Expert: Nadal může být na US Open zase na vrcholu sil

27. 8. 2009, 15:36
Aktuality 27
Odepisujete před US Open světovou trojku Rafaela Nadala kvůli jeho problémům s koleny? Podle odborníka na sportovní zranění Anthonyho Lukea z University of California byste to dělat neměli. "Myslím, že během US Open může být na vrcholu svých sil," tvrdí Luke.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Je to už skoro tři měsíce, co Rafael Nadal oznámil, že mu zánět v kolenou nedovolí hrát tenis. Vynechal kvůli němu Davis Cup, vynechal Wimbledon a vrátil se až na severoamerických betonech.

A nijak slavně, na své poměry. V Montrealu se s turnajem rozloučil už ve čtvrtfinále a prohlásil, že letos už se do vítězné formy možná nedostane. v Cincinnati ovšem došel o kolo dál. Prohrál s Novakem Djokovičem a jak řekl, výsledek to byl lepší, než sám čekal. A hlavně hrál po měsících konečně bez bolesti. "Uvidíme, jak na tom budu v pětisetových zápasech," upozornil ale Španěl.

Podle odborníka na zranění způsobená při sportu Anthonyho Lukea z University of California by na tom nemusel být vůbec špatně.

"Nadal je mladý hráč, takže má určitě lepší šanci se vyléčit," tvrdí specialista. "Je dravý, což je skvělé znamení. Myslím si, že má šanci být během US Open na vrcholu svých sil a jeho výkony by se měly zlepšovat, pokud se mu zranění neobnoví."

Podle Lukea jsou Nadalovy problémy s koleny pro tenisty typické. Důvodem jsou krátké starty a sprinty, které ohrožují také například basketbalisty.

Rodáka z Mallorky podle něj navíc ohrožuje jeho herní styl, založený na síle a fyzické přípravě.

"Rafael Nadal je zosobněním síly a každý zápas hraje se stoprocentním nasazením, proto každý zápas tolik namáhá jeho šlachy," tvrdí lékař. "V jeho prospěch zase mluví jeho vůle a kondice, které jsou ohromující. Jestli se má po něčem takovém vrátit zpátky, pak je to člověk jako Nadal. Zjevně má velkou motivaci a disciplínu při tréninku, a to mu při léčbě pomůže," dodává.

Dobrým znamením je podle sportovního lékaře už to, že Nadal nemusel s koleny na operaci. Španělovo rychlé uzdravování podle něj ukazuje na to, že tenistovy problémy nemusely být tak vážné.

"Operací by se to nemělo řešit tak brzy, protože by se traumatizovaly šlachy. Jestli se dokáže uzdravit bez operace, pak je to mnohem lepší," vysvětlil Luke.

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda další hádka abudabi-barney, to zas bude sranda :D že vás vůbec baví chlapi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hádka nebude. Ja sa nehádam, len diskutujem. Hm, "Paráda, to zas bude sranda", zdá sa, že Ťa teší, keď sa niekomu nadáva ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne mě nevadí, já se jenom kochám :D a divím, že vás to furt baví, jste oba stejni jeden za 18 druhý bez dvou za 20, kdybyste byli aspon nekdo co k cemu, tak si druheho nevsimate, ale ne, vy musite porad na sebe reagovat
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, keď sa diskutuje, tak ľudia na seba reaguju. Keby sme boli k čomu ? Zaujimavé ! Si nejaký odborník. Tak, že aspoň Ty za niečo stojíš.. tak sa kochaj ďalej
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ty jsi úplně nervák :D pokud ti člověk nněco řekne nebo urazí rogera, hned se naseres, kdyz vis, že barney je magor, tak si ho nevšímej
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som pokojný a urazený nie som. Pohoda, klídek..
Reagovat
smazaný uživatel
Ti naši mají ale docela slušný los, Berdych by při vzrůstající formě mohl dojít do osmifinále, u Štěpánka bych tipnul spíše třetí kolo, víc asi ne a ženský nebudou mít ani malou šanci, maximálně tak Hradecká, když překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/index.html?promo=topnav
tak a je rozlosovane rafa ma v 1kole gasqueta a v pripadnom semi murrayho roger ma v o svojej polovici rodicka aj djokovica federerovi pekne dlho nic nehrozi az do semi
Reagovat
smazaný uživatel
zial rafa uz v uvodnych kolach ma samych vyborne sa pohybujuci potom hracov a dost sa nabeha uzv uvodnych kolach gasquet almagro potom monfils alebo ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
neuvěřitelný lucker (jako vždy) je pan elegán, absolutně nejlepší cesta do semifinále, neskutečné.... Škoda že případný souboj Rafa vs elegán nemůže nastat už v semifinále, chci vidět zase ušklebencovy slzy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neeeeeeeeeeeeeee, Novak zase Roddicka do ctvrtfinale, me jebne z toho, aspon ze neni v semifinale murray, no pokud se dostanou nejvyse nasazeni do cf, budou to zajimave zapasy krom rogera s davydenkem, jinak novak-roddick,juan-murray a rafa-tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
jj uz to vyzera ze sa to tu pise stale ale roger ma opat najlahsi los a rafa a muray sa budu mat co obracat a v pripadnom finale budu unaveny
Reagovat
smazaný uživatel
Borci,znova porcujete medveďa, ktorý behá po lese ! Pripomienem Vám RG. Tam mali všetci tiež ľahký los, podľa niektorých z Vás, a nakoniec bolo všetko inak. Betón je povrch, kde sa môže chytiť hocikto. Takže s tými veštbami by som počkal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja sa na to možem vyj...!! Dnes mi nič nevychádza :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, .. Aký je rozdiel, či by sa stretli v semi alebo finále? Každý kto chce vyhrať, musí poraziť 7 hráčov. Podľa mňa, je jedno, v ktorom kole. Fed Ti môže byť ukradnutý, hovor o hráčovi, ktorému fandíš. No a opäť sa do mňa pusti, že som Ti niečo napísal ...
Reagovat
smazaný uživatel
A čo ? A prečo?
Reagovat
smazaný uživatel
Proste mi dnes nič nejde, stačí?
Reagovat
smazaný uživatel
"Jeho výkony na US Open by sa mali zlepšovať, pokiaľ sa mu zranenie neobnoví." - tak takéto "odborné" hodnotenie som im mohol ponúknuť aj ja.
Reagovat
smazaný uživatel
ať se daří .)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať je na US Open parádní tenis, dlouhé zápasy. Na oficiálních stránkách to bude online zadara tak už se těším!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké jsou prosím tě ty oficiální stránky, na kterých to bude online a zadara????
Reagovat
smazaný uživatel
potom si klikneš na "Watch Live" (napravo v modrom obdĺžniku) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Blázínku, zadara to bude každý den od večera do rána na německém Eurosportu. Parabola 40-60cm, 19 stupňů východně.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by to byla pravda!!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se oboum největším adeptům na vítězství na US Open (Federerovi a Nadalovi) podaří proniknout až do závěrečných kol, protože teď by mohlo být to jejich měření sil ještě dvakrát zajímavější a vyhrocenější, než kdy jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jsou největší favoriti 3 a to Federer,Murray,Roddick
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist