Djokovič: Už se těším, až se vrátím

21. 1. 2014, 17:41
Aktuality 7
Novak Djokovič třikrát po sobě vyhrál Australian Open, ale čtvrtý triumf v řadě nepřidá. Druhý hráč světa nestačil v dnešním čtvrtfinále na Švýcara Wawrinku a prohrál v Melbourne poprvé po 25 vítězných zápasech. Proto už se podle svých slov těší na příští ročník.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Tennis Australia)

"Tohle je bezpochyby můj nejúspěšnější grandslam. Všechno mi tady vyhovuje a už se nemůžu dočkat, až se sem za rok vrátím," řekl Djokovič. Australian Open vyhrál čtyřikrát, poprvé v roce 2008 a pak v uplynulých třech letech 2011, 2012 a 2013.

Na hlavním dvorci v Rod Laver Areně zažil Djokovič mnoho slávy a úspěchů. Vyhrál napínavé bitvy a užíval si podpory zaplněných ochozů. "Ten kurt miluji, je báječný. Fanoušci jsou skvělí a radoval jsem se na něm z tolika trofejí," vzpomínal.

Tentokrát ale mizel do útrob areálu se svěšenou hlavou. S Wawrinkou prohrál v pěti setech 6:2, 4:6, 2:6, 6:3 a 7:9. "Samozřejmě že jsem zklamaný, ale zítra je nový den. Musím se smířit s tím, že nemůžu vyhrát všechny zápasy," konstatoval Djokovič.

Djokovič neřekl přímo, zda Wawrinka má v současné formě šanci Australian Open vyhrát. V semifinále bude Švýcarovým soupeřem Tomáš Berdych. "Nevím, jestli to celé vyhraje, nebo ne. Každý den je jiný, každý soupeř je jiný," řekl Djokovič.

Opakovaně ale Wawrinku chválil. Loni Švýcara porazil o kolo dříve v pátém setu 12-10 po více než pěti hodinách, tentokrát po pěti setech padl. "Stan vyspěl, už umí hrát velké zápasy, má formu a byl lepší," ocenil Srb. "Můžu být hrdý na to, že jsem na kurtu odevzdal všechno, ale nestačilo to. Vím, že jsem se nevzdával a nechal tam srdce. Je to bitva a jeden v ní musí prohrát," řekl.

Djokovič prohrál v Melbourne Parku poprvé od roku 2010, kdy nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu ve čtvrtfinále. Wawrinka rovněž ukončil jeho sérii 28 vítězných zápasů na ATP Tour, který začala loni po US Open. ""Soustředím se na přítomnost, na věci, které můžu ovlivnit. Série neřeším," řekl Djokovič.

Letošní Australian Open bylo první oficiální akcí, na které byl Djokovič společně s Borisem Beckerem. Slavný Němec je nově součástí jeho trenérského týmu. "Jsem spokojen, jak jsme pracovali, o čem jsme mluvili. Škoda, že jsem skončil už ve čtvrtfinále, ale jsme teprve na začátku sezony a uvidíme, jak to půjde dál," řekl Djokovič.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Berny
Kde je ten prorok ktery tak 10 mesicu zpet prohlasoval ze Nole posbira tak 10 GS v nasledujicich letech ? Potvrdilo se co jsem rikal. Nole muze vyhrat klidne 4 GS za rok(v roce 2011 chybel detail) a nebo taky nemusi vyhrat za cely rok 2012 nic (k tomu chybelo pár centimetrů). Rozhodujou detaily a proto to sledujeme. Rafa muze v roce 2014 vyhrat vsechno, a nebo ho taky muze v AO klepnout roger, v FO nole, v W kdokoliv a v US murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že z týchto vyjadrení jasne vidno, čo je Djokovičov cieľ v roku 2014 : Roland Garros. Veď naposledy vyhral grandslamový titul mimo Austrálie v roku 2011 (vlastne aj jediný rok, kde vyhral GS mimo Austrálie), čo je teda dosť dávno, prihliadnuc na okolnosti.
Reagovat
Mayo
Srb je pánom
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde den zúčtování.
Reagovat
Nola
Nole dal si šancu iným hráčom a to sa počíta, Serena out, Masha out, Novak out, kto ťa bude nasledovať?
treba sa sústrediť na antukovú sezonu, karierny GS je viac ako AO
Reagovat
smazaný uživatel
Když už si Novaku nezískal čtvrtý titul z Melbourne za sebou, tak by si mohl vrhnout veškeré síly na zisk kariérního grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavu hore Nole!..V Paríži budem zo všetkých síl držať palce Rafovi, ale ak ho tam porazíš (Na čo určite máš) prvá polovica sezóny bude pre teba viac, než dobrá..Tých Austrálii máš habadej, jeden GS hore-dole, až po tvrdých prehrách si človek može naplno vychutnať víťazstvo..

Djokoviča by som určite neopisoval, chlapec má 26, sezóna podobná 2011 ešte iba príde..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist