Djokovič se z finálové porážky na French Open rychle oklepal. Ve Wimbledonu bude další šance, říká Srb

28. 6. 2015, 20:12
Aktuality 27
Novak Djokovič měl na Roland Garros možnost zkompletovat kariérní grandslam, ve finále ale v boji o titul prohrál se Stanem Wawrinkou. Z finálové prohry se však brzy oklepal a rozhodl se zaměřit se na Wimbledon. V tenise může člověk své zaváhání zase brzy napravit. Ve Wimbledonu mám další šanci, řekl nejlepší tenista světa.
Profily hráčů
Novak Djokovič (©AELTC)

Z French Open odjel vedoucí muž žebříčku ATP Novak Djokovič zklamaný. Poté, co na pařížského antuce ve čtvrtfinále zdolal svého největšího konkurenta Rafaela Nadala, přišla ve finále nečekaná porážka se Stanem Wawrinkou. Švýcar ve finále předvedl výborný výkon a zdolal Djokoviče ve čtyřech setech.

Djokovič prohrál ve finále Roland Garros již potřetí v kariéře, v letech 2012 a 2014 podlehl v boji o titul Nadalovi a pařížský grandslam tak zůstává i nadále posledním turnajem velké čtyřky, který Srb ještě nevyhrál. "Byl to zápas, na který jsem se dlouho připravoval, ale bohužel jsem v něm nebyl tím lepším hráčem. Stan přišel s výbornou hrou a mně nezbývalo nic jiného, než mu pogratulovat k vítězství. Zahrál skvělý zápas a zaslouženě získal trofej, o tom není pochyb," uznal kvality Wawrinky osminásobný grandslamový šampion.

"Byl jsem v této situaci už mnohokrát, takže to pro mě není nic nového. Na jednu stranu je to neúspěch, na druhou si z toho ale musím něco vzít a musím se snažit to změnit. Věřím, že příště budu znovu o něco silnější," konstatoval srbský tenista.

"Byl jsem zklamán, nebudu říkat, že ne, ale tenisová sezona je dlouhá a člověk má pokaždé šanci své zaváhání napravit. Období mezi French Open a Wimbledonem je hodně krátké, takže jsem se musel brzo oklepat a najít si další motivaci. To se mi povedlo. Začal jsem s tréninkem na trávě a zaměřil jsem se právě na Wimbledon, kde bych rád útočil na další titul," řekl Djokovič.

Ve slavném All England Clubu čeká letos světovou jedničku obhajoba triumfu z minulé sezony. Na rozdíl od svých největších konkurentů Nadala, Federera a Murrayho Djokovič mezi druhým a třetím grandslamem neodehrál ani jeden turnaj. Nadal, Murray i Federer si před Wimbledonem připsali každý po jednom titulu z travnatého turnaje. Nadal uspěl ve Stuttgartu, Murray v londýnském Queen's Clubu a Švýcar vyhrál poosmé v kariéře v Halle.

"Potřeboval jsem si odpočinout, a proto jsem si raději vzal pár dnů volna. Potřeboval jsem dobít energii a vyčistit si hlavu," zdůvodnil Djokovič. "Mám za sebou velmi úspěšnou první polovinu sezony. Před French Open jsem prohrál jen dva zápasy a odehrál jsem spoustu těžkých zápasů. Jsem samozřejmě moc rád, že se mi tak daří, ale je to velmi náročné a člověk si pak prostě musí odpočinout, jinak to nejde."

Srb zahájí cestu za obhajobou loňského prvenství zápasem proti Philippu Kohlschreiberovi z Německa, s nímž má bilanci 6-1.

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

27
Přidat komentář
Mayo
tak už to dnes začne výborneee...aj keď pre mňa až zajtra bude ten zaujímavejší deň ale to je detail
Reagovat
FulnekUltras
i pro mě ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tam nevidím na pondělí žádný hit. Snad jedině ten Kohli že by se opravdu postaral o zápletku :)

V ženách zápas dne asi Bencic - Pironkova.

V úterý mě zase zajímá jen Rafa a možná Tsonga. Aspoň nebudu pořád u televize.
Reagovat
Mayo
každý tenista to isté furt kecá...cítim sa silnejší ako predtým, som motivovaný, tak to proste v tenise chodí... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na straně jedné je psychycky uklidněný(takže je schopen např. Rafu smáznout), na straně druhé už není tak nabuzený a motivovaný.
Reagovat
rod_laver
Tak, tenisoví přátelé, zítra vyrážím směr Londýn. Podám poté zprávu.
Reagovat
smazaný uživatel
příjemnou zábavu! :) jednou se tam snad taky podívám
Reagovat
tito
Dobrý nick, objektivní příspěvky. Těším se na postřehy.
Reagovat
rod_laver
Díky, taky rád tvé příspěvky čtu. Hodím v úterý večer nějaké fotky. No, jsem zvědavý, jak to letos dopadne :-)
Reagovat
janek_da
at se daří. Nechej se zkontrolovat nějakou šikovnou sekuriťačkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo!
Reagovat
smazaný uživatel
Mužská světová jednička v tenise, mistři světa ve fotbale do 20 let, mistryně Evropy v basketu...

KLOBOUK DOLŮ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
na nás nemaj!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš si říkám, proč to takhle nejde u nás. Stačil by mi ten basket... :D
Reagovat
smazaný uživatel
mě taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak MS 2010 bylo taky fajn, i když to bylo stříbro (být v basketu druhý za USA je jako být první). :D Při ME 2005 jsem basket bohužel ještě nesledoval...
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2010 to bylo úžasný, byla jsem na všech zápasech v hale a atmosféra úžasná a to stříbro mělo chuť zlata, Američanky se prostě nedaly porazit
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tehdy sledoval v televizi, ale od té doby jsem byl na basketu hodněkrát naživo. Nejsilnější zážitek byl určitě letošní Final Four Euroligy. :) Jinak jsem byl v roce 2012 na ME U-20 divize B (asi sedmkrát z devíti hracích dnů), loni na MS U-17 a taky asi na dvou přátelácích A týmu reprezentace. K tomu ještě šestkrát na USK v Eurolize. :)
Reagovat
FulnekUltras
V poločase to bylo pořád na kontakt - holky mohly vydržet ještě o chvíli déle...na tak výjimečnou generaci hráček si teď nejspíš dlouho počkáme. ;(
Reagovat
smazaný uživatel
ale i tak prostě u mě je ten na 1.místě, na 2.biatlon a na 3.basket
Reagovat
smazaný uživatel
ale i tak prostě u mě je tenis na 1.místě, na 2.biatlon a na 3.basket
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Nole!
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1ee!! Budu ti dva týdny fandit ostošest!!!!
Reagovat
PH94
Bude to hodně zajímavý, ale snad to Djoka nějak urve :)
Reagovat
spaniel
*dobýt energii? Tak jo, hlavne kdyz to nebude Wimbledon. Ve Wimbledonu bude dalsi sice sance...na kariérní GS ale ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch chyb na TP je čím dál víc. Minule dokonce Anderson porazil Andersona :-)
Reagovat
blixa
erőmű
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist