Erraniová před Fed Cupem v Ostravě ovládla antuku v Barceloně

15. 4. 2012, 15:25
Aktuality 35
WTA BARCELONA - Sara Erraniová si před odletem do Ostravy, kde bude příští víkend bojovat proti českým tenistkám o postup do finále Fed Cupu, zvedla sebevědomí dvěma triumfy v Barceloně. V boji o svůj celkově 4. titul ve dvouhře smetla dvakrát 6-2 Slovenku Dominiku Cibulkovou a v pěti odehraných zápasech tak neztratila ani set. Povedený turnaj potvrdila titulem ze čtyřhry.
Sara Erraniová

Dominika Cibulková v posledních čtyřech odehraných setech ztratila pouze dva gamy, jenže ve finále ji čekala Sara Erraniová, jež v Barceloně během čtyř zápasů neztratila ani set. A nezaváhala ani ve finále.

Čtyřiadvacetiletá Italka na začátku finálového souboje dvakrát přišla o podání podání, ovšem slovenská soupeřka na tom byla  ještě hůře. Svůj servis si neudržela ani jednou a Erraniová první set hladce vyhrála. Ve druhé sadě už italská hráčka nečelila žádnému brejkbolu a za 65 minut vyhrála hladce dvakrát 6-2. 

"Antukové kurty mi sedí asi více než Cibulkové. Její údery jsou velmi tvdré a mají velkou rychlost. Ale má trefit dva vítězné údery, může snadnoudělat také dvě chyby. Věděla jsem, co mám hrát - být trpělivá, ale zároveň zůstávat dostatečně agresivní," řekla Erraniová po utkání, ve kterém Cibulkovou snížila bilanci vzájemných zápasů na 2-4. Na antuce spolu hrály poprvé.

Erraniová tak vyhrála desátý zápas na antuce za sebou - předchozích pět vítězství si připsala začátkem března v Acapulku, kde získala titul. Dnes si v celkově sedmém finále připsala čtvrtý titul - před čtyřmi lety vyhrála také turnaje v Portoroži a Palermu.

"Jsem velmi šťastná, protože je to druhý turnaj, který jsem v této úžasné sezoně vyhrála. A nebyly to jednoduché turnaje, startovaly na nich kvalitní soupeřky. Poslední dva zápasy byly rychlejší, než jsem čekala," uvedla rodačka z Boloni.

Cibulková dnes hrála ve finále popáté, titul však slavila pouze loni na podzim v moskevské hale.

Erraniová po italském finále čtyřhry slaví double
Čtvrtfinalistka Australian Open Erraniová si tak zvedla sebevědomí před semifinále Fed Cupu, ve kterém se Italky utkají příští víkend v Ostravě s Češkami. Ty si však na soupeřky připravují halu s rychlým povrchem.

V Barceloně se představil kompletní italský fedcupový tým, ale zbylým třem hráčkám se už tolik nedařilo. Francesca Schiavoneová v roli nejvýše nasazené vypadla už v prvním kole, Flavia Pennettaová a Roberta Vinciová ji následovaly o kolo dál. 

Všechny čtyři však postoupily do dnešního finále čtyřhry, ve kterém uspěla znovu Sara Erraniová. Společně s Robertou Vinciovou, se kterou si letos zahrály i ve finále Australian Open, smetly 6-2 6-0  duo Pennettaová/Schiavoneová a získaly už třetí letošní titul.

Erraniová stejně jako v Acapulku dosáhla na double a je první hráčkou od roku 2009, které se podařilo během jedné sezony vyhrát na jednom turnaji dvouhru i čtyřhru. Před třemi lety Serena Williamsová dokonale ovládla soutěže na Australian Open i ve Wimbledonu.

Triumfy věnovala zesnulému fotbalistovi
"Vyhrát turnaj je něco speciálního. A když vyhrajete dvakrát během jediného týdne, je to něco mimořádného. Byl to prostě perfektní týden," pochvalovala si Erraniová.

Radost kalila pouze tragická událost v její rodné zemi. Vítězství Erraniová věnovala zesnulému krajanu Piermariu Morosinimu, který o víkendu zemřel během utkání 2. italské fotbalové ligy na zástavu srdce. Bylo mu 25 let. "Tenhle turnaj byl pro něj," řekla v Barceloně úspěšná italská tenistka. "Bylo to pro mě velmi těžké, ty obrázky mě hodně zasáhly. Tyhle události vás vrátí do reality a uvědomíte si, že spousta věcí, na které si stěžuje, vůbec není důležitá. Musíte si užívat každou minutu života."

"Teď mě čeká Fed Cup v Česku, pak bych měla hrát v Budapešti, Madridu a Římě. Před Roland Garros si ale žádné cíle nedávám - snažím se jít týden po týdnu a hrát co nejlépe na každém turnaji.Před French Open je ještě nějaký čas a já se ze sebe budu snažit dostat to nejlepší," doplnila Erraniová své plány.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (15. 04. 2012)

Dvouhra - finále:
Erraniová (7-It.) - Cibulková (3-SR) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Pennettaová/Schiavoneová (It.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
na vitezku French Open Sara Errani byl kurs 350,momentalne je na betfairu 75
Reagovat
smazaný uživatel
na betdaqu jsem vzal za par supu 92ku a myslel sem si jaky jsem neudelal deal. unibet ma ted jeste 220..., otazka jaky tom maji limit..
Reagovat
smazaný uživatel
Už viem, prečo z Cibuľky slzia oči :)
Reagovat
freeteepek
Vyjímečný den. Tak mi dneska všechno vyšlo. 2x Erani v Barceloně, Kerber v Kodani. A to nepočítám tu kombinovanou sázku na titul Petry na French Open při kurzu 31:1.Chybí už jenom vyhrát těch 7 zápasů:-))Petro, ty to zvládneš. Věřim Ti!
Reagovat
Heather_Fedex
no na petru bych si teda nevsadila...
Reagovat
freeteepek
A na koho by sis vsadila? Taky si nemyslím, že by nebylo dobré sázet jen na Petru. Ještě mám vsazne na Viku, ale tam mi vychází kurz jen 20:1.
Reagovat
Heather_Fedex
a co tak vsadit na saru errani?? predpokladam, ze ta ma vyssi kurznez peta...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova 31:1 na win french open? kde se to vsazi, dam to za 2 miliony...:D, ale do toho kurzu spis pocitas uz nejake zapasy z akovky co ti vysly predpokladam.
Reagovat
freeteepek
Asi ještě chvíli počkám. Uvidím, jak se rozjede antuková sezona. Sara není v nabídce sázkový kanceláře. Bude mít kurz pravděpodobně někde okolo 150, ale třeba se tam časem objeví. Když vyhraje ještě v Madridu, tak určitě:-) Asi počkám, jak se favoritky představí ve Stuttgartu. Pokud Petra vypadne hned zase ve 2. nebo 3. kole a Serena porazí Saru ve finále, bude to taky něco znamenat...
Reagovat
smazaný uživatel
French ipen a Errani nejvyssi (nejvyhodnejsi) kurz co jsem zbezne nasel je 89.24
Reagovat
freeteepek
Tos prošvih. Mám to v kombinaci s dnešní výhrou Kerber a Erani: 5,5(Petra -FO) x 3(Kerber-Kodaň) x 1,9(Erani-Barcelona singl.) = 31,35 přesně. Ale jinak můžeš být v klidu. Já nejsem velký sázkař, hraju jenom o drobný:-)
Reagovat
smazaný uživatel
150? zapomen, Betvictor ma kurz 66 nebo 67... a na burzach betfair/betdaq je vyssi, ale logicky jen to co nabidnou lidi, takze to nedas za XXX tisic..
Reagovat
smazaný uživatel
To uz bych z Italek vsadila radeji na Francescu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
toto jsi nemela psat,... ted kdyz to Franceska vyhraje, budes si rvat vlasy a mlatit hlavou o stul, ze jsi mohla byt bohate devce a defakto.. ja bych te na to konto pak mohl pozadat o ruku:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je gol, pobavil jsi me :-)))
na to jsem fakt nepomyslela, ze by to i vyslo, trhat si vlasy ale nebudu, to by dlouho trvalo, mam je dlouhy, tak za trest bych se ostrihala, a bez vlasu bys me nechtel :-)
no ale pamatuj si muj tip, protoze kdyz to vyjde, tak fakt nevim..nikdy jsem nesazela.
Reagovat
smazaný uživatel
si pis ze to nezapomenu a kazdy jeji zapas tam si to pripomenu!:)
-----
a jinak si delas zbytecne starosti ohledna vlasu/nevlasu.. mam totiz teorii,... ze pokud bys byla bohate devce, tak by na nejakych vlasech vubec nezalezelo, protoze bych mel jistotu ze si mne neberes kvuli penezum a nic vic nepotrebuju:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja normalne Fran fandim, ale ted, v ramci zachovani meho dusevniho zdravi, budu trnout
napetim pri kazdym jejim zapase, to jsem si pekne nadrobila :-(

Ale ty jsi psal, ze budes polobohaty chlapec, to by mi taky stacilo :-) tak kdyz to nevyjde mne,
tak tobe urcite, co je doma, to se pocita :-))) a zustanou mi vlasy ;-)
Reagovat
pepin
To vsazení nedávej, Fran. nevyhraje, ušetři a raději si kup něco hezkého.
Reagovat
smazaný uživatel
ja budu polobohaty chlapec a ty bohate devce... kdyz to dame dohromady, tak prece budem oba vedet, ze se berem z cistych citu!! a ne kvuli majetku:) Ale jak vidim, to hlavni co te zajima je to, aby jsi neprisla o svou bujnou kstici... pritom vlasy by ti zase dorostly.. mozna dorostly... (pokud by jsi o ne neprichazel prubezne v nasem svazku) :))
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, cista a opravdova laska, penize nejsou dulezity, kdyz je mas :-) a samozrejme,
v nasem svazku uz sazet nebudem muset, tak postupne se to odnaucis, a jeste mi budes
vdecny :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no vidis, uz se vicemene shodneme na vsem podstatnem... takze kdyz (nebo respektive "az") Franceska vyhraje French Open, tak to vezmem jako znameni... a prastime do toho?:) kazdy si sezenem 1noho svedka a sejdem se primo u oltare!?:) Pokud jsi ted vdana, tak se pomalu rozved:))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) nemuzu ti jeste dat slib, na neco jsem zapomnela, komu fandis! Jestli Rogerovi, tak
ze svatby nic nebude!! :-). To by nedelalo dobrotu, o vlasy bych v nasem svazku asi fakt prisla.
Reagovat
Fandina
krásně se mi to tu čte, ale nač tak komplikovaně, láska neláska vlasy nevlasy, na co jsou předmanželské smlouvy ... a potom pokud sázení neruinuje rodinný rozpočet, tak naš to neprovozovat ... i typovat se musí umět ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No tady je nacukrováno, co Fandinooo? :-)))

Můžu jít za psí družičku? Vezmu si sváteční růžový obojek :-).
Reagovat
Fandina
už vidím tu úžasnou a originální svatební fotografii ... dva snoubenci a pejsek ... nádhera
Reagovat
smazaný uživatel
emo - promysli si to dobre... hlavne se pred French open rozved:)) at to pak na tom nedrhne tu na tomto, a jakmile Franceska bude ve ctvrtfinale... tak uz si obhlizej svatebni saty:)) a Roger? na tohoto pana nemam zadny nazor, asi jsem nevidel nikdy cely zapas ve kterem by hral, chlapsky tenis nesleduju.
Reagovat
smazaný uživatel
emo.. , puvodne jsem byl dnes rozmrzely, ze jsem dukaty ktere mne dala Errani(ova) obratem neprotocil skrz mlynek zvany Angelika, ale nakonec.. tu tato nase dnesni polo-dohoda to zvratila do pozitivni nalady a s tou jdu spat:)
-
PS pro psa: muj host na svatbe nebudes, leda by jsi obmekcil Emu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja to promyslim, protoze kdyz sledujes zensky tenis a Roger ti nic nerika, jsi mi uz ted
sympaticky, budem spolu po nocich koukat na AO :-)
No uz ve ctvrtfinale si mam obhlizet saty!.? Nejak brzo, ne.? Co kdyz Fran vypadne, ja si
vyhlídnu saty a ty me pak nechas na ocet :?(
Reagovat
VlS
Pes se svátečním růžovým obojkem a zvednutou nožičkou u svatebního ružově kvetoucího keře - jedním slovem romantika :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim jestli to tu jeste najdes, ale zkusim, kdyz nenajdes casem se ti pripomenu jinde, pravdepodobne ve fedcupovem vlakne..
Saty.. ja netrvam na tom ze zrovna ve ctvrtfinale, to byl jen nastrel, jako potencialni budouci partneri budem rozhodovat spolecne tudiz pokud ty uznas za vhodne ze si je stihnes vybrat po finale.. budiz:)

Muj plan je takovy, na Francesku jsou ted kurzy mezi 50-80.. vemu li zlaty stred.. dejme tomu 65..., oba vlozime do nasi budoucnosti rekneme 150tisic.., rozsazime tu vsude mozne.. jakmile bude Fransezka libat ten pohar.., my 2 budem za vodou.. kazdy vyhrajem 9.75M, kdyz to dame dohromady 19.5M, za 3M barak/byt, za 1M svatebni cestu kolem sveta, pak za 1M velkou TV na sledovani tenisu a telenovel nebo co sledujes, ze zbytku se udela dividendove akciovee portfolio abysme nemuseli chodit do prace.. no a budem za vodou.
Navnadil sem te nebo odradil?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Rozesmál qsubte :-))
Je to všechno příliš dokonalý, než aby nám to vyšlo, takže si nechám rezervu, a uvidíme :-)) Ocenuju, že sis dal takovou práci s tím počítáním, mimochodem, telenovely nesleduju, ale i tak, držím ti palce, aby ti to všechno vyšlo. Sázení je věda a já na to nemám, moc čísel, kterým nerozumím.

Každopádně budu mít tohle RG spojené s tím, že budu držet palce Fran ještě víc, než normálně, jednou vyhrála, jednou byla ve finále..tak uvidíme letos :-)
Reagovat
smazaný uživatel
achjo, jenze on to byl dokonaly plan. Samozrejme riziko ztraty vkladu je pomerne velke (zejmena vzhledem k atualni (ne)forme Schiavone..., ale vzhledem k tomu ze by jsme do toho sli dohromady, tak by to bolelo min a mohli jsme se pak i vzajemne podporit a utesit :))
No nic, tak nejak jsi to primo neprimo poslala k ledu, ale nevadi - nejak jsem to cekal..., ALE ta myslenka ted uz je.. uz byla jednou vnuknuta... a letosni RG - jak rikas - bude met jeste prichut tu tohoto, a o to peclivej budu vysledky Francesky sledovat.
------------
a poznamka pod carou.. sazeni neni veda je to jen hra s cislama, a pokud jsi ve skole v matematice davala pozor + mas pud sebezachovy tak teoreticky nemuzes z dlouhodobeho hlediska selhat.
Reagovat
Heather_Fedex
citace clanku:
Dominika Cibulková v posledních čtyřech odehraných setech ztratila pouze dva fiftýny...
to je nesmysl, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nesmysl, místo fiftýnů tam mají být gemy:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist