Do Ostravy dorazili zatím jen Štěpánek s Rosolem

26. 1. 2014, 15:49
Aktuality 14
Bez semifinalisty Australian Open Tomáše Berdycha dorazil dnes tým českých tenistů do Ostravy k utkání prvního kola Davisova poháru proti Nizozemsku. Sedmý hráč světa by se k výběru kapitána Jaroslava Navrátila po návratu z Melbourne a krátké aklimatizaci měl připojit v pondělí.
Radek Štěpánek (© daviscup.com)

Obhájci prvenství z minulých dvou let se v Ostravě před víkendovým soubojem objevili zatím v neúplném složení pouze s Radkem Štěpánkem a Lukášem Rosolem. Vedle Berdycha postrádají také nejmladšího člena týmu Jiřího Veselého, který ještě v sobotu v semifinále challengeru v Heilbronnu svedl neúspěšnou bitvu s Němcem Peterem Gojowczykem.

"Tomáš Berdych má po příletu dneska volno a přijede v pondělí spolu s Jirkou Veselým. Oba už by měli absolvovat pondělní odpolední trénink," řekl novinářům Navrátil, který se po zdravotní indispozici v závěru uplynulého roku znovu v plné síle vrátil k daviscupovému týmu.

Úvod pobytu českých tenistů na severní Moravě bude podléhat přísnému zdravotnímu režimu. Při přechodu z australských veder do českých mrazů se organismus hráčů musí vypořádat s extrémním poklesem teplot až o 50 stupňů Celsia. "Pro tělo je to šok, ale nezažíváme to poprvé. Máme s tím zkušenosti, musíme doopravdy dávat pozor, jakákoliv viróza by byla obrovské oslabení. Budu se pohybovat jen mezi hotelem a halou," řekl Štěpánek.

Navrátil nechce proti Nizozemsku vůbec taktizovat. Zápas pravděpodobně navzdory náročnému programu rozehrají Berdych a Štěpánek. "Chtěli bychom se se soupeřem vypořádat co nejrychleji, tyhle záměry oba kluci vždy plnili. Teď je ještě těžké říkat, kdo bude hrát, ale Tomáš je jednička," řekl Navrátil.

Vstřícnost a zájem obou českých opor o pokračování v daviscupovém výběru mu udělala radost. Po finálovém triumfu v Bělehradě prý nikoho nepřemlouval. "Radek hned chtěl. Jediná otázka byla u Tomáše Berdycha, který toho za jedenáct let udělal pro český tenis strašně moc, a kdyby si chtěl odpočinout, nikdo by se nemohl divit. Ale o to je to cennější, že se rozhodl a chce dále pokračovat," řekl Navrátil.

Nizozemsko bude českým tenistům vzdorovat v čele s Robinem Haasem (45.). K němu kapitán Jan Siemerink nominoval Igora Sijslinga (73.), Thiema de Bakkera (145.) a šestnáctého deblistu světa Jeana-Juliena Rojera. "Haase a Sijsling jsou nenápadní kluci, hráči, kteří jsou v hale lepší než na antuce. Nebudou mít co ztratit. Ale všechno je na naší straně, vybírali jsme povrch a chceme přes ně přejít," řekl Navrátil.

Trofej, o niž budou znovu bojovat, čekala na české tenisty na ostravském nádraží. Štěpánek hned kontroloval, zda je v ní zasazen štítek s posledními vítězi. "Je to všechno v pořádku a bez chyb," usmál se. "Já jsem ve finále chyběl a o to více se na utkání s Nizozemskem těším," uvedl Navrátil, kterého kvůli zdravotním problémům v Srbsku zastupoval Vladimír Šafařík.

Duel českých tenistů s Nizozemskem se od pátku do neděle uskuteční v ostravské ČEZ Aréně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Torresek
Poďte kucííí kde jaký světový hráč na to mr*á a jenom naši borci tam budou hrát do umření :D :D
Reagovat
tommr
už je k dispozici i los z Pattayi:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/303/MDS.pdf
z našich tam budou hrát Andrea Hlaváčková a Karolína Plíšková. Andrea si zahraje i debla spolu s Medinou Garrigues ... :)
Reagovat
Jan
Horší bude, když nebude Berdych hrát v dalších kolech, zvláště, pokud by vypadlo Srbsko a Španělsko. To by bylo záhodno, aby ho Černošek a Navrátil ještě přemluvili.
Reagovat
tommr
z vyjádření Navrátila se zdá, že Tomáš bude taky pokračovat ... :)
Reagovat
VlS
postupují všechny tři holky do závěrečného kola ( Petra Cetkovska, Kris Plíšče i Barča) . Vypadla tak zatím jen Lucka Hradecká s Barčou.
Reagovat
horska.kraslice
Petro, Kristíno, Báro, paráda! Jen tak dál!
Reagovat
gedzitka
Koukala jsem, že Petra Kvitová je přihlášená i do čtyřhry s Dani Hantuchovou. V prvním kole je čeká Cornet/Garcia. Teda Petra letos má na tu Cornetovou ale štěstí...v Sydney spolu nehráli jen proto, že Cornet nepřelezla první kolo, teď se můžou opět potkat ve druhém kole a navrch ještě ten debl...
Reagovat
tommr
byl bych radši kdyby Cornetová ani tentokrát nepřelezla to první kolo. Na HC jí sice Petra porazila, ale bylo vidět, že jí její hra moc nesedí. S Rybárikovou by to měla Petra nejspíš jednodušší ... :)
Reagovat
VlS
No jestli máme mít strach z Alize, tak nám nemusí dělat starosti postaveni. Petry v desítce.
Reagovat
tommr
první zápas na každým turnaji je pro Petru vždycky kritickej. Čím slabší soupeřku dostane tím líp ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže často bývá to, že se Petra s papírově slabšími soupeřky nejvíc trápí, tak nevím, jestli je to zrovna výhoda :)
Reagovat
PetaM
"Čím slabší soupeřku dostane, tím líp."? :D :D Neumím si moc představit slabší soupeřku na AO, než jakou dostala :D Petra by měla jít hned ze začátku na ty nejlepší. Já bych jí napařil první kolo hned s Mášou :D :D
Reagovat
babolat.cz
Berďa má sice nárok na odpočinek a já mu ho přeji,ale s Rosolem vypadneme v 1.kole. Co pak?
Reagovat
VlS
No, kdyby se to stalo, tak budeme vypadnutí a nebudeme zde muset řešit, jestli má Tomáš hrát, nebo jestli má právo se na to už vykašlat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist