Djokovič: Ve finále jsem neměl ani jednu slabou chvilku

31. 3. 2014, 17:08
Rozhovory 43
Novak Djokovič zažil snový březen, když opanoval prestižní turnaje v Indian Wells i v Miami, kde včera ve finálovém klání porazil světovou jedničku Rafaela Nadala. Byl to můj nejlepší výkon na turnaji, vše se mi povedlo tak, jak jsem chtěl, komentoval své vítězství srbský tenista.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Gratuluji vám k výhře a celkově ke skvělému měsíci. Vyhrál jste dva prestižní turnaje, ale ve dnešním finálovém klání jste působil jistěji než v Indian Wells proti Federerovi, věřil jste si?
Je pravda, že celý turnaj v Indian Wells byl hodně o bojovnosti, v průběhu turnaje jsem hrál hodně třísetových zápasů a nebylo to tak jednoznačné. Musel jsem tam hodně bojovat, ale i to k tenisu patří. Byl jsem šťastný, že jsem hrál finále s Rogerem a i tam jsem svou bojovností dokázat zvítězit.
Tady v Miami jsem se cítil mnohem lépe, sebejistěji a věřil jsem, že mohu vyhrávat. Indian Wells mi dodalo hodně pohody. Řekl bych, že se mi tu opravdu dařilo a hrál jsem tu dobrý tenis. Ve finále jsem pak předvedl svůj nejlepší výkon, což bylo důležité, se světovou jedničkou nemůžete hrát průměrně, to by na výhru nestačilo!

Čím to bylo, že zrovna ve finále jste předvedl nejlepší výkon na turnaji?
Hrál jsem proti Nadalovi, bojovali jsme o titul z prestižního turnaje, takže už to byla velká motivace k tomu, abych podal dobrý výkon. Snažil jsem se hrát agresivně a přesně, což se mi povedlo. Po celou dobu zápasu se mi dařilo, neměl jsem snad ani chvilku nějakou krizi, která na hráče někdy v zápase padne. Dneska to bylo skvělé, všechno jsem dělal dobře, za což jsem moc šťastný.

Rafael Nadal zmínil, že jste ho v určitých momentech překvapil vaší hrou, dělal jste něco jinak než předtím?
Snažil jsem se opravdu co nejlépe připravit na finále a to se mi povedlo. Hráli jsme spolu už hodně zápasů, takže se dobře známe, víme, co ten druhý hraje, co mu sedí, co ho překvapí. Stanovili jsme plán, který se mi podařilo dodržet. To je asi celý klíč k tomu zápasu.

Už jste s Nadalem odehrál celkem čtyřicet zápasů. Můžete říci něco o soupeření s ním? Jaké jsou vaše vzájemné zápasy?
Rozhodně bych řekl, že je to asi můj největší rival. Každý zápas s ním je pro mne velkou výzvou, vždy se snažím hrát to nejlepší, zejména na antuce, protože on je prostě králem antuky, je to nejdominantnější hráč na tomto povrchu.
Hráli jsme spolu už opravdu hodně zápasů a já jsem rád, že poslední dobou se mi daří naše vzájemná utkání vyhrávat, protože v minulosti to bylo dost často obráceně. Kolikrát jsou naše zápasy o jednom míči, rozhodují opravdu maličkosti.
Řekl bych, že pro tenis je skvělé, že tady taková rivalita je, myslím si, že pro fanoušky je to to nejlepší. Doufejme, že další společné zápasy přijdou brzy.

Vyhrál jste už celkem 4 turnaje kategorie Masters v řadě. Zvítězil jste v Šanghaji, v Paříži, v Indian Wells a teď i v Miami. Dočkáme se tedy letos další spanilé jízdy jako v roce 2011? (pozn. v roce 2011 vyhrál Djokovič 5 turnajů Masters)
Doufám v to, ale neumím předpovídat budoucnost. Určitě se mohu snažit o to, abych předváděl dobré výkony, budu trvdě pracovat, ale nikdo neví, co se stane. Nyní začíná antuková sezona a mě jako první čeká turnaj v Monte Carlu, kde už jsem asi sedm let jako doma. Opravdu se těším na tento turnaj a doufám v to, že dokážu úspěchy z Ameriky přenést na antukové turnaje.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andys-cromlix-house-opens/

Otevřel dneska ten svůj hotel a už si tropí blázny z lidí na Twitteru.

And 2 avoid confusion like last time i will be announcing my new coach tomorrow #pumped

Posledně to byl aprílový Ross Hutchins no.
Reagovat
dadaft
bože, Delpo, vrať se co nejdřív, bo na ty dva gumítky, když hrajou proti sobě, se nedá dívat,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D Ještě bych vrátila skvělou formu Tommymu a je to. Juan mi chybí na kurtu celkově, nejen kvůli tenisu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už se vrátí Troska. Chce to lidský element do těch robotích zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je Troska? Nějak jsem ztratila přehled :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Viktor Troicki
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to napadlo, ale nebyla jsem si jistá, mně se plete Troska, Tragéd apod. :D
Reagovat
smazaný uživatel
mě by moc zajímalo, kdo pro to hlasoval :D
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, blbnu, to má být dole :)
Reagovat
Fandina
Tak to by mě také zajímalo, kdo v té anketě dole hlasoval ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Jak to mam vedet..je to clanek stareho data..damy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je Hlupákem?
Reagovat
smazaný uživatel
gigin zklamal :)
Reagovat
Roger_Federer
prask.nova.cz/clanek/novinky/martina-navratilova-napraskala-kolegy-tenisti-jsou-casto-homosexualove.html

Vitezstvi z velkym prehledem.
Reagovat
smazaný uživatel
ty máš něco proti gayům? :) Kdyby lidi nebyli zabednění a víc tolerantní, tak se určitě přizná víc lidí. A že by Luky chodil s Míšou a byl gay? No, když to vyšlo v anketě, tak na tom asi něco bude ... :D:D
Reagovat
Roger_Federer
Vubec.., me opravdu pobavilo, ze anketu vyhral zrovna Rosol, o kterem si opravdu nemyslim, ze by mohl byt gay...
Reagovat
Fandina
Lukáš Rosol????????????

Není to aprííííííííííííííííííííííííl??????????????????
Reagovat
smazaný uživatel
ani jedna slaba chvilka? To se mnou to malem seklo, hned kdyz jsem si precetla vysledek! :-)) Gratulace protivovi, je dobrej, ale "spanilou jizdu" si predstavuji opravdu, ale opravdu jinak. (Technika, lehkost, kreativita, elegance.) Come on!!! ;-)
Reagovat
steve79
Ted se těším na antuku. Nadal je podle mě schopen obhájit všechny body. Už to dokázal několikrát a nevidím kromě Novaka jiného soupeře. Jsem zvědavý na Federera jako bude hrát s novou raketou na antuce.
Reagovat
steve79
Na Djokoviče bych si před India Wells nevsadil, že vyhraje tyto dva nejtěžší turnaje masters 1000. Hraje skvělý tenis a na Nadala přesně zná jako jediný recept. Naopak kdo mě zklamal v Indian Wells a v Miami je Nadal. Čekal jsem, že v Indian Wells předvede lepší výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je na pomalých hardech lepší, 6:1 hovoří samo za sebe. Rafa dává Novakovi moc velkou iniciativu a ten, i když se někdy vyhazuje, diktuje tempo ve výměně. Rafa se nemůže dostat do toho jeho agresivnějšího modu, tím pádem jen brání a čeká na okamžik, kdy může zaútočit z fh, ale ani to mu nepomáhá. Na těchto pomalých hc nemá Nole konkurenci, snad jen Agassi by mu mohl konkurovat a Federer v jeho nejlepších letech, protože je to pro Djoka horší matchup než Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal: Ve finále jsem neměl ani jednu silnou chvilku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal: Ve finále jsem neměl ani jednu silnou chvilku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanousek Novaka souhlasim a myslim ze Nadal vsechny turnaje z lonska neobhaji a s Nolem padne i nekde na antuce.
Reagovat
Amputace
Musím jako fanoušek Nadala soudně uznat, že mě znepokojují některé statistiky vzájemných zápasů těchto dvou. Především ta, že Nadal snad zatím ani jednou neotočil zápas, ve kterém ztratil první set. A dále pak, že Djokovič je pro Nadala na antuce evidentně daleko větší hrozbou než Nadal pro Djokoviče na hardu či v hale.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Novakovi pomohlo sesazení z No. 1. Od té doby hraje opravdu výborně, hraje dominantní tenis a bohužel Rafa je teď dost dole. Bohužel se většina vzájemných zápasů odvíjí od výkonu Novaka, když zahraje dobře, tak vyhraje zápas a na výkonu Rafy už zas tolik nezáleží a jde pouze o skóre. Teď doufám, že se Rafa rozjede na antuce a Novaka před RG porazí, jestli ne, tak RG vyhraje Novak, který po titulu půjde jak šílenej.
Reagovat
Pe3k
Taky je zarážející, že z těch posledních 10 zápasů Novak vyhrál bez ztráty setu a Nadal když vyhraje tak 2:1 nebo 3:2 tak tak...Novak když má formu, tak Nadal nemá recept jak vyhrát. Jeho jediná šance je, když Novak hraje mizerně a pak je zápas vyrovnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vyhral 6 z posledných 8 turnajov, má obrovskú formu....V ich zápasoch to je vždy práve o forme, v Montreale, či v NY mal formu Rafa, teraz naopak..Navyše sa mi zdá, že keď vyhrával Rafa, Nole bol psychicky dole, viac kazil, neveril si..Teraz sa to zas preklopilo, Nole srší sebavedomím a Rafa je ustráchaný, kazí..Začína sa to zas podobať na ročník 2011..Nadal to potrebuje zlomit, a kde inde ak nie na antuke?..

A či má vacsie sance Rafa na harde alebo Nole na antuke?..V sucasnosti sa to javí tak, ze mas pravdu, ale treba si uvedomit, ze vo finále GS hardu to majú oba borci 2:2, kdežto na RG to je snáď 5:0 pre Rafu, hoci posledné dve boli riadne vydreté.,
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze minuly rok to ovlivnilo hlavne to pocasi...kdyby se neprerusovalo, tak by to novak asi dal ....uvidime letos...doufam ze uz to vyjde RG !!
Reagovat
Roger_Federer
A zase se snazis mystifikovat.Nole zadnou zazracnou formu od zacatku roku nepredvedl..V Dubaji ho prehral Federer, IW sice vyhral, ale nehral vubec dobre a ten titul mu Fedex odevzdal..V Miami to byl velmi zvlastni turnaj, kdy mu odpadli dva souperi a ve finale proste Rafa zahral velmi zle a Djokovic super..
Ze by po jednom vybornem zapase lze rict ze ma super formu..? Mozna by jste si meli zacit zvykat, ne vzdy uz to bude mit Rafa tak jednoduche jako loni..
Reagovat
smazaný uživatel
Prerušovalo sa 2krát, prvé pomohlo Nolemu, druhé Rafovi, tam si nemajú čo vyčítať..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten, kto používa fakty, nemystikuje..Zásada čislo jedna :)
Reagovat
Roger_Federer
Opet a zase tvrdis neco o forme Novaka co neni pravda, abys tim okecal vcerejsi kolaps..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže, ak niekto vyhrá dva tituly Masters za sebou, tak nemá formu?,,Ak by sa to stalo Rogerovi, tiež by nemal formu?..Nole ich vyhral 5 v rade a nemá formu?..Zaujímavé uvažovanie.
Reagovat
Roger_Federer
:)...dobre Nole ma poslednich 8 dni super formu..;), beres neco?
Reagovat
Mayo
minulý rok na RG sa prerušovalo ? že o tom neviem
Reagovat
smazaný uživatel
Neberiem nič, ale teba možem zobrat na hodiny logického uvažovania..:)
Reagovat
Roger_Federer
spise bys mel ty chodit na rodicovske kurzy..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bol som v piatok napríklad :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano vyhrál pět turnajů v řadě, ale zapomínáš na to, že mezitím proběhla zimní přestávka a v tom novém roce to byla bída. začalo to jeho nejoblíbenějším turnajem v Austrálii, kdy prohrál s Wawrinkou už v OF, přes Dubaj, kde podlehl Fedexovi (což se mu už dlouho nestalo) a v IW mohl vypadnou s kdekým. Ten začátek sezony je zkrátka zvláštní a rozhodně je diametrální rozdíl mezi Noleho vítězstvími v IW a Miami 2011 a letošními. Super formu projevuje opravdu až poslední dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně stačí si vzpomenout na zoufalé výkřiky Noleho fans v průběhu turnaje v Indian Wells, kdy tady hromadně propadali panice (snad až na gigina). Na antuce se situace zase může obrátit a Rafa dominovat. V posledních týdnech je mužský tenis nebývale nevyzpytatelný.
Reagovat
Roger_Federer
Peter urcite nezapomel, on si jen jako vzdy upravil veci tak jak to vyhovovala jeho aktualnim potrebam komentare..Smutne na tom je, ze nestrany ctenar, ktery jeste nezna jeho mistifikace to nepobere..
Reagovat
smazaný uživatel
Bavili sme sa viac menej o tom, ako vyzerajú vzájomné zápasy Rafu s Nolem..Že tam je vždy kľúčová forma oboch..V Montreale a v NY vyhral Nadal, ktorý vtedy vyhrával vsetko, kdežto Nole v tom čase zakopol aj s Isnerom napríklad..Teraz zase triumfoval Djokovic, Nadal v tomto čase zakopol aj s Dolgopolovom..To isté na jeseň, Nole presvedčivý, kdežto Nadal podlahol aj Ferrerovi a DelPotrovi..Oni sa mozu porazit aj na svojich povrchoch, rozhodujúca je vzdy forma..A to ze niekto vyhral v troch setoch, nevadi..Ale vyhral, vid Djokovic v IW..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist