Druhé semifinále přerušeno kvůli tornádu. Finále mužů pátý rok po sobě až v pondělí!

8. 9. 2012, 23:19
Aktuality 94
Finále dvouhry mužů na US Open se kvůli nepříznivému počasí bude hrát pátý rok po sobě až v pondělí. Pořadatelé dnes kvůli sílícímu větru a blížícímu se tornádu nenechali dohrát druhé semifinále mezi Novakem Djokovičem a Davidem Ferrerem a zbytek dnešního programu zcela zrušili.
Profily hráčů

Pořadatelé už kvůli hrozbě deště naplánovali začátek dnešního programu již na 11. hodinu (17. hodinu SELČ), duel Tomáše Berdycha s Andym Murraym přesto začal právě vinou deště s 90minutovým zpožděním. Tenisté pak za velmi silného větru utkání odehráli (Brit vyhrál 3-1 na sety), oba si však postěžovali na takřka neregulérní podmínky. 

Vítr vadil hlavně Berdychovi při vysokém nadhozu při podání. "Myslím, že tenis by měl mít pro takovéhle podmínky nějaká pravidla. Mám vysoký nadhoz při servisu, proto mi vítr hodně vadil," řekl český tenista. "Bylo to brutální. Bezpochyby nejtěžší podmínky, v jakých jsem kdy hrál. A to jsem ze Skotska, takže to o něčem vypovídá," uvedl v narážce na drsnou domovinu Murray po postupu do svého pátého grandslamového finále. 

Druhé semifinále už ale pořadatelé dohrát nenechali. Ve stále sílícím větru rozehráli souboj obhájce titulu Novak Djokovič s Davidem Ferrerem. Začátek utkání měl nečekaný vývoj, neboť Španěl se ujal vedení 5-1 a o game později měl jít podávat na zisk sady. Toho se už ale nedočkal, protože rozhodčí utkání kvůli vichřici přerušil, což Ferrer pochopitelně těžce nesl. Djokovič měl v náročných podmínkách velké problémy, nyní však může zmobilizovat síly a změnit taktitku. 

Na New Yorku se řítí tornádoPořadatelé pak okamžitě oznámili, že dnes už se v New Yorku hrát nebude a semifinále bude pokračovat v neděli od 17:00 hodin SELČ a finále dvouhry mužů se tak stejně jako ve čtyřech předchozích sezonách odehraje až v pondělí.

"Probírali jsme několik variant. I tu, že by se semifinále hrála současně na dvou kurtech, ale nakonec jsme to zamítili. Teď máme zprávy, že se k New Yorku blíží tornáda, tak raději zbytek dnešního programu odložíme na zítřek," vysvětloval důvody přerušení jeden z hlavních pořadatelů.  

Dnes se mělo hrát také finále dvouhry žen mezi světovou jedničko uVictorií Azarenkovou a domácí Serenou Williamsovou, jejich duel ale organizátoři přesunuli na neděli už v brzkých odpoledních hodinách.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
Malda
Jako koukám, že tu jedou zase moc pěkný debaty. A hlavně konspirační teorie :D Proboha jak někdo může vědět, že by to David včera vyhrál kdyby se hrálo dál to mi teda nejde do hlavy. Je jasné, že to Davida poškodilo, ale nikdo nemůže vědět, že by to včera dotáhl do vítězného konce. A hovořit o tom, že má Novak protekci nebo tak něco je úplný nesmysl. Ono nejlepší by asi bylo kdyby se to odpískalo rovnou a nenechali to hrát ani Andyho ani Tomáše. Na druhou stranu je lepší zápas přerušit na začátku(kdy je ještě vše otevřené) a ne až v pokročilém stádiu.
Reagovat
urbi
...by se to mělo přesunout výhledově z NYC do Prahy.
Reagovat
a.magerova
Taky už jsem o tom slyšela...
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda, F1 a ještě GS? My se budem mít!
Reagovat
Roger_Federer
pekna satirka 00:23.., ale
najednu stranu hrač top 10 by mel umet svoji hru přispusobit aktualni situaci, ne do toho mlatit jako smyslu zbaveny, takže vymluvy Berdycha na kluzkou travu nebo vitr neberu..
Ale co se tyka Noleho a druheho semifinale stoji to min na zamyšleni..
Rozhodne chteli finale Roger-Novak, nejvetši hvezdy, nejvice penez, nejdražší vysilaci čas, nejvetši divacky zajem..Dalši nejlepši alternativou je rozhodne djokovič-murray.. Takže radi vyjdou Novakovi vztřic, aby mu to ulehčili..:), protože nedej bože finale Murray- Ferrer to by byla tenisova smrt..
Takže, je opravdu do oči bijici, že jeden zapas ukončili a druhy se v pohode hral za katastrofickych podminek, stejnych pro oba hrače..
Reagovat
gigin
Dominiku, blížilo se tornádo. Zápas byl ukončen. Já nevím, co pořád máš ?? :DD Já vím, že na "kdyby" se nehraje, ale kdyby byl stav opačný, ve prospěch Novaka, tak by se tu nad tím, že je zápas přerušen velice nikdo nepohoršoval ... Možná jen v tom směru, že měli přerušit i Berďu. Novak přerušení zápasu asi kvitoval, ale to je vše. Nehledal bych v tom nějaké další věci :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mysli. Tady jde o to, že kdyby Nole vyhrával, tak se pravděpodobně zápas nepřerušil. A to je ta věc, která se lidem nelíbí.
Reagovat
gigin
Takže by se hrálo dál ?? Jakože tornádo, netornádo ?? Chazy, tvl ...

http://www.nytimes.com/slideshow/2012/09/09/nyregion/20120909_STORM.html?ref=nyregion
Reagovat
smazaný uživatel
Len bohužial to je iba domnenka a navždy domnenkou zostane..Svoje rozhodnutie bohužial možu podložiť akýmsi tornádom, takže sú v tomto smere krytí..Navyše už počas prvého SF vraj zaznelo, že ženy sa odohrať nestihnú a je otázne dohranie druhého zápasu..Takže uznávam, že rozhodnutie stopnut Noleho prehru vyzerá podozrivo a pre haterov značne provokačne, no zároveň je tu stale moznost, ze vsetko prebehlo košér..
Reagovat
gigin
Tvl ty ses taky už pomát ?? :DD U tebe jsem to teda nečekal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Však o tornádu se vědělo a hrál se první zápas. A jak říká JM, na to, že se zápas "musel" přerušit, tak ten postup potom byl dost podivnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem včera se naprosto bez problémů, bez přerušení odehrál celej baseballovej zápas na Citi Field (dvě ulice od US Open). Hrálo se od 22:00 do 02:00.

Tvůj obrázek je opravdu dojemnej a dramatickej, pravda je taková, že když se vedle hrál baseball, kterej se přeruší prakticky ihned, kdy je déšť, tak to tak dramatický nebylo.

Nebo ty si myslíš, že tenisovým fanouškům něco hrozilo, ale baseballisti 500 metrů vedle mohli v klidu hrát? Když nevíš, tak nevyvracej teorie. Tornádo se blížilo a sportovní akce běžely dál, takže ten tenis se mohl hrát taky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://cache.daylife.com/imageserve/08JS6IzcXo7Ep/600x480.jpg?fit=scale&background=000000

Obrázek ze zápasu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže uznávam, že rozhodnutie stopnut Noleho prehru vyzerá podozrivo a pre haterov značne provokačne, no zároveň je tu stale moznost, ze vsetko prebehlo košér..

Ano, jinými slovy, jsou obě možnosti otevřené a je proto prostor na dohady, různé názory. Já souhlasím s tebou a s Chazym, tak náhlé přerušení je divné, mohli aspoň nechat Davida dohrát hru.
Za jasně neregulérních podmínek se odehrál první zápas, dopředu se o té hrozně vědělo, přesto se druhý zápas začal hrát :-/ ?
Reagovat
gigin
Jo jasně, máte pravdu. Nakonec vám by bylo podezřelé, že by se zápas stopnul i kdyby byli ballboys teroristi a na empiru seděl syn Usáma bin Ládina. To je marný boj. Čistej humus. Končím tady ...
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva :) Jedno přerušení pro déšť tam bylo, někdy v 01:00 se opět rozehrálo. A zbylá třetina zápasu se odehrála naprosto bez problémů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak znovu. Tobě není divný, že na stadionu vedle se sportuje a zápas tenisu se musí přerušit? Nic?
Reagovat
smazaný uživatel
* zrušit
Reagovat
gigin
Je Chazy, máš pravdu. Ty máš vždycky pravdu. Nakonec je to tady "tvůj web", tak si tu plkejte, co chcete. Já si myslím, že za všechno může stejně Tipsarevič !! Toto je můj poslední příspěvek tady ... končím .. Zdar !!
Reagovat
smazaný uživatel
http://farm3.staticflickr.com/2159/5713376169_f582d416d3_z.jpg

Omg nedělej tu scény jak malý děcko a podívej se třeba na tenhle obrázek. To blíž je Arthur Ashe, to dál je Citi Field. Baseball je dokonec blíž vodě :)))

Opravdu si myslíš, že je možný, aby v polovině areálu hrozilo nebezpečí a v polovině areálu se jen nechala přejít dešťová přeháňka a hrálo se dál?
Reagovat
a.magerova
Tak vidím, že tady Amíky může zachránit už jen zveřejnění fotek tornádem včera zdemolovaného tenisového areálu... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no Gigine, nebuď taký vzťahovačný..;)..Ved ja som skor na tvojej strane, len uznávam že mozu vznikat dohady, to nemozes popriet..

Čo sa baseballu týka, osobne ho nesledujem..No myslím, ze tam počasie až tak neriešia..Bezpečnosť divákov by ale riešiť mali, takže ten argument s nebezpečím tornáda straca na doveryhodnosti..Zaleží aj na tom ako bol koniec zapasu interpretovany..Ci koniec lebo tornado - zle pocasie alebo tornado - nebezpecenstvo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak ti vypadlo, že ten baseball byl na zhruba 75-80 minut přerušen pro šílený liják právě v době, kdy Djokoviče s Ferrerem stáhli z kurtu?
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych prostě potřeboval vysvětlení toho, že v jednom sportovním areálu se navzájem sportovat dá a nedá :))) až mi ho někdo nabídne, tak uznám, že to bylo košér.

Sleduju baseball tři roky a kdykoliv bylo hlášeno skutečný nebezpečí kvůli tornádu, tak se všechny zápasy na východním pobřeží odložily na další dny. Tuhle noc se odložila jen Philadelphie, v Bostonu se hrálo, v New Yorku se hrálo.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to tam doplnil, kdybys pořádně čet. V 01:00 se zápas opět rozehrál a hrálo se dál.

Odkdy v tenisu nečekáme na to, jak se počasí vyvrbí, ale rušíme zápasy?
Reagovat
smazaný uživatel
aha, než si uvařím kafe, už je to tam dopsané. Ale stejně, co měli s tím tenisem pak dělat? Hratelné počasí bylo někdy od +- 19:00-19:30. Jenže to už by museli hrát pod světly, což obvykle v semifinále nehrají, takže to přeložili.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavne Gigine, aj tak sa to celé zbytočne dramatizuje..Nole prehrá set, kto povedal, ze by nakoniec prehral aj zapas?..Ak by sa ma niekto spytal, kto by vyhral vo včerajších podmienkach, stále tvrdím Djokovič..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hratelný počasí bylo určitě i dál. A podle mě se ten zápas prostě měl dohrát, i kdyby se hrálo pod světlama. Aby se dodržel program.
Reagovat
a.magerova
Za všechno může DelPo, kdyby Noleho vyřadil mohl bys mít včera i dnes klid jako já... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to jen teorie a absolutně to tak bejt nemusí, třeba by ten zápas přerušili tak jako tak.

Ale já právě nechápu, proč se zápas vůbec přerušil, když nebyl déšť. To se prostě v tenise nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
To baseball opravdu nesleduješ!! Jakmile v baseballu začne pršet, tak se okamžitě zápas přerušuje, natáhnou se plachty a nedá se hrát. Míček totiž získává jiný vlastnosti a nedá se pořádně házet, celkově se těžko i odpaluje a bránit je už naprosto mimo. Podmínky se stávají neregulérníma.

Ale nepřerušuje se kvůli větru prostě. A tak se hrálo, dokud pršet nezačalo a když přestalo, tak se hrálo dál.
Reagovat
smazaný uživatel
A teda, abych byl správně chápanej, já tu nebojuju za to, že se zápas přerušil proto, aby se pomohlo atraktivitě finále. I když je to věc, která by mě nepřekvapila.

Mně vadí, že byl jeden zápas odehranej v hroznejch podmínkách a druhej zápas byl přerušenej. A že se nečekalo, jak se počasí bude vyvíjet. I když ve stejným areálu se sportovalo dál. To je věc, která se mi nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas na druhú stranu..Oni dopredu nevedeli, ze burka bude mat 90minut..Ak sa kvoli nej prerusil baseball, tak to nemohol byt len obycajny dazd..Mohol trvat dlhsie alebo mohol byt vo viacerych etapach a zapas by sa aj tak nemusel stihnut..Hracov by v tom pripade zbytocne drzali do noci v utrobach stadiona, to su prirodzené riziká..Navyse, ak by ho stihli dohrat, kludne by mohol skoncit pred polnocou, teda par hodin pred finalovym subojom..Stornovat SF, teda ho odlozit bolo pre nich aj z tohto hladiska pohodlnejsie..A možno ten dník navyše pomože aj Ferrerovi, Tipsarevič na nom urcite zanechal stopy..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš kvalitní konspirační konstrukce. Michael Moore by z tebe měl radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Museli to tušit, když ten baseball se nezrušil, ale čekalo se. Když má bejt déšť delší, tak se zápasy často zruší. A jeden areál nepochybně vychází ze stejnejch předpovědí.

Jinak kdyby bylo víc etap, tak by se ten baseball prostě nehrál. Já jsem viděl přerušit zápasy kvůli hodně malýmu dešti.

A jako jo, já ty argumenty beru, ale ten zápas tenisu se nepřerušil kvůli dešti, ještě asi 20 minut se hrát dálo. Podle mě je to zvláštní, přerušení semifinále GS by nebylo nic, co se nikdy nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak beriem spat :)..Nestihol som si precitat reakcie..Kazdopadne, zapas prerusit bez dopadu kvapky na kurt..To je velmi neortodoxné..Cely fakt podčiarkuje ten zapas Berdycha..S tym suhlasím, mali prerusit aj ten a mali by nepriestrelné alibi..

Inak je skoda, ze akurat na semi to takto dodžube počasie..Neviem si predstavit, ze by bolo v znení Nadal vs Federer a Murray vs Djokovic..Velky tenisovy sviatok uplne zdemolovaný vyssou silou..Este dobre, ze tam Rafa neni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tyvoe, máš dva stadiony vedle sebe, sporty, co se přerušujou ze stejnejch důvodů a prostě se na jednom zápas zruší a na druhým ne. To je věc, která mi nejde do hlavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si jen, že se ten druhý zápas podle mě neměl vůbec odehrát, o té hrozbě se přece předem vědělo, jaký mělo smysl začít hrát, a pak to zrušit..
Gigine, slušně vyjádřený názor není čistej humus, nebud zbytečně vztahovačný, přece snad zkousneš i jiný názor, ne?
Nikdo tu přece Djokovičovi nenadává, tak klid..za všechno můžou organizátoři, podcenila se ta hrozba, nebo nevím..asi by Djokovič stejně vyhrál, dnes jsem na ten zápas zvědavá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, právě mi jde o ten kontext, jak se organizátoři chovali v zápase Berdycha. Přijde mi, že Berdych je naprosto giganticky poškozenej, až je to nechutný, jak moc poškozenej je.

Takže ne, já tu nevytvářím konspirační teorie, já nebojuju za to, že Djokovic má bejt pro organizátory ve finále. Uznávám, že se tý myšlenky neštítím, ale absolutně nemám čím ji podložit. Já jen zpochybňuju rozhodnutí organizátorů. Z jednoho semifinále udělaj frašku, ale druhý nechaj běžet. Přitom důvody pro přerušení byly pravděpodobně srovnatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
* ale druhý nechaj na další den
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, este s tym baseballom..To je trochu o inom cakat pri jednom nezavislom zapase ligy, za ktorym nasleduje par dni volna a potom presun na iné miesto..Tenisoví organizátori musia mysliet aj na "zajtra a pozajtra", je to turnaj hrajúci sa kazdy den, takze ich rozhodnutie priamo ovplyvní dalsi priebeh narozdiel od Baseballu..Nazval by som to tak, ze Baseballoví org. su benevolentnejší a tenisoví zodpovednejší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opět ukazuješ, že tomu nerouzumíš :) během baseballový sezony odehraje každej tým 162 zápasů, ty týmy hrály včera, předevčírem, hrajou dnes a hrajou i zítra (ale to není problém, když se chce, tak se zápas prostě ukončí s výsledkem, kterej aktuálně je, pokud se odehrálo 6 směn). A přerušení zápasů jsou právě docela značný komplikace, protože nadhazovači pak už většinou nemůžou pokračovat a pro týmy je to značnej problém. Ale prostě se muselo tušit, že ten zápas se bude moct dohrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak říkám. Zažil jsem, že bylo nebezpečí kvůli tornádu a protože na prvním místě je bezpečí, tak se okamžitě zrušil program na celým východním pobřeží. Ani se zápasy nerozehrály.
Reagovat
Nola
ešte vás to baví, donekonečna riešiť tú "záhadu" čo tak to dať vyšetriť FBI?
kde je napísané, že dnes budú priaznivejšie podmienky?
ak nie, bude to zase výhoda pre Davida, je prispôsobivejší, včera sa už Nole dostával v poslednej hre do tempa aspoň mne sa to tak javilo
mimochodom takéto začiatky zápasov on dokáže absolvovať aj za priaznivých podmienok....., iba toľko z mojej strany

a ďakujem, že si ho tak vysoko ceníte, keď si myslíte, že organizátori ho tlačia do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Ignoruješ, co se tu teď řeší? Teď nejde o to, že je Nole "tlačenej" do finále. Já tu řeším pochybný rozhodnutí organizátorů.

Podle mě to přerušení ukazuje fakt, že si organizátoři uvědomili, že hraní v takovejch podmínkách je proti všemu, naprosto to ničí úroveň tenisu a hraní je neregulérní.

Ale proč si to neuvědomili ve chvíli, kdy se během zápasu Berdycha nedalo hrát? Proč to prostě musel odnýst jenom Berdych? Murray má finále, ti dva hrají dneska a jeden hráč na to dojel nechutným způsobem. Přitom ten zápas se dal přerušit stejně, jako se dal přerušit tenhle, stejně tak se dal přesunout na další den. Ale prostě s tím rozhodnutím čekali a výsledek je, že Berdych odehrál naprosto bizarní zápas a je dom. Měli si stát za svým a nechat to ty dva dohrát, nebo měli reagovat dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko hracov ma baseballový tím??..Preco nemozu nadhadzovaci pokračovat??..To ze jeden tím odohrá 162 zapasov som naozaj nevedel, nikdy som po tom nepatral..Kazdopadne je to kolektivny sport narozdiel od tenisu, takze tá moja výtka má stále zmysel..
Reagovat
smazaný uživatel
Na hřiště nastupuje 9 hráčů v obou sestavách, celkově kádr pro MLB tvoří 25 hráčů. Hrát se takhle dá proto, že pro 8 hráčů ten sport není tak náročnej. 3x-5x během zápasu jsou na pálce a zbytek jen brání. Takže naběhaj během zápasu tak 1 km. A to se dá každej den furt dokola. Výjimka je nadhazovač, to je naopak jedna z fyzicky nejnáročnějších pozic ve sportu vůbec. Nadhazovačů má tým cca 12, z toho 5 je tzv. startujících a ty se točí v rotaci, jeden den začíná zápas druhý, druhej den začíná druhý atd. Protože by nebyli schopni odehrát dva zápasy po sobě. Cole Hamels jednou řek, že po zápase má 2 dny ruku v ledu a nezvedne ani telefon. A právě u nadhazovačů je to tak, že začnou házet, hodí cca 100x a pak 4 dny mají pauzu. Ale jakmile mají během toho jednoho dne házení pauzu, tak už nemůžou jít se rozházet znovu a pokračovat, aby si ruku neoddělali. Takže je to pro tým šílená komplikace.

Nicméně já s tím, cos psal, nesouhlasím. Právě organizátoři v baseballu jsou nesmírně zodpovědní právě proto, že se hraje zápasů tolik a daj se hrát i 2 v jeden den, takže kdyby bylo potřeba, můžou a) zápas zrušit b) zápas vůbec nezačít a přesunout ho na další den.

Že to neudělali ukazuje, že se nedělo a nemělo dít nic hroznýho. Vítr velkej, hodinovej déšť velkej, ale nebezpečí, vichřice, něco, co by ohrozilo diváky nebo hráče? Nikdy by se nezačalo hrát, protože není problém to přesunout.
Reagovat
Nola
si mimo, je som včera fandila Tomášovi, ten zápas bol nepozerateľný, v tomto s tebou súhlasím, že mal byť preložený na druhý deň

my tu aj tak nič nevyriešime, na to sú iní povolanejší..
na základe nesprávneho rozhodnutia organizátorov to tu skĺzlo do osočovania niektorých hráčov a aj žiaľ aj prispievateľov
Reagovat
smazaný uživatel
Však já vůbec neřeším, komu jsi fandila, jen ti vysvětluju, že nejde momentálně o to, jestli byl někdo někam tlačenej.

A ano, nic s tím neuděláme, ale nic neuděláme s ničím, co se v tenise děje, přesto tady o tom diskutujeme. A mně ta diskuze připadá poměrně na úrovni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si pozrel úseky vcerajšich semi (nahravam si ich v pripade svojej absencie, neznalosti výsledku a pripadnej chuti to vzhliadnut) a musim uznat, ze tie podmienky boli rovnaké..Berdych je teda pravdepodobne poskodeny, ani nie tak voci Murraymu ako Nolemu..

Prerusenie zapasu vsak napriek tomu povazujem za spravne, hoci ako organizator by som si niečo podobné na svoje bedrá nezobral..Šalamunsky by som si pockal na dazd a ukoncil to az potom :)

To s tou zodpovednostou bolo myslené s nadsazkou..Predsa len na tenistov sa mysli viac, je to individualny sport a rizika sa preberajú citlivejšie..
Reagovat
smazaný uživatel
!!! Poškozuje to úplně všechny. Zaprvý poškozuje Berdycha, že to musel odehrát, zadruhý to poškozuje druhýho finalistu, protože Murray má den volna navíc. Mělo se to prostě zrušit už během zápasu Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo nikoho prece neosocuje, normalni debata jen nektery fanousci Noleho to nepobiraji:P
Reagovat
smazaný uživatel
Po vojne je kazdy generál..Asi si mysleli,ze sa pocasie umudri, ja neviem..Proste sa to uz stalo, je to za nami..Dnes je v NY krasne a zapas zacal spravou, ze big saturday never ever finally..Spokojnost
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi díky!!! Po předchozích dvou dnech ve stylu idnesu konečně normální diskuze! Chazy, gratulace, že jsi udržel téma - dva areály na jednom místě a rozdílné řešení situace s deštěm. Je to zvláštní, to bez debat, zvlášť když oba musely mít úplně stejné (nebo velmi podobné) meteorologické informace. Každopádně pořadatelé USO udělali včera několik nešťastných rozhodnutí. Kdyby to odložili všechno na dnešek, vypadalo by to na všechny strany férověji a navíc by nabídli divákům kvalitnější tenis. Minimálně ve smyslu, že i Berdych s Andym by se mohli přiblížit v dnešních podmínkách svému maximu, včera to byla fraška, se kterou si lépe poradil technicky Andy. O odložení ženského finále na dnešek už totiž stejně bylo rozhodnuto dřív, než nastoupil David s Nolem na kurt a vzhledem k předpovědi počasí muselo být téměř jisté, že se mužské finále bude hrát opět v pondělí. Nicméně stalo se. Osobně by mi nevadilo, kdyby bylo v v budoucnu v tenise pravidlo, které pamatuje na sílu větru, která je změřitelná. Tak jako pamatuje např. na déšť, na maximální teploty apod.
Reagovat
smazaný uživatel
US Open je pre mňa ako GS najhorší, nielen z pohľadu diváka, ale aj organizácie turnaja - prvé kolo trvá tri dni, hlúpa sobota, tradičná nepriazeň diváka, k tomu tradične "tupí" americkí organizátori plus najnovšie radikálne spomalenie povrchu na Ashe Stadium ...

Australian Open strčí všetky ostatné GS do vačku. Perfektné počasie, aj organizácia, slušní diváci, strechy na najväčších kurtoch v prípade obrovského tepla alebo dažďa ... jediné mínus sú tie ohňostroje, ktoré tam majú každý rok, ale to je fakt maličkosť.

Roland Garros je takisto náchylné na počasie, hoci menej ako US. Historicky znamená samozrejme menej ako Wimbledon, no a čo sa týka organizácie, typickí Francúzi ... aspoňže tam bude strecha, trošku to pridá na kvalite celého turnaja.

Wimbledonu stúpol kredit po pridaní strechy, ale stále ma ruší "prvá nedeľa v týždni" kedy sa nehrá. A takisto ma ruší aj pomalšia tráva, inak čo sa týka organizácie nemám čo vytknúť.

Môj osobný rebríček GS s ohľadom na spomínané faktory -
AO - W - FO - USO.
Reagovat
J.M.
Tak on se u každého z nich najde nějaký kaz...

Za mě třeba na AO jednoznačně ten velmi pomalý povrch, který zavedli od roku 2008. Pomalý, fyzicky (i divácky) vysilující tenis dohromady s velmi horkým počasím podle mě není dobrá kombinace.

French Open má problém s tím, že je areál maličký (nejmenší GS turnaj) a nemá kam růst. Problém je i s historickým okolím, které je sice atraktivní, a podle některých i tím jediným, co ještě stále zuby nehty drží Roland Garros grandslamový status, na který si už brousí zuby Asie, ale přináší to i ta nutná omezení. Jako třeba absenci světel.

Wimbledonu by prospěla tráva jako v Queen's. To je podle mě nejlepší tráva, jaká existuje. Vypadá výborně (i ke konci turnaje), má herní vlastnosti jako tráva (na rozdíl od wimbledonské zelené antuky, respektive písku), tenis je na ní atraktivně rychlý, ale ne příliš rychlý.

US Open kdysi bývalo mnohem lepší (pro mě kdysi i nejatraktivnější), i s tím blázincem kolem, ale v posledních letech drasticky klesla úroveň a kredit sportovní i morální. I američané v hledišti se trendu přizpůsobili a jsou tupější a zdegenerovanější než kdy předtím To, jak třeba reagují na rozhovory hráčů, je stádní primivismus toho nejhrubšího zrna.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyčítať Austrálii ohňostroje počas ich národného sviatku nie je celkom fér, dokonca mi to príde bezočivé :))

J.M - Azia si moze brúsit zuby kolko chce, odobratie grandslamového statusu Parížu je absolútne neaktuálne a myslím, že sám to vies..Areál je síce maličký, no samotní Francúzi su okamžite pripravení presunút turnaj na opačný koniec mesta v modernejšom prevedení..Jedným z dovodov, prečo nie je sťahovanie na pláne je aj historická hodnota, samotní hráči sú proti..Chcú mať najnáročnejší Grandslam tam, kde ho mali doteraz..
Reagovat
smazaný uživatel
A este, co sa mojho rebrička týka..Je to všetko velmi tesné, až pritesné..No vždy sa najviac teším na Austráliu..Už len z toho dovodu, ze prichadza po dlhej tenisovej odmlke akoby z ničoho nič, sprevádzajú ju tak velké očakávania, no zároven so sebou prináša určité otazniky..

Pred ostatnými GS je vždy niekolko masters, takže fanúšik nepociťuje taký tenisový deficit, nie je tak natešený..Preto je u mna Australia TOP..Nasleduje Paríž a NY..Wimby mi s tym svojim bum bum tenisom nikdy nevoňal, ale ako spestrenie dobré..
Reagovat
Heather_Fedex
lepe bych to nenapsala ;)
i to poradi gs je u me podle oblibenosti stejne
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě Paříž, Austrálie, dlouhá pauza New York, ještě delší pauza Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by přerušovali první semifinále? Přeci jim to šlo jak mělo. Tomáš by nepřitáhl na finále tolik lidí jako Andy. Vsadím se, že kdyby Tomáš ten 4. set vyhrál tak by se zápas přerušil, aby se Andy mohl oklepat do dalšího dne. Tuhle moji teorii jenom potvrzuje přerušení druhého semi, přeci nemůžou dovolit, aby byl ve finále David, ne? Bože chraň! Co lidi neudělají pro peníze.. neuvěřitelné..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže přerušujeme zápasy proto, aby se do finále dostal hráč, kterýho tam chceme a US Open vydělalo tolik, kolik má? Moc pěkný.
Reagovat
J.M.
On už vydělat tolik kolik má asi nemůže kvůli odložení na pondělí. Spíš jde o to minimalizovat ztráty.

Ale bylo to hezké - na turnajích často bývá zvykem, že se zápas přeruší nebo odloží na další den po nějakém milníku, jako po skončení setu. Tady už k ukončení setu chyběl gem, servis Davida na vítězství v setu, a najednou se prý musí kurt "urychleně vyklidit" kvůli bezpečnosti. A to, jak se ve skutečnosti "urychleně evakuoval", s tím jak na něm diváci i hráči v pohodě zůstávali, věnovali se autogramiádě, za laxního přihlížení hochů z dozoru, byl asi jasný důkaz toho, že to tornádo se na Arthura valilo tak rychle, že by toho Davida opravdu, ale opravdu nemohli nechat ten set doservírovat. To bylo fakt akutní.

Ono je to asi nakonec stejně jedno, včera by sice ten první set vítězně doservíroval skoro stoprocentně, dnes bude mít menší šanci, ale asi se mu to povede taky, dva brejky nepustí. A další tři sety asi prohraje tak jako tak.

Tak jen doufám, že supersobota už nikdy víc.
Reagovat
Chrenda
Přesně tak. A Toma v tom nechali vyrochnit. Se divím, že víc neprotestoval a nezkusili oba odmítnout pokračovat v zápase. Ale Andymu to vyhovovalo víc, tak by se asi nepřidal!!
Reagovat
J.M.
No, já si myslím, že by se i přidal, respektive by tomu nebránil. Na tiskovce říkal to, co je i v článku a ještě víc, a to říkal po výhře, kdy to říkat nemusel nebo to mohl zlehčovat. Ale spíš si myslím, že oba věděli, že to nemá cenu ani zkoušet.
Reagovat
Malda
Ale no tak pánové...pokud David takovou formu, ze Novaka porazí, tak ho porazí i dnes. Rozhodně bych kvůli necelému prvnímu setu nesoudil, že by to David vyhrál. Jinak souhlas, že je to nespravedlivé(vkůli Andymu a Tomášovi no a samozřejmě hlavně Davidovi).
Reagovat
smazaný uživatel
vyradi dneska, za 14 dni budu v NY ja, tak doufam ze zadne uz tam neprijde, jinak je me v v tomto SF samozrejme vice sympaticky spanel. Co se tyce finale, tak budu tak jako tak prat Andymu.
Reagovat
J.M.
Já jsem nikdy nebyl zastáncem rušení zápasů kvůli něčemu jinému než déšť nebo tma, ale tady jsem změnil názor. Takhle nehratelné podmínky jsem ještě nikdy neviděl. Tohle nebyl tenis. I britští komentátoři doslova říkali, že to je fraška. Novak nebyl schopen trefit kurt, a Berdych často ani míček, když mu hodněkrát úplně odletěl od rakety. Naprosto nicneříkající zápasy, kde vyhrává vítr a hráči jsou jen kulisy. Za hratelných podmínek by to vypadalo úplně jinak, a dost pravděpodobně i výsledkově.

Jinak i mně přijde velice zajímavé, že blížící se tornádo (dostatečně pozvolna se blížící na to, aby hráči na kurtu v pohodě rozdávali autogramy a nikdo je nikam nehonil) najednou přinutí pořadatele okamžitě přerušit zápas gem před možnou ztrátou setu šampiona s odůvodněním, že hráči se musí "okamžitě evakuovat". Chápu, Ferrer ve finále, to by bylo... Ještě že jim hrozící komerční ztráty skrze sledovanost nezvýšil Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že bez větru by to vypadalo výsledkově úplně jinak. Murrayho přece herně předčí kdekdo že jo?
Reagovat
Jardus
Objektivně by musel i největší, ale rozumný, fanoušek Murrayho napsat, že by ho Berdych potrápil víc. Vždyť se podívejte ještě jednou na záznam, fraška zápas. A ne nejsem Berdychův fanoušek, absolutně ne
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc nic neříkající. Mně to řeklo teda dost. A v taky mě to v mnhoa věcech utvrdilo.
Reagovat
J.M.
Jardus: bylo absolutně evidentní a jasně viditelné, že minimálně polovinu zápasu nebyl Berdych schopen kvůli větru zahrát normální úder. vrcholnou ukázkou byl třeba jeho první servis o rychlosti nějakých 110-120 km/h. Ano, ten zápas by za hratelných podmínek vypadal úplně jinak. Hlavně by se hrál tenis.

Mutademus: Jsou tři druhy fanoušků. Fanoušci, fanatičtí fanoušci, a blbí fanatičtí fanoušcci. Ty se zatím projevuješ jako nejblbější Murrayho fanoušek, jakého jsem kdy viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možný, ale od takového ňoumy mě to fakt neštve. :D
Reagovat
Mayo
strč si niekam tie tvoje keby keby...pre oboch boli podmienky rovnaké...takže tak niekto nevie stráviť berdychovu prehru asi ako vidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš řek, že ho žere, že hráč o kterym prohlásil, že než on je herně lepší kdekdo postoupil do finále GS. Opravdu odborník...
Reagovat
Mayo
no kdekdo lepší a pritom je vo finále v 3 po sebe idúcich veľkých turnajoch ...fakt zaujímavá teória :P
Reagovat
J.M.
"Kdyby" v tenise platí jako všude jinde. Pokud je například někdo servisman, který má hru založenou na podání, pak je pro něho jistě daleko větší hendikep to, když nemůže pořádně podávat, než pro hráče, který na servisu svoji hru nestaví. Podmínky byly i nebyly pro oba stejné. Tomášově hře uškodily daleko víc, nemohl hrát to, na čem jeho hra staví - podání a tvrdé údery. Musel se většinu zápasu zuby nehty držet v té urputné pinkané, a to prostě není jeho hra. A mimoto - když se na chvíli vítr trochu zklidnil, jako ve druhé půli 4. setu, pak najednou Murrayho přehrával. To je náhoda...

Na jiném serveru jsem četl velmi přiléhavé přirovnání - když půjdeš někam v absolutní tmě se slepcem, můžeš si taky zkusit říct, že tma je pro oba stejná, máte stejné podmínky...
Reagovat
smazaný uživatel
primárně by takové turnaje jako jsou grandslamy měly mít aspoň na jednom kurtu střechu a nebylo by co řešit
Reagovat
Heather_Fedex
takze na 2. semi muzu mohu akorat tak zapomenout. o finale ani nemluve.
Reagovat
Jardus
Nepřijde vám to trochu zvláštní? Murrayho s Berdychem necháme dohrát - aby Murray vyhrál. Ale jak Djokovic prohrává, tak radši přerušíme. Nasvědčuje to podle mě tomu, že pořadatelé chtějí finále Murray - Djokovic. Nebo se mezi těma 15 minutami od konce prvního semifinále zvedl vítr tak, že najednou nešlo druhé semifinále dohrát? Možná jsem paranoidní, ale je to divný
Reagovat
LubosZabloudil
Něco na tom každopádně je. Ještě bych pochopil, kdyby druhé semifinále vůbec nezačalo, ale po 20 minutách se počasí a zprávy o tornádu snad nemohli tolik změnit.
Reagovat
Nola
tá posledná veta nemá chybu...
organizátorom turnaja môže byť ukradnuté kto vyhrá ten duel... ak si sledoval 1. semi, tak si určite registroval, že 2.semi bude možno presunuté na iný kurt, finále žien sa odkladá a vôbec nie je isté, či sa druhé semi dohrá
Reagovat
smazaný uživatel
Prej "aby Murray vyhrál"... :D

Ne já už radši nic neřikám...
Reagovat
gigin
Původně chtěli pořadatelé finále Federer - Djokovič. Ale jak Rožér nepochopitelně vypadl, tak přišel na řadu plán B - finále Murray - Djokovič. Věděli, že pro Berďovu hru je vítr pohroma, tak to tam rozfoukali na plný pecky a vyšlo jim to. Jenomže se jim to vymklo z rukou a nemohli to zastavit. Což byl průser, páč Djokovič vítr taky nesnáší. Tak zapli turbo a přihnali tornádo, aby byl zápas přerušený.
Reagovat
smazaný uživatel
On když vyhraje, tak to bude kvůli větru, nebo kvůli tomu, že měl den navíc, nebo že má luck a přehraje ho kdekdo. Na tom jsem si zvykl už.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo že měl soupeř nespravedlivý chyby nohou...:D
Reagovat
a.magerova
No díkybohu, že plán A zhatil Berdych, alespoň je Roger nyní nevinen ... :-)))
Reagovat
dadaft
přesně.
Reagovat
Jardus
Ale tak kdyby to semifinále aspoň vůbec nezačalo, vždyť museli mít předpověď počasí... Aspoň by nevznikly takovéhle spekulace.
gigin: Ale no tak nepřeháněj :D vždyť jsem psal, že jsem asi paranoidní a mimochodem trochu opilej. Ale mě je to fuk k utkání Djokovic - Ferrer jsem počítal s tím, že postoupí Djokovic, takže nic proti tvýmu oblíbenci, jen mě to tak napadlo.
tomasinho: Mi neříkej, že by ho Berdych nepotrápil víc, kdyby nefoukalo. Nejsem žádnej Berdychův fanoušek, některý zápasy ho přímo nesnáším. Jen je mi prostě divný, proč to jedno nechvájí dohrát a to další za chvíli přeruší
Reagovat
gigin
Ty se nech !! Stejně ten větr šel ze Švajcu !!
Reagovat
freeteepek
Už dlouho jsem se tak nenasmál! Paráda!
Hele, já myslím, že i ty letadla na kurtem měly nějakej utajenej smysl-)
Reagovat
gigin
To si piš, že měly smysl !! Všechno má svůj smysl !! :DDD
Reagovat
a.magerova
Neměli jsme důvod cokoli švýcarského posílat za velkou louži!!!
Ale už jsem se těšila na tu domluvenou švédskou trojku a jestli mi to teď Nole zhatí, tak budu hledat náhradu....
Reagovat
smazaný uživatel
http://pics.lockerz.com/s/242608185

Už se to blíží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist