Djokovič v Indian Wells poprvé před zraky syna zaútočí na 50. titul

13. 3. 2015, 14:49
Aktuality 19
Novak Djokovič má na svém kontě už 49 titulů a v Indian Wells se tak může stát teprve dvanáctým tenistou otevřené éry, který dotáhne na metu padesáti vavřínů. Vedoucí muž žebříčku ATP, jenž do Kalifornie dorazil poprvé i s celou rodinou, věří, že mu přítomnost syna Stefana přinese štěstí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič na začátku letošní sezony jako první tenista v open éře získal už pátý titul z Australian Open a na vítězné vlně pokračoval i na turnaji v Dubaji, kde prohrál až ve finále s Rogerem Federerem.

Nyní čeká světovou jedničku stejně jako většinu hráčů světové špičky prestižní podnik ATP Masters 1000 v Indian Wells, kde bude Djokovič útočit na zisk čtvrtého titulu. V Kalifornii uspěl již v letech 2008, 2011 a minulý rok.

Letos však přiletěl srbský tenista do Indian Wells ve zcela nové roli - poprvé mu bude přímo na místě fandit i jeho manželka a jeho syn Stefan. "Mám tu letos všechny s sebou. Je tu Stefan, moje žena i naši dva pejsci," řekl Djokovič na úvodní tiskové konferenci. "Vím, že to říkám pořád, ale být otcem je opravdu úžasné, a i proto jsem rád, že tu je celá rodina se mnou. Je to vůbec poprvé, co budeme na turnaji všichni společně a já doufám, že si to užijeme."

A jak zvládá Srb rodičovské povinnosti? "Jsem šťastný, že tu můžu být s vámi, je to pro mě něco jako dovolená," žertoval Djokovič, vzápětí ale dodal, že se snaží své ženě maximálně pomáhat.

Djokovič, jenž začátkem března dovedl srbské tenisty do čtvrtfinále Davisova poháru, se stejně jako Španěl Nadal vyjádřil i k hegemonii 'velké čtyřky'. "Všechno se děje z nějakého důvodu. Zejména Rafa a Roger jsou v tenise dominantní už hodně dlouho. Já a Andy jsme se k nim postupně připojili. Je jasné, že to nebude trvat navěky. Očekáváme, že přijde nová generace, která bude postupně prorážet."

"Už minulý rok dosáhli Wawrinka a Čilič na své první grandslamové triumfy, ale mluvit o změně generací by bylo asi ještě předčasné," konstatoval Djokovič. "Jednou to přijde, ale kdy to bude, to nikdo neví."

O síle Federera, Nadala, Djokoviče a Murrayho hovoří i statistiky - na posledních 43 turnajích kategorie ATP Masters 1000 nasbírali hráči 'velké čtyřky' celkem 39 titulů, Djokovič jich získal 15.

"Tenis miluju, ale není to čistě jenom o hře. Snažím se vytěžit maximum z pozice, do které jsem se dostal. Jsem si vědom toho, že po celém světě je spousta dětí, které mají stejné sny, jako jsem měl v dětství já. Jsem šťastný, že teď mohu být jejich vzorem, ale beru to i jako velkou odpovědnost. Vidí mě jako někoho, kdo došel tam, kam by chtěly dojít i ony samy."

Djokovič se může v Indian Wells stát 12. hráčem v historii otevřené éry, který dosáhne mety padesáti vyhraných turnajů na okruhu ATP. Jeho prvním soupeřem bude Marcos Baghdatis z Kypru, s nímž světová jednička vede ve vzájemné bilanci 7-0.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
zaútočí Novak na titul? Vyhraje Federer? Do toho Rafin vykecává cosi o velké čtyřce... Nic nebude! :)
Reagovat
smazaný uživatel
a velmi znervoznujici titulek: "Djokovič v Indian Wells poprvé před zraky syna zaútočí na 50. titul" - jak to jen Djokovic stihne, Stefanek si jiste jeste rad pospi.. :-)

Andrej joooo! Vyborna otocka Golubjeva, toho "plazistu" bych neprezila.. :-)
Reagovat
VlS
Nole má jistě zcela výjimečného synka, bude křičet Ajde papa, mávat srbskou vlajkou, obracet oči k bohu a po soupeřích bude házet pixličky s dětskou výživou.
Reagovat
George_Renel
A trhat dupačky. :-)))
Reagovat
Fandina
:-))))))
Reagovat
Fandina
celý tatínek

http://img.ahaonline.cz/img/18/new_article/770227-img-import-djokovic-si-v-euforii-trha-triko.jpg

http://img.ahaonline.cz/img/18/new_article/1169324-img-novak-djokovic.jpg
Reagovat
mahycek
Tak , jak je to, s tím povrchem v Indian Wells ??? Je to trochu rychlejší? Zdá se že snad ano???
Reagovat
Mayo
neviem ti povedať...ešte som nevidel ani len 1 sekundu z toho turnaja
Reagovat
smazaný uživatel
Není a odskok je furt stejně vysoký, že se antuka před tím nestydí. Jako vždy antuka s gumovým podkladem na tom.
Reagovat
Mayo
dnes začína Andrej...som zvedavý či uhrá aspoň také 3. kolá :D
Reagovat
smazaný uživatel
V IW mu to nikdy moc nešlo, akorát 2009 hrál finále, jinak vypadává pravidelně brzo, tak uvidíme :D
Reagovat
PH94
Pojd Djoko :)
Reagovat
Davor1
Hoci Martin Kližan (42.) nebol nadšený, že pre účasť na Davis Cupe nebude mať čas na prípravu na prechod z antuky na mimoriadne rýchly tvrdý povrch v Indian Wells, jeho výkony a dobrá atmosféra v Bratislave boli určite dobrou psychickou vzpruhou a možno aj lepším nastavením sa na ťažký kalifornský turnaj. Jeho španielsky súper Pablo Andújar (66.) je o štyri roky starší, skúsenejší i o málo úspešnejší. Všetky svoje tri tituly a ďalšie tri finálové účasti na okruhu ATP si ale vybojoval na pomalej antuke.

autor: Tomáš Bartoněk

Podľa autora ťažký prechod z antuky na mimoriadne rýchly tvrdý povrch v IW.
Neviem, či autor už aj videl nejaký tenisový zápas, alebo ako môže toto vypotiť profesionálny redaktor, človek, ktorý sa športom živí, to mi hlava neberie. Neskutočné, koľko dementov pracuje medzi redaktormi či komentátormi, pričom ich znalosti sú tak mizerné, že by ich okamžite mohli nahradiť amatéri z úplne inej oblasti, ktorí majú šport len ako koníček...
Reagovat
janek_da
vůbec mi takové nalýzy nevadí :)
Reagovat
Davor1
Samozrejme, keď dvíhajú kurzy na outsiderov :-))
Mne sa zas otvára kudla v kapse, keď vidím niečo podobné od ľudí, ktorí za to berú peniaze...
Reagovat
smazaný uživatel
To psal Havrilla ne?
Reagovat
Davor1
nie, ale to je ďalší "expert"...
Reagovat
Kozoroh
Tenistů, kteří vyhráli 50 turnajů ATP je 10, nikoliv 11! Zde je jejich přesný seznam -
1. Connors 109
2. Lendl 94
3. Federer 84
4. McEnroe 77
5. Nadal 65
6. Borg & Sampras 64
8. Vilas 62
9. Agassi 60
10. Nastase 58

11. Becker & Djokovič 49

A chyba je i na straně ATP - http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2015/03/10/Indian-Wells-Thursday-Djokovic-Preview.aspx.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má jen 84? Fjůha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist