Djokovič ztratil ve Wimbledonu set s domácím outsiderem, ale pokračuje v útoku na rekord Federera

4. 7., 18:05
Aktuality 17
WIMBLEDON - Novak Djokovič (37) v letošním ročníku Wimbledonu dál útočí na osmý triumf v tomto dějišti, kterým by vyrovnal rekordmana Rogera Federera. Majitel rekordních 24 grandslamových trofejí ve druhém kole překvapivě ztratil set, ale nakonec si s domácím outsiderem Jacobem Fearnleym (22) startujícím na divokou kartu poradil 6:3, 6:4, 5:7, 7:5. O účast ve druhém týdnu se utká s Alexejem Popyrinem (24).
Profily hráčů
Novak Djokovič překvapivě ztratil set s domácím outsiderem (© AFP)

Fearnley – Djokovič 3:6, 4:6, 7:5, 5:7

Novak Djokovič není zvyklý na to, že přijede na Wimbledon bez jediného triumfu v sezoně, v letošním případě dokonce bez jediné finálové účasti. O to větší motivaci bude mít jeden z největších favoritů právě v oblíbeném All England Clubu. Na posvátném londýnském pažitu absolvuje svůj první turnaj po odstoupení ze čtvrtfinále French Open a také po operaci menisku v pravém koleni na začátku června.

Proti kvalifikantovi Vítovi Kopřivovi od začátku do konce zápasu dominoval, ovšem proti domácímu outsiderovi Jacobovi Fearnleymu svou převahu na kurtu ztratil. A to ve chvíli, kdy vedl o dva sety a měl k dispozici náskok brejku ve třetí sadě. Brejk totiž nepotvrdil, pak nevyužil šance obnovit své vedení a třetí dějství senzačně prohrál.

Operované koleno nakonec testoval tři hodiny a klidně se mohl na kurtu zdržet ještě déle. Fearnley totiž po smazání manka brejku ve třetím setu setřásl veškerou nervozitu a srbského favorita ještě pořádně potrápil. Brit měl dokonce dva brejkboly v řadě za stavu 3:2. Djokovič je ale zlikvidoval a po dvojchybě soupeře na brejkbol v 11. hře utkání bez problémů doservíroval.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Djokovič je sedminásobným šampionem Wimbledonu a letošní start je jeho celkově devatenáctým. V loňském finále podlehl v pěti setech Carlosovi Alcarazovi a přišel o svou 10letou neporazitelnost na centrálním dvorci. Další útok na osmý triumf, kterým by vyrovnal rekordmana Rogera Federera, zkouší letos.

V letošním ročníku nejslavnějšího tenisového turnaje se řadí nepřekvapivě mezi největší favority. V aktuální sezoně však prožívá jedno z nejhorších období své kariéry, stále čeká na první titul a zároveň i finále a přišel o post světové jedničky.

O účast ve druhém týdnu bude usilovat v souboji s Alexejem Popyrinem, s nímž měl potíže na letošním Australian Open. Ve vzájemné bilanci vede 2:0.


Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Patik
Nole sa podvedome limituje v pohybe..údery nemaju dobre časovanie.. polovica úderov ide zbytočne na stred kurtu niektoré neprejdú ani cez sieť..ako sam povedal prvé dva tri zápasy sú viacmenej testovacie včera necítil žiadnu bolesť narozdiel od predošlého zápasu ďalší zápas to môže byť zase o niečo lepšie.. zatiaľ sú to len hluché výkony na autopilota nikto vrataneho jeho nevie čo bude ďalej.. chuť víťaziť ale je čo je základ.
Reagovat
australan.tenis
Rune v osmifinále může být konečná. Ale už jenom to, že Nole hraje tak rychle po operaci je zázrak. Nadal na žádné operace nebyl a přesto v minulosti vynechával vynechával celé části sezóny kvůli kolínkům bebí.
Reagovat
paddy
Stejně jako média z toho děláš zázraky, věc, která se už stávala.

Se stejným zraněním hrál jeden fotbalista již za tři týdny a hlavně Fritz měl to samé před třemi roky a rovněž na RG. Sám Djokovič rekl, že Fritz byl zpět o chvilku dřív.

Žádný zázrak to není smile smile
Reagovat
Ondra979
zazrak asi ne, ale trochu prekvapeni to jiste je. jestli je koleno po zakroku pripraveno na plnou zatez se teprve uvidi, mozna ze to djok podvedome i trochu setri, jenze to ho muze trochu limitovat. snad dojde k zapasu s Runem, tam by se to melo ukazat, Rune bude urcite chtit vyhrat, jiny cil mit ani nemuze, jesti zitra teda nevyhuci s outsiderem, coz on nekdy umi
Reagovat
Mistic
No na Djokovu výhru to tento rok určite nevidím. Začína sa to podobať na všetky tohtoročné turnaje. Prvé kolá dobre s malými problémami, potom ťažší súperi a proste neni to ono, niečo tam chýba. Neni tam ten minuloročný drajv. No nič, fandíme ďalej.
Reagovat
Ondra979
zatim to tak vypada, ale zase jsme na trave, kde byl jeste nedavno skoro neporazitelny, ale urcite musi pridat, dnesni vykon by na nejlepsi tezko stacil...zatim to vypada asi na to SF, ale muze se stat jeste leccos
Reagovat
Mistic
Áno je nateraz nemyslitelné, aby v tejto forme porazil napr Alkáče. A navyše to koleno, nedáva tomu 100 percent a asi ani nebude môcť dať. Ale pamätáme si Djokove ultron módy. Chcel by som ich este niekedy vidieť!
Reagovat
paddy
stačí kouknout na YT smile
Reagovat
Mistic
Reagovat
Dobry-den
TOHLE je důstojné vystoupení outsidera.

A ne jak Kopřiva, který nastoupil se svěšenou hlavou a podle toho to vypadalo.
Reagovat
Krisboy

Další upset!
Začíná to být zajímavé!
Reagovat
ipko
Fearnley hral asi svoje maximum na hrane rizika a s trochou šťastia alebo lepším rozhodovaním v dôležitých momentoch to mohol dotiahnuť do piatich setov, ale každopádne Novak zatiaľ nevyzerá herne úplne ideálne.. cez Popyrina však prejde, ale potom by to už mohlo byť zaujímavé v osemfinále s niektorým z dvojice Rune/Khachanov a ak by ani to nevyšlo, tak môj tajný tip je preňho určite konečná De Minaur vo štvrťfinále, keď Hurkacz tak sklamal
Reagovat
turista
Dnes Novak neměl svůj den když se tři hodiny babral s absolutním outsiderem, který podal životní výkon. Ale splnil povinnost. Jak to je fuk. Minotaurus rozhodně pro něj nebude konečná.
Reagovat
Ondra979
no dnes Djok nic moc, ale zvladl to, chvili to vypadalo i na mozny petisetak a to by bylo neprijemne, nakonec to zvladl ve ctyrech. hele De Minaurovi bych moc neveril, to uz ma vetsi sanci Rune nebo Khacha...tam by to mohlo byt celkem otevrene, pokud se samozrejme nezlepsi, coz by mel, dnesni vykon by nejspis na Runeho uroven uz asi nestacil, Popyrin by ho ohrozit asi nemel, max zase set..ale pak uz to bude zajimavejsi
Reagovat
paddy
SF se dá očekávat, ani Hurkacz by nebyl překážka
ale titul by byl překvapení
Reagovat
turista
Už to, že je tady měsíc po arthroskopickém zákroku znamená, že má motivaci jako hrom. Takže bych ho bez ohledu na dnešní nepřesvědčivost neodepisoval.
Reagovat
paddy
zajímalo by mě, jestli Rublev nosí chrániče na stehnech smile
smile smile smile
https://www.youtube.com/shorts/aL00aWYhP_M
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist