Dokonáno - Rotterdam ztratil i posledního nasazeného hráče

21. 2. 2008, 22:02
Aktuality 0
Na halový turnaj v Rotterdamu nebude žádný z nasazených tenistů vzpomínat v dobrém. Už v prvním kole vypadl Baghdatis, Ferrero, Južnyj a Robredo. A v dnešních duelech o postup do čtvrtfinále neuspěli zbylí nasazení hráči; Ferrer, Berdych, Davyděnko a nakonec prohrál i nejvýše nasazený Rafael Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal - v Rotterdamu v roli turnajové jedničky zklamal

Přitom světová dvojka začala zápas lépe. Španělský tenista vyhrál 6-3 a zdálo se, že v cestě za titulem mu těžko někdo zabrání. Ale Ital Seppi se nevzdával. Cítil, že je dnes Nadal k poražení a dal do utkání všechno.

A vyplatilo se. Španěl se trápil na podání, když dal pouze jedno eso a udělal dvě dvojchyby. A na soupeřův servis recept nenašel - na returnu uhrál pouze 26% míčků. Seppi tak nakonec zaslouženě vyhrál další sady 6-3 6-4 a poprvé porazil Rafaela Nadala, když před tím dvakrát neuspěl. Italský tenista tak v Rotterdamu dokonal překvapení na úkor nasazených hráčů a dal si krásný dárek k dnešním 24. narozeninám. "Myslím, že lepší dárek jsem si dát nemohl," neskýrval Seppi pozápasovou radost. "Byl to asi můj nejlepší zápas, skvěle jsem servíroval," dodal čerstvý čtvrtfinalista, který se o postup mezi nejlepší čtyřku porve s vítězem duelu Söderling - Verdasco.

Dnes odpoledne v jiném španělsko-italském souboji uspěl opět outsider z Itálie - Simone Bolelli si poradil s třetím nasazeným Davidem Ferrerem. V druhém kole skončil i Berdych a Davyděnko.

ATP Rotterdam - výsledky 4. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Haase (Hol) - Berrer (Něm) 5-7 6-3 6-3
Seppi (Itá) - Nadal (1-Špa) 3-6 6-3 6-4
Karlovič (Cho) - Berdych (5-ČR)
Llodra (Fra) - Davyděnko (2-Rus) 7-5 6-3
Zverev (kval.-Něm) - Ferrer (3-Špa) 6-2 7-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Aspelin/Knowle (Švé/Rak) - Nadal/Robredo (Špa) bez boje
Kohlschreiber/Južnyj (Něm/Rus) - Fyrtsenberg/Matkowski (Pol) 7-6(6) 7-6(5)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist