Fed Cup: Hradecká dostala přednost před Kvitovou, zahájí semifinále

23. 4. 2010, 12:31
Aktuality 5
Hrdinka fedcupového čtvrtfinále s Německem Lucie Hradecká dostane příležitost i proti italským obhájkyním titulu. Kapitán Petr Pála dal Hradecké v nominaci přednost před Petrou Kvitovou a 74. hráčka světa v sobotu nastoupí jako první proti světové patnáctce Flavii Pennettaové. Šafářová se poté představí v souboji s Francescou Schiavoneovou. Rozhodl o tom dnešní los.
Lucie Hradecká

"Nastoupí obě Lucky a doufám, že to bude úspěšné. Uvidíme, jak to půjde," řekl Pála v rozhovoru na facebooku českého fedcupového týmu. "Ten nápad se zrodil před týdnem. Máme k dispozici tři holky a je třeba síly do zápasů rozložit. Doufám, že i Petra do toho promluví," dodal Pála s tím, že na pořadí zápasů mu nezáleželo.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká dostala před Kvitovou přednost po povedeném vystoupení při debutu v týmové soutěži proti Německu, kde výhrou nad Andreou Petkovicovou pomohla k postupu. Naopak Kvitová z osmi zápasů ve dvouhrách třikrát prohrála. Navíc z posledních čtyř utkání na světovém okruhu odešla třikrát jako poražená, v březnu v Indian Wells nestačila právě na Pennettaovou.

"Dozvěděla jsem se to po snídani, a když za mnou kapitán přišel, tak to bylo trochu překvapení," řekla Hradecká. Ani jí se ale po únorovém Fed Cupu na okruhu WTA příliš nedařilo; šestkrát prohrála v prvním kole. "Ale herně i pohybově se cítím moc dobře. Udělám maximum, abych bod získala," dodala hráčka, která s Pennettaovou dosud nehrála.

Šafářová má se Schiavoneovou vyrovnanou bilanci 2:2, přičemž poslední zápas, i když na tvrdém povrchu, vyhrála. "Ona má chlapskou hru, hodně liftované údery a výbornou defenzivu. Budu se snažit hrát agresivně a jít si pro body," plánovala Šafářová. A také doufá, že půjde hrát za pozitivního stavu. "Doufám, že mi to Lucka dobře začne, že budu nastupovat za stavu jedna nula, a já na to pak vlítnu."

Tenistky bude povzbuzovat i Berdych
Do závěrečné čtyřhry kapitán Petr Pála nominoval Květu Peschkeovou a Kvitovou. Tu však do čtyřhry nahradí Hradecká, která ve dvojici s Peschkeovou vyhrála čtyřhru v předchozím souboji s Německem. Domácí tým spoléhá na osvědčené duo Sara Erraniová a Roberta Vinciová; ta ještě fedcupovou čtyřhru nikdy v kariéře neprohrála.

Favoritkami utkání jsou Italky, které obhajují titul a začátek antukové sezony je zastihl ve skvělé formě, "Ale tenis je nevyzpytatelný. Věřím, že nejsme úplně bez šance," řekl Pála. "Popereme se o postup, šanci určitě máme," doufala Šafářová.

Tenistky by v boji o finále měl z hlediště podpořit i nejlepší český hráč Tomáš Berdych. Přítele Šafářové a čtrnáctého hráče světa totiž čeká od pondělí na zdejší antuce turnaj série Masters.

Češky sice mají s Itálií vyrovnanou bilanci 3:3, ale poslední tři vzájemné zápasy prohrály. Naposledy Češky zvítězily v roce 1993 a byla u toho i Jana Novotná, která přijede tým do Říma podpořit.

Soupeř Italek nebo Češek pro listopadové finále Fed Cupu vzejde z duelu Američanek s Ruskami. Mírnými favoritkami jsou hostující Rusky, jelikož mají ve svém středu šestou hráčku světa Jelenu Dementěvovou. Američanky opět neposílila ani jedna ze sester Williamsových, a tak je jejich jedničkou Melanie Oudinová.

"Jsme zvyklé, že nám chybí Serena i Venus a není to pro nás žádný šok. Jsme tým a už jsme dokázaly, že se umíme semknout a bojovat," poukázala kapitánka USA Mary Joe Fernandezová na loňské semifinále s českým týmem, které Američanky vyhrály po odvrácení mečbolu.

 

Program - Itálie - Česká republika (Řím - antuka):
Sobota 24. dubna:
14:00 Pennettaová - Hradecká, Schiavoneová - Šafářová.

Neděle 25. dubna:
12:30 Pennettaová - Šafářová, Schiavoneová - Hradecká; Vinciová/Erraniová - Peschkeová/Kvitová.


USA - Rusko (Birmingham - tvrdý povrch)
Sobota 24. dubna:
20:00 Oudinová - Kudrjavcevová, Matteková-Sandsová - Dementěvová.
Neděle 25. dubna:
20:00 Oudinová - Dementěvová, Matteková-Sandsová - Kudrjavcevová, Huberová, Matteková-Sandsová - Dementěvová, Makarovová.

 

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
BooOoo
tato nominace me docela zaskocila protoze jsem si myslel ze do dvouhry (dvouher) nastoupi Petra Kvitova .. ale Lucka Hradecka jeste s Italkama jeste nehrala teda aspon myslim .. a tak by mohla prijemne prekvapit .. a nebo zklamat :))
Reagovat
darek.vrana
Spíš zklamat:-). I když třeba ne... Ale je fakt, že Kvitová na antuce nic moc. Bohužel nejlepší antukovou formu asi má Benešová, ale ta by to zase nezvládla psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mě to překvapilo.. čekala jsem, že bude Petra hrát, podle mě je to tom líp než Šafka.. no newím, uvidíme zítra jestli to byla dobrá volba..
Reagovat
BooOoo
Benešová ?? tak ta je ráda že je ráda ... a vysledek sobotnich zápasů ??? podle mne, i kdyz nerad to pripoustim tak Pennatta - Hradecká 6:3 6:2 .. ale na druhou stranu zápas Schiavone - Šafářová 4:6 6:4 6:2 :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist