Exhibice v Abú Dhabí: Djokovič smetl Federera, Nadal neuhrál set s Ferrerem

30. 12. 2011, 12:57
Aktuality 98
Abú Dhabí uvidí reprízu loňského finále mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Oba hráči ale spolu tentokrát svedou souboj jen o třetí místo, protože je do finále nepustili jejich dnešní soupeři: Federera deklasoval za pouhých 44 minut Novak Djokovič a set neuhrál ani Nadal proti krajanovi Ferrerovi.
Novak Djokovič

Roger Federer má v Abú Dhabí poslední možnost vyladit formu před ostrým startem nové sezony, loňský finalista exhibičního turnaje ale svým dnešním výkonem soupeřům strach rozhodně nenahnal. V duelu proti světové jedničce Novaku Djokovičovi držel se svým soupeřem krok jen v úvodu a prohrál jednoznačně 2-6 1-6.

Roger Federer naposledy odešel jako poražený právě s Djokovičem v dramatickém semifinále US Open, což bylo pro Srba už čtvrté vítězství nad Švýcarem v roce 2011. Od té doby švýcarský tenista vyhrál 17 zápasů v řadě a byl tak jasně nejlepším hráčem podzimu.

Dnes mu ale Novak Djokovič důrazně připomněl, že to on je aktuálně nejlepším tenistou světa. Zatímco ve včerejším duelu s Gaelem Monfilsem se Srb nezdržel několika exhibičních kousků, v zápase s Federerem předvedl soustředěný výkon, na který Švýcar nenašel odpověď. Semifinále podniku v Abú Dhabí mělo vyrovnaný průběh jen v úvodních čtyřech gamech, v nichž si oba tenisté drželi své servisy. Od té doby Djokovič svého soupeře jasně přehrával, získal čtyři gamy v řadě a úvodní sadu tak poměrem 6-2.

Do druhé sady se Švýcar snažil vstoupit agresivněji, ale dobře bránící Djokovič zvrat v zápase nepřipustil. Federer, který za soupeřem zaostával v pohybu i přesnosti úderů, prohrál ještě další pět gamů v řadě a až za stavu 0-5 odvrátil hrozícího 'kanára'. První prohře po více než čtvrt roce však už zabránit nedokázal a za 44 minut odcházel z kurtu s porážkou 2-6 1-6.

"Je to perfektní začátek sezony. Hrál jsem skvěle," těšila výhra Djokoviče, podle kterého ale Švýcara porážka příliš nepoznamená. "Na konci sezony 2011 vyhrál přes patnáct zápasů, takže jsem si jistý, že ho to moc nesrazí. Jeho hlavním cílem tady je odehrát pár zápasů. To je cílem nás všech," dodal.

Federer se po drtivé prohře netvářil příliš ztrápeně, omluvil se ale divákům, kteří od něj čekali lepší výkon. "Je překvapivé, když je to tak rychlé a když skončíte jako poražený. Zkoušel jsem různé věci, ale nefungovalo to. Hrál moc dobře," řekl na adresu soupeře třetí tenista světa, který hledišti slíbil, že v sobotu od něj uvidí podařenější zápas.

O třetí místo si Federer zahraje s vítězem předchozích dvou ročníků Rafaelem Nadalem, který v dnešním dalším semifinále neuspěl v souboji se svým krajanem Davidem Ferrerem.

Druhý hráč světa Nadal předvedl o poznání bojovnější a lepší výkon než Federer, i proti němu ale stál rozehraný soupeř, který byl nad jeho síly. Zatímco začátek včerejšího duelu s Francouzem Tsongou David Ferrer zaspal, svého daviscupového kolegu dnes dokonale zaskočil. Pátý hráč světa předváděl od prvních výměn svou typickou houževnatou hru, proti které se Nadal nedokázal prosadit. Rodák z Mallorky prohrál hned své dva první servisy a prohrával už 0-5. Až se ztrátou dvou brejků se Nadal zvedl a začal Ferrera trápit, jeho soupeř už si ale náskok pohlídal a sadu vyhrál 6-3.

O moc lépe si Nadal nevedl ani v dalším setu. I v něm hned přišel dvakrát o servis a zlepšený výkon předváděl až s touto ztrátou. Za stavu 3-0 ale David Ferrer odvrátil dva brejkboly a další drama pak už nepřipustil. V osmé hře si vypracoval mečbol a zápas vzápětí ukončil.

"Rameno není perfektní, ale jde to. Už před turnajem jsem však věděl, že ještě nejsem připravený na to, abych porazil Ferrera, Djokoviče či Federera," přiznal Nadal. "Ale nejdůležitější je, že mohu strávit na kurtu hodiny bez toho, že bych riskoval zranění. Teď musím ještě potrénovat, abych byl připravený na turnaj v Dauhá. Tam budu v lepší formě," dodal.

Výsledky - Abú Dhabí:
Semifinále:
Djokovič (Srb.) - Federer (Švýc.) 6:2, 6:1, Ferrer - Nadal (oba Šp.) 6:3, 6:2.

 

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Fedex začal hrát až ve druhém setu když viděl, že mu je schpný dát Nadal kanára. Příští týden už to začíná na ostro v Doha. Tak uvidíme jak na tom oba jsou. Mohli by se utkat ve finále. Jinak všem přeji krásný rok, hodně štěstí a at se jim daří v osobním životě.
Reagovat
VlS
Tak RN vyhrál nad RF, ale připadalo mi to, že se ani jednomu vlastně nechtělo moc hrát. Uvidí se asi až na AO jak to vlastně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež mám tu knihu rozčítanú, odporúčam, človek sa veľa dozvie, skvelé čítaníčko...+ ja si rozhodne nemyslím, že by mal Rafa problém v súčasnosti so psychikou, tá kniha otvára jeho súkromnú stránku, je to naozaj veľmi poverčivý a krehký človek s veľkým srdcom!..Niekoľkokrát sa však píše, že po vstupe na kurt sa stáva inou osobnosťou, sám seba nespoznáva a nespoznáva ho ani jeho okolie. Stáva sa gladiátorom, ktorý neznesie prehru..Neznesie ju v žiadnom športe, či už v šípkach, v kartách, alebo v tenise..Je "chorobne" súťaživý, čo je v kontexte vrcholového športovca len dobré..Kniha je veľmi zaujímavá, naozaj si ju oplatí prečítať, stojí pár babiek..Za všetko spomeniem len jedno, čo mi udrelo do očí..Strejda Tony ho vôbec nikdy neučil byť lavákom, je to len mýtus, ktorý si média prebrali. Ako útly 6 ročný chlapec hral údery oboma rukami, o pár rokov neskôr si sám vybral hrať lavou rukou forehand, keďže mu to bolo prirodzenejšie, nikdy by vraj nemohol hrať spôsobom, ktorý nevychádza z jeho samotnej podstaty..Toľko k téme ľavá ruka..;)
Reagovat
W.G.M.
Jojo, to je jasna vec, ze vsechny svoji mentalni silou na kurtu prekvapoval, protoze vedeli, jaky je v soukromi. Je to zrejme take dilem te Toniho spartanske vychovy, ovsem, jak vsichni vime, kazdy sportovec je porad jenom clovek a ma take sve problemy, ktere ho ovlivnuji. A mne proste na zaklade te knihy prijde, ze pro nej je opravdu nejdulezitejsi rodina a pohoda a kdyz tam neco skripe, ze ho to ovlivni vic nez zraneni ci fyzicka nepohoda.
Reagovat
SwissMaestro
Jinak jak tipujete dnešní zápas mezi Rogerem a Rafou?
Přál bych si a tipuji vitězství Federera poměrem 6:4 a 6:2. Nadal bude šetřit rameno a Federer si bude chtít vylepšit kredit na tomto mini turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex 6:4, 4:6, 6:4 :-))) (Vubec nevim!) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyvadélko říká, že v tom mači bude tajbrejk!
Reagovat
VlS
6:3; 6:2, bude to ve dvou setech a křestní jméno vítěze bude začínat "R"
Reagovat
smazaný uživatel
se divis??? Nejhorsi jsou ti, co cmuchaj! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
omluva vsem, zapomnela jsem "reagovat" a reaguju...... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pfffff! To je jen pomluva z větve! :-) Já jen pilně aportuju..

http://www.baxterboo.com/catdogblog/assets/content//Tennis-ball-dog.jpg

I když lifty od Rafaela by se chytaly blbě :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Smich nasobeny predstavou kozelcu za Rafovymi zatackami... Chameleone, pry ircak!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen silvestrovský převlek. Ty prý půjdeš za puštíka..:-))).
Reagovat
VlS
Ten Výmar vypadá smutně, měl by se u toho usmívat a na zbytečku ocasu by měl žonglovat ještě aspoň jeden
Reagovat
smazaný uživatel
nikoliv! Pijeeeeeeeeee ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: smutný neee, spíš znavený z těch kozelců :-)
sojka: takže káně! Tak pozor na výslovnost! :-)

Ozývá se nejčastěji mňoukavým, daleko slyšitelným vijé, které často napodobuje sojka obecná (Garrulus glandarius). Mláďata pak o potravu již od prvního dne žebrají protáhlým piiij piiij, které se s přibývajícím věkem stává hlubší a hlasitější
Reagovat
smazaný uživatel
vim dobre, kdo vyje! :-)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Sojka_obecn%C3%A1
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je v tom, že ty přece nejsi "obecná" :-))
Reagovat
W.G.M.
Musim rict, ze od te doby (tedy vcera :-), pozdni vanocni darek), co jsem si precetla tu RAfovu biografii, jsem rada, ze vubec hraje. S tim jeho defektem na noze, ktery ho v 19 mohl okamzite zaradit mezi tenisove duchodce, s jeho desnou zavistlosti na klidnem rodinnem prostredi a pohode, kterou ma doma (pochopila jsem i vice, proc s nim ten rozvod tak zamaval...) a asi castejsimi neshodami s Tonim (take bych do nej nerekla, ze je to takovej krutas, nicmene Rafa by bez nej nemohl existovat).
Reagovat
SwissMaestro
Nadala jsem drive nemel rad, ale postupne jak se dozvidam veci o jeho zivote a podobnych vecech tak k nemu zacinam mit pozitivni postoj. Rozhodne je o neco sympatictejsi nez jista soucasna svetova jednicka.
Reagovat
W.G.M.
Tak na nazoru na Novaka se tedy rozhodne shodneme :-), tady asi i s vice lidmi :-).

Me docela prekvapilo, jak strasne hnusny na nej Toni v detstvi byl, vpodstate mu neustale snizoval sebevedomi, rikal vzdy, at se neraduje, ze stale jeste nic nedokazal, i kdyz vyhraval, nechvalil ho (jako ono to melo sve duvody i prinosy, ale pro takhle maleho kluka to muselo byt fakt krute...), musel vzdycky zametat kurty po treninku, posbirat vice micku nez ostatni chlapci z jeho tymu... Uplne mi ho bylo lito, malyho Rafanka. Taky me celkem pobavilo, ze se boji psu a tmy, plavat mori, kdyz nevidi na dno, skakat do more ze skaly a je hrozne uzkostlivy, co se tyce jeho rodinnych prislusniku :-). Ja jsem teda vedela, ze je jiny nez na kurtu, kdy vypada jako zvire, ale ze je az takhle nejisty a krehky, jsem teda netusila.
Reagovat
W.G.M.
Jeho mladsi sestra o nem rekla, ze je jako vystrasena kocka :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave. Rafu jsem kdysi taky vnimala jen jako svalovou hmotu, az pozdeji mi doslo, jak plachy ma pohled a celkovy projev, pricitala jsem to ale treba i jazykove bariere....... Ale k tve poznamce nize, vcerejsek bych do jeho "hlavy" rozhodne nezahrnovala, rozdil v pojeti exhibice byl evidentni. Konecne jsem videla videa, Rafa ani Roger tam rozhodne dusi vypustit neminili. Docela se divim predevsim Novakovi, ktery tak rad bavi lidi, ze ho nevarovalo ani to mrazive prijeti divaku. Mohl prece rozehrat s Rogerem skvele vymeny, on by se stary pan chytil :-)) a "zamaznout" az koncovky, kdyz teda musi (a ma na ne.) Jak to vypada s rivalitou ve spanelskem tabore nevim, traduje se, jak jsou semknuti, ale taky je zrejme Rafa pro kazdeho vyzva kdykoliv a kdekoliv, Davidovo nasazeni bylo velke....
Reagovat
SwissMaestro
Nevím kde jsem to četl, ale pobavilo mě jak popisoval své soustředění před zápasem i během. Jak vnímá jen míček a vůbec si nevšímá ničeho ve svém okolí což tak mají asi i ostatní, ale ne tak v extrémní formě jak to tam bylo popsané....musím to najít :D

Staré, ale tak pro toho kdo neviděl :D - nelekejte se toho co je v tom linku napsané....je to k věci :)

http://www.loupak.cz/video/srandicky/6930-rozdil-mezi-muzi-a-zenami
Reagovat
W.G.M.
Jak to ma s Davidem, to nevim, v knize se o nem nezminuje, ale nekde uz jsem si parkrat precetla, ze David je i jeho kamarad, takze bych rekla, ze vztahy maji korektni. Ostatne mne prijde David jako opravdu sympaticka osoba, takze to neni zadny div, ze se s nim dobre vychazi :-).

Ja jsem zapasy nevidela, protoze jsem byla v praci, ale opravdu zacinam mit o Rafovu hlavu trosku obavu, jelikoz svoji silu vzdycky cerpal prave z rodinne soudrznosti a rodinne pohody (proto take po kazdem turnaji okamzite, jak je to mozne, leti zpet do Manacoru), ktera se narusila v roce 2009, co to udelalo v sezone, jsme ostatne videli. A ackoliv samozrejme vse, co si clovek precte, je treba brat s jistou rezervou, nabyla jsem vcera, pote, co jsem odlozila v 1.00 rano tu knihu, ze jakykoliv otres v jeho rodinnem a soukromem zivote ho opravdu limituje v koncentraci, ktera byla jeho nejvetsi zbrani.
Reagovat
W.G.M.
Jo, on proste musi mit svuj klid na vsechno. Jeho ritual zacina uz v satne, vzdycky pred zapasem si da ledovou sprchu, namoci si vlasy, pak utahuje satek, jeste predtim si omota drzadla rakety bilou izolepou, jeho tasky se nesmi nikdo dotknout, ani doma, hrozne spatne snasi, ze na Wimbledonu jim to na kurty nosi :-), je to proste vypadek ze zabehaneho rezimu. Z flasky pije vzdy stejne: nejprve z jedne, pak z druhe, srovna presne vedle sebe... Pry si musi udelat na miste poradek, ze mu to pomaha a vlastne i vyjadruje poradek v jeho hlave... Je fakt, ze ve svetle tohoto uz se ani nedivim, ze takto poverciva osoba se boji tmy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A myslím, že ještě ty flašky musí mít natočené etiketou ke straně, kde bude hrát..:-). Osobně by mě množství těch rituálů už spíš vysilovalo a odvádělo koncentraci.
Reagovat
SwissMaestro
To je ono! S tím pořádkem Rafu naprosto chápu. Možná jsem na tom ještě hůř než on. Jakmile se potřebuju něco naučit nebo se na něco soustředit tak musím mít naprosto uklizený pokoj jinak bych se na to nekoncentroval.:D Jen mě dostává fakt, že se jeho tašky nesmí nikdo dotknout. To je hodně dobrý :D
Reagovat
W.G.M.
jo, presne, etikety ve smeru jeho strany na kurtu :-). Jinak ta taska na rakety je asi citlivym mistem vice tenistu, i Andrea Agassi na to byl haklivy, taky se ji nikdo nesmel prstickem dotknout :-).
Reagovat
smazaný uživatel
treba najde rovnovahu, az si vezme tu puvabnou Francesku, ja bych mu to prala..... :-) A z tech tebou popsanych (a nami vypozorovanych) projevu na me trochu dychly az autisticke rysy osobnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
..a ještě k tomu fóbie ze psů :-/ :-))
Reagovat
SwissMaestro
S tou Franceskou se prý znají od dětství :)
Reagovat
W.G.M.
Ano, take jsem to cetla, pry to je kamaradka a snad spoluzacka jeho sestry, ale nevim, jestli si to media nejak nevymyslela... V te knize se o tom nezminuje (ovsem prispoustim moznost, ze se snazi toho o ni rict co nejmene, ona zrovna netouzi byt medializovana), avsak jsou tu jiste veci, ktere nesedi: Francesca je o 2 roky mladsi nez Rafa, ale sestra o 5 let. A take se rika, ze ji pratele rikaji Xisca, ale to se v knize take popira, nikdo z pratel a ji blizkych lidi ji tak nenazyva, rikaji ji Mary. Takze kdovi, jak to bylo, kazdopadne Rafa psal, ze spolu zacali randit nekdy v roce 2005, par mesicu predtim, nez zustal sedet doma s opuchlou a bolavou nohou (ten defekt v jeho levem chodidle) a vypadalo to, ze nikdo nevi, co s tim, a mozna uz nikdy nebude hrat. Pry se citil ve dne v noci jako ubozak, protoze cerstve znamosti nenabidl nic vic nez nerudny oblicej a spatnou naladu :-D
Reagovat
SwissMaestro
Hodně zajímavé informace. Je super, že se s tím tady podělíš. Ohledně té (auto)biografie. Vyšla v češtině nebo alespon v angličtině?:)
Reagovat
W.G.M.
Ja jsem ji dostala ve slovenstine, ale nevim, tady jsem ji videla jednou za vylohou, ale druhy den byla pryc. V Luxoru ji meli nejdriv v anglictine a vcera jsem koukala a uz neni dostupna. Takze nevim, rekla bych ale, ze zatim ji asi do cestiny neprelozili... nebo jsem blbe koukala :-).
Reagovat
VlS
No, knihu jsem nečetl, ale z toho co píše WGM to vypadá dost na cestu k diagnóze psychiatra. Nicméně, i psychická odolnost patří k nutné výbavě profesionála a její deficit je pochopitelným důvodem dočasného poklesu výkonnosti nebo dokonce předčasného konce kariéry (takových už bylo ve sportu mnoho). Jen poznámka pro skalní fandy kohokoliv, kdo má tento problém - utěšovat se, že je vlastně nejlepší a že kdyby neměl tenhle problém, tak by všichni viděli - to je k ničemu. Pokud někdo má problém, který nemůže vyřešit, tak uvidí jen on sám, ostatní na to kašlou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem hlavne rada, ze se zase hraje, Ta pausa byla hodne dlouha.
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe rok začít nemohl. Federer i Nadal dostali pěknej náklep. Doufám, že to tak bude pokračovat po celý rok.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
tito
Ale na rozdíl od Gigina máš jiného favorita, který by měl sbírat turnajová vítězství,co? Andymu pořádnou dardu přeji, tak buď vůči Rafovi trochu schovívavý....fakt myslím, že trénuje.:-). A pro Gigina- dnes Nole fakt na jedničku.
Reagovat
gigin
díky moc za uznání. To víš, že to těší, ale jak jsem už říkal, jde o ho..o :-) U Rafy jsem si všiml nového prvku, trefuje podáním soupeře do řiti, viděls? :-))
Reagovat
tito
To ne.....-DDDD
Reagovat
gigin
rozcvičce mu to tam ulítlo a trefil pěkně Davida, ten se naštěstí stačil otočit, tak to dostal do zadku :-) Tito jinak vše nej do Nového roku !! Ať je ten 2012 tenisově co nejlepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nemůžu, protože jsem jen na mobilu, ale v neděli na to kouknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak promin, ale po tech trech lonskych GS prohrach jsem byl uz na Rafu trochu nastvany. :D
Reagovat
tito
Tobě taky vše nej, doufejme, že si to ti naši budou příští rok dělit rovným dílem. Tedy ještě Andymu bych pustil AO.:-). Ale pak to bude liché..tak nevím.
Reagovat
gigin
moc nerozdávej, ať nám nepochybí !! :-)
Reagovat
Karolko2
Tak když to tu čtu,tak se divím,že už jste neuzavřeli tenisovou sezonu 2012.Hraje někdo z vás vůbec tenis?Výdyť je to 1.zápas po dlouhé pauze a ještě exhibice,ale i kdyby to bylo už v Austrálii,tak pořád je to jen jeden z mnoha tutnajů.Pane bože,radujme se z hezkých zápasů a neurážejme sebe navzájem a ani ty tenisty.Tenisu zdar!
Reagovat
l00bor
Plně souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
No aspoň někdo tady má normální názor. Většina se ale boužel totálně pomátla a snaží se jen urážet protifandy.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak to jsou věci... Že Nadal s Federerem vstoupí do nové sezóny oba prohrou rozdílem třídy, to bych nečekal ani v nejdivočejším snu. I když v exhibičním turnaji. Že by opravdu nastával ten konec éry, na který se RF ptali novináři před rokem? Doufám, že ještě ne....
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, Austrália napovie viac..Obaja sa zvyknú skoncentrovať najmä na veľké zápasy, tak dúfajme, že neporušia svoje zvyky..Ak však neuspejú ani na AO, už nebude priestor na výhovorky, keďže to je smerodajný turnaj.
Reagovat
tito
V případě Rafy bych ten termín oddálil na RG a W...:-). A fakt se ti to tak nezdálo? Já se díval jen od stavu 4:0 pro Davida v prvním do 1:0 v druhém a připadalo mi, že Rafa prověřuje svůj bekhend, dával často longline( na rozdíl od minulé sezony), nehrál na jistotu, neobíhal bekhend a bylo to zatíženo spoustou chyb- jako kdyby zápasově trénoval. Pokud to samé bude hrát i s Federerem byť za cenu porážky, tak je jasná strategie.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie backhandy som si všimol, agresívnejšie, plochejšie, pár zábleskov tam skutočne bolo. Ale ten vytrvalý Ferrer sa držal, ploštica jedna...Chýb bolo na Nadala extrémne veľa plus ako som spomínal nulový servis a chabý return...Uvidíme zajtra, s odstupom času to už hodnotím triezvejšie, nepanikárim..Austrália napovie, čo do kontextu obdobia pred antukovou sezónou...Verím, že na jar bude zase všetko o inom.
Reagovat
taffer
No, tak světová trojka dostala vejprask od jedničky, dvojka od pětky. Tak teď už zbejvá jen mistr Frantz, aby nám to po tom svém radostném vstupu ve 13,05 aktuálně zhodnotil :-)
Reagovat
UnrealTom
no a teďko můžeme začít onanovat my fanoušci Rogera :D ale tak ubohej nejsem prostě to je exhibice ale je vidět že Nadal na tom není dobře a Roger na Djokoviče momentálně nemá, uvidíme no až začnou turnaje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bieda.Prve dva fiftiny boli fajn,no zaroven boli poslednymi, na ktore sa zo strany Rafu dalo pozerat..Celkovo velmi nevyrazne predstavenie s rekreacnym servisom a kamaratskym returnom..Neviem do akej miery hralo rolu rameno,no neverim ze sa do dvoch tyzdnov nieco dramaticky zmeni alebo natrenuje..Nole je teda pred prvym GS v pohodlnej pozicii,mozeme sa vyhovarat na prvy zapas sezony,no taky bol aj ten pred rokom a Rafa dokazal na turnaji triumfovat..Rozdiel v hre je teda znacny..Na zaver by som este pochvalil Davida, je to velmi
poctivy tenista,ktory si drzi koncorocnu formu a ak nedostane nervovy kolaps,moze vo finale prekvapit..+ Zajtra nas caka v tenise ojedinely,resp jediny zapas o 3 miesto,kt. mozno v kalendari najst..Podla mna je to hlupost a pokial by sa niesol suboj v inom zlozeni bez mihnutia oka by som ho odignoroval..V sobotu vsak urobim vynimku a s radostou si to pozriem..
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim s "pochvalou" Davida a rada se k ni pripojuju. Jeho pracny tenis me nijak neuchvacuje, ale jeho pracovitost ano. Zatim dokazal bez problemu navazat a moc bych mu prala dalsi uspesny (jeste uspesnejsi) rok! K treninku na sezonu bych jen chtela pripomenout, ze hraci na teto urovni prece udery jen doladuji, herne jde "pouze" o vpraveni se do zapasoveho rytmu, ale klic k uspechu je v hlave. Kazda myslenka musi smerovat k priprave, k zapasum, k vitezstvi .... v tomto smeru je proste Djokovic nejmin opotrebovany. :-)
Reagovat
Pe3k
Nadalova 16. prohra v této sezoně přesně charakterizovala jeho bídnou hru. Jen pro srovnání tolik proher měl Federer během celých 3 sezon 2004-2006 dohromady.

Nadal může být rád, že je tak slabý, že se ani nedostane na Djokovice, protože by jej smetl 6:0,6:0. Rozdíl mezi prvním a druhým hráčem světa je opravdu obrovský.
Reagovat
VlS
Petříku, nechej ty provokace na pokoji, nevím, jestli se někomu stejská po nesmyslnejch výlevech Rogero a Rafa fanatiků. Dneska dostali napráskáno oba, tak zalezte s Franzem někam do koutka a tam se poperte, nebo buďte hodní.
Reagovat
Padme
Nadalovi se nedala upřít snaha, Ferer byl dneska nad jeho síly. Když vzpomenu na Djokerův konec sezóny, tak bych si o opravdu obrovském rozdílu netroufala mluvit. Ale finále napoví víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny obrovsky rozdiel je rozdiel koko*tizmu medzi tebou a zvyskom tenisoveho osadenstva..Clovek by cakal,ze po dnesnom historickom vyprasku budes historicky pokorny,no tebou to stale lomcuje..Napriek tomu,ze seba stavias do pozicie erudovaneho tenisoveho odbornika, si to prave ty Armstrong,ktory do kazdeho prispevku zakomponuje kontext NADAL vs. FEDERER a tym zvrhava diskusiu do nepricetnosti..Si ten najfanatickejsi cvok,ktoreho poznam a dakujem Bohu,ze ta nepoznam a moj "styk" s tebou je viac menej dobrovolny..Zaroven prajem zvysku uzivatelov bujareho Silvestra a samozrejme Stastny tenisovy rok..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Pe3k a ty to moc dobře víš, tak tady nezvrhávej diskuzi do nepříčetnosti, de*ile. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zase si sa prezradil. S tebou je fakt sranda :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ty jsi obzvlášt´ zatvrzelý typ fanatického Nadalovce...s tím už však nic dělat nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zřejmě pro tuto sezonu nemůžeme počítat ani s Rafou, ne? :D
Reagovat
VlS
nedopadl o nic líp. Nic na hře nenapovídalo problému s ramenem, hledal bych to spíš v hlavě.
Reagovat
W.G.M.
Jo, hlava si myslim zacina byt jeho nejvetsi problem, on je vpodstate hrozne krehky, coz jsem do vcerejska jaksi netusila.
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela, ale vysledek vypada potupne, co si budeme namlouvat. A je to skoda, nema to zapotrebi a jak uz tu bylo receno, v podvedomi stin zustat muze.... I kdyz, vychazim z toho, ze Vanoce jsou rodinne svatky, Roger rozhodne nemohl byt plne koncentrovany. Jeste jsme ale vlastne nezacali - vsak on se na novou sezonu pripravi! ;-)
Reagovat
gigin
v podstatě se ho..o stalo a my máme aspoň o čem mlet :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak! :-) Jo a diky.......... ze se netluces do hrudi, to je velkoryse. :-)))
Reagovat
gigin
po rameni jsem se 3x poplácal, to bych zase kecal, že ne :-))))
Reagovat
gigin
Djokovi, ale že bych z toho dnes měl nějakou závratnou radost.. spíš jsem byl zklamaný tím zápasem, respektive jeho rychlým průběhem. Ale jak píšete, je to exhibice, tak co, o nic nejde. Ogaři si zapinkali, ale ti lidi tam byli asi trošku naštvaní :-)
Reagovat
gigin
a ještě ten komentář Slepičky na Sportu 1 je fakt prčovní :-D
Reagovat
steve79
Měl se na tento turnaj vykašlat, kdyy nebyl stoprocentně připravený. Tahle porážka mu akorát srazila sebevědomí. Do nového roku mohl s tím, že 15 zápasů neprohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim,ze Roger by mal v tejto faze pripravy zvazovat ucast na podobnych turnajoch..O taketo ponizenia urcite nestoji,bolo to trapne,to radsej mohol zostat doma v Bazileji a pinkat si o stenu..Novak ho zdolal v treningovom,exhibicnom tempe..Posledny zapas roku akoby symbolizoval nepodareny Rogerov rocnik..Zaciatok teda nevesti pre Rogera nic dobre,dufam ze odohra dostojnu sezonu a zapas budeme s odstupom casu hodnotit ako ojedinelu nehodu..+ Uvidime,v akom svetle sa predstavi Rafa, akykolvek zapas proti Nolemu pred grandslamom by som privital,tie zapasy totiz urcite viac pomozu Rafovi..
Reagovat
Stan_Borowitz
naprostý souhlas, kdyby to skončilo 7:5 6:4, tak je to samozřejmě úplně o něčem jiném. Ale pokud Federer neví něco, co neřekl (třeba že měl kocovinu...), tak to jeho sebevědomí před zahájením nové sezóny zrovna nepřidá.
Reagovat
W.G.M.
Ach jo :-(, no ale uplne velkou hlavu si z toho nedelam, byla to jenom exhibice. Kazdopadne doufam, ze letosni sezonu nebudu videt Novaka na obrazcich v tisku prilis casto :-/, radeji bych Rogera a Rafu a vlastne kohokoliv jineho..
Reagovat
Padme
Tak tak :) Škoda, že měl Roger ten volný los. Mohl aspoň prohrát trošku důstojněji :)
Reagovat
Frantz
"Citim,ze uroven me hry je ted hodne vysoko" :-D Bylo nacase,aby dostal pres cumak a jeho fanaticti fans s nim :-)
Reagovat
Roger4EVER
Ach jo ty jsi takovej trapák že to snad neni ani možný ;) :D !
Reagovat
l00bor
Milý Frantzi ty jseš ale velikej .....,tam si dosad co chceš.Rodger vyhrál tři turnaje za sebou a prohra v exhibici muže udělat radost snad je ubožákovi jako jseš ty.Ja to beru tak že je lepší prohrát ted než ve čtvrtém kole AO.
Reagovat
Roger4EVER
Naprostej souhlas !!!
Reagovat
Padme
Byl to smutný pohled, ale snad ho to nabudí a ještě pořádně potrénuje. Trošku mi ale přišlo, že místní fanoušci byli znechuceni a v převaze pro Rogera. Takže škoda, že je víc nepotěšil.
Reagovat
l00bor
Zápas jsem neviděl ,výsledek hrozivý,ale u exhibice nic nenormálního.Takový skandál bych z toho nedělal.
Reagovat
UnrealTom
onanisté hnedka na výsluní :D jen se moc neradujte za prvý o nic nejde, za druhý nikdo nevíte jestli si Roger něco nezkoušel co by mohlo platit ale podle výsledků to nic dobrého nebylo, takže prosim místní onanisty aby neslavili silvestr předčasně :) díky za pozornost
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak já jsem z toho spíš smutnej, protože s nadějí čekám, že rok 2012 bude Federerův rok, ale - exhibice, neexhibice - tohle není dobrej začátek, to musí objektivně uznat každej.
Reagovat
UnrealTom
jistě ale neni třeba vyvolávat paniku jedna prohra v exhibici nic neznamená, počkejme si na první turnajový zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Ja so. Ten zapas pozorne sledoval a nevidel som v nom ani jednu exhibicnu vymenu..Navyse su na turnaj vypisane celkom slusne odmeny,takze status exhibicie je iba zasterka,kedze inak by bolo startovne rovnake pre vsetkych hracov..Roger navyse deklaroval,ze ma zaujem turnaj vyhrat,takze chtic tam z jeho strany urcite bol..
Reagovat
Stan_Borowitz
už když začal Djokovič loni zjara všechno vyhrávat, položil jsem otázku - a co když se ještě zlepší? No, bude to letos zajímavé...
Reagovat
Frantz
Mr. Perfect, Maestro, King Rozeeer back to No.1 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Áááááá pan Frantz už zase vylezl z díry ..:-D
No sice Roger byl mimo ale chci tě upzornit na jednu věc. A to, že to byla jen exhibice! Ale raduj se dál, :-DDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Slušná nakládačka, Federer se asi přecpal vánočním cukrovím.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné. Djoker famózní, Roger totálně bez duše.
Reagovat
Pe3k
Byl to snad největší výprask Federera co jsem viděl. Roger samozřejmě nehrál naplno, ale i kdyby hrál tak dnes by stejně šanci neměl. Novak je na backhandu neuvěřitelně silný. S tímhle vystoupením má turnaj v kapse.
Reagovat
Frantz
No samozrejme ze nehral naplno,jinak by ho king Rozeer sfouknul jak malyho :-D
Reagovat
Roger4EVER
Ach jo Frantzi ty jsi takovej trapák že to snad neni možný :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist