Dojde mi to asi až za pár hodin, řekla Hradecká po výhře nad Ivanovičovou

19. 1. 2015, 08:30
Aktuality 22
Jen pár hodin po začátku turnaje se grandslamové Australian Open dočkalo velkého překvapení. Postarala se o něj česká tenistka Lucie Hradecká vyřazením páté nasazené Srbky Any Ivanovičové po výsledku 1-6 6-3 6-2.
Profily hráčů
Lucie Hradecká (© Česká sportovní)

"Jsem přešťastná," řekla na tiskové konferenci Hradecká, 142. hráčka světa, která se do hlavní soutěže v Melbourne prodrala z kvalifikace. "Pořád tomu nemůžu uvěřit. Asi mi až za pár hodin dojde, že jsem ve druhém kole a porazila jsem Anu."

Devětadvacetiletá pražská rodačka loni hrála jen tři turnaje okruhu WTA ve dvouhře a výsledkově strádala. Na hlavním dvorci Roda Lavera se nezdálo ani po první setu, který s Ivanovičovou prohrála jasně 1-6, že by mohla zvítězit.

Lucie Hradecká "V prvním setu jsem byla strašně nervózní. Ten kurt mi přišel strašně veliký a nemohla jsem se do něj trefit," řekla Hradecká. Před druhou sadou si řekla, že nemá co ztratit. "Horší už to být nemůže. Pojď do každého míče a uvidíme," uklidňovala se.

Ve druhé hře druhého setu získala brejk, zvýšila na 3:0 a načala obrat. Možná jí k němu pomohlo i to, že už měla z kvalifikace za sebou tři zápasy. "Každý zápas je jiný, ale určitě jsem byla rozehraná, cítila jsem míč. Proti Aně to ale bylo na velkém stadionu něco jiného, ale jsem moc ráda, že jsem to zvládla."

V rozhodující sadě Hradecká povolila favoritce jen dvě hry a mečbol využila díky chybě Ivanovičové, která poslala míč do sítě. Oplatila tak Srbce porážku pět let starou z Wimbledonu, kde tehdy nevyužila dva mečboly. "Tenkrát mi to uteklo, ale teď jsem si řekla, že mečbol už proměním a povedlo se," smála se Češka.

V aréně Roda Lavera hrála podruhé v kariéře, ale poprvé se představila ve dvouhře. Navíc si z prohraného finále mixu v roce 2013 moc nepamatovala. "Měla jsem tenkrát horečku," vzpomínala. Utkání s Ivanovičovou a krásný kurtu si v hlavě určitě uchová. "Jsem tak šťastná, že jsem hrála dobře," řekla.

O premiérový postup do 3. kola v Melbourne bude hrát proti Slovince Poloně Hercogové. "Na další zápas nemyslím, ten je až ve středu. Teď si užívám tuhle chvíli," řekla Hradecká. "Jsou dvě hodiny po zápase a já se pořád směju."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
FulnekUltras
Nenech si to hlavně moc uhnízdit v mozečku - a můžeš dojít daleko... ;-)
Reagovat
gedzitka
"Ten kurt mi přišel strašně veliký a nemohla jsem se do něj trefit"

Moc hezká věta :-D
Reagovat
blixa
Contradictio in adjecto :D
Reagovat
babolat.cz
zas to vítězství nepřeceňuj. Co ti jako dojde? Kdybys vyhrála celý turnaj, tak neřeknu. Takových překvapení je na GS plno. Tak se raději soustřeď na debl.
Reagovat
freeteepek
Lucka ten zápas začala fakt hrozně. Měla štěstí, že se Ana ve druhém setu sesypala. Ona viděla, že chybuje a přestala být tolik nervózní. Ve třetím setu se pak karta obrátila:-)
Reagovat
slacker
doufam ze ti to ani nedojde. prilis moc premysleni skodi a nastane klasicky efect po viteztvi nad favoritkou, prohra s outsiderkou v dalsim kole.
Reagovat
jirkaS
lůca š = zklamání :_-(
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo. Lucka Š je aut????
Reagovat
Empe
Z výhry Lucky mám velkou radost, i když mě to stálo týmovou jedničku pro Fantasy. :D Výhru jsem jí moc přála, i když jsem věřila maximálně v jeden set. Každopádně doufám, že teď vyhraje i další zápas a povzbudí ji to i do deblů. A že Lucka Š. ji napodobí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhru Lucky jsem upřímně čekala, myslela jsem si ale, že Anu smázne ve dvou setech a bude to ještě větší bomba. Každopádně i výhra ve třech je úžasná. Snad Lucka ještě aspoň jednu výhru přidá a přenese si pohodu i do debla s Andy. :)
Reagovat
tommr
to si byla na TP možná jediná kdo výhru Lucky čekal ... :)
Jinak taky doufám, že si Lucka tu pohodu ze singlu přenese i do deblu ve kterým má přece jen mnohem větší šance na nějakej velkej úspěch ... :)
Reagovat
Fandina
Já jsem sice výhru nečekala, ale přála jsem jí to. Jen mě celkem překvapilo, že Lucka tak neranařila, jako dřív, ale od druhého setu se celkem zlepšovala jak na podání, tak na returnu i na síti. Ana dost chybovala, ale Lucka i tak měla dost dobrých momentů. A je dobře, že vyhrála, přece jenom byla 41 na světě a hlavně předloni byla dost nemocná. Takže super. Jen tak dál.
Reagovat
pepin
Tak viděla jsi fotky holek z večírku před AO? Pasovali Petru za největší šelmu a dračici v černém, ale marfuši šaty za celkem nudu a, že prý jsou studené jak ruská zima. /já bych dodal jak studený ruský čumák/.
Reagovat
Fandina
Viděla. Petra byla úžasná a jak zhubla, tak jí to ještě víc sedne, navíc v černé, úžasné. Marfuša se mi tam nelíbila. Dneska se mi líbily její červené šaty, v kterých hrála, ale tam v těch rozevlátých šatech nebyla nijak úchvatná.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria byla moc krásná a samozřejmě i originální, jako vždycky.
Reagovat
PetaM
Já jí taky věřil, proto jsem včera psal, ať si Ana už kupuje letenku :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
já teda nemůžu říct, že bych jí úplně věřil, ale přeci jenom, zrovna v tomto zápase se to překvapení nabízelo.
A zítra to může být ještě zajímavější. Caro hraje s mladou talentovanou Townsand, pak těžko říct, co čekat od Sereny.. no a Petra by měla být tradičně porazitelná. Jediná hráčka z top 8, u které bych byl fakt hodně překvapený, kdyby zítra rupla, je Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro by to měla dát. Letos v Aucklandu proti Taylor vyhrála, i když ten 2. set musela otáčet...
http://www.livesport.cz/zapas/vk8qmaNN/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
smazaný uživatel
Caro musí vyhrát, dala jsem si ji do fantasy. Už i tak se mi tým WTA hroutí. :D
Na Petru jsem zvědavá. Naposledy jsem viděla její zápas na AO s Mashou v semi 2012. Zítra by mělo být "Wimbledonský" počasí, tak snad...
Reagovat
smazaný uživatel
Bacha na to! Už podruhé u tebe pozoruju určité prorocké schopnosti. Poprvé to bylo loni před zápasem Kiki Mladenovic proti Lucce Šafářové ve Washingtonu... Možná by sis měl někdy vsadit. :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=814216796577
Reagovat
PetaM
Občas mám takový záchvat, ale není to moc často. Proto nesázím :D
Reagovat
PetaM
Navíc ... Nedokázal bych vsadit. Na to je mi peněz moc líto :D I když jsem to věděl z velké části, tak bych na Lucku prostě nevsadil. Protože známe holky z WTA ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist