Fantazie! 18letá Nosková porazila i světovou dvojku Džabúrovou a je poprvé ve finále

7. 1. 2023, 10:59
Aktuality 114
WTA ADELAIDE - Linda Nosková pokračuje v pohádkovém vstupu do nové sezony. Teprve 18letá Češka sice na nabitém turnaji WTA 500 v australském Adelaide začínala už v kvalifikaci, dvěma soupeřkám utíkala z mečbolu, dvakrát čelila hráčce Top 10 a jednou grandslamové šampionce, ale přemožitelku nenašla ani v šestém vystoupení. Dnes zdolala i světovou dvojku Ons Džabúrovou z Tuniska a může se těšit na své premiérové finále.
Linda Nosková (© AFP)

Juniorská vítězka French Open 2021 Linda Nosková po loňských prvních zkušenostech na okruhu WTA prožívá parádní vstup do nové sezony. Na kvalitně obsazeném turnaji WTA 500 v Adelaide sice musela začínat v kvalifikaci, po dnešku už má ale za sebou 6 zápasů a 6 výher proti žebříčkově lépe postaveným soupeřkám.

Dvěma z nich utekla z mečbolu. Recept našla i na dvě členky Top 10 nebo bývalou světovou jedničku a grandslamovou šampionku.

Poprvé byla 18letá Češka míček od porážky proti Anně Kalinské (58. v WTA), následně porazila Anastasii Potapovovou (43.), Darju Kasatkinovou (8.), proti níž zaznamenala první výhru nad hráčkou Top 20 a zároveň Top 10, Claire Liuovou (59.), po odvrácení mečbolu si vyšlápla na dvojnásobnou vítězku Australian Open Viktorii Azarenkovou (26.) a dnes si proti finalistce loňského Wimbledonu a US Open Ons Džabúrové (2.) připsala i nejcennější skalp kariéry.

Nosková do svého druhého a dosud největšího semifinále vstoupila fantasticky a ujala se vedení 3-0. Za stavu 5-2 si tuniská favoritka vyžádala pauzu na ošetření a nechala si promasírovat bolavá záda. Po návratu na kurt sice úvodní set nezachránila, ale zcela zvládla druhou sadu a vyrovnala na 1-1. Navíc hned na začátku rozhodujícího dějství Džabúrová vedla 40-0 a měla tři brejkboly

Talentovaná Češka ale už poněkolikáté předvedla silnou psychickou odolnost a soupeřčin nastartovaný obrat rázně utnula. Přestože Nosková měla v nohách včerejší téměř tříhodinovou bitvu s Azarenkovou, našla dostatek sil k cestě za vítězstvím. Ve třetím setu si všechny své servisy proti o deset let starší soupeřce pohlídala, ve čtvrté hře zaznamenala klíčový brejk a po necelých dvou hodinách zvítězila 6-3 1-6 6-3.


"Byl to velmi těžký zápas. Jsem šťastná, že jsem vyhrála poslední míček a s ním i celý zápas. Snažím se jít do každého míčku na sto procent nehledě na to, jaký je stav. Vždycky chci postoupit," řekla šťastná, ale viditelně vyčerpaná Nosková v pozápasovém rozhovoru pár minut předtím, než k divácky atraktivnímu semifinále dvouhry mužů nastoupili 21násobný grandslamový šampion Novak Djokovič a Daniil Medveděv.

Svěřenkyně Tomáše Krupy Nosková do turnaje vstoupila jako 102. hráčka světa, nyní se však může těšit minimálně na posun na 56. místo. Výrazně tak překoná své maximum, kterým je 87. místo. Případný triumf by ji katapultoval o ještě třináct příček výše.

Postupem do finále rodačka ze Vsetína překonala své maximum z loňského Livesport Prague Open (WTA 250). O premiérový titul si už potřetí tento týden zahraje zahraje s členkou elitní světové desítky - pátou hráčku žebříčku Arynu Sabalenkovou.

Proti čtvrtfinálové přemožitelce Markéty Vondroušové Sabalenkové se postaví poprvé. Když dostala na kurtu otázku na soupeřku, usmála se: "Co myslíte? Ještě jsem s ní nehrála," opáčila Nosková, která si v semifinále pomohla i osmi esy.

Zatímco loni Sabalenková ztroskotala na obou akcích v Adelaide na úvodní soupeřce, letos se hned na té první probojovala bez ztráty setu do finále. V boji o něj rodačka z Minsku za necelou hodinu a půl přehrála 6-3 6-2 Rumunku Irinu Beguovou a proti Noskové bude útočit na svůj první titul od předloňského května, kdy na antuce v Madridu získala svou jubilejní 10. trofej.



Ve finále čtyřhry dnes neuspěla Kateřina Siniaková, která hrála s domácí Storm Hunterovou. Z deblového triumfu se radovaly Američanky Asia Muhammadová a Taylor Townsendová.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Nosková (ČR) - Džabúrová (1-Tun.) 6-3 1-6 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Townsendová (6-USA) - Siniaková/Hunterová (1-ČR/Austr.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
A211
Už někdo ví los kvalifikace AO.Diky
Reagovat
hanz
Mě by zajímalo, kdy se rozhoupe Vosaka, Raducanu a další k odhláškám.
Reagovat
asgard33
Vosaka už se rozhoupala.
Reagovat
tommr
obvykle se losuje v pondělí a začíná se hrát v úterý ...
Letos se ale má začínat hrát už v pondělí takže to by znamenalo los už v neděli ...
Reagovat
Nenela
Je z toho nejaky zaznam nebo highlighty?
Reagovat
hanz
Něco ruskýho jsem našel na YOUTUBE, highlighty byly až večer.
Reagovat
bardunek666
Pohádka pokračuje. Zda to dotáhne do zdárného konce, je otázka. Aryně asi její styl bude vyhovovat. Linda bude muset pálit dřív. Možné taky je, že se Aryna vyházi nebl Lindu podcení.
Linda měla opět silnou koncovku zápasu, stejně jako její vzor Serena, je hlava docela dobrá. Jen se naučit i přidat ve druhém setu, aby zbytečně nepřitahovala zápasy.
Na zítra držím palce, šance jsou vždy. :)
Reagovat
hanz
Pohádka to bude, až vyhraje turnaj. Tento rok jsme zatím bez pohádky (viz hokejisti i Sini.)
Reagovat
EllNino
Pohádka už je to dávno, jak hokejisti, tak Linda, proboha :)
Reagovat
hanz
Pohádka končí happyendem, tady to byly tak slzy zmaru z promarněných šancí.
Reagovat
EllNino
no jasně smile
Reagovat
hanz
Alespoň někdy se mnou souhlasíš.smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja bych nesrovnaval hokejky20 s Lindou.
U tech hracu je tam vekove omezeni, takze rekneme na ten titul z dvacitek maji nejake 3 roky, Linda - doufejme jeste hodne sezon a turnaju pred sebou. Hlavne pocet turnaju...

Jinak dodam slusny koment kanadskeho komentatora na TSN.

"Ani nevite, jak ty kluky chapu, je to strasne, bolestne, nedivim se tomu, to se fakt jen tezko zkousava, takova prohra ve finale, a jeste kdy CZE meli finale po dlouhych letech, vzhledem k tomu, ze to jsou 20tky plno z nich uz tu sanci mit nebude...atd."

Tak jasne kanadan,,, usmal jsem se, ale myslim, ze to celkem dobre trefil... chapu, ze pro kanadany stribro je prohra:) to je ten usmev:) ale tady dobre poukazal na to, ze jde o MS20, a neda se tam jen tak vpoho rict, pristi rok bude lepe...
Reagovat
EllNino
nikoho nesrovnávám, to ani nejde :) jen říkám, že předvedli super výkony a to samé Linda :))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
GaelM
Aspoň budou mít kluci motivaci na sobě dál makat a třeba si to zlato jednou vybojují v seniorech, kde budou mít šanci každý rok. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proste - za mne - bylo dobre, ze byli nastvani, atd. to svedci o tom, ze chteli vyhrat, a ne odehrat... a fakt byli blizko, hodne skoda zacatku vubec zapasu, te tycky, toho jak sel sam Rysavec na branare...eh...

Obecne jasne, super turnaj, ale happy-end nebyl.

Skoda ze se nehraje aspon to finale v prodlouzeni s celymi petkami, a mozna i na dva vitezne zapasy... ale to uz je jina historie...a jen kdyby...

Jinak se rodi zajimava generace, a to je prislib... Jiricek, Moravec, Spacek, Marcel, Suchanek, Svozil, Brabenec, Sapovaliv, Szturc, a pochopitelne paradni Kulich:)
Reagovat
EllNino
Přesně :) Za mě super turnaj a happy-end nějak neřeším ... důležitější je ten potenciál
Reagovat
hanz
No, uvidíme, jak s tím potenciálem to bude. Jyrka NO.1 měl taky potenciál a jak skončil.
Reagovat
Blondie
To je takovej ten kluk, co sice sám sedí na gauči, ale má na OSTATNÍ ty nejvyšší nároky! smile
Reagovat
hanz
Teď sedím na židli, paní Blondý.smile
Reagovat
Blondie
Ty jo, myslela jsem, že s Osakou je to zdejší tradiční hejt, ale je to, zdá se, pravda :/ jako samozřejmě, že je její věc, co dělá, ať je šťastná. Ale organizátorům by měla ASAP dát jasné slovo, tam bohužel nezodpovědnost vidím.

Aneb tahle děcka, která zazáří velmi mladá, to mají bohužel velmi složité. A že jim "fandové" radí ještě více drilu, přičemž ten problém pravděpodobně pramení z toho, že si ta děcka uvědomila, že sice celý život dřela, ale mají z toho 5 kastrólů na poličce a o spoustu věcí přišla, je takové srandovní.

Jsem velmi zvědavá, zda podobný osud nečeká i Fruhvirtovic sestry či Cori :/ přála bych jim, aby je tenis opravdu ze srdce bavil. Kdyby ne, konec jim rozhodně vyčítat nebudu :)
Reagovat
A211
Osaka co začala řešit politiku tak je na kurtu trochu víc mimo.U sportovců to má velký vliv viz Němci na MS ve fotbale řešily kap.pasku a vypadly v zakl.stupine měl jsem radost pak byl klid.
Reagovat
GaelM
Tak pokud by se některá z Fruhvirtovic loučila s kariérou se 4 vyhranými GS, zlobit se asi nikdo nebudeme smile
Reagovat
A211
Když někdo dostane talent na něco tak je jeho povinností to dávat dál a ne se montovat do toho čemu nerozumí.
Reagovat
Blondie
Ne, není :)
Je jeho plné právo dělat si se životem, co chce - pokud tím někomu nešlape po zádech.
Reagovat
polika
To je pitomy komentar. Pokud chce, muze si kazdy svuj talent klidne promrhat dle libosti. Pokud ji tenis nebavi a nenaplnuje, muze se realizovat v jinem odvetvi.
Reagovat
A211
Já jsem ji fandil a prostě zklamala,nechala se zatáhnout do věcí které si jistě časem vyčítá viz zapálení ol.ohne tajily to a setkalo se to s velkou negativní odezvou,jsem velmi zvědavý jak dopadne ten investiční fond v kterém se angažuje.
m
Reagovat
paddy
je to krypto-burza a už se veřejně označuje za plánovaný podvod toho mladíčka, který byl zatčen

je v tom zapojeno více celebrit
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1611318041660334080

"Jejich rodinu znám už dlouho. Mohu potvrdit, že nikdo z rodiny Giorgiové nedostal skutečné očkování," říká vyšetřovaný lékař.
Reagovat
hanz
No, a co teď s prdelkou? Zavřít až zčerná?
Reagovat
R01316
nene, dat ji vyznamenani za odvahu a postaveni se autoritam kvuli jednomu z nejvetsich podvodu v dejinach lidstva. Je dobre videt, ze krome Djokovice ma aspon nekdo rozum
Reagovat
hanz
No, jenže Djoka nepustili na turnaje, kdežto prdelka jezdila z vesela, myslím, že si pěkně zavařila... buď pokuty nebo pěkný zčernání.
Reagovat
R01316
tak lepsi pokuta nez krevni srazeniny a kdo vi co jeste... takze si porad stojim za svym puvodnim komentarem...
Reagovat
hanz
To nerozporuju, ale myslím, jestli to pro Prdelku nebude konečná.
Reagovat
Kozoroh
Jj taky by mě zajímalo, jak to budou WTA a státy, které vyžadovaly očkování řešit. A takových tenistů je víc, v podezření ze zfalšování byl jistý čas de Minaur.
Reagovat
dadaft
ano, v Číně je ten podvod nyní vidět v plné kráse smile
Reagovat
Blondie
Jim to nevymluvíš, argumenty neslyší.
Mají odpor pro odpor jako náboženství.
Reagovat
R01316
Podivej se na Afriku, naockovany skoro nikdo a po covidu ani pamatky... Asi maji dost vitaminu D :)
Reagovat
hanz
Tak to se ví už dávno, že stačilo předepsat C a D. Jen by to tolik nesypalo, no.
Reagovat
paddy
kde se moc netestuje, tam není covid, klidně se tam můžeš odstěhovat smile

oficiálně má Afrika 26% plně očkovaných

pro srovnání
Austrálie 26 mil. lidí a 11 mil. nakažených = 42% populace bylo nakaženo
Afrika cca 1,2 mld. lidí a 12 mil. nakaž. = 1%
ČR 10,5 mil. lidí a 4,5 mil. nakaž. = 45%

můžeš si to ověřit
https://africacdc.org/covid-19-vaccination/
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Reagovat
Pe3k
Mě by zajímalo, jak z těch % které tady uvádíš se vytvoří ta kolektivní imunita, jak si říkal, že na jejím principu je založeno očkování...A to nemluvím o tom, že ty protilátky vydrží v krvi jen 3 měsíce...
Reagovat
R01316
Covid dostanes a rozneses, i kdyz jses naockovany... A naopak, cim vic ockovani, tim casteji covid dostanes...A k tomu darecek krevnich srazenin,podelane imunity, neurlogickych poruch, rozhazenyho cyklu, zvyseni sanci na potrat, atd atd... Ti co uz jsou po injekci po smrti by ti mohli vypravet. Takze si radsi dej vysokou davku decka, cecka, quercetinu a zinku a vsechno bude dobry. Poroucim se...
Reagovat
Martan1
Tady se zase sešla antiočkovací
"(j)elita". Co se to děje s myšlením?
Reagovat
Dobry-den
Úžasné. smile

Bohužel jsem to dnes neviděl.

Kvaldu AO tedy bude hrát jako nejhůře 56. hráčka světa. Nevídané...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skvěle!smile Bohužel jsem zatím neviděl ani jeden z jejích zápasůsmile
Porazit dvě hráčky TOP010 na jednom turnaji je paráda a ani ty další hráčky, co odklidila z cesty, nebyly žádné outsiderky.

Jedna věc mě ale zneklidnila - na sport.cz píší, že Linda porazila Džábirovou. Ta pro mě nemá s Ons pranic společného. Za tyhle paskvily by měly padat pokutysmile Ono už stačí místní Džabúrová, což je sice taky paskvil, ale aspoň se to nějak blíží výslovnosti.
Reagovat
Dobry-den
Mýlíš se. Na Wiki je to i s arabskou výslovností.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ons_Jabeur
Reagovat
paddy
Místní to tady zjednodušili na Jebauerovou
https://www.youtube.com/watch?v=Xw5-z4SMVeU&t=136s

Já osobně používám Džibaueričenková
Reagovat
Mony
Co takhle, kdyby napsali s "Žábou"? Co by tě vytocilo víc?
Reagovat
tommr
Venus Williamsová se kvůli zranění, které si přivodila v tomto týdnu na turnaji v Aucklandu, nezúčastní blížícího se Australian Open. Dvaačtyřicetiletá Američanka tak uvolnila divokou kartu do hlavní soutěže, pořadatelé ji udělili domácí Kimberly Birrellové.

Tuhle WC měla dostat Linda. Tohle neskutečné zvýhodňování domácích hráček na GS by se mělo nějak omezit ... smile
Reagovat
Kozoroh
Venus už měla dávno skončit. Opakované prohry v 1. kole jsou u takové hvězdy nedůstojné.
Reagovat
hanz
Zase WC vyházená na nějaký neperspektivní nicce. Na co ty WC vůbec dávají?
Reagovat
Mony
Hele, snad platí dost milionů nebo miliard, aby si WC mohli vybiratsmile
Reagovat
hanz
WC by měli dávat tenisovým nadějím a né nickám, co se chtějí jednou za rok zviditelnit na domácím turnaji. Toť můj názor.
Reagovat
GaelM
Money talks, bohužel.
Reagovat
EllNino
Fantastická :)

Nerozhodil jí ani nepovedený druhý set, ani tyjátry Ons, ani ne příliš dobrá viditelnost ke konci 1. setu cca do půlky 2. setu

6 výher na začátek roku a je opravdu škoda, že bude muset do kvaldy na AO, protože s touhle hrou tam mohla udělat pořádný průvan ... takhle bude nejspíš úplně vyřízená a kvaldu možná ani nezvládne

Ale to je fuk, takových turnajů ještě bude, tohle je něco speciálního :)
Reagovat
tommr
stylové zakončení zápasu:

https://i.makeagif.com/media/1-07-2023/-EEZ8f.gif
Reagovat
jirkaS
slušně ji povodilasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Aryna Sabalenka se na turnaji WTA Adelaide 1 2023 dostala do svého prvního letošního finále, v turnaji předvedla skvělou hru plnou sebevědomí.

Světová pětka na tiskové konferenci vysvětlila, kdy u ní došlo k procesu zrání, který změnil vnímání jejího tenisu:

Myslím, že se to stalo minulý rok, když jsem se potýkala se svým servisem. Pochopila jsem, že i bez servisu mám co hrát.
Dává mi to trochu víry, že ať se na kurtu stane cokoli, vždycky se můžu vrátit do hry.
Minulá sezona mi hodně pomohla pochopit, že servis není jedinou zbraní, kterou mám.

Na kurtu jsem teď mnohem klidnější, vysvětluje Sabalenka.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/07/sabalenka-entendi-saque-no-unica-arma

***
Tyhle druhy prohlaseni u oblibenych hracek, ve mne vzbuzuji obavy, ale u souperek, rozhodne vetsi nadeji:)
Reagovat
tommr
Sabalenka bude oproti Lindě v velké výhodě:

Linda tady odehrála 6 zápasů z toho 4 těžké třísetáky ...
Sabalenka odehrála jen 3 relativně lehký zápasy ...

Na odehrané sety tedy 16:6 pro Lindu což je obrovskej rozdíl ...
Reagovat
Vlk-v-trave
To sice je, ale porad me uklidnuje ten Krupa, a pak Lindina schopnost davat dost uderu do protipohybu souperky, coz je hezka vlastnost:) Coz svedci take o jeji mentalni sile a prehledu na kurtu...dost dobry potencial... A tohle bude ve finale urcite dulezita a potrebna...zbran.

Take me vic uklidnuje, ze Aryna hlasi, ze uz je klidnejsi na kurtu atd. Ono to potom je casto naopak.

Ale je jasne, ze to muze byt take ficak a jak naznacujes...podepise se pocet odehranych setu... uvidem, doufam, ze to Linde vyjde.

Horsi je to s tim AO, tam by potrebovala, aby ty tri hracky odstoupily, ten tyden bez kvaldy by rozhodne pomohl.
Reagovat
R01316
neodehrala Sabalenka i tri zapasy v deblu?
Reagovat
Vlk-v-trave
La inagotable factoría de tenistas checa.
Nevyčerpatelná továrna na české tenisty. :)

https://www.puntodebreak.com/2023/01/07/wta-adelaida-1-2023-noskova-confirma-promesa-triunfo-jabeur
Reagovat
Vlk-v-trave
Aby sla Linda primo do MD, musely by odstoupit jeste 3 hracky.

Zatim to nevypada, ale dnesek a zitrek bude hodne rozhodujici.

1 odstupujici kandidatka tu uz je.

Naomi Osaka je nezvestna, organizatori turnaje ji nemohou najit, je bez jakehokoliv potvrzeni ucasti... takze se ji snazi sehnat, ale zatim marne. Maji na to snad jeste den, potom ji budou muset asi vyradit s MD.
Reagovat
tommr
to je další z tvých vtípků nebo je Osaka opravdu nezvěstná? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Již několik týdnů je známo, že se nachází v Los Angeles, kde obvykle pobývá, ale neexistuje jediný svědek, který by mohl doložit, že viděl její trénink.

Organizátoři prvního grandslamu roku se ji již delší dobu snaží kontaktovat a potvrdit její účast v Melbourne, ale přiznávají, že se jim nedaří navázat spojení.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/06/inquietante-falta-noticias-deportivas-naomi-osaka

***
Nemaji s ni zadny kontakt. Je pouze znamo, ze vystoupila na nejakych akci na podzim, ale zadne infa o priprave atd, ted nejsou.
Celou situaci stezuje to, ze organizatori GS proste nevi, kde je:) Nebot jiz nekolik tydnu, nemaji od ni zadnou zpravu.
Reagovat
tommr
Osaka je klasickej případ pro Chocholouška ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mne je to velka skoda, kde neni konkurence, ani smrt nebere...svihla byla vzdycky, no ale priznavam, ze jaksi dokazala ty hranice posunout mnohem dale, nez jsem predpokladal, ze by to mohlo vubec jit:)
I moje invencni predstavivost v tomhle pripade selhala... asi budu muset pomalu psat, mel jsem ju rad i s tema vsema vadama... nebo s nadeji... neco ve stylu, je to pekelne zapeklity pripad:)
Reagovat
paddy
Není pravda, okolo Vánoc byla ve Francii s tím jejím rapperem. Já už tady daval, že se čeká na její odhlášení

Navrátilová říkala, že má moc netenisových zájmů.
Má vyděláno, s ní už bych moc nepočítal
Reagovat
Vlk-v-trave
To je uplne jedno, kde a s kym se taha, jeji vec, ale vubec nereaguje na prosby Organizatoru, neodpovida, nebere telefony, nic... coz je dost pitome, nebot takhle zbytecne 1 holka mysi do kvaldy, a mohla uz jit do MD. (tedy pokud neprileti jak Djokovi na posledni chvili minuly rok:)

Dalsi vec je WC, pokud Vee odstoupila, tak ji klidne nemuseli uz pouzivat, nebot letosni PR hracky v MD, tedy 10, je podle mne abnormalni pocet... opet se mohlo vyuzit jedno misto pro tzv. kvalifikantku, nebot ta kvalda je slusne naslapla...

Jen pro pripomenuti:
Yastremska
Noskova
Schmiedlova
Konjuh
Errani
Peterson
Vandeweghe
Li
Kuzmova
Watson
Bolsova
Mladenovic

Pro pripomenuti 10 PR v MD
Cristian
Muchova
Siegemund
Podoroska
Kenin
Kucova
Pavlyuchenkova
Rodina
Tig
Zheng

Z toho minimalne vime, ze Podoroska se dale trapi a neciti se uplne 100% fit, to same Siegemund, nikdo nevim jak na tom je Pavlyuchenkova, Rodina, Zheng, a mozna ani neuvidime, ale zatim tyhle tri posledne jmenovane blokuji 3 mista v MD... plus Naomi.
Reagovat
tommr
Cristian bude hrát s Marií Bouzkovou v prvním kole v Hobartu. Tak aspon uvidíme jestli si tu účast na AO zaslouží ...
Reagovat
Kozoroh
Osaka je ztracený případ, bohužel. Kdyby to měla v hlavě srovnané, mohla v těchto letech kralovat hardovým grandslamům.
Reagovat
Ivoch
Raducanu bude hrát?
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim...
Reagovat
GaelM
Nedělal bych si iluze, tolik se jich neodhlásí. Každá bude chtít aspoň shrábnout prize money...
Reagovat
Vlk-v-trave
Linda zvladla svuj SF zapas a ding dong efekt, a tak si pripsala nejen dalsi vitezstvi, ale velmi cene zkusenosti. Ons se me nezdala ok... prisla mne, "ze zestarla tak o 10 let..." vubec ji nepoziram o nejake cachry, dle mnoho vypovedi jinych hracek, srdce na dlani, stara se o deti Tani na okruhu, hodne pomaha jinym atd. Nevim - ale nepasuje mi to, jako pasuje mi to spis do tech "jelit" co to pisi, ale jasne tyhle subjektivni veci jsou osidne vzdycky. A je to take vysledek takovych hracek jak Azarenka, kdy uz nikdo pomalu neveri - nikomu, nebot nejaka duvera u tehle veci uz chcipla jak postreleny pes...

***

Ve finale bude tezke to pneumaticke kladivo sundat, ale rekneme, ze zase nebude to nemozna mise:)

O co Linda hraje ve finale...no nejen o prvni WTA titul, na prvnim turnaji, kdy je uz plnoleta, ale take o post Nr1. v race prvniho tydne, a 43. misto v zebricku. Pokud pneumaticke kladivo zvitezi, tak Linda bude po finale na 2. miste v race a 56. miste v zebri.

Kozoroh by si mohl vzit za ukol, misto tech subjektivnich cancu na tema menecennych GS, kouknout do historie a stats. Nebo paddy...:)

1/ Kdy naposledy vyhrala hracka turnaj v 18 letech z kvaldy.

2/ Kdy naposledy vyhrala hracka svuj prvni turnaj vubec na okruhu WTA, a hned kat.500

3/ Kdy naposledy vitezka turnaje kat.500 po vitezstvi hrala kvaldu na GS

Diky! Bo me se zda, ze snad nikdy:)

Do finale me to bylo celkem fuk, Linde jsem nejak veril na pekne vykony, ale vzhledem k tomu, ze tu Arynu mam rad asi jako hrebik v hlave, takze si tu finalovou pripadnou prohru snad ani nepripoustim:D

Toz Lindo pojd to zavrit do posledniho fiftynu promeneneho CH.P.:)
Reagovat
Davor1
Raducanu vyhrala v 18 z kvalifikácie GS, myslím, že to už ťažko nejaká iná 18tka prekoná.

Jabeur nebola fyzicky na tom 100%, preto ten výsledok. Ak by hrala svoj štandard z minulej sezóny, Linda by si ani neškrtla.

Sabalenka hrá ako jediná z top hráčok na tom turnaji v dobrej forme, tam sa ukáže, na akom leveli tá hra Lindy na tomto turnaji stojí, pretože tie zápasy proti Kasatkine či dnešnej Jabeur boli proti top10 len papierovo, obidve boli na kilometre vzdialené svojej top forme...
Reagovat
A211
No,no,no typicky České podceňování výsledků, prostě je L.N.porazila a hotovo konec tečka.(a jestli měli zaražené větry jejich problém)
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo Emma me napadla, ale dival jsem se, ze svuj prvni turnaj na okruhu WTA nevyhrala, a ani to nebyla k.500... hrala ve finale k.250, ale rozhodne to nebyl jeji prvni turnaj na okruhu WTA, ale uz nekolikaty, to bylo tesne pred USO.

No s tim GS... pockaj:) Dejme Linde sanci:) V tom WTA je to ted tak nestabilni, ze stat se - pri nejakem stesti na los - muze cokoliv:)
Reagovat
EllNino
ale tohle není Lindy první WTA turnaj :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako plnolete? tedy 18 let...
Jsem myslel, ze jeji prvni...
Reagovat
tommr
máš pravdu. Linda je narozená 17.11.2004 takže Adelaide je její první WTA turnaj jako 18-leté hráčky ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz si nejsem jisty jak to je, ale pro neplnolete jsou stale omezeni s nejakymi vyjimkami? Jestli jde o ucast na WTA turnaji... nebot jasne vime, ze vyjimku dostat holka muze, ovsem nepamatuji si, kolik jich muze byt... a za jakych podminek.
Reagovat
tommr
jj 15-leté smí hrát jen 10 turnajů ročně, 16-leté 12 a 17-leté 14. Pro ty nejlepší hráčky ale existuje řada výjimek které jim umožnují hrát i více turnajů ...
Linda jako 18-letá už ale může hrát bez jakýchkoli omezení ...
Reagovat
Vlk-v-trave
diky, myslel jsem, ze tech poctu turnaju je mene...
Reagovat
EllNino
no tos nenapsal právě :) já myslel, že myslíš první turnaj vůbec
Reagovat
Vlk-v-trave
No jinak k tem spouperkam Lindy na tomhle turnaji, asi ta nej top byla Azarenka, dokonce bych ji postavil vys nez Arynu, nebot ta jeste nemela zapas, kde by ji nekdo mohl poradne proverit jak na tom opravdu je.

Samsonka podobny styl. Slo o 2 Tajbrejky. Take uz nemusela byt Aryna na turnaji. V tech podobnych stylech to tak nejak je...o par micich... ale Linda neni Samsonka.

Maky, nepovedl se ji uplne zapas, ale je v procesu navratu. Pochopitelne.

Begu - nema zadne zbrane, aby ji proverila.

Bude hodne zalezet v jake kondici bude Linda. Ta je podle mne nejlepe proverena Vikou, ktera me dost prekvapila vykonem... podle mne Lindino asi nej. vitezstvi v tomhle roce. A zapas za mne byl neskutecne naslaply! Klidne to mohlo byt finale GS...
Reagovat
EllNino
To nebylo nutné :)
Reagovat
Davor1
Však som to nemyslel nijako v zlom, Noskovej fandím a budem aj vo finále, ale sledoval som tie zápasy a nemyslím si, že treba len slepo oslavovať výhry nad top hráčkami, bez ohľadu na okolnosti tých zápasov... Potom prídu ďalšie turnaje, kde vypadne v prvých kolách s hráčkami ako Abduraimova alebo iné no name z druhej, tretej stovky, ktoré akurát chytia na turnaji životnú formu, a tí istí ľudia čo ju teraz oslavujú, ju tu budú vysmievať a podceňovať. Väčšina totiž bude po takom turnaji očakávať, že už teraz bude porážať top hráčky na počkanie, ale na takej úrovni ešte nie je...
Reagovat
EllNino
Možný a prevděpodobný :) Ale finále 500 to nezastíní :)

Já prognózy do budoucna nedávám, užívám si okamžik ... a co bude, to se teprv uvidí, většinou je to u všechn stejné, ale Linda mi přijde nohama na zemi, což je vidět i z těch střízlivých oslav ...
Reagovat
Mony
Jasně, že tuhle top formu těžko udržet napořád, ale koukni třeba na Lehecku. 1 povedený turnaj a může se díky němu celý rok měřit s nejlepšími a učit se. Takový úspěch k rozvoji hodně pomuze
Reagovat
GaelM
Taky už se mu to ale nepříjemně krátí smile Bodově ten rok mezi elitou k ničemu nezužitkoval a v Austrálii má jednu z posledních šancí. Pokud nedá další slušný výsledek a v únoru ten Rotterdam neobhájí, vyletí z top100 stejně ostře, jako do ní vletěl. A připojí se k Macháčovi, Kopřivovi a dalším věčným objížděčům kvalifikací a challengerů smile

Naštěstí u holek je to trochu jiné, kolem stovky tam není zdaleka taková konkurence. Pro Lindu tohle není první vydařený větší turnaj a věřím, že ani poslední!
Reagovat
A211
Linda Nosková momentálně je Super Speciál.
Reagovat
Petruco
Obrovská gratulace! Nečekané... a o to sladší.smile
Reagovat
Maisterstich
11:15
Fish skončila jako kapitán amerického DC týmu

Přijde mi neskutečný, že jen aby se udržela kvóta genderové korektnosti, tak se udělá z Mardyho ženská
Reagovat
GaelM
po novu Mary! smile
Reagovat
Blondie
Mám velkou radost :D Sabalenka bude, pokud se sama nezhroutí, asi konečná a malou Lindu umlátí, ale přála bych si opak!
Reagovat
Maisterstich
Linda naštěstí podobně přemýšlet určitě nebude. Podobně nesmyslně.
Reagovat
Blondie
Díky za názor, posílám mimořádně pěknou klíčenku s mikimauzem.
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem sledoval tak po očku, ale přišlo mi, že Tunisanka je tak trochu "drama queen". Gratulace Lindě k postupu do finále smile
Reagovat
majkl005
já bych s tou silnou psychikou byl opatrnej...vzpomeňte si na Plechovou, která na začátku kariéry tady byla opěvovaná úplně stejně a jak se jí nakonec hlava slušně zhoršila...
Reagovat
majkl005
nemluvě o tom, že se mi zdá, že pravidelně Linda odpadává ve druhém setu a zbytečně pak musí do třetího a tam se vyždímat do maxima...to taky nesvědčí o úplném mentálním titánství...ikdyž ten třetí set pak zase mluví naprosto opačně...těžko říct, uvidíme
Reagovat
elsky
Takže má vlastně psychiku mizernou. smile
Reagovat
hanz
MM má pravdu, ve druhým setu vždycky odpadne, už jsem si toho všiml i na pražským turnaji. Buď jí dojdou síly, nebo se na to prostě vykvajzne. Ve třetím se pak snaží zabírat, ale už to většinou dře.
Reagovat
hanz
Kájíska se zpočátku bály kvůli servu, teď už zjistily, že neumí nabídnout ani ten, tak už je s ní trhací kalendář. Psychiku měla vždycky marnou (viz GS).
Reagovat
Mony
Krásný český tenisový den dneskasmile... Mohl být ještě krásnější, kdyby mi ta Rogers nezkazila úžasný osmitiket i Lindou... Ale stejně se rozplývám slasti a přeji Linde, ať ji forma vydrží a nedopadne jako Andrescu, Muška, Emma aj... A ostatním teens holkam, aby se víc inspirovaly, než zavidelysmilesmile
Reagovat
tommr
Linda je prostě skvělá ... smile
Dneska se nenechala rozhodit ani divadelníma vložkama Jabeurový která umírala když prohrávala a naopak běhala jako srnka když vyhrávala. Mentální síla bude jednou z velkých předností Lindy ...
Obdivuhodné je taky to jak to zvládá kondičně. Po tý včerejší tříhodinový bitvě s Azarenkou by většina tenistek sotva chodila ...
Reagovat
frenkie57
Souhlasím s tebou, že Linda bude takový ten mentální držák. Už včera to předvedla v utkání s Wiki, jakým suverením způsobem odvrátila ten MB(a plno dalších situací)
Ovšem zítra to bude oříšek nejtvrdší, neboť Aryna je hned na začátku sezóny ve velký pohodě, což ukázala i hladkou výhrou v SF nad Begu.
Reagovat
Mony
Flegmousi mívají hlavu pro sport dobrou
Reagovat
GaelM
Aryna je hlavně střelkyně, s jakou se Linda asi ještě nepotkala. Tam to bude pro 18yo extrémně náročné fyzicky a Linda už po těch tříseťácích s top hráčkami asi nebude úplně 100%... Ale třeba se Sabalenka blbě vyspí, ona je někdy schopná se porazit úplně sama smilesmile
Reagovat
mirmar
smilesmileLinda SUPER pohádka
Reagovat
zfloyd
příjemné zážitky a nečekané , výborně, ty její nervy veliký + , ještě začít rychleji běhat a je to dokonalý smilesmilesmile
Reagovat
tommr
sprinty nebudou nikdy její silnou stránkou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist