Djokovič v Indian Wells zaútočí na pozici světové dvojky

8. 3. 2011, 17:42
Aktuality 28
Momentálně je ve světovém žebříčku třetí, po Indian Wells by se ale Novak Djokovič mohl dostat ještě o příčku výš. Pokud Srb, který letos ještě nenašel přemožitele, na nadcházejícím turnaji udrží svoji neporazitelnost, dostane se před Rogera Federera.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Vyhrát Indian Wells je pro Djokoviče nejjistější způsob, jak v žebříčku ATP vyrovnat své životní maximum. Před Federera se však může dostat i tehdy, když z Kalifornie neodjede s titulem.

Djokovič se na druhé místo před Švýcara dostane i v případě, že ve finále prohraje a Federer vypadne nejpozději v semifinále. Srbský hráč navíc uspěje i v případě, že dojde do semifinále a šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer nepřejde 3. kolo.

"Cítím se skvěle po fyzické stránce i psychicky a pro turnaje v Indian Wells a Miami mám velkou motivaci, protože se mi tam loni moc nedařilo. Chci v Americe něco dokázat," řekl třiadvacetiletý Djokovič, který letos už vyhrál dvanáct zápasů.

Světovou dvojkou už Djokovič, svěřenec slovenského kouče Mariána Vajdy, loni několikrát byl: poprvé 1. února a naposledy začátkem října.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bnpparibasopen.com/Scores/Draws.aspx

No bude to zaujimavy turnaj. Rafa ma dost lahky los- 2R-Riba, 3R-antukar Monaco, 4R- asi Tsonga- po zraneni, nerozohraty, QF by mal spravit bez toho aby sa co len spotil, pricom na QF- Almagro, Ferrer ci Simon... Rafa aby nebol v SF- pokial ho nezradi zdravie tak si neviem predstavit.

Soderling- Kohlsch. s ktorym sa minule trapil, potom Dolgo alebo Delpo, QF- Murray urcite Robin ma najtazsi los spomedzi top 5, Delpo ma dost tazky los ale snad aspon do zapasu s Robinom sa prebojuje- zas to znamena ze Dolgo nepojde dalej skoda losu

Murray- som zvedavy ci psychicky je ok a ako si poradi s Robinom ak sa stretnu- mal by ho dat ak chce byt 4-ka

Djokovic- nevidim do QF nikoho kto by ho mal zaskocit pokial nepoda totalne pod-podpriemerny vykon, QF s Andym moze byt zaujimave, Andy na neho vie uvidime

Federer-Skoda Nishikoriho ze hned s Rogerom konci, Ak Raonic prejde cez Fisha tak verim ze s Rogerom to bude skvely zapas a ze ho potrapi a som zvedavy potom na Rogerov komentar po zapase- na Milosa ci oceni ci ne- este tam nejsme samozrejme ale na ten zapas sa tesim tak snad obaja tam sa dostanu do 4R. Do QF Berdych v jeho sucasnej forme to uz asi len Roddick s ich bilanciou by bol lahsi, moze byt rad ze neschytal Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Nadala je vcelku prijatelny, mas pravdu, do SF by se mel bez problemu dostat. Ve 2R Riba, potom asi antukar Monaco, s tim by mel take zamest dvorec, ale skoda, ze Tsonga se vraci po zraneni a ze dlouho nehral, protoze ten kdyz je ve forme, tak dokaze Rafu zle potrapit!
Co se Soderlinga tyce, tak toho vidim spolu s DelPem, Raonicem a A-Rodem jako ctyri nejnepezpecnejsi hrace, kteri to muzou doceha hodne zavarit ctyrem favoritum, tedy Rogerovi, Djokerovi, Murraymu a Rafovi (?). Zalezi, kdo se dostane dal. V jeho casti pavouka je nebezpecny pouze DelPo. Ja bych si odvazil tipovat, ze v Americe udela 2 SF, mozna i jedno finale! Je to vuci DelPovi krute, ja mu vsak verim!
Berdych si ve 2R muze zopakovat DC zapas s Kukuskinem, jinak se nic moc extra dit nebude. Ve sve casti ma pouze Fishe, ktereho by mel porazit, i kdyz Mardy se muze na hardu zdat jako velice tezky souper, nebo jeste Davydenka, ktery se vsak momentalne trapi a Berdych jej v Dubaji porazil.
Roger bude hned na zacatek hrat s lepsim z dvojice Andrejev - Nishikori. Tipuji, ze to bude Rus, kdo zvitezi a zahraje si s Rogerem. Mnoho lidi tipuje vitezstvi Andrejeva. Ja s nimi nesouhlasim. Rus je sice nebezpecny, ale take dost labilni a po jedinem zkazenem gamu rezignujici. V klicovych chvilich bude pod tlakem. Dale uz pujde vse hladce a jsem zvedav, jestli na sebe natrefi Roger s Milosem. Na jejich duel jsem extremne zvedavy!
Murray vyfasoval asi nejlehci los z Top 5. Starace nebo Robredo na tvrdem moc nevzdoruji, takze asi dojde k zapasu se Soderlingem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tři poznámky:

a) Berdych Fishe ve své části nemá, Fish je v osmině s Rogerem a hned ve 2. kole má Raoniče, takže asi půjde rychle.

b) Berdych tam má spoustu jiných nebezpečných hráčů, nejen Davyděnka. Určitě bych nezapomínal na Wawrinku a hlavně na Čiliče, od kterého dostal onehdy na prdel (a zcela zaslouženě).

c) Tvá víra v Juan-Martina mě jako jeho velkého fanouška těší, ale myslím, že tak vysoké cíle on sám ještě nemá. Já osobně bych byl spokojený, kdyby v IW DelPo uhrál 4. kolo a tam pořádně provětral Soderlinga. Všechno další už bude navíc. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim ze od zapasu so Soderlingom, dalsie kola uz je viacej ako sa od neho caka. Delpa myslim samozrejme. JE to dobry hrac, ale stale nema svoju formu spat. Tipujem ze v lete na harde v Cinci, v Kanade uz moze byt nebezpecny - teda SF, F ale teraz este je skoro este potrebuje 10-20 zapasov minimalne aby sa dostal do toho- udery nacvicil- a kondicku vylepsil. Co sa tyka Berdycha tak som zvedavy tiez ako daleko dojde- lebo nema moc formu a ked mohol prehrat s Golubevom tak urcite Cilic a Wawrinka maju sance tiez ho porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, omlouvam se, pavouk jsem si prohledl jen tak narychlo a to nejdulezitejsi sepsal do komentare. Nemam moc casu, takze jsem se nestihl opravit. Jeste jednou sorry za uvedení mylne informace. :-)

Co se Berycha tyce, tak Wawros a Cilic jsou take nebezpecni hraci a urcite maji na to Tomase porazit. Spise ale Wawrinka, ktery na Tomase celkem umi a ma s nim vyrovnanou bilanci.

Jinak samozrejme DelPovi verim, alespon do 4R by se mel dostat, tam zrejme potka Robina, ktery bude favoritem, ale neni vylouceno, ze nas JMDP neprekvapi a nepostara se o Svedovo vyrazeni. :-) Urcite to neni utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
federer ve 4. kole na Raonica...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer môže v pohode rupnúť už s Andrejevom.
Reagovat
smazaný uživatel
to teda ne
Reagovat
smazaný uživatel
Potom si asi nevidel predošlé bitky, Federer musí len dúfať, že ho uprace z cesty Nishikori. Raonic by Fedexovi nemal spôsobiť komplikácie.
Reagovat
smazaný uživatel
neeeeeeee!!!! štěpánek chytl del potra bože to snad neééééé!!!
Reagovat
VlS
Pýcha předchází pád - ale možná v Srbsku tohle přísloví nemají
Reagovat
smazaný uživatel
ve Švýcarsku už tuplem ne :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
už aby se tak stalo, někdo, kdo za poslední rok ani nečuchnul k finálovému zápasu na GS, nemá na druhém místě co dělat!
Reagovat
smazaný uživatel
a d.bil jako ty tady nemá co dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
jako ty máš trefné poznámky a nikoho tím neurážíš:-)))sem fanoušek i fedexe,ale baví mě Tvé poznámky...:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to IW Roger přežije :D:D byla by škoda zase nechat druhý místo Djokovičovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Len si treba dávať pozor na Baghdatisa, Nalbandiana a im podobným ešte v prvej polovici turnaja.
Reagovat
djtito2
baghdatis posledne zapasy nic nepreukazuje, a Nalbandian by mohol byt nebezpecny
Reagovat
smazaný uživatel
Bagdatis tento rok uplne nic nehra- ak spravi 2-3 kola moze byt stastny a Nalbandian nehra v IW ani Miami- pre zranenenie zadneho stehenneho svalu
Reagovat
mihate
Dufam, ze to Roger zvladne, ze uz zase zacne hrat ako na konci minuleho roku. Drzim palce
Reagovat
smazaný uživatel
Maestro hrá celkom solídne, ale tie extrémne pomalé povrchy v IW a Miami mu určite neprospievajú.
Reagovat
smazaný uživatel
na celkové vítězství mají jen 4 hráči. Nadal, Federer, Djokovič a Roddick. Ostatní jsou bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Toho Djokoviča by som až tak nefavorizoval, stačí keď dostane obedný zápas, nejaký horúcejší deň plus extrémny vietor a hneď je po jednom favoritovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude zaujimave nielen ci DJoker sa dostane na 2. miesto- co bude dobre pre nasadzovanie na turnajoch mat pre neho vyhodu ze moze v SF dostat Soderliga-Murrayho co je furt lahsie ako Roger-Rafa, ale cely tento dvojturnaj IW-Miami 2000 bodov v hre, uvidime ako dopadnu DJoker s Rogerom bodovo, tiez ci Murray ukaze ze patri do Big 4 a predbehne Soderlinga a na Roddicka som zvedavy- 1600 bodov na obhajobu, podla mna da 2x QF, mozno SF a QF ale stale mi vychadza ze strati dako 1000 az 1200 bodov a padne na 12tej miesto cca.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych tam vůbec nepodceňoval Nadala, i když největší favorit to asi není. Uvidíme co Roger, já myslím, že 2. místo uhájí. No a pak bych nezapomínal na Murrayho a hlavně Soderlinga - ten může klidně být 2x ve finále, i když no... Těžko soudit. Každopádně pome Roger a držím palce Del Potrovi, ať má slušný los a dojde daleko. QF, možná i semi jsou v jeho silách, ale záleží na losu.
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby nepřekvapil Raonic
Reagovat
smazaný uživatel
O Nadalovi som nepisal ale ked ho spominas sance ma velke ak je zdravy, hlavne v IW- ak bude vietor tak Rafa uz velakrat ukazal ze sa vie najlepsie vysporiadat s vetrom, plus je tam 2nasobny sampion. Soderling- 2 finale- no Soderlingove sance su urcite mensie ako tych ostatnych 4och- DJO, FED, NAD, MUR ale vzhladom na jeho formu a to ze je NO. 4 na svete z neho robia spolufavorita- hoci tazko si viem jeho predstavit vyhrat ked tu je takato konkurencia- IW a Miami velkostou turnaja a prestizou su ,,takmer,, ako GS na harde na 2 sety a vzdy su to super turnaje- okrem minuleho rocnika ked stary Ljubicic si vystrielal titul a vacsina top hracov bola v hlave na prazdninach, kazdopadne Robin je hrac skor indoor ako veterne IW- ale uvidime kazdopadne. Del Potro , Raonic z nenasadenych urcite s dobrymi losmi mozu ist daleko na nich 2 sa specialne tesim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist