Favorité Federer s Nadalem snadno postupují. Djokovič dohrál

16. 10. 2008, 21:24
Aktuality 36
ATP MADRID - Roger Federer a Rafael Nadal, dva nejlepší tenisté současnosti, ve španělském Madridu hladce ve dvou setech porazili své soupeře z Francie a postoupili do čtvrtfinále. Švýcara v pátek čeká rozjetý del Potro, Nadala krajan Lopez. Balit kufry může třetí hráč světa Novak Djokovič, který ve dvou tie-breacích podlehl Chorvatu Karlovičovi.
Roger Federer

Roger Federer, který v Madridu v roce 2006 získal titul a loni prohrál až ve finále, se dnes poprvé utkal s překvapivým finalistou letošního Australian Open Jo-Wilfriedem Tsongou. Třiadvacetiletý Francouz se držel až do 10. gamu úvodní sady. Pak však ztratil podání a zároveň i celý set. Druhé dějství už bylo zcela v režii švýcarského tenisty, který v zápase trvajícím 64 minut nasázel devět es - překvapivě třikrát více než soupeř.

Druhý hráč světa tak na prvním turnaji po triumfu na US Open postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na teprve devatenáctiletého Argentince Juana Martina del Potra, ovšem Federer se musí mít na pozoru. Jeho další soupeř letos získal více titulů a dovedl Argentinu do finále Davisova poháru. V žebříčku se dostal na deváté místo a reálně pomýšlí na závěrečný Turnaj mistrů. Dnes v Madridu vyřadil svého krajana a obhájce titul Davida Nalbandiana.

Narozdíl od svého úvodní duelu v Madridu dnes Rafael Nadal nepřipustil žádné pochybnosti a po setech 6-4 6-2 postoupil přes Francouze Richarda Gasqueta do čtvrtfinále. V zápase odvrátil všechny čtyři brejkboly a fanoušci ve španělské metropoli se tak mohou těšit na pátek. V souboji dvo leváků se utkají dva Španělé - světovou jedničku Nadala vyzve Feliciano Lopez.

Nadal oproti duelu s Gulbisem podal lepší výkon, jelikož ho prý už nelimitovalo svalové zranění. "Cítím se lépe. Odpoledne jsem strávil s fyzioterapeutem. Uvidím, jak to půjde dál," nastínil Nadal svůj zdravotní stav.

"Dnes jsem hrál mnohem lépe než v prvním zápase. On (Gasquet) kupil mnohem více chyb než obvykle, zejména z backhandu," dodal rodák z Mallorky.

Djokovič dohrál, podlehl Karlovičovi
Třetí hráč světa Novak Djokovič vypadl už v osmifinále. Postaral se o to vytáhlý Chorvat Ivo Karlovič, který i svůj druhý zápas ve Španělsku vyhrál ve dvou tie-breacích.

Srbský tenista se už ve středu trápil s Rumunem Hanescem. První set prohrál v tie-breaku, ovšem ve druhé sadě dokázal rovněž ve zkrácené hře srovnat. Soupeř o chvíli později vzdal. Dnes už ale rodák z Bělehradu takové štěstí neměl.

Proti skvěle servírujícímu Karlovičovi si v závěru prvního setu vypracoval dva brejkboly, ale nevyužil je, a jak se později ukázalo, možná ho to stálo postup. K dalším se totiž už nedostal a jelikož ani Chorvat si na returnu příliš šancí nevypracoval, rozhodly obě sady, pro Karlovičovy zápasy typické, tie-breaky.

V těch už šlo prakticky o loterii, ve které pokaždé uspěl 208 centimetrů vysoký Karlovič. Ten si k postupu mezi nejlepších osm hráčů turnaje pomohl celkem už 44 esy během dvou zápasů.

Djokovič se v Madridu s dnešním soupeřem utkal po třech letech znovu, ale odveta mu nevyšla. Chorvat už ve španělské metropoli vylepšil loňský výsledek a o semifinále si zahraje s Francouzem Simonem. Oba mají teoretickou šanci na postup do Šanghaje. Karlovič by však musel přinejmenším jeden ze dvou posledních podniků Masters vyhrát.

ATP MASTERS MADRID (Španělsko, hala, 2.270.000 Eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
A. Murray (4-Brit.) - Čilič (Chorv.) 7-5 7-6(2)
Del Potro (9-Arg.) - Nalbandian (7-Arg.) 6-4 6-2
Monfils (Fr.) - Roddick (8-USA) 6-4 3-6 6-3
F. Lopez (Šp.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - Ginepri (USA) 6-7(6) 6-4 7-6(6)
doplněno:
Nadal (1-Šp.) - Gasquet (15-Fr.) 6-4 6-2
Federer (2-Švýc.) - Tsonga (16-Fr.) 6-4 6-1
Karlovič (14-Chor.) - Djokovič (3-Srb.) 7-6(4) 7-6(5)

Čtyřhra - 2. kolo:
Andujar/Granollers (Šp.) - Dlouhý/Vízner (3-ČR) 6-1 3-6 10-7

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Omg tady někdo píše že rzlosování šlo Nadalovi na ruku.Jste normální?Kolikrát za ty 4 roky šlo rozlosování na ruku Federerovi?Navíc Nadal si to asi sám nenalosoval že jo.
Reagovat
skott
tak se poradne podivej a uvidis, ze v jeho casti byl nejvyse nasazeny sestka SPANEL Ferrer( bez formy) a v cele polovine potom Djokovic.Ze by ho vyradil treba "sparingpartner" Lopez tomu asi nikdo neveri.Poradatele ho proste potrebuji mit v turnaji, co nejdele a tak se po vydrene vyhre nad Gulbisem i zbabele odhlasil ze ctyrhry.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by se tvoje psaní dostat na poněkud vyšší úroveň? Neumíš psát čárky ani řadové číslovky - 1set a 2set je chybně. A tady čárka nemá co dělat - Poradatele ho proste potrebuji mit v turnaji, co nejdele !!!
O primitivní cestine bez hacku ani nemluvě.
Reagovat
skott
Brozi, tohle je diskuse pod clankem, tady jednicku z diktatu nedostanes!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasny ja to vim že část Nadala je lehčí,ale myslíš že když byl Federer 1. tak neměl lehčí části pavouka,já myslím že ve většině případů ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tomu odhlášení ze čtyřhry bych jen dodal že měl Rafa proti Gulbisovi svalové problémy jen pro tvoje info,proto to odhlášení ze čtyřhry.Ovšem když Nadala někdo nesnáší těžko něco vysvětlovat co? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Se skottem na tohle téma nemá smysl diskutovat. On prostě některé tenisty nesnáší (Djokovič a Jankovič) nebo dokonce nenávidí (Nadal a Ivanovič).
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim,alespoň jsem to vyzkoušel. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi udělej radost a piš správně aspoň ty číslovky. Je to hrůza!
Reagovat
skott
Promin, ale takhle to nechodi...To jestli je jednickou Federer nebo Nadal nehraje roli.Oba muzou dostat stejne soupere.Kdyby se hralo kdekoliv jinde nez ve Spanelsku, tak bych veril, ze to je jen nahoda.Ale pri vzpomince na jeho posledni triumf v Madridu, rozhodne ne.Asi mas lepsi info o jeho zdravotnim stavu, ale beztak to zni jako vymluva.
Reagovat
skott
specialne pro tebe si na to dam pozor Brozi;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už jsem za ty čtyři roky co byl Roger jednička viděl losy kterému šly na ruku,a když jsem se na to ptal nebo s tím někde oponoval tak mi vždy bylo řečeno že Roger je jednička ať se s tím smířím.Takže smiř se s tím bohužel pro Rogera je to tak má horší los a pokud chce bejt znova jednička musí porazit každého.S tím zdravím Nadala mám opravdu lepší informace,pokud ti to připadá jako výmluva tak budiž je to tvůj názor a brát ti ho nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
dabelsobul to celkem vystihl. Zápas jsem viděl a Djokovič si to prohrál sám. Hodněkrát se při Karlovičově podání dostala hra do normální výměny, ale Novak tuto situaci využil asi jen v polovině případů. Přitom při výměnách měl na kurtu dominovat. Určitě si mohl vypracovat více možností jak obra brejknout. Svoje podání Srb zvládal dobře, ale v tajbrejcích selhal. Celkem v nich čtyřikrát ztratil servis..a to si nemůže dovolit, když proti němu stojí bumbum esovič.. Pokud by byl Djoka v dobré pohodě, asi by vyhrál tak 6:4, 7:6.. ale tentokrát jde dál Karlovič.
Reagovat
skott
Djokovic si v zadnem pripade nezaslouzil vyhrat, tohle je" indoor hard" a kdyz to neni schopny pochopit, tak musi z kola ven.Nevim. co byla vcera jeho taktika, snazil se chodit pro vitezne mice, kdyz to nebylo mozne, jeho backhend koncil obvykle v siti a kdyz mu Ivo v kazdem setu nabidl moznost brejku( prvni set 4-4, 0-40) , byl netrpelivy a delal chyby.V 1tie breaku Djokovic vubec sanci nemel, Karlovic podani neztratil, ale ve druhem opet sance byla..Djokovic je stinem hrace z AO a muze byt rad, ze presel pres Hanesca.Ja si jenom preju aby Karlovic vystrilel vsechnu tu luzu, co zbyla na jeho strane pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ja si jenom preju aby Karlovic vystrilel vsechnu tu luzu, co zbyla na jeho strane pavouka."
Jako aby šel obr do finále..? Tak to moje přání teda není :-D. Pokud se potká v semi s Nadalem, tak Španěl si s ním poradí a jistě najde recept, jak na něj. Nejsem Nadalův fanda, ale na jeho tenis se podívám radši, než na mlátičku.
Jinak souhlas, Djoka na vítězství neměl, jak už jsem napsal, zbytečné chyby při výměnách a špatné tajbrejky ho stály zápas. Co se týká, těch nevyužitých brejkbolů, tak Novak měl v zápase jen tři a všechny obr odvrátil v pohodě podáním, pokud si vzpomínám.. to nebylo o netrpělivosti Srba. Ale těch šancí na brejk si měl vytvořit víc.
Reagovat
skott
Moje prani aby Karlovic hral finale taky nebylo, ale kdyz sem videl rozlosovani turnaje, ktere slo na ruku Nadalovi, tak at ho radsi hraje Ivo.Poradatele zrejme videli, po predchozich dvou letech, ze Nadal neni schopen znova vyhrat, jestlize potka kvalitni hrace a turnaj pak pro domaci neni dost atraktivni.Proto se vsichni favorite sesli na strane Rogera a z "velke ctyrky" kdyz museli nekoho pridelit Nadalovi vybrali Djokovice, protoze ma nejhorsi aktualni formu.
Reagovat
dabelsobul
Djokovic nebyl v nejlepsi forme. Karlovic podal na servisu standartni vykon a vyuzil souperovi neuplne pohody. Zapas jsem nevidel, ale moc zazivnej asi nebyl... No, i takhle se da vyhravat, tak uz toho Iva porad nepomlouvejte ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič je zrůda. To není tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi ty Noletka? :D
Reagovat
smazaný uživatel
nééé já sem se ještě neprojevila, držím stále smutek kvůli té prohře:D
Reagovat
smazaný uživatel
"držím stále smutek.." :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Dobrej prispevek Noletko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofato, to je legrace, co? Kdo nefandí, nepochopí to. Někteří "fandové" tenisu ale dokážou sledovat nezaujatě všechna utkání. To zas nechápu já.
Reagovat
smazaný uživatel
Neposmívám se, jen mě to pobavilo, byla to vtipná poznámka. I Noletka za to dala smajla, tak proč bych nemohl já?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a machyrek je ze hry venku ! Tralalala !!! Ivo Karlovic for president !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ať je radši prezident, protože na jeho tenis se nedá moc dívat :-)
Reagovat
skott
presne tak, Dr. Ivo gratuluju!!!jeste Nadala prosim...
Reagovat
smazaný uživatel
Ted poleti Nadal a to bude taky parada a je mi celkem jedno jestli se na jeho tenis da nebo neda divat, mne je zase na bliti kdyz po kazdym pokazenym balonku soupere, tak machyrek skace jako kdyby vyhral grandslam! To uz ani nerikam zdrzovani pri podani :-! To same Nadal co ten vyvadi bych z toho vazne blil :-!
Reagovat
skott
a nechybelo tradicni Djokovicovo predstirane objeti po zapase
Reagovat
smazaný uživatel
Primo se mu vnutil :-!
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda nastvany fanousek Djokopice :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dolar opět ukázal svou vysokou inteligenci. Už jsi blil nebo až zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
:D Copa se ti nelibi brozatko? Cimpa jsem te nastval? :D
Reagovat
skott
Lol,klaun Djokovic jen prechazi z jedne strany kurtu na druhou pri Karlovicovo servisu:))))
Reagovat
smazaný uživatel
Což je ohromě záživný tenis..já se spíš dobře bavím při bekhendu toho obra :-D.
Reagovat
skott
:-)) no ale i tak je schopen uhrat vic fiftynu nez djokovic..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist