Djokovič zahájí další sezonu Hopman Cupem

31. 7. 2012, 15:14
Aktuality 33
Světová dvojka Novak Djokovič odstartuje příští sezonu na Hopmanově poháru, jehož poslední ročník letos v lednu ovládli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem. Srbský tenista nastoupí v australském Perthu ve dvojici s Anou Ivanovičovou.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič pojme Hopman Cup jako přípravu na obhajobu grandslamového titulu na Australian Open. "Mám rád tu atmosféru. Turnaje se účastní spousta skvělých hráčů, takže to bude ideální příprava," citovali pořadatelé z prohlášení Djokoviče, jehož účast dnes potvrdili.

Hopmanův pohár začne 29. prosince a potrvá do 5. ledna. Djokovič na něm bude startovat popáté, nejdále došel do finále v roce 2008 s Jelenou Jankovičovou. Loni ho o finále připravilo zranění partnerky Ivanovičové. "Věřím, že tentokrát s Anou trofej získáme," dodal srbský tenista.

Ředitel turnaje Steve Ayles zároveň oznámil, že domácí barvy bude na přelomu roku na novém stadionu v Perthu hájit Bernard Tomic."Myslím, že Davis Cup mi pomohl v tom, že se v něm hrají dvouhry i čtyřhry a člověk toho spoustu natrénuje. Hrát smíšenou čtyřhru pro mě bude nové. Nemůžu se dočkat, až budu stát na kurtu a budu se snažit pomoci Austrálii vyhrát," uvedl 49. tenista světa.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ana a Novak spolu hráli už na loňském Hopman Cupu. Tak snad si tam Ana nepřivodí nějaké zranění jako loni. Tehdy jí to hodně zkomplikovalo přípravu na Australian Open... Jinak pár je to samozřejmě skvělý. Těším se na ně a gigin určitě taky. :)
Reagovat
gigin
Ježíš, to je za dlouho ještě !! Teď je Ziki & Ana aktuální :))
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. :) No jo, Ana a Nenad mají docela blbý los. Indická dvojice je hodně silná, Sania i Leander jsou na debla skvělí. No a pak ve 2. kole se můžou potkat s Vikou a Maxem, to mě na tom štve nejvíc. Ten zápas jsem chtěl až ve finále. :D
Reagovat
tommr
myslím si, že se toho indickýho páru nemusíš moc obávat. Pokud vím tak Mirza hraje s Paesem jen protože musí a to se určitě na jejich výkonu promítne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že Sania hraje většinou s Bhupathím a Paes hraje s Elenou Vesninou. Elena a Sania jsou taky parťačky, holt si ty indické kluky takhle rozdělují. :D Opravdu se nedá počítat s tím, že by Sania a Leander nebyli dobří. Jak říkám, oba jsou na debla skvělí a čtyřhra je jejich hlavní disciplína. To třeba u Any určitě není, i když u Nenada zase jo. Já budu fandit a věřit srbskému páru, ale jednoduché to nebude. Tím jsem si skoro jistý.
Reagovat
tommr
tak jsem to nemyslel. Někde jsem čet, že si Mirza stěžovala, že musí hrát na OH s Paesem, protože jí to nařídil indickej tenisovej svaz a cítila se tím hrozně dotčená. Vztahy mezí ní a Paesem údajně nejsou dobrý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. Ale připadá mi to docela divné, protože s Leandrem často hraje Elena, která je pro Saniu stálou partnerkou pro debla... Nedokážu to posoudit, napoví až samotný zápas.
Reagovat
tommr
cituju z jedný diskuse o tomhle problému:
... There's also Sania Mirza in the mix. Only 1 mixed doubles team possible, and Mirza-Bhupati won the French Open. But the deal that the Indian Tennis Federation finally brokered (after every party had vented its views in the media)...was that Bhupati - Bopanna would play, and Paes would pair up with Mirza for the mixed...without taking Mirza's views into consideration. Then she went public :)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Idemo! Další krok za námi, ještě dva a máme tady naše semifinále. Dneska chlapci pošetřili síly, oba něco okolo hodinky.
Reagovat
gigin
Jo jo !! Gratulka oběma !! :))
Reagovat
a.magerova
Jo Ty si na mne vzpomeneš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Však co je, jde o semifinále. Já počítám se společným finále, ale tentokrát s tím správným koncem.
Reagovat
gigin
:))))) Vystydněte oba ...
Reagovat
smazaný uživatel
Věř, že bych byl radši pro společné finále, na Federera se nedá spolehnout, ten Andyho vyhrát nenechá. Tak třeba na US Open.
Reagovat
a.magerova
:-)))
Jj doufám, že šanci počkat si na jednoho z vás ve finále nepropásnem !!!
A protože stará láska nerezaví, tak vím koho bych tam chtěla raději :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Oo, ano :-)
Reagovat
gigin
Já tě nechápu !! Ty nevidíš, že magerka má evidentně z Noleho strach ?? Tak si raději přeje Andyho ?? Na lásku, a ještě k tomu starou, ti ona kašle !! Dej si na ní bacha, kamaráde ...
Reagovat
Pe3k
Oba super. Djokoland ještě o něco lípe než skotská.
Reagovat
Nola
asi tak nejako :)))
Reagovat
Nola
Nole dnes super zápas, Andy nemal najmenšiu šancu, servis ako z iného sveta, len tak ďalej
Reagovat
Sonja
Ach:-)))
Reagovat
gigin
Nazdar děvčata !! Idemo jak sviňa :)))
Reagovat
Pesek12
A co naši vítězi z letošního roku ? Ticho po pěšině ?
Reagovat
tommr
já pevně doufám, že se Petra z letoška poučila a na HC nepojede. At se na sezonu radši v klidu pořádně připraví a zbytečně neriskuje, že pak po AO zase odpadne jako letos ...
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že kdyby místo na HC jela do Brisbanne, o zbytečném riskování bys nemluvil..
Reagovat
tommr
to máš pravdu - nemluvil. V Brisbane se totiž dá získat regulérní turnajovej titul a poměrně dost bodů do žebříčku. Nebylo by to tudíž zbytečný riskování, ale mělo by to na rozdíl od HC určitej smysl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězství v HC je taky regulérní turnajový titul udělovaný ITF. V Brisbane vítězka získá 470 bodů, což pro hráčky top 10 není zas tak velká porce, aby ji nemohly nahrabat jinde, ostatně Petra je nahrabala už v Sydney a Melbourne.

Jestli tedy Petra neměla úplně doléčenou achilovku, start v Brisbane by byl úplně stejný risk, z důvodu tlaku a psychické pohody bych řekl, že dokonce i větší než HC. Jediné, co by mělo větší smysl, by bylo nehrát vůbec a doléčit se.
Reagovat
Heather_Fedex
to bude parecek :) skoda, ze nesli spolecne i do mixu na oh...
Reagovat
Pe3k
Nejvíc sexy pár současného tenisu jedné národnosti.
Reagovat
Heather_Fedex
presne tak ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bych měl zvolit nejvíc sexy národní pár tak bych dal přednost Monfils - Johansson, i když to je švédka :)
Reagovat
spaniel
Kosteji, to nedava smysl :) Navic Monfils vypada jak Levak Bob.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč to nedává smysl :( ... a nevím co máš proti Levakovi Bobovi, ale ten je mi sexy. Vzpomeň si jak dokáže svým sexy hlubokým hlasem uhranout Selmu, nebo Petty teď už nevím :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist