Djokovič se snaží tlačit na síť. V Dubaji postupuje i s Federerem

23. 2. 2011, 20:49
Aktuality 15
ATB DUBAJ - Oba favorité v Dubaji nezaváhali a postoupili do čtvrtfinále. Čtyřnásobný šampion Roger Federer nepřišel o své podání ani v utkání s Marcelem Granollersem, s dalším Španělem Felicianem Lópezem si ve třech setech poradil obhájce titulu Novak Djokovič.
Novak Djokovič

Pokud by Tomáš Berdych v Dubaji postoupil do semifinále, mohl by se utkat s vítězem Australian Open a obhájcem titulu Novakem Djokovičem. Srbský tenista sice ve druhém kole ztratil set s Felicianem Lópezem, španělského soupeře ale nakonec za necelé dvě hodiny porazil 6-3 2-6 6-4. 

O zdramatizování zápasu se López postaral povedeným vstupem do druhé sady. Čistou hrou si dvakrát udržel své podání a poprvé prorazil to soupeřovo. Za celé dějství pustil po servisu pouhé čtyři fiftýny a poprvé proti Djokovičovi uhrál set. I v závěrečné sadě držel s favorizovaným Srbem krok, důležité body ale získal Djokovič a postoupil do čtvrtfinále proti Florianu Mayerovi z Německa.

Středa v Dubaji:

Berdych porazil svou noční můru Davyděnka, Rosol končí

"Abych byl upřímný, dost mě překvapilo, jak se dnes večer do zápasu dokázal vrátit," přiznal po utkání Djokovič. "Donutil mě k úderům navíc, ve výměnách se držel i na konci utkání. Měl jsem tak i trochu štěstí, že jsem postoupil," dodal třiadvacetiletý Srb.

"Myslím, že můj kouč bude spokojený s tím, jak často jsem chodil na síť, byť jsem nebyl pokaždé úspěšný. Ale snažil jsem se o to, zkouším teď některé věci změnit. Pracujeme na tom," prozradil Djokovič možná své nové zbraně. 

Jediný svůj servis ve Spojených arabských emirátech ještě neztratil čtyřnásobný vítěz Roger Federer. Druhý hráč světa dnes získal po prvním podání 80 procent míčků a po setech 6-3 6-4 si poradil se Španělem Marcelem Granollersem.

Švýcarský tenista dosáhl na 755. výhru na okruhu ATP a v této statistice se dotáhl na osmého Ilieho Nastaseho. V čele pořadí je Jimmy Connors s 1.242 výhrami. 

Nyní Federera ve čtvrtfinále čeká premiérové střetnutí se Sergejem Stachovským z Ukrajiny.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1.619.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5), Simon (Fr.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:3, Federer (1-Švýc.) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - F. López (Šp.) 6:3, 2:6, 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Gulbis (8-Lot.) 6:3, 5:7, 6:1, Petzschner - Kohlschreiber (oba Něm.) 6:0, 4:6, 6:2, Gasquet (Fr.) - Bubka (Ukr.) 6:2, 7:5, Mayer (Něm.) - Golubjov (Kaz.) 6:3, 6:4, 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Stachovskij/Južnyj (Ukr./Rus.) - Dlouhý, Hanley (4-ČR/Austr.) 3:6, 6:4, 10:3.   

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm, tak Tomas ted nevyuzil 4 setpointy, pricemz alespon jeden byl tutovej.

Jinak ani dnes Tomas nepodava nikterak presvedcivy vykon, od stavu 3:1 do stavu 4:4 byl Petzschner lepsim hracem. Momentalne se sice zlepsil, ale prvni set neziskal.
Reagovat
smazaný uživatel
No a navic ted ma Nemec BP na 6:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nastesti zafungoval skvely Tomasuv prvni servis.
Reagovat
smazaný uživatel
to nám tady jako budeš psát celej zápas o každým míčku?
Reagovat
smazaný uživatel
Petzner je každopádně lepší hráč než Berdych takže čekám Berdychovu jistou prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam že se berdych dnes s petsnerem nebude mazat jinak v tom zapase znervozni a pak to bude spatny a bude se z toho dostavat horko tezko
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas by mel dnes postoupit co nejsnazsim zpusobem. Ani ne tak kvuli toho, ze je v zapase favoritem, ale aby napravil ten krapet pochroumany vcerejsi vykon proti Davydenkovi, tedy hlavne zaver druheho setu. Ano, sice vyhral, avsak Rus se v podstate porazil sam. Nebyt toho, ze v tie-breaku udelal od stavu 5:5 dve lacine chyby, kdo vi, jak by zapas dopadl a mozna bychom se dockali stejneho rozuzleni, jako minuly rok v Parizi (tim vsak spise myslim Davydenkuv obrat, ne kanara :-)).

Dale je tady Roger. Stakhy by mu vyraznejsi problemy delat nemel, ale Roger by uz se mohl oklepat z tech dvou vykonu-nevykonu, ktere zatim v Dubaji predvedl a zacit hrat razantneji. Vcerejsi zapas s Granollersem toho byl jasnym dukazem. Za stavu 4:2 ve druhem setu zahral nejdrive dva svetove udery, pote se vsak doslova vyhazel. Ja vim, nac se vysilovat v zapasech, ve kterych jde vyhrat i s hrou na pul plynu, ale vsichni vime, jak je tenis nevyzpytatelny.

Djokera dnes ceka Mayer, avsak velkou proverkou pro nej uz byl jeho zapas s Lopezem. Ve druhem setu Feliciano exceloval a ve tretim na svuj vykon navazal, bohuzel pro nej v nem ale mel vetsi stesti Novak. Dnes tipuji jeho vitezstvi ve dvou setech.

Asi nejzajimavejsi duel dnes sehraji Simon a Gasquet. Tezko odhadovat, pujde o trisetovy maraton, ale troufam si tvrdit, ze vitezem bude Simon.

Tedy tipy:
Berdych - Petzschner 2:0
Federer - Stachovskij 2:0
Djokovic - Mayer 2:0
Simon - Gasquet 2:1
Reagovat
smazaný uživatel
Tento týden je ATP na nekódovaném HD programu s anglickým komentářem! Příjem s parabolou již od 100 cm.
Dubai Sports HD, satelit Badr 4, 26 stupňů východně, frekvence 12169 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

FTA přenosy z Dubaje v SD (pro majitele starších přijímačů) jsou na:
Supertennis, satelit Hotbird 8, 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Reagovat
smazaný uživatel
Supertennis, satelit Hotbird 8, 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Reagovat
smazaný uživatel
cus, k cemu sou tyhle souradnice dobry? jak a kde to muzu naladit?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou parametry příjmu. Pro naladění programu v systému DVB-S je potřeba znát jen 4 údaje: polohu satelitu, frekvenci, symbolrate a polarizaci. Několik málo stanic už používá novější systém DVB-S2, u nich se v menu přijímače zadává údajů víc.

Jednotlivé satelity jsou rozmístěny podél myšlené čáry probíhající od jihovýchodu k jihozápadu. Nad jihem je takový satelit (pro 50. st. zeměpisné šířky) ve výšce 34 stupňů nad obzorem, dál k západu nebo východu jejich výška postupně klesá.
Parabola (resp. konvertory před ní umístěné) musí být nastavena velmi přesně, stačí odchylka 1 stupeň a signál zmizí. Ladit stanici podle parametrů, které uvádím, má smysl jen tehdy, pokud divák daný satelit přijímá.

Pokud si někdo pořídil Skylink pro české a slovenské programy vysílající na pozici 23,5E, nemůže současně parabolou s jedním konvertorem přijímat Supertennis na pozici 13E. Pak je potřeba mít parabolu s motorem (a točit) nebo jít do pevně nastaveného multifokusu (parabola má víc konvertorů).
Reagovat
Mercury
Tohle už tady dlouho nebylo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Každý umí něco jiného. Mě by zase nenapadlo to tady plnit bláboly o ničem a stupidními "rozbory". Podívej se někdy zpětně, co tady zbytečně naplácali naši odborníci o několik měsíců dřív. Realita pak bývá "nepatrně" jiná.

Velmi stručně jeden kvalitní rozbor:
Před US Open - Rafa nikdy US Open nevyhraje.
Po US Open - Rafa je teď na hardu na tři vítězné neporazitelný. Určitě vyhraje AO :-DDDDDD

Má cenu ztrácet čas sepisováním takových žvástů? Z mého pohledu určitě ne!
Reagovat
misoSK
Je dobre ze Novak skusa zlepsit hru na sieti, a ze sa viac tlaci na siet, to je to co mi v jeho hre vzdy chybalo...a samozrejme najma ak chce uspiet na Wimbledone tak jednoducho musi vyuzivat hru na sieti, bez toho sa na trave neda hrat aj ked ta rychlost wimbledonskych dvorcov uz nie je taka ako v minulosti
Reagovat
smazaný uživatel
...postoupil do čtvrtfinále proti Florianu Mayerovi z Ukrajiny. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist