Djokovič se vrací na kurty. V Římě začne proti Štěpánkovi

11. 5. 2014, 23:20
Aktuality 38
Novaka Djokoviče trápilo od turnaje v Monte Carlu zraněné zápěstí, kvůli němuž se světová dvojka minulý týden odhlásila z turnaje ATP Masters 1000 v Madridu. Na turnaji v Římě už ale srbský tenista chybět nebude. Podle lékařů jsem připraven, těším se na zápasy, řekl Srb, který v Itálii začne zápasem proti Radku Štěpánkovi.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Zraněné zápastí, které Djokoviče limituje, si Srb přivodil už před čtyřmi týdny na turnaji v Monte Carlu. Kvůli zdravotním komplikacím se srbský tenista minulý týden odhlásil z turnaje ATP Masters 1000 v Madridu, kde měl šanci vrátit se na první místo světového žebříčku.

"Jde o zánět šlach. Je to zranění, které se mu může vrátit, takže jsme se dohodli, že začne s tréninkem postupně a Madrid ještě vynechá," řekl deníku MfDnes profesor Kolář, s nímž Djokovič zraněné zápěstí léčil.

Tento týden se ale šestinásobný grandslamový vítěz znovu vrací na kurty a stejně jako většina světové špičky se představí na antukovém turnaji v Římě.

"Musím říct, že se teď cítím mnohem lépe než minulý týden. Mám pocit, že zápěstí je už v pořádku a já jsem připravený hrát," řekl Djokovič po příjezdu do Itálie.

"Bylo to určitě dobré rozhodnutí, že jsem minulý týden vynechal turnaj v Madridu. Bylo mi to sice hodně líto, ale je lepší vyléčit zranění na 100%, než riskovat a ohrozit tím další a další týdny, což jsem rozhodně nechtěl, proto jsem poslouchal rady lékařů."

"Teď jsme zápěstí hodně sledovali - celý tým lékařů a také můj fyzioterapeut. Řekli mi, že jsem připraven, a že v Římě můžu hrát, což je pro mě hlavní, protože oni vědí, o čem mluví. Těším se na turnaj, už mi to chybělo. Doufám, že mám dostatek duševní a fyzické svěžesti k tomu, abych zase vyhrával. Určitě to bude na začátku těžké, ale musím se dostat do rytmu a zvyknout si," ukončil srbský tenista.

Ve druhém kole turnaje v Římě se Djokovič utká s Radkem Štěpánkem, proti němuž bude jasným favoritem. Ve vzájemné bilanci vede Srb 9-1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak Djokovic said : "It was a big decision not to go to Madrid, but I had to assess the risk in competing as it might have compromised my participation in future tournaments. I did not want it to become chronic. There have been several cases of players whose problem became chronic, for example, Del Potro. The wrist is something that is always active as a tennis player, who hit thousands of balls per day. I did not feel any pain four days before I was supposed to go to Madrid [for the Mutua Madrid Open], though the medical team advised me not to go. I listened to what they said, because I wanted it to heal 100 per cent. I have practised and my wrist has been monitored. All the experts ? a few doctors and my physiotherapist ? said that after I played points and full training, I was able to return to tournament play. Right now, I feel confident about the state of my wrist. I am more ready than I was one week ago to play a match. I hope I have the mental and physical freshness in returning here. I do not like to skip the big tournaments. I have been injury-free the past five years, but this time the injury kept me away. Having missed Madrid, it might influence my first match here against Stepanek. But I am looking for that edge. I need clay matches and get myself on a run of confidence."

#Novak on Vajda and Becker : "Idea of both the coach was born as an idea in view of Paris, where I'll be followed by both. Marian knows me, he understands me and can help me better. Anyway, after seven years full-time, Vajda want to spend a little 'more time with his family. Thats why he can't travel much. He has already spent 35 years in the tennis."

#Novak on Nadal : "I don't think much about his form or anything. Regardless of his defeats in previous tournaments i know he's a big player. People expects him to win each tournament on the clay surface. He lost to some good players in the last two tournaments in the clay. Certainly, these results has given a hope to other players to win against him on clay."
Reagovat
smazaný uživatel
Fran nejak doma ozila;) Zatim to Evzenie nezvlada...
Reagovat
smazaný uživatel
Hůavně ať to Cetko nepro, nepomrví.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel na druhe strane stoji Kvetuska...takze mne by to zase uplne nevadilo;D)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo no. Květa je fajn holka, ale Cetko je jedna. Ale dala mi zabrat. Aspoň MP hned proměnila.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, dneska mas den;) Dodig, Cetka...;)

Hele, ale dneska vyhral i Karlovic, takze se neco musi dit, nejake erupce, nebo co;) Stesti pro gigina, ze dneska nepinka Gulbis, by asi projel;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to dneska vypada i na to, ze vyhraje Fran;)
Sem vubec necekal...., uz jsem ji pomalu mentalne zaparkoval do tenisoveho archivu...;)
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/News/Statisfaction-Five-Abysmal-Streaks-That-Are-Curre.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
No to je zase slajsovy festival Kirsten.... z FH, z BH...;D), ale ty jeji prechody na sit ji budou stat podle mne prvni set...;)
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo spatne zhrany czop...nebo co to ma byt;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže neumíš čop ani slajs, nemáš v TOP20 co dělat. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
smazaný uživatel
* Hele Janekda, dnes bitva Delbonis x Dodig, se priprav ;) Dodiga setrit dnes nebudeme;)
Reagovat
smazaný uživatel
no... a prvni set jsme projeli ;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Delbonis je marny.

Dodig ted ale taky :(
Reagovat
smazaný uživatel
No gratulace Dodigovi... Federico se bude muset nejak vzpamatovat...;)
Reagovat
gigin
According to his agent, Kei Nishikori has withdrawn from the upcoming Rome Masters where he was to play Ernests Gulbis in the first round. The 24-year-old had to retire today in Madrid final to Rafael Nadal.

From Nishikori´s agent Olivier van Lindonk: Kei is pulling out of Rome, will fly back home to Bradenton, Fla to get ready for the French Open
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, oni tomu Ernestkovi na rychlo nekoho najdou, aby jen tak nestal;) a nekoukal do blba...;)
Reagovat
gigin
to je mi jasný :DD
Reagovat
gigin
Jo a pozdravuje tě Beneš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Muzem dat tipovacku, koho mu daji ;DDD)))
Ja tipuji, ze dostane Fallu nebo Ramose ;D), hlavne ten Ramos, to by byla vylozene vyhra;) do prvniho...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt mne dlouho trvalo, nez mne to secvaklo...;DDD)))
Za chvilu si spravim chut... Federico sejme Dodiga, a bude to v cajku;)

A jak Kvetuska postoupi pres Cetkovskou, tak to bude svatek:)... ale tady nevim...nevim...
Reagovat
spaniel
Má Fallu...
Reagovat
smazaný uživatel
ja to tusil...;)
Reagovat
gigin
spaniel: Díky.
Vuk, spaniel: Mám sa obávat, nebo co mám dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ma Falla den... dokaze nejen potrpit, ale i vyradit... ale musi mit den;) jeho kolumbijsky charakter je jen velmi tezko predvidatelny...
I kdyz letos zatim jeho skalpy nic moc...zatim jeden... (Janowicz)
Na AO to vypadalo zajimave, vzal jeden set Wawrinkowi...;)
Minuly rok skalpoval: Simona, Tipsu, Pospisila, par tam zajimavych zapasu...
Celkove vzato, pokud Gulba nebude blbnout, tak by si mel poradit...;)
Reagovat
spaniel
Není čeho si myslím...Falla umí zahrát dobře, ale ne jak Gulba a navíc teď má trochu pokles formy, posledních 8 zápasů to má 3-5 a Ernie by ho měl dát ve dvou.
Reagovat
gigin
Díky chlopaci :)
Reagovat
gigin
http://www.startribune.com/sports/258825291.html
Reagovat
J.M.
Zajímavý pohled na včerejší diskusi přinesl strýček Toni: "Nezasloužili jsme si vítězství, Nišikori si ho zaslouží, celou dobu hrál líp než my. Měli jsme dnes spoustu štěstí. V zápase jsme se nevrátili, to on se zranil."
Reagovat
smazaný uživatel
No... sice zajimave vyjadreni, ale treba ja si myslim, ze vitezstvi Nadala bylo zaslouzene...[jen pozn. pro ty nektere posuky tady - nejsem jeho fanda;)] tedy z toho pohledu, jaky je soucasny tenis, ktery s tim sportem, ktery provozoval jeste Agassi pomalu uz nema tolik spolecneho...
...ten tlak na agresivni uder a fizickou pripravenost, celkovou vytrvalost hracu mne spis nuti rict, ze > turnaj neni o jednom zapase...zvlast na antuce...(Fedex je dost vyjimka, vzhledem k jeho prehledu a uderove technice,...jinak receno, ten se hned tak nezapoti, nebo jeste jinak, takovi se rodi jednou za sto let...[opet pozn. pro ty nektere druhe posuky tady - take nejsem jeho fanda;)])

Pokud neusetris sily, a nezvladnes ten turnajovy zaprah s tim stylem, ktery se ted v tenise jede, nebo to neuhrajes nejak jinak,... tak nemas sanci. Coz o turnajich WTA plati - bych rekl - dvojnasob, ne nahoudou je Aga nebo Simona tam kde jsou, kolik holek v tenisu jsou schopne tenhle soucasny styl udrzet hrat pravidelne...

Jak prijde GS na antuce, kdy se bude hrat na 3 vitezne, tak se to podle mne potvrdi jako vzdy...a Rafa to zas urve, pokud se nekde po ceste nepolame...
...pochopitelne to pisi i s tim vedomim, ze i Rafovi jednou na te antuce dojde dech...;) nevim jestli teda letos...ale jednou pochopitelne urcite...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=553131354805531&set=a.392343637550971.1073741826.222913534493983&type=1&theater
Reagovat
Mayo
Dle mého víťaz FO 2014 a tak sa mu konečne podarí skompletovať zbierku.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkalo se to samé už loni, předloni i předpředloni? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vitej zpatky chlape. Hlasivky a nervy pripraveny. Tak na ne vlitni!
Reagovat
Rafaeoli25
Taky se těšim, už je čas na další mačík titánů, letos ale i loni jich moc nebylo, tak snad se už v Římě dočkáme.
Reagovat
lexikon
Něco na úrovni AU 2012 by nebylo špatný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist