Djokovič vyřadil obhájce Murrayho, Nišikori pak zastavil Federera

26. 3. 2014, 22:48
Aktuality 167
ATP MIAMI - Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami dohrál loňský vítěz Andy Murray. Britský tenista nestačil na trojnásobného šampiona Novaka Djokoviče, který si o finále zahraje trochu nečekaně s Keiem Nišikorim. Ve formě hrající Japonec totiž vyřadil Švýcara Federera.
Novak Djokovič (© sonyopentennis.com)

Už ve čtvrtfinále na sebe narazili trojnásobný šampion Novak Djokovič a vítěz z let 2009 a 2013 Andy Murray. V Miami se spolu střeli počtvrté a potřetí se z výhry radoval Srb. Zvítězil 7-5 6-3 a Britovi opaltil porážku z loňského finále Wimbledonu.

Djokovičovi do semifinále pomohla i chyba sudího, který mu v koncovce první sady připsal fiftýn v rozporu s pravidly. Srbský tenista si sběhl k síti a pohodlně výměnu ukončil, rozhodčí Damian Steiner mu přiznal bod i přes protesty Murrayho, že Djokovič odehrál míček až za sítí. Murray přitom v té chvíli podával za stavu 5-4 na zisk první sady, od té chvíle však získal už jen tři z dvanácti gamů.

Srb si nebyl po zápase pravidly jistý. "Podívejte, možná to byla chyba, myslím, že jsem měl raketu na druhé straně sítě, ale sítě jsem se nedotkl. Možná je v pravidlech, že na stranu soupeře raketou nesmím, nejsem si jistý," uvedl Djokovič.

Skotského olympijského vítěze z Londýna okamžik rozhodil a set ztratil po třech chybách z bekhendu v následujících výměnách. "Samozřejmě mě to mentálně rozhodilo, přišel jsem pak o set," připustil Murray. Po zápase však netrucoval a podal ruku sudímu i Djokovičovi. "Je to frustrující, ale rozhodčí to mají těžké," uznal.



Šestadvacetiletý Djokovič, který po triumfu v Indian Wells neprohrál už devět utkání v řadě, se v semifinále utká trochu nečekaně s Keiem Nišikorim. S Japoncem má vyrovnanou bilanci 1-1, když naposledy s ním v roce 2011 v hale v Basileji prohrál ve třech setech.

Čtyřiadvacetiletý Nišikori ve čtrvtfinále zdolal bývalou světovou jedničku a dvojnásobného vítěze turnaje z let 2005 a 2006 Rogera Federera 3-6 7-5 6-4. Švýcar v předchozích třech zápasech ztratil po servisu dohromady jen 18 fiftýnů, s Nišikorim však o podání přišel hned v pěti gamech. Federer sice vedl 6-3 a 4-3, brejk ale nepotvrdil a Japonec utkání otočil.



"Nemohl jsem dnes najít rytmus na podání, Kei se navíc skvěle držel. Hrál vyrovnaněji než já," řekl Federer. I když nezopakuje finále z Indian Wells, je podle svých slov s úvodem sezony spokojený. Pokud v Key Biscayne nebude triumfovat Tomáš Berdych, vrátí se do Top 4. Loni totiž místo startu v Miami odpočíval.

Nišikori hraje před čtvrtfinále Davisova poháru s českým týmem, které se uskuteční v závěru příštího týdne v Tokiu, ve výborné formě. Před sedmnáctinásobným grandslamovým vítězem vyřadil i světovou čtyřku Davida Ferrera či Bulhara Grigora Dimitrova.

Ve čtvrtek večer si o semifinále zahraje také Tomáš Berdych, kterého čeká duel s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Berdych ho porazil ve všech třech vzájemných zápasech. Pokud zvítězí, může narazit na neoblíbenou světovou jedničku Rafaela Nadala, kterého čeká Kanaďan Raonic.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.649.405 dolarů)
středeční výsledky (26. 03. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Murray (6-Brit.) 7-5 6-3
Nišikori (20-Jap.) - Federer (5-Švýc.) 3-6 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

167
Přidat komentář
Chrenda
No teda ten Davis Cup, to bude bez Tomáše pěkný masakr. Vypadáto, že Kei udělá dva body, a pokud klucí zválcují ty ostatní Japončíky (což by měli), tak zase rozhodne čtyřhra. No bude to o prsa!!
Reagovat
tommr
a to ještě hrozí, že Nishikori napodobí Tomáše a nastoupí i do debla. V prvním kole proti Kanadě to tak udělal a Japonci prej toho debla sehráli velice dobře ... :(
Reagovat
Fandina
To je zářný příklad toho, že dobrý singlista je i dobrý deblista, s nadsázkou řečeno, v deblu se stará jen o polovinu kurtu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Obecně to rozhodně neplatí, čtyřhra má svá specifika. Svého času se zformoval teoreticky hvězdný deblový pár Djokovič (tehdy 1)/Nadal (tehdy 2), ovšem tuším dvakrát vypadli v prvním kole s úplně neznámými deblisty, tak toho nechali...
Reagovat
Fandina
Já nejsem odbornice, tenisu jen fandím, ale třeba Roger má zlalo z OH, hlavně proto, že je výborný singlista a nikdy snad s nikým netvořil žádný zaběhlý deblový pár. A souhlasím s tím, že vloni při finále v Srbsku byla chyba, že ferrari Nole zůstalo v v garáži, protože ani Berďa coby naše jednička se normálně nespecializuje v turnajích na debl a v DC nastupuje a jeho úspěšnost v něm je všeobecně známá. Co se týká Nišiho, tak jestli hrál v deblu dobře minule v DC a nastoupí i tentokrát, může to být silný soupeř, právo proto, že je silný i v singlu. Doufám, že bude hrát Štěpula a Lukáš a budou stejně úspěšní v DC jako tenkrát ve Švýcarsku Berďa Luky při památném nejdelším deblovém zápase historie.
Reagovat
Fandina
Ten příklad z OH je se zlatem Rogera je podle mě srovnatelný s nastupováním v DC, protože i tam co se týká debla je potřeba mít partnera z jedné země a platí to hlavně pro USA u Bryanů, kteřé jsou opravdu fenomenální, nikdy se singlu nevěnovali a jsou to navíc dvojčata, také Indové to mají dobří, ale jinak je to hlavně na nesehraných párech a tam se právě ukazuje i síla dobrých singlistů, když nastoupí v deblu.
Reagovat
Fandina
Ale netvrdím, že je to obecné pravidlo, to určitě ne, jen si myslím, že ten, kdo hraje dobře singl, tak má výhodu v deblu, kdežto opačně tomu tak není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak s tím rozhodně souhlasím...
Reagovat
steve79
Ještě k Rogerovi: měl by zapracovat na svém servisu. Už proti Berdychovi ve finále v Dubaji měl obrovské štěstí. Servis to je asi jediné co mu lze vytknout. Po Davis Cupu bude mít dost času ho vypilovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych, když trénoval s Fedexem, tvrdil, že má variabilitu servisu jako nikdo na okruhu...
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto je pro něj Rogovo podání o mnoho víc returnovatelnější než Rafovo :)
Reagovat
steve79
Docela bych si přál finále Nadal-Djokovič. Už tu nějaký čas nebylo:D
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední finále Djoker-Rafan bylo loni na TM. Ale jinak souhlas, bitvě o titul z Miami by slušelo 40. střetnutí těchto dvou titánů.
Reagovat
nitrotaj
Od US Open to ale němělo takovou šťávu, i když jsem Nadalův fanda, tak raději bych viděl jak ten zápas vydře, než aby se oba vyhazovali. Nejlepší zápasy co jsem od nich dvou na tisícovce viděl bylo právě finále Miami 2011(což beru po Madridu 2009 jako jejich úplně nejlepší zápas mimo grand slam) a Montreal 2013, kde Rafa tlačil hodně na pilu.
Reagovat
Rafaeoli25
V Miami hraje Rafa svůj top, tak snad je tam všechny sešrotuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen abys ty po Rafanově porážce nebyl sešrotovaný!
Reagovat
nitrotaj
Vstával jsem na všechny zápasy a ty výkony jsou hodně blízko US OPEN 2010, kdy hrál Rafa svůj nejlepší tenis. Oproti letošní austrálii se líp pohybuje a nakročuje si do bh, kterej nehraje na rotaci a výskok, ale na rychlost(winner), je to prostě paráda.
Reagovat
Rafaeoli25
Přání otcem myšlenky viď :)
Reagovat
steve79
Roger jak ted začal vyhrávat, tak jsem si zvykli na to, že čtvrtfinále je neúspěch. Mě pořád mrzí více porážka s Djokovičem než včerejší. Přece jenom s Novakem prohrál v Tiebreku třetího setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Fedex nepostoupil, přál jsem si další souboj titánů Fedex-Djoker, tak snad jindy. Každopádně forma Nishikoriho nevěstí pro Čechy v DC nic dobrého.
Dnešní utkání mezi Berdychem a Dolgopolovem nejspíš vyhraje Berdych, ale lehké to mít nebude.
Pokud Birdman vyhraje, pravděpodobně v SF narazí na Rafana. Ten ve třech posledních zápasech působil suverénním dojmem, ale nezapomínejme, že i Fedex proplouval turnajem hladce, dokud nenarazil na Nishikoriho. Zápas s Raoničem bude zajímavý, pokud Kanaďan dostane sety do tiebreaků. To pak bude loterie!
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě tenisu neuškodí když sem tam bude o titul na velkých turnajích či GS usilovat někdo mimo Top5 , resp aby se ta špička vyrovnala

Ale RF mě včera zklamal to je teda pravda :/
Reagovat
smazaný uživatel
Špička by se měla vyrovnat hlavně v ženském tenise, dominance Sereny na GS turnajích je nudná.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ... ale ona už má věk , to půjde dolů snad u konečně
Reagovat
smazaný uživatel
2 z poslednych 5 GS vyhrala Serena to už nieje taka konkurencia
Reagovat
smazaný uživatel
dominancia jasneee
Reagovat
Nola
nejaká chybička v článku, Andy nepodával na víťazstvo v sete, naopak doťahoval za stavu 6:5 pre Noleho, ten kiks na sieti trochu pokazil dojem zo zápasu, Andy bol evidentne rozhodený, či sa to podpísalo na výsledku vie iba on sám, neprihodilo sa mu to v rozhodujúcom sete... včera ma trochu sklamal komentátor, ktorý výsledok zápasu pripísal tej chybe na sieti, trochu nestrannosti a nadhľadu by nezaškodilo.....
Reagovat
Roger_Federer
Setkal jsem se uz z nazorem, ze soucasni teniste, spicka, ne jen Djoker a Rafa, vdeci castecne za svou jedinecnost a uspechy prave Federerovi..Protoze jeho dominance a nadvlada v letech 04-08, byla pro jejich kariery tak motyvacni, ze museli zmenit sve mysleni, vse zdokonalit na "vesmirnou" uroven, aby mu mohli konkurovat...Nadal to zacal, Djokovic a Murray nasledovali..a dalsi.Jeho jedinecnost a hra byla a je motivaci do dneska..

Samozdrejme co se tyka Nadala, tak to plati mimo antuku, kde je fenomenem bez konkurencnim uz 9 let.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby to bylo opačně a o pět let starší by byl Rafa, tak by zase on svou dominancí motivoval Rogera (kterého jistě ovlivňoval Sampras, kterého chtěl vyrovnat nebo překonat). To je přirozený běh ve všech sportech. Největší škoda je, že nejsou stejně staří a nedosáhli top kvality ve stejnym roce, pak by se dali poměřit zcela férově a objektivně a žádné kdyby a ale by ani jedna strana dnes vyslovovat nemohla, bylo by jasně dáno výsledky kdo z nich je lepší..
Reagovat
Roger_Federer
Ty zase a zoblibou pouzivas slovo kdyby, ale kdyby neni nic..Ale je to tak jak to je..A tim ti jen chci ukazat, ze i pro samotneho Nadala je Federer ten nejlepsi..ze vsech a motivoval i ho.
Reagovat
Roger_Federer
Ty zase a zoblibou pouzivas slovo kdyby, ale kdyby neni nic..Ale je to tak jak to je..A tim ti jen chci ukazat, ze i pro samotneho Nadala je Federer ten nejlepsi..ze vsech a jeho hra motivovala i jeho samotneho..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rafova skromnost a pokora jsou velké, to ale neznamená, že ho nechce překonat, jen to nevyhlašuje. A samozřejmě, že ho Rog motivoval, to je taky nutnost pokud ho chce trumfnout ne, stejně to měl i Rog když chtěl překonat Samprase..
Reagovat
dadaft
je to sranda.
koukám na zápas Federer - Nishikori,
Roger podruhé urval brejk, vede 4:3 ve druhém,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,, a woytha už začíná bilancovat, že Kei se nemá za co stydět, je to skvělý hráč, ale na Rogera v současné formě zkrátka nemá,,,,,,,,,,,,,,,,,
jo jo, někdy se člověku zdá že stoupá, i když už ve skutečnosti klesá,,,,,,,,,,,,,,,
:-))
Reagovat
Fandina
já doufala, že Roger Nišiho dá, ale on hrál už proti Ferrerovi super, takže jede.
Reagovat
Fandina
a proti Gríšovi taky.
Reagovat
Fandina
woythu mám ráda, ale někdy vidím trochu jinak než to co říká, ale jinak v pohodě, je super.
Reagovat
dadaft
woytha is No.1
Reagovat
Fandina
yezszszszszsz ..........
Reagovat
Mayo
wow tak to je šok ten Federer...čo robil
Reagovat
tommr
nečekaný vyřazení Federera už ve čtvrtfinále dává Tomášovi šanci na posun na čtvrtý místo v žebříčku. Musel by ovšem v Miami získat titul a k tomu by zase musel porazit Nadala a Djokovice což je pro něj téměř neřešitelnej úkol. Takže to čtvrtý místo je zároven nečekaně blízko a strašně daleko. Ledaže by Tomášovi píchli Raonic a Nishikori ... :)
Jinak forma Nishikoriho je i velkým varováním pro naše před nadcházejícím DC zápasem v Japonsku. Bez Tomáše to tam budeme mít těžký ...
Reagovat
kada.tom
tak prvně musí Tomáš přejít přes Dolgopolova, což je určitě v jeho silách :-) ... co se týče případnýho SF, já si opravdu nemyslím, že by Raonic byl schopen přehrát Rafu, i když stát se může cokoliv :-)
Reagovat
tommr
Dolgopolov bude těžkej soupeř, ale pokud chce Tomáš někdy vyhrát GS tak takovýhle soupeře prostě porážet musí ... :)
Co se týče Raonice tak ani já si samozřejmě nemyslím, že by moh Nadala porazit. Viděl jsem závěr jeho zápasu s Beckerem a tam hrál opravdu hrozně. Nicméně nikdo asi nečekal, že Federer prohraje s Nishikorim tak proč by se něco podobnýho nemohlo přihodit i Nadalovi? :)
Reagovat
Fandina
Tak teď držím palce Nišimu a když Raonic porazí Rafu, také super. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
A samozřejmě nejdřív Berďovi na Dolga. Berďo pojď!
Reagovat
kada.tom
jasný :-) já tedy určitě fandím Rafovi, raději chci do SF pro Tomáše Rafu, protože pak by z toho semifinále určitě do finále postoupil tenista, kterýmu dlouhodobě fandím ... k Raonicovi si cestu zatím hledám, leč zatím bezúspěšně :-)

a Tomáš Dolgopolova dá, vidím to tak na 7:6 a 6:3 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V krátkém rozhovoru s Murraym u sítě dokonce Srb přiznal, že měl raketu na půli soupeře. "Zeptal jsem se Novaka a řekl, že byl přes síť," vysvětloval Murray. "Já musím udělat rozhodnutí v daném momentu. Míček odehrál nad sítí a pouze dokončoval pohyb," dočkal se ale vysvětlení od umpirového rozhodčího.
Opravdu si nemyslím, že se Novak zachoval nefér :))
Reagovat
smazaný uživatel
když se míček dotkne soupeřovy půlky a vrátí zpáteční rotací zpět na půlku odkud přiletěl, tak hráč může raketou přes síť, je to tak?
Reagovat
Hook2424
Ne, nemůže raketou za síť, aby tam trefil míč. Musí míč trefit na své polovin? hřist? a jeho raketa se může na polovinu soupeře dostat pouze jako dokončení švihu. ...Tohle pravidlo je dost komplikované. Klidn? se může stát, že při tom dokončení švihu můžete soupeře, který bude stát u sít? trefít raketou! Tuším, že Pablo Cuevas trefil toho rakouského kontroverzního Mayera, či jak se jmenoval, ...ale ten spíše vycítil diskvalifikaci soupeře a tak simuloval!
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže, zjednodušeně řečeno, musíš míč odehrát (tedy kontakt s raketou musí nastat) na tvé polovině?
Reagovat
smazaný uživatel
Z pravidel:
Míč je vrácen správně, když míč ve hře dopadne na zem ve správném poli a odrazí se z něho zpět přes síť nebo jej tam zažene vítr a hráč se nahne přes síť a odehraje jej do správného pole s tím, že se nedotkne sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=0m85wWbhOFQ to je přesně ono, takhle jsem to myslel 4:06
Reagovat
Fandina
Díky za info. Andy asi hraje moc blízko za síť, v zápase s Jirkou Veselým byla podobná situace.
Reagovat
Denis92
Zapas Rogera som bohuzial nevidel, ale po zhliadnuti vysledku a priebehu zapasu som zostal sokovany. Cakal som jasnu vyhru a vsetko tomu nasvedcovalo. Prehral si vsak velmi vela krat podanie.. viac ako na vsetkych predchadzajucich zapasoch v Miami a IW dokopy..
Co ma vsak vystrasilo ovela viac su komenty ktore citam,ze to prislo z nicoho nic a je velke podozrenie ze su v tom opat problemy s chrbtom. To by bola velka rana..
Reagovat
Denis92
Pozrel som si kratky rozhovor s Rogerom a nic nespominal,ale o zraneni nehovoril ani minuly rok.. Buduci tyzden bude hrat DC tak uvidime ako na tom bude.. V tejto chvili mi uz prehra nevadi, len dufam, ze Roger nema ziadne problemy s chrbtom.
Reagovat
a.magerova
No hlavně ať se se Stanem daj herně i zdravotně do DC dokupy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Člověče, já bych snad byl raději, kdyby v tom byla záda než Barneyem naznačená psychická labilita. Záda se přeléčí, ale to druhé by svědčilo o psychickém opotřebování a na to léky ani operace nejsou. A v absolutní špičce se vyhrává hlavně hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
zeptej se Agassiho, jak se záda po třicítce přeléčí
Reagovat
Stan_Borowitz
Agassi vyhrál po třicítce i s bolavejma zádama 2 x Australian Open.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, pod kortikoidama, úplně si páteř odrovnal. Pan hráč
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak až takové drama to nebude, invalida z něj není, dokonce hrává občas exhibice. Moje máma dělala jeřábnici a po třicítce měla za sebou dvě operace páteře. Za celou svou kariéru na okruhu NHKG si nevydělala tolik, co Andre na jednom turnaji.
Reagovat
Denis92
psychicka labilita vo stvrtfinale turnaja masters proti Nishikorimu? to si nemyslim..ved par tyzdnov dozadu ukazal,ze stale dokaze porazat najlepsich a zvladol otocit aj zapasy v ktorych prehraval..Minuly rok sa s tym chrbtom trapil pol roka a bola z toho v haji cela sezona.
Reagovat
Stan_Borowitz
Psychická labilita není úplně správný termín, co bys taky chtěl od Barneyho, ale řekněme něco jako neschopnost udržet koncentraci dostatečně dlouho na to, aby to stačilo na vítězství.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Pokud (Berdych) zvítězí, může narazit na neoblíbenou světovou jedničku Rafaela Nadala."

To je odvážná formulace, i když je pravda, že byly i oblíbenější světové jedničky a Nadal byl oblíbená světová dvojka :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Kdyz pominu ze sis tu vetu vylozil po svem; ), myslim ze v podstate je pravda
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem si ji ale vyložil jazykově zcela správně. Tak, jak je napsaná, ta věta ani jiný výklad nepřipouští.
Reagovat
Roger_Federer
Nojo..kdyz ja mam z tou cestinou furt boj..;)
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, kdo ho nemá rád, tak si jí vyloží takhle, že vás to baví chytat se i takovejch prkotin, to že tp neovládá češtinu je smutný, pro Berdycha to každopádně neoblíbená jednička byla, je a bude, to bezpochyby..
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, ta věta má jasný význam.
Pro člověka, který nezná tenisové pozadí ani jiný význam nepřipouští.
Jinak si ten význam čili "po svém" může právě vysvětlit jen člověk, který ví, že pro Berdycha je to nepříjemný soupeř, kterého z 21 zápasů porazil jen 3x.
Takže logický ekvivalent při jiném soupeři by byla věta: "Pokud zvítězí, může narazit na oblíbenou světovou jedničku RF......", kde je bilance 6:12.
Jak je ta čeština krásná :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba je pro Berdycha Rafa oblíbená jednička, to přece nikdo nevíme... tak jaképak bezpochyby!

Kromě toho, já mám třeba Rafu rád, a přitom je moje neoblíbená jednička. Vždy ale byl a bude má oblíbená dvojka :-)
Reagovat
a.magerova
Hele vám Rafa ještě hraje, nám už Roger ne, tak si hledáme jinou zábavu :-))
Navíc i já mám Rafu po Rogerovi nejraděj, takže mám taky oblíbenou jedničku a oblíbenou dvojku ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja si taky myslim, ze mu ta pozice dvojky vyhovovala vice, byl jako honici pes..nic ho nestresovalo.Ted musi porad mluvit a kousat do trofeji ;) a je na nej vyvyjen zbytecny tlak..
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou dvě možnosti, buď autor zapomněl napsat "z jeho pohledu" neoblíbený nebo je dotyčný antinadalovec. Pevně věřím, že platí varianta první a tudíž, že žurnalistika na tp je nestranná..
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, že Rafovi první místo sluší nejvíc, aby ne když jde o budoucího majitele min. 18 GS, je to prostě king s velkym K :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, není úplně triviální naformulovat to správně... ani takhle by to nebylo ono.

Autor chtěl říct asi toto: "Pokud zvítězí, může narazit na svého neoblíbeného soupeře, světovou jedničku Rafaela Nadala. Na toho čeká Kanaďan Raonic."
Reagovat
Stan_Borowitz
Prosím tě, můžeš mi do vzkazů napsat čísla, která budou vytažena v nedělní Sportce? Rád bych bral ten Jackpot, je to tuším přes sto mega.

Předem dík.
Reagovat
Rafaeoli25
Člověče ještě jinak, aby to bylo úplně korektní: "může narazit na svého tenisově neoblíbeného soupeře" :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak uhodnout jackpot loterie je asi tak milionkrát těžší oříšek než si vsadit na 18 GS Rafy :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale co když s ním prohrává rád? Pak jsme úplně v pytli.
Reagovat
Roger_Federer
Takova smesna sums by se tvych bazenech uplne stratila..

Rafaeoli pro tebe tech 18 asi hodne dulezite cislo..co.?
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu myslis, ze pokud Rafa dosahne na tech 18 Gr, tak se pak stane co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych ji u Nishikoriho směnil za japonské jeny a naplnil pak jimi jeden dětský bazén, aby měly děti multikulturní výchovu.
Reagovat
a.magerova
No tak na svoje děti myslíš a na moje nééé?!
Přece víš, že jsem tu minule na sebe práskla, že mám 15 dětí, takže jestli by měl někomu Rafaeoli25 napsat vzkaz, tak mně :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jo, ale musíš to pak směnit za paraguayský guaraní, aby se měly děcka v čem pořádně cachtat...
Reagovat
Roger_Federer
Stan koupim tvojim deckam kolotoc....; )
Reagovat
Stan_Borowitz
Řetízkáč?
Reagovat
Rafaeoli25
Co se pak stane? Bude na prvním místě v počtu GS :). Je mi ale jasný, že pro tebe ani potom o nic lepší nebude, to mi ani nemusíš říkat..
Reagovat
a.magerova
Řetízkáč - váhám jestli velký nebo malý, nemůžu si totiž vybavit, který princip chodu mi bude bližší :-))
Měna - se směnou měny si nechám od Tebe ráda poradit, nebo ještě líp, poprosím Tě o vyjednání celé směny, to víš ať taky můžu říkat, že mám na to lidi ;-)
Reagovat
a.magerova
Taky pěkná čeština, než jsem došla k tomu kolotoči, myslela jsem, že jsi ochoten mým dětem koupit stan ;-)
Ale písmenko sem písmenko tam, chytrý pochopí, ale ten stan by se nám mohl hodit :-))
Reagovat
Fandina
Principiálně je to tak, že mezi velkým a malým řetízkáčem je rozdíl jen ve velikosti, kdežto u televize v HD a streamem je to principiální rozdíl. Jako třeba u satelititní soupravy se jasně bavíme o konvertor konvektor, nebo nějaké překlepy, nevím, ale principiálně každý chytrý ví o čem si povídá. Takže nejlepší je se zeptat u odborníků, kteří třeba radí za zády, protože musí stát na jedné židli a pak jsou tací, kteří se tím baví donekonečna, protože nic jiného neumí ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to si dobře rozvaž, protože rozdíl mezi malým a velkým řetízkáčem je principiálně nepřekonatelný. Malý řetízkáč je totiž v podstatě houpačka, zatímco velký střelnice. A chytrý dobře ví, že když střílíš z houpačky, na střelnici nic netrefí ani největší odborník postávající za zády na jedné židli.
Reagovat
Fandina
Stát na židli a střílet od boku je problém, ale někdy můžeš stát normálně a pořád cílíš a pořád cílíš a stejně ten cíl byl už dávno minut a ten druhý beze slov je už daleko vpředu a zabývá se jinými záležitostmi než jestli jedno písmenko tam a nebo tam ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě principiálně se lze bavit o tom, jestli chytrý pochopí a nebo mu jde jen o to slovíčkaření a nebo z principu střílí úplně na jiné cíle, každého věc o čem chce psát ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Ja mel spis namysli ten kolotoc jak pan Stejskal koupil deckam....Vis uz? "ja su milionar", muj tata nebyl muj tata?Kdo je muj tata?..
Reagovat
a.magerova
Dík, žes mi to takhle "po lopatě" vysvětlil, to už nemám šanci nikdy zapomenout, stejně jako, když nám docent na výšce vysvětloval kruhový integrál. Stane víš co to je?!

Budu ráno chtít, abys odnesl mému kamarádovi pytel brambor a řeknu Ti jeho adresu Horní 21 (samozřejmě budu předpokládat, žes chytrý a pochopíš, že myslím Dolní 12), takže Ti hodím pytel na chodbu na zem a odjedu na kosmetiku a ke kadeřnici a na nehty a na nákupy.....
Ty ráno vezmeš pytel na záda a půjdeš a budeš celý den chodit po městě a hledat a hledat a hledat, samozřejmě nenajdeš, tak se večer zmožený, vyčerpaný a otrávený vrátíš domů, ten pytel shodíš ze zad na chodbu, na stejné místo, kam jsem Ti ho ráno dala a půjdeš si lehnout po náročném dni.
V tomto okamžiku přijdu domů a co vidím, pytel na tom samém místě jako ráno a Ty doma ležíš, takže logicky vím, žes opět celý den proležel a zase nic neudělal :-/

Od té doby vím a už vždycky vědět budu, že kruhový interval se rovná nule ;-)
Reagovat
a.magerova
Oprava: Kruhový integrál!!!
Reagovat
a.magerova
Jj spojitost jsem našla, ale v tom případě mi tam chyběla třeba dvojtečka, ale to je jedno, hlavně že je sranda a ten stan bys nám mohl kúpit ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To mi neříkej, že to nebylo schválně...
Reagovat
a.magerova
Která odpověď mi zaručí další pěkný společný večer? ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak interval, nebo integral ?...zas to zsvadi k dizkuzi..; )
Reagovat
a.magerova
Chytrý pochopí, tady máš k tomu i vzorec ;-)
http://upload.wikimedia.org/math/4/4/6/446686e870b6b31f9313e793da90c7d4.png
Reagovat
Roger_Federer
Ja jen aby to nedopadlo jako z kovektory a konvertory..; )
Reagovat
a.magerova
Jj chápu, ale koukni, já se hned a sama opravila, tudíž vím, která bije ;-)
Reagovat
Fandina
Někdo se často přepisuje, opravuje, překlepává, ale pořád ví která bije, kdežto jsou jiní, kteří jsou perfektní od prvního okamžiku, ale nikdy neví, která bije.
Reagovat
nitrotaj
http://www.edisk.cz/stahni/16114/ATP.2014.Miami.QF.Fe derer.v.Nishikori.ENG.mp4_1014.72MB.html
Reagovat
nitrotaj
V linku je mezera, nutnost spojit.
Reagovat
r.Fever
Tak Roger síce v noci prehral, čo som vôbec nečakal, ale nemožno mu nič vyčítať, v takmer 33 rokoch občas prídu aj takéto nečakané prehry, navyše ak mu náhodou zahaproval chrbát, čo ale nechcem využívať na nejaké ospravedlnenia:)
Za posledných 4-5 turnajov sa ale dostal naspäť do top 4, a keďže až do Ríma nič neobhajuje, bude mať dobré nasadenia na antukovú a tým pádom snáď aj na trávnatú časť sezóny, čo je najdôležitejšie.
Dúfam vo finále Djokovič - Nadal, nech sa vo mne trochu prebudí tá srbská krv ;)
Reagovat
Bob
Výborně Kei! To je skvělé probuzení :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Murray přitom v té chvíli podával za stavu 5-4 na zisk první sady, od té chvíle však získal už jen tři z dvanácti gamů." - To rozhodně není pravda :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by podaval na vitezstvi v prvni sade se mi taky nezda no. Djokovic zapas vyhral svyn typicky strojovym vyrovnanym vykonem. IDEMO!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ze egoista exceluje na servisu :-D Ale to jsou urcite zase ty zada... kvuli nim loni prisel o kalendarni GS :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jake ubohe
Reagovat
Stan_Borowitz
"Ale to jsou urcite zase ty zada... kvuli nim loni prisel o kalendarni GS"

Když už to říkáš i ty, tak na tom něco bude :-)
Reagovat
a.magerova
Roky člověk nezastaví :-/
Už ani Barney není co býval.
Reagovat
smazaný uživatel
tak na puchyricek si zatim nestezoval :D
Reagovat
a.magerova
Nishikoriho mám ráda, ale teď chvilku ne....
Reagovat
smazaný uživatel
Noo nikoho by asi ani nenapadlo, že Roger prehra potom čo predvádzal posledne dni resp. 24 hodin predtým s Gasquetom.

dpc
Reagovat
Pe3k
Tak to jsem nečekal! Zápas jsem neviděl, jen nějaké rozmazané highlights, ale zdálo se, že oba hráli dobře. Gratulace nisikorimu. Porazit ve 3 setech Ferera a pak hned Federera si zaslouží respekt. Snad je Roger ok.
Reagovat
UnrealTom
jaj Rogere s takovym vidlákem žlutym
Reagovat
Rafaeoli25
Proč ten rasistickej štěk?
Reagovat
kada.tom
Federer out! A to je moc dobře :-)
Asi začnu mít Keie rád - nejdřív vyřadil Ferrera a teď i Federera :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě zbývá Djokovič a pak nejspíš Nadal a bude to něco jako Return of the Samurai.
Reagovat
Roger_Federer
Mas rad i Rosola a Darcise?
Reagovat
babolat.cz
no to je super, šikovnej kluk Nishikori a já si už myslel,že mr.Fedex je neporazitelný (ačkoliv porážel pouze hráče mimo TOP10).
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám takový pocit, že letos porazil víc hráčů Top 10 než například Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkrétně letos porazil z aktuální top ten Djokoviče, Murrayho a Berdycha.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě Gasqueta... a Tsonga byl na AO taky v Top 10, myslím...
Reagovat
SubOptikT
Pochopil bych, kdyby ten balón byl za stavu 30:30, 30:40 nebo 40:40 třeba, že to takto řešíte. Ale byl to první míč v gemu. Nic zásadního. Chyby se občas stanou a jestli se hráč typu Murrayho z toho sesype, jak tvrdíte, tak mi ho může být akorát tak líto, nic víc.
Reagovat
George_Renel
a úroveň rozhodčích je na ústupu. Včera Djokovič (neznalost pravidla neomlouvá), předevčírem Šarapovová (odehrávající hráč vždy ví, že zahrál dvojáka).
Reagovat
rib
tak v tomto kontextu vyznívá pochvala Mashy pro Petru jako léčení si pocitů viny... trapné...
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera se mi Andy libil snad jeste vice nez v zapase proti Tsongovi. Kdyby totalne neodesel po tom okamziku Djokovice na siti, tak si myslim, ze by ten prvni set v TB dotahl, protoze v prvnim setu byl lepsi hrac az na ten zaverecny game. Ve druhem setu se zase zmatoril a zacal hrat nadherny tenis. Skoda ze si neudrzel vyhodu breaku a hned o ni prisel, coz ho asi ve zbytku zapasu opet srazilo do kolen. Jeho hra me ale po dlouhe dobe v poslednich dvou zapasech opet moc bavila, hodne chodil na sit, hral agresivne, po dlouhe dobe mel opet svuj drtivy bekhend a predvadel skvele udery (jeho nabihany BH po lajne, kde byl mimo kurt byl nejlepsi uder letos v Miami co jsem videl). Skoda, ze nedokazal v rozhodujicich momentech zkrotit emoce na uzde. Jinak to byl od Andyho dobry vykon.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Djokovič-Murray som nevidel,takže neviem posúdiť,ale v zápase Federer.Nishikori zaslužené viťazstvo Nishikoriho.Výkon Federera bol dnes dosť mizerný.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jéje... nějak se nám vrací na scénu Federer model 2013.
Reagovat
J.M.
Možná i horší než 2013. Kei zahrál ke konci výborně, hrál rychle, agresivně, ale od Federera to byl prapodivný zápas. První set a půl vynikající výkon, pohyb i timing, všechny údery fungovaly skvěle, zápas byl skoro hotový, a pak najednou během jediného gemu totální obrat, kdy mu odešlo úplně všechno. Timing, všechny údery - podání, forhend i bekhend, voleje i pohyb. Když je takhle chladno a větrno, vždycky už mám o Rogera obavy a jenom doufám, že se mu zase něco nepřihodilo se zády. Snad se na antuku zase dá do kupy a doufám, že Kei ještě po těch dlouhých zápasech má sílu, aby s takovými výkony zkusil v Miami ještě něco víc.
Reagovat
smazaný uživatel
navraty v mode me hodne nudi.. ani nostalgie to nezachrani.. :-( Videla jsem teda jen posledni gem, opravdu kolaps, stary pan umoril uvodni dva servisy otresnymi nadhozy a dokazal pridat i fatalni chybu z naliteho balonu pri prechodu na sit. A kdyz se prece jen vyserviruje z nejhorsiho, opatrne si zaoblouckuje.... sic! Takze rikate, ze ted Kei? A proc vlastne ne.. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle toho, co píšete, to opravdu vypadá na záda. Poměrně typické příznaky. Normálně přece takový hráč v polovině zápasu nezapomene, jak se hrají základní údery.
Reagovat
J.M.
No, těžko říct. Samozřejmě není dobré se v tom až tak babrat, protože to hned vzbudí standardní reakce o výmluvách a snižování výkonu soupeře, ale tohle bylo opravdu hodně zvláštní. 4:3 ve druhém setu, nikdo už nepochyboval, že to Roger rychle dotáhne do konce, a pak najednou série nepochopitelných chyb, která se pak táhla až do konce. Přitom až do té doby Roger dobíhal skoro všechno, i do forhendové strany, což u něj bývá kámen úrazu, a pak najednou to odešlo tak, že se třeba ani nerozběhl za Keiovým kraťasem.

Ale i kdyby to třeba byla zase nějaká křeč z prochladlých zad, nevím, jestli se o tom Rogerovi bude chtít moc mluvit, spíš asi zase budou fanoušci spekulovat. I ty svoje loňské trable detailně a otevřeně popisoval až letos. Sympatické bylo, že se toho Kei nezalekl a ke konci si pro to opravdu šel, třeba tím vítězným bekhendem.
Reagovat
Stan_Borowitz
To byl za toho stavu 4:3 v brejku?
Reagovat
J.M.
Pokud mě paměť neklame, tak ano. 6:3, 4:3, brejk k dobru, a pak najednou podivné chyby, 0:40, a už se to vezlo. Sice to byla taková divočejší fáze zápasu, kdy si několikrát každý prohrál servis, ale až do té chvíle se zdálo, že to má Roger ve svých rukou. Samozřejmě Kei se zvedl, ale to, jak už to bývá, přišlo i s tím, že Roger odešel. I třeba když dal jeden vítězný inside out forhend, tak to vypadalo tak divně, jak jsem u něj neviděl snad ani loni v tom období bolavých zad. Pěším stylem ala Agassi v poslední fázi kariéry, ani si k tomu forhendu nedoběhl, nenaskočil, jen to tak z ruky odrazil. Působil prostě divně. Už jsem v zahraniční diskusi četl i časté spekulace, že to schválně prohrál proto, aby si ještě zachoval pozitivní bilanci s Novakem...:-) Je fakt, že v takovémto stavu bych jeho zápas s Novakem viděl nerad.
Reagovat
smazaný uživatel
ano v 2 sete mal 2 brejky 2-1 a potom 4-3 potom prehrel set 5-7.To že nedokázal 2x v sete potvrdiť brejk to velmi cudne,ale čo bolo na pričine vie len Federer sám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hmmm.... no tak to je jediné pozitivum, že si nezkazí bilanci s Djokovičem :-). Na druhou stranu se Nishikori stal novým Federerovým Simonem...
Reagovat
Roger_Federer
Zajimave komenty, je zkutecne divne aby "odesel herne" tak jak popisujes behem jednoho gemu, zvlaste kdyz zatim celym turnajem jel fantasticky..
Drobna poznamka: pamatuje si zde nekdo kdy naposledy si Roger bral "medikl" a volal si na kurt doktora?
Reagovat
J.M.
Já si pamatuju na Wimbledon 2012, který pak vyhrál... Jestli i někdy potom, to nevím, teď se mi nic nevybavuje.
Reagovat
Roger_Federer
myslim, ze to bylo opravdu naposledy 2012..Kazdopadne z pribivajicim vekem mu budou zdravotni "problemky" pribivat a ovlivnovat jeho vykony vic a vic.Je treba to bouzel brat na zretel.
Reagovat
J.M.
Tak asi nejen jemu, ale i mnohým mladším. I Rafa letos se zády bojoval, Andy si v Miami prý zase stěžoval na bolesti, Stan mívá problémy taky, snad jen Novakovi nějak s přibývajícím věkem problémy mizí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon 2012 to je za poslednu dobu turnaj kde si spominam,že si vyziadal oserternie lekára.Vtedy to ošetrenie prebehlo aj mimo kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
http://espn.go.com/tennis/story/_/id/10680024/sony-open-tennis-did-novak-djokovic-racket-cross-plane-net-andy-murray?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

V rozhovoru Djokovič říká, že nepochopil, co Murray reklamuje. Myslel si, že je v pořádku raketou hrát na druhé straně sítě, pokud se nedotkne pásky. Že nezná pravidla je asi trochu ostuda (sám vypadá, že se zastyděl), ale od čeho je na kurtu rozhodčí?
Djokovič každopádně znova prokázal, jak špatnou má orientaci u sítě. Míček by pravděpodobně ani nepřeletěl na druhou stranu k němu, byl to jasný bod, ze kterého se naprosto zbytečně stal kontroverzní moment a předmět diskuzí o neférovosti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych mu i věřil. To je z toho, jak na tý síti někteří dnešní hráči skoro vůbec nehrajou. Pak se skutečně může stát, že přestože Djokovič za svou kariéru odehrál tisíce zápasů, na toto pravidlo během ní ještě nenarazil.

Na druhou stranu to je skutečně na rozhodčím, aby pravidla znal a situaci správně posoudil. Za to je placený, od toho tam je.
Reagovat
J.M.
Na třetí stranu zase rozhodčí nemůže mít oči všude. Když se třeba zrovna dívá jinam, je to těžké. Proto se debatuje i o tom, jestli nepoužívat videozáznam pro sporné situace jako v jiných sportech.

Jinak to, že hráč nezná každé pravidlo úplně do detailu, mě nějak moc nepřekvapuje (ani se to od hráčů podle "oficiálního tónu" neočekává - viz to divadýlko před každým zápasem, kdy hráče rozhodčí poučuje o pravidlech a ptá se, jestli mají nějaké otázky). Hráči hlavně hrají, a s takovouto kuriozitou se třeba za celou kariéru nesetkají. A asi neskládají zkoušky z pravidel jako třeba v autoškole.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na čtvrtou stranu, kde jinde by ty oči rozhodčí v takové chvíli měl mít? Ale pravda je, že to jsou jen lidi, třeba v Madridu bych coby rozhodčí měl taky problém se soustředěním na hru. Takže ano, pomoc techniky je rozhodně na místě, pokud by nějak neúměrně nezdržovalo hru.
Reagovat
jb007
K řešení sporných momentů by se dalo použít jestřábí oko, které nepochybně umí určit, jestli se sáhlo raketou na polovinu soupeře nebo jestli míček skočil dvakrát. Stačilo by jen dát jeho možnost hráčům k dispozici. Snad již brzy...
Reagovat
Hook2424
Nemám rád Murrayho, ale to co předvedl Novak na konci prvního setu, díky čemuž ten set pravděpodobně vyhrál, bylo MEGA-UNFÉR!
Reagovat
Chrenda
Tak to se Tomáš po Miami zase posune na 5 místo. Škoda, že to podělal v IW, mohl mít teď pěkně na čtvtou pozici v žebříčku. Super!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoka řadím ode dneška k "férákům" jako byl Gonza a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Marně vzpomínám, kdy naposledy jsem viděl tak koukatelný tenis od Murrayho, dokonce jsem se přistihl, že jsem mu fandil. Dneska často udával tempo hry, nevyťukával, byl celkem agresivní, no skoro hotový zázrak, doufám, že na takovou hru v následujících turnajích nerezignuje.
Reagovat
Pe3k
Novak sice vyhrál, přesto mám z jeho vítězství hořkou pachuť v ústech. Kdyby se Murray vyvaroval zbytečných chyb, mohl ten zápas skončit přesně naopak. Většinu zápasu jsem měl pocit, že je Andy lepším hráčem.

Novak byl na síti o5 tragický. Střídal špatné rozhodnutí s špatným provedením. Ten moment z konce první sady snad ani nemá cenu komentovat. Z posledních velkých zápasů Novaka mi vždy nejvíce utkvějí v mysli ty jeho fatální selhání u sítě. V dnešním utkání s celou raketou na půli soupeře přesvědčoval soupeře i sám sebe, že bylo vše v pořádku (tolik k nějakému Djokovičovéme fair play). Novak byl naprosto marný hlavně na forehandovém returnu což trvá už delší dobu a soupeři toho správně využívají. Z mého pohledu se mi líbil jen jak zahrál poslední gem. S takovým nevýrazným výkonem možná může tak tak porazit za zenitem hrajícího Federera, ale s Nadalem už moc šancí mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
kvalitni sracka o tom federerovi
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bys mi říct, co bylo na tom zásahu u sítě proti pravidlům ??
Reagovat
Davor1
Škoda, ak by neprišiel ten výpadok na servise v druhom sete po Murrayho breaku, mohol sa hrať ešte zaujímavý tretí set...Každopádne, oproti IW nastalo zlepšenie, teraz pozbierať čo najviac bodov na antuke, aby prípadne neobhájenie Wimbledonu bolo čo najmenej citeľné. Come on, Andy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nefandil jsem nikomu, ale ten zásah na síti(za sítí) svědčí o jeho férovosti i intelektu. Múra se potom sesypal. fuj!
Reagovat
smazaný uživatel
No a od zajtra začína pre Andyho stíhacia jazda, aby bol do Wimby v TOP 4..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda zbytečných ztrát v Acapulcu a IW, kde měl uhrát více prostě. Ale co, ted hurá na Seppiho s Fogninim a pak na antuce stíhačka, jsem asi blázen, ale letos mu na antuce věřím víc než obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že nejaké 2SF a jedno fináličko na oranžovej uhrá..To by znamenalo návrat do TOP 4, možno :)
Reagovat
smazaný uživatel
A on bude hrát až v Madridu? Do Monte Carla přihlášený není.
Reagovat
Mayo
nebude v MC hrať
Reagovat
smazaný uživatel
To ani nevím, to je škoda, body potřebuju. Ale možná vezme pak wild card ještě, body potřebuje jako sůl na antuce. Madrid obhjajuje čtvrtfinále, Monte Carlo 3. a Řím 2. kolo. Tak uvidíme, na RG bude dobré i čtvrtfinále třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
ano Andy Murray nebude hrať MC.Ani Federer ani Delpo a ešte dalšich 3 spominali v tom članku,ale už neviem,že ktorych dalšich.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist