Djokovič se na výhru proti Monfilsovi nadřel, Murray problémy neměl

6. 8. 2014, 18:39
Aktuality 46
ATP TORONTO - Novak Djokovič se ve svém prvním zápase od wimbledonského triumfu pořádně zapotil. V Torontu zdolal Francouze Monfilse až po více než dvou a půl hodinách v tie-breaku třetího setu. Naopak dvojnásobný vítěz Rogers Cupu Andy Murray vstoupil do US Open Series suverénním vítězstvím, když ve svém prvním zápase po pěti týdnech smetl Australana Kyrgiose.
Novak Djokovič

Novak Djokovič hrál naposledy 6. července finále Wimbledonu, v němž po pětisetové bitvě s Rogerem Federerem vybojoval svůj 7. grandslamový titul a zajistil si návrat na post světové jedničky. Čtyři dny na to se oženil s dlouholetou partnerkou Jelenou Rističovou.

Tento týden se v Torontu vrací po měsíci na kurty a hned ve svém prvním zápase ve dvouhře se pořádně zapotil. S Gaëlem Monfilsem sice vyhrál všech devět vzájemných zápasů a snadno získaným setem začal i jubilejní desátý souboj, nakonec však zvítězil až po 2 hodinách a 40 minutách 6-2 6-7 7-6. Francouz si zápas užíval a během něj předváděl řadu akrobatických kousků.



"Byl to docela zábavný zápas. Líbil se mi," řekl Djokovič. "Na tvrdém povrchu jsem nehrál soutěžní zápas od Miami, takže to dnes nebylo ideální. Ale snažím si vzít z dlouhého zápasu pozitiva a do dalšího zápasu se musím zlepšit."

O postup do čtvrtfinále se vítěz Rogers Cupu z let 2007, 2011 a 2012 utká s dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

"Můj příští soupeř hraje podobně silově jako Monfils," řekl Djokovič na adresu Tsongy, kterého letos porazil na antuce v Paříži i na trávě v Londýně. "Nejsem unavený ani vyčerpaný. Čtyři týdny jsem nehrál a na zápasy se moc těším," dodal sedmadvacetiletý Srb.

Andy MurrayMnohem snadněji zvládl svůj prvním zápas od Wimbledonu Andy Murray. Britský tenista smetl za 55 minut dvakrát 6-2 devatenáctiletého Australana Nicka Kyrgiose, jenž před měsícem na londýnské trávě šokoval výhrou nad Rafaelem Nadalem. Murray v zápase ztratil pouze šest fiftýnů po svém servisu, využil 4 z 5 brejkbolů.

"Myslím, že jsem hrál docela dobře. Nedělal jsem spoustu chyb a měl jsem vysoké procento prvního servisu. Byl to solidní zápas po pěti týdnech. Jsem za něj rád," řekl vítěz turnaje ze sezon 2009 a 2010. "Po Wimbledonu jsem trénoval v Miami a cítím se teď lépe," dodal svěřenec Amélie Mauresmové.

Ve třetím kole se Murray, který svůj poslední titul vybojoval před 13 měsíci ve Wimbledonu, střetne s Richardem Gasquetem, s nímž se poprvé na okruhu ATP utkal poprvé před osmi lety právě v Torontu a tehdy s Francouzem prohrál.

Gasquet se v Torontu dostal do 3. kola, přestože ho v zápase s Ivem Karlovičem dělily dva míčky od porážky. Francouzský tenista ztratil první set a v tie-breaku druhé sady prohrával 2-5, získal však pět fiftýnů v řadě a nakonec zvítězil 3-6 7-6 6-3.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
středeční výsledky (06. 08. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (4-ČR) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-7(4) 6-4 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (Fr.) 6-2 6-7(4) 7-6(2)
Ferrer (5-Šp.) Russell (USA) 6-4 2-6 6-1
Raonic (6-Kan.) - Sock (USA) 4-6 7-6(2) 7-6(4)
Dimitrov (7-Bul.) - Young (USA) 4-6 6-2 6-3
Murray (8-Brit.) - Kyrgios (Austr.) 6-2 6-2
Benneteau (Fr.) - Gulbis (11-Lot.) 7-6(4) 6-3
Gasquet (12-Fr.) - Karlovič (Chorv.) 5-7 7-6(5) 6-3
Tsonga (13-Fr.) - Chardy (Fr.) 7-6(6) 6-4
Čilič (15-Chorv.) - Džazírí (Tun.) 4-6 6-0 7-6(4)
Anderson (JAR) - Fognini (16-It.) 7-5 6-2
Robredo (17-Šp.) - Simon (Fr.) 7-5 6-4
Dodig (Chorv.) - Seppi (It.) 6-4 3-6 7-6(5)
F. López (Šp.) - Smyczek (USA) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Tsonga/Gasquet (12-Fr.) - Štěpánek/Paes (6-ČR/Ind.) 7-6(1) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
"After Wimbledon, I went over to Miami and I really trained like I used to for the first time since the surgery and I felt much better."

Víc jak půl roku nebyl schopný trénovat tak, jako to trénoval kdysi.
Reagovat
kada.tom
Grigor to zvládl, tomu jsem rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu, jak můžeš fandit Grigorovi a zároveň nesnášet Fedexe
Reagovat
kada.tom
úplně normálně
Reagovat
smazaný uživatel
to mi mozek nebere, a už vůbec ne, jak někdo může nesnášet Féďu :D
Reagovat
kada.tom
budu se opakovat: úplně normálně
Reagovat
J.M.
Tak co se týče toho rozporu, někteří lidé tvrdí, že spíš než Federerovi se Grišova hra podobá Nadalovi a Djokovičovi. A něco na tom určitě je. Spíš má od každého z těch třech něco (od Nadala asi nejmíň, ale byly doby, na antuce...)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč má nálepku BabyFed? Nadala v něm nevidím ani trochu, ale kombinaci Federera a Djokoviče určitě :)
Reagovat
J.M.
Tu nálepku už má z hodně dávných dob. Vlastně už od juniorských let se to s ním táhne. Tehdy ještě hrál trochu jinak.

Ale v předchozích letech, a ještě na některých turnajích i letos, se často prezentoval vyloženě až nadalovským tenisem, defenzivním, mnoho metrů za základní lajnou, extrémní topspiny, dobíhat a dobíhat... Spousta lidí mu to vyčítala, ale byl to prostě směr, kterým se vydal. Vlastně až teď ve Wimbledonu zase začal po dlouhé době hrát agresivnější, rychlejší, přímočařejší tenis. Ale Roger je pořád mnohem agresivnější, úspornější, tvořivější, mnohem blíž u lajny a dřív po dopadu hrající...
Reagovat
smazaný uživatel
Grigore gratulace!!
Ale s tímhle výkonem daleko nedojde.. Ale přežil! Což je nejdůležitější! :-))
Reagovat
J.M.
To ano, v letošním Race se každý bod hodí. Pozitivní taky je, že dokázal zvítězit i když hrál bídně, že umí potvrdit roli favorita, a že se to moc neprotáhlo, takže snad nebude zítra s Robredem moc unavený.

Pro mě je záhada, proč celou kariéru hraje na US Open Series tak mizerně. Myslím, že v téhle části sezóny ještě nikdy v životě nic neuhrál. A to jsem doufal, že to letos konečně změní... Pořád doufám, ale musí se zlepšit o moc a moc procent, tohle byla opravdu mizérie.
Reagovat
smazaný uživatel
nie je to preklep?,to ma Toronto fakt na masters taku ubohu dotaciu(1.4)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon,dokonca necelych 1.3mil
Reagovat
smazaný uživatel
ze reagujem sam na seba:),dotacia je 3.1mil,so stvorhrou 3.7
Reagovat
J.M.
Prize Money: $ 3,146,920
Total Financial Commitment: $ 3,766,270

Nevím, jaká čísla odkud bereš...
Reagovat
smazaný uživatel
tie nizsie z TP,tie vyssie z oficialnej atp stranky
Reagovat
J.M.
Aha, špatně jsem si to přečetl. :-)

Jinak těch 3,7 se netýká čtyřhry. To je celková finanční dotace, kam se kromě prize money (těch 3,1 milionu) zahrnují i další věci.
Reagovat
J.M.
No to je zase výkon, co předvádí Grigor... Další z nekonečné řady jeho zápasů, kdy působí, že vůbec netrénuje. Že se na turnaje vůbec nijak nepřipravuje. Že vůbec na ničem nepracuje, na žádné ze svých slabin. Naprostá neschopnost zahrát jakýkoli return, příšerný bekhend, který nemá snad ani rekreační parametry, utrápený forhend, mizerný pohyb... A k tomu ta jeho jedinečná schopnost prohrát set z jakéhokoli stavu, z jakéhokoli vedení. Stačí série dvojchyb a laciných chyb... Ten bolestně pomalý kurt mu taky nepomáhá.

Doufám, že se ještě zvedne a otočí to. Ale i kdyby, zase úplně zbytečně ztratí síly do dalsích zápasů. Young umí sympaticky zaútočit, ale to taky hlavně díky tomu, že Grigor nehraje skoro nic.
Reagovat
s7RanG
to je kritika :D sázkaři neunáší v jiné sekci, tady aspon s noblesou
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je? Tenisportál nějak uvadá. Djokovič sehraje bitvu léta s Monfilsem a tady pár příspěvků. Hlavně, že vedle ženský tenis jede. Jinak já se dnes divil kromě toho, jak dobře Monfils místy hrál, že se tak zbytečně rozčílil kvůli tomu warningu. Vždyť samotný warning nemá v téměř žádném případě nějaký vliv na nějaký míč.Takže příliš mnoho povyků pro nic. Kdyby se Monfils dokázal líp v té chvíli zkoncentrovat, je to dnes jeho...
Reagovat
J.M.
Monfils podle mě má neskutečně mizernou kondičku. To byl podle mě hlavní důvod, proč zase prohrál, stejně jako mnohokrát v minulosti. Třetí set se tam už zase ploužil jak mátoha, ke konci už vůbec neměl sílu.
Reagovat
s7RanG
no tohle je solidní kec, po druhém přízpěvku jsem zjistil, že to asi nemáš v pořádku
Reagovat
J.M.
Tak tohle opravdu není žádné tajemství, o tom, že Monfils zápasy fyzicky nevládá, se léta všeobecně ví. A dneska to bylo v závěru úplně jasně vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě to může trochu mást, člověk si řekne, jak takovej hráč jako je Monfils nemůže mít kondičku, ale on je postavou přesně ten typ sprintera jako je Bolt, co doběhne i nemožný, ale nemá výdrž
Reagovat
J.M.
Přesně tak. Lidi si tohle hrozně pletou. A když vidí, že má někdo svaly, tak mu hned připisují výdrž. Přitom vytrvalci, maratonci, jsou vyloženě tintítka. Ne náhodou. Naopak vyposilovaní namakanci se často rychle unaví. A špičkoví tenisté, kteří dovedou celé dlouhé hodiny pobíhat po kurtu v nezměněné kvalitě, vesměs taky nejsou žádní kulturisté. Nadal je taková anomálie, která spojuje sílu i výdrž v jednom...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je vůbec zvláštní, mě přijde svalnatej a přitom oplácanej, a pořád má z čeho vydávat, nádrž přetejká až na povrch :D nejhezčí postavu má ale stejně Nole, Rogerovi asi břišní svaly nechybějí :D jinak Dima se začíná přeci jen sbírat ne?
Reagovat
smazaný uživatel
opravuju se, co to je hergot za servis, a kde je ten vylepšenej forhend z Wimbledonu, Dimi? :/
Reagovat
J.M.
No ale má štěstí, že Young se s forhendem trápí ještě mnohem víc. :-) Vůbec, přijde mi, že se zatím v Toronto všichni nějak trápí. Wawrinka včera, to byla hrůza. Roger vypadal impozantně, ale taky se ze začátku hledal. Myslím, že ten kurt hráčům nesedí. Čímž neříkám, že to je hlavní nebo jediný důvod...
Reagovat
smazaný uživatel
není divu, po měsíci bez zápasů, a předtím tráva, včera to byl taky divnej začátek u Rogera, doufejme, že bude impozantně i pokračovat :) Gríša vypadá, jako by ještě spal, jestli je fakt po nemoci, tak se to dá pochopit, Dominica zase utahal let z Rakouska do Ameriky a bylo to znát, že není zvyklej...jsou to ještě mláďata :D chtěla bych teď vidět, co tam předvádí Djoky s Wáwrou
Reagovat
J.M.
Dominic si aspoň může trošku oddechnout, to už zoufale potřeboval. Grišovi zas snad naopak pomůže zápasové vytížení, aby se zase dostal do tempa.

Toho debla jsem taky chtěl vidět. Na streamu ho původně avizovali, ale nakonec nic z toho.
Reagovat
J.M.
No sbírat, ale jestli se hodlá sbírat tímto tempem, tak by se hodilo, aby bylo finále až příští týden, aby se na něj pořádně sebral. :-) Pořád je to velice utrápené. Ono je to těžké, po několika týdnech bez zápasů, po nemoci (jestli to tedy nebylo po úspěšné sérii jen taktické vypuštění Washingtonu, což by mě nepřekvapilo), navíc najednou zase na pomalém kurtu.

Bude to muset ubojovat, no.
Reagovat
kada.tom
uff, Nole se právem raduje jako by celej turnaj vyhrál ... několikrát totiž byl hodně blízko vyřazení

jsem rád, že to ubojoval :-)
Reagovat
kada.tom
tak loterie na závěr ... snad to Nole vybojuje
Reagovat
Mayo
nejsi to ty , ktorý nemá rád fedexa a djokoviča ? alebo sa mýlim ?
Reagovat
kada.tom
asi takhle: Federera nesnáším, Noleho nemusím ... ale dneska tlačím Noleho, nechci, aby tak velikej konkurent Federera a ostatních vypadl takhle brzy :-) ... navíc Monfilse taky dvakrát nemusím :-)
Reagovat
Mayo
aha :D
Reagovat
Pesek12
Já viděl jen konec zápasu, ale Monfiels hrál jak kdyby měl v kalhotách. Za to by si vyhrát nezasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kráso, Monfils mě snad chce připravit o pomstu Djokerovi, myslela jsem, že v koncovce povolí, ale Gael to chce urvat zuby nehty :D
Reagovat
kada.tom
Djokovic si koleduje :-/

A Marin to ubojoval s Jazirim, z toho mám radost velikou :-)))
Reagovat
babolat.cz
Gael zase perlí
Reagovat
darek.vrana
Trochu mimo téma, ale asi tady článek ze Štvanice nebude. Dnes jsem se byl podívat na našem Masters:), a i když obsazení oproti minulým letům pokulhává, bylo to docela zajímavé. Viděl jsem zápas Pospíšil-Lokoli. Lokoli mě celkem zklamal, čekal jsem víc. Jardu Pospíšila povzbuzoval vehementně švagr Petr Rychlý a hlavně pak při deblu (Pospíšil, Jebavý - Marx, Siljestrom) vytvořil atmosféru pomalu jak při DC:). Taky byl zajímavý moment po deblu Kretschmer/Emmrich - Kuznetsov/Androic, kde němečtí favoriti prohráli a nějaký floutek, co měl vsazeno, ve vzteku hodil na kurt žvýkačku. Tak si ho rozhodčí s Emmrichem zavolali, on se omlouval a kál, pořád chtěl všem podávat ruce na usmířenou (ale nikdo mu ji nepodal), Emmrich ho nazval asshole a chtěl na něj volat snad i policii. Pak ho legitimovali, ale nakonec ho nechali:). Dobrý byl taky závěr deblu Dlouhý/Kowalczyk - Mertl/Staněk, kde v supertiebreaku Dlouhán s Polákem otočili ze 4:9 na 11:9. Pak jsem viděl spousty dalších "celebrit" - Pavláska, Cetkovskou, Pálu a další. Taky kousek zápasu Geralda Melzera, kterého jsem viděl poprvé. Překvapilo mě, že je taky levák jako Jürgen...
Reagovat
Fandina
Super report. Zajímavé zážitky. Díky za info.
Reagovat
r.Fever
No keby ma povzbudzuje Petr Rychlý, nevedel by som si pomôcť s pocitom, že na mňa kričí česká verzia Hanka Moodyho;)
Reagovat
s7RanG
Dík za poznatky. Zajimavé velice :)
Reagovat
gigin
Q: If you could choose a partner for mixed doubles: Who would it be and why? Thiem: Belinda Bencic, due to the backhand and the return.

Q:When and where did you get the last time you shared with another tennis player a room? Thiem: That was at Wimbledon with Ernests Gulbis.

Q: What was the best compliment you've ever received from another player? Thiem: Rafael Nadal has said that I was a future champion.
Reagovat
s7RanG
super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist