Federer konečně porazil Murrayho. O titul bude hrát s Djokovičem

22. 8. 2009, 21:51
Aktuality 68
ATP CINCINNATI - Roger Federer zlomil prokletí jménem Andy Murray. Švýcarský tenista po pěti porážkách od britského tenisty konečně vyhrál: v semifinále podniku Masters 1000 v Cincinnati zvítězil 6-2 7-6 a o titul si zahraje s Djokovičem, jenž přehrál Nadala.
Roger Federer

Roger Federer porazil Andyho Murrayho naposledy loni ve finále US Open. Pak ale s britským tenistou pětkrát v řadě podlehl v třísetových bitvách.

Další příležitost zlomit Murrayho prokletí měl dnes v semifinále podniku Masters 1000 v Cincinnati. A povedlo se. Osmadvacetiletý Švýcar měl utkání pod kontrolou a za půldruhé hodiny vyhrál 6-2 7-6.

Federer soupeři za celý zápas nenabídl žádný brejkbol, sám využil dva ze šesti a když zvládl dramatickou koncovku druhého setu, na jeho ŕtech se rozzářil úsměv radosti. Vítězný fiftýn získal po Britově dvojchybě.

Basilejský rodák si upevnil post světové jedničky. Má jistotu, že i v případě neobhájení titulu na US Open na první příčce zůstane.

Federer to však nebral jako velkou satisfakci. "Lidé se to snaží vyhrotit, ale se mnou to nic nedělá. Vím, že teď hraju dobře, a když mi to jde, dokážu porazit kohokoli," uvedl držitel rekordních patnácti grandslamových titulů, jenž si zároveň upevnil pozici prvního hráče světa. Do finále se probojoval letos popáté a může vyhrát čtvrtý turnaj v sezoně. V Cincinnati triumfoval už v letech 2005 a 2007.

"Byl jsem rád, že to bylo vyrovnané alespoň v tom druhém setu, protože mi nešlo podání ani returny. Pak se hraje s Rogerem dost těžko," konstatoval Murray.

Loňský šampion Murray mohl vinou prohry přijít o post světové dvojky. Titul v Ohiu by však musel získat Rafael Nadal, který ale v semifinále nestačil na Novaka Djokoviče.

Djokovič si výhrou 6-1 6-4 nad Nadalem vybojoval další šanci zapsat se mezi vítěze prestižního podniku s dotací tři miliony dolarů. K vítězství si pomohl 21 vítěznými míči, zatímco Španěl jich zahrál jen deset.

Federera v posledních dvou vzájemných zápasech Djokovič porazil, ale celkově s ním má nepříznivou bilanci 4-7.

Nadal byl navzdory porážce s vystoupením v Cincinnati po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolen spokojen. Při návratu na kurty před týdnem v Montrealu vypadl ve čtvrtfinále. Na obou turnajích prý překonal svá očekávání.

"Jsem spokojený. Už proto, že můžu hrát a taky s tím, že se mi povedlo pokročit v přípravě na US Open. Za dva týdny jsem odehrál sedm zápasů, to je slušné," prohlásila nedávná světová jednička.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (22. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Murray (2-Brit.) 6-2 7-6(6)
Djokovič (4-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
ZdZdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
a.magerova
Dnes mají holky Federerovy 1 měsíc, tak doufám, že jim taťka vyhraje titul ze Cincinnati :-))
Reagovat
smazaný uživatel
K výročí mu Novak daruje jednoho pěkného kanára
Reagovat
a.magerova
Holky ten váš taťka je fakt moc šikovný. Gratulace velkáááá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem tu nebyl, Roger včera zase překonal další mýtus, měl by to potvrdit a dát i Djokera, aby Ti zamindrákovaní, co mu to nepřejí po něm zase jen vztekle plivali. Opravdu tytyo primitivy nechápu, Rafu ani Djoka tady taky nikdo neuráží, snad jen Murraye, ale to je samostatná kapitola, mezi samotnými hráči je neoblíbený, neumí se chovat, je ve svém závislý na matce a neumí nic provézt se svým vzhledem, tam se pak nelze divit, ale přesto ho nikdo neuráží jako tady Rogera, který dokázal ze všech nejvíc a chová se až na výjimky příkladně, May Roger win!
Reagovat
smazaný uživatel
Všimol som si tvoju absenciu. S tými mýtmi súhlasím. Verím, že ich Roger zrúca jeden za druhým. Niekoľko už padlo. Zdá sa mi však, že ked nejaký mýtus rozpráši, vymyslia si iný. V tenisovom svete, ale nielen tam, ťažko znášajú jeho schopnosť vysporiadať sa so všetkým, čo život prinesie a k tomu hrať tenis na vysokej úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Heknu Šarapku a chvástala Djokoviče - jsou jediní dva, na celém okruhu tenistů, které opravdu nemusím! Nefandím jim a prohrajou, Féďa a Elenka jim to natřou!!!!
Reagovat
steve79
Včera to byl pěkný výkon Federera, zvláště v prvním setu, tak dlouho jsem ho hrát neviděl. Jinak mě štve že finále vysíla Nova sport jen Relive.
Reagovat
D.A.N
Jediný kdo mu v tom trochu konkuruje je Rafa zbytek jsou apoštolové.
Reagovat
D.A.N
Pro statistiky tu mám spočítané, že Fedex za posledních 8 let včetně letošního odehrál 662 zápasů: ztoho 574!!! výher a jen 88 proher a to dělá průměr 0,867 prostě neskutečné ale pořád se budou hledat pochybovači a závistivci a kdybych jeden rok ubral 581: zápasů = 515 výher!!! 66 proher a průměr neskutečných 0,8864 čili není co dodat!
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Ty sa čuduješ týmto číslam ? Aj Ja. Naozaj, k tomu niet čo dodať.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla kocka mys, Andy nevedel co se deje, ani se nerozkoukal a prohraval 1:0, proste Roger No.1 co vic dodat, je nejlepsi a jeste dlouho bude:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska dostane pěkný výprask ten váš nejlepší hráč historie
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Federer dnes prohraje a možná že vyhraje, no a co? Hlavně se můžeme těšit na dobrý zápas, ne? Dost dobře nechápu tahle hysterická přání: ten ho vypráská, ten ho sfoukne jako svíčku.
Reagovat
smazaný uživatel
to jste rikali vcera taky:)
Reagovat
smazaný uživatel
na každýho jednou dojde, já věřím, že dneska dojde na ušklebenýho elegána .))
Reagovat
D.A.N
Brody: V tom máš naprostou pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
vsadis na to vejplatu?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney ty šulíne už se prober.Nerozumiš tenisu tak raději už nepiš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
6:2, 7:6, ze by nahoda?:))))
Reagovat
D.A.N
Barney: Já se nebojím mám dost harmasánu :-)ale už jsem nedoufal, že tu něco pěkného" předhodíš, každopádně nesklamals ale už se těším jak ho Nole opět sfoukne jako svíčku :-) podobně jsi tipoval i zápas s Murrayem ale nějak ti to nevyšlo asi ses musel hodně šklebiti co ?
Reagovat
smazaný uživatel
však buď rád, že se Murray nesypal, vždyť by tě z toho kleplo, kdyby ušklebenec dostal sadu :D Doufám, že mě aspoň Novak neSklame .))
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, Novak hrál včera skvěle, ale mám strach z únavy, přeci jenom má míň času na regeneraci
Reagovat
smazaný uživatel
nep0serte se z toho ušklebenca, dneska mu Novak vypráší kožich :DD
Reagovat
smazaný uživatel
No Braney, teraz ťa mám celkom rada, bez teba by tu bola aj nuda ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=vMPDI4VQ42k

It must be nerves, it must be sacrifice, it must be passion, it must be electric, it must be love !
Reagovat
D.A.N
Já jsem to nemohl bohužel sledovat :-(( , nicméně mám radost, že se mu ho podařilo konečně porazit v zápase na dva vítězné sety, každopádně chtěl bych vidět spadlou bradu takzvaného odborníka na tenis a ještě fanatického odpůrce Rogera (Barney), který se včera moc těšil jako malé dítě jak Murray sfoukne lehounce Rogera a je zajímavé, že tu nenapsal žádný komentář.vypadá to , že umí kopat jen do toho kdo leží asi tak nějak:-).Každopádně Roger opět ukázal, že tenis hrát pořád umí jak nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
prosimvas, nevite, esi je nekde na webu v archivu nebo tak vcerejsi zapas nole-rafa? nam vcera vypadlo UPCcko, takze sem myslela, ze me trefi slak :-(
Reagovat
majjkaa
Oj skoda ze som to dnes nevidela....ako tu tak citam Roger bol vo forme ako sa patri...to je skvelee! :) chcela by som vidiet murrayho hlavne v tom prvom sete kde ho roger s prehladom sfukol. Finale si uz nenecham ujst....drzim palce FEDE!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Fede jede! Go!
Reagovat
smazaný uživatel
Wáááwww!! Tak buď sa zdrogoval alebo ho osvítil duch Boží jináč mi to nepasuje :) Ajde Nole aleb konečne milujem tennis!
Reagovat
smazaný uživatel
Tuším sa Vajda fakt bojí o job, takto ho vycvičit.... :D a kuknem si aj rozhovor Rafana, to bude stát zato, určite.
Reagovat
smazaný uživatel
"It vos a chard mač,aj voznt plejink maj best tenis ent kongratulejt chim,no...tot len v skratke,možno prekvapí ale niečím iným:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak ale hral Djokovič super zápas,Nadal kazil možno o čosi viac ako je jeho normálny štandard,ale bolo to hlavne kvoli tomu,že mu súper dnes viac nedovolil resp. ho tlačil celý zapas,čiže dnes jednoznačné a zaslúžené vítazstvo a postup pre Novaka...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám ten pocit sestřičko, to byl novak jak z říše snů, první set naprostá senzace, nadal lítal jak hadr na holi. v druhém hrál taky skvělě, sice pár chybiček, ale při tom útočném stylu hry se stává každému.vyplatilo se počkat do jedné :D zima mi byla jak sibiři, ale vyplatilo se, stejně jako loni v cinncinati, já jsem málem neusnul, skvělý den to byl, murray prohrál,mamka narozky a novak to korunoval no proste nadhera.Ajde Nole!
Reagovat
smazaný uživatel
Ajkeď sa v Expres správách píše, že to bolo "hladce", tak hladce to určite nebolo, to ani náhodou. Hneď na začiatku Nole ukázal, že má fakt zmysel pre humor, no je to chlap, tak co by tú babu pri fotení nechal len tak? :D Nutno podotknúť, že sympatikuš Rafan sice stváral jednu chybu za druhou, ale aj bezvadné údery, fakt je to super hráč. Ale to je mi včulk jedno, hlavneže je Nole zase spátky, už mi tá jeho nebezpečná, rychlá, útočná, krásná hra až na lajny strašne chýbala. Ajkeď niečo pokazil bolo vidieť, že je s tým nespokojný, (možno sa v jeho týme fakt ľady pohli) a to je len dobre. Teraz si bude na Feda veriť, to by bol dárek jak hrom k mojim zajtrajším narodeninám, a btw, dočkali sme sa aj prídavku k podpisu na kameru ;-)
A viktore, len si dám raňajky a idem čítať interview, asi nebudeš ďaleko od pravdy :))
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Ty si si všimol tie isté vety a frázy ? Tie dva mesiace, keď nehral, mohol venovať zdokonaleniu v angličtine. Na hráča jeho formátu je to nevyhnutné.
Reagovat
smazaný uživatel
no snadné to hlavne v druhe sade nebylo, ale hral nam novak skvele, jen mi chybeli dropshoty, ale pri rafove rychlosti by assi nebyly tak ucinne, nemohla bys tu dat prosim nejaky odkazd na interview? a kolik budes mit roku sestricko, teda pokud to neni tajne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dropshoty chýbali aj mne, ale to máš čas, radšej žiadne než ten jeden nevydarený :)) Interview na ofic. stránke ešte nie su, sakra! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že fanynka Djokoviča musí mat zatial dnes radost,mláti Nadala ako žito,prvým setom preletel ako raketa...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger federer je pro mě nejlepší hráč světa a to potvrdil i v utkání se světovou 2 andym murrayem je v současné době spíše v rodinném životě než v tenisovém a proto je to borec!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky mu fandim, ale bacha aby sis necvrnkl do gati z toho
Reagovat
smazaný uživatel
No wow! Jedna dobrá správa a potom ešte pridajme duhú a už sme obhájili :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja se mu ani nedivim, ze ma motivaci jen na urcite zapasy...dokazal toho uz tolik.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono zase opatrně s tou motivací, minulý týden se to např. s Tsongou nepovedlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Proste Roger nema motivaciu a chut bojovat proti hracom ktory su mozno mimo prvej 6ky. Ked hra proti hracovi co je 100ty alebo 50ty alebo aj 15ty tak vzdy vyhrava rovnako- 6:4 dajme tomu nenahana sa aby ho rozbil hraje to co mu staci a naozaj zacne hrat az ked ho napr. super breakne alebo ma sancu na break sam Federer. Ale dneska to bolo ine cafe proste Roger nastupil s tym ze tento skotsky šašo chce byt 1.cka treba ho uzemnit a tak aj bolo a Murray bol si myslim premotivovany proste dari sa mu stal sa No.2 cakal ho Federer pricom furt nahlas hovori ze chce ist vyssie proste psychicky Murray ukazal ze ma len 22 a zdaleka nie je taky odolny.
Reagovat
a.magerova
Jaromír Jágr řekl o Rogerovi, že ho obdivuje za to, že vždy hraje o něco lépe než jeho soupeř, že nemá potřebu drtit soupeře 6:0. Tímto stylem hry prý vždy dá soupeři naději, že příště ho už určitě porazí, samozřejmě to neplatí o hráčích světové špičky -))
Reagovat
smazaný uživatel
Fede hral dneska prvni set opravdu vyborne, ve druhem uz ho jakstaks zubík začal cist a bylo to prevazne vyrovnane, i kdyz fede si drzel servis urcite s vetsim prehledem nez mary... takze kazdopadne zaslouzene vitezstvi :) ... druhy match snad vyhraje rafa a zitra porazi i fedeho .. ne ani tak ze bych ho mel radsi nez Djokera nebo Feda ale hlavne aby se vratil na top2 ktera bych rekl mu celkem vyhovuje :) :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, na no.2 prostě zubajda nepatří
Reagovat
smazaný uživatel
Roger naprosto skvěle dneska...začínám nechápat, proč jednou je schopnej zahodit úplně fatální míček a dělat hromadu chyb...a pak dneska nastoupí a předvede tak agresivní hru...troufám si tvrdit, že kdyby chtěl takhle agresivně hrát na Ferrera, tak by špatně dopad... zkrátka ze dne na den naprosto motivovaný a úplně jiný Federer, než-li před pár dny... a i kdyby dneska prohrál, je na místě ho pochválit... Murray samozřejmě nehrál svůj nejlepší tenis, asi toho musí mít po tak dlouhé době nasazení dost (díky bohu :o) ) ... k tomu naprosto vzteklé projevy, zprotivil se mi snad ještě víc... teď už jenom zbývá přát Rafovi jeho brzký návrat na světovou No. 2, ale výš už ne :o)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš u všech, Djokovič se Chardym byl nulový a včera se Simonem výborný
Reagovat
smazaný uživatel
Neni se co divit, posledni dva tydny odehral 2x vic zapasu jak Federer. Uz vcera mel stesti a neprohral jen kvuli straachu soupere z prilezitosti, co mel. Jeho pohyb po kurtu byl vylozene vycerpany, navic Federer hral kvalitne.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex vie, že má hlavu a nielen nohy alebo ruky. Hral dobre a mal som pocit, že bol pripravený aj na tretí set. Márymu pri svojom podaní, takmer nič nedovolil. Hralo sa len o prestíž, ako myslím, olfess napísal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim co to tu placas ze hral Murray 2x vic zapasu hral od Wimbledonu jen o 2zapasy navic Murrayho to byl 9zapas a Rogera 7zapas tak tu neplacej hovinka jo
Reagovat
skott
Odkdy se turnaj Masters hraje jen o prestiz?? Jeste bych to mozna jakztaz pochopil u Federera, ktery jen postupem do semi nahral body navic, ale ten vyhral, takze nevim, co je to za zvast.Murraymu jde o pozici svetove dvojky a bylo to hodne videt.Pusobil jakoby ho pasovani do role predzapasoveho favorita svazovalo.Byl malo agresivni i pomalejsi oproti minulemu tydnu v Montrealu.Tim padem si poamhal (i na nej) velice castym hlasitym hecovanim, ruku si dokonce rozedrel do krve vypletem a to rozhodne nesvedci o male motivaci, naopak...
Reagovat
smazaný uživatel
To je z naší odpolední debaty s abu na téma dnešního zápasu Federer-Murray, kde jsme se shodli, že očekáváme od Fedexe, že konečně zapne v tomto zápase, protože se mu jedná hlavně o prestiž, ani né tak o body a také o to, trochu ztlumit poněkud brzké úvahy A. Murrayho na téma jeho výtečné tenisové brzké budoucnosti. Označili jsme ho za přemotivovaného.

Samozřejmě se úvaha o pouhé prestiži netýkala dalších zápasů na turnaji a už vůbec né o samotných turnajích série Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Označili jsme ho za přemotivovaného - Murrayho
Reagovat
skott
aha, tak teda pardon, nedal jsem si to dohromady...
Presto Murray pro me zustava i po dnesku druhym nejvetsim kandidatem na vitezstvi USO a o jeho predpokladech byt nejlepsim uz nejakou dobu nepochybuju.
Reagovat
urbi
Jak funguje to bodovani? Jak to, ze body za lonsky rok uz jsou u vsech odecteny? To tak funguje u kazdeho turnaje, ze drop date je na jeho zactku a ne na konci???
Reagovat
a.magerova
Loni se hrálo finále Cincinnati 3.8. (kvůli OH), takže k tomuto datu se to odečetlo letos, si myslím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo loni se hrálo dřív kvůli olympiádě
Reagovat
smazaný uživatel
Murray hral cely zapas dost slabo,nemal jediny break,return mu dnes nesiel a naopak Federer dnes trafoval forhend ako uz dlho nie(no teda aspon od Wimbledonu:-)...inak ako som uz pisal pred chvilou do clanku preview,Murrayho škriekanie "come on" tak cca 3 krát v každej hre ked sa mu darí sa može smelo zaradit do galérie najrozčulúcejších vecí v súčasnom tenise,po boku s Nadalovým vytahovaním gatí zo zadku a zdržovaním pri podaní,Štepankovými opičkami a postojom pri returnoch,Djokovičovým fanatickým boxom a 36 hodeniami loptičky o zem pri servise....
Reagovat
a.magerova
No uvidíme, škoda žes neviděl jak si Murray úmyslě a ze vzteku rozbil pravou ruku do krve raketou, fakt úchvatné :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Jakže Magi, on si zlomil ruku či co? :)))
Reagovat
a.magerova
Né nezlomil,jen ze vzteku hřbetem pravé ruky mlátil do výpletu rakety tak, že si sedřel kůži na kloubech až mu tekla krev. No snad to pochopíš, napsala jsem to tak kostrbatě.
Reagovat
smazaný uživatel
No ano už som pochopila.. to je ale nervák, on mává dost divné praktiky :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak stihl jsem akorát tie-break, ale jsem rád, že Roger vyhrál, favorizoval jsem Guffyho.Pro novaka bude roger snažší než guffy
Reagovat
smazaný uživatel
guffy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist