Federer je pro častější dopingové kontroly. Ať testují všechny čtvrtfinalisty, navrhuje

13. 11. 2015, 22:44
Aktuality 150
Roger Federer se vyslovil pro častější dopingové kontroly v tenisu, a to na turnajích i mimo ně. Švýcarský vítěz 17 grandslamů nechce, aby se jeho sport dostal do podobných problémů, které v současnosti sužují atletiku. Na turnajích by proto povinně testoval všechny čtvrtfinalisty.
Roger Federer

Na tiskové konferenci v Londýně, kde v neděli začne Turnaj mistrů, Roger Federer prohlásil, že v boji proti dopingu lze vždycky udělat víc. "Kdekoli se na turnaji dostanete do čtvrtfinále, kde už jde o větší body i o větší peníze, mělo by být dané, že budete testováni," řekl čtyřiatřicetiletý tenista.

Sám je překvapený pokaždé, když na něj po odchodu z dvorce nečeká dopingový komisař. "Hlavně po finálových zápasech," zdůraznil. Uvítal by i častější mimosoutěžní testy. "Letos jsem byl takhle testovaný asi pětkrát. Chtělo by to víc. Hráči by tak nemohli ani pomyslet na žádné podobné hlouposti," uvedl Federer.

Pondělní zpráva Světové antidopingové agentury WADA o dopingových praktikách - "státem podporovaný systém" - v ruské atletice ho prý nepřekvapila. "Ale zároveň se v ní říká, že si podobně počínají i jiné země," připomněl Federer.

Nadal: Ať jsou výsledky testů veřejné
Podporovatelem zpřísnění antidopingových kontrol je i Andy Murray, ale pouze častější kontroly prý nestačí.

"Tento rok jsem byl testován mnohem více, než kdykoliv předtím. Ale už jsme se dostali do fáze, kdy už na množství testů nezáleží. Byl jsem testován víc než kterýkoliv jiný sportovec, ale to nedělá rozdíl. Lance Armstrong byl nejvíce testovaným sportovcem na světě, přesto testy dlouho procházel. Je třeba udělat něco navíc," uvedl Brit Murray.

Kaktuálnímu tématu ve světě sportu se vyjádřil i Rafael Nadal, kterého fanoušci, ale i některá média už několikrát podezřívala z užívání nedovolených látek. I španělský tenista se však nebrání dalším krokům v boji proti dopingu. Navrhuje například zveřejňování výsledků testů a nevadilo by mu, kdyby se to financovalo z odměn pro tenisty.

"Bylo by skvělé, kdyby antidopingová agentura jednoho dne všechny výsledky zveřejňovala. A je mi jedno, jestli na to budeme muset uvolnit peníze z prize money. Pro mě jedině dobře," řekl Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

150
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nogere, těš se na zítra :-) už brousíme kosu.
Reagovat
a.magerova
To je jako dvojoslovení - Nole a Rogere v jednom?! :-P
Reagovat
spaniel
Kontroly v tenise jsou jedny z nejslabsich ve sportu a stejne tady nekteri prskaji, ze jsou prehnane. To snad ne. Je sice pekne, ze by to tady nekteri legalizovali, protoze na amatersky sport by se nedalo divat, ale ma to jeden hacek. Deti s talentem, ktere by chteli vrcholove sportovat, by museli akceptovat, ze do nich posypou chemii po kilech a odepsiou si zdravi. To je neakceptovatelne.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
gigin
Ne. Já bych to legalizoval z důvodů zaniknutí dopingových afér. Jde o to, že na seznamu zakázaných prostředků jsou i běžně používané léky. A s těma dětma? Nemysli si, že se to neděje už teď. Ambiciózní rodiče jsou někdy schopni všeho.

Legalizovat od 18 let, jak chlast a hotovo. Dělej si co chceš.
Reagovat
spaniel
Problem je, ze dnes se jeste kroti. Kdyby to bylo legalni, tak nas za par let cekaji upravy uz od kolebky nebo pred ni... Je naivni si myslet, ze do 18 by to bylo ciste a pak by se atlet rozmyslel.

Ja jsem naopak ze extra tvrde postihy, biologicke pasy a testy s nekolikaletym odstupem, ktere, pokud by prokazali doping, tak okamzite odebrani titulu, penez, dozivotni zakaz.

A nez me nekdo narkne ze jsem zastance represe, jsem za legalizaci drog. Jen se proste jedna o dve ruzne veci a sport ma byt ideal.
Reagovat
gigin
Ok, já tvůj názor respektuju. Prostě to každý vidíme jinak, hotovo. Nynější situace je tak napůl cesty.
Reagovat
gigin
si stejně myslím, že Rogera spíš znepokojilo, jak lécú ty nafetované koně po Pardubicách.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D to je král. :D :D
Reagovat
gigin
Tak naštěstí se to osvětlilo. Váňa říkal, že to mohla udělat cérečka nacpaná brufenama, která poklúzala ty koně a pak sa jim vyčurala do boxu.
Reagovat
rod_laver
Náhodou, jezdectví je jediný olympijský sport, ve kterém nejsou sportovci nasypaní..za to mají ale nasypané koně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a cyklisti by mohli něco málo nasypat do koleček.
Reagovat
Pe3k
Určitě je víc sportů kde se nesype.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvítal by i častější mimosoutěžní testy. "Letos jsem byl takhle testovaný asi pětkrát. Chtělo by to víc. Hráči by tak nemohli ani pomyslet na žádné podobné hlouposti," uvedl Federer.

Takze Rogere chces vetsi represe...nic jineho. Zacina mi to pripominat Carla Lewise, ktery horlive bojoval za cistou atletiku a plno dalsich testu, abychom se po skonceni kariery dovedeli, ze proste dopoval taky. Dalsim skvelym prikladem je Lance Armstrong.

Uz ted ti hraci musi mit nahlaseno, kde se nachazeji kazdy den. Prijde mne to totalne komicke. Proste otroci systemu. Jsem schopen jeste pochopit ty kontroly na turnajich.....ale, aby to nevypadalo tak jak na OH v Atletice, kdy v Soulu byli nadopovani vsichni ve finale na 100m...a potrestali jednoho, ktery to evidentne pretapl...po nejakych 15 letech to bylo uz kazdemu burt, kdy se to zverejni s timhle odstupem, nikdo to uz neresi....
....o jake cistote se mne tenhle pan snazi jako presvedcit??? A nebo jde jen o politiku, aby tenhle pan udelal obligatni prohlaseni, takove to bu bu bu na hrace..;)))!!!

Dalsi hujer a horlivec Nadal:

"Bylo by skvělé, kdyby antidopingová agentura jednoho dne všechny výsledky zveřejňovala. A je mi jedno, jestli na to budeme muset uvolnit peníze z prize money. Pro mě jedině dobře," řekl Nadal.

Dalsi horlivec Mura:
Podporovatelem zpřísnění antidopingových kontrol je i Andy Murray, ale pouze častější kontroly prý nestačí.

Jeste tu chybi Djokovic...se divim...bo ten si obcas take rad zamoralizuje na toto tema.

S chuti bych vsechny ty 4 komedianty kontroloval kazdy den, kdyz maji ti hujeri takovou plnou pusu reci...;))) Ta jejich uzasna prohlaseni opravdu zboznuji;)
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
George_Renel
Možná by to mohlo být povinnou součástí MTO :-).
Reagovat
VlS
A to já su pro, a vzorek krve rovnou litr :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
Tak Roger byl na konferenci a něco říct musel, asi těžko mohl mlčet, že? S Armstrongem ani atlety bych ho určitě nesrovnával...On nevyhrává silou, výdrží ani rychlostí, od toho zde jsou jiní...
Reagovat
Nola
suhlas
prehrava iba v pripade, ze nabeha viac metrov ako jeho super...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, Lucky se take ptali na doping...ale zeby hujerila, jsem si nevsiml...proste rekla ze to je rozhodne dostacujici...
...ale bylo videt, ze ty tzv. denni kontroly pohybu by okomentovala radeji jinak, ...a ani se ji nedivim.... Jenze to ten hrac vlastne udelat nemuze, nebot by se hned rikalo, ze urcite dopuje.

Sorry, ale tahle prohlaseni proste neberu...a nic jineho ani chut k tomu rict nemam...nez to, co jsem napsal.
Reagovat
Pe3k
Jasně. Já osobně bych rád znal jen pravdu, což se člověk na takových konferencích nikdy nedozví. Každopádně pokud něco bere i Roger, což si nemyslím, zůstane mi alespoň ta Šafi. Hodně se píše o tom, že tenisti (Nadal) nepoužívá klasický doping, ale krevní doping, který nelze z testů zjistit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel zijeme uz v dobe, kdy tech moznosti tzv. dopovat je pomalu neomezene mnozstvi.

Situace kolem zakazanych latek je opravdu paradoxni a silena. Nebot jsem se snazil prostudovat, co vlastne ten sportovec - tenista nesmi...clovek ma dojem, ze z jedne strany to je pomalu nejaka askeze.
Jenze....z druhe strany invence cloveka je neskutecna....jak nekdo prijde s novym napadem, tak za nejaky cas se muze stat, ze se to dostane na tu listinu...ktera je fakt uz ted celkem bohata ale napady jaksi nekonci.

...pro mne znepokojujici je urcite to, ze dokud to neni prave na te listine tak vlastne nedopujes...a ted kdo tu listinu latek sestavuje? Kdo vlastne rozhoduje a urcuje, kdo dopuje, a kdo ne a co je doping a co neni?

Antidopingova komise je podle mne spinavy business, ktery je postaven na invenci lidi 20. a 21. stoleti. Komise si vlastne vsechno pekne ridi, co je povoleno, co neni. Doporucuji shlednout rozhovor s Benem Johnsonem...poucne. Uz jen z duvodu toho, ze ti co po nem plivali, tak vlastne dopovali taky...nehovori jen o atletice.... Zkusim najit na YT a tady to dat.

Pravdu se podle mne nedozvime, aspon ne ted. Bohuzel jako obvykle. Tu zna kazdy z nich nejlepe sam...

Dalsi otazkou je, jestli Roger, Rafa, Nole, Andy a urcite by se par jeste naslo...jsou koupeni (jsou to slavni hraci), aby ten sileny antidopingovy system podporili, nebo jsou tak hloupi, ze to rikaji z nejakeho sveho tzv. presvedceni...

Jestli jde o Rafu, tak o nem to tvrdil Yannick Noah, ze dopuje, ale on nerikal, ze bere zakazane latky, jen rikal, ze dnesni bohati hraci nebo sportovci jako on si proste koupi tzv. nejakou tu invenci...hlavne se mu nelibi to, ze tihle hraci potom vystupuji jeste s tema svyma prohlasenima...a tvari se tzv. ciste...byl za to celkem ostre zkritizovany...
Ja jen cekam, az nekde za 10, 20 let se budou lidi dohadovat, jestli nekteri ti hraci, sportovci jeli na dopingu nebo ne...kdyz trebas ty jejich invencni prvky se dostanou na tu represivni listinu...
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Pěkně a čtivě napsané. Ostatní by se od tebe mohli učit.
Btw. Noah myslím mluvil o celé španělské federaci, že se tam dopuje, což je z ostatních sportů už potvrzené.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, vzal to jednim sturmem;D)
Pokud si pamatuji dobre reakci Nadala, tak se hlavne distancoval od federace;) Coz pochopitelne nic neresi...i vzhledem k tomu, co ten Yannick naznacil;)
Reagovat
VlS
Více méně souhlasím, program off competition check je daleko za hranou listiny práv a svobod a ohrožuje samu podstatu důstojnosti ( jako tahat někoho v 6 ráno z postele a lízt mu do bytu ) . WADA inkasuje za každej test 500 švýcarů - není to náhodou větší kšeft, než doping sám? A pro milovníky konspiračních teorií - není jak doping, tak antidoping řízenej záměrně a cíleně Marťany? Prachy kapou z obojího :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak nejlepe, aby ti hraci nahlasovali nejen, kde se kazdy den pohybuji, ale nejlepe hodiny, kdy budou vykonavat stolici...kazdy hrac obdrzi spec nocnicek, a komise to bude v ten cas pobirat spec. dodavkovou sluzbou...a pekne kazdy den. A aby nedoslo k nejakym problemum, tak vzdy prilozit video s vykonanim potreby a zapecetenim nocniku...
Tak nam bude moc a stolice stovky hracu denne kolovat po cele te nasi krasne zemi...;)
A krev nejlepe kontrolovat pred kazdym zacatkem zapasu, v zadnem pripade po...pekne pred;D) tak 5 min.;D) A kdyz si nekdo vezme MTO, tak repete, at je to zichr;) A v zadnem pripade opousteni kurtu na zachod...pouze pod dohledem nejakeho funkcionare...vcetne kabinky se zachodem...
Reagovat
smazaný uživatel
Doping se vyskytoval již od starověku (např. gladiátoři používali směs medu a alkoholu).
Reagovat
Pe3k
To není doping, to si dávám furt :D
Reagovat
smazaný uživatel
stimulace
Reagovat
Pe3k
Tak bohužel nejen fandové Nadala, ale nyní už i fandové Novaka si sami dělají ostudu a z tohoto portálu dělají žumpu. Fedex o Novakovi neřekl ani popel chce jen čistý sport a fakt, jak na to fandové ND reagují nejspíše ukazuje, že oni sami podvědomě podezírají svou modlu z nečistých praktik...
btw. Nejlepší sezona všech dob? To může napsat jen osoba, která o historii tohoto sportu nic neví...Tím ovšem nechci Novakovy výkony nijak shazovat, naopak mám k tomu velký respekt, co je ovšem na pováženou jsou kidy jeho zdejších fans.
Pýcha předchází pád...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud mluvíte o Federerově sezóně 09 jako o nejlepší, tak když jí Novak překoná, je logicky nejlepší na jeho.

nebo je v tom jiná logika?
Reagovat
Pe3k
Zaprvé jeho nejlepší sezona byla 06 a zadruhé, byla to sice jeho nejlepší sezona, ale to neznamená, že je to nejlepší sezona historie. Obě sezony 06 a 15 jsou špičkové, ale nejlepší by musel získat kalendářní grand slam...
Projdi si historii nejlepších sezon, možná budeš překvapen.
Reagovat
Herbert_Hoover
Takže pokud někdo čistě teoreticky získá kalendářní GS a jinak nic nevyhraje, bude mít nejlepší sezonu v historii tenisu? :)
Reagovat
Pe3k
Jo no, to se určitě stane...Každopádně kalendářní gs bude mít určitě větší cenu, než cokoliv jiného co může kdo během jednoho toku vyhrát.
Reagovat
Herbert_Hoover
Stát se to může, co by ne. Takže odpovídáš že ano, ok. Znova, kdo je tu zabedněnec? ;)

Jestliže hráč vyhraje 3 GS ze 4, přičemž na tom 4. je ve finále plus je ve finále na všech turnajích kromě jednoho, na kterých v sezoně nastoupil (7 z nich vyhraje), tak má horší sezonu než ten, co vyhraje kalendářní GS ale teoreticky už nic jiného. A něco takového jako ty má odvahu nazývat ostatní zabedněnci. Vyskoč ze své temné nory egoismu a usměj se na svět. :)
Reagovat
Pe3k
Omg Herbert, proč jsi takový pakoň? Ty tady vytvoříš ze svého tupého mozku neexistující situaci o zisku kalendářního grandslamu a ničeho jiného, což se nikdy nestalo a nestane a následně mám být já ten zabedněnec? Já se jasně bavil o tom co bylo a je, což je Federerova sezona 06 a Djokova letošní, ty tady vytahuješ fantazmagorie, protože k realitě máš asi dost daleko, co?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, mám k realitě daleko, profesionálně jsem tenis nehrál, ani jsem neměl svoji sezonu. ;) Ty ano? :) Nastínil jsem situaci pro ověření tvé zabedněnosti, uznal jsi to. :) Že GS budou nejvíc nehledě na další okolnosti. Mimochodem Djokova sezona bude už brzy nepopíratelně lepší než Rogerova 2006, už teď vlastně je, ale až vyhraje TM, tak o tom nebude pochyb.

Propos, nadhoď tedy ty své zázračně lepší sezony v tenisu. Vytáhneš Lavera, co tam máš dál? :)
Reagovat
Pe3k
Já hrál závodně stolní tenis a na internetu jsou záznamy mých sezon...
Takže jsi tady vytáhl klasickou Nadalovskou matematiku, že? Čili 14 je víc než 17...Djokových 78-5 j lepších než Rogerových 92-5 :D :D :D
Btw. Novak může ještě připsat další 3 prohry a když vyhraje turnaj mistrů bude jeho sezona na stejné úrovni jako ta Rogerova. I kdyby Novak nakonec Rogera překonal, nemám nejmenší problém to přiznat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale máš a vždycky mít budeš, přiznáš naoko, ale ve své jamce budeš kutat dál a dál. :) Vždycky u tebe bude to obrovské "ALE". V tomto ohledu je lepší i McEnroe když jedeš na poměr výher/proher.
Reagovat
Pe3k
To možná děláš ty, já jsem ale úplně jiný, takže mě dle sebe nesuď. Já Federerovi nefandím k vůli rekordů a proto je mi jedno jestli někdo nějaký překoná...
Reagovat
Roger_Federer
To je docela logicke ne?Ze pokud nekdo v budoucnu dokaze v jedne sezone prekonat vysledkove sezony jinych hracu +ziskat kalendarni granslem, bude tonejlepsi sezona historie.
Nic na tom nezmeni ani pokzd by ten hrac nikdy nic jineho nevyhral.
Reagovat
Herbert_Hoover
O tom ale nebyla řeč. :) Byla řeč o tom, že hráč vyhraje v sezoně jen všechny GS a už nic jiného krom toho. ;) Pokud někdo vyhraje všechny GS plus bude mít stejné výsledky jako Novak, bude mít jednoznačně nejlepší sezonu v historii tenisu.
Reagovat
Pe3k
Pokud pokud pokud. Řeč byla jen o realitě, dokud ses tady do toho vlákna nevložil se svou fantazy historkou...Drž se reality a jdi si psát s ostatními trolíky :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Na pokud jsi reagoval, jak jsem čekal. Už to nevrátíš zpět, bohužel pro tebe. :) Takže GS budou dle tebe více nehledě na okolnosti. Ukázal ses, odborníku. ;)
Reagovat
Pe3k
Zas to tvé pokud. Drž se alespoň chvíli reality...Já nežiju v tom tvém fantazy světě...
Reagovat
Nola
zumpa? no,mame snahu sa ti vyrovnat :D
Reagovat
Pe3k
Ne, vy se nevyrovnáte mi, stejně tak jako se Djokovic nikdy nevyrovná Federerovi :D
Reagovat
Nola
pravda, tebe sa nikdy nevyrovname.... konkurentov by sa par naslo, operuju pod clankami s Petrou Kvitovou:D
Reagovat
Pe3k
Tak si s nimi piš dál, já s tebou nechci ztrácet můj čas :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříku, žumpu tu z toho děláš ty. :) Proč rozebírat nesmysly? Vždyť si nemyslíme, že Roger ukazuje na Novaka, nemyslí si to (doufám) ani autor, co zprostředkoval článek o tom. Pokud napíšu, že teď venku prší (a přitom si jsem zcela vědom toho, že jasně a usilovně praží slunce do oken), tak to přeci hned neznamená, že věřím tomu, že prší. Neber všechno tak vážně, rozhodně ne ve virtuálním světě. :) Každý má nějaký svůj osobní zájem, diskutéři, i ten autor, co zprostředkoval článek.
Reagovat
Pe3k
Ne ty. Navíc ani nejsi fanda Novaka, takže k tobě můj komentář nebyl směřován. Ty jsi ten co rozebírá nesmysly, já napsal jen pravdu. Nikdy ničemu nepomůžeš, jen tvoříš další nesmyslné a dlouhé vlákna o ničem.
Btw. autor si to očividně myslí, stejně jako někteří fandové Novaka, což bys sám poznal, kdyby jsi nebyl zabedněnec.
Reagovat
Herbert_Hoover
Očividně nevíš, jak fungují média. :) Takže kdo je pak zabedněnec? Ty jsi tím příkladem diskutéra, ze kterého je prostě fajn si dělat srandu. To je ten příklad o dešti a slunci. :) Ale ty to stejně nepochopíš, protože tvůj vyšší zájem je bojovat proti všemu, co zdánlivě vrhá špatné světlo na Rogera s absencí touhy jít až do samotného nitra sdělení a pochopit záměr. Proto budeš mít vždy problémy s většinou diskutérů.
Reagovat
Pe3k
Jediná sranda tady je číst tvé ubohé bláboly. Ty jsi snad odborník přes média? Ne a stejně tak víš lejno o tenisu. Můj jediný záměr je šířit pravdu, což je základní a fundamentální rozdíl mezi mnou a většinou trollů jako jsi ty. Ty jsi jen afektovaný a ublížený z toho kolikrát jsi zde dostal ban a proto máš tendence zakládal sáhodlouhé vlákna o ničem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já nejsem ublížený z toho, že jsem zde dostal BAN, já si z toho prakticky nic nedělám, už jsem se s tím vyrovnal. Kdybych byl ublížený, tak bych se tu neukázal. Šlapeš vodu, Petříku. No, očividně vidím do médií víc než ty, když jsi napsal, co jsi napsal. :) Mimochodem mám k nim blízko. :)

Fundamentální, to se hodí no k aktuálnímu světovému tématu, jistý fanatizmus v sobě nejspíš mít budeš. Pravdu, to je hezká nálepka pro pruzení ve virtuálním světě. ;)
Reagovat
Pe3k
Ale ano, ani si sám nejsi schopen přiznat pravdu a právě proto zde dokola tvoříš ty své fantasmagorie...Jo jasně vidíš do médií, den čteš super a blesk, úplný odborník :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Studuji žurnalistiku. :) Střílíš vedle Petříku, už si to přiznej, vždycky jsi byl co se týče mé osoby mimo. :) V psychologii očividně taky tápeš. Zbude ti tak jen porovnávat sezony. :)
Reagovat
Pe3k
Jasně, takže jsi odborník na žurnalistiku, média a tenis? Zajímavé, nějak mi potom nesedí, proč tady pořád píšeš ty své sra čky?
Btw. student žurnalistiky a dostává bany po celém internetu :D :D :D
Reagovat
George_Renel
Odkdy se lhaní musí studovat na VŠ?
Reagovat
spaniel
Ty a zurnalistika? To snad ne, vzdyt tve uvahy jsou deravejsi nez usta stare zeny.
Reagovat
Kozoroh
Chytni se za nos Pe3k, sám jsi ukázkou žumpového uživatele.
Reagovat
Pe3k
Nesouhlasím. K žumpě jsem klesl jen abych se mohl s žumpou bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ok. Pokud to byla gentlemanská myšlenka. Dobře. Ale tak má funkci, ne? Může třeba něco navrhnout. Ale jen mluvení je o ničem. Píše, že by šlo udělat víc. Ale co víc? Tyhle výkřiky musejí mít nějaký důvod. Musí mít podezření. Něco se mu prostě nezdá, nelíbí. Tak ať ukáže prstem a je to.
Reagovat
dappe
Jde po Djokovičovi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono to tak na první pohled ale vypadá. Nicméně už jsem takové články několikrát četl. a nic se nezměnilo. Slova nic nezmění. Mluvit umí každý.
Reagovat
Denis92
Ved ale on hovori o tom uz niekolko rokov, tak tu prosim vas nesplietajte bludy o nejakom spojeni s Djokovicou sezonou. Pouzivajte preboha rozum..
Ma fuknciu v ATP, ale zrejme nema ziadne paky na zmeny. On je skor nejaky "hovorca" hracov, ale pravidla nemoze menit.
Reagovat
a.magerova
A má furt tu funkci?
Přece se čehosi loni vzdal, když se mu narodili kluci.
Reagovat
Denis92
Moze byt. Nie som si isty ci je stale vo funkcii. Kazdopadne nejaky cas bol a nic sa mu zmenit nepodarilo. On v tej pozicii nemal ziadnu moc, ale bol len taky sprostredkovatel medzi hracmi a vedenim ATP.
Reagovat
a.magerova
Tak 2008-2014, zde foto na památku dostal loni před Wimbledonem.
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Wimbledon+Championships+Previews+k5RB3QZC3A-x.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to je s tím, že potrefená husa nejvíc kejhá :-) liška jedna podšitá #konspiračníteorie#rf
Reagovat
Nola
tak, tak....:D
Reagovat
Desetinka
Chudák Roger, jestli by ho neměli podle fans jiných tenistů rovnou zavřít, aby držel ústa a krok a nepřekážel na kurtech :-)
Nějak nemůžu pochopit to obouvání se do něho, vždyť bojuje za čistotu ve svém sportu a není to jen teď, ale dlouhodobě, a snad by to mělo být v zájmu všech.
K tomu žvástu z bulváru, to snad ani nemůžete myslet vážně, že "jede" po Novakovi, z čeho tak soudíte?
A asi konkrétně odpovídali hromadně na nějaké otázky, vždyť v článku jsou názory i Andyho a Rafy, jejich názory nikoho nezajímají, nebo nevadí?
Ale úplně nejvíc je otázka, co TÍM Roger sleduje, když volá po častějších nebo přesnějších dopingových kontrolách. No asi včerejší počasí pravděpodobně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nejede po Novakovi, ale byla tu nuda. :))
Reagovat
Desetinka
jo tak to jo :-)
Já myslím, že nuda na TP opět skončí dnes úderem 14.00. (tedy alespoň, co se týká něžnější části tenisového světa).
Reagovat
a.magerova
Jj souhlas.... písálci vytáhli kousek něčeho, ještě to poupravili..... a tady maj nefederovci předčasné vánoce.....
Reagovat
smazaný uživatel
No pro mě to Vánoce nejsou. Naopak mě to dost zklamalo.
Reagovat
a.magerova
Už se Ti někdy stalo, žes něco řekl a okolí to pochopilo úplně jinak něž jsi to řekl nebo myslel?

Mně teda jo, a to jsem byla mezi Čechy, kteří všichni česky uměli a stejně mou myšlenku různí lidé různě pochopili a já musela dovysvětlovat co jsem tím vlastně chtěla říct.... prostě Roger odpověděl na otázku a novináři pro prodejnost či čtivost udělali takovou tu šokující "nádstavbu" :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Stalo... rád tomu budu věřit. Protože tohle by mi nepřišlo fér...
Reagovat
a.magerova
Ale mám hlášku, která je pochopena vždy tak, jak ji myslím: "Chci Tě." ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to my chlapi s jiným významem nezaměníme. :))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Herbert_Hoover
Moc to hrotíš, my nejsme tak naivní, že bereme v potaz každého pisálka, ale proč se nad tím nepobavit a nezahnat nudu? Včera jsem vytáhl Rafu a TM, no a hned bylo na světě o 300 komentů více. :))
Reagovat
mrafe
To člověka udiví, kolik pohákářů na TP. Co jsou schopní si vyprodukovat z článku nějakého pisálka a přesně ví co si Roger myslí a co tím sleduje.
Reagovat
Herbert_Hoover
To člověka udiví, kolik lidí si myslí, že tomu určitá početná skupinka uvěřila a že přesně ví, co si Roger myslí a co tím sleduje.
Reagovat
a.magerova
My jen zabraňujeme šíření paniky :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Žádná panika neexistuje, uměle vytvořená nafouknutá žurnalistická bublina. Tedy co se týče Novaka. Jinak by mě taky zajímalo od Rogera víc, jestli tím konkrétně něco sleduje nebo jde čistě o princip. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Žádná panika neexistuje, uměle vytvořená nafouknutá žurnalistická bublina. Tedy co se týče Novaka. Jinak by mě taky zajímalo od Rogera víc, jestli tím konkrétně něco sleduje nebo jde čistě o princip. ;)
Reagovat
Nola
panika je v Parizi...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, ale to je zase z jiného soudku. :) Nicméně jo, to je ta skutečná panika.
Reagovat
VlS
Je to nafouknutá bublina. No tak řekl, že by mělo být víc kontrol. Je to jeho názor a to je všechno. Nekonstruujme nesmysly.
Osobně si myslím, že jediná cesta, jak se s dopingem vyrovnat, je návrat k amatérskému sportu, zákaz a vymožení zákazu sázek a reklam ve sportu. To by uřizlo prachy pro financování té biologicko chemické mašiny. Ale chceme to? Jestli to nechceme ( mezi námi, na amatérskej sport by se nedalo moc dívat) , tak se smiřme s tím, že v různých sportech se budou objevovat aféry a skandály.
Atletika, cyklistika, plavání .... sporty, kde fyzická výkonnost hraje zcela rozhodující roli, budou na ráně vždy vpředu. Nikdo zatím nevymyslel nic na podporu techniky a psychiky, čili ve sportech, opírajících se hlavně o jemnou motoriku a hlavu ( motorismus, letectví, střelecké sporty a treba i tenis, ping pong ....,,) nebude hrát tak dominantní roli, ale i tam jistě může být.
Otázka je, kdy na seznam zakázaných prostředků přibudou i vitamíny. Myslím si, že sznam zakázaných látek začíná být šílený stejně jako svět, ve kterém žijeme. Někdo se v něm pokouší zavádět morálku - zákaz koxu, trávy - i látkami, které nemají na výkon pozitivní vliv, ale chlastat se smí. Osobně vidím zlepšení stavu v očištěni seznamu od nesmyslů.
Reagovat
Kozoroh
" Osobně si myslím, že jediná cesta, jak se s dopingem vyrovnat, je návrat k amatérskému sportu"

To by nikdo nechtěl. Byl by to návrat zpátky. Tvrdit, že nejlepší je amatérský sport má stejnou hodnotu jako tvrzení, že nejlepší epochou historie lidstva byla prvobytně pospolná společnost, kdy neexistovaly fenomény jako třídní dělení společnosti, nadvláda nad druhými lidmi, nadhodnota nebo ideologie. Ale chtěli bychom tuto epochu zpátky? Ne.
Reagovat
VlS
Přečti si to celý, reaguješ na větu, kterou sám zpochybňuji a v podstatě mám podobný názor jako Gigin.
Reagovat
gigin
Konec kontrol, konec dohadů, konec všeho. A byl by klid.
Reagovat
Kozoroh
Ano, celý tvůj koment jsem si přečetl, jen jsem ho doplnil přirovnáním amatérského sportu k prvobytně pospolné společnosti.
Reagovat
gigin
Já bych to normálně povolil a byl by klid. Ať si každý hazarduje se svým zdravím, jak chce.
Reagovat
Nola
hraci by mali mat povinne zavedenu kanylu v zile a vo vaku nachystany pohar na moc, to by im zabranilo pomyslat na nejake hluposti /citujem Fedexa/
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Herbert_Hoover
A zákaz líbání v Miami s pochybnými dívkami. :)))
Reagovat
a.magerova
No..... zákaz líbání s pochybnými dívkami by mělo platit celosvětově :-P
Reagovat
VlS
Magerko, nechoď do toho kláštera ještě :-))
Reagovat
a.magerova
Kostelům a klášterům se vyhýbám, jak čert kříži.... hraju to na své svědomí, né na nějakou zástupnou "osobu" ;-)
Reagovat
VlS
Takže určitá šance na polibek neumírá :-))
Reagovat
a.magerova
I když vím, že je třeba užívat si každého dne i každé hodiny TEĎ, přesto mám pro Tebe vzkaz... ;-)

http://kazdydenscitatem.cz/wp-content/uploads/2014/03/cit%C3%A1ty-Neztr%C3%A1cej-nad%C4%9Bji-nikdy-nev%C3%AD%C5%A1-co-ti-z%C3%ADt%C5%99ek-785x785.jpg

Jen přemýšlím.... co Tě rajcuje víc, jestli to, že jsem pochybná nebo to, že jsem dívka :-P
Reagovat
VlS
A víš že ani nevím?
Reagovat
Herbert_Hoover
Dejme tomu. V Miami to má však bezprostřední negativní vliv na lidskou kariéru!
Reagovat
a.magerova
Hoď sem prosím odkaz na YT, kde to osobně říká, dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Uznal vůbec Fedex to, že Novak má nejlepší sezonu v historii? prosím o článek. Nebo je tohle ta gratulace?
Reagovat
a.magerova
Jééééžiš nehysterčete, se ho jen novináři zeptali na tenis v souvislosti s dopingem a ruskými atlety.... o tom, že Nole má opět fantastikou sezónu, mluví Roger při skoro každém rozhovoru ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Chtěl by to uznat jako Jarkkovu super kariéru, porážkou ve dvou TB, ale Novak je proti.
Reagovat
panzer.dragon
sezóna ještě neskončila, podle mě ještě brzo
Reagovat
Herbert_Hoover
Skončí co nevidět a zpečetí Novakovu třísezonní dominanci v hale jakožto i tu letošní celkovou. Stan by se musel ztopořit k nevídanému výkonu, což dle mě je o dost těžší v hale než bylo třeba letos na antuce.
Reagovat
dappe
Nejlepší sezona v historii??
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší sezóna v historii? Letošní rok je pro Novaka vynikající, jedna z nejsilnějších sezón hráče v profi-éře tenisu (o amatérských letech se nemá cenu bavit, tituly zpřed roku 1968 jsou méněcenné), ale aby byla tou úplně nejlepší? Kdyby No1e vyhrál v červnu RG, tak bych s tebnou souhlasil, ale jelikož kalendářní GS nezískal, tak se nedá svítit a Laverův rok 1969 nadále zůstane první. Hodně oceňuji i McEnroův rok 1984, kdy vyhrál třináct turnajů, dva grandslamy a TM (který měl v té době skoro stejnou prestiž jako majory). Bilanci výher-proher 82-3 doteď nikdo nepřekonal. No1eho rok 2015 bych dal přinejlepším na 3. příčku, ale musí vyhrát TM, jinak zůstane za sezónou Fedexe 2006.
Reagovat
adalv87
jděte do prdele z buzikem švýcaským!
Reagovat
Nola
http://www.cas.sk/clanok/336253/pridu-federerovi-djokovicove-vitazstva-podozrive-svajciar-vola-po-dopingovych-kontrolach.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězům dopingové testy ale dělají, ne? takže jej to holý nesmysl.

Když vyhrával Fedex tak to bylo ok. A když Novak, tak doping?

Je to doufám myšlenka jen toho pisálka.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi zajímavé...takže kdyby Nolemu na něco přišli, tak by to potom bylo jak? Všechny GS tituly z prohraných finale by bral Roger? Tak jak je to třeba na olympiadě?
Nooo, tak to by byl ten správnej mazec :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby Rogerovi přišli na doping v letech minulých? kdo by to bral! to by byl taky mazec!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, opačně by to bylo ještě zajimavější...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne. 18 GS, to by byla lahůdka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ty počty jsou někde jinde...kdyby Rogerovi přišli na doping deset let zpátky...kde jsou ti statistici???, oni to spočítaj, já musím jít vařit :-DDD
Reagovat
Herbert_Hoover
No, měl by 4 GS pokud by mu na to přišli na počátku sezony 2005. Obecně vzato by si nemusel polepšit nikdo, jen by si pohoršil Fedex. Protože de facto by nebylo spravedlivé udělit titul druhému finalistovi, co ti předešlí v pavouku, kteří prohráli s Rogerem de facto neprávem? Taky by si mohli nárokovat.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, to je právě ono. Nemůže to být bráno třeba jako při běhu na 100m v atletice, nebo skoku do dálky..to je fakt.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jediné spravedlivé by bylo opakovat všechny GS s tím, že by byl místo Fedexe nasazen do pavouku první hráč, který se neprobojoval do MD. Samozřejmě jedničku za Fedexe by převzala dvojka, naopak někdy Fedexe coby dvojku trojka atd. A to je utopie, ale bylo by to zajímavé. Kdyby třeba příští rok se opakoval Wimbledon 2005 s Kieferem, Minářem, Rusedskim, Bjorkmanem :D Veteráni by bojovali o GS titul. Výsledkem by byl další titul pro Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem pro :-DDD
Reagovat
a.magerova
A už máte i vyřešeno RG po vymazání Rafy? :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Máme, nabízelo by se, že by tituly bral Puerta, Soderling, Ferrer...s Rogerem se samozřejmě nepočítá, ten už je v naší simulační hře vymazán. Stejně tak by se ale ty turnaje pro úplnou spravedlnost musely opakovat. Ideálně s hráči v tehdejší formě i věku. :D
Reagovat
a.magerova
Anebo tam šoupnou někoho z TP, co?
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud hrál v tom roce kvalifikaci a neuspěl těsně před branami MD, tak proč ne. :)) Kterýsi den to tu vypadalo, že minimálně deset lidí už hrálo kvaldu na GS.
Reagovat
a.magerova
Hele a co tak rozdat divoké karty do hlavních soutěží pro TP-nicky.... no a samozřejmě s tím spojený i potřebný počet volných vstupenek do hlediště :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on by si na tom hodně přilepšil i Rafan, že jo :-))
Vy sa jte No va ka, vy sa jte No va ka!!!!! :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Novak musel mít nejvíce testování ze všech. Logicky.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jas...
Reagovat
Mayo
len aby nevysali Rafu
Reagovat
Nola
prilievat olej do ohna v sezone, ktora patri inemu hracovi ? to je fakt mazec
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný. Jak malá holka.
Reagovat
smazaný uživatel
já to Novakovi přeji, už jsem se s tím smířila. Ale příští sezonu vám s Rafanem nic nedarujem!!!:-DDD
Co tím asi Roger sleduje???
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby přišli na doping všem čtyřem, to by teprve bylo čoro moro, Berdych by mohl mít GS :)) Andy Roddick by slavil měsíc v kuse, v Miami popíjel koktejlíky.
Reagovat
Denis92
LOL LOL LOL
Vacsiu sracku som uz dlho necital. Ten nadpis je uplne mimo toho o com je realita a co sa pise v clanok resp. co Roger v skutocnosti povedal.
Novakovi fans sa zobudte co pisete a nerieste vymyslene sra*ky..nerobte tu z toho zumpu.
Reagovat
Kozoroh
Článek má bulvární titulek, aby přitáhl čtenáře, nic nového jsem se z toho článku nedozvěděl.
Reagovat
Patri.k
Kdyz se podivate na hodne stare clanky o dopingu, zjistite, ze v minulosti tenis a doping byl spojovan velmi hojne, v poslednich letech je ale ticho... podle me za to muze pristup tenisove federace, ktera se snazi co nejvic vse tutlat, ale jednoho krasneho dne to muze vybouchnout, stejne tak jako to bouchlo v cyklistice nebo atletice... V tenise jsme byli svedky i toho, ze hraci, kteri dosahovali nejlepsich vysledku najednou ukoncili karieru aby se za rok za dva mohli vratit, zvlastni ne?
Reagovat
mihate
Absolutný súhlas.Už niekoľkokrát som písala, že 10 rokov po skončení kariéry a o nich začne písať - Serena, Rafa,atď. Ale peniaze, sú peniaze.
Reagovat
smazaný uživatel
to může říct absolutně v pohodě, on tenis prostě umí, jako podle mně nikdo jiný! Nemusí si vypomáhat,jako někteří atleti,kteří dohánějí kumšt fyzičkou!
Reagovat
rod_laver
K čemu to bude? V tenise se hlavně jedou stimulanty a růstový hormon s detekcí jedna hodina, nic moc by se tím nezměnilo + je v tom i velký lobbing. Mediálně ani není možné, aby byl TOP západní hráč chycený.
Reagovat
FulnekUltras
Metody detekce s využitím změny koncentrací některých s dopingem souvisejících organismu vlastních látek jsou už na dostatečné úrovni - ovšem ty prachy jsou bohužel pořád ještě často o krok vpředu...
Reagovat
Roger_Federer
Uz jsme to resily tady vicekrat, stejne si nikdo nedovoli top hrace obvinit..
Skarede se jim to vymstilo ted z Cilicem.
Reagovat
FulnekUltras
Marin byl s "pouhým" stimulantem niketamidem jen lehký hříšník, podobně jako třeba v atletice jamajský sprinter Asafa Powell s oxilofrinem - čemuž v obou případech odpovídaly i celkem krátké tresty. Mnohem zajímavější by byl skutečně velrybářský zátah na látky "tvrdé"...
Reagovat
FulnekUltras
A v té atletice bych zatím zveřejněnou špičku ledovce ještě pořádně zobjektivnil i směrem na západ...
Reagovat
FulnekUltras
přičemž nejčerstvější rozhodnutí Mezinárodní atletické federace IAAF o dočasném vyloučení/pozastavení členství Ruska a zákazu startu všech (!!!) jeho atletů na LOH 2016 považuju za naprosto opačný, nechutně zpolitizovaný extrém - lokajský hnůj na úrovni antiruské servility EU...

http://www.sport.cz/ostatni/atletika/clanek/724078-rozhodnuto-rusku-pozastavili-clenstvi-atleti-nesmi-na-olympiadu.html#hp-sez
Reagovat
D@nny
https://www.youtube.com/watch?v=-dPlEkvjaQ8

....aneb jak říká klasik, já bych je nechal raději všechny pochcípat, než abych vstůpil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist