Djokovič zvládnul dohrávku s Murraym a postoupil do finále

6. 6. 2015, 14:11
Aktuality 86
Novak Djokovič si potřetí v kariéře zahraje finále Roland Garros. Vedoucí muž žebříčku ATP dnes zvládnul dohrávku semifinálového utkání s Andym Murraym, kterého zdolal v pěti setech. O zisk prvního titulu a zkompletování kariérního grandslamu si Srb v Paříži zahraje se Stanem Wawrinkou.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Semifinálové utkání mezi Novakem Djokovičem a Andym Murraym muselo být včera za stavu 6-3 6-3 5-7 3-3 kvůli blížící se bouřce přerušeno.

Srbský tenista měl včera šanci zápas ukončit ve třech setech, v třetí sadě však za stavu 3-2 neproměnil dva brejkboly a britský sok se dokázal vrátit do hry. Djokovič měl dva brejkboly i těsně před přerušením zápasu, z 1-2 na 4-2 se mu ale otočit nepodařilo.

Do dnešní dohrávky vstoupili oba aktéři soustředěně, závěr čtvrtého dějství ale zvládnul lépe skotský tenista, jenž v jedenácté hře Djokoviče brejknul a v následujícím gamu na podání sadu uzavřel, čímž srovnal stav setů na 2-2.

Drobné zaváhání však světovou jedničku nerozhodilo. Srb si v rozhodující sadě vypracoval aktivní a přesnou hrou během pár minut vedení 3-0, které později ještě o jeden brejk navýšil. Sám už na podání nezaváhal a utkání tak po čtyřech hodinách a dvanácti minutách hry dovedl do vítězného konce 6-3 6-3 5-7 5-7 6-1. Srb tak prodloužil svoji aktuální vítěznou sérii už na devětadvacet zápasů a na antuce v této sezoně ještě neprohrál.

"Měl jsem včera nějaké šance a mohl jsem zápas ukončit i ve třech setech, to se mi ale nepovedlo, protože Andy pokaždé zahrál velmi dobře," uznal kvality soupeře po utkání Srb. "Ukázal tak, že patří mezi největší bojovníky na tour. Byl to opravdu náročný a dlouhý zápas a nelišil se od těch předchozích, které jsme spolu odehráli. S ním je to vždycky velký boj a i tady odehrál super utkání."

Do finále French Open postoupil Djokovič potřetí v kariéře, na první titul z pařížské antuky však stále ještě čeká. V letech 2012 a 2014 v boji o titul pokaždé podlehl devítinásobnému šampionovi Rafaelu Nadalovi, kterého letos vyřadil už ve čtvrtfinále.

"Bojoval jsem, ale v závěru zápasu se ukázalo, kdo je lepší. Novak zvládnul tu koncovku mnohem lépe než já a vyhrál zaslouženě. Dokáže se během zápasů dobře vzpamatovat. Na začátku kariéry to neuměl, ale teď je v tom mimořádně dobrý, z fyzického i psychického hlediska," řekl Murray na adresu Srba.

"Je to skvělý hráč a má teď opravdu úžasnou formu. Vzhledem k tomu, jak teď hraje, si můžu gratulovat za to, jak konzistentně proti němu hraju já," dodal s úsměvem Brit.

O zisk prvního titulu a zkompletování kariérního grandslamu si Srb na Roland Garros zahraje se Stanem Wawrinkou, jenž včera v semifinále udolal domácího Jo-Wilfrieda Tsongu. Djokovič má s Wawrinkou celkovou bilanci 20-3.

• FRENCH OPEN 2015 •
Francie / Paříž, antuka, 26.928.600 eur
semifinálové výsledky mužů (06. 06. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (8-Švýc.) - Tsonga (14-Fr.) 6-3 6-7(1) 7-6(3) 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Murray (3-Brit.) 6-3 6-3 5-7 5-7 6-1

Komentáře

86
Přidat komentář
Mayo
Dnes sa Djokovič zapíše do análov tenisu. Bude to veľkolepé a emocionálne. Budú tiecť aj slzy.
Reagovat
panzer.dragon
djok je anál jak vyšitej takže si to zaslouží
Reagovat
ipko
Barca je ako Djokovič v tenise.. stvorili neskutočne silné mužstvo, treble si zaslúžili.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelonu mám rád, no roky kedy vyhráva LM 09, 11, 15 nepatria medzi Rafove obľúbené..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsongov mizerný return zaznamenal proti Stanovi 20 breakballov?..Kolko ich bude mat Djokovicov return?..Moj tip 50..:)
Reagovat
Cico93
Len škoda, že Tsonga si neuvedomil, že ich treba aj premieňať.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga, Wawrinka..Zajtra to bude vraždenie neviniatok..:)
Reagovat
Cico93
Po dlhom období finale RG bez nervov.
Reagovat
smazaný uživatel
A možno len kontrola Livescore niekde pri vode..
Reagovat
panzer.dragon
to nezní špatně, za poslední tejden sem viděl tolik tenisu, že už to neni zdravý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a na finale sa vykasles:)
Reagovat
panzer.dragon
nevim co sem to tady včera plácnul, nevykašlu :-)
Reagovat
spaniel
Ivan a Marcel to zvládli, parádní výkon. Hlavne Mělo v posledních gemech geniální voleje, i Guga byl nadšený. A Bryani mají jen talíř :D
Kdyby singliste jeste porad hravali debl, tak by dvojčata znali GS jen z televize.
Reagovat
baggik
Zase to nepřeháněj.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď hrali Česi Davis cup, tak vo finále Spanieli nastúpili s dvojicou, ktorá práve vyhrala TM..No a tá prehrala s Berdychom a Stepánkom..Berdych stvorhu nikdy nehráva a Stepánek je v podstate príležitostný deblista..Takže súhlasím, že deblisti sú hráči, ktorí sa nepresadili v dvojhre..
Reagovat
rod_laver
spaniel a forehand: souhlas.
Reagovat
baggik
Někteří singlisté čtyřhru hrají a specializovanéí páry je dokáží porážet. Štěpánek s Berdychem si sedli a hrát spolu na Grandslamech tak jsou vynikající pár. Ostatně Štěpánek vyhrál GS ve čtyřhře s Paesem. Jeho hra je pro čtyřhru jako dělaná a k tomu ranař Berdych, dobrá kombinace. Ale abych řekl, že by určitě porazili Bryany? Někdy ano, někdy ne, prostě by se zařadili do té špičky. Ale rozhodně to neplatí o všech, některým špičkovým singlistům čtyřhra nejde a důležitá je chemie v páru, souhra. Kdyby hráli čtyřhru i top singlisté tak by Bryani měli GS méně, ale vyhrávali by i tak. Nehledě na to,že minimálně Bob Bryan nebyl vůbec špatnej singlista, jenom se tomu nevěnuje.
Reagovat
kada.tom
Tak Ivan s Marcelem si to vybojovali a musím říct, že po zásluze :-)
Bryani dneska byli dost defenzivně naladění - gratulace Ivanovi a Marcelovi :-))
Reagovat
kada.tom
a debl jde do 3. setu ... krása se dívat :-)
Reagovat
kada.tom
Bryani se převlíkli do komplet modrýho :-))
tak snad získaj převahu a další GS :-)))
Reagovat
a.magerova
Komplet modrý vohoz na FO letos nebodoval viz. Rafa.... i když Rafa měl suprový hadry, Bryani no.... :-/
Reagovat
Fandina
Souhlas, Rafovo oblečení, s tím jak přecházela modrá i celkově komplet bylo super.
Reagovat
baggik
Oblečení bylo taky to jediné pozitivní na Nadalovi...jinak už zaujal jen hektolitry potu, neustálým uhlazováním vlasů za ucho a dalšími svými rituály, které fanoušky zrovna nepřitahujou. A jeho hra taky za moc nestála.
Reagovat
kada.tom
teď v deblovém finále intergalaktická výměna :-))
Reagovat
Nola
dnes infarktove stavy, Andy vsetko dobehne a vrati, hral vyborne, neskutocny hrac, v starte na loptu skutocne nema konkurenciu....zajtra bude Stan palit do toho naplno, vzdy mam obavy z ich GS stretov... vlani bol tiez Rafa favoritom vo finale na AO, a ako to nakoniec vsetko dopadlo....
Reagovat
Kozoroh
Zítra bude záležet na tom, jak se Stan vyspí. S výkonem, jaký podal v SF nemá šanci.
Reagovat
Nola
Jo ma lepsi prvy servis aj forehand ako Nole, Jo hral doma, Stan nehral iba proti superovi, hral aj proti publiku... kazdy zapas je iny, nemozes cerpat info z predchadzajucich zapasov, naviac Stan sa dokaze namotivovat ovela lepsie proti TOP superom, treba si uvedomit, ze on nema co stratit, do zapasu nastupi ako outsider, presne ako vcera Andy, nakoniec z toho bola 5 setova drama a nemusela byt, Nole mohol ukoncit zapas v 3. popr. 4 setoch, ak by bol dokazal zuzitkovat brejkboly... momentalne je Stan po Andym asi najhorsi mozny super vo finale
Reagovat
Kozoroh
" Jo ma lepsi prvy servis aj forehand ako Nole,"
Mýlíš se, Tsonga měl úspěšnost 1. servisu v SF 69%, Djoker o 1% lepší. I forehand měl Novak lepší než Tsonga.
" kazdy zapas je iny, nemozes cerpat info z predchadzajucich zapasov,"
Každý zápas je jiný, ale nemůžeš popřít, že předcházející zápasy napoví rozložení sil.
" treba si uvedomit, ze on - Stan - nema co stratit"
Blbost, Stan hraje o GS titul, ne o 250.
" presne ako vcera Andy, nakoniec z toho bola 5 setova drama a nemusela byt"
Viděla si letos hrát Andyho na antuce? Postřehla si, že vyhrál dva turnaje, přičemž do letoška nehrál žádné finále na antuce? Že se na tomto povrchu zlepšil?
Reagovat
spaniel
Nole ma bezpochyby lepsi servis i forehand nez Jo. Ten je ma akorát tak ploché a rychlejší, ale nema takovou přesnost, rotaci a mnohem vic kazí. Navic Andy ma mnihem lepsi return nez Stan.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Rafa byl minulý rok ve finále AO... "ňákej divnej". Djokovičovi věřím.
Reagovat
kada.tom
Deblové finále mezi Bryany a Ivanem/Marcelem je parádní - radost pohledět :-))
Reagovat
Kozoroh
Bryanové to nemají lehké, ale jsou o fous lepší.
Reagovat
kada.tom
je to neskutečně vyrovnaný, no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
že aspoň No1e nezklame a Stena rychle vyprovodí z kurtu.
Reagovat
kada.tom
tak to se shodnem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufejme, že Stan zajistí zítřejší finále atraktivní. Ta udržovačka mezi Nole a Andy byla chvílemi velka nuda, nesrovnatelné se zápasem Lucky se Serenou
Reagovat
smazaný uživatel
Murray nezvládl koncovku ale bojoval do konce. Konečně Noleho někdo protáhl. Nicméně je titul ještě daleko. Finále je zítra a v některých komentářích cítím neco jako ze Nole na 100% vyhraje jako by ho ve finále čekal hrál druhé světové stovky.

Stan hraje výborně na French open letos a je pro Noleho úplně nejhorší možný soupeř na antuce. Rafa byl letos bohužel marný snad se spraví. Pokud bude stan předvádět svůj dosavadní tenis zítra Tak to muže klidně vyhrát. Nole bude hrát tri dny v kuse.

Ty projektily ktere Stan posila na protihráče jsou šílené a když k tomu přidám jeho servis tak to bude velký boj a Nole si bude Muset ten vysněný titul hodně vybojovat. Stan není vůbec bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Není bez šance, ale musí hrát svoje maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní, že Andy tradičně vypadne poslední set s Djokerem z role
Reagovat
Kozoroh
Nejhorší možný soupeř byl Murray - dva antukové tituly, z toho jeden Masters, kromě Djokoviče samotného nikdo letos neměl na drcené cihle lepší výsledky než Murray.
Pokud bude Stan hrát jak proti Tsongovi, neuhraje ani set. Pokud však zopakuje výkon z QF proti Fedexovi, tak No1eho budou čekat čtyři sety a vyloučen není ani pětiseťák.
Reagovat
panzer.dragon
(mladýho střelce kokkinakise, gasqueta domácího hráče) rafova neporazitelnost na rg, s murraym pětiseťák, wawrošův beckhend

1) někde na začátku turnaje karlovic a jeho dělový servisy

2)ve finále raději Fedex

tenhle titul nebude mít djok ulehčenej o nic
Reagovat
panzer.dragon
ty dva body sem chtěl napsat, že ty by to ještě trochu připepřily
Reagovat
spaniel
Ten druhy bod jiste ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Voči tomuto kalendárnemu GS nebudú zaslúžene žiadne namietky..Djoker si to uhral sám, nepotreboval žiadnych Soderlingov ani nič podobné..Mal ťažký žreb, Rafa, Andy, Stan..Každý ho už na GS porazil...Cesta tŕnistá veru..
Reagovat
smazaný uživatel
* Kariérnemu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty píšeš z budoucnosti?
Reagovat
spaniel
Jó, Rafa byl fakt velká překážka. Kolik ze to dal winneru? 3?
Reagovat
Frantz
Nejvetsi prekazka ovsem byl ten luzr elegan, kterej v Parizi nema konkurenci, nastesti byl v druhe polovine :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Uhrát na RG totéž, jako nejlepší antukář všech dob, není přece vůbec špatný výsledek.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Denis92
Ale mal jednoznacne najslabsieho Nadala v historii RG. Toto nebol ani 50%ny Nadal oproti tomu v akej dobe ho maval Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fuk. I letos by Rafa Rogera na RG porazil.
Reagovat
Denis92
Asi hej. Ale tohtorocneho Nadala by Roger v case svojej najlepsej vykonnosti tiez porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazil. Ale naštěstí nemá stroj času :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozhodně neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole zaslúžene, lebo bol v piatom sete psychicky odolnejší (hoci po vyrovnaní na 2:2 som to čakal od Andyho) a hlavne aktívnejší..Prekvapuje ma, že Andy počas zápasu našiel cestu na to, ako Novaka prehrať a v piatom sete od toho upustil, bol pasívny a len vyčkával..To nebol dobrý nápad..Objektívne bol však Nole v celkovom súčte lepším hráčom a zaslužený postup a s velkou pravdepodobnostou aj zisk kariérneho Grandslamu..
Reagovat
baggik
Jsem hrozně rád za Novaka, že bude zítra hrát o kariérní grandslam, snad to dá a zapíše se zlatě i do další tenisové kapitoly. Co říct k dnešní dohrávce zápasu? Musim smeknout před Andym, to co předváděl v druhé polovině 4. setu, to byla neskutečná obrana, vrátil úplně, ale úplně všechno, navíc s dostatečnou délkou a neudělal jedinou chybu. Novak dělal co mohl, útočil zleva zprava, zkoušel všechno možné, ale nemohl míč dostat na zem až přišel těsný aut, třeba při dvacátém úderu výměny. To byl skutečně tenis na krev a Andy hrál naprosto neuvěřitelně. Před pátým setem mi nebylo úplně nejlépe, ale říkal jsem si, že takhle Andy prostě nemůže odehrát celý zbytek zápasu, to prostě neni lidské taková dokonalost, bylo to jako hrát se zdí. Naštěstí se to potvrdilo, i na Andyho přišla slabší chvilka ve druhém gamu pátého setu, Novak toho využil tak jak on umí, dostal se na koně a už to nepustil. V tomhle je Novakova síla, že i když má slabší chvilky v zápase, tak je vždy připraven přehrát soupeře v rozhodujícím setu a zvednout ruce nad hlavu, pak ať tady píše nějakej trouba, že neni mentálně silný, kdyby nebyl, nemělby 8 grandslamů a zítřejší finále k dobru. Idemo Noleee!
Reagovat
turista
Je to tak. Novak je nejlepší.
Reagovat
panzer.dragon
nejde se někde podívat na ATP Race pořadí z loňska? zajímalo by mě kolik měli jednotlivý hráči bodů po RG v ATP RACE.. nemáte pls někdo odkaz?
Reagovat
Kozoroh
Zpočátku to vypadalo na jasný zápas, pak to byly nervy, Murray hrál jak ďas, ale No1e ukázal svou psychickou kvalitu a rozhodující set byl v jeho režii.
V cestě za KGS stojí už jen Stan. Jejich duely na GS loni a předloni byly lahůdkou a je jen dobře, že tato má finále GS.
Idemo No1e!!!!!
Reagovat
Frantz
Aby ses neposral..
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle řeči si šetři Frantzi,nevím,co řekl špatně .
Reagovat
Stan_Borowitz
Těžce neunáší, že Rafa dostal nakládačku.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu hodně zajímavé,po prohraném 4. setu jsem měl velké obavy(přišlo mi ,že Murray je v delších výměnách lepším),ale naštěstí to Nole zvládnul a zaslouženě si zahraje finále.
Reagovat
Grigor_Murray
Ač nerad, ale souhlasím, Djokovic je prostě mentálně silnější. Ve finále budu fandit Stanovi, ale nedávám mu moc šancí.
Reagovat
Mayo
Skoda Andyho, ale zase neveril som mu ani na set po tom priebehu a urval hned dva ... v piatom si to uz srb postrazil...ale na wimbledone bude pre mna andy fAVorit c. 1...zajtra djokovic 3 - 1 tip ale lec gou Wawra
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že na trávě bude Andy hodně silný. Měl jsem trochu obavy, že pátý set by mohl trvat dlouho, ale Novak v pátém setu již precizně. Na finále jsem zvědav a nechám se překvapit výsledkem.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
ipko
:(
Reagovat
ipko
takéto prehry najviac bolia.. to si radšej mohol prehrať 3:0.. ako parádny tenis dnes aj včera od Murrayho ale ked dokážete vyrovnať po takom priebehu, nemôže takto skončiť 5.set aj ked hráte proti Novakovi.. v 1 game bol v 5.sete na zhode a to bolo všetko.. mal si držať svoje servisy čo najdlhšie a Novak by hral nejako podobne ako v tom 1.game, ved sa nevedel ani poriadne trafiť do kurtu.. takže zajtra je to na Stanovi, musí to proste ostať vo Švajčiarsku.. aspon kondične Andy Novaka trochu uťahal.. obidvaja hrajú na RG 11. krát ale len jeden môže vyhrať.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, velká škoda. Tohle je ale prostě fakt klasický Andy, nedokáže využít momentum. Ještě v tom 1. gamu 5. setu nebyl Nole úplně tak přesný, ale pak mu Andy daroval brejk a bylo hotovo. Nastartoval mašinu, kterou v současné době nedokáže zastavit nikdo prostě. Podobné jako třetí set v Miami no, Andy má Novaka za ty poslední dva royk tak v hlavě, že vždycky klíčové momenty posere a Novaka pak prostě nedokáže přibrzdit.

Je super, že se naučil hrát na antuce a měl takhle báječnou bilanci na antuce, ale mrzí to. Každopádně nejlepší RG, siceuž potřetí v SF, ale tentokrát s nejtěžšími soupeři z těch tří SF. Sousa byl dobrou prověrkou, Kyrgios taky, rozjetý Chardy jak by smet. Až na jedno zaváhání v 3. setu naprosto dominantní výkon proti top antukáři Ferrerovi a 5 setů s Djokovičem, to je něco, o čem jsem před antukovou sezonou ani nesnil. I tak ale zklamání, že ten pátý set dopadl takhle jasně. Letos ta šance na RG byla větší než kdy jindy.

Teď doufám, že už Nole to RG udělá, ať je klid a příští rok nám to nechá, ať můžeme po výhře na AO zkompletovat kariérní GS taky. Proti Stanovi nic nemám, ale fakt nechci, aby měl stejně GS jak Andy, to fakt ne. Když už Nole porazil Rafu i Andyho, nemůže to ztroskotat na Stanovi. Takže díky Andy za tuhle antukovou sezonu a do finále Ajde Nole!

A samozřejmě, tráva bude naše, o tom není pochyb :-))
Reagovat
VlS
Tak bych rád vidě tu Kodešovu generaci odehrát pětiseťák proti Nolemu nebo Andymu. Bohužel to nejde, ale fakt bych to rád viděl.
Reagovat
Kozoroh
Stačí jedna maličkost - vynalézt stroj času :-)
Reagovat
Jan
A římské vojáky v plné zbroji na 5 setů proti Nolemu :)
Reagovat
Fandina
Ale na druhou stranu, pokud by Kodešova generace měla stejné podmínky, kurty, vybavení, klima, tréninky jako současná, tak proč by měli zaostávat.
Reagovat
VlS
Fór je v tom, že neměla. Kdyby měla, tak by nebyl nejspíš žádnej důvod, aby Stan Smith zářil i dnes, o Rodovi Laverovi ani nemluvě, ale nevím, jestli by byli lepší než současná veljá čtyřka, Rod by měl problém, protože nebyl velkej.
Reagovat
baggik
Nedá se to srovnávat. Samozřejmě, že by měla být dnešní generace lepší, vždyť kdyby ne tak by to bylo divné. Všechny oblasti lidské činnosti se snažíme vyvíjet abychom byli lepší a lepší, to platí i ve sportu..proto se posouvají světové rekordy v atletice, plavání, v lyžování, ve všem. Když se koukneš na fotbal před 40 lety tak je to podobné jako v tenisu, bylo to hlavně o technice, dneska jsou sportovci ve většině sportů v podstatě atleti a kulturisti, to dřív nebyla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych zase chtěl vidět Noleho a Andyho s těmi dřevěnými raketami a strunami bůhvízčeho,
Reagovat
George_Renel
Tuším ty lepší byly z ovčích střívek.
Reagovat
Fandina
a nebo tak ... úsměv
Reagovat
kada.tom
Zítra Novak vs. Stan 3-1 na sety :-)
Reagovat
Krisboy
Gratulace Novakovi. Zítra Stan-Novak 3:2!
Reagovat
pockerface
Od momentu, kdy přišel Andy o své podání odešel herně i psychicky, ale hlavně Novak začal hrát svojí hru, přesné míče a strašně soustředěný. Zítra to bude určitě pěkné finále, už se těším. Hlavně, aby neodešel Stan. Přeji Novakovi, ale chtěl bych, aby získal titul po pořádném boji. Tak hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Na podobně, něco na způsob AO 2013, s podobnou kvalitou a dramatem.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je fakt šampion. Nezpanikaril, když hrál Murray neskutečně a v páté sade zapnul na maximum. Takto ho z letošního roku známé, když mu teče do bot, předvede nej výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko zahrál pro diváky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist