Fantazie: Kvitová si ve Wimbledonu zahraje o titul!

30. 6. 2011, 15:55
Aktuality 87
Petra Kvitová se v letošním Wimbledonu dočkala zatím největšího úspěchu ve své kariéře. Rozjetou českou tenistku nezastavila ani Viktoria Azarenková, Kvitová ji v dnešním semifinále porazila 6-1 3-6 a 6-2 a poprvé v životě postoupila do grandslamového finále. V něm se utká s šampionkou z roku 2004 Marií Šarapovovou.
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

Na svou wimbledonskou vítězku čeká Česko od roku 1998, kdy na trávě v All England Clubu uspěla Jana Novotná. Petru Kvitovou od jejího premiérového grandslamového triumfu nyní dělí jediné vítězství, už postup do finále ale pro ni znamená dosud nejlepší výsledek na turnajích velké čtyřky.

O zatím největší úspěch v kariéře ji dnes mohla připravit Viktoria Azarenková z Běloruska, kterou Kvitová velmi dobře zná. S momentálně pátou hráčkou světa se česká tenistka utkala už čtyřikrát a v posledních dvou duelech ji porazila. Jednou to bylo právě na wimbledonské trávě, kde před rokem Petra Kvitová vyhrála 7-5 6-0.

Dnešní pátý vzájemný souboj, který v hledišti sledovala i slavnější krajanka Kvitové a devítinásobná vítězka Wimbledonu Martina Navrátilová, odstartovaly obě hráčky trochu nervózně. Petra Kvitová musela hned v prvním gamu odvracet brejkbol, což se jí podařilo, a až do stavu 2-1 viděli diváci na centrálním dvorci vyrovnaný tenis. Potom ale přišly chvíle české hráčky. Kvitová začala posílat na druhou stranu kurtu tvrdé a dlouhé údery, které dělaly Azarenkové velké problémy. Osmá hráčka světa si vypracovala dva brejkboly, ten druhý proměnila a po čtvrthodině hry se ujala vedení 3-1.

Kvitová od té chvíle začala Azarenkovou jasně přehrávat. Dvě esa a vynikající vítězný úder po lajně jí daly tři možnosti zvýšit náskok na 4-1; siréna, která se rozezvučela areálem All England Clubu, sice jako by Kvitovou vyvedla z koncentrace, česká tenistka si ale servis udržela, vzápětí podruhé sebrala soupeřce podání a po 27 minutách získala úvodní set poměrem 6-1.

"Kvitová hraje výborně a Azarenková bude muset změnit hru, pokud chce mít šanci dostat se zpět do zápasu," komentovala Jana Novotná první set pro rádio BBC 5.

Jako by ji Azarenková slyšela a do druhého setu vlétla raketově. Vyhrála osm z devíti výměn druhé sady a vzala Kvitové servis. I herec Robert Redford si však v hledišti mohl všimnout, že nešlo o výrazné zlepšení Azarenkové, ale že česká tenistka mnohem více chybovala a míče z její rakety čím dál častěji létaly do autu. Jediný brejkbol v setu měla Kvitová hned v dalším gamu, jenže ho neproměnila, ztrátu už nedohnala a Azarenková po 65 minutách srovnala na 1:1 na sety.

Rozhodnout se tak muselo ve třetí sadě, v níž se na raketu Petry Kvitové znovu vrátila jistota z úvodního setu. Hned ve druhé hře si česká tenistka vypracovala dva brejkboly, svou šanci využila a v následující napínavé hře zvýšila náskok na 3-0.

V závěru souboje dvou hráček, pro které by grandslamové finále bylo prvním v kariéře, pak Kvitová prokázala svou psychickou sílu. V sedmé hře si bez větších problémů udržela podání, ujala se vedení 5-2 a byla tak jediný game od vysněného postupu. I díky dvěma chybám své soupeřky získala po téměř hodině a tři čtvrtě první mečbol. V tu chvíli jako by na chvíli znervózněla, míč zahrála rámem rakety, ale naději na zvrat si Běloruska udržela jen krátce. Její další nevynucená chyba znamenala druhý mečbol pro českou hráčku, při něm Azarenková zahrála dvojchybu a poslala tak Petru Kvitovou do finále.

"Nejsem schopna na to nic říct. Jsem tak šťastná a ještě nevěřím tomu, že jsem ve finále Wimbledonu," řekla Kvitová v krátkém rozhovoru po zápase.

"Určitě jsem mohla hrát lépe, ale když jsem měla šance, tak Kvitová vždy vytáhla ze svého zásobníku skvělou věc," ocenila čtvrtá nasazená Azarenková českou hráčku. Míní, že Kvitová má ve finále šanci vyhrát. "Může porazit kohokoli. Chodí si pro vítězné míče a pokud to vydrží, tak muže vyhrát i další zápas," řekla Běloruska.

O titul proti Šarapovové
Finálovou soupeřkou svěřenkyně trenéra Kotyzy bude Marie Šarapovová, jež už Wimbledon v minulosti vyhrála - v roce 2004 jako teprve sedmnáctiletá naděje. Celkově se čtyřiadvacetiletá Ruska dostala do pátého grandslamového finále, ve sbírce má ještě po jednom titulu z US Open (2006) a Australian Open (2008). 

Šarapovová si dnes poradila po setech 6-4 6-3 s o tři roky mladší Sabine Lisickou, která si odbyla premiéru v grandslamovém semifinále. Němka letos překonala své maximum z roku 2009, kdy byla rovněž ve Wimbledonu ve čtvrtfinále. Pak ale její slibně nastartovanou kariéru přibrzdilo vážné zranění kotníku a v žebříčku WTA se propadla z třetí desítky až do třetí stovky. Po čerstvém úspěchu se v pondělí posune k 30. místu.

Úvod druhého semifinále se přitom podle papírových předpokladů nevyvíjel. Šarapovové se nedařilo na podání, Lisická se ujala vedení 3-0 a navíc měla další brejkbol. Bývalá světová jednička ale soupeřku na rozdíl dvou brejků prchnout nenechala, naopak díky čím dál agresivnější hře svou soupeřku držela delako za základní čárou a nutila ji k chybám. V deváté hře si připsala rozhodující brejk a prvním esem zápasu proměnila setbol na 6-4. 

Na Lisické byla znát nervozita a nezkušenost z velkých zápasů, čehož Šarapovová využila. I když i vinou 13 dvojchyb ještě dvakrát ztratila podání, zápas stihla ukončit ještě před blížícím se deštěm. 

Ruska v zápase sice zaznamenala jen 14 vítězných úderů, nutno přičíst ale také 37 chyb, ke kterým donutila svou soupeřku. 

Kvitová se Šarapovovou, jež na cestě do finále neztratila ani, loni v hale v Memphisu jediné vzájemné ukání prohrála. "Teď jsem šťastná a nepřemýšlím o finále," nechtěla se česká tenistka krátce po semifinále zabývat myšlenkou na případný titul. Postupem do finále si zajistila prémii 550.000 tisíc liber (14,8 milionu korun), v případě sobotního vítězství vydělá dvojnásobek.

- Výsledky - Wimbledon - ženy -
Dvouhra - semifinále:

Kvitová (8-ČR) - Azarenková (4-Běl.) 6-1 3-6 6-2
Úspěšnost prvního podání: 60 % - 63 %
Esa: 9 - 1
Dvojchyby: 2 - 2
Vítězné údery: 40 - 9
Nevynucené chyby: 14 - 7
Vynucené chyby: 48 - 38
Brejkboly: 4/8 - 1/8


Šarapovová (6-Rus.) - Lisická (Něm.) 6-4 6-3
Úspěšnost prvního podání: 69 % - 55 %
Esa: 2 - 0
Dvojchyby: 13 - 4
Vítězné údery: 14 - 18
Nevynucené chyby: 18 - 14
Vynucené chyby: 20 - 27
Brejkboly: 6/10 - 3/6

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
No a co? Při finále Federer - Berdych jsem taky fandil Rogerovi, protože je to můj oblíbený tenista. A že jsou to češi? No a? Mám se z toho hned po*rat? Tenis není hokej. Je to hra jednotlivců a když mi ta daná osoba není sympatická, tak jí nebudu fandit jen kvůli národnosti. Nechápu, proč mi tady cpeš svůj čecháčkismus. Řekl jsem, že je to skvělý úspěch, a že Petře gratuluji, tak se uklidni děvče a pochybuj si o mentálním zdraví někoho jiného ;)
Reagovat
petrulinka
Tak Maruška má samozřejmě lepší kurz, což se dalo čekat, taky do finále prošla lehce, vždy ve dvou setech, kdežto Petra ty poslední dva zápasy měla třísetové. Tak jsem hodně zvědavá, jak se Petra ve finále popere o vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Dva nové příspěvky:

1/ semifinálový zápas Petry Kvitové:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/petra-kvitova-ve-finale-wimbledonu.html

(Soustředil jsem se tam na věci, kt. mají řekněmě nějakou přidanou hodnotu, tj. rekapitulace gamu ve třetím setu za stavu 3:1, kdy Petra při svém servisu prohrávala 15:40 -- včetně odkazu na video následujících čtyř fiftýnů; statistika zápasu, kolik winnerů zahrály semifinalistky Wimbledonu v dosavadních zápasech -- např. v zápase Petry s Yaninou Wickmayer 40%
Reagovat
smazaný uživatel
Ech, omylem jsem to odeslal dřív, než jsem chtěl, tedy POKR.:

např. v zápase Petry s Yaninou Wickmayer 40% VŠECH odehraných fiftýnů skončilo čistým winnerem z rakety Petry, v zápase proti Robertě Vinci to bylo 35% všech fiftýnů; konečně, jsou tam odkazy na highlights ze zápasů proti Vinci, Wickmayer a Pironkovové.

2/ Na oblíbené téma juniorské soutěže:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-juniorky-osmifinale-ctyrhra.html
Reagovat
smazaný uživatel
Plus chystám příspěvek, v němž porovnám dosavadní výsledky Tomice s Federerovými výsledky ve stejném věku; při předběžném průzkumu jsem narazil na pozoruhodné věci.

Jak asi musel Federer hrát (a podávat), když v roce 1999 v Queen´s prohrál na rychlé trávě s Byronem Blackem 3:6, 0:6? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych si prohlédl ten tvůj blog, musím tě pochválit, máš to fakt moc pěkné. Moc se mi líbilo to video ze zápasu proti Wickmayer, ten komentátor byl z Petry úplně paf. :-)

A ještě taková perlička. Jako poslední jsem si pustil ty čtyři míče proti Azarence (mám takový zlozvyk číst všechno odzadu, takže jsem se k tomu dostal až nakonec) a úplně jsem zapomněl, kdo to hraje. A při prvním heknutí Azarenky jsem se tak strašně lekl, že jsem se na sebe převrhnul hrnek s kávou. :-))) Příště varovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pevně doufám a věřím, že to ruská lokomotiva jak jí tady někdo trefně nazval zvládne. Je na ní pěkný kurz, takže na ní vsadím větší obnos.. Vše hovoří pro Mariu. Jinak proti Petře nic nemám a gratuluju jí k úspěchu, ale budu držet palce Sharapce.
Reagovat
petrulinka
Ty jsi dobře na hlavu! Konečně po x-letech máme naši tenistku ve finále Wimbledonu, a ty budeš fandit nějaké rusce. Občas mi tady zůstává z některých příspěvků rozum stát.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra obhajuje ve zbytku sezony tak málo bodů... tak málo bodů! Mohly by se dít věci v pořadí! Držím palce!!
Reagovat
smazaný uživatel
určitě
Reagovat
smazaný uživatel
Snad si tu vy šulini nemyslíte že ta naftalinová panenka může porazit ruskou lokomotivu .Maňa je rozjeta a ta česká Fifina ji jen těžko zastaví ta ji nesebere ani set natož aby vyhrála , možná jeden taibreak udělá ale to je vše . Maňa si prostě přijela pro Grand Slam a odváží si ho na Sibiř prostě to jsou fakta .
Reagovat
r176
jak je slyset na kurtu tak ta lokomotiva uz jen supi a heka!!potrebuje generalku v depu!!:-D
Reagovat
VlS
Já bych ji už netrápil generálkou a dal bych ji do muzea :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, jak říkám, může být, že se Śarapka ve finále rozjede a bude hrát naprosto super, takže Petře nepomůže ani velmi dobrý výkon (opak se může také stát). Ale že by Maria byla v dnešním zápase "rozjetá" jako nějaká prvotřídní lokomotiva, to bych rozhodně neřekl. Kdyby Lisická zopakovala aspoň z 80% to, co předvedla na servisu a na returnu proti Na Li či Bartoli, tak by vyhrála minimálně první set (ostatně vedla 3:0 a měla breakbol na 4:0,a pak v dobré pozici připravené předchozím vynikajícím úderem zvolila dropshot, který skončil minimálně metr v autu). Následně ji totálně opustil první servis (a druhé podání má bohužel relativně slabé); jakýs takýs slušný výkon začala předvádět až od poloviny druhého setu.

Vezmi si, že už s tímto výkon Lisická uhrála celých 47% fiftýnů (31 ze 66) při podání Šarapovové.

Ale uvidíme, každý zápas je jiný.
Reagovat
r176
pro muzeum by byla přítěž!!kdo by z ni oprasoval prach?!:-D
ani vrakoviste ji na nahradni dily neveme taky co by na ni mohli prodat ci uplatnit?!leda hlasivky pro plaseni skudcu na poli!!:-D
Reagovat
VlS
Jak tady snadno zjistíš, několik zájemců o oprašování by se našlo i zde :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No ty si uplně marný!Bez nadavání to asik nejde,co?To svedčí o Tvé micro inteligenci!Voe!
Reagovat
smazaný uživatel
No ty si uplně marný!Bez nadavání to asik nejde,co?To svedčí o Tvé micro inteligenci!Voe!
Reagovat
smazaný uživatel
No ty si uplně marný!Bez nadavání to asik nejde,co?To svedčí o Tvé micro inteligenci!Voe!
Reagovat
smazaný uživatel
No ty si uplně marný!Bez nadavání to asik nejde,co?To svedčí o Tvé micro inteligenci!Voe!
Reagovat
smazaný uživatel
Televize Nova mimořádně odvysílá finále ženské dvouhry v přímém přenosu! O skvělý tenis samozřejmě nepřijdou ani diváci NOVA Sport, přenos ženského i mužského finále Wimbledonu poběží současně na obou stanicích.
Reagovat
smazaný uživatel
překvapení to není. mylsím že loni vysílali i finale Berdycha
Reagovat
baggik
Tak to je paráda, česká holka ve finále! Dneska bylo vidět o jak výjimečný jde zápas, v hledišti záběry na Navrátilovou, Sukovou.. Budeme všichni držet palce a snad to vyjde. Jenom škoda, že u toho nebude Česká televize, Otík by se měl zamyslet. Co se týká soupeřky tak je to asi ta nejtěžší možná - Šarapová ví jaké je to vyhrát grandslam i konkrétně Wimbledon, stejně jako Wiliamsky umí otáčet zápasy, má vysoké sebevědomí, zkušenosti z takovýchto zápasů, nemá zdravotní trable a je v dobré formě. No ale stejně - pošli jí na Sibiř Peťo. :-D
Reagovat
Jiri
Opravdu skoda, ze WIM uz neprenasi CT, ale bohuzel je to az prilis komercni, ale kdyby se do budoucna jakykoliv GS vratil na CT, zlobit se nebudu:) Taky klobouk dolu pred Navratilovou. nejen ze byla fenomenalni hracka, ale uz i tipařka. Mariu zminovala jako fav. č 1 a podobne se vyjadrovala i o Petre. Zensky tenis je pritom momentalne strasne nevyspitatelny.
Reagovat
Frick
Baskeťačky zejtra nebo Petruška pozejtří?

No ale mám obavu, že tu ukřičenou fúrii nedá. nebo se můžem (oprávněně) utěšovat tím, že Mařka měla lehčí soupeře? Asi ne, co?
Reagovat
Frick
Tak to je celkem vtipný. Kurozově je to prakticky stejný. 2,60 - 1,60 :-)) Jak se tak koukám, tak matematicky je nejpravděpodbnější ta varianta, že aspoň jednoho úspěchu dosáhnem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj lidičky, nenašla by se tady náhodou nějaká hodná dušička, která by dokázala Petino sobotní finále nahrát a poté jej upnout na nějaký datový uložiště? Bohužel tou dobou budeme na cestě do zahraničí a strašně rád bych viděl aspoň v záznamu peťu bojovat o ten triumf :(
Reagovat
vendulkabendulka
Ja to nahravat urcite budu, ale za ty 'lidicky' a 'dusicku' na tebe kadim.
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
smazaný uživatel
A kruci, ja se jen snazil byt milej :( :DD
Reagovat
Chandler
Dává na okruhu WTA vůbec někdo víc DF než Maria? To snad není možný. Je to zápas co zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
To pramení ze stylu servisu, který má. Ona to tam plácá tak naplocho, po té operaci ramena má nižší nadhoz, a když jí to tam nevleze naporvé, tak má problém, pač Maruška vlastně nemá druhý servis, jen do toho dá trošku méně razance a z toho pramení ty dvojchyby. Každopádně přes druhý servis vede pro Kvitovou cestu k vítězství - být agresivní na returnu a tlačit a tlačit a tlačit a nenechat Marušku vůbec hrát. Ale to se snadno řekne... :-)
Reagovat
VlS
Ne, bezpečně vede a asi je neohrozitelná, podívej se sem:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/extrastats/double_ws.html
Reagovat
Chandler
Díky chlapi. Snad to Petra urve.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě naprosto ideální finále, které jsem si strašně přál. Uvidíme po DLOUHÉ době parádní ženský tenis se spoustou razantních hitů (především asi beckhandových, pač tam je síla obou hráček), je je jej, to se to těším! :-)))

Fandím pochopitelně Petře, ale když to vyhraje Maruška (k nemalému vzteku místních tichomilů), tragédie to taky nebude.
Reagovat
Stan_Borowitz
Stejně je to divný, že to ta Petra udejchá, když u toho neřve, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš mi příjde divné, že někdo u toho musí hekat, aby to udýchal. Vždyť podle mě tím řvaním spálí spoustu energie. Pochopil bych, že když si někdo naběhne na smeč, tak si u toho jednorázově zařve, ale aby musely ty holky hekat i u čopovaných míčů, tak to teda nevím. Každopádně mně osobně to teda VŮBEC nevadí, už jsem si zvykl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc je hekání a druhá věc je ječení / řvaní, jaké předvádí Azarenka a Šarapka. Jak už jsem zde psal nejméně jednou, podle mě člověk musí být vyloženě psychopatická osobnost, aby se na kurtu takhle projevoval.

Si vůbec nedovedu představit, že bych na dvorci začal takhle ječet.
Reagovat
VlS
Tak to zkus, pokud možno ve stejný tónině a večer budeš mít kde spát, protože si pro tebe přijedou hodní páni v bílým s majáčkama :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Wow to bude nadherný zapas ve finále wimbledonu.Ale sereme že v době zapasu budu slavcit narozky takže to neuvidím.. :(
Reagovat
r176
tak dalsi uječená kráva bude hrat proti petře!no docela péťu lituju!snad ji zadupe do zeme az z toho bude němá!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se zdá, že Lisická úplně odpadla, škoda, není to moc hezká podívaná.. Nezbejvá, než si přát, aby Petra nedopadla v sobotu stejně!
Reagovat
VlS
Asi na ní dolehla chvíle velkýho zápasu, bylo ji tak půl a možná míň.
Reagovat
smazaný uživatel
je to docela pomerne smutny odchod svycarske "legendy. Tim chci říct, ze po letosni sezone koncí !! Sampras či Nadal odesel a odejde v jinem stylu
Reagovat
smazaný uživatel
uvedomujete si, ze Švycar pri svem brzkem konci kariery nebude mit nejvice grandslamů ?????!!!!!!! to je nadhera co ??!!
Reagovat
Mercury
co to sem sereš? neumíš si přečíst nadpis?
Reagovat
l00bor
Ja pamatuji jak mladý Federer vyprovodil z Wimbledonu právě Samprase a nedal mu vubec šanci.O Samprasovi si nikdo nedovolil napsat takový hovadiny jako ty o Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
hned poté Fedr letel do hajzlu....bylo to Samprasovo hluché období ve kterem nevyhral dva a půl roku turnaj !!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Vyprovodil"? V pětisetech, pátý set 5:7 (a to tam Sampras měl slušnou šanci prolomit Federerovy podání v tom pátém setu), tomu neříkám "vyprovodit". Ale hrál dobře, to jo.

O Samprasovi se tenkrát napsalo "hovadin" ... ostatně, vždyť od Wimbledonu 2000 vyhrál další turnaj až na US Open 2002 (poslední turnaj, který hrál)!!
Reagovat
l00bor
Včera taky psali že ho Tsonga vyprovodil a bylo to na pět setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale tam šlo možná spíš o ty tři poslední sety, kdy Tsonga Federera poměrně jasně přehrával ... ale slovo "vyprovodil" bych stejně asi nepoužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych neřekl, že Tsonga někoho přehrával, spíše "nedal čuchnout". Pokaždé vzal na začátku setu Rogerovi servis a pak podával tak, že Roger neměl sebemenší šanci. A Tsongovi tam spadlo všechno, hrál fakt famózně, takže mě ve ta Rogerova prohra vlastně ani tolik nemrzí, protože včera vyhrál ten lepší (narozdíl od loňského roku, kdy jsem se u ČF s Berdychem hlasitě vztekal).
Reagovat
smazaný uživatel
To chceš jako říct, že loni v tom zápase Berdych nebyl lepší než Federer? To teda byl a dost výrazně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Berdych byl opravdu lepší, ale ne proto že by sám hrál tak dobře, ale proto že Roger hrál lautr h.vno. Letos hrál Roger naopak velmi dobře, ale Tsonga byl prostě ještě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, ten Petřin winner čopovaným bekhendem po lajně ve třetím setu tuším za stavu 4:2, ten byl vyloženě lahůdkovej.
Reagovat
Matti
jj a rotací se po odrazu dostal skoro až mimo dvorec pro čtyřhru. Jinak by na něj Azarenka možná dosáhla.
Reagovat
smazaný uživatel
..je skvělé koukat na tenis,když tam hraje češka,navíc češka, která umí tenis..a uhrává si to sama :):)pecka..moc děkuju za úžasný zážitek Péťo...těšim se na finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak,výstižně řečeno!
Reagovat
VlS
Peťa mě potěšila i výrazně zlepšenou anglinou, proti začátku roku, kdy na každou otázku odpovídala I dont know to dneska bylo úplně jiný kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to protrpěl,protože dokud Petra neměla poslední bod,ještě nevyhrála!Ale teď už to ze mě spadlo a já Ti Petro děkuji za tu velkou úlevu a moc Ti gratuluji k finále,které jsem připraven i stejně protrpět,pokud na závěr přijde ta samá úleva! :) Šar.vůbec nemusím a Lisické finále přeju! Tak snad to vše vyjde?! :) Navrátilová byla asi hodně spokojená a snad Tě přišla i poblahopřát a povzbudit na finále! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Kvitovej, skvelý výsledok. Pred turnajom som ju vo finále nevidel, hoci bola jednou z favoritiek..Videl som len dva posledné sety, v globále mi prišli vyrovnané, Azarenka mala rovnaké šance, avšak nevyužila ich..V spojení s horším servisom sa preto zrodilo Kvitovej víťazstvo..Tento Wimbledon by Petra mala vyhrať, boh vie, kedy ešte bude Wimbledon s Wiliamskami po zranení a bez Clijstersovej..Naskytá sa veľká šanca..
Reagovat
smazaný uživatel
než ty 2 opice,Clijsters je za zenitem,takže je to naprosto zasloužené a musela strašně dřít,pamatuju jaký měla před2 rokama břicho,tem trenér ji dal pořádně do těla,odměna je ale sladká
Reagovat
VlS
Uvědom si, že Peťa má na tebou uvedené dámy náskok 8 - 10 let k dobru, ty budou dávno sedět ve VIP lóži a Peťa bude ještě hrát, ale i kdyby tu byly - Kim už letos porazila a Wiliamsky taky už nejsou a ani nebudou takový postrach jako dřív. Loni sice v SF prohrála se Serenou, ale nebyl to žádný propastný rozdíl a teď je Peťka o rok dospělejší a má o rok víc zkušeností, už z toho není vyjevená. (ale směrem ke Kim, Venus a Sereně to není jen o Peťce, začnou je porážet i další mladé holky a bude to přibývat - prostě klasické střídání generací. Na konci rok bude Top 10 asi mít o dost jiné složení, než jako měl na konci 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určite..Čo sa budúcnosti týka, má Kvitová lepšie karty..Ale Wiliamsky by som určite neodpisoval, 2-3 roky vrcholového tenisu ich ešte čakajú..A Kim vyhrala AO, takže logicky stála hrozba..Škoda zranenia, inak jedna z mojich najobľúbenejších..
Reagovat
VlS
postavení na konci 2010 a stav Race k dnešku
konec roku 2010 race dnes
1 Wozniacki Wozniacki
2 Zvonareva Li Na
3 Clijsters Sharapova
4 Williams Serena Azarenka
5 Williams Venus Kvitova
6 Stosur Bartoli
7 Schiavonne Zvonareva
8 Jankovic Clijsters
9 Dementieva Schiavonne
10 Azarenka Petkovic
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tě na to upozorňoval nejméně jednou, že Schiavone se píše s jedním "n". :D
Reagovat
VlS
Dík Broži :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to úžasný výkon. Velká gratulace!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hráli výborně,Petra nastavila latku hodně vysoko,v druhým setu udělala pár chyb,ale to je úplně normální při jejim stylu,2 semi vyhraje Lisicki a finále bude řežba jako hrom,Petra bude brzy číslo 1.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak naprostej souhlas
Reagovat
petrulinka
No myslím si, že pokud bude ve finále Sharapova, tak ta už grandslamový titul má a nebude tak nervozní, kdežto Lisická by určitě nervozní byla a Petra taky, i když Péťa mi přijde celkem jako kliďas. Však uvidíme.
Reagovat
Jiri
At uz do finale pujde kterakoliv, bude to masakr! Jsem zvedav, jak se v novou situaci (finale GS) Péťa popasuje. Ja ji verim potom, co tu cely turnaj predvadi.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len finale Petra-Maria a budem spokojny, kedze budu hrat 2 najofenzivnejsie hracky, co sa tyka tohto zapasu tak opat vidno potencial Kvitovej. S jej vyskou a silou uderou, plus to, ze je lavoruka hracka jej dava vsetky predpoklady k tomu aby bola v buducnosti No.1, skvely servis - top 5 asi v zenskom tenise, co sa tyka returnu tie bomby, ktore dava hned po slabych superkinych 2. servisoch je uzasne, ma vsetko k tomu aby mala viac GS titulov ak aj prehraje finale, len uvidime co psychika to bude to najpodstatnejsie.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Pétě!! To finále si zasloužila. Určitě má velikou šanci na zisk titulu. Škoda pro mě, že finále neuvidím :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
tak předčasné finále už vyhrála tak už by ji nikdo neměl zastavit šikulka snad nepodlehne tlaku kterej ted bude 10x větší než kdy jindy ale ani Maria ani Lišická by neměla Petru ohrozit(teda možná Liška stím jejím servisem. . ) ale už finále je suprové ted poslední krok a v sobotu talíř. .
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale hovoriť, že Sharapova nemá čím Kvitovú ohroziť je fakt mimo misu..:)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm nemá-protože Maria neprojde přes Lišickou-teda překvapilo by mě že jo-muže ji překvapit akurát tak psychika-MAria jediný duel co měla pod kontrolou bylo s Cibulkovou(myslým z těch lepších hraček)
Reagovat
petrulinka
Petro skvěle!!! Už se těším na finále. Jen by dnes mohla vyhrát Lisická, aby byl na kurtu trošku klid a ne ten úděsný jekot. Sice Marušku mám ráda, ale ječet by nemusela.
Reagovat
a.magerova
petrulinka: naprostý souhlas, koukat na Márie ANO, poslouchat ji NE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je úžasné, jak se opět dokázala po prohrané 2. sadě zkoncentrovat. Azarenka byla marná, naprosto neškodná, vše bylo jen o tom, zda Petra bude trefovat kurt. Druhý set byl ale příšerný, těch chyb bylo šíleně moc. Statistiky ve Wimbledonu jsou taky otřesné, není možné, aby každý hráč měl víc winnerů, nechápu, jak ty chyby počítají, protože těch 14 chyb měla Petra minámlně jen v 2. setu, i tam jich bylo více možná. U každého zápasu jsou ty statistiky trošku mimo, bral bych je s rezervou.
Reagovat
smazaný uživatel
oni tam rozlisuji mezi vynucenou a nevynucenou chybou na IBM PointStreamStatistical je u kazdeho micku videt co to bylo. A ted tam vsude hazeli vynucene chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
No, u Petry to byly v 2. setu takřka nevynucené chyb. Zkažený return 2. servisu je podle mě nevynucená chyba, zvlášť, pokud chceš zahrát z něj winner.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu hrála fantasticky, v druhým většinou špatně ("ne moc dobře"), ve třetím hrála velmi slušně.

Těhc nevynucených chyb mohlo být třeba o 10 až 15 víc, ale i tak měla výrazně víc winnerů než UE: dejme tomu, 40 ku 30 (v nejhorších případě). Ono je taky otázkou, zda třeba kontr z forhendu v běhu, když ji Azarenka dostane svým křižným bekhendem do běhu / pod tlak, který skončí v autu či v síti, považovat za nevynucenou nebo vynucenou chybu, když víme, že Petra z podobných úderů soupeřka běžně hraje ještě lepší údery vlastní.

No nic, náramný úspěch a jsem zvědav, kdo vyhraje druhé semifinále. Asi by bylo lepší, kdyby to byla Šarapovová, protože proti Lisické bude Petra čistě papírově "favoritkou" a to může přinést zbytečný tlak navíc.
Reagovat
UnrealTom
paráda,nádhera doufám že to dotáhne dokonce...pojď! :)
Reagovat
Tenvi
Super výkon a obrovská gratulace.. jsem šťastnej, že jedna z největších sympaťaček na okruhu a hlavně naše tenistka bude hrát o titul!! :)
Reagovat
Pe3k
Gratulace! Sqvělý výkon, zasloužený postup.
Reagovat
r176
Péťo!!!uz lesti policku na ten talir!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist