Djokovič se odhlásil z Madridu. Do hry ho nepustí bolavé zápěstí

4. 5. 2014, 16:18
Aktuality 35
Novak Djokovič měl v Madridu šanci dostat se na první místo v žebříčku ATP před Rafaela Nadala. Boje o návrat do čela žebříčku se však odsouvají, neboť srbský tenista dnes oznámil, že kvůli zraněnému zápěstí, které ho trápí už od turnaje v Monte Carlu, je nucen z antukového turnaje Mutua Madrid Open odstoupit.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Druhý hráč světa Novak Djokovič měl na turnaji v Madridu velkou šanci předstihnout Rafaela Nadala v čele žebříčku ATP. Boje o návrat na tenisový trůn se však odsouvají. Srbský tenista dnes oznámil, že na turnaji v Madridu vinou bolavého zápastí hrát nebude.

"Je mi to opravdu moc líto, ale v Madridu nemohu nastoupit. Snažil jsem se udělat maximum, abych byl v pořádku na tento výjimečný a skvělý turnaj, ale bolesti pravé ruky neodezněly," komentoval Djokovič důvod svého odhlášení z přípravného turnaje před French Open.

Zraněné zápastí, které Djokoviče limituje, si přivodil už před třemi týdny na turnaji v Monte Carlu, kde v semifinále podlehl Švýcaru Federerovi. Pomoc s léčbou hledal Djokovič mimo jiné i u profesora Pavla Koláře v Praze, kterého navštívil koncem dubna.

"Djokovič zde strávil den a podrobil se vyšetření a léčbě problémů se zápěstím, které ho hendikepovaly v Monte Carlu," řekl Kolář ČTK poté, co srbský tenista vyhledal jeho pomoc.

"Potřebuji ještě pár dní k tomu, aby se mé zápěstí dalo do pořádku. Moc mě mrzí, že nemohu nastoupit ve Španělsku a doufám, že na turnaj v Římě budu připravený. Těším se na návrat do Madridu v příštím roce."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10155498_549232995195367_761052158609866756_n.jpg
Reagovat
peRFect
Pravdou je, že tihle strojový roboti se žačínaj rozsypávat. Jak dlouho můžou při své hře vydržet? a to nemyslím jako hate, ale k zamyšlení.
Reagovat
smazaný uživatel
setria sa na GS,tiez si totiz uvedomuju svoj narocny styl,masters pre nich uz nic neznamena,hrat 13 turnajov na maximum plus masters ci DC je sialenstvo
Reagovat
Rafaeoli25
Tyhle debaty probíhají neustále, ale jaký je stav? Rafa je v necelých osmadvaceti první, Nole v necelých sedmadvaceti druhý, přitom Rafa měl být už dva roky v tenisovym důchodu nebo někde ve třetí desítce. Ano, mají více zranění, jsou ale tak skvělí, že se vždycky dokážou velmi rychle vrátit a opět atakovat první místa, to je ta nejlepší odpověď pro všechny pochybovače a rejpaly..
Reagovat
spaniel
U Nadala už rozpad viditelně začal.
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle čtu od roku 2009 neustále, vlastně je to ještě déle, už v roce 2007 někteří tvrdili, že je s nim ámen, k smíchu..
Reagovat
Roger_Federer
No tak v roce 2009 se Rafa rozpadl hlavne emocne, psychicky kvuli rozvodu rodicu, v roce 2012 se nerozpadlo udajne koleno, letos to zatim pusobi jako opotrebovani "stojecku".
Navic obe ty delsi pauzy meli na Rafovu karieru blahodarny ucinek a rozhodne mu prodlouzili karieru.
Reagovat
Rafaeoli25
Vy děláte, jako kdyby on jediný neměl právo na horší období, ze dvou turnajů se tu dělá velký haló, nevšim jsem si, že by totéž následovalo třeba loni po Noleho porážkách s Haasem, Dimitrovem, Berdychem nebo Isnerem..u Rafy je z toho okamžitě sáhodlouhá diskuse, posměch, zdrcující prognózy, stačí jeden dva zápasy, to je prostě směšný, já teda nad nikym hůl nelámu ani kvůli roční krizi..
Reagovat
Roger_Federer
Napadlo te nekdy, ze je to protoze vzdycky pred turnajem dovalis( nejsi jediny) a zacnes vypisovat ty svoje blaboli Nadalove neporazitelnosti a min finale nebo titulu?? Cemu se pak divis?;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já mu zdravě věřím, takže skoro před každym turnajem uvažuji o titulu, to je špatně? Forehandovi tu naopak zase vyčítáte, že je poseroutka, který se bojí skoro každýho jeho zápasu, tak co vlastně chcete? Co se týče tý neporazitelnosti, nikdy jsem o něm něco takovýho neřekl, nikdo nebyl, není a nebude neporazitelný, všichni jsou jen lidé a tudíž na každýho z nich přicházejí občas krize, to ale neznamená, že budu pesimista a budu vyhlašovat minimální cíle, od šampionů musím chtít vždycky to nejlepší, bez ohledu na to, jak to pak nakonec dopadne..
Reagovat
spaniel
Já ale myslel jeho vlasy...
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, to je myslíš vtipný? Nadměrným vypadáváním vlasů trpí nemalá část mužský populace a často ještě v dřívějším věku než v jakym to postihuje jeho, takže ti všichni dotyční se tim pádem rozpadají jo? :)
Reagovat
spaniel
;)
Reagovat
gigin
Stejně je to blbý turnaj.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak on mi to říkal už na letišti, když odlítal od Koláře z Prahy, jak jsem tady před časem psal. Takže pro ty, kdo čtou pozorně diskusi, to není takové překvapení.
Reagovat
gigin
Jo však já vím, Stane. Já ho jenom tak utěšuju, chápeš...
Reagovat
Roger_Federer
Presne tak, v roce 2012 to byl super turnaj, na modre.., ale to si uplakanci stezovali..;), ted je to blbej turnaj.
Reagovat
Rafaeoli25
Já Madrid za blbej turnaj rozhodně nepovažuju, modrý antuce ale určitě nefandim a je dobře, že tenhle experiment nepokračuje..
Reagovat
Roger_Federer
Tak ty bys ani nemohl souhlasit se zmenou, kdyz Rafa to tam obrecel nejvic.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, neříkám to jen kvůli němu, nelíbí se mi to jakoby se mi nelíbil ani opačně oranžovej nebo červenej hard, ty mě (nás) ale budeš stírat kvůli čemukoli, takže opravdu nemá smysl se s tebou hádat
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá mi necitovať článok:

"Druhý hráč světa Novak Djokovič měl na turnaji v Madridu velkou šanci předstihnout Rafaela Nadala v čele žebříčku ATP."

Aká veľká je pri tomto žrebe šanca, že Rafa neprejde aspoň do štvrťfinále čo by mu aj pri akomkoľvek Novakovom výsledku stačilo na udržanie prvého miesta? Navyše, Novak mal na oko rozhodne ťažší los než Rafa, s tou "veľkou šancou" rozhodne nemôžem súhlasiť, myslím to objektívne, nie len ako fanúšik Rafu.
Reagovat
Mayo
Tak dal šancu ostatným na titul Nolika.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on nedal šanci, pokud to s tím zápěstím vypadá jako v Monacu, tak by stejně nemohl titul uhrát..
Reagovat
Pe3k
No sice se Nadal udrží na postu jedničky jen proto, že je Djokovic zraněný, ale i tak je to moudrý krok od Djokovice, protože mu jde hlavně o Roland Garros...
Reagovat
smazaný uživatel
Prestaň čítať sci-fi knižky o odôvodneniach, prečo je tvoj neobľúbený hráč no 1.
Reagovat
Pe3k
Sci-fi mám rád, ale toto je literatura faktu...
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme na RG, pokud ho Rafa vyhraje, nebude pochyb o tom, že první bude i nadále zcela zaslouženě, to je taky literatura faktu, nechápu, proč se do něj pořád strefuješ. A faktem taky je, že Nole teď prostě hrát nemůže, takže jakýkoli spekulace jsou zbytečný..
Reagovat
Denis92
Hlavne aby bol v poriadku na RG. Trocha skoda, ze sa neodhlasil este pred zrebom turnaja..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, bez Djokovica bude turnaj výrazne oslabený..Vždy je škoda, keď sa takýto hráč turnaja nezúčastní..

Napriek tomu si myslím, že to je dobré rozhodnutie, jeden Madrid hore-dole, prioritou je RG a riskovať tento turnaj kvoli bodom z Madridu je nezmysel..
Reagovat
smazaný uživatel
Ako zvyčajne, aj teraz 100% súhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač jsem fanoušek Rafy, tak doufám, že se Novak stihne dát do pořádku už do Říma nebo nejhůře na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš správny fanúšikovský prístup, ja mu tiež nič zlé neželám, ani nikomu inému!
Reagovat
Pesek12
Špatný překlad nebo se bere v potaz to, že zápěstí může být při troše představivosti taky součástí prodlouženého ramene?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřesný překlad, omlouvám se. Opraveno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist