Djokovič se znovu trápil. A znovu postoupil, už do finále

26. 2. 2010, 21:58
Aktuality 11
ATP DUBAJ - Djokovičovi se nedaří, přesto v Dubaji vydřel postup do finále a může obhájit loňský titul. O ten se utká s Rusem Južným, se kterým před 14 dny prohrál.
Novak Djokovič

Novak Djokovič se v Dubaji rozhodně neprezentuje hrou druhého tenisty světa. Dělá laciné chyby v úderech, které nakazí ani průměrní tenisté. Po kurtu se od úvodních minut zápasů pohybuje jako po pětisetové bitvě a s koncentrací je také na 'štýru'.

Přesto postoupil do finále. V dnešním semifinále odvracel ve třetím duelu za sebou vyřazení po ztrátě prvního setu. Marcose Baghdatise udolal 6-7 6-3 6-4.

Dvaadvacetiletý Srb prohrál první sadu v tie-breaku a i nadále se trápil na servisu. Většinu brejkbolů však dokázal odvrátit a v osmé hře se utrhl a rozhodl o zisku druhého setu. Rozhodující dějství už měl plně pod kontrolou a také čtvrtý vzájemný souboj s Baghdatisem vyhrál.

"Bylo to neuvěřitelné, že jsem znovu dokázal vybojovat postup," řekl Djokovič. "Hrálo se skoro 3 hodiny. Navíc proti soupeři, který dokáže neustále vracet míček do kurtu. Víte, jsem rád, že je po zápase," dodal unavený vítěz.

Djokovič se během zápasu dopustil 10 dvojchyb, z šestnácti brejkbolů však jen tři neodvrátil. "Můj servis nebyl takový, jaký bych si představoval. Hodně dvojchyb, hodně brejkbolů," uvědomoval si vítěz Australian Open 2008, který letos na první titul zatím čeká.

"Co na to mohu říct. Prohrál jsem zápas, který jsem měl ve vlastních rukách," litoval Baghdatis. "Jsem teď hodně zklamaný. Nevyužil jsem šance, které jsem měl. Cítil jsem se dobře, skvěle jsem se pohyboval. Bohužel to nedopadlo."

Prvním finalistou se stal sedmý nasazený Michail Južnyj, který porazil Rakušana Jürgena Melzera porazil 7-5 7-6 a po třech letech si v Dubaji zahraje znovu o titul. Nejenže dnes ruský tenista ušetřil více sil, ale také má oproti Srbovi o několik hodin více na odpočinek. 

"Ale byl to hodně těžký zápas. Myslím, že Jürgen hrál velmi dobře a agresivně," uznal Južnyj kvality soupeře, který ve čtvrtfinále zastavil Čiliče.

Oba finalisté se naposledy utkali před dvěma týdny v semifinále v Rotterdamu, kde Južnyj vyhrál po dvou tie-breacích. V zápase o titul pak nestačil na Švéda Robina Söderlinga, takže i on bude v sobotu usilovat o první letošní turnajový triumf.

Celková bilance finalistů je po šesti soubojích vyrovnaná.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.619.500 dolarů) -
páteční výsledky (26. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (7-Rus.) - Melzer (Rak.) 7-5 7-6(4)
Djokovič (2-Srb.) - Baghdatis (Kypr) 6-7(2) 6-3 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý/Paes (2-ČR/Indie) - Kas/Norman (Něm./Belg.) 2-6 7-6(6) 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže finále odloženo na zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím to nebylo ještě úplně ono, ale je to daleko lepší, než předchozí kola, ale ty backhandy hraje moc do středu, jinač to tak zlé nebylo, ale potřebuje to stále přidat. Zajímalo by mě, kdy už budou hrát.
Reagovat
majjkaa
Djoki, nerob tie svoje opicky.....ale radsej hraj!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ze by byl nole zpatky?...ale ja vim, nechvalit den pred vecerem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
K.rva Nole neštvi mňa, takto vyzerá svetová dvojka??!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to opravdu už dále nejde, jestli dneska předvede to, co včera, tak ho Míša proazí, i když finálovou bilanci nemá kdo ví jakou. Nevím, co se to děje, loni na podzim to vypadalo nadějně, jnže přišla nová sezóna, žádné nasazení, žádný pohyb, nejistota při úderech. Buď se něco děje, nebo na to prostě sere.
Reagovat
carolyn
:-/
Reagovat
smazaný uživatel
tom: mne spis prijde, ze na to sere, vcera v tom poslednim setu uz hral zase celkem dobre, ale predtim ty sety a nejen v semi, to byla hruza...nenapada me, co by to mohlo byt jinyho?zraneni? ztrata motivace? psychicka porucha? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Cokoliv, do hlavy mu nevidíme. Je to podle mě hodně komplikovaný člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
njn, nezbyva, nez go nole!
Reagovat
smazaný uživatel
to sem na djokera zvedava dneska, snad se vzchopi, vcera prvni set a zacatek druhyho, to zase bylo hrozny :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist