Djokovič v 60. vzájemném souboji porazil Nadala, jubileum na OH v Paříži se neobešlo bez drama

29. 7., 15:35
Aktuality 97
OH PAŘÍŽ - Dlouho tah na jednu branku, ale diváci na centrálním dvorci Philippa Chatriera se dramatické podívané přece jen dočkali. Novak Djokovič (37) totiž ve druhé sadě prohospodařil náskok 4:0 a svého největšího rivala Rafaela Nadala (38), který je nejúspěšnějším hráčem v areálu Rolanda Garrose, nakonec porazil 6:1, 6:4. Jednalo se o už 60. souboj těchto dvou legend, Srb upravil vzájemnou bilanci na 31:29 ve svůj prospěch a v osmifinále olympiády bude čelit Matteovi Arnaldimu, nebo Dominikovi Köpferovi.
Profily hráčů
Novak Djokovič vyhrál jubilejní 60. souboj s Rafaelem Nadalem (© AFP)

Djokovič – Nadal 6:1, 6:4

Největší rivalita. Nikdy v minulosti se dva tenisté tolikrát nestřetli. Legendy Novak Djokovič a Rafael Nadal, kteří už navždy zůstanou zapsáni v historii bílého sportu, sehráli ve druhém kole na olympijských hrách v Paříži jubilejní 60. vzájemný souboj. Do něj vstupoval jako jednoznačný favorit Srb a papírové předpoklady se bohužel pro diváky celkem jednoznačně potvrdily, minimálně před kolapsem Djokoviče ve druhé sadě.

Dalo se čekat, že bude vidět velký rozdíl ve výkonnosti dvou největších rivalů a majitelů dohromady 46 grandslamových trofejí. Většina z nás ale nejspíše očekávala vyrovnanější průběh od začátku. Djokovič ovšem od prvního míče dominoval, snažil se agresivní hrou držet Nadala za základní čárou a hlavně se v duelu dvou legendárních veteránů prezentoval mnohem lepším pohybem po dvorci.

Přesto se diváci dramatické zápletky dočkali, když Djokovič nepochopitelně zvolnil a ztratil náskok 4:0 ve druhé sadě. Zřejmě zapomněl, že tenisový zápas končí po proměněném mečbolu a v utkáních s bojovníky Nadalova kalibru to platí dvojnásob. Sérii čtyř prohraných gamů však utnul dalším brejkem a duel dopodával.

Právě pohyb byl klíčem k úspěchu. Nadal není po loňské operaci kyčle stejným hráčem jako kdysi a proti Djokovičovi se jeho slabiny a rozdíl ve výkonnosti naplno ukázaly. Španěl už prostě postrádá rychlost a svou neskutečnou a precizní obranu, která ho zdobila téměř dvě dekády.

"Hrál jsem skvěle až na ty tři nebo čtyři gamy. Celkově jsem s výkonem velmi spokojený. Mám tendenci k tomu, aby byla moje hra perfektní, mám od sebe velká očekávání. Zápasy tady budou čím dál těžší," řekl Djokovič po postupu.

Byl to poslední vzájemný souboj dvou hrajících legend? Djokovič to několikrát řekl, Nadal reagoval se slovy: "Kdo řekl, že bude poslední?" Zatímco Djokovič se v nejbližší době nechystá ukončit svou veleúspěšnou kariéru, nad tou Nadalovou visí otazník. Nic není oficiální, ovšem předpokládá se, že tato sezona bude jeho poslední. Rozloučit by se mohl třeba během Laver Cupu, stejně jako předloni poslední člen Big Three Roger Federer.

Djokovič není zvyklý na to, že nemá na konci července ani jeden titul v probíhající sezoně. Zatímco loni postoupil do finále na všech čtyřech grandslamech a tři z nich vyhrál, letos hrál statisticky nejúspěšnější hráč všech dob první finále až před pár týdny ve Wimbledonu. A to zhruba měsíc po operaci menisku v pravém koleni.

Majitel rekordních 24 grandslamových vavřínů se však netajil tím, že olympijské hry jsou jeho největším letošním cílem. Právě zlatá medaile je totiž jediným chybějícím článkem do jeho působivé skládačky úspěchů. V útoku na kýžený nejcennější kov bude pokračovat osmifinálovým soubojem s Dominikem Köpferem, nebo Matteem Arnaldim.

Djokovič je jen o rok mladší než Nadal, ale bezpochyby vyniká mnohem lepší fyzickou kondicí. Nadal se letos vrátil po téměř roční pauze zaviněné zraněním kyčle, které nakonec musel vyřešit operací. Po vážných zdravotních problémech není stejným hráčem. To se potvrdilo i v nedávném finále v Bastadu, v němž byl bez šance proti Nunovi Borgesovi.

Nadal rozhodně není zvyklý na to, že v areálu Rolanda Garrose končí ve dvouhře takto brzy. Letos se mu to dokonce stalo dvakrát. V úvodním kole French Open, které v minulosti 14krát vyhrál, narazil na pozdějšího finalistu Alexandera Zvereva. Smůlu na los měl i na olympiádě. Pod pěti kruhy ale pokračuje v deblové soutěži s Carlosem Alcarazem a jejich šance na zisk cenného kovu nejsou zrovna malé.

"Nebyl jsem na takové úrovni, abych mu vzdoroval. On mi nedal prakticky nic zadarmo. Postrádal jsem kvalitu úderů i pohyb, který jsem měl před 15 lety. Bez toho nemůžete nejlepšímu hráči historie konkurovat," uvedl Nadal.

Rodák z Manacoru měl možnost se svým největším rivalem srovnat vzájemnou bilanci na 30:30. Místo toho si ale nechal Djokoviče odskočit a konkrétně v areálu Rolanda Garrose se bilance upravila na 8:3 z pohledu Nadala. Před 18 lety právě na pařížské antuce začala jejich neuvěřitelná rivalita, jež nám nabídla nespočet dechberoucích bitev.


Výsledky dvouhry mužů na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

97
Přidat komentář
Pe3k
FAA dominance 6:0 6:1 smile
Felix je černý kůň OH smile
Reagovat
mamina
Velcí hráči jsou pro mne R. Laver, R. Federer, B. Borg a další, nejen žebříčkově vysoko postavení. Tenis byl, je a vždy bude sportem komplexních gentlemanů. A to o těch třech, výše uvedených snad není žádných pochyb.
Reagovat
srnecek
Zápas zvlášť nenadchol, ale ani nesklamal. Najmä pasáž od stavu 4:0 v 2.sete stála za to. Som rád, že Rafa nastúpil. A má za to u mňa kredit. Ten náboj pri ich vzájomných súbojoch je nenahraditeľný. Paradoxne to, či Nole ten titul na OH získa, ma až tak nezaujíma. Neviem sa zbaviť dojmu, že tenis na OH je niečo ako 250, max.500-ka ATP....
Reagovat
Ondra979
no asi tak, kdyby neslo zrovna o ty dva, tak nic extra..ale tohle se asi ocekavalo, takze nic prevratneho, aspon ten druhy set mu nedal uplne snadno
Reagovat
Orgasmator
Souhlas, je to snad jediný titul v tenise, kde se nedává pohár/trofej Tenisovou veřejnost to samozřejmě zajímá, kruh se snad uzavře...
Reagovat
Ereinion
za mě je zlato z OH určitě výš než Masters...koneckonců příští týden je Masters v Kanadě a myslím, že ho dost top hráčů kvůli OH vynechá...jedinej problém je že se za to neudělujou body, ale z hlediska prestiže je to úplně někde jinde
Reagovat
paddy
a hlavně chybí prize money smile
Reagovat
George_Renel
Za zlatou medaili je u nás 2,5 mil.
Nevěřím, že jinde by to bylo jinak.
Reagovat
paddy
to je za 1k GS, tenisté jsou zvyklí na jiné peníze i ubytování než na OH smile smile
Reagovat
Ereinion
tak repre obecně ve všech sportech není moc o penězích...ale vyhrát zlatou medaili je daleko zajímavější i pro sponzory než nějaký random Masters
Reagovat
Orgasmator
Četl jsem biografii Agassiho, kde zmiňoval, že při OH prakticky nic necítil i když vyhrál celkově narozdíl od Davis Cupu
Reagovat
turista
Ano. Taky Agassi zmínil, že tenis je specifický v tom, že za úspěch lze považovat v tenisu pouze titul, ne prohrané finále, semifinále či čtvrtfinále turnaje.
Reagovat
turista
Hráči Kanadu vynechají z důvodu únavy. Djokovič například bude hrát v Cincinnati.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Příští Djodal tedy bude, ale vozíčkářský

Jinak kredit Nadalovi, že k dnešnímu zápasu nastoupil, i když šel skoro na jistou porážku.

Největší gratulace ale patří naším klukům, protože porazili už se dá říct deblové legendy se spoustou úspěchů.
Reagovat
uztoje
Ta fotka je dobrá, Djoko vypadá, že má kozí bradku...
Reagovat
McBorg
Ja by som obom vzdal hold,že sme mohli takmer 20 rokov pozerať super zápasy,na vsetkých povrchoch..A nie hatovať a porovnávať kto,kde,kedy koho a na akom povrchu porazil.Oni sami najlepšie vedia kde spravili chyby.Thanks big 3 za perfect tennis
Reagovat
Blondie
Reagovat
paddy
Čau australan.tenis, smile
proč tady dnes píšeš po nickem "diskuse"? smile smile smile

Tento nick jsem tady snad nikdy neviděl. Níže "diskuse" píše
"jsem na to reagoval v minulosti milionkrát. Stačí dohledat"
smile smile smile
Proč si hraješ na někoho jiného? hihi
Dostal jsem tě! hihi
Peter to vidí. hihi
Proč si hraješ na slušňáka, proč se tak krotíš a nikoho neurážíš? hihi
smile smile smile smile smile smile smile smile smile
Reagovat
paddy
dohledané dnešní citace s historickým výstřižkem diskuze
Dnes - "mýty o jepičím Primu" "PEAK" "nejlepší tenista všech dob" "24 > 22 > 20"
australan.tenis 14.07.2024 18:06
Federer se svým trapným patetickým jepičím Prime hrál proti jenom o pět let mladším protihráčům. Djokovic hraje ve 37 letech s poraněným kolenem s o 16 let mladším soupeřem.... To hovoří za vše.
australan.tenis 14.07.2024 18:22
Výmluvy na Rogerův podle vás údajně jepičí Prime a "kdysi byly rychlejší povrchy, takže Djokovič by se nepřizpůsobil" 3...2...1
Směšné. Nejlepší tenista všech dob by se přizpůsobil.
australan.tenis 14.07.2024 20:58
Stačí se podívat jak Prime Djokovič zametl kurt s Prime Peak Nadalem
australan.tenis 14.07.2024 17:58
3) 24 > 22 > 20 ... Roger by měl max 17 GS nebýt Noleho zranění loktu v roce 2016
(pozn: v tomto vlákně je 24 > 22 > 20 i prime použito několikrát)
Základní zdroj
https://www.tenisportal.cz/zpravy/alcaraz-vyhral-i-ctvrte-finale-grandslamu-ve-wimbledonu-po-roce-znovu-prehral-djokovice-43995/
Reagovat
paddy
Slovní terminologie je obdobná jako pro australana
Níže dnešní citace od diskuse

Vedle v článku tradiční snaha urážet Nadala) Novak je Maximus milosrdný a Nadal zákeřný, zbabělý a perverzní Commodus.
Manacorskému kulturistovi
(manacorský tady australan používá neustále)
Olympijské hry jsou sice podřadný tenisový turnaj
(to tvrdil i australan)
amputace byla několikrát rozdrcena fakty
(na amputaci nikdy australan nezapomněl)
Nadal ani na jednu operaci...zhuntoval své tělo přetěžováním
(tradiční rétorika)
nepodceňoval dnešní generaci, jelikož je mnohem lepší než Rogerova squadra z období 2004 - 2007
(Federer neměl konkurenci, jak říkával australan)
Carlitos používá australan
Reagovat
paddy
+ emotikon ::) tadyi dříve a opakovaně

smile smile smile
Reagovat
com
hihi Dostal ban, tak musi bejt slusnej.. Hihi smile
Reagovat
Ereinion
jn, to už je minimálně třetí nick, předtím myslím Tenisovy.nadsenec
Reagovat
paddy
hihi smile
Reagovat
Pe3k
Takže dostal ban? Nooo ten pomalu dorovná rekordy v banech co drží Trollhand
Reagovat
Ereinion
asi jo, nicméně s tím jeho stylem psaní je okamžitě jasný kdo to je
Reagovat
Pe3k
Podobně jako Forehand smile

Každopádně ty bany jsou k ničemu, když si okamžitě může udělat nový nick... smile
Reagovat
peRFect
Protože je to kašpar,navíc zcela evidentně v alteraci osobnosti.
Reagovat
peek
Djok už na to nemá. Veteránem po operaci a herní pauze si nechá vzít 5 gamů. V příštím kole končí...
Reagovat
diskuse
Já si myslím, že ho můžou zranit dva hráči. Zverev a Carlitos.

Noleho pohyb uz je pouze stínem roku 2023. Očividně sám noze nevěří. Beztak tu ortézu nesundá do konce z nohy.
Reagovat
RomanH
A proto se dostal až do finále Wimbledonu.
Reagovat
GaelM
Tam se dostal objektivně proto, že do té doby nečelil žádnému relevantnímu soupeři. Teď pravděpodobně bude, Zverev bude složitá překážka a nejspíš i Tsitsipas bude na antuce schopen ho prověřit.
Reagovat
RomanH
Tak myslím, že Zverev a Tsisi byli prověřeni. Doufám, že vydrží koleno.
Reagovat
turista
V příštím kole Novak nekončí. Zverev či Alcaraz ho mohou vyřadit. Ale nevím kdy se potenciálně mohou setkat. Podrobný pavouk turnaje je rozsáhlý.
Reagovat
peRFect
Zverev na to nemá hlavu.
Reagovat
Patik
Ako poslednú olympiádu ?
Reagovat
ipko
Ebden-1 gem, Nadal-5 gemov, Arnaldi ho už snáď pošle domov..
Reagovat
turista
Velká gratulace Novakovi! Hurá! 31:29! Arnaldi ho domů nepošle.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Orgasmator
31x porazit Rafu, klobouk dolů...
Reagovat
QacO
Djoko poooooóód krása pekne to dal...... len tak pekne to tam vyhraj celé !!!!!
Reagovat
turista
Jasněěěěěě!
Reagovat
Patik
Djokovič maximálne koncentrovaný s jasným plánom a vycibrenou taktikou..v druhom sete vypadol trošku ale našťastie hneď prišlo uvedomenie sa a rebreak..krom možno jedného esa nebolo servisu ktorý by mal problém zreturnovat čiže Nadal bol podtlakom v podstate každý servis gem.. držal si Nadala pekne na backhande do jeho forehandu šiel utocne nepúšťal ho k forehandu po čiare..Nadal nevedel do ktorej strany mu to šupne.. keď čakal do forehandu prišlo do backhandu a keď čakal na backhand prišlo do forehandu.. skvele zvládnute..ale také výpadky si dovoliť už nemôže mladý vamoš šimpanz by mu to strestal.. každopádne zatiaľ sa len rozbiehame..bude lepšie.
Reagovat
Ereinion
Nadal už prostě na dvouhru nemá pohyb, kterej byl vždycky základem jeho hry...ten rozdíl i oproti 2022 je brutální. Ve čtyřhře ale může být furt konkurenceschopnej, tam to s Alkáčem klidně může cinknout.

Celkově jsem zvědavej kdy to teda chce zabalit, jestli vydrží třeba až do příštího RG? Dostávat naloženo od Borgese apod. ho asi nebude dlouho bavit...
Reagovat
turista
V deblu může španělská dvojice Nadal-Alcaraz vyhrát titul. To je možné. Pokud bude chtít Rafa Nadal objíždět menší turnaje s cílem jich ještě několik vyhrát a vylepšit si konečný počet zajíců tak mu jistě nebude nikdo a nic bránit v jeho úsilí.
Reagovat
paddy
Djo potvrdil roli jasného favorita a pravděpodobně to byl poslední Djodal k vidění smile
psali jubilejní 150. zápas mezi Big smile smile
i když mám pocit, že Nadal bude pokračovat i příští rok, aby zažil důstojnější rozlučku na RG
Big3 éra pomalu dohasíná a vláda Kinga Carlose již probíhá v plném proudu

Nad dokázal ještě závěr zápasu zdramatizovat, ale roční odstávka se logicky a nenávratně musela projevit na rychlosti svalových vláken, jakmile to zatuhne, pak není pomoci (takoví fotbalisté jsou často rychlostně odepsaní již po třicítce)
ve sportu skutečně neplatí, že věk jen jen číslo, jak se všem třeba snaží namluvit botoxová Krainová smile
Reagovat
diskuse
Že by Nadalova poslední LGBT večeře v rámci RG areálu? :)) Rozloučil se stylově. Když už prohrát, tak prohrát s nejlepším tenisovým hráčem všech dob, Djokovicem. Nadal nikdy neporazil Djokovice na Australian Open. A Nadal nikdy neporazil Prime Djokovice na Wimbledonu a Turnaji Mistrů. Manacorskému kulturistovi nepomohlo ani fingování zranění při zápase na jeho nejlepším povrchu v jeho chrámu. Naopak to byl Djokovič, který byl očividně limitován pohybem, jeho skluzy a laterální pohyb jsou hudbou minulosti. To jenom potvrzuje jeho výjimečnost.... jelikož necelé dva měsíce po operaci menisku takto dominovat? To nemá v tenise paralelu. Když se teď rapidně zhoršil pohyb u obou hráčů, je vidět, že větší čisté tenisové skilly jsou na straně Djokovice. Zápas Djokovice a Nadala bez noh.... Nejlepší recept, jak zjistit, kdo je lepší tenista. Dnešní zápas to pouze potvrdil.

Dnešní zápas ukázal i další věci. Když hrál Djokovic na 100 % v prvním setu, tak si doslova vodil Nadala jako žáčka na síti, pohrával si s ním, s tzv. deblistou ze second handu. Patik samozřejmě bude v opozici, ale kraťasy Djokovice byly dnes ve většině případů naprosto dokonalé, dotek génia. Zdejší slabomyslní jedinci se možná modlili, aby dnes došlo ke Kiks Netovici, bohužel nedošlo, Djokovic s přehledem. :))

Djokovic si samozřejmě neodpustil výpadek, kdy se málem zesral.... No co už, aj takový je sport. :)) Narozdíl od Chokerera tyto zápasy aspoň neztrácí.

Olympijské hry jsou sice podřadný tenisový turnaj na úrovni ATP 250, ale stojí za zmínku rovněž to, že Djokovic do hry nepustil publiku po dobu setu a půl. Sladká pomsta za nechutné chování hooligans při RG 2022. :)))
Reagovat
Ereinion
Djokovič zase nikdy neporazil prime Nadala na RG
Reagovat
Ereinion
a prime Federera ve Wimblu, když jsme u toho
Reagovat
diskuse
Porazil, jak Prime Federera ve Wimbledonu, tak Prime Nadala na French Open. Tenhle mýtus už tu byl mnohokrát vyvrácen. Prime nerovná se Peak. Prime nekončí po pár letech na okruhu, jedná se o dlouhodobou kvalitní výkonnost.

Mohli bychom debatovat o PEAKU, ale stejně... Djokovicuv absolutní PEAK sezóny jsou lepší celkově než Peak sezóny u jeho dvou arcirivalu.

Ale hlavně jeden fakt stojí nade všemi..... Djokovič vyloupil jejich nejlepší turnaje, oni nebyli schopní vyloupit jeho největší turnaj. A to je kaňka, která nikdy nezmizí.

A samozřejmě, opakování je matka moudrosti. 24 > 22 > 20. Svět je v rovnováze.
Reagovat
Ereinion
ano, prime není peak, ale prime taky není někdy do 37 let...za mě Federerův prime je Turnaj mistrů 2003 - AO 2010 a Nadalův RG 2007 - RG 2014. Pak prostě šli viditelně dolů, i když měli ještě dobré záblesky.
Djokovičův prime je složitější na určení, protože měl v posledních letech extrémně slabou konkurenci (až do příchodu Alcaraze se Sinnerem), plus si udržel vysokou výkonnost i hluboko po třicítce. Celkově ale už taky až na výjimky nedosahoval takových výkonů jako v 2011-16, což je jeho skutečnej prime.
Reagovat
diskuse
Jsi kompletně mimo a odtržený od reality. Očividně si pleteš PRIME a PEAK a navíc i ty roky máš kompletně špatně. Tohle se nedá brát vážně.

Prime Djokovic dominoval Prime Federerovi a Prime Nadalovi po velice dlouhou dobu až do roku 2022 (kdy zůstal pouze jeden rival, protože Federer měl problémy s kolenem post Covid era)... Jejich styly hry se měnily, ale stále byli Prime. Rozebíralo se to tu milionkrát od roku 2022, amputace byla několikrát rozdrcena fakty. Stačí si projít předchozí diskuse po každém finále GS nebo Turnaje Mistrů.

Ke cti Djokovicovi a Federerovi slouží to, že oba museli ve svém Prime na operaci .... Djokovic musel dokonce 2x (loket a koleno). Nadal v době svého Prime nešel ani na jednu operaci..... Spíš odpadl výkonnostně, protože si zhuntoval své tělo přetěžováním.

A rozhodně bych nepodceňoval dnešní generaci, jelikož je mnohem lepší než Rogerova squadra z období 2004 - 2007......
Reagovat
Ereinion
ok, takže Djokovič je podle této logiky furt prime ne? dobrý vědět
Reagovat
diskuse
2023 bylo ve znamení monstra Djokovic. Způsob, jakým se vyrovnal se zraněním na Australian Open, French Open výkonnost...... Wimbledon s legendárním zápasem ve finále.... US Open a geniální změna taktiky proti Medvedevovi ..... Turnaj Mistrů, kdy přehrál všechny o třídu...... Zničil tam budoucí členy síně slávy. Bohužel lidi si zde neuvědomují, jak mimořádně kvalitní a silná dnešní generace je.
Reagovat
Ereinion
Alcaraz se Sinnerem dorostli do svého prime až letos...když se podíváme na Novakovu 2023 sezónu, tak specielně jeho pavouky na AO nebo USO jsou výsměch. Jediná zajímavější výhra na GS byla proti pre-prime Alcarazovi na RG a to bylo jen kvůli křečím Španěla. Respekt Djokovičovi jak si udržel výkonnost, ale je třeba vidět ten kontext - ohromně vvydělal na tom, že až do letoška nikdy nemusel hrát s pořádnou mladší konkurencí, jen s o generaci starším Federerem a pak s vrstevníkem Nadalem, kterej začal pohybově odcházet už někdy v 27.
Reagovat
diskuse
Omyl, Djokovicuv level hry značně opadl v roce 2004 a to umožnilo Sinnerovi i Carlitosovi mnohem snadněji vyhrát letos na AO, FO a Wimbledonu. Djokovic letos pravidelně prohrával/prohrává pravidelně s hráči kalibru Nardiho. Problem byl v tenisu a hlavě. To nepotřebuje další komentář.

Ty pavouky určitě nejsou větším výsměchem než čelit Baghdatisovi, Phillipussysisovi či Bjorkmanovi a Gasquetovi na Wimbledonu v éře tenisového temna. Jenom sám Medvedev či Zverev by si všechny Roddicky, labilni Safiny a Blaky namazali na chleba. O Alcarazovi nemluvě.

Djokovic k těm křečím Alcaraze dotlačil svou hrou na FO 2023. Na základě letošního finále French Open 2024 jsem si celkem jistý, že kdyby Djokovic nemusel jít na operaci, tak by letošní French Open opět vyhrál i přes slabší formu, protože Zverev i Alcaraz byli ve čtvrtém a v pátém setu FO 2024 totálně zničení na antuce a nemohli. Co se týče srovnání Wimbledonu 2023 a 2024, tak Alcaraz hrál paradoxně lépe ve Wimbledonu 2023 než letos.

Poznámku k tomu, jak šíleně se Nadalovi zhoršil pohyb ve 27 letech ani komentovat nebudu, to je prostě vtip a lež. Do roku 2022 se hýbal stále výborně. Stejně tak se nedá popřít schopnost Federera pohybovat se na trávě extrémně efektivně a rychle v late 30's. A co je hlavní, ti hráči se vyvíjeli i v jiných herních aspektech než jen rychlosti, což se zapomíná nesmyslně též. Už nejsme v dobách líného Samprasa, dnes si hráči udržují kvalitní fyzickou výkonnost dlouho po třicítce. To nevidí jenom fanatici žijící někdy v 90's. Začíná mě ta diskuse značně nudit, je totiž stejná jako vždy na TP a dopadne úplně stejně. :))
Reagovat
Ereinion
no diskuze s tebou asi smysl nemá, to souhlasím...obvzlášť když vidím perly jako "Alcaraz hrál paradoxně lépe ve Wimbledonu 2023 než letos". Myslím, že i tvůj idol by na to měl jiný názor
Reagovat
diskuse
Stačí si srovnat výsledky a výkony na trávě 2023 a 2024...... Čísla nelžou. Alcaraz 2023 > Alcaraz 2024

Čísla nelžou a naštěstí nelžou ani v historickém počtu vyhraných velikých titulů, počtu týdnů na postu světové jedničky atd. atd. :))
Reagovat
Ereinion
mě stačí si srovnat výkony ve finále 23 vs. 24...ten rozdíl viděl asi každý, včetně Djokoviče, který to sám uznal po utkání. Je ireleventní jak hrál Alcaraz v Queensu.
Reagovat
peRFect
Vtipné,že éru let 2000-2010 komentuje někdo,kdo si v té době myslel,že ho má jen na čůrání.
Tvůj problém je právě ten,že se díváš jen výsledky,ale reálně jsi z té doby neviděl nic.Předpokládám,že Novaka máš jako pozadí na monitoru i mobilu. Jsi dítě.
Reagovat
Amputace
Reagovat
diskuse
Takže tyhle mýty o jepičím Primu legend jsou nesmyslné. Na to už ani reagovat nebudu, protože jsem na to reagoval v minulosti milionkrát. Stačí dohledat ve starých článcích. Furt kolem dokola, ztráta času.
Reagovat
turista
Porazil. V roce 2021.
Reagovat
Ereinion
no v tom případě Alcaraz porazil 2x prime Djokoviče ve Wimblu...prime za mě není až do ukončení kariréry, sry
Reagovat
diskuse
Alcaraz porazil Prime Djokovice 1x na Wimbledonu. Minulý rok a Carlitos si za to zaslouží veliké uznání. Byl to úžasný zápas.

Letošní finále Wimbledonu bylo o ničem, Djokovič na jedné noze necelý měsíc a půl od operace... To má k Primu daleko. I dnes se špatně hýbal. A hlavně Alcaraz je naprosto výjimečný hráč dokazuje to už tři roky. Takovému Federer a Nadal čelit nemuseli, o tolik let mladší a hladovější. Djokovic byl i tak schopný držet ho na uzdě minulý rok. To spíš vypovídá o výjimečnosti Djokovice. Minulý rok hrál Djokovic fenomenální Prime tenis.... Velice komplexní s výbornou adaptibilitou na odlišné styly soupeřů.
Reagovat
Ereinion
Na jedné noze hrál Federer v 2021, ne teď Djokovič...pokud vím, žádné bolesti už nemá, jen je prostě o kousek pomalejší a to dělá velký rozdíl. Fedal měli horší pohyb o dost dřív než Djokovič, ale u nich to asi není problém, když jsou "prime" do svých 38
Reagovat
diskuse
Nadal nebyl na žádné velké operaci do roku 2023. Ani s koleny.

Djokovič byl na operaci s meniskem a hned měsíc na to už hrál Wimbledon a dostal se do finále. Jiní hráči se dostávají do formy i půl roku po operaci. Ani Federer, ani Nadal nehráli finále Wimbledonu měsíc po operaci. Vzhledem k tomu, že Djokovic má hru postavenou na skluzech, tak je zázrak, co dokázal po měsíci rekonvalescence. Takže srovnávání Djokovice těsně po operaci mehisku a zdravého staršího Nadala, který na operaci v tu dobu nebyl, vyznívá opravdu vtipně. Tohle jenom paradoxně dokazuje výjimečnost Djokovice. Je to lepší tenista a hlavně není jednodimenzionální.
Reagovat
paddy
není koleno jako koleno
Fritz měl stejný problém jako Djokovič na RG v roce 2021 a zotavil se o 3 dny rychleji a prohrál pak ve Wimbledonu se Zverevem
to bylo bebínko oproti Federerovi smile
Reagovat
turista
Snad bude moci Novak Djokovič ještě ty skluzy aktivovat. Představovaly specifikum jeho hry. Co nestihl doběhnout to doklouzl.
Reagovat
diskuse
"Fedal měli horší pohyb o dost dřív než Djokovič"

Klasická lež, která má zmírnit fakt, že Nadal i Federer jsou zkrátka horší tenisti než Djokovic a nestačí na něj v dlouhodobém měřítku, jelikož se jim jeho konzistentnost a strojový přesný tenis dostal do hlavy. Fyzicky byli stále ve špičkové formě a rychlí i v late 30's.

Je třeba dodat, že Djokovic mnohem dříve začal bojovat s astmatem, na to už se taky zapomíná. Já to nevytahuju jako výmluvu, spíš jako příklad, jak absurdně to zní.
Reagovat
turista
Carlito si zaslouží uznání za obě dvě výhry nad Novakem ve Wimbledonu.
Reagovat
Orgasmator
Dobré shrnutí, ještě bych doplnil 3. výhra u Nadala v obýváku na centru
Reagovat
diskuse
Reagovat
com
Alkáč Rafíka pomsti, vo to strach nemam
Reagovat
Pe3k
Lepšejší by bylo kdyby Novak prohrál dříve než ve finále...
Reagovat
com
Jo Zverev, nebo TsiTsi by mu tu medaily mohly taky odeprit
Reagovat
turista
I kdyby tady Novak nevyhrál tak je na dobré cestě za těmi vrabci v hrsti. Tohle je loterie turnaj a holub na střeše pro kohokoliv v pavouku.
Reagovat
Blondie
Finále Novak vs. Menšík! :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
turista
I to je možné.
Reagovat
lvicek
A chudak Novak bude mit zas smolika... I kdyz aspon tu stribrnou by mel, ze ;).
Reagovat
turista
To si myslím že ne. Menšíka by Novak ve finále porazil.
Reagovat
Dovodo6
Ten vámosovací chlapeček? Jenom aby zase nebyly křeče
Reagovat
com
budou pesticky a vámos smile
Reagovat
Blondie
Come, být Tebou, už začnu být nervózní z večera :D
Reagovat
lars
Com se ma osobne setkat s tebou vecer ??
Reagovat
Blondie
Nevím proč, ale okamžitě mi naskočila představa kudlanky

Nikoliv, hraje Comův Kájísek :D
Reagovat
Tennisfan77
Za stavu 4:0 se tam Djokovič nechal trošku rozhodit a Nadal na chvíli zapnul ten svůj typický vamos styl. Nicméně po přibližně 20ti minutách šlo vidět, že tohle už neumí udržet do konce zápasu a Srb vyhrál zaslouženě 2:0.
Reagovat
Dovodo6
Tento zápas byl naprostým vrcholem OH a zároveň předčasné finále
Reagovat
Ereinion
Reagovat
Orgasmator
Tesat na hrob!
Reagovat
turista
Asi ještě ne. V pavouku je tam několik kandidátů na titul, kteří zasáhnou do toho jak to tady skončí.
Reagovat
Meceon
Pěkně ho vyřídil v jejich posledním souboji
Reagovat
turista
Bylo potřeba aby Novak tenhle zápas vyhrál. Když před 9 lety šel do čela vzájemné H2H tak to nemohl nechat Nadala srovnat. Navíc tohle je sladká antuková odplata za porážku před dvěma lety s Rafou hrajícím pod injekcemi.
Reagovat
peRFect
Jako vážně mají Nolefans z tohodle zápasu radost?Vždyť to bylo nedůstojný.Jasně,za to Novak nemůže,ale všichni víme kde se Rafa výkonnostně nachází a to nemluvím o tom,že Novak sám extraligu nepředvádí.
Reagovat
turista
Máme v Djokolandu radost z maličkostí. Nejvíc se pochopitelně těšíme až tam Djok bude mít nějaké další tituly. Je fuk jaké.
Reagovat
turista
To že Novak dnes vyhrál nijak nesnižuje Rafovu tenisovou kvalitu a mimořádnost. Každý soudný příznivec Novaka Djokoviče ji uznává. Nadal po celou kariéru byl Novakovi nejtěžším soupeřem někdy až téměř nepřekonatelným. Musíme uznat i tenisovou genialitu Rogera Federera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist