Djokovič si znovu podmanil Čínu, titul obhájil i na Masters v Šanghaji

13. 10. 2013, 13:17
Aktuality 208
ATP ŠANGHAJ - Novak Djokovič sice před týdnem přišel o místo světové jedničky, z Číny se však vrací stejně jako před rokem neporažený. Týden poté, co obhájil titul v Pekingu, dokázal zopakovat své vítězství i v Šanghaji. V dnešním finále zdolal v tie-breaku třetí sady Argentince Del Potra a získal 15. trofej z turnajů série Masters 1000.
Novak Djokovič

V pondělí přišel Novak Djokovič po téměř roce o post světové jedničky, den předtím ale ve finále turnaje v Pekingu porazil právě svého nástupce Rafaela Nadala a tento týden nenašel přemožitele ani na Masters 1000 v Šanghaji. Na obou čínských turnajích srbský tenista obhájil titul.

V dnešním šanghajském finále Djokovič narazil na Juana Martína Del Potra, který včera po skvělém výkonu přehrál nového lídra žebříčku ATP Nadala. S argentinským soupeřem v posledních dvou vzájemných duelech svedl pokaždé velkou bitvu - v březnu v Indian Wells neudržel vedení, v semifinále Wimbledonu pak zvítězil 3-2 na sety. 

A také v Šanghaji diváci viděli velký boj, byť to na něj zprvu vůbec nevypadalo. V prvním setu se totiž Del Potro nedokázal dostat do rytmu a když Djokovič za stavu 2-0 odvrátil soupeřovy brejkboly, měl za pár minut za stavu 5-0 dva setboly. 'Kanára' ještě Jihoameričan odvrátil, sadu už ale nezachránit nedokázal. 

Od druhého dějství to už ale byla bitva, kterou si tenisoví fanoušci přáli. Pětadvacetiletý Del Potro začal na soupeře posílat dělové forhendy i skvělé údery z bekhandu, kterými včera zničil Nadala. I když však Srba držel daleko za základní čarou, dokázal si Djokovič často chodit pro vítězné údery k síti, na které měl parádní úspěšnost. Argentinec druhý set rozhodl brejkem hned v jeho úvodu, a když v sedmé hře odvrátil tři brejkboly, vynutil si třetí set. 

V něm si oba tenisté pohlídali všechny své servisy. Djokovič mohl zápas ukončit dříve, ale za stavu 5-4 žádný ze dvou mečbolů nevyužil. V tie-breaku ale potvrdil svou mírnou převahu a nakonec po dvou a půl hodinách zvítězil 6-1 3-6 7-6.

Šestadvacetiletý Djokovič tak získal 15. titul z turnajů série Masters 1000. Více jich má jen Agassi, Federer a Nadal. Letos zaznamenal 5. turnajové vítězství, celkově vyhrál 39 turnajů.

Dnešním vítězstvím si Djokovič udržel teoretickou naději na to, že se ještě do konce roku vrátí na 1. místo světového žebříčku. Ovšem ani triumfy na Masters v Paříži, kde se má představit po dvoutýdenním odpočinku, a obhájení titulu na Turnaji mistrů mu k předstižení Nadala nemusí stačit.

Bývalý vítěz US Open Del Potro, který si v Šanghaji postupem do finále zajistil jako čtvrtý hráč start na letošním Turnaji mistrů,  dnes nedokázal ukončit čekání na svůj první titul z turnaje Masters 1000. Ve finále rodák z Tandilu prohrál i letos v Indian Wells (prohra s Nadalem) a před čtyřmi lety v Montrealu (prohra s Murraym). V roce 2009 neuspěl také ve finále Turnaje mistrů (prohra s Davyděnkem).

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 3.849.445 dolarů)
nedělní výsledky (13. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Del Potro (5-Arg.) 6-1 3-6 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Dodig/Melo (5-Chor./Braz.) - Marrero/Verdasco (8-Šp.) 7-6(2) 6-7(6) 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

208
Přidat komentář
Mayo
celkom sranda to tu čítať :D
Reagovat
Sonja
Ale prosimtě, žádnej poslední hřebíček:-) Já vůbec nemám v úmyslu nějak tobě (nebo komukoliv) Delpa zprotivit, samotný je mi sympatickej a neva mi, že není "bez chybičky";-) Pointa byla, že za stejné (podobné) věci se jedni hráči odsuzujou a šlape se po nich a u jiných se to přehlíží, nikdo to tolik neřeší...
Tady je to, co jsem myslela já (všimla jsem si, že už ti tu jiní pár dalších kixů hodili:-DD):
http://www.tennisnow.com/News/Watch-Del-Potro-Calls-for-Trainer-after-Gut-Punchi.aspx
Reagovat
Sonja
Taky se samozřejmě na takovou věc nahlíží jinak, když po ní hráč prohraje, než když po ní vyhraje. Prohráls-> no big deal, vyhráls->pomohl sis podivnym MTO...
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Delpo by mohol vyučovať ako sa za 12hodín prepadnúť z prvej priečky na poslednú :)

Kto ešte nájde niečo na Del Potra? :)
Reagovat
Mayo
Del Potro je pánko a sympoš...no poznám pár hráčov, čo sa správajú desne :D
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/Media/Video-Landing.aspx?/*/Tennis/Media/Videos/Uploaded/2013/10/13/Shanghai%202013%20Hot%20Shot%20Countdown
Reagovat
Roger_Federer
"Rafa bol inak testovaný na doping aj
počas dištancu, ATP nie je dedinská
liga, hráči len tak neutečú."

Ješte jednou, mužeš ty osobne na 100% řict, že jsi videl lekařskou zpravu a Rafa byl neodiskutovatelne zraneny? Na nic vic se te neptam.
Reagovat
smazaný uživatel
Šibe ti?

Keď som ja nevidel lekársku správu a ty si nevidel pozitívny dopingový test, znamená to, ze sance na zranenie a doping sú 50:50??..

Ešte raz sa pýtam, či ti šibe?..

Každopádne +1b. za odvahu napísať takú perličku na sklo :)
Reagovat
Roger_Federer
Jde mi o to, že loni v červenci jsem zde napsal informaci, že Nadalovo zraneni bude dlouhodobe a že muj zroj(človek tam žije a trenuje tenis) ve Španelsku řekl, že se tam šiři tato neoficialni informace, že Nadal neni zraneny, ale stoji za doping..ATP to samaozdřejme kryje..proč je jasne snad každemu.

No, ty si byl ten, ktery me nazval lhařem, že sem si to vymyslel a atd..
Behem roku, totu dejme tomu spekulaci otevřene řeklo nekolik dalšich..

Netvrdim že je to pravda..tenis mam rad a byla by to prasarna..od ATP
Jen me opravdu udivuje ta tvoje boharovnost, že je to proste tak jak řikaš a přesto nejede vlak..
Reagovat
tito
Myslím si, že i kdyby ten výsledek byl k dispozici( vůbec požadavek na tebe a takové dokazování zvlášť na zdejším fóru je více než směšné), tak by si Dominik stejně při nejbližší příležitosti mlel svou.
Reagovat
Roger_Federer
nezlob se, ted jsi mimo..jasne jsem ted vysvetlil o co mi jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si už v úvodnom zápase na Wimby proti Bellucimu 5krát prehral servis, následne prehral v druhom kole s Rosolom..Áno, mám pocit, že na turnaj siel uz zranený..O to viac, že na poslednom USO servis nestratil až do SF..

Tvoja hypotéza má všetky znaky konšpirácie, prepáč..Máme tu antidopingovú asociáciu a v prípade pozitívneho nálezu konajú..Neexistuje nič, čo by dokazovalo opak, len bohapusté lži a výmysly..
Reagovat
spaniel
Ja se snažím tomuto tvrdení vyhybat, i kdyz to k tomu svádí. Ted ale musim uvést:
- je dokázané ze ATP nekolikrat doping zakrylo (a tim nemyslim ze Agassi bral meth)
- je fakt ze tyto informace se na internetu šířili uz po Wimbledonu, kdy se nikde nepsalo, jak vazne to je
- neni trochu zarážející, ze ma nejvážnější zraneni v kariéře, ma problem uz od zacatku a přesto nesel na operaci, ale proste jen 7 měsíců nehral? Koleno se zázračne uzdravilo? Tolik hracu muselo na operaci, bez toho, ze by meli zraneni tak dlouhodobe, ale Rafa, ktery se na to stěžuje prakticky neustale, hraje a žije v obrovských bolestech a koleno ho pichne u sledování TV si proste jen da pauzu a vylezi to
- tyto fámy nesiri jen internetoví trolove a fanousci RF, ale i ostatni hraci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Rafa chcel zakryt doping, tak by si nejakú operáciu vymyslel, aby to vyzeralo doveryhodnejsie..Fakt, že tak neurobil teórii o dopingu moc nepomáha..

Táto téma nemá žiadne logické mantinely, keďže sa tu rácio mixuje s konšpiráciou so supportom a naopak..Existujú orgány, ktoré majú doping na starosti a pokial sa nepreukáže vina, hráč je nevinný..Prezumcia neviny by mala existovať aj v športe a každý fanúšik bez ohladu na "klubový príslušnosť" by ju mal akceptovať..Inak sa to može vymknúť kontrole a možeme pomaly napádať aj Soderlinga, Tsongu, Del Potra a iných marodov..
Reagovat
spaniel
Ano, je to tak, ale ta moznost tu je a u nikoho neni nulová.
Reagovat
spaniel
Tak ted jsem narazil dole na tento vyrok forehanda: "Každý kto do tenisu troška vidí, vie, že Rafa je už dávno pred Rogerom."
Tomu se uz da fakt jen smat :D Vede v 5 věcech a zaostava v 50, věčná dvojka, co na 1 misto dostane jednou za roky, jako kdyz se topici na sekundu vynoří, ale u vas me uz nic nepřekvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nechaj tak Bože jedni fandia jednemu dalši druhemu

Nadal si to vytrpel so zraneniami s kolenami atd

možno keby nebolo toho tak ma tych GS ovela viac ale to sa len da tak diskutovať otom

a kto je lepši?
každy človek povie inak každy ma svojho NAY!
Reagovat
Pe3k
Forehand je pacient. Mi stačí když posledně psal, že extrémně zbohatnul, nebo, že výkon Del Potra nemůže ovlivnit vítěze...

Snaží se psát tak, aby nevypadal jako úplný dmnt typu olympiáda aspol., ale pokud si čteš jeho komentáře je to furt dokola. Pokaždé se snaží shodit Federera viz. níže Roger by zřejmě nevyhrál, protože při setbolu byl jasný out (vidětno na youtube) uznán jako dobrý...a tak pořád dokola. Je to zakomplexovaný chudáček, jehož vrcholný životní úspěch je, že s ním podobně imbecilní člověk s nickem Rafaeoli, Nadalisto, a Frantz souhlasí.
Reagovat
smazaný uživatel
Doteraz to tu malo celkom úroveň.

Petrík, fakt tu musis chodit?..Odregistruj sa a poslem ti 100euro.

Overená suma, za to predáš aj maminu..;)
Reagovat
Pe3k
Mluvíš o úrovni a pleteš sem mamku? ROFL
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom k tomu, že si sám seba zapredal za pár drobných je každý tvoj príspevok očierňujúcich druhých dobrou komédiou..pred tým neutečieš a to je dobre.
Reagovat
Pe3k
Bereš drogy nebo ses jako dmnt už narodil?
Reagovat
Reti64
Zase jsi nic nepochopil, žádné překvapení to ale není. Nemám zájem nikoho urážet, ani to nedělám, to je tvoje doména. Jen občas reaguju na tvé věčné hnusárny. Co říkal komentátor z Novy nevím a je mi to úplně jedno, mám svůj názor. Zatím jsem ti spíše lichotil, už třeba tím, že jsem o té tvé modle taktně mlčel. Tak laskavě zavři zobák a neber si Novaka, kterému nesaháš ani po paty, do té své nevymáchané huby.
Reagovat
smazaný uživatel
Už keď sme boli v tej histórii, pozrel som si prvý set Wimby 01 medzi Rogerom a Samprasom. Tenis sa posunul o ďalších 12 rokov, sú lepšie rakety, silnejší hráči, no Samprasov servis stále nikto nemá a nemal. Nehovoriac o druhom servise. (V tejto disciplíne porovnateľný snáď len Philipoussis).

Inak, v tej dobe mladý, dlhovlasý Federer s gorálkami na krku už vtedy naznačil svoje možnosti, hoci o pár rokov neskôr hral určite lepšie. Na umpire tiež mladučký Mohammed Llayáni, no proste sranda match z viacerých pohľadov. Okrem iného, byť už vtedy jastrabieho oka, Roger zrejme nevyhrá, v prvom sete pri setballe Samprasa jasný out zahlásený ako "dobrá", holt takých situácii bolo vtedfy zrejme viac.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
spaniel
Zajímavosti je, ze to byl posledni Wimbledon pred zpomalenim a Roger hral cely zapas servis-volej. K jestrabimu oku se nevyjadruju, jsem si jisty, ze ty z gauce poznáš presne kazdy mic, zda je to lajna nebo milimetrovy out a urcite jsi si prosel cely zapas, a opacne se nic podobne nestalo... S jistotou se da tvrdit jen to, ze na tom povrchu by tvuj idol neuhral ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že neškodný príspevok berieš príliš vzťahovačne voči tvojej modle.

Ten out bol zreteľný aj z gauča, nič sa nestalo, takých situácií bolo v tej dobe mraky. A áno, zlý výrok rozhodcu za setballu pre súpera sa v tom zápse nestal.
Reagovat
spaniel
Je jedno, jestli to byl setball nebo ne... Melo by to snad mensi váhu, kdyby se to stalo za stavu 30:30 a tou chybou by ten setball nastal? Jinak souhlas ze to tehdy byl bezne, mozna proto to McEnroe tak prožíval, az ho lituju ze nemel challenge k dispozici :) Jinak treba v 1996 používali infra červenou kameru, ale jen v TV, hraci neměli nárok. Mozna je az skoda, ze jestrabi oko zavedli, asi bychom se dočkali zajímavých scén od nekterych hracu.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne..Na úkor spravodlivosti je divák ochudobnený o tento entertainment prvok, ja som sa na hádky s rozhodcami vždy pozeral rád a chýba mi to, hoci viem, že to je takto asi správne..

Johna Mc. som nezažil, ale ten by sa vraj hádal aj s jastrabím okom, takže by to vyšlo nastejno..
Reagovat
gigin
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd-skandaly/66051/del-potro-federer-je-zkurv*syn.html

jak je tam to syn, dej misto hvezdicky ypsilon
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Murray je podľa Delpo skurv*syn..Delpo má v týchto rodinných pomeroch celkom jasno. :)

A ešte ráno bol považovaný za jedného z najférovejších :)
Reagovat
gigin
Tak jsou to mladí, normální kluci. Každý kleje, kuwa :DDD
Hele a jak pokračujete? Všechno cajk? Myslím potomstvo..
Reagovat
Roger_Federer
Pamatuji si Del Potra z roku nekdy 2003-04 z centr kurtu Bratislava(hala),tehdy byl tak 200, tam vyvadel a delal zceny dosti..pravda mel dlouhe vlasy, čelenku a byl mlad..Vypadal tehdy jak "zachodovy pavouk", z potencionalem a hrou tak na do top 100 max..o 5 let pozdeji, vyhral US..
Reagovat
Roger_Federer
Pamatuji si Del Potra z roku nekdy 2003-04 z centr kurtu Bratislava(hala),tehdy byl tak 200, tam vyvadel a delal zceny dosti..pravda mel dlouhe vlasy, čelenku a byl mlad..Vypadal tehdy jak "zachodovy pavouk", z potencionalem a hrou tak na do top 100 max..o 5 let pozdeji, vyhral US..
Reagovat
Roger_Federer
tak bylo to 2006, ve stejnem roce hral i v Prostejove a porazil tam dokonce Berdycha..od roku 2007 pak mel velke zlepšeni.. Určite musel byt vyše v race.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatiaľ áno, dúfajme. Je to len začiatok, končíme prvý, začíname druhý mesiac zhruba..Všetko sa javí v poriadku, začiatkom novembra kontrola, tak snáď sa potvrdí pozitívny smer :)
Reagovat
gigin
Ok :) Uplně ti to změní život, uvidíš ;)))
Reagovat
dappe
Del Potro nikdy nic takového neřekl (ne v tomhle smyslu), šlo jen o nepochopený (ne moc povedený) vtip po čtvrtfinále AO 09.
Reagovat
smazaný uživatel
No, sme zvedaví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Heeej, vy ste mi s Forehandem úplně zničili můj ideál během zhruba pěti minut. :D Ale jenom tak trochu. Jelikož jsem v podobném věku jako on tehdy tak se tomu vůbec nedivím. Já když mi to fest nejde tak taky nejsem žádný ideál, člověk asi musí dospět či co a to přece nemůže nikdo chtít po dvacítce. :D Ještě čekám na Sonju jak dorazí a doklepne poslední hřebík, uzavře kruh. :D
Reagovat
spaniel
Toto se mne zda jak ironie, neškodný vtip...neco jako kdyz ted delal s Rogerem interview Roddick a rekl mu ze je selfish bastard, taky v podobném duchu. To incident s Andym byl seriozní a tam to hezke nebylo.
Reagovat
Roger_Federer
Nelži tady, ja jsem vživote ne použil vulgarni slova smerem k Nadalovi, neuražel jsem ho ani neočernoval.. Pokud ti vadi moje naražky na jeho vztah k jeho stryci, je to tvuj problem...To neni muj vymysl, ale veci o kterych se veřejne mluvi, diskutuje..Stejne jako o jeho nucene pauze v roce 2012...
Reagovat
Rafaeoli25
Aha takže když se o něčem mluví, tak to musí být pravda, taková logika je zrůdná a nebezpečná..
Reagovat
Amputace
To, že je Federer arogantní a namyšlený je taky věc, o které se veřejně mluví, diskutuje, ale chodím tady snad já vykřikovat, že je to egoista nebo arogantní blb? Tvé vidění světa je dost pochroumané. Podle tebe je v pořádku křičet, že je Nadal nesvéprávný autista, který bez strýce neudělá ani krok (což jsou tvá slova), zároveň ale očekáváš ze strany ostatních respekt k tenistovi, kterému fandíš. Co si o tom myslet?
Reagovat
Roger_Federer
Lžeš, nic takoveho jsem nikdy nenapsal o Nadalovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer takový není, to jenom jeho hateři by ho takového rádi měli. :) To, že je Nadal částečně nesvéprávný potvrzuje jeho autobiografie, ale kde je aspoň náznak něčeho, že je Roger namyšlený nebo něco podobného?
Reagovat
smazaný uživatel
Částečně nesvéprávný je nesmysl, to jsem napsal špatně. Ale, že je takovým psychicky labilním člověkem řekněme.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik, ak máš nejakú otázku na mňa, skús ju konkretizovať, ja som Noleho nijako nenapádal, jeho emócie mi nevadia, uvedom si, že tu je xy nickov a ja nie som nikoho hovorca.

Ku konkurencii. Mám pocit, že sa sa opäť zamotal a teraz nevieš, ako odpovedať bez toho, aby si nevyzeral ako menej bystrý. Amputace už niečo načrtol, treba si uvedomiť, že mať konkurenciu v jednom superhráčovi je vždy viac ako mať proti sebe 5 dobrých.
To, že mal Federer prvé roky svojej dominancie vo finále vždy iného súpera neznačí, že konkurencia bola výnimočná (vyrovnaná nie je výnimočná, skôr naopak), znamená to fakt, že nikto z ostatných sa nebol schopný presadiť natoľko, aby aspoň permanentne opakoval SF, či finále GS. Všetci títo hráči okolo Gonzalesa, Ljubičiča, Lleytona, Safina, či Roddicka boli schopní na dvoch GS ročne vyletieť aj s hráčom mimo TOP 10. Bola to taká konkurencia, v ktorej sa dokázal presadiť ešte aj 35ročný Agassi. 32 ročný Federer toho už nie je schopný, nie preto, že by bol horším hráčom, ale preto, že majú proti sebe iných hráčov.

A to že bola tento rok mizerná konkurencia nie je pravda, ak by Rafa nedominoval, Nole by vyhral ďalšie 3GS a pridal podobný počet Masters. Ak Djokovič prehral na veľkom turnaji, tak to musel byť vždy Rafa, či Andy, teda hráči, ktorí stáli za to.
Reagovat
Roger_Federer
Nebudu se tady opet dohadovat o tom samem, mam jiny nazor..tečka

rafaeoli25 je blb, ktery o tenise nic nevi, papouškuje tvoje nazory a rve se za "Nadala", cela diskuze snim je smešna a zabavna.. Tvoje ovečka..:)
Pobavilo me, že se pustil do Djokoviče a odsoudil ho za jeho emocni vybuchy... To je cele.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa nechceš baviť o tom istom, alebo si daný deň časovo zaneprázdnený, netreba tie diskusie začínať, alebo sa do nich púšťať a rozvádzať ich. Rada do budúcna.

To, že má niekto na nejakú problematiku rovnaký názor neznamená, že je niekoho ovečka, skôr naopak je to len vysvetlenie druhej strany, bez toho, aby sa zamyslelo nad faktami aj z iného uhlu pohľadu.
Reagovat
Rafaeoli25
Blb seš ty, protože nemáš ani ten nejmenší respekt k tomu komu nefandíš, to já Rogera respektuju maximálně a nepomlouvám ho kudy chodim ty ubožáku ubohej. A tenis sleduju pravidelně už skoro dvacet let blbe..
Reagovat
Roger_Federer
Videl jsi realne taženi Baghdatise AO 2006, nebo Roddika Wim.2009??
Opravdu maš pocit, že to byli slabi hrači a nebyla žadna konkurence.?

Neustale se tady omylat, že Rafa nebyl zrali, zdravy, rodiče rozvedeni..atd. koho to zajima?
Reagovat
Rafaeoli25
A konečně se nauč gramatiku prvního stupně ZŠ ty mentále..
Reagovat
gigin
Za tu gramatiku nemůže, nech ho...
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím Agassim a Federerm je hodně špatný příklad. Agassi hrál taky tužku jenom se mu v těch 35 povedl jeden, dva turnaje za rok a bylo to zrovná USo. To za prvé a za druhé, dokazuješ skvělou konkurenci na tom, že Fedex prohrává, to ale nemá s konkurencí nic společného. Vždyť on se k zápasů s dnešní špičkou nedostane protože prohrává s Robredem, Brandsem, Stachovským a podobně, takže to není žádné měřítko.
Reagovat
smazaný uživatel
Andre vyhral 5GS z 8 po svojom 29r. života. Roger len jeden. Nie je to preto, že by bol Agassi lepším hráčom, ale preto, že sa stretával s horšími hráčmi.

Tá slabšia konkurencia nebola len v roku 04-07 kedy dominoval Roger, to tvrdenie by bolo veľmi tendenčné. Slabšia konkurencia prišla podľa mňa začiatkom tisícročia, kedy Sampras odchádzal a dal šancu aj ostatným. Chopil sa jej najmä postarší Agassi.

Ani jedna z vtedajších svetových jednotiek, Kuerten, Lleyton, Safin, Ferrero, Andy Roddick neboli skutočnými fenoménmi v zmysle porovnateľní s Federerom, či Nadalom. Niečo im proste chýbalo.

A myslel som samozrejme väčší časový okruh, posledné 3-4roky minimálne, kedy je, resp. bola špička nebývalé kvalitná.
Reagovat
spaniel
Venca souhlas. Jeste bych dodal, ze Nadal je nejlepsi v bilanci s top10 a Federer s hraci mimo top10. Rafa uměl mnohem častěji nečekaně vypadnout. Mozna si forehand vzpomene, kdysi jsme to nasli na jedne strance dobre rozebrane. To ze byl vzdy ve finale nekdo novy (Baghdatis, Gonzales atd) bylo tim, ze chytili zivotni formu a Roger byl jediny, na kterého ani to nestačilo. Tito hraci cestou dokazali vyřadit treba prave Rafu. Taky kdyz si vsimnete, tak Roger vzdy dokazal slabší hrace porazet mnohem snadněji a rychleji. Prakticky pokaždé kdyz se utkali a ukazoval se cas v hodinách, ktery strávili na kurtu, tak tam mel Roger výrazně nižší cislo. Jinak pro rypaly, toto letiště neplatí, jelikoz víme kde je Roger...
Reagovat
spaniel
Letiště=letos, nekdy ty auto opravy nechapu.
Reagovat
smazaný uživatel
Slabšia konkurencia prišla podľa mňa už začiatkom tisícročia, kedy Sampras odchádzal a dal šancu aj ostatným. Chopil sa jej najmä postarší Agassi a neskôr Federer.

Tak je to správne.
Reagovat
smazaný uživatel
29 není nějaký dramatický věk, musíš brát v potaz, že Agassi toho ještě neměl tolik za sebou, protože se ze začátku kariéry hodně vyhýbal Australian open a i Wimbledonu (na French open vypadával dřív), takže se to vůbec nedá porovnat s opotřebením Rogera. Například Ferrer válí nejvíce teď po 30 ač byl v nejlepších letech, když byl na vrcholu Fedex. Takže to je hodně individuální a zase tvůj příklad pokulhává.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že 29. a najma 30. je dost dramatický vek..Vo vseobecnosti urcite, Ferrer je svetlá výnimka potvrdzujúca pravidlo..V tomto veku sa presadzujú len výnimoční hráči a keď sa v tomto veku presadzuje 30nik výrazne (prípad Andreho), tak to je odrazom aj slabšej konkurencie..

Veď okolo tohto veku odpadla prakticky celá minulá plejáda playerov, (Safin, Lleyton, Ferrero, Roddick, Nalbandian, Blake, Ljubicic, Gonzales, Davydenko, Roger šiel ako posledný) je to málo príkladov?

Ak by sme šli dalej do historie, mien pribúda, čo si myslis, preco je tak malo hracov, ktorí vyhrali GS po 30ke?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis proste nie je futbal, dodnes si pamatám rozhovor so Samprasom, kde hovorí, aká je tenisová kariéra krátka, aký je unavený a ako už nevládze..A to mal 29..

Spaniel: Opat to isté. Nemozes porovnávať Rogera s Rafom na tých istých turnajoch preboha, nie sú to rovesníci..Rafa vypadával predčasne vo veku, v ktorom Roger este nepoznal ani centrkurt..Od roku 2008 to bol len Darcis, s Rosolom bol preukázatelne zranený..Na základe jedného zápasu sa nedá vyjadrit takto jednoznačný záver..
Reagovat
Roger_Federer
Jak viš, že byl zraneny? Tys četl lekařskou zpravu? Ja jsem zaznamenal i nazory, že zraneny prokazatelne nebyl a stal za pozitivni doping nalez.. Mužeš to prokazatelne vyvratit?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže po novom sa už bude preukazovať nevina a nie vina?..To si zaklincoval :)

Rafa bol inak testovaný na doping aj počas dištancu, ATP nie je dedinská liga, hráči len tak neutečú..
Reagovat
Pe3k
tvá slova: To, že tvrdím, že Rogerovi chyběl v jeho nejlepších letech podobný rival, kterého má dnes Nadal v Djokovicovi.

Takže Federerovi chyběl Nadal? Kde teda byl? Já myslel, že hráli spolu...těch 32 zápasů co spolu odehráli (nepř víc než Agassi a Sampras) proběhlo kdy? Federer měl ve své éře Nadala, Djokovice i Murrayho. Byli sice mladí, ale Nadal je světová dvojka už od roku 2005, tedy rok po tom, co začala Federerova éra...Federer měl největšího rivala s kterým měl zápornou bilanci od prvního zápasu v roce 2004 celou svou vrcholovou kariéru...

Z toho plyne absolutní demence z vaší strany. Vždy když mluvíte o konkurenci z éry Federera zcela vynecháte jméno Nadal, i když mu ten hoch sebral minimálně 6 gs což je více než Nadalovi vzali dohromady...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom k napísanému mám pocit, že jediná demencia plynie z tvojej strany.

Federer je o 5 rokov starší ako Nadal a jediná rivalita medzi nimi prebehla na antuke, kde bol Rafa extratrieda odjakživa, na iných povrchoch sa v tom čase ešte nemohli porovnávať, keďže Rafa nemal ani 20 a potreboval herne vyzrieť, aby sa dostal na extraúroveň. Rovnako ako Roger, ktorý hral do svojho 21r. života dohromady tri GS QF, to je všetko.

To je akoby sa chcel Rafa porovnávať s Raonicom, tiež je medzi nimi 5 rokov rozdiel
Reagovat
smazaný uživatel
Nakoniec mierna oprava, Roger vyhral svoj prvý GS krátko pred svojimi 22. narodeninami, dovtedy mal na konte len bohapusté dve štvrťfinále.

Takže aj do budúcna, ak by si chcel Rafu napádať, že mimo antuky nebol konkurencieschopný, alebo že už v tomto veku môže byť hráč extratrieda, treba si zamiesť pred vlastným prahom.
Reagovat
Pe3k
Chtěl jsem sice odpověď od Amputace, ale budiž.

Federer je extra třída na všech površích. On sicenedokázal porážet Nadala na antuce, ale fakt, že byl 4 x v řadě ve finále FO ho jistě jako extra třídu pasuje.

Nadal nebyl konkurence schopný? A jak to ted udělal, že byl světová dvojka od r 2005? Že na hardu porazil Federera už v roce 2004? Už v roce 2006 byl druhý nejlepší travař? Nadal začal vítězit dříve než Roger a díky tomu se věkový rozdíl mezi nimi smazává a prakticky to nikdy pro Federera nebyla výhoda...

Btw. já jsem nenapdal Rafu, ale Amputaci popř. tebe. To vy totiž tvrdíte, že Nadal nebyl až do r 2008 konkurence schopný. Pokud by jsi to řekl Nadalovi, že Nadal nebyl např. v roce 2006 konkurence schopný mimo antuku asi by tě hned z místa vyliskal a pak by skočil z mostu, když by zjistil, že taková mimoza je jeho fanoušek...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa stal extratriedou na všetkých povrchoch v 22r, približne vtedy keď Nadal, s tým rozdielom, že na antuke bol Nadal kráľ hneď. (Tak ako sa na kráľa patrí)

Nadal bol svetová dvojka vďaka antuke, vyhrať 1GS a pár antukových Masters ročne na svetovú dvojku s prehľadom stačilo. Aj to bola vizitka vtedajšej slabej konkurencie, keď nikto nebol schopný 18-19ročného Nadala predbehnúť, alebo zatieniť.

Áno, Rafa mal pár úspechov aj z hardu už v ranných rokoch kariéry, na tomto povrchu sa však na rozdiel od súčasnosti nebol schopný pravidelne dostávať do záverečných bojov, bol mladý, nedosahoval súčasnú výkonnosť, Federerovi nebol konkurencieschopný, čo bolo v tejto fáze kariéry úplne prirodzené, veď Roger bol na tom rovnako (Na Wimby síce porazil Samprasa, ale potom vypadol)

Nadal sa stal skutočnou hrozbou na tvrdom povrchu až okolo roku 2008, kedy vyhral svoje prvé veľké finále tohto typu, zhodou okolností na OH. Mal vtedy čerstvých 22, čo je stále veľmi mladý vek na kompletného tenistu. Kto zo súčasných 22ročných mladíkov takým je, nikto.
Reagovat
spaniel
To je zajimave, ze Nadal se stal všestranným hracem a plnohodnotným na hardu prave tehdy, kdyz zacal Roger upadat. Jestli pak to neni prave tim, ze zacal pak dosahovat úspěchu...
Reagovat
Rafaeoli25
A jak to vidíš ty, taky myslíš, že Del, Ferrer, Berdych a Wawrinka jsou saláti oproti Hewittovi, Roddickovi, Baghdatisovi, Ljubičičovi a Blakeovi? :D. Taky mě to nebaví, ale na takový kecy se prostě reagovat musí..
Reagovat
smazaný uživatel
vieš aky mam nato názor každa generacia ma niečo do seba

a nema zmysel nato reagovať
Reagovat
smazaný uživatel
Zase sa tu rieši kto mal kedy aku konkurenciu

:DDDDDD
Reagovat
Roger_Federer
Kde jsem napsal, že bych si myslel, že dnes je to jinak?

Opakuji, moje reakce byla na Rafaeoli25 na opakujici se vyjmenovavani(Hewit, Roddick, Safin..adt) a dehonestaci konkurence te doby..
Reagovat
Amputace
Prosím tě, vždyť ty ani nevíš, na co jsi v tom vlákně reagoval. Nejprve jsi napsal, že pokud bude stejně slabá konkurence jako letos, může Nadal překonat Federera v počtu GS. Rafaeoli se tě zeptal, jestli ji Roger na řadě GS také neměl slabou. A ty jsi reagoval: "Na na žadném, vždy tam hráli hráči z aktualně nejlepší formou a dostali se tam právem..to byla jiná doba a jiný tenis." A to mě právě zajímá - ta jiná doba, jiný tenis. Když jsi schopen tady vychvalovat Baghdatise, jak hrál tehdy úžasně a nebýt ve finále právě Roger, tak tutově vyhrál, ale už třeba nevidíš Wawrinku, který letos na GS svedl dvě pětisetové bitvy s Djokovičem a obě málem vyhrál. Ale co je nějaký Wawrinka proti Baghdatisovi, přece jen titerná součást slabé konkurence Rafy a Novaka. Třeba Berdych to samé nebo Murray či Delpo. Viděl jsi třeba Potrův zápas ve Wimbledonu s Novakem? Nebýt v tom semifinále právě Novak, tak je Potro na 80% ve finále a už by to letos s tou konkurencí vypadalo úplně jinak, že? Kdyby finále Wimbledonu bylo třeba Potro - Murray. Nebo třeba finále US Wawrinka - Nadal. Ale ne, já jsem zapomněl, potom by přišel Petřík nebo nějaký podobný odborník a napsal něco ve smyslu: Wawrinka ve finále? To je výsměch tenisu a důkaz toho, že tato éra je nejslabší v historii tenisu.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, on je prostě mimo, co na to víc říct..
Reagovat
Roger_Federer
:):), poznamka o slabe konkurenci je samozdřejme ironie a rypnuti v reakci na tebe a tobe podobne blabolici jedince , dehonestujici a uražejici hrače doby, kterou jsi asi ani nevidel..Už chapeš?
Reagovat
Amputace
Já jsem nikdy Rogera nedehonestoval ani neurážel, tak už se vzpamatuj - sakra. To, že tvrdím, že Rogerovi chyběl v jeho nejlepších letech podobný rival, kterého má dnes Nadal v Djokovičovi, to je urážení? Že společně s ním nevyrůstal další tenisový vrstevník obdobné výjimečnosti, to je urážení? Nikdy jsem nedehonestoval ani tu éru a její hráče, uznávám Safina, Hewitta a zvláště pak třeba Nalbandiana - bohužel ani jeden z nich nebyl tenista, který by dokázal dlouhodobě udržet formu nebo se vyhýbat zraněním. Nikdy jsem nic jiného netrvrdil. Nikdy jsem tady Rogera nenapadal, nenadával mu do hřiťohrabů či hekalů, nikdy jsem se o něj neotíral, nikdy jsem ostatním nenutil své názory na jeho osobnost, které stejně nemůžu ničím prokázat, protože ho neznám, nikdy jsem o něm neříkal, že je loutka nebo autista, tak už si to konečně přeber a uvědom. Už chápeš?
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, Baghda, Ljubi a Blake, to byla to správná konkurence, ne nějakej Del, Ferrer a Wawrinka, signály z tvý šílený galaxie jsme pochopili neboj..
Reagovat
Rafaeoli25
To nemá smysl, dobře víš, že Pe3k s R_F hrají mistrovství světa v tom, kdo z nich ho urazí víc a častěji, ubožák zůstane ubožákem, to ale samozřejmě stejně tak platí i pro ty, co urážej Rogera, je to hnus, se kterým ale bohužel slušný člověk nic neudělá..
Reagovat
spaniel
Akorát ze treba Ljubicic na hardu v r. 2006 byl absolutni extratrida, ktera by i dnes zatapela špičce. Zkus si pustit nejaky zaznam z te doby.

A co se tyka konkurence, říkáte ze Roger nikoho nemel, tudíž říkáte ze Rafa byl do 2008 sracka.
Reagovat
hatatytla
Bude mít Rafa Nadal do konce roku 2016 více GS titulů než Roger Federer?
Reagovat
Roger_Federer
ano
Reagovat
Roger_Federer
pokud bude mít takto slabou konkurenci jako letos, vyhraje jěšte 2-3RG a o další tituli se podělí z Novakem, ale u toho člověk nikdy neví.
Reagovat
Rafaeoli25
A Roger jí na řadě grandslamů neměl slabou?
Reagovat
Roger_Federer
Na na žadném, vždy tam hráli hráči z aktualně nejlepší formou a dostali se tam právem..to byla jiná doba a jiný tenis
Reagovat
Pe3k
Osobně doufám, že ne. Nic není jisté. Nadal se může dostat na 20, ale stejně tak může skejsnout na 13, protože ty gs se zdarma nedávají...A žádné vítězství nemá zaručené, ani na FO.

Příští rok to bude s konkurencí lepší a Nadal bude více unavený :)
Btw. Novak už je tak naštvaný že ho Nadal sesadil, takže určo příští rok zabere.
Reagovat
Rafaeoli25
Nezlob to je k smíchu tohle tvrzení, faktem je že pro Rogera byli na jeho absolutním vrcholu na některých grandslamech hráči jako Baghdatis a Gonzalez, na všech pak Roddick a Safin v letech 04-07 jednou jedinkrát, Hewitt vůbec..tomu říkáš velká konkurence?
Reagovat
Amputace
Ty jsi skutečně srandista. "Ne, na žádném." Jde vidět, že ty máš fakt jasno. Teď snad na GS hráči s aktuálně nejlepší formou nehrají nebo co? A kdo tedy - v tom případě -, když ne hráči s aktuálně nejlepší formou a kteří se tam dostali právem?
Reagovat
Rafaeoli25
Tvůj optimismus je veskrze zoufalej..no jo co jinýho ti zbejvá než věřit scifi scénářům :D
Reagovat
Roger_Federer
nebudeme se pouštět do větších akcí, nemámna to čas, musím pracovat.
Reagovat
Roger_Federer
Zajímalo by mě jestli jsi gay? a tvoji spolupracovníci v televizi to ví??
Reagovat
Rafaeoli25
Já dělám v televizi, odkdy? Gay nejsem, hledáš přítele? Tak to sorry, musíš jinde, netrefil ses, to se stává..
Reagovat
spaniel
Jestli existuje Bůh, tak ne.
Reagovat
Roger_Federer
Tak sory, ja se jen zeptal, mě prostě přijde, že Nadal pro tebe je víc něž tenista kterému fandíš..mám nazor, mam z tebe često pocit , že je to osobní to co píšeš a daváš do toho city.
Reagovat
Rafaeoli25
Už i na boha se odvolávat..tak to je síla :D
Reagovat
Amputace
Na to, abys po sté napsal stejnou kravinu, která už nemůže připadat vtipná snad ani tobě, čas máš, ale na to, abys odpověděl na zcela adekvátní otázku, čas nemáš. Jsi zvláštní tvor.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já myslim, že není nic špatnýho na tom, když člověk někomu naplno fandí, stejně takhle fandim i Hejnový nebo Lindsay Vonn..
Reagovat
Roger_Federer
Já stebou nebudu rozebírat pořad to samé do kola..

V letech 2000-2008 jsem sjezdil hodně turnaju aviděl dost tenisu a mám prostě na konkurenci, povrchy a tenis té doby jiný pohled.
Reagovat
Amputace
Ale já se tě neptal na konkurenci té doby. Já se tě ptal, kdo dnes podle tebe hraje GS, když ne hráči s aktuálně nejlepší formou nebo hráči, kteří se tam dostali právem?
Reagovat
Amputace
Píšeš jiná doba, jiný tenis, tak mě přirozeně zajímá, v čem to tedy dnes vězí.
Reagovat
Roger_Federer
reaguji na toto:Nezlob to je k smíchu tohle tvrzení, faktem je že pro Rogera byli na jeho absolutním vrcholu na některých grandslamech hráči jako Baghdatis a Gonzalez, na všech pak Roddick a Safin v letech 04-07 jednou jedinkrát, Hewitt vůbec..tomu říkáš velká konkurence?

všichni tito hráči hrály tehdy nejlepší tenis stejně jako dneska Nadal A Djokoič dneska a dostali se tam kde byly pravem.

Zde Vámi často zminovaný Baghdátis 2006 předvadl ten turnaj fantastickou formu a nemít za soupeře ve finále Federera, který proste byl nekde jinde vyhrál by..Po cestě do finále hrál 2x 5 setaky a ve finále vzal Rogerovi set.

To ho zesměšnuje v čem ?? mimochodem to že zrovna tento turnaj Rafu bolelo koleno, nikoho nezajímá..
Reagovat
Amputace
Ale já nechápu, proč reaguješ na tohle, když moje otázka byla úplně jiná a úplně k něčemu jinému se vztahovala. Já s tebou nechci diskutovat o Rogerově konkurenci v těch letech - já reaguji na tohle: "Na na žadném, vždy tam hráli hráči z aktualně nejlepší formou a dostali se tam právem..to byla jiná doba a jiný tenis". Tak mě zajímá, jak je to dnes - dnes snad na GS nehrají hráčí s aktuálně nejlepší formou nebo hráči, kteří se tam dostali právem? To mě zajímá. Jak to dnes chodí... Dokážeš na to odpovědět?
Reagovat
Rafaeoli25
Ty to nechápeš? Murray, DelPo, Ferrer a Berdych nejsou v první desítce právem..kdyby hráli Hewitt, Nalba, Ljubičič nebo Blake tak si tihle chudáci ani neškrtnou, tak jsou špatný, jasná věc :D
Reagovat
Roger_Federer
Ty si pod vlivem drog?
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem, jen se musim smát, když defacto tvrdíš, že např. Ljubičič a Blake konkurencí byli a Ferrer a Berdych nejsou..
Reagovat
smazaný uživatel
Ťažko povedať, najbližšie dva roky ukážu. Ak v nich dokáže Nadal trikrát uspieť, tak Rogera prekoná. A vlastne, je to tak dôležité?..Každý kto do tenisu troška vidí, vie, že Rafa je už dávno pred Rogerom.
Reagovat
Mayo
podľa mňa RF neprekoná nikto ani Rafael Nadal v počte GS ... ale mne to napríklad nijako nevadí, ja budem spokojný za prekonanie PS
Reagovat
gigin
Zase to nebylo samozřejmě tak horké ;))

http://inserbia.info/news/2013/09/i-did-not-say-anything-bad-about-novak-djokovic-gulbis/
Reagovat
Nola
:D Gulba, Gulba, stále melie dokola to isté.... stále som nepochopila, čo tým chcel básnik povedať :D Nole sa zmenil, keď mal 19 rokov? asi dospel, čo sa Ernestkovi doteraz nepodarilo :D
Reagovat
gigin
Ano, v tom jsme si hodně podobní....
Reagovat
Nola
čo sa tu rieši dnes? :D DelPov kvetnatý slovník a Noleho včerajšia zápasová úprava správneho času ? začínajú sa mi obaja čím ďalej tým viac páčiť....v Baseli bude DelPo nasadená ? škoda, mohol si to znovu rozdať s Rafom v semi:D
Reagovat
Nola
oprava
DelPo nasadená dvojka
Reagovat
gigin
tož klasika. Slabá konkurence, kdo je větší pako a tak... Tebe to ještě překvapuje, nebo co? :DDD Jinak já jsem dnes zaplatil kauci za Ernestka, pustili ho ze šatlavy, tak zítra nastoupí proti Chardymu. Přeju si souboj Janowicz x Gulbis ve třetím kole :DDD
Reagovat
Pe3k
Ferrer hraje úplné ho.no, ale dostane se na 3 flek. To mě na tom sytému dost štve. Jasně, že Můra je mimo, ale i tak...
Reagovat
Roger_Federer
Vy tedka ve FNF zbrojite i proti Novakovi jo??, tobych nečekal, že Vam bude vadit konkurence :)
Reagovat
Rafaeoli25
Mně nevadí jako konkurence, přeju si jejich zápasy, protože jsou tím nejlepším, co tenis nabízí, vadí mi, že se občas chová jak smyslů zbavenej..
Reagovat
Roger_Federer
To máš těžko, ty to vidíš ze svého zamilovanýho pohledu..
Reagovat
Rafaeoli25
A Vojta Bidrman je do něj zamilovanej taky? Ty máš očividně problém, měl bys ho řešit s psychiatrem..
Reagovat
Roger_Federer
Nikdy zde nepíše a nepředvádí(vztahovačnost) nic z toho co ty, kdyby si dovolil tohle prezentovat při komentu, byl by dle mého nazoru dávno bez práce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Noleho chování odsoudil, to stačí. Jinak tvoje hyperkorektnost je k popukání vzhledem k tomu jak se tu dnes a denně vyjadřuješ o Rafovi, že se nestydíš..
Reagovat
smazaný uživatel
Nize pises, ze DelPo ma chyby, o kterych se nemluvi, muzes mi vysvrtlit o co jde? Ja na nem jeste nic nenasel.Souhlasim se Stanem, ze to je s Tsongou nejferovejsi hrac, mozna jeste Wawrinka.
Reagovat
Sonja
Teď musím jít, pak to zkusím dohledat. Nejde o nic strašnýho, kvůli čemu bych ho odsuzovala, akorát je rozdíl když to udělá Delpo a když to udělá někdo, na koho tu maj ostatní spadeno:-)
Zatím čau.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja napríklad viem, že Murraymu raz počas zápasu povedal, že je sukinsyn a jeho mama je ku**va..Alebo minimálne jednu z tých viet, sú obsahovo podobné a može sa to mýliť..

Oni sa s Andym totiž vobec nemusia, už od juniorov, sú rovnaký ročník..
Reagovat
gigin
Můra je o rok a 4 měsíce starší. Ale to je fuk.... Je to zajímavá informace :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, těším se.
Forehand: Fáákt? Nemůžeš si vzpomenout třeba v jakém to bylo špílu a třeba nějaký videomateriál? Nebo odkud víš tyhle informace.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je všechno lehce dohledatelné, zde je video: http://www.youtube.com/watch?v=muM-UQc_Tnk
Reagovat
smazaný uživatel
Hop, tak rovnaký ročník nakoniec nie. Video som videl až dnes, len si spomínam, že to bolo povedavné, počas jedného ich zápasu, tak mi to utkvelo v hlave.

Inak na tom videu, Andy 16. nasadený, Del Potro nenasadený. To boli časy..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad ho ta ztráta 1.místa v žebříčku pořádně nabudila a co nejdřív Nadala zase sesadí. Gratulace. Jen tak dál.
Reagovat
Sonja
Navštěvuju jedno zahraniční forum a tam fanoušci píšou, ať se na 1.místo Nole vykašle, že na 2. mu to sluší víc- zapáleněji bojuje a vrátila se mu jiskra:-DD
Reagovat
Rafaeoli25
Já doufám, že se na první místo hóódně dlouho nevrátí, po tom co celou dobu v Šanghaji předváděl mu to ani v nejmenším nepřeju, ač je to tenista fenomenální..nesnášim, když se sportovci chovaj jak v poslední cenový, skoro jako Řepka, děs :(
Reagovat
Reti64
Doufáš marně. A co ty nesnášíš, nikoho nezajímá, už jsi se tu mnohokrát projevil jako hlupák. Tak si ta svá "moudra" nech pro sebe, jsou jen bzučením hmyzu. A vysvětlovat ti něco ohledně Novaka je zbytečné, chápání ti zjevně nebylo dáno do vínku.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu,tenis je sport gantlemanu a Novak(ac ho mam rad)se choval jako prasnice. Nadal na Potra nenasel recept a Potro hral fantasticky. S Jokrem delal dost chyb a ten toho vyuzil. Rozhodujici bylo prvni podani Argentince. Gratulace Novakovi.
Reagovat
Sonja
Proti Nadalovi udělal 31 chyb za hodinu 45minut, proti Nolemu o dvě míň za dvě a půl hodiny. Takže než začneš plácat nesmysly, raději se podívej na statistiky.

Jinak ty i Rafaeoli jste horší než Řepka i než prasnice, taková faleš, to se jen tak nevidí. Hlavně Noleho pořádně poplivejte, kor když vyhrává a ohrožuje vašeho miláčka:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, ze tvuj sexsymbol je vzor všech ctnosti.
Reagovat
spaniel
Není to dlouho, co Srdjan řekl, že co začal Novak Rafu porážet, už nejsou přátely... To taky není zrovna košér, co?
Reagovat
gigin
Už jsem to tu nedávno psal. Četl jsem nedávno rozhovor s Gunterem Bresnikem a padlo na toto téma slovo. Potvrdil slova starého Djoka a to se ještě prej Srdjan hodně krotil.. :))
Reagovat
Rafaeoli25
Urážení ti jde dobře, nic jiného neumíš? Jinak já si budu říkat co budu chtít a jsem rád, že se shodnu s celou řadou lidí, woythův názor taky nazveš bzučením hmyzu? Ano, uznávám ho jako skvělýho hráče, to ale neznamená, že budu přehlížet jeho poklesky. Jinak bez obav, Rafa ho před sebe nepustí min.do příštího léta, těšíš se marně..
Reagovat
Rafaeoli25
Když už tak přáteli, ne přátely. Tak to asi podle téhle teorie nemohli být nikdy když ho Nole porážel už v roce 2007 :-D. Fakt k smíchu..
Reagovat
Rafaeoli25
Kde na něj plivu? Jen mi vadí to samý co komentátorovi přenosu. A pro tvou informaci, mně jde hlavně o grandslamy, Pekingy a Šanghaje ať si Nole klidně vyhrává dál a nechť je nakonec králem pětistovek, good luck :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak oni kamarádi nebyli nikdy..konkurenti to ano..Rafovi by to nedovolil víš kdo..
Reagovat
Rafaeoli25
Co na tuhle trapnou poznámku říct..a s Murraym nebo Gasqutem mu to jako nezakázal jo?
Reagovat
Reti64
Zase jsi nic nepochopil, žádné překvapení to není. Nemám zájem nikoho urážet, ani to nedělám, to je tvoje doména. Jen občas reaguju na tvé věčné hnusárny. Co říkal komentátor z Novy nevím a je mi to úplně jedno, mám svůj názor. Zatím jsem ti spíše lichotil, už třeba tím, že jsem o té tvé modle taktně mlčel. Tak laskavě zavři zobák a neber si Novaka, kterému nesaháš ani po paty, do té své nevymáchané huby.
Reagovat
Sonja
Reagovat
Bob
Gratulace Noldo :)
Reagovat
facom
Ten srbský spratek se neumí vůbec chovat.Dělá z tenisu akorát bordel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak :)
Reagovat
Sonja
Tak tentokrát se tuch mýlil, to mám radost:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Musím ti dát odkaz, než na to zapomenu... Krásné Srběnky jsou snad všude. :)
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/181882/za-touhle-rozhodci-kazdy-se-otoci-hraci-kvuli-ni-zapominaji-hazet-auty.html

Jo, jinak když už jdu kolem, tak gratulace Novakovi! :) Škoda, že dneska nevyhrála taky Anička...
Reagovat
gigin
:DDDDDDD
Nole - hvala!!
Ana - idemo dalje!!
Reagovat
gigin
Harry, kvalda, Vídeň.. Co to zase je, tvl??
Reagovat
Rafaeoli25
To je slavná budoucnost tenisu, která už klepe na dveře: Dimi, Tomík a Harri..zatim maj jen smůlu :D
Reagovat
Nola
Novak Djokovic vs Del Potro :Funniest Service Game Ever [Shanghai
http://www.youtube.com/watch?v=qj8dZj0rT1E
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu k dalšímu titulu.
Nicméně prohra DelPa mě obrovsky neskutečně moc mrzí, tolik jsem to tomu klukovi přála :-(
Od rána jsem trávila čas někde jinde, takže jsem to neviděla, ale už ani nemám chuť si to zpětně pouštět. Snad si ten svůj první masters urve co nejdřív a pevně věřím, že bude dál držet krok s nejlepšíma.
Reagovat
lexikon
Djokovic dneska hrál parádně. Nasranost mu zřejmě svědčí.
Reagovat
gigin
Gratulace k titulu. Chování otřesné celý týden. Ať je mu cokoliv, tak tohle si nesmí prostě dovolit. Ano, ať mlátí raketama, nadává sobě, ale on byl nepříjemný na diváky, na sudí, na ballboye a snad aj na soupeře. Příjemný byl jak Nuselský most... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to horkokrevný srb. Všichni nemůžou být takoví ťunťové jako my češi :))
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Tie zapasy týchto 2 su čoraz vyrovnanejšie a vyrovnanejšie už vo Wimbledone Nolemu tieklo teraz zase ale raz pride ten čas kedy Martin vyhra
Reagovat
Sonja
http://i42.tinypic.com/2ywiu1h.png
http://i44.tinypic.com/orv5fp.png
http://i41.tinypic.com/2ccxuuh.png
Reagovat
Mayo
burcovač pred súperovým podaním :D:D mňa porazí z toho chlapca
Reagovat
smazaný uživatel
Zo zápasu som videl asi 10minút prvého setu..Delpo hral ustráchane, bojazlivo a bez servisu..Napriek tomu komentátor asi 10krát spomenul, ze sa ukazuje, že Djokovic nie je Nadal, hoci si zrejme sám neuvedomil, že za posledné roky porazil Delpo len Noleho a to niekolkokrát..Som zvedavý, čo potom hovorí napríklad pri zápasoch Wawrinky s duom najlepsich..

Aj preto som rád, že nasledujúce dva sety boli zrejme o inom..Gratulácia obom finalistom samozrejme, odohrali skvelý turnaj..
Reagovat
Mayo
tak asi je to veľký fanda Djokoviča, že to musel tak často spomínať
Reagovat
Sonja
Hm, prej se do Noleho právě hodně navážel.
Reagovat
Amputace
Jistě, být v tom finále Nadal, dostal by od Djokoviče naloženo tak drtivě, že by i Pařížský Roger z 08 mohl závidět. A příklad s Wawrinkou je více než trefný - Wawrinkou, který letos bez prvního servisu skoro porazil Djokoviče v semifinále GS, a který doposud nevzal Nadalovi ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
ohledně toho jeho chování na něj měl spadeno, ale dokázal ocenit i jeho výkon...ale nit suchou na něm nenechal.
Reagovat
spaniel
Tenis je vi nez kterýkoliv sport o matchupu. Je uplne jedno, ze A porazi B, B porazi C, takze A by melo porazit C. Tak to proste neni, nikdy nebylo a nebude.
Reagovat
Nola
netreba sa urážať na komentátora, on totiž nenechal niť suchú ani na Djokovi
čo majú dopekla spoločné minulé zápasy s DelPom, Wawrinkom, berie sa do úvahy súčasná forma, konkrétny turnaj, čo má komentátor mlčať, aby neurazil niektorých fandov?
Reagovat
smazaný uživatel
tak ty si hodně vedle, Vojta fandí Soderlignovi a z Big Four má nejradši asi Nadala. ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Proč myslíš, že by Rafa od Noleho dostal naloženo, ono se v Pekingu něco takového stalo?
Reagovat
smazaný uživatel
skoro :) Mám čistý svědomí, tohle přeci nešlo přejít bez povšimnutí, takhle děsný chování na kurtu..
Reagovat
Amputace
To byla ironie.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole pred dnešným finále. DelPo ukázal, že Tokio náhoda nebola a je vo fantastickej forme. Je jeden z favoritov na Turnaji Majstrov. Sympatický výkon a oveľa sympatickejšie správanie oproti Novakovi. Strašne som sklamaný tou jeho frustráciou? Alebo prílišnými zbytočnými emóciami, ktoré nevie kontrolovať. Celý týždeň s tým mal problémy a najviac ma sklamal, keď kopol do hodín a počas DelPovho podania burcoval divákov. To sa proste nerobí, tenis je šport pre gentlemanom a Nole ním dnes absolútne nebol. Kde však dominoval bol kurt, vyhral zaslúžene, na sieti neprekonateľný a skvelo zvládnutý tajbrek. Novakovi Čína teší, vlani Peking, Šanghaj a teraz obhájil. Teším sa na TM. Idemo Nole!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už několikrát jsem četl nekonkrétně, že se Nole chová naštvaně kvůli nějakým osobním problémům. Tuší tu někdo, o co jde? Jinak strašně dobrý finále, jeden z nejzajímavějších zápasů roku mimo GS.
Reagovat
VlS
asi od Wimblu nejhezčí zápas. Nole měl ke konci víc energie, Delpovi začly síly docházet. Jinak bych se nenechal vyprovokovat hloupým komentářem na Nova sportu ke zbytečnému nasazování psí hlavy Nolemu. Podle mého názoru jeho gesta byla určena jeho fandům, aby ho povzbudili, a ne Delpovým fandům, že mu jejich fandění vadí.
Reagovat
SubOptikT
Asi tak. Hrozný cimbál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím s komentátorem, v kontextu dnešního Noleho nálady a skrz ten itonizující smích bylo zřejmé, že to míří na fanoušky soupeře. Ale co, každý jsme lidi a Nole je z něčeho frustrovaný a na pohodě mu určitě nepřijalo, že ve třetím neproměnil snad 10 breakballů.
Reagovat
Sonja
Komentář na NS jsem neposlouchala, koukala jsem na streamu...ale Novak si v jednu chvíli doopravdy nechal diváky vlézt do hlavy a po jedný výměně, kterou prohrál, je ironicky povzbuzoval, ať ještě víc podporujou Delpa.
Ale myslím, že to nebylo potřeba, velkou podporu měli oba finalisté a celkově myslím, že si diváci zápas hodně užili:-)
Reagovat
smazaný uživatel
VIS, jsi prd psycholog, samozřejmě že Djokovič to mířil ironicky proti fandům soupeře, je to falešná hysterická plačka. Kolikrát jsem ho viděl ukazovat prstem 10 centimetrů out, soupeř si vzal jestřába, míč přesně na lajnu. Tipsarevič, Bozoljac a další Srbové jsou stejní podvodníci. Prál jsem DelPovi, to je bavič a férový tenista, Srbové jsou trapáci, vyhrát za každou cenu...
Reagovat
Sonja
Lol.
Já zas viděla Noleho xkrát uznat soupeřovi míč a to, co ty tu popisuješ, naopak nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vedl 6:1 6:1 3:0, když mu teče do bot, tak se rozčiluje, dělá, že míček neviděl, viz zápas s Del Potrem semifinále Wimbledon.
Srbové prostě nejsou vzorem pro mladé tenisty, DelPo ano, viz i zájem o zdraví Djokoviče po pádu během zápasu.
Reagovat
Sonja
Meleš kraviny.
Reagovat
VlS
máš pravdu, nejsem psycholog, jsem divák, kterej se dívá na zábavu v bedně. Jinak Nole je podle mě hodně fér, nesouvisí to s tím, že je Srb. Podle tebe by pak automaticky měli být Argentinci fér - tak to nějak nežeru. Blbost , férovost nebo opak nemá národnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, neni o to národnosti, ale sleduju tyhle férové týpky ze Srbska dlouho, asi jste neviděl na SuperTennisu semifinále, opět se tam předvedli ve čtyřhře, kdy ukazovali při dotyku sítě, že šel míč min. 5cm na sítí, dají záznam, míč evidentně tečuje síť.
Viz můj názor na Djokoviče není osamocen, viz diskuse zde:
http://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A131013_085209_tenis_ald&razeni=time

To nakopnutí tabule jste asi taky neviděli, že jo? Prostě neuznává kvality soupeře, já naopak uznávám, že nejlepší defenzivní hráč všech dob díky jeho gymnastice. On by měl uznat, že takové dělo z forhandu prostě má jen DelPo a né kopat do tabule, hysterická herečka ze Srbska ;-)
Reagovat
Sonja
:-D Tak si tu nenávist užij, no.
Reagovat
VlS
tak proč tu národnost furt omíláš, když to není o národnosti? Nejsi ty ten z toho starýho fóru, kterej říkal: nenávidím rasisty, židy a černochy?
Reagovat
Stan_Borowitz
Faktem je, že co do chování a férového přístupu nemá delPotro v tenisové špičce konkurenci. Možná ještě Tsonga. Oni jsou snad jediní dva hráči z top10, kteří se i po prohraném (důležitém) zápase umí na soupeře usmát a opravdu upřímně mu poblahopřát k vítězství.
Reagovat
Sonja
Mně se třeba zrovna na Nolem líbí, jak umí přijmout porážku. Dokud se hraje, dává ze sebe vše, povzbuzuje se, vzteká se...ale po zápase, když prohraje, soupeři taky s úsměvem pogratuluje.
Viz zrovna proti Delpovi, když letos prohrál v IW:
http://img.blesk.cz/img/2/i_article/1629020-img-sport-tenis-del-potro-djokovic.jpg

No a co se týče Delpa, já ho mám taky celkem ráda, je to sympaťák. Ale ani on není bez chybičky, akorát se o tom tolik nemluví:-)
Reagovat
VlS
Mě zrovna Delpo nijak sympatickej není, ale nemám potřebu ho nějak pomlouvat, nebo rozebírat. Zrovna to hecování diváků k povzbuzování má s Nolem společný. I Tsonga to občas dělá.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže u Dela a u Tsongy už vůbec v tom nevidim úmysl, oni to dělaj v radosti, s úsměvem na rtech, Nole se tam začne rozpřahovat jak když chce v hledišti vyvolat válku a soupeře maximálně rozhodit..to je prostě hnus :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nole mi ted dělá radost! Moje snová teorie o návratu Djokoviče na post světové jedničky po Paříži, začíná dostávat reálné obrysy!
Byl jsem obviněn,že píšu komedie, uvidíme další podmínka scénáře je splněna. Teď, už stačí jen uspět v Paříži!
Reagovat
Stan_Borowitz
Paříž bude alespoň letos zajímavý turnaj, který bude rozhodovat o mnohém. Každopádně bude závěr sezóny ještě z pohledu souboje o světovou jedničku napínavý.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi zapomínáš, že Rafa hraje i v Basileji a pokud tam vyhraje a pokud tam vyhraje nebude co řešit, ale i kdyby tam došel jen dn finále, bude mu v Paříži stačit sf, takže tvůj optimismus je značně přehnaný..
Reagovat
Amputace
Gratulace i z mé strany, i když jsem to přál Potrovi, který už by si konečně ten titul z tisícovky zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
J.M.Del Potro by mohol byt pred nudnym A.Murraym,kazdopadne mu silne fandim i ked zasadne netipujem.N.Djokovic je skvely tennista,atleticky dobre vybaveny,ale dnes to bolo okrem 1.setu dost tesne.Kazdopadne bol to dobry zapas,i ked som mala i ine/studijne/povinnosti pozrela som si to.
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMO! Neviděl jsem zápas, ale výsledek potěšil.
Reagovat
PetaM
Gratulace! Skvěle Novaku :) :) Jen tak dále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Choval se opravdu jak malé děcko,ale musím říct že vyhrál zaslouženě ale to jeho dnešní chování bylo příšerné
Reagovat
Reti64
Krása:-)) Veliká gratulace Nolemu k titulu a smutnému Juanovi k finále a ke skvělému výkonu.
Reagovat
SubOptikT
Nakonec si to zkušeně pohlídal, ale klobouk dolů před Delpem ... myslím, že by Delpo mohl jít dlouhodobě i před Murrayho ...
Reagovat
spaniel
Nole lepsi ve všech statistikách, zaslouzene vítězství. Delpo zas ukázal své kvality, snad se mu pristi rok povede předvádět tento tenis a konečně i s úspěšným koncem. Je to sympatak.
Reagovat
Sonja
No % 1.servisu měl dohromady lepší Delpo...ale zase po něm vyhrál menší procento míčků než Nole po svém:-) A využívání šancí Delpo 1/4, Nole 2/12 (taky horší:-DD)
Jinak Nole moc hezkej poměr winnerů a UE a statistika 18/19 na síti taky potěší:-))
Reagovat
spaniel
Podle me je 2/100 lepsi nez 1/1.
Reagovat
Sonja
Jsem nesmírně šťastná, že Nole tu negativní energii, která jím cloumala prakticky celý týden, dokázal nasměrovat k podání skvělého výkonu a obhájení titulu!:-)
Ale pochopitelně, pokud jde o osobní problémy, výhra titulu nic nevyřeší. Takže mu přeju, ať je to co nejdřív zas dobrý:-(:-)
Dnešní jeho výkon se mi až na menší chyby strašně líbil. Sice si přidělával hodně problémů, když nevyužíval šance, ale nakonec to přece jen zvládl a nádherný bh po čáře na matchball byl třešnička:-)))
Statistiky:
1.set: http://www.q3.cz/images/36NoleDelpo1set.jpg
2.set: http://www.q3.cz/images/44NoleDelpo2set.jpg
Summary: http://www.q3.cz/images/90NoleDelpoSummary.jpg
Reagovat
Sonja
A pochopitelně gratuluju i Delpovi k finále. Titul sice nevyhrál, ale předvedl na turnaji, že se s těmi nejlepšími rozhodně měřit může. Včera porazil ve dvou Nadala a dnes prohrál až v TB rozhodujícího setu- tzn. o fous...
Pokud takhle bude pokračovat, měl by mít jisté místo v top4.
Reagovat
Nola
Nolééé si frajer !!!!!! len tak ďalej
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist