Federer je mezi nejbohatšími Švýcary

8. 12. 2008, 11:26
Aktuality 0
Druhý hráč světa Roger Federer za sebou možná nemá sportovně nejlepší sezonu, po finanční stránce ale může být spokojený. Švýcar, který letos překonal Peta Samprase a vyšplhal se do čela historických tabulek tenistů s největšími příjmy, se vůbec poprvé dostal mezi 300 nejbohatších lidí. Zveřejnil to švýcarský ekonomický časopis Bilanz.
Roger Federer

Podle žebříčku, který Bilanz sestavil, se sedmadvacetiletý Federer dostal mezi nejbohatší Švýcary se jměním v odhadované výši 100-200 milionů švýcarských franků (83-166 milionů dolarů).

Jak časopis poznamenává, od roku 2005, kdy se tenisty ujala marketingová agentura IMG, stouply jeho příjmy z reklamy trojnásobně na 35 milionů dolarů. Mezi švýcarskou finanční elitu se pak Federer dostal i díky osmileté smlouvě se společností Nike, kterou uzavřel na začátku letošního roku a která mu vynese 130 milionů dolarů.

Vedle peněz z tenisu a reklamy má pak podle Bilanzu Federer ještě třetí slušný zdroj příjmu - exhibiční zápasy, za každý si totiž účtuje kolem milionu dolarů.

Ještě lépe se Federerovi vedlo ve srovnání časopisu Forbes, který sestavil žebříček nejlépe placených světových celebrit pod třicet let. V něm se Švýcar umístil s 35 miliony dolarů na pátém místě. Mezi deset nejbohatších se dostala i Maria Šarapovová, která si vydělala 26 milionů dolarů, sestry Williamsovy skončily na 11. (Serena) a 12. (Venus) místě.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist