Favoritky v Cincinnati nezaváhaly, Serena i Azarenková jsou v semifinále

17. 8. 2013, 11:41
Aktuality 17
WTA CINCINNATI - Čtvrtfinálová utkání na turnaji WTA Premier v Cincinnati nepřinesly žádné větší překvapení. Do semifinále dle očekávání postoupily světová jednička Serena Williamsová, která rozdrtila Rumunku Halepovou, i dvojka Viktoria Azarenková, jež porazila neoblíbenou Dánku Caroline Wozniackou. Semifinálové kvarteto pak doplní Číňanka Na Li a bývalá světová jednička Srbka Jelena Jankovičová.
Serena Williamsová

Světová jednička Serena Williamsová i nadále potvrzuje svou letošní dominanci. Ve čtvrtfinále na turnaji v Ohiu předvedla suverénní výkon proti jednadvacetileté Rumunce Simoně Halepové a postoupila tak už do semifinále.

Williamsová vlétla do zápasu jako uragán, když v úvodním setu udělala pouhé tři nevynucené chyby, nastřílela celkem 12 vítězných míčů a své soupeřce dovolila jen 6 bodů. Na vítězství 6-0 v první sadě navíc Američance stačilo jen 17 minut.

Druhý set byl díky lepší hře Halepové mnohem delší a vyrovnanější. Rumunka, která na cestě do čtvrtfinále získala cenné skalpy wimbledonské šampionky Marion Bartoliové a světové jednáctky Samanthy Stosurové, dokázala v páté hře dokonce prolomit servis světové jedničky. V desáté hře si však jednatřicetiletá Američanka při podání soupeřky vytvořila dva mečboly, přičemž druhý z nich proměnila a po hodině a 5 minutách hry slavila vítězství a postup do semifinále.

"Na začátku týdne jsem se tu necítila moc dobře," přiznala po výhře Williamsová. "Abych byla upřímná, jsem překvapená, že jsem stále v turnaji. V prvním setu jsem dnes ale hrála opravdu dobře, chvílemi jsme se až divila, co jsem trefila. Některé míče jsem trefovala v pozici, kdy jsem na ně skoro ani neviděla a pak jsem si říkala, jak je to možné, že jsem je vrátila. První set byl opravdu skvělý."

"Jsem teď v semifinále, což je dobrý výsledek. Chci ale samozřejmě ještě víc, chci zlepšit svoji hru. Jsem stále naživu a to je teď to hlavní," uzavřela světová jednička.

Její semifinálovou soupeřkou bude v Cincinnati světová pětka Na Li, jež do semifinále postoupila po odstoupení Agnieszky Radwaňské. Polka byla nucena z turnaje odstoupit pro vážné rodinné důvody (pohřeb dědečka).

Vzájemná bilance Sereny s Na Li je 7-1, přičemž je důležité podotknout, že většina vítězství Američanky byla velmi těsná (tie-brejk druhého setu či třísetová bitva).

"Ona měla teď den volna, takže bude na zápas určitě skvěle připravená. Bude to rozhodně těžký zápas, protože ona má výbornou hru a všechno dělá moc dobře," komentovala Američanka nadcházející utkání.

Ve druhém semifinálovém klání se střetne světová dvojka Běloruska Viktoria Azarenková a aktuální světová patnáctka Srbka Jelena Jankovičová.

Azarenková si ve včerejším nočním zápase poradila s neoblíbenou soupeřkou Caroline Wozniackou, kterou porazila 6-3 7-6 a snížila tak vzájemnou bilanci s Dánkou na 4-5.

Vítězka turnaje v Cincinnati z roku 2009 Jankovičová ve čtvrtfinále porazila Italku Robertu Vinciovou, které dokonce v úvodním setu nadělila neoblíbeného kanára.

"V předchozích zápasech jsem tu v prvním setu nehrála dobře, ale dnes se to změnilo," přiznala Jankovičová, které se v letošní sezoně zatím daří více než dobře. "Přišla jsem na kurt silná a věřila jsem v mojí hru. Cítila jsem se jako špičkový hráč, což byl rozdíl oproti předchozím zápasům tady. Byla jsem předtím dost nejistá, ale jsem moc ráda, že se to zlomilo. Těším se do semifinále."

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
páteční výsledky (16. 08. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (2-Běl.) - Wozniacká (10-Dán.) 6:3, 7:6 (7:5)
S. Williamsová (1-USA) - Halepová (Rum.) 6:0, 6:4
Jankovičová (4-Srb.) - Vinciová (12-It.) 6:0, 6:4
Li Na - A. Radwaňská bez boje.

Semifinálové dvojice:
S. Williamsová (1-USA) - Li Na (5-Čína)
Azarenková - Jankovičová (14-Srb.)

Čtyřhra - semifinále:
Grönefeldová, Peschkeová (6-Něm./ČR) - Görgesová, Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) 6:3, 6:2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proč se žika pro Karolinu W.,,neoblibena,,Ja je mam rada!
Reagovat
jackiec
já proti nic nemám, jen je škoda že ostatní nejlepší hráčky maj hrozné výpadky formy a nemá tu konkurenci co kdysi, na tůře je snad od 98 roku a nikdy nebyla tak suverénní jako poslední 2 roky, chybí velké hráčky a osobnosti jako henin, hingis, capriati apod, myslím že zrovna henin na ni uměla hrát, agresivní nátlakový tenis zezadu s drtivým bekhendem
Reagovat
jackiec
kolik má azarenka s ní bilanci? 2:12?jestli má zbraně ať ji porazí ve finále grandslamu
Reagovat
jackiec
pokud turnaj vyhraje jednoznačně serena, tak se jen potvrdí že ženský tenis zažívá hlubokou krizi.pokud hraje svůj tenis, nikdo na ni nemá,nemá ji kdo zatápět,siréna z ní má psychický blok x let.serena dominovala pouze v sezoně 2002 v silné éře hingis, capriati, davenport, henin, clisters, venus, ty poslední 2 roky nemá soupeřky, je zajímavé že krom roku 2002, loni a letos nikdy tenisu nedominovala, patřila ke špičce, ale nedržela nadvládu, jmenované hráčky ji často porážely, heninová si s ní na antuce pohrávala,dnešní hráčky nedokáží tlustou serenu ani pořádně rozběhat, jednou za čas někdo vyhraje grandslam, stosur, kvitova,kuzněcova, ivanovič a pak už o nich není slyšet,ženský tenis hrozně upadl, serena dominuje jen proto že nemá tak dobré tenistky co před deseti lety, samozřejmě ona za to nemůže.
Reagovat
MarcelPersch
mohl bys mit trosku ucty.
Reagovat
Heather_Fedex
tlusta serena? tos ji zrejme nevidel v roku 2006
a krom toho se ukazalo, ze jsou hracky, kt. meji protizbrane...vichka na hardu, sabine na trave...
bohuzel maria se svyho komplexu nejspis nezbavi.
Reagovat
LukasH
Tvůj příspěvek není od věci, ale nevím, proč píšeš, že tlustou Serenu nedokáže nikdo rozběhat. Jednak není Serena tlustá, jednak má na útočnou hráčku vynikající pohyb, kterej za poslední 2 roky výrazně zlepšila. A navíc si všimni, že čte hru daleko líp než ostatní hráčky, tím pádem je mnohem složitější zahnat jí do defenzívy. Když hrála finále Roland Garros, Šarapka jí honila až až, ale Serena tohle prostě zvládá a i v běhu zahrála vítězný míče.
Máš ale pravdu v tom, že jí chybí soupeřka, která by s ní hrála častějc aspoň vyrovnaně. Je to dáno tou obrovskou inkonzistencí tenistek. Např. Kuzněcova s ní sehrála dobrý zápas na Roland Garros nebo Kvitová v Doha, ovšem svojí úroveň si nedrží. Je to škoda, ale je to tak. Ovšem, jak jsem napsal. I Serena se dost zlepšila - viz. letošní úspěchy na antuce, což nikdy nebýval její povrch.
Reagovat
Mr.Pink
Serena a tlustá? Velmi troufalé tvrzení o nejsvalnatější hráčce na okruhu, která má pouze 8 procent tuku v tělě.
Reagovat
LukasH
Promiň, ale 8 mít nemůže, to by ani nemenstruovala.
Reagovat
Mr.Pink
uvádí se 8 - 10 procent. Asi je to trochu přestřelené, 8 se mi také zdá málo. Kulturiskty se pohybují většinou kolem 10 procent. Serena na tom bude podobně.
Reagovat
LukasH
Nevím no, jednak je takhle nízký procento pro ženskou přímo nezdravý, což u kulturistek není s podivem, ty mají skoro všechno rozvrácený. Co ale ony nemají a Serena ano, jsou prsa a zadek.
Pro normální ženskou se udává 15-20%, i víc. Ona by jako sportovkyně mohla mít třeba 10-15, což bych tipoval třeba na Šarapku. Podle Sereniných proporcí to tedy neumím odhadnout.
Že by měla tak velkej gluteální sval?:-)
Reagovat
Mr.Pink
Prsa do toho možná nezapočítali :). Každopádně shodneme se na tom, že rozhodně není tlustá. A s tím pohybem máš také pravdu. Serena je i výborná v obraně a patří mezi nejrychlejší hráčky.
Na jejím zadku tuk nenajdeš :).
15 i s prsama :)
Reagovat
LukasH
To se shodneme.:-) Navíc, kamera zkresluje. Ona má sice vyrýsovaný svaly a jinej typ postavy než většina ostatních, ale když stojí např. vedle Šarapky nebo Azarenky, nepřijde mi, že by byla mohutnější. Máša je vytáhlá, má dost široký ramena, akorát nemá vyrýsovanou muskulaturu. U Azarenky se mi zdá, že dost nabrala - zmohutněla. Serena prostě má jen vyrýsovaný svaly, proto to tak působí.
Reagovat
smazaný uživatel
New Haven: Monica Puig postoupila do závěrečného kola kvalifikace, když dneska vedla nad Sofií Arvidsson 6:2, 5:2 a potom Sofia skrečovala... V závěrečném kole kvalifikace čeká Monču buď Tsvetana Pironkova nebo Caroline Garcia.

Westende-Middelkerke: Jak už je napsáno v Expres zprávách, Katka Siniaková dneska zvládla český duel v semifinále turnaje ITF, když porazila Denisu Allertovou dvakrát 6:3. Taky finále bude ryze české a dokonce to bude finále dvou Kateřin - Siniaková a Vaňková. Takže tentokrát nestačí napsat jenom, že držím palce Katce... Držím palce, Katko Siniaková! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že jsem včera v noci nevydržel, protože se to fakt nedalo. Roger a Rafa hráli tříseťák, takže holky začaly skoro až ve čtyři ráno... Průběh zápasu napovídá, že Vika měla navrch a Caro hlavně dotahovala. Nejlepší pozici v zápase měla Caro ve 2. setu, kdy získala brejk na 4:3. Ten ale nedokázala potvrdit a set došel až do tie-breaku, který získala Vika a zároveň tak vyhrála celý zápas...

Našel jsem na youtube aspoň takové delší highlighty (odkaz níž). Pokud máte 10 minut času, tak se určitě podívejte. :) Vypadá to, že holky sehrály velmi pěkný zápas. Spoustu momentů je tam velmi zajímavých a hlavně bych doporučil výměnu v čase 1:52-2:37. Ta je opravdu fantastická a troufám si říct, že je to jedna z nejlepších výměn, co jsem kdy v tenise viděl... Podle těch highlightů jsem tedy dospěl k závěru, že Caro hrála velmi dobře, ale Vika se zase dostala do parádní formy a padalo jí to tam opravdu skvěle. :)
http://www.youtube.com/watch?v=JQFtJ0k3G98

Abyste neřekli, že jsem toho napsal málo, tak tady je ještě něco pro fanoušky Viky... :)

Pár hezkých fotek... :)
https://imageshack.us/a/img547/3789/zxl.png
https://pbs.twimg.com/media/BRurdC5CQAAA0Qw.jpg

A jedno pěkné video, ve kterém Vika pro Red Bull natáčela v Minsku... Je tam její babička, anebo třeba místo, kde se učila hrát tenis. :)
http://www.youtube.com/watch?v=iY6ylE92RUk
Reagovat
dadaft
jsem ranní ptáče, takže jsem stihl druhý set, a musím potvrdit - výtečný tenis.
žádné nekonečné pinkání do kříže nebo čekání na chyby - oboustraně hodně aktivní hra a útočení do odkrytých částí kurtu.
místy se holky honily jako divé. ))
parádní set.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj :D jsem z5! :D prosím, link na ten web, kde jsou wta live žebříčky? :DD si to nepamtuju :D
jinak je to pro mě šok, že Hopsanda skončila...bude mi chybět :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist