šampaňského v druhé ruce. Výkony Federera na French Open totiž byly opět mistrovské.

Letošní sezoně dominuje Srb Novak Djokovič, ale právě toho Federer porazil v semifinále a za finálové drama s Nadalem se Švýcar stydět nemusí. "Cítím se po fyzické stránce dobře jako už dlouho ne, což je pozitivní. A mám za sebou náročné dny, ale mám z nich dobrý pocit, a to je taky příjemné zjištění," doplnil.

Pařížské finále navíc obnovilo finálovou grandslamovou rivalitu Federera s Nadalem. Před Roland Garros spolu hráli grandslamové finále v roce 2009 v Melbourne a pětisetovou bitvu na Australian Open tehdy vyhrál Nadal.

"Říkal jsem, počkejte šest měsíců, když lidé po (letošním) Australian Open tvrdili, že Rafa a já končíme," usmál se Federer. "Lidé vás rychle odepisují, ale já se tím nezabýval, protože jsem věděl, že budeme zpět. A teď zase mluví všichni jinak..."

Federer sice klesl v žebříčku na třetí místo, ale odepisovat ho nikdo nesmí, což ve francouzské metropoli jasně ukázal. Mnohanásobně to platí především před Wimbledonem, který začne za čtrnáct dnů. "Vyhrát tam je prioritou sezony číslo jedna," vyhlásil šestinásobný vítěz turnaje na trávě v All England Clubu.

pva, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak trochu OT, ale nevím kde jinde se poradit. Má tu někdo z vás knížku Tenisový génius Roger Federer? Uvažuju o zajoupení této knížky jelikož je asi jediná na trhu. Zajímalo by mě jestli se tam člověk dozví z pohledu jiné osoby nějaké zajímavosti či je to jen okecávání známaých věcí...děkuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tato kniha zaujme a potěší převážně fanoušky Rogera. Je v ní popsána celá Rogerova cesta na tenisový Olymp od juniorských let a prvních úspěchů až po současnost. Napsal ji novinář René Stauffer, který Federera zná prakticky od mládí. Samozřejmě se Stauffer zaměřuje i na Rogerův život mimo tenisové kurty. Doporučuji.

Já bych však v budoucnu více ocenil, kdyby knihu o svém životě napsal Roger osobně, jako dříve třeba Becker či Agassi.
Reagovat
smazaný uživatel
TAky bych upřednostnil autobiografii. Bohužel nepředpokládám, že bychom jí sepíše a hlavně vydá během své aktivní kariéry. Nevím no, za tři stovky jestli do toho jít, ale jelikož jsem veliký fanda Federera tak to dost zvažuji .
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se za tu nesrozumitelnou druhou větu. :( Ach ty myšlenky :(
Reagovat
FiNe
Myslím si, že Wimbledon vyhraje letos RF. Na antuce na Nadala bohužel neměl, i když jsem věřil, že letos to zvládne, ale jeho vítězné míče mě rozhodně bavily víc, ostatně jako vždycky! Škoda úbytku koncentrace po Nadalově "ošetření". Pokud se tihle dva střetnou ve finále Wimbledonu, dám jmění na Rogera!! Ještě minimálně 2 GS do své sbírky přidá......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jmění opravdu dej, protože jako nezávazný plk zde na foru to působí opravdu směšně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No a jsme u toho vid Matěji! :-DD Koukám ty k těm hlupákům patříš taky!!! Jaký plk, do prdele???? Už jdi do háje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej, jestli si to myslel na FiNe co řekl, tak to jo to se ti omlouvám... :-D :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sázet vše na Fedexe proti Nadalovi na jákemkoli povrchu je opravdu jen plk k smíchu...přání otcem myšlenky
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :-) Omluva se přijímá. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Nezlob se, špatně jsem si to vyložila....:))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude podla mna najzaujimavejsi za posledne roky. Podla mna 3ja vyrovnani favoriti budu a to Rafa, Roger a Nole.

Rafa je obhajca titulu a hral 4x v rade finale vo Wimbledone a viac menej celu sezonu hraje dobre - vsetky tie porazky mimo AO prisli s Djokovicom inak Rafa ostatnych porazil.

Co sa tyka Rogera tak ukazal ze formu ma a taky hrozny Wimbledon aky mal pred rokom uz snad ani mat nemoze, 1. kolo uz mohol vypadnut s antukarom Fallom, proste take daco sa nemoze opakovat uz a verim tomu, ze naviaze na svoje predchadzajuce vykony ked 7x hral finale v rade a 6x vyhral. Inak odkedy je s Annaconom tak zase hraje agresivnejsie a celkom dobry bol nie sietke v Parizi, viem si predstavit ze na Wimbledone bude z toho este viac profitovat.

Co sa tyka Noleho tak na neho tiez netreba zabudat, hoci prehral nemyslim, si ze by to malo mat vplyv na neho, stale ma 41-1 bilanciu tento rok hraje konzistentne dobre na vsetkych povrchoch a pred sezonou mal 2 ciele - stat sa No.1 a vyhrat Wimbledoon a teraz oba tieto ciele moze naplnit na jednom turnaji kam pride odpocinuty v plnej sile.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak právě na Novaka jsem tam hodně zvědavý. Přece jen ta porážka už mu v hlavě zůstane a kdyby došlo zase na SF s Rogerem, řekl bych, že by byl tentokráte favoritem Roger. A může se stát, že padne ještě dřív s nějakým střelcem (Roddick? Fish? Berdych? Murray - ten až v semi?). No už aby tu ten Wimbledon byl!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli by někomu měla zůstat porážka v hlavě, tak je to Federer poté, co včera předvedl v prvním setu s Nadalem od stavu 5:3, na začátku druhého setu, v tiebreaku druhého setu a ve tvrtém setu po nevyužitých třech breakbolech při Nadalově podání.

Ale bude to jistě zajímavý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera se opět hezky ukázalo, že grandslamový turnaj je o světelné roky před těmi ostatními. Rafan letos 4x dostal naloženo od Novaka, z toho 2x na antuce.
Přesto si někdo dovolí prohlásit, že Rafa není antukový král? (vyšinuté trotly z diskusí vynecháme)
A mohlo být všechno úplně jinak, v úvodních kolech se občas nějaký ten Isner nebo Falla najde. Možná už brzo některý z velkých favoritů vyletí z grandslamu velmi předčasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Po Wimbledonu bude tvrdit, že prioritou je US Open a pak turnaj mistrů...
Reagovat
smazaný uživatel
Může to dokázat!
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon federera me ve finale FO moc neprekvapil..jedinej vykon podal proti ND a to pri nem stali vsichni svati..s rafou nic neriskoval, zadny kratky uhly ven z kurty atd..podani bylo des..skoda. Lepsi by bylo Nadal - Novak finale. Uvidime v londyne jak to bude.
Reagovat
spaniel
To je ale blbý kec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist