Djokovič titul neobhájí. Se Söderlingem postupuje Davyděnko

28. 11. 2009, 09:40
Aktuality 12
TURNAJ MISTRŮ - Ve skupině B zaváhali oba favorité. Bez zisku setu vypadl druhý hráč sdvěta Nadal a i přes dvě výhry se na postupovou příčku nedostala světová trojka a loňský šampion Novak Djokovič. Ze hry ho vyřadil Rus Davyděnko, který v závěrečném duelu zdolal již jistého semifinalistu Söderlinga.
Nikolaj Davyděnko

Novak Djokovič neobhájí loňský titul z Turnaje mistrů. Srbský tenista sice ve svém třetím duelu v londýnské skupině B porazil Španěla Rafaela Nadala, ale protože v poslední dvouhře zdolal Rus Nikolaj Davyděnko 7-6 4-6 6-3 již jistě postupujícího Robina Söderlinga, obsadil Djokovič v konečné tabulce kvůli horšímu poměru setů až třetí místo.

Překvapivý semifinalista Söderling se v sobotním semifinále utká s Juanem Martínem del Potrem, loňský finalista Davyděnko bude hrát s Rogerem Federerem.

Dvaadvacetiletý Djokovič sice vyhrál ve skupině dva zápasy, ale k postupu potřeboval ještě večerní pomoc Söderlinga, jenž si překvapivě zajistil účast v semifinále už po dvou duelech.

Švédský náhradník za zraněného Andyho Roddicka sice dokázal v utkání s Davyděnkem vyrovnat stav setů na 1-1, ale nakonec poprvé v Londýně prohrál. Mezi nejlepší čtveřici tak postoupil spolu se svým přemožitelem.

Základní částí turnaje nikdo z osmi hráčů neprošel bez porážky.

- TURNAJ MISTRŮ (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
páteční výsledky (27. 11. 2009)

Dvouhra - skupina B:
Djokovič (3-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(5) 6-3
Davyděnko (6-Rus.) - Söderling (8-Švéd.) 7-6(4) 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
kdo vymyslel časy 15:30 a pak až 22:00?? nejaký divný. Jinak finále FEDERER x SODERLING - the best final that can be!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc sem přál Davyděnkovi postup, hraje jako neúnavný dynamo, má to neuvěřitelný tempo..pomáhá si i servem..a působí na mě i trochu chladnokrevněji, než dřív (i když mečbol za něj včera proměnil Soderling :-)). Teď jde vo to, jestli se nepo*ere z tý tragický h2h..ale svoje šance má. Přál bych Koljovi úspěch.
Soderling s Delpem..to bude řežba. Delpo je komplexnějším plejerem, co se týká pohybu, úderový jistoty i strategie..ale Soder si věří, což je vidět i na tom, co si dovolí při druhym servu. Bude to bitva..asi dlouhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Okolo 2,55 na Soderlinga.. nezdá se mi že by byl Švéďák takovej outsider.
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko - Delpotro bude vynikající zápas!
Reagovat
Vojtaakk
Já bych to viděl na finálko Federer vs. Del Potro. Ve skupině rozhodně nejlepší zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
By mohol hrat finale s Rogerom nech ziska body 400 dalsich za postup do finale musi nahanat body lebo na RG strati 1200 a tazko cakat ze zas bude hrat finale cize Soderling musi teraz ziskavat body kym moze a podstatne bude ci aj predbehne Soderlinga tusim uz teraz je pred nim vdaka 400 bodom za dve vyhry lebo je dobre ked bude 8cka bude mat svoju osminu pavuka je lepsie ako byt 9na a dostat lepsieh ohraca v osemfinale
Reagovat
smazaný uživatel
No supéér...!! Som porát nadšená! Sakra jaký blb vymyslel takýto systém. Minulý rok bol určite lepší systém :D :P
Reagovat
smazaný uživatel
Netřeba se vymlouvat na systém, vypustil zápas a platí za to, kdyby hrál a neudělal ze sebe de*ila, mohl by postoupit. Kolja postoupil naprosto zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ala je sa predsa na nič nevymlúvám a samozrejme, urobil riadnu pi.ovinu.. Len ma to mrzí. Vyhraješ a ajtak nepostúpiš. To už sa mu nieraz stalo.... uvidíme... asi to chce len čas.
Reagovat
smazaný uživatel
byl to krasnej zapas.. jinak kam by musel postoupit Delpo, aby se dostal pred Murrayho? postup do finale mu bude stacit? Chybi mu na Andyho 645 bodu.. Snad vytriska Robina a pak si zahraje krasny finale s Davydenkem (nic proti Fedovi, ale Nikolay hraje super tenis v tuto chvili)
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro získal za dvě vítězství ve skupině 400 bodů, pokud postoupí do finále, připíše si dalších 400. Pokud to celé vyhraje, může se těšit na 1300 bodů. Více info...
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takze jestli dobre pocitam, tak by musel vyhrat celej TM..protoze Murray ma ze skupiny taky 400 bodu.. diky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist