Eastbourne: Kerberová otočila zápas s Wozniackou, ve finále ji čeká Keysová

20. 6. 2014, 16:33
Aktuality 6
Na travnatém turnaji v Eastbourne si o titul zahrají pátá nasazená Angelique Kerberová a devatenáctiletá Madison Keysová. Zatímco Němka dnes musela semifinálové utkání s Dánkou Caroline Wozniackou otáčet, Keysová si hladce poradila s domácí Heather Watsonovou a do finále turnaje WTA postoupila poprvé v kariéře.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se na postup do finále travnatého turnaje WTA Premier v Eastbourne pořádně nadřela. Její semifinálovou soupeřkou byla bývalá světová jednička a vítězka turnaje z roku 2009 Caroline Wozniacká. Obě hráčky se dnes střetly již poosmé, přičemž do zápasu s mírně lepší bilanci vstupovala Němka, jež vedla 4-3.

Utkání, která trvalo dvě hodiny a 41 minut hry, nabídlo řadu krásných tenisových momentů, ale i spoustu brejků. V prvním setu hrála lépe Wozniacká, jenž si ve čtvrté hře vyšlápla na servis Kerberové, zatímco sama na podání ani jednou nezaváhala.

I do druhé sady vkročila Dánka lépe než její soupeřka, hned v první hře Němku brejkla a po pár minutách vedla už 2-0, ve čtvrté hře ale o servis poprvé v zápase přišla, Němka srovnala a o vítězce druhého dějství musela rozhodnout až zkrácená hra. Tu ovládla aktuální světová devítka, která tak srovnala na 1-1 na sety.

V rozhodující sadě situaci lépe ustála Němka - podání si ztratila jen dvakrát, zatímco její soupeřka na servisu zaváhala celkem čtyřikrát, což ji stálo nejen třetí set, ale i celý zápas.

"Dnes jsem hrála dobře a jsem moc ráda, že jsem vyhrála," řekla po utkání pátá nasazená hráčka z Německa. "Caroline byla těžká soupeřka, hrozně jsem se na ten zápas těšila. Myslím, že jsme ukázaly dobrý tenis, ale bylo to velmi náročné utkání. Cítím se tu na trávě velmi dobře, takže jsem šťastná, že budu hrát ve finále."

Kerberová postoupila do finále v Eastbourne už podruhé v kariéře a bude bojovat o zisk svého čtvrtého turnajového vavřínu. Poprvé tu o titul hrála v roce 2012, kdy ale nestačila na Rakušanku Tamiru Paszekovou.

Němka si o titul z Eastbourne zahraje s mladou Američankou Madison Keysovou, jež v semifinále porazila domácí Heather Watsonovou 6-3 6-1 a do finále turnaje WTA postoupila poprvé v kariéře. Keysová navíc do finále došla bez ztráty setu a rozhodně nelze říct, že by její cesta turnajem byla lehká - postupně tu ve dvou setech porazila světovou sedmičku Jelenu Jankovičovou, Rusku Elenu Vesninovou, ve čtvrtfinále pak krajanku Lauren Davisovou a dnes s přehledem i domácí Watsonovou.

- WTA PREMIER EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 710.000 dolarů)
páteční výsledky (20. 06. 2014)
Dvouhra - semifinále
Kerberová (5-Něm.) - Wozniacká (8-Dán.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3
Keysová (USA) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:1
Čtyřhra - semifinále
Hingisová, Pennettaová (Švýc./It.) - Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 6:4, 4:6, 10:8

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
Druhý Premier turnaj v řadě, ve kterém do finále postoupí hráčka mimo TOP 40...
Reagovat
Cico93
???
Reagovat
Frick
Tak je to už turnaj vyšší kategorie, tak bych čekal, že hráčka mimo TOP 40 se do finále spíše nedostane...
Reagovat
Cico93
aha
mne už šibe
Reagovat
EllNino
no dostala, vždyť je to jedno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, tadyty turnaje tyden pred GS turnajem jsou spise pro hrace mimo Top 10. Spostukrat v techto turnajich jsou tam hracky mimo treba Top 20 a hlavne Medison na trave rozhodne neni prekvapeni...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist