Djokovic: Zranění není vážné

19. 9. 2011, 16:43
Aktuality 17
Dobré zprávy má pro své fanoušky nejlepší tenista světa Novak Djokovič, který o víkendu kvůli bolesti zad nedohrál daviscupový zápas s Argentincem Del Potrem. Jak se ukázalo, zranění není příliš vážné, a tak lékaři doporučili Djokovičovi pouze odpočívat.
Profily hráčů
Zraněný Novak Djokovič (© daviscup.com)

Novak Djokovič měl problémy se zády už od vítězného US Open. V pátek kvůli nim vynechal úvodní dvouhru daviscupového duelu s Argentinou, a Srbové bez něj prohrávali před čtyřhrou 0:2 na zápasy. Když jeho spoluhráči vykřesali v deblu naději, rozhodl se první hráč světového žebříčku i přes bolesti nastoupit proti Juanu-Martínu del Potrovi. Ve druhém setu se ale Djokovič zhroutil v bolestech na zem a poslal tak Argentinu do finále slavné soutěže.

Podle prvních zpráv hrozila Djokovičovi minimálně čtyřtýdenní pauza. "Není to tak vážné, jak jsme si mysleli. Je to částečně natržený zádový sval, který by měl odpočívat," řekl dnes vítěz tří letošních grandslamů, který s Del Potrem utrpěl teprve třetí porážku v sezoně, navíc podruhé po finále v Cincinnati po skreči.

"Měl jsem se zády problémy už na US Open, v průběhu turnaje se bolest zhoršovala. Ve finále proti Nadalovi jsem cítil ostrou bolest, ale naštěstí se mi to podařilo překonat a vyhrát. Sem (na Davis Cup) jsem dorazil pozdě a nestihl jsem se připravit," uvedl srbský tenista.

Djokovič nejspíš vynechá nejbližší turnaje v Šanghaji a Pekingu. "Pak už bych měl být v pořádku. Každopádně se chci pořádně doléčit, takže nebudu předpovídat, jak dlouhou si dám pauzu," prohlásila světová jednička, která prý chce zdravotní přestávku využít i ke svatbě s dlouholetou partnerkou Jelenou Rističovou.

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
djoka mam rad, ale co se tyce toho "tyjatru", tk je bohuzel asi jedinej na okruhu, kdo se snazi ziskat i Emmy award a nejen body do ATP. se vsim respektem k jeho zatezi a pripadne bolesti. koukal jsem na to live a spis to vypadalo v prvni chvili na jatra :-) kidding
Reagovat
a.magerova
jsem zvědavá koho na ni nepozve :-))
Mohl by pozvat Berdycha a Wawrinku a byl by klid :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale nepozve Janka nebo Viktora, aby bylo o čem psát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lendla, agassiho atd bolely taky hodně záda, ale takhle
se nikdy neválely. Je to škoda, takovej dobrej hráč a
kazí si to zbytečnejma divadýlkama....jako na fotbale.
Reagovat
smazaný uživatel
no to se tady opravdu zase jednou projevili znalci :-) nejspíš vás ještě záda nikdy nebolely, protože jinak byste tady nemohli psát takové cypoviny....
Reagovat
smazaný uživatel
..... prave, ze bolely a nejen zada :-))
Reagovat
VlS
No, ono je taky bolet a bolet a těžko z televize poznat, jak to toho dotyčnýho rejplo. Každej má taky jinde práh bolesti (ženské jsou na tom většinou líp a vydrží víc). Neřekl bych, že to nahrál
Reagovat
smazaný uživatel
Nenahrál, dle mě jen přihrál, ochotnický talent Novak vždycky měl.
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, je to simulant, odehraje nějakých hloupých 70 zápasů za 3?4 roku a pak vzdá Del Potrovi, aby náhodou nemusel hrát to ubohé finále Davis Cupu
Reagovat
smazaný uživatel
tak moment, zjevne nedorozumeni. Hracske kvality Djokovice nikdo ani v nejmensim nezpochybnuje. Jen s obtizemi travime, ze se dospely chlap, svetova tenisova jednicka, vali teatralne po zemi a nedokaze normalne dojit k siti, rict par rozumnych slov souperi, podekovat fanouskum a odejit stredem. Je to uz jasne????
Reagovat
smazaný uživatel
Zázrak! No kdo by to byl po té dramaticky zahrané etudě že se tak rychle pozbírá...já myslel že minimálně umírá když se tam sklátil...bylo to pěkné divadýlko. měl by dostat nějakou cenu za umělecký dojem.
Reagovat
darek.vrana
Kupodivu
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zmysel pre dramatičnosť má.
Reagovat
taffer
No to přeci věděl každý soudný člověk, že to takhle s tím hercem dopadne:-)
Reagovat
VlS
No a jak to dopadlo s tím hercem? Vede ranking o světelnej rok a vyhrál tři GS, takže asi dobře, že. Já ho moc nemusím a nejsem jeho fanda, ale hledat na něm mouchy? Proč? Aby se Rafovci a Fedexovci cítili líp?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, VISi, aby si lidi zachovali dustojnost a sport (tenis) uroven, o to jde. Proboha, tolik mi uz toho za ty roky na kurte prasklo, se utrhlo, prervalo, paprskovite roztristilo, vlasovite nastiplo, pretocilo, taky jsem sla k zemi.... ale trochu ohlidat odezneni nejvetsi bolesti povazuju za samozrejmost!
Reagovat
VlS
Nevím, opravdu nevidím do druhejch a nechci soudit cizí bolest, protože jí necítím. Když mi kdysi praskla achilovka, tak se mi bolestí udělalo špatně a normálně jsem omdlel.
Na lyžích jsem si kdysi štípnul pár obratlů a vyhodil koleno, neomdlel jsem, dopajdal na nádraží a dojel domů vlakem a pak teprve přišli na řadu doktoři. Co já vím, jak si co mozek přebere a kde kdo má ten práh bolesti? To že ženský jej mají v průměru dál než chlapi není rejpání do tebe, ale známá věc (a citovat zde autority, že to je evoluční záležitost kvůli porodům a podobně je zbytečný, chlapi zase líp snášej zimu, aby mohli lovit, což je evolučně asi pravda a dneska v principu atavismus). Prostě nechci něčí bolest posuzovat podle toho, jestli mi je nebo není sympatickej a to je všechno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist