Do wimbledonského finále postoupily obě sestry Williamsovy

3. 7. 2008, 20:14
Aktuality 3
Obhájkyně loňského vítězství Venus Williamsová postoupila posedmé v kariéře do finále wimbledonské dvouhry. Místní čtyřnásobná šampionka porazila v dnešním semifinále 6-1 7-6 Rusku Jelenu Dementěvovou a v sobotu se o titul utká s mladší sestrou Serenou. Té se bude snažit oplatit finálové porážky z let 2002 a 2003.
Venus Williamsová a její sestra Serena (vpravo) si v sobotu proti sobě již potřetí zahrají wimbledonské finále

Osmadvacetiletá Williamsová dominovala duelu s Dementěvovou především v prvním setu, kdy vyhrála čtyři gamy, než se Rusce poprvé podařilo udržet servis. První sadu získala bývalá světová jednička hladce 6-1, a i když jí byla pátá nasazená následně vyrovnanější soupeřkou, díky výhře 7-3 v tie-breaku si Venus zahraje o svůj sedmý grandslamový titul.

Venus se ve finále ženské dvouhry už potřetí v historii utká se svou mladší sestrou. Serena Williamsová napodobila několik hodin starý postup sestry Venus a ve dvakrát přerušeném semifinále porazila 6-2 7-6 Číňanku Jie Zheng, jež o kolo dříve vyřadila Nicole Vaidišovou. 

Obě dosavadní finále sester Williamsových vyhrála Serena, radovala se v letech 2002 a 2003. Více wimbledonských titulů má však Venus - na londýnské trávě triumfovala celkem čtyřikrát. Otec Richard Williams prý finálový souboj svých dcer vidět nechce.

Serenu s Venus navíc zítra čeká společné semifinále ve čtyřhře. O postup do finále se utkají s nenasazenou francouzsko-australskou dvojicí Dechyová/Dell`Acquaová.

Výsledky - Wimbledon:
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (7-USA) - Dementěvová (5-Rus.) 6:1, 7:6 (7:3)
S. Williamsová (6-USA) - Čeng Ťie (Čína) 6:2, 7:6 (7:5)

 

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil, Luboš zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
williamsove su vypocitave mrchy.to ze su vo finale je zhoda nahod.Malo koho poznam kto ich berie.Tak isto ako Hantuchovu.Take veci sa deju.normalne.Skoda, to skodi sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tý expresní zprávě o dešti ve Wimbledonu,nepíše se náhodou dvorci měký i?
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě jí,aby toho nebylo málo doplní Serena
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist