Duel letos neporažených vyhrála Radwaňská, ve finále ji čeká rozjetá Cibulková

10. 1. 2013, 06:46
Aktuality 26
WTA SYDNEY - V semifinále turnaje v Sydney na sebe narazily dvě letos neporažené tenistky. Do finále postoupila a neporazitelnost si udržela Agnieszka Radwaňská, jež ve dvou setech porazila předloňskou šampionku Na Li. Už o druhý letošní titul se Slovenkou Cibulkovou, která v Sydney vyřadila už tři hráčky Top 10.
Agnieszka Radwaňská

V prvním semifinále se utkaly tenistky, které letos ještě neprohrály - vítězka z Aucklandu Agnieszka Radwaňská a šampionka z domácího Shenzhenu Na Li. Obě už v Sydney mluvily o svých vysokých cílech v letošní sezoně: Polka touží po první grandslamu a postu světové jedničky, Na Li by se ráda prodrala do Top 3 a přidala druhý grandslamový triumf. Jedna z nich ale dnes musela o svou neporazitelnost přijít. 

Mírnou favoritkou byla Na Li, který polskou soupeřku loni třikrát v řadě na tvrdém povrchu porazila a to vždy hladce 2-0 na sety. Jenže dnes od prvního gamu prohrávala a ani na chvíli nebyla ve vedení. Radwaňská v prvním setu ani jednou nepřišla o servis a vyhrála 6-3. Ve druhé sadě sice první brejk nepotvrdila, ten druhý na 3-1 už ale ano a za stavu 5-3 šla podávat na vítězství. V té chvíli začala třicetiletá Číňanka utkání dramatizovat, odvrátila celkem čtyři mečboly a brejkem se vrátila do hry. Třiadvacetiletá Radwaňská ale vzápětí utkání ukončila při podání soupeřky, když proměnila až 8. mečbol.  

"Pořád jsem cítila, jako bych měla šanci. Dokud rozhodčí na umpiru neřekne, že je konec, pořád je šance. Ale byla jsem příliš unavená - myslím, že jsem dala spoustu energie do včerejšího zápasu," komentovala Na Li, jež ve čtrvtfinále musela otáčet vývoj utkání proti sedmnáctileté Američance Madison Keysové. Svou první přemožitelku v nové sezoně našla až v devátém utkání.

Radwaňská se 8. výhrou v sezoně vyrovnala právě Na Li, ale zůstává neporažená. "Dnes to pro mě bylo takové deja vu z aucklandského finále - tam jsem měla myslím tak sedm nebo osm mečbolů, než jsem vyhrála. Ale moje nervy byly dobré. I když jsem s ní (s Na Li) loni několik zápasů prohrála, šla jsem na kurtu uvolněná. Nepříjemný byl dnes hlavně vítr, zejména v prvním setu. Ve druhém setu to už bylo lepší," řřekla světová čtyřka Radwaňská.  

O druhý letošní a celkově dvanáctý titul se Radwaňská utká s Dominikou Cibulkovou, která hraje ve velmi dobré formě a ve finále bude chtít získat skalp už čtvrté hráčky Top 10 během jednoho týdne. Slovenská tenistka totiž v Sydney po světové osmičce Kvitové a sedmičce Erraniové vyřadila i pátou hráčku světa Angelique Kerberovou

Třiadvacetiletá Cibulková stejně jako v předchozích zápasech soupeřku přehrála svou agresivitou. V zápase zaznamenala 33 winnerů, udělala 26 nevynucených chyb a proměnila polovinu z 12 brejkbolů. A opírat se mohla také o početnou skupinu fanoušků. 

"Chci poděkovat slovenským fanouškům, kteří mě tu podporovali během každého zápasu. Jsme malá země a je skvělé, že jsou tady. Velké díky patří i mému týmu. Už jsem tu porazila tři hráčky elitní desítky, čehož si velmi cením, řekla Cibulková po utkání.

Ve svém celkově 7. finále bude usilovat o 3. titul; loni v srpnu triumfovala v Carlsbadu a v roce 2011 slavila premiérové vítězství v moskevské hale. S Radwaňskou, se kterou se narodila ve stejný den, se utkala dvakrát už sezoně 2008 a oba zápasy prohrála. 

"Ve finále to bude otevřené. Už dlouho jsme spolu nehrály, naposledy před pěti lety. Je to skvělá hráčka, která je už dlouhé roky v Top 10. Já ale nemám co ztratit a na finále se moc těším," řekla atuálně 15. hráčka světa.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 690.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Na Li (4-Čína) 6-3 6-4
Cibulková (SR) - Kerberová (2-Něm.) 6-2 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
tommr
přímej přenos mi sice v nejlepším vypad, ale pochytil jsem aspon soupeřku Petry v prvním kole - bude jí Schiavone což je pro Petru dost krutý. Obávám se, aby už první kolo nebylo letos její konečná ...
Reagovat
dadaft
taky vypadnutí Moniky Puig v kvaldě AO nepotěšilo. rád bych ji zase viděl...
Reagovat
dadaft
jo, a možný konec (nebo umenšení) jednoho z mých nejoblíbenějších turnajů na okruhu - Tokia - to je prosím pěkně čínská sabotáž a skandál galaktických rozměrů.
já protestuji !!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
taky chci popřát Kirsten Flipkensové, ať to zvládne. finále proti Sloane by byla pro mě třešnička na hobartském dortu.
Reagovat
dadaft
naštěstí jsem aspoň ze záznamu viděl 2. set. jak psal VIS, krásný tenis. škoda, že Aga tu federerovskou mezinožku netrefila do koutku kurtu - to by byla výměna do highlightů.
zajímavé bylo srovnání bekhendů obou hráček. třeba v 8. gemu předvedla Li Na dva skvostné bekhendové winnery - jeden křížem, druhý po čáře - které si ve zpomalovačkách užil i režisér přenosu. vynikající načasování úderů Li Na - ona to pokaždé trefí 30 čísel za kulminačním bodem po odskoku. a položí se do toho celým tělem...
tyhle skvostné bekhendy tam sázela až do konce.
bekhend od Agy bývá jiný - prudký, krátký švih, úder hraný na co nejlepší umístění, ale na pohled takový "prkenný". jeho výhody ale jsou při zpomalovačkách pěkně vidět. hráčce, která má silový a protáhlý švih po úderu chvíli trvá, než zase zkrotí tyto divoce rozpoutané kinetické síly, než se srovná - zpomaleně vidíme, jak se pod kůží přelévá svalová hmota, kolena se přikrčují a tlumí pohyb..........
... Aga už velice brzy po odehrání sleduje pohledem, kam míček dopadne (čili jak dobře/špatně je umístěný), kde je soupeřka a co asi by s tím tak mohla udělat - a reaguje na to pohybem.... - říká se tomu, že dobře čte hru. ))
no bylo to velice zajímavé. ))))))
s Cibulkou to asi bude velké.
věřím Radwanské.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga musí vyhrát :)
Reagovat
vendulkabendulka
Domca je na vitezne vlne a vubec bych se nedivila kdyby Agu ve finale prevalcovala. Otazka je jestli ji to vydrzi, podobne "zachvevy geniality" mela i loni nekolikrat, ale po zbytek roku byla spis nevyrazna (i kdyz na pekny posun v rebricku to stacilo). Kazdopadne ji to moc preju.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes o 23:30, žreb v priamom prenose na Australian open TV, odkaz na oficiálnej stránke..
Reagovat
tommr
losujou se dneska muži i ženy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, oboje..Začnú slečnami ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavá jak se Petra popere na AO. Prý ji trápí potíže se sebevědomím,což vypadnutí v prvním a druhém kole nepřidá, ale když si člověk veme, že to bylo s hráčkami, které na turnaji postoupily do finále a mezitím vyřadily další top hráčky, nemusí se Petra cítit nijak zle a pevně doufám, že na AO to bude opět bojovná lvice, která se pokusí dojít co nejdál.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Jen tak dál :) Gratuluji
Reagovat
tommr
i přes její nečekaný vypadnutí už v prvním kole. Její náskok na hráčky těsně za ní se neztenčil a stejně tak se nezvětšila ztráta na hráčky těsně před ní (na Li Na, která neobhájila lonský finále dokonce pár bodů získala). Poděkovat za to může paradoxně hlavně Cibulkový, která jí sice vyřadila, ale pak stejně nečekaně smetla i Erraniovou a Kerberovou ... :)
Na AO už si to ale Petra bude muset uhrát sama - tam už si podobný klopýtnutí jako v Brisbane a v Sydney nebude moct dovolit ...
Reagovat
freeteepek
Tomu se říká "zprdele klika". Já bych za to ovšem, být Petrou, pánu Bohu neděkoval.
Dnes se vzpamatovali i bookmakeři a přidělili Petře kurs 26:1. Prohodila si tak postavení s Agou, která dostala její původní kurs 17:1. Vsadit teď na Petru při takovém kursu se může zdát poměrně zajímavý. Stačilo by, aby začala hrát svůj standard ze začátku loňského roku a dostala se alespoň do finále. Já to ovšem riskovat nebudu. Vidět jí tak do hlavy...:-)
Reagovat
nouma
Dominika jede jak transibiřský express. Doufám že Radwanu přemůže. Moc bych jí to přál
Reagovat
rib
souhlas, taky bych jí to přála
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jede jako Slovenská strela.
Reagovat
smazaný uživatel
Domče gratuluju, jen je škoda, že takhle nehraje celý rok, ona má vždy jen pár zápasů za rok super, a pak jí to zase nejde, má obroské výkyvy, byla dost zraněná, ale snad už to prolomí a dostane se do vytouženého TOP 10. Sympaťanda, držím palce.
Reagovat
VlS
hraje fantasticky, těším se na zítřek a Aga to nemusí mít lehké. Predátorka na lovu, každým míčem chce soupeřku zabít. Strašný zaujetí a nasazení, sice z toho občas vyjde trochu zbytečná chyba , ale v součtu vítězná strategie. Vyřadila
. holku z top ten v řadě, jestli dá zítra i Agu, tak to bude mazec.
Před časem zde někdo psal ( Sojka?), že mu připadá, že Dominika oňuchává míčky.
V pozápasovém rozhovoru se jí na to ptala komentátorka a Dominika se přiznala, že míčky opravdu očuchává a že je to její rituál.
Reagovat
VlS
Vyřadila
3. holku z top ten v řadě ......
Reagovat
smazaný uživatel
Na Dominiku a jej tenis sa celý turnaj fantasticky díva. Dnes sa nevyhla menším výkyvom ale koncovku zvládal brilantne. Radwanska bude síce len ďalšia súperka z TOP TEN, no zo všetkých súperiek má jednoznačne najlepšiu formu a aj herne predvádza nadštandard. Výhodou môže byť opatrnejší štýl Poľky, ktorý Dominiku nechá hrať a útočiť. Verím, že jej tam niečo opäť popadá. Každopádne 300 bodov má už teraz istých a to je slušná porcia..
Reagovat
smazaný uživatel
Pri sledovaní zápasu Cibuľkovej ma napadá jedna nemiestna otázka na miestu módnu políciu..Kerberová nosí celý život to isté?..Ona v tých handrách snáď chodí aj do krámu..Osobne som ju nikdy nevidel v ničom inom hrať, len v tom klasickom úbore. Dúfam, že si to aspoň perie.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulka super zápas:-))...
A na Kerber mě vždycky víc zaujmou (děsej) ty vražedný výrazy:-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Domča není tak bůh ví jak dobře oblékaná, nicméně všechna čest tenisu, který tento týden předvádí!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že je Kerberová taký psí čumák, pretože ako dievča nie je škaredé, práve naopak..Postráda však ten bájny fandinin úsmev ;)
Reagovat
Fandina
Angel je fakt kočka, když se usměje a tady je důkaz, že šatičky ale opravdové nosí i na kurt ... úsměv
http://www.angelique-kerber.de/de/media.html
Jinak ale je faktem, že při hře se tváří přísně, ale když se usměje hlavně když je dohráno, tak je moc sympatická a co se týká šatiček, tak opravdu je to podřád podobné na tom kurtě, stejný střih, ale to třeba Domča je to samé, pořád rovný střih oblečení, spíš vypadající jako prodloužené rovné triko jen střídá barvy.

Jinak gratulace Dominice obrovská a proti Agnezce to bude zajímavé. Domčo jedeeeeeeeeeeeem!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist