Djokovič: Vynechání Davis Cupu mému tělu pomohlo

15. 10. 2012, 07:11
Aktuality 4
Novak Djokovič si pochvaluje rozhodnutí vynechat letošní ročník Davisova poháru. Srbský tenista řekl, že se díky tomu cítí po fyzické stránce mnohem lépe, příští rok už chce ale své zemi znovu pomoci.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič už na začátku sezony avizoval, že se letos Davis Cupu nezúčastní a bude se naplno soustředit na individuální úspěchy na okruhu ATP. Srbští obhájci titulu pak v týmové soutěži bez své hvězdy vypadli ve čtvrtfinále, v němž prohráli s Berdychem a spol. 1-4 na zápasy.

"Snad jsem udělal pár správných rozhodnutí o tom, jak hrát a co dělat, abych zůstal fit,“ řekl ke svému rozhodnutí vynechat letos tradiční soutěž Djokovič, který svůj poslední daviscupový zápas v loňském semifinále Del Potrovi vzdal.

"Rok 2011 pro mě byl hodně fyzicky i emočně náročný. Triumf na US Open mi přinesl nejen hodně radosti, ale také hodně únavy. Vrátil jsem se do Srbska a nastoupil na zápas Davis Cupu, což mé zranění zhoršilo a já pak nemohl na kurty další 2 měsíce," vrátil se k loňskému závěru roku vítěz Davis Cupu z roku 2010.

K dalšímu zápasu ale prý bude svému kapitánu k dispozici. Srbové začnou nový ročník v únoru na půdě Belgie. "Už se opravdu těším, až budu hrát znovu za svou zemi. Budu se snažit si své zápasy dobře naplánovat, abych si mohl užít Davis Cup. U Davis Cupu je totiž problém, že není úplně vhodný pro hráče, kteří hrají hodně zápasů během celé sezóny," doplnil druhý hráč světa, který během posledních dvou týdnů vyhrál v Číně turnaje v Pekingu a Šanghaji. I proto má nejblíže k tomu, aby sezonu zakončil jako světová jednička.

"To je můj cíl. Je to ještě hodně otevřené, do konce roku nás čeká několik turnajů. Samozřejmě půjdu od zápasu k zápasu, jako vždy," řekl pětadvacetiletý rodák z Bělehradu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
v basileji asi hrat nebude, neni tam zatim zapsany, aspon co jsem cetl na ofic strankach
Reagovat
woody
Na post jedničky je blízko, jen aby nezamrzela neučast v Basileji,i když jde jen o 160 bodů... Pokud bude hrát jako letos, Davis Cup ho zníčí....
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápem tieto názory, Djokovič bude tak či tak svetovou jednotkou na konci roka, aj keby Federer obhájil svojich 3000 bodov, nemusí mu to stačiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker má v race žebříčku náskok 2155 bodů. To se bude Federerovi dotahovat jen velmi, velmi těžce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist