Federer ještě neztratil set. Zabrání Djokovičovi usednout na trůn?

31. 5. 2011, 20:41
Aktuality 128
FRENCH OPEN - Roger Federer postoupil bez ztráty setu do semifinále French Open. Švýcarský tenista zastavil domácí naději Gaela Monfilse a s Novakem Djokovičem si zahraje o finále. Pokud by Federer prohrál i čtvrté letošní vzájemné střetnutí, stane se srbský tenista poprvé v kariéře světovou jedničkou.
Roger Federer

Pouze loni Roger Federer na French Open za posledních šest let nepostoupil do semifinále, letos v něm ale chybět nebude. Trojnásobný finalista a předloňský šampion si v dnešním čtvrtfinále poradil 6-4 6-3 7-6 s Gaelem Monfilsem a ani v pátém zápase tak neztratil set.

Vstup do zápasu ale devětadvacetiletý Švýcar zrovna vzorový neměl, neboť ve třetím gamu přišel i vinou dvou dvojchyb čistou hrou o podání. Monfils se ale z náskoku dlouho neradoval a dějství nakonec ztratil. Ve druhé sadě pak domácí tenista zcela propadl: spáchal 19 nevynucených chyb, zahrál jediný vítězný úder a nemohlo následovat nic jiného, než manko již dvou setů.

Nejzajímavějšího tenisu se fanoušci dočkali ve třetím setu, kdy oba tenisté zahráli spoustu 'winnerů' a Monfils tak dokázal držet krok. Federer za stavu 4-4 a 5-5 nevyužil brejkboly, a tak se muselo rozhodnout v tie-breaku. V něm ale znovu prokázal své zkušenosti i kvality Federer, který nakonec zvítězil za dvě a půl hodiny 6-4 6-3 7-6.

"Když na kurtu fouká takový vítr, není zápas jednoduché ukončit," komentoval Federer neproměněné brejkboly v závěru zápasu. "Gael navíc ke konci hodně bojoval a hrál opravdu dobře."

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz proti Monfilsovi vyhrál šesté ze sedmi vzájemných utkání, na French Open domácí naději zastavil už potřetí za poslední čtyři sezony.

Úterý v Paříži:

Murray otočil zápas, je ve čtvrtfinále

"Snad mě mají fanoušci rádi, musím se trochu omluvit, že jsem tu Gaela už potřetí vyřadil," usmíval se na kurtu rodák z Basileje. "Možná to nebyl nejlepší zápas, který jsme proti sobě hráli, ale cením si postupu ve třech setech," dodal.

Nyní Federera čeká semifinálový souboj s Novakem Djokovičem, který po odstoupení Fogniniho ve čtvrtfinále ušetřil síly. Srbský tenista letos vyhrál všech 41 zápasů, do nichž nastoupil, a pokud uspěje i s Federerem, vyrovná historicky nejlepší vstup do sezony v podání Johna McEnroa a především si zajistí premiérový posun do čela světového žebříčku. Zachránit Nadala od sesazení tak může už jen Federer, který ale Djokoviče letos ze tří pokusů neporazil ani jednou.

"Musím hrát na sto procent. Věřím, že všichni budou stát za mnou, že budou chtít, aby už někdo Novaka zdolal. Ale jsem si vědom, že hraje fantasticky, a že to bude hrozně moc těžké, abych přes něj postoupil. Tlak necítím, na semifinále se těším," řekl směrem k očekávanému souboji.

Druhá semifinálová dvojice vzejde ze soubojů Nadala se Söderlingem a Murrayho proti Chelovi, které čtvrtfinále čekají ve středu.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
úterní výsledky (31. 05. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (3-Švýc.) - Monfils (9-Fr.) 6-4 6-3 7-6(3)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llodra/Zimonjič (4-Fr./Srb.) - Lipsky/Ram (USA) 2-6 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokovic je normální simulant.Je krásný kolik má najednou fandů... :)Co se týká tenisu má se hodně co učit od Rafy a Rogera.. A chování?To je bez komentáře...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak bude v nedeli prepisovat historii a ty tu pises neco o uceni?! On je momentalne ucitel! Nejen na betonu ale uz i na antuce. Po nedelnim finale se bude Rafovi o Novakovi uz i snivat!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tak hezky věříš to je neuvěřitelné :-)
Ty absolutně podceňuješ Rogera a Rafu ;-) Je to od tebe docela smutné, uvědom si že Roger je a bude vždy nejlepší tenista, a nezáleží kolik má let :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa podcenil Novaka na antuce. Ja nikoho podcenovat nemusim, oni to zvladnou sami! Nejlepsi bude pro vas fanatiky ale momentalne je treti nejlepsi tenista a tim i zustane do konce kariery! Pokud ho nepredbehne lepsici se Murray!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to ale vůbec nevadí :-) Roger toho dokázal již mnoho, on už nikomu nic dokazovat nemusí :-) Až Novak dokáže tolik co Roger, tak se ti omluvím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes som si v stávkovej trošku zariskoval :

Azarenka, Sharapova, Soderling, Chela a Lacko (challenger). :-)

Risk je zisk, tak sa vraví, nie ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapovová momentálně vypadá, že vyhraje bez problémů. první set kanár.

Ale Azarenka a Söderling, to je hodně velkej risk. Chelu ani nekomentuju, nevěřím tomu, že uhraje víc než jeden set.

S kým hraje Lacko?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nema proti Novakovi sanci! Na letosnim Roland Garros potvrzuje ze je tretim nejlepsim hracem sveta ovsem Nole je aktualne nekde jinde! Ke vsemu nemel Rozer poradneho soupere. Nole uz sve vzkazal pochybovacum v utkani s Del Potrem! I tehdy se naivni fanousci bileho sportu domnivali ze by snad mohl vypadnout. :-D :-D :-D Nole a vypadnout, heh. Tak velke sebevedomi jsem u hrace nevidel a urcite se nezalekne svetoveho trunu, natozpak Federera ci nejake snury Mekenroua! Takze fanaticti fanousci elegana, moc si od zapasu neslibujte at nebrecite v koute!
Reagovat
spaniel
Ajde, ajde...do p*dele ;o) Nazapomeň si po výhře Novaka zahajlovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mlc! Zrovna elegos fanatici maji co nejmene kecat o extremismu.
Reagovat
spaniel
Nebuď směšný. Mám Novaka rád, některé jeho fanoušky už ne. Jestli si se někdy díval na jeho zápas na netu a sledoval chat vedle, tak musíš vidět, že nevzbuzuje jen vlastenectví, ale i nacionalismus. Pokaždé když si zabuší do prs, tak čteš jen jak je Velké Srbsko, jak mělo srovnat Chorvatsko se zemí atd.

Takže Novak ano, ty ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meles?! Cozpak mam srbske obcanstvi? Jsi vedle jak ta jedle. Ne kazdy kdo si zarve Ajde Nole, musi byt Srb a srovnavat Chorvatsko se zemi. Stejne tak ne kazdy nouma co zarve Vamos Rafa (a nekteri ani nevi poradne co to znamena), nemusi byt Spanel a fandit Realu Madrid!
Reagovat
spaniel
Když máš tu potřebu lézt někomu do záděle, posluž si. Horší je, že když z ní vylezeš, tvrdíš, žes tam nebyl a přitom jsi celý zamazaný ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Komu lezu do zadku? :-D Nerika se tomu fandeni?! Ty nikomu nefandis? Musis mit smutny sportovni zivot! Anebo ne, ty jsi vlastne ten elegos fanatik, ti jsou neco vic jako sam jejich idol. Zacinas o lezeni do zadku aby jsi skryl jaky blabol o vlastenectvi jsi napsal! Chytni se za ruce s lopatou, jdete pres prechod a tamhle za rohem uz je materska skolka!
Reagovat
spaniel
Se podívej na sebe, jseš trapnej šašek. Tvůj prvotní příspěvek útočí na Federera a jeho fanoušky. Navíc neumíš ani napsat jména, Rožer a Mekenrou? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpovedel jsi na otazku a zase odbihas od tematu! Co taky cekat, pri prvni reakci jsem vedel ze nejsi rovnocenny partner pro konverzaci o tenise!
Reagovat
spaniel
Na jakou otázku, ty trapnej nýmande? Tvůj nick je vlezprdelkovský, jseš až po ramena od Djokovichových howen kreténe! Tak se ti to líbí? Už jsem ti rovnocennej?
Za A) Tys začal urážením fanoušků Federera a takových příspěvků vidím hromadu. Zjevně ti leží v žaludku. Ale sám neumíš snést, když se někdo dotkne Novaka :)
Za B) Novak nedokázal ještě ani 20% toho, co Federer nebo Nadal (nebo Sampras, Agassi, McEnroe, Lendl atd), takže mně tvoje ústní prdy ani trochu nevzrušují.
Za C) tímto končím, jdi zpátky víš kam :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, co tu řešíte. Roger je vždycky velmi uctivý a slušný k ostatním hráčům, ať je poráží či porazí oni jeho. Nikdo s ním nemá problém, naopak je mezi hráči znám velkou diplomacií. Stejně tak i nyní si velmi elegantním způsobem a s úsměvem řekl o podporu v epickém zápase proti Djokovičovi, poté co pochválil výkon domácího hráče a omluvil se za jeho vyřazení :-D
A samozřejmě, že ji bude mít, protože tohle Francouzi ocení. Nemusel říkat vůbec nic, ale tohle udělal velmi šikovně a "elegantně" způsobem sobě vlastním.
Nemůžete přeci hodnit aroganci podle několika slov v novinách, musíte vidět vystupování toho člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
rovněž dodávám, že ani Noleho emotivní vystupování při zápase, ačkoli s ním mnozí měli problém, mi nepřijde nijak závadné, naopak je to součást sportu a sedí to k Noleho otevřené osobnosti. Kdo někdy tenis hrál, pochopí, že emoce tam patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím..... Ale někomu prostě nevysvětlíš... :-)
Reagovat
skott
prosim te, Broze neres:)) Ten sam nevi, co blaboli.Sam tady nadaval Nadalovi do zadkorejpalu, ktereho nelseduje a Federera glorifikoval slovy ¨fenomen¨ apod.Jeho jedinym ucelem je, provokovat a stat na te strane, na ktere se docka vetsi odezvy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové, díky. Nesleduji tyto diskuze každý den a proto mě některá vyjádření trochu překvapují :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, chválit výkon soupeře poté, co jej porazí, to jde Rogerovi náramně dobře. Ale pochválit výkon soupeře, s nímž prohraje, s tím má obvykle velký problém. :-)

Pro Skotta: nevím, jestli tu Brož nadával Nadalovi do "zadkorejpalů", ale je nutno podotknout, že Brož Nadalovi fandí, takže se mi to zdá silně nepravděpodobné.
Reagovat
darek.vrana
Já nesouhlasím. Právě, že vystupování Federera se mi poslední 2-3 roky líbí čím dál méně. Mám pocit, že si myslí, že je středem vesmíru. Např., když 2009 hrál SF proti Haasovi, vyjádření typu "všichni cítí, že se děje něco velkého" apod. Už jsem to psal tady mockrát a před každým zápasem se o tom přesvědčuju čím dál víc. Prostě u mě už to gentleman není, i když jeho hra se mi líbí.

P. S. Co je to epický zápas? Nebude spíš lyricko-epický?;-)
Reagovat
skott
jen strucne vysvetleni...;)
Jsi tady zrejme opravdu kratkou chvili (rekneme par mesicu?), tudiz Broz je takovy mistni provokater a popichovac.On ma velice omezeny tenisovy prehled, jelikoz ho sleduje (vse jeho vlastni slova, aby nedoslo k mylce) od FO 08.Muzsky tenis ho nezajima, jeho prvni vyroky zde byli urazky a posmesky smerem k Nadalovi, teprve pozdeji zjistil, ze aby ziskla vetsi odezvu na sve provokace musi se strefovat do Federera:-)
Vamos Rafa nebo Ole Nole skutecne neznamena, ze je nekdo fanousek.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, nepamatuju si tě tu před 3 roky. Asi nemůžeš vědět, jak to přesně bylo, kdyžs tu nebyl. Skott je jeden z "kmetů" tohohle portálu, stejně jako Broz a někteří další...

Jen taková poznámka, prosím, neber ji zas úplně vážně: Mám tvoje komentáře rád, jsi jeden z těch inteligentních přispivatelů, kteří dokáží většinou zápasy rozebrat objektivně a kvalitně... a hlavně jeden z mála, co to vůbec dělá:) ... Ale občas ze sebe vyzařuješ auru "sežral jsem veškerou moudrost světa". Pravda je, žes jí pojedl dost. Leč ne všechnu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skott: ale za posledních 6 měsíců jsem si nevšiml, že by Brož nějakému tenistovi nadával -- kromě "vuvuzel" Azarenky a Šarapky, které s oblibou označuje za "hekny".
Reagovat
smazaný uživatel
Co si vzpomínám, tak nepochválil jenom Berdycha, ale s tím má problém více hráčů, dokonce i Rafa na Turnaji mistrů, tak nevím, asi na tom něco bude.
Jinak vždycky standard typu: hrál dobře, agresivně, měl to promyšlené, já jsem udělal tohle a tohle špatně etc... nehledal bych v tom vědu.
Jinak středem tenisového vesmíru teď momentálně s Rafou a Djokovičem stále je :-) Má právo si o sobě myslet hodně, nemám pocit, že by to dával nějak najevo. Snažíte se v tom zbytečně rejpat, Rafa s Rogerem spolu nemají takový problém jako zdejší fanoušci :-)
Darek: Epickej zápas je prostě epickej zápas. Velkej, důležitej, slavnej zápas. Jde o hodně. Těším se. Buď vyhraje Roger a budu rád, nebo bude Djoker zaslouženě jedničkou a budu taky rád. :-)
Reagovat
skott
pouzil tady v nedavne dobe daleko horsi vyrazy nez hekny, vsak se zeptej treba PetanKa;)
Driv si dovolil vic vcetne rasistickych poznamek na adresu Venus a Sereny, sam jsem mu to tady nekolikrat vypisoval, kdyz se sanzil vzbuzovat dojem seriozniho diskutera, jak se rad nazyva.Dneska to ale delat nebudu.

Jak napsal Dumec, nemel by si brat kazdeho hned tak vazne (specialne u Broze plati dvojnasob:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to možný, uvidíme, co k tomu řekne sám Brož. :)

Tak já bych si přál, aby toto místo bylo prostorem pro kultivovanou, věcnou diskusi a hodnocení zápasů / tipy na jejich výsledky. Taky ty fanouškovský výšplechty typu "Come on, Roger!", ty ať si píšou třeba na nějaké fanouškovské stránce na Facebooku.

A někdy / mnohdy reaguji podrážděně nejspíše z toho důvodu, že když vidím poměrně špatnou kvalitu příspěvků průměrného "glosátora" na tomto serveru a jak chabé jsou jeho rozumové schopnosti, jímá mě přímo zděšení při pomyšlení, že kvalita a rozumové schopnosti průměrného VOLIČE jsou nejspíše ještě daleko horší. Pak se člověk nemůže divit, že komančové mají tolik hlasů a do Parlamentu se dostávají pofiderní, "nečitelné" strany typu Věcí veřejných.
Reagovat
skott
Mene je nekdy vice.Neni nutne reagovat uplne na vsechno a na kazdeho.Vsimni se, ze vetsina tech, co tady opravdu maji co rict, vetsinou nepotrebuje mit zde 1000 prispevku jako lopata apod.
Tohle je sportovni forum, navic s minimalni admin. kontrolou, tim ze na urcite lidi reagujes, je tady defacto vybizis, aby pokracovali.

jinak samozrejme souhlasim, pral bych si to same od zdejsich diskuzi;)
Reagovat
spaniel
Věcnou diskusi si přeje více lidí, ale nevidím nic špatné na fandění. Rýpnutí do FB je dost trapné.

S těmi voliči máš naprostou pravdu, většina je pod úroveň. Ale s těmi VV jsi vedle. Proč je špatné volit nečitelnou stranu, která časem ukáže co je zač? V nejhorším případě jen dokáže, že je stejně špatná jako ODS/ČSSD, horší být nemůže. A to se i stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen malá poznámka: to nebylo rýpnutí do FB, já tam sám mám účet a FB má celkem rád, i když ho zas tak moc nepoužívám, resp. hlavně tam házím oblíbené skladby z youtube. :-)
Reagovat
Mercury
Hraje se to ve čtvrtek nebo v pátek? Na většině serverů je čtvrtek, ale v rozpisu turnaje na ofic. stránkách jsou obě semifinále napsané na pátek čili věřit se dá asi spíš tomu, že? :)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze v patek-oboje. ale nevim pořadi zapasu a to me hodne zajima....doufam, ze Novak s Feder az druhy
Reagovat
Mercury
ok, diky...tak to se asi dozvime nejdriv dneska vecer..osobne si spis myslim, ze budou hrat prvni semifinale
Reagovat
steve79
Já bych si tak přál,aby Fedex vyhrál Musím uznat, že je to momentálně nepravděbodobné, protoože Djokovic má neuvěřitelnou formu. Hodně bude taky záležet na podmínkách, jestli bude foukat jako včera tak to hře Federera moc nevyhovuje.
Reagovat
smazaný uživatel
V komentech níže se poměrně hodně lidí zmiňuje o tom, že Djokovi v zápase s RF vypomůže jeho servis... jak tohle může někdo tvrdit po jednom jedinném zápasu Djokoviče s Gasquetem? S Del Potrem to nebylo z Noleho strany zrovna nejoptimálnější na podání a ani před tím žádný zázrak.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady !!! Pokud se v noci neco zdá- je to neměné/nevratné. Bohužel nasledujici skutečnost není pro slabé povahy....Novaka zastaví az teprve ve final Us jeho vzdělany krajan Janko TIPSASERVIČ !!!!
Reagovat
taffer
To není možný, ty jsi snad pod práškama ...
Reagovat
a.magerova
Jo tak Jankovi to přeju :-))
Reagovat
smazaný uživatel
JANKO JANKO JANKO :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by hodně zajímalo, co může být 99.9 za člověka...protože číst denně ty žblechty..to musí být extrémní trubka...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že papa Radwanski svou dcerku po prohře se Šarapkou mediálně úplně zepsul:
http://www.sport.pl/sport/2029020,65025,9696210.html

Najdete tam výroky typu, že nahrávka dotyčného zápasu by se měla pouštět dětem na ukázku, jak prohrát "vyhraný zápas" :-), výrok, že je třeba opustit mýtus o tom, že je Radwanska psychicky silná a odolná (Radwanski si zřejmě stále myslí, že jestliže prohrála letos např. s Luckou Šafářovou set, v němž vedla 5:1, nebo s jarkou gajdošovou zápas, v němž ve třetím setu vedla 3:0 a měla breakboly na 4:0, bylo to v důsledku jejího kolapsu a ne proto, že soupeřky začaly v rozhdujících chvílích hrát daleko lépe), větu typu, že dceři může pomoci jedině psychiatr nebo psycholog, a že se pod tlakem zachová vždy jako mladá dívenka, která se bojí všech a všeho. :-)

Poslední věta:

"Agnieszka hrála při setbolech zbaběle, pasivně, spoléhajíc na to, že soupeřka zkazí. Nechtěla zariskovat, aby neudělala chybu. Já ji sice mohu naučit forhend, bekhend, podání, ale její hlavu nezměním. Vzdávám to."

Stručně v Aj zde:
http://www.thenews.pl/1/5/Artykul/25168,Father-furious-after-Radwanska-crashes-out-of-French-Open
Reagovat
Stan_Borowitz
takovej tatínek. Ten ji možná na tréninku mlátí plastovou lahví s vodou, jak jsem viděl jednoho tatínka nedávno na turnaji juniorů v našem městě...
Reagovat
skott
Robert Radwanski je naprosto spickovej kouc, to kam dostal obe dcery ve skromnych podminkach je obdivuhodny.Osobne ho povazuju, za jednoho z nejlepsich mezi zenama, protoze obe neuacil po tenisove strance podstatne vic nez umi 95% vsech hracek na WTA.
Agnieszka patri k mym nejoblibenejsim tenistkam, ale uz zhruba dva roky si vsimam, ze neni ta sama holcina, jakou jsem obdivoval, kdyz na okruhu zacinala.Jasne, ze kazdy se vyviji a i Aga dospela a chce se prirozene co nejvic osamostnatit, nicmene mam i z blizsich zdroju (ma dobra kamaradka je byvala spoluzacka Urszuly z krakovskeho gymnazia a jsou stale blizke pritelkyne), ze to mezi ni a R.Radwanskim jiz dlouhou dobu skripe, vic nez je zdravo.Co ja vim, tak vse zacalo priblizne v dobe kolem US Open pred dvema lety, kdy holky vyletely v prvnim kole ctyrhry a Aga pote rekla, ze uz nikdy s Urszulou debla hrat nebude.To me u ni docela zklamalo, protoze tehdy Ulka potrebovala pomoc nejvic.Sama teprve prechazela z itf na nejvyssi uroven a nic ji nepomahalo tolik jako spolecne zapasy s Agou, ktera byla v desitce.
Myslim, ze pravda je spise na strane R.Radwanskiho, ale ani ne tak kvuli prohranemu utkani s Mariou, daleko vic v tomhle reknou ztracene zapasy typu Peng loni na US Open nebo to, proc Aga nevyhrala zadny titul jiz 3 roky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ví někdo, za koho se schovava zbaběly Barney ?????????
Reagovat
smazaný uživatel
Rož: Věřím, že všichni budou stát za mnou, že budou chtít, aby už někdo Novaka zdolal.

Co je tohle zase za směšnej plk? Kdo všichni za ním budou
stát?
Všichni frantíci v hledišti, všichni v jeho týmu, všichni ve Švajcu, všichni příznivci tenisu?
Proč by všichni měli chtít návrat jeho dřívějších úspěchů? Oléé Noléé! Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je ten překlad opět zkomolenej.

Ale celkem to zní jako typický Federer. V rozporu s Federerovým předpokladem je naopak spíš pravdivé, že většina lidí, jimž by jinak na výsledku tohoto zápasu nezáleží, budou naopak fandit Novakovi, aby tu sérii dále prodloužil. Důvod je prostý: lidé prost milují rekordy a jejich překonávání. O tom svědčí i popularity Guinessovy knihy rekordů apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně ten překlad zase mírně zjednodušili :-)
Pěkný rekord je na spadnutí. Před antukou, kdy scházelo ještě moc utkání, jsem mu nevěřil ani omylem. Rafovy prohry na obou Masters byly šokující. Tam jsem byl jednoznačně pro přerušení série.
Třetí antuková prohra v řadě by byla už mimořádně ponižující, přesto Rožérovi v SF zcela určitě přát nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná mluví z vlastní zkušenosti. Když byl dominantní on, většina (ne všichni) si přáli, aby prohrál a z každé jeho prohry měli škodolibou radost. To vím, pač pokaždé, když tomu tak bylo, měl jsem plný mobil SMSek se smilíkama a hlášky typu "už na to nemá" a bylo úplně jedno, kdo ho porazil. :-) Lidi možná milují rekordy, ale ty jednorázové alá Usain Bolt, ty dlouhodobé potěší jen jejich fanoušky. Btw podle mě daleko mimořádnější než vyhrát 42 zápasů v řadě - i když i to je opravdu obdivuhodné - je třeba těch 28 grandslamových ČF a 23 SF v řadě. Tyhle rekordy, dovolím si tvrdit, už nikdo Rogerovi neveme.
Reagovat
VlS
Záznam jsem slyšel ale protože byl francouzky, musím se spolehnout na on-line překlad a nevím, proč by jej někdo zkresloval. Bylo to tedy se vší pravděpodobností řečeno tak a tohle jsou ty věci, které mi na Rogerovi vadí.
Jinak je samozřejmě pitomost zpochybňovat Federera jako super tenistu současného století a člověka, v jehož podání tenis vypadá lehce, přirozeně a velmi esteticky (použil bych slovo elegantně, ale Rafa fanatiky by to bylo okamžitě zneužito), ostatní proti němu vypadají jako těžce pracující dřevorubci (Rafa nejvíc).
Ale proč si proboha neodpustí ta prohlášení.
Než s tím začal, tak jsem mu výrazně fandil, teď jsem k němu spíš neutrální.
Reagovat
smazaný uživatel
co kdyz jsou ta Rogerova prohlaseni jen novy obranny "uder"? Kdyz uz na kurtu neni tak presvedcivy jako v minulosti, kdy stacilo na lidi zamavat, podekovat za vytvorenou atmosferu, podekovat mamince....... "Zastrasuje" soupere a presvedcuje i sam sebe, mne to prijde lidsky celkem pochopitelny...... Loucit se s takovou vyjimecnosti musi byt hooodne tezky.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Mě už teda unavuje Fedexe neustále obhajovat, ale kdyby ta jeho prohlášení byla skutečně tak až skoro arogantní, tak by to přece mělo odezvu u ostatních hráčů. To by si ho asi nezvolili několikrát fair-play hráčem roku. Ona čeština je v tomhle mnohem přímočařejší, angličtina je taková gentlemanská, takže to pak v tom překladu skřípe.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že je obdivuhodnější 23 SF a 28 ČF v řadě než 42 zápasů v řadě, i když je obdivuhodné, že v té Noleho sérii je zhruba 1/4 výher proti hráčům první pětky (4 x Nadal, 3 x Federer, 2 x Murray, 1 x Söderling).

Zdá se, že diváci na RG mají Federera ve velké oblibě, takže mu asi většina bude fandit. Ale v Madridu fandili Nadalovi skoro všichni a žádný negativní vliv na Novakův výkon to rozhodně nemělo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen k těm esemeskám: jestli to nebylo spíš tím, že tě tví přátelé a známí s oblibou provokovali coby náruživého příznivce Federera. :-)

Navíc Federerova dominace trvala čtyři roky, Novakova zatím trvá jen půl roku. Sledovat čtyři roky stále stejného vítěze nejdůležitějších turnajů, to musí být nudné pro každého, kromě vyložených fanoušků dotyčného hráče. Půl roku, to se neutrálové v pohodě snesou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po těch prohrách to nebyly jen ty moje SMSky, stačilo si přečíst místní fórum a zdejší nadšené ohlasy. :-) K té půlroční dominanci - jen aby zůstalo jen u ni. Pač kromě Nadala a snad i toho Rogera s Murraym (a v budoucnu Del Potra), tady není nikdo, kdo by Djokerovi zacláněl. Ale možná přijde ta prohra a rychlý sešup zpátky na zem. Kdyby ho ten Fedex ve čtvrtek přece jen šmiknul, tak by to pěkně orámoval, pač myslím, že on současného Djokera "udělal", když proti němu zahodil dva MB na US Open - tam se zrodil Novak Vítězný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu spát, ale ještě podotknu, že Novak vítězný se zrodil při Davis Cupovém vítězství Srbska, resp. tak to aspoň cítí on (dle svých vlastních slov).

Co se týče tenisportalu, to patří jaksi ke zdejšímu koloritu, že kdykoliv Nadal hraje blbě nebo prohraje, posmívají se mu tu (někteří) Federerovi fanoušci, a naopak kdykoliv Federer hraje blbě nebo prohraje, posmívají se mu (někteří) Nadalovi fanoušci.
Reagovat
VlS
Jenže si jej hráči volili v době, kdy tyhle hlášky neměl. Minulý rok už zvolili Nadala. Ono je lidsky určitě snadné být velkorysý a přívětivý, když jdeš od vítězství k vítězství, jiný tabák to je ve chvílích, kdy ti ta vítězství někdo opakovaně bere. Z tohohle pohledu to Rafa prostě zvládá líp a viditelně uznává, že teď je nejlepší Novak. On to Roger taky řekne, ale vždycky k tomu přidá nějaký dovětek, kterým to zase tak nějak zpochybní.
Jak píše Sojka, třeba je to jeho způsob, jak si dodat sebevědomí a ukázat ostatním, "tady jsem já", vedlejší účinek může být dílčí či úplná ztráta sympatií. U mě je to zatím dílčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti Nolemu, je to jeden z mejch nejoblibenejsich tenistu, jednicku mu strasne preju a uz mu ji nikdo nevezme, ale doufam, ze si jeste chvilku pocka:)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak jak to vidím: jsem přesvědčený, že od základní čáry je Nole mnohem lepší + teď je i plný sebevědomí. Proti Gasquetovi i výborně podával. Bude-li dobře podávat a returnovat, vítězství je jeho, ať již 3:0 nebo 3:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo by nic krásnějšího, než se stát světovou jedničkou zrovna po vítězství nad Federem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, pekny scenař !! Ale hodne nadnesene-Švycarovi o nic nejde, kdezto Novakovi o pár věciček - o první místo světa, o prestižní historicky uspech neporazitelnosti, a v neposledni řade o prvni titul v Paris. Pokud je jen trochu z masa a kosti, tak vzrušení musí mít překrvené.
Reagovat
smazaný uživatel
to je tvuj subjektivni nazor nebo to mas nejak statisticky podlozene? Nechci rypat, ale ty sis zacal :-(
Reagovat
smazaný uživatel
reakce na Mateje..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby četla pořádně, jistě by sis všimla, že můj příspěvek začíná slovy: "OK, tak jak to vidím:". Takže odpověď na Tvou otázku je snad jasná a předpokládám, že si ji sama v té větě najdeš.

A máš snad něco proti statistkám? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, čím jsem si začal? Vůči tobě?
Reagovat
Labi
"OK, tak jak to vidím:" za prvé nemyslím si že by se Tě tady někdo na něco ptal a za druhé začátek tvého příspěvku vypadá jakoby všichni tady čekali jen na to až řekneš svůj názor. Takže je sice pěkné že to nějak vidíš ale nefandí si tolik že tady je někdo nedočkavý až začneš prognozovat jak je Djokovic užasny..aby Ti náhodou nesklaplo
Reagovat
smazaný uživatel
ja se ptala, jak mas statisticky podchyceny vyrok, ze "Nebylo by nic krasnejsiho......" atd!!!!! Krasa je velmi subjektivni vjem, krehky, pomijivy a statisticky nedolozitelny.
Reagovat
smazaný uživatel
BBtw, vezměte si finále US Open 2007 -- Federer vs. Djokovič: v prvních dvou setech Novak měl break navrch a slušné šance dotyčné sety vyhrát. V podstatě lze říct, že ty sety Federer uhrál především díky tomu, že měl tehdy větší sebevědomí než Novak a byl zkušenější. V posledních třech vzájemných zápasech se ukázalo, že co se týče sebevědomí, je to teď přesně opačně.

Plus Novak, nebude-li mít nějaký vyloženě špatný den, je od základní čáry podstatně konzistentnější než Roger, lépe se pohybuje a returnuje + může se již opřít i o servis. To jsou zřejmě hlavní důvody, proč jsem vcelku optimistický.

Mimochodem, jen tak pro zajímavost, v hlasování na MTF očekává 67 % hlasujících výhru Djokoviče:
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=183706
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, tihle fanatičtí fanouščí jsou nebetyčně otravní. Vůbec nic takového to samozřejmě nemělo zněmenat. Přijdu večer z koncertu, vidím tady XXX tipů a chtěl jsem jen přidat svůj vlastní názor.

Mimochodem, empriickým pozorváním jsem došel k závěru, že ač ve skupině těch nejkanálovitějších fanoušků zde na foru převažují fanoušci Nadala typu Barney a spol., průměrná kvalita nadalových fanoušků, jak se projevují zde na foru, je podstatně vyšší, než průměrná úroveň Federerových fanoušků, neboť většina Nadalových fanoušků je v pohodě a lze smysluplně diskutovat (např. Tito, Matti, Brož), kdežto mezi zdejšími Fedovými fanoušky z nějakého důvodu převažují jedinci tvého typu -- a rozumní fanoušci typu Šakala, Sojky apod., jsou spíše výjimkou. Smutný pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže jsi přesvědčena, že krása je subjektivní záležitost, tak sis odpověděla sama, protože v takovém případě můj výrok ani ničím jiným než subjektivním názorem být nemůže. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz je mi jasne...ze Novak tu švycarskou bolševickou držku rozjebe na tři doby...Srb ho totalně poníží !!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě, co je to zase za výrazivo? To opravdu nejsi schopen ovládat svá nutkání a musíš se ke všemu vyjadřovat vulgárně a urážlivě? "Bolševická"? "Držka"?
Reagovat
smazaný uživatel
Ke všemu prece tak vulgarni zas nejsem... . Jakejsi česky rozhodčí ( nevim jmeno...stary pan...dlouho na okruhu ) tenkrat v rozhovoru přirovnal Federera k falešnemu Lecontovi - ze prej hrajou jen na kamery a za rohem nadavaji do bolševiků ( tenkrat typu Lendla

Neplacam veci jen tak !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím se přiznat, že tento Tvůj příspěvek je pro mě prakticky nesrozumitelný. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano určite :-) Keby si tu energiu čo míňaš na nenávisť vložil radšej do obohatenia rozumu, svet by bol krajší.
Reagovat
smazaný uživatel
nazdar ty příšerko, zase si vylezl ?! Nejsi nahodou ta obluda "abudabi" co tu tak krasne nervuje jen kdyz Švycar ma nake ty kousky uspěchu
Reagovat
smazaný uživatel
Poraziť Monfilsa rozhodne nejaký extra úspech nie je, "vyleziem" vždy keď tebe vždy rupne v hlave a tvoje rachitické prsty napíšu nejaký nezmysel.
Reagovat
smazaný uživatel
Dávám Djokerovi set, maximálně dva. :-) Ale teď vážně. Tak nějak cítím v kostech, že to tentokrát dopadne. Důležitý bude vstup do zápasu. Pokud Roger vyhraje 1. set, viděl bych to pak 55-45 v jeho prospěch, pokud ho vyhraje Djoker, tak to už
moc růžově nevidím.. Já myslím, že čím déle se bude hrát, tím porostou Novakovy šance a naopak.
Reagovat
a.magerova
Tak hlavně tu poslední větu ať jako slib dodržíš :-))))
Reagovat
a.magerova
Se omlouvám, patří dolů k vláknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj fanoušci, tady Rodžer! V semi se pokusím smést Džoukra inovativním stylem "čip end čárdž", jak by řekl pan Žofka. Bude to ale nesmírně náročné, neboť Nole je ještě mladej pták a mě už loupe v kříži a mám kuří oko...navíc dvojčata poslední dvě noci řvala jako pominutá, takže jsem dnes přes ospalky na Gaela málem ani nedohlédl! Tak mi držte palce a pokud prohraju, tak Vám slibuji, že nepozvu Wawrinku k rozvodovému řízení! RF
Reagovat
smazaný uživatel
zdar rožere, jaká je mirka?
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz alebo už nikdy... roger poraz ho! Zdá sa mi že roger keď pozerám na jeho zápasy tak veľmi ľahko postupuje že súperov berie ako panáčikov tak môže sa ukázať v plnej kráse proti nolemu ...
Reagovat
a.magerova
Posledních pět ročníků (2006-2010) French Open vždy vyhrál hráč (Rafa či Roger) aktuálně No2, což teda nahrává Nolemu, tak uvidíme uvidíme.....
Jen v roce 2005 kdy Rafa vyhrál poprvé byl pátý.
Rogere věřím Ti !!! Né každá tradice musí být zachována,že?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavá štatistika, to si človek ani neuvedomí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole - go!
Reagovat
Labi
je opravdu neuvěřitelné číst některe názory typu že Federer nemá fyzičku a že by 5 setu nezvládnul....když sleduji zápasy tak mnohdy byvají hráči v pozdější fázi zápasu zapocení a udychaní. Ale nikdy jsem si tohole nevšiml (ani dnes) u Federera. Není to tím že by měl kondici jak nikdo na okruhu ale stylem hry ..nehraje prudké údery jako např. Djokovic nebo Murray ...u neho to je jen o psychice, těžko asi už hledá motivaci ale podle mého názoru bude Federer patřit mezi špičku dlouho
Reagovat
smazaný uživatel
co je na tom neuveritelne? ano Roger hraje tenis, ze vyzera super pri tom a neni spoteny ako daky ini hraci ale fakt si myslis ze, pri 5setovke s Novakom pri jeho rychlosti uderov a intenzite vymen bude Roger furt nespoteny, neudychany? 24 rocny muz je na vrchole svojich fyzickych sil - tusim 23-25 je vrchol co sa tyka fyzickej sily, proste skoro 30 rocny Roger neverim ze bude mat v 5 sete fyzicky navrch, ako dakto pisal mozno psychicky moze mat ale nie fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda rogera som nevidel ani zadýchaného ani spoteného:-D
Reagovat
smazaný uživatel
a nepisem ze Roger nema fyzicku, pisem ze fyzicky nemoze mat narvch voci 24 rocnemu hracovi, ktory nikdy nebol kondicne na tom lepsie.
Na svoj vek ma Federer najlepsiu fyzicku na okruhu- podobne stary Roddick , Hewitt ci Nalbandian na tom nejsu fyzicky urcite lepsie.
Reagovat
smazaný uživatel
Čítal som že aj 4 hodiny denne trénuje prečo by nemal mať fyzické sily?
Reagovat
smazaný uživatel
fyzicka je fakt posledna vec za ktorou bude za Djokovicom zaostavat, ze ta prave tato vec napadla
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenko..ksicht 9/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 26/30
Šarapova.. ksicht 8/10 kozy 2/3 tělo 7/7 nohy 8/10 celkem 25/30
Hantuchova.ksicht 7/10 kozy 1/3 tělo 7/7 nohy 10/10celkem 25/30
Azarenka.. ksicht 8/10 kozy 2/3 tělo 6/7 nohy 9/10 celkem 25/30
Dulko......ksicht 7/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 24/30
PlíškováKa.ksicht 6/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 23/30
Pivovarova.ksicht 7/10 kozy 2/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 23/30
Rybariková.ksicht 6/10 kozy 2/3 tělo 6/7 nohy 9/10 celkem 23/30
Benešová...ksicht 6/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 23/30
Szavay.....ksicht 6/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 23/30
Pironkova..ksicht 7/10 kozy 2/3 tělo 6/7 nohy 8/10 celkem 23/30
Ivanovic.. ksicht 7/10 kozy 3/3 tělo 6/7 nohy 7/10 celkem 23/30
Pennetta.. ksicht 8/10 kozy 2/3 tělo 6/7 nohy 6/10 celkem 22/30
Wozniacká. ksicht 8/10 kozy 3/3 tělo 5/7 nohy 6/10 celkem 22/30
Reagovat
misoSK
moze byt, ale urcite by som dal Ivanovicovej viac za ksicht a menej za kozy, sak ich ma jak hantuchova pomaly :D ale aspon nohy a telo si trafil optimalne, ksicht je asi dost vec nazoru
Reagovat
smazaný uživatel
kde si nechal Julie Goergesovu?
jej hodnotenie podla mna ksicht 9/10 kozy3/3 telo 7/7 nohy 9/10 celkom 28/30
Reagovat
smazaný uživatel
ta u měla jen 21/30
Reagovat
misoSK
si spracoval kompletne Top 200-ku a zverejnil sem len tie najlepsie? :D
Reagovat
smazaný uživatel
kompletní 30tku + všechny pěkný z 250tky
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí Schiavone:D
Reagovat
smazaný uživatel
ta má 09/30
Reagovat
smazaný uživatel
TOP 5 u mna:
1.Goerges
2.Ivanovic
3.Sharapova
4.Kirilenko
5.Dulko
Reagovat
smazaný uživatel
a Bartoli:-)
Reagovat
darek.vrana
Kolik u tebe měla Carla Suarezová a Kuzněcovová?
Reagovat
baggik
absolutně nesouhlasim s tvým hodnocením. Ksicht a nohy u Kirilenkö, tělo u Hantuchový atd. Pořadí: 1. Ivanovič, 2. Azarenka, 3. Šarapova
Reagovat
smazaný uživatel
co se ti nezdá na Kirilenko? Vždyt je nádherná.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D Lopato, teraz som sa úprimne zasmial. Nie vážne, je to skvelá práca, týmto sa zaoberať :-)

A to hodnotenie, mohlo to mať aspoň nejakú noblesu, a nie že : KSICHT, KOZY ... mohol si pridať ešte aj PRDEL :-) A hlavne do članku o Federerovi :-)

Chýba ti tam Julia Goerges, tá je naozaj pekná, z tých top tenistiek by som vyzdvihol Sharapovu, Ivanovic a Verdasca :-))))
Reagovat
Stan_Borowitz
nezapomeň na Feliciana Lopeze! I když on a Verdasco by příliš nezabodovali v kategorii "kozy". Jinak to pubertální výrazivo je děsivý, ale každému, co jeho jest...
Reagovat
smazaný uživatel
Goerges nechybí. ale neměla dost bodů aby se tam dostala.
Reagovat
smazaný uživatel
nazdar kámo,tak tu máme derby:-)))to bude krásnej zápas...hlavně at vyhraje tenis...to si tu všichni zase dají přes prstíky:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Cus,uz ted jsem nervozní :) ! Na Us a Ao mi nikdo nevzal presvedceni, ze Novak ho srazí...ale tentokrat uz od počatku citim pruser ( snad tou serií..? ). Fedr mi nepřišel neak uzasnej - uspeš.servis 50%, chyby 42, 3x přišel o podaní... . A k tomu Monfils mi příšel místy i katastrofalní...11 dvojchyb, nad 50 chyb. Fakt nevím co očekavat, třeba ho Djok az tenisove poníží !! třeba uz mu take dojdou naboje.

Nevíte někdo v jakem pořadí v patek nastupujou ?????
Reagovat
smazaný uživatel
Podla toho dnesneho zapasu by som to asi moc nesudil, aj ked nerad pridavam rolu okolnostiam ako vietor, tak dnes tam ten vplyv musel byt velky, tych chyb bolo vela + 10 dvojchyb na strane Gaela je privela
Reagovat
smazaný uživatel
Hlasování zatím vypadá dobře! :-) Teď ještě aby podle toho dopadla realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere to dáš! Poprvé v životě ti budu fandit, tak mě prosím nezklam.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer!
Reagovat
smazaný uživatel
chytráci:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Divim sa inac, ze tolko ludi hlasovalo 3:2 pre Rogera, Roger v 5tich setoch nevyhraje urcite, Roger bude mat coskoro 30 rokov a Nole je fyzicky na tom najlepsie v kariere, plus 4 dni volna do zapasu pre neho, a netreba zabudat, ze teraz sa hraje malo zapasov, cize ziadna dohravka nebude ten zapas sa odohra v jeden den na 100% cize ak dakto caka ze 4-5 hodinovy zapas v 5tich setoch vyhraje Roger tak asi sa realne nepozera na situaciu.
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzička v tomhle zápase žádnou roli hrát nebude, tu maj oba výbornou a je celkem jedno že Rogerovi táhne na 30..
Kdyby se náhodou hrál pátej set tak tam už je to jenom o psychice. Ale Roger víc než set neztratí takže je to jedno
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim, si ze fyzicka nebude hrat rolu, Nole sa pripravi na zapas dobre a bude sa snazit hrat dlhsie vymeny, zatial co Roger kratsie a urcite ak to bude 5setak tak to nebude kratky zapas a neverim ze v 5tom sete bude mat Roger fyzicky navrch, musi vyhrat 3:0, 3:1 inac konci si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je něco jistý, tak to, že Federer nebude mít problém s fyzickou kondicí, tomu věř.
Reagovat
smazaný uživatel
federer jednoducho nema šancu už je stary a ta jeho rychlosť je fakt na hov,, sice je skuseny ale už je stary..
Reagovat
Labi
stary? neni to blby 23 dvacetilety poblaznenec jako Djokovic...ale sportovní legendy jsou vyjímečné tím že věk u nich nehraje příliš roli a Roger je legenda už ted...koukni se na Hašana 46 a válel v KHL :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ocakavam dobry zapas 3:0, 3:1 pre Noleho ale faktom je ze Federer bude hrat bez tlaku, uz teraz si pripisal body, kedze obhajoval QF, proti Nolemu nebude favoritom, hraje celkom dobre toto RG a skor sa bude usilovat na Wimbledone, nebude absolutne pod ziadnym tlakom, zatial co Nole bude bojovat o vyrovnanie McEnrovej snury, post 1cky a 4 dni volna si myslim ze sa mozu prejavit napr. v 1 sete kde by este nemusel byt v rytme a mohol ho stratit a tym by zapas dostal naboj.
Reagovat
a.magerova
Teda kamarádi by si měli pomáhat, takže Rogere pamatuj, že Rafa je Tvůj kamarád !!!
Reagovat
misoSK
len mam pocit, ze Roger nema na antuke sancu proti Nolemu, na trave by som mu veril, ale inac nie
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim že tentokrát už ho porazí. Djokovič bude trochu favorizován a to bude výhoda pro Rogera. Možná poprvý ztratí set, ale 3:1 je taky dobrý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist