Djokovič titul z Bělehradu nikomu nedaroval

10. 5. 2009, 18:47
Aktuality 0
ATP BĚLEHRAD - První ročník tenisového turnaje v Bělehradu vyhrál Novak Djokovič, jehož rodina Serbia Open pořádá. Nejvýše nasazený hráč porazil ve finále Lukasze Kubota z Polska 6-3 7-6.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Jednadvacetiletý třetí hráč světového žebříčku nastoupil ke svému čtvrtému finále za sebou. Před dnešním duelem s Kubotem neuspěl na předchozích turnajích Masters 1000 v Miami, Monte Carlu a Římě, kde dvakrát podlehl Nadalovi a jednou Murraymu.

Dnes sice ve druhé sadě dlouho ztrácel, nakonec ale ani za stavu 2-5 nepolevil a vyhrál ve dvou setech.

Djokovič rozšířil sbírku titulů v sezoně na dva, celkem jich v kariéře získal třináct. Za triumf na vlastním turnaji vyinkasoval prémii 75.500 eur. V žebříčku si však nepolepší, naopak zítra přijde o post světové trojky, protože se budou odečítat body za loňský turnaj v Římě, kde triumfoval. Z Bělehradu se okamžitě přesune na Masters 1000 do Madridu, kde ho čeká generálka před French Open.

Navzdory porážce byl postup do finále pro šestadvacetiletého Kubota největším úspěchem ve dvouhře na okruhu ATP. Životní turnaj podtrhl vítězstvím ve čtyřhře po boku Maracha a získal druhý titul. Prvního se dočkal letos v Casablance. Na Australian Open si společně s Rakušanem Marachem zahráli semifinále.

- ATP BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (10. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Kubot (Pol.) 6-3 7-6(0)

Čtyřhra - finále:
Marach/Kubot (2-Rak./Pol.) - Brunström/Rojer (Švéd./Niz. Antily) 6-2 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist