Djokoviče čekání nerozhodilo, je ve čtvrtfinále

1. 6. 2016, 14:42
Aktuality 13
Novak Djokovič zůstává na Roland Garros i po dnešku v boji o trofej z antukového grandslamu. Nejlepší hráč světa si ve čtyřech setech poradil se Španělem Bautistou, postoupil do čtvrtfinále a v tenisových výdělcích překročil jako první hranici 100 milionů dolarů.
Novak Djokovič (© FFT)

Zápas Novaka Djokoviče s Robertem Bautistou byl jedním z těch, které na French Open hodně ovlivnil déšť. Ten oba tenisty pustil na kurt až včera a po prvním setu, v němž Djokovič třikrát ztratil servis, se zdálo, že by se v utkání mohlo zrodit velké překvapení.

Kvůli dešti ale oba hráči museli zpátky do šatny a po návratu začal favorit zápas otáčet. Djokovič získal druhý set a ve třetím se dostal do vedení 4-1, když bylo utkání znovu přerušeno.

Dnešní dohrávku Novak Djokovič zvládl, i když čtvrtou sadu musel otáčet. Bautista se v ní dostal do vedení 4-2; vzápětí ale o náskok přišel, v jedenácté hře znovu ztratil servis a první tenista světa poté zápas ukončil.

"Byla to fyzická i mentální bitva, jsem rád, že už je za mnou," radoval se v rozhovoru na kurtu Djokovič, který postoupil do svého 28. grandslamového čtvrtfinále v řadě.

Díky dnešnímu vítězství Srb také překročil jeden důležitý milník. Postupem do čtvrtfinále si v Paříži vydělal už 294 tisíc eur a stal se prvním tenistou v historii, který na prize money získal v kariéře přes 100 milionů dolarů.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (7-ČR) - Ferrer (11-Šp.) 6:3, 7:5, 6:3
Djokovič (1-Srb.) - Bautista (14-Šp.) 3:6, 6:4, 6:1, 7:5
Goffin (12-Belg.) - Gulbis (Lot.) 4:6, 6:2, 6:2, 6:3
Thiem (13-Rak.) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:7 (2:7), 6:1, 6:4
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (2-Brit.) - Gasquet (9-Fr.) 5:7, 7:6 (7:3), 6:0, 6:2
Wawrinka (3-Švýc.) - Ramos (Šp.) 6:2, 6:1, 7:6 (9:7)

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Až na třetí set, který ovlivnila dešťová pauza byl duel s Bautistou těžkým utkáním, jak sám No1e okomentoval, po fyzické a psychické stránce. Rychlonohý Bautista Djokovi zatápěl i v dlouhých výměnách, což v zápasech Novaka nevidíme často. Na GS je dobré si projít i takovým typem zápasu, hráče usilujícího o triumf tak prověří.
Jak již článek informuje, tímto zápasem No1e pokořil hranici 100 mil. $ vydělaných na turnajových odměnách. Navázal tak na Roda Lavera (jako první profesionál legendární rodák z Rockhamptonu vydělal 1 mil. $) a Johna McEnroa (první překonal hranici 10 mil. $).
Čtvrtá překážka na cestě za Pohárem mušketýrů pokořena, další na řadě je Berdych. Snad No1e vyhraje bez větších problémů. Idemo majstore!
Reagovat
tommr
a já zase doufám, že tentokrát se stane zázrak a Tomáš Djokovice konečně porazí. Na French Open k tomu má nejlepší příležitost ... :)
Reagovat
Marduch
A tentokrát by se mohl Tomáš i konečně do zápasu slušně vyhecovat, protože je potřeba Valverduovi jaksepatří ukázat, že dokáže mít výsledky i bez jeho herních plánů ;)
Reagovat
tommr
no motivaci Tomáš určitě postrádat nebude. Důležitější spíš bude, aby mu chodil servis a aby se zbytečně nerozklepal pokud by se proti Djokovicovi dostal do slibnýho vedení ... :)
Reagovat
adalv87
to je i můj názor,Djokovic dokázal prohrát i s níže postavenýma
Reagovat
spaniel
Finanční rekordy nemají žádnou hodnotu. To už bys mohl vědět.
Reagovat
Kozoroh
Mně šlo především o fakt, že No1e jako první na turnajových odměnách vydělal devítimístnou částku, posunul tak rekord o jednu cifru výš, čímž napodobil Lavera a McEnroa.
Reagovat
Kozoroh
Je to vratký rekord, dozajista o něj No1e jednou přijde (možná ho o něj připraví Thiem nebo Gyros :D). Jsou samozřejmě důležitější mety vyvyšující historický odkaz tenisty-šampiona, jakým No1e je.
Reagovat
George_Renel
Jsi sice posedlý rekordy, ale toto není rekord, neboť nelze poměřovat nepoměřitelné. Poměřit můžeš třeba počty vítězných GS.
Odměny těžko. Je totiž rozdíl kolik bral za RG Kodeš a kolik bude brát letošní vítěz. A to ne malý.
Údaj o vyhraných penězích je v historickém kontextu pouze údajem statistickým.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi a doufám, že proti Tomášovi zopakuje dnešní výkon :)
Reagovat
peggy
Novaku,prosim vykanarkuj namysleneho Berdycha a turnaj vyhraj za Rafu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Za Rafu :D :D :D Sice nevím, komu Rafa přeje titul z Paříže, ale vím, komu ho 100% přeje nejmíň.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist