Djokovič se kvůli únavě odhlásil z IPTL. Nahradí ho Murray a Wawrinka

2. 12. 2015, 13:35
Aktuality 14
Novak Djokovič se dnes kvůli únavě odhlásil z exhibiční ligy IPTL. Světovou jedničku v týmu Singapore Slammers nahradí Andy Murray a Stan Wawrinka.
Novak Djokovič

"Mám skvělou zkušenostou s IPTL z premiérového ročníku a moc jsem se těšil na letošní turnaj, zejména na zápasy před domácím publikem v Singapuru. Ale mám teď za sebou dlouhou a náročnou sezonu a moje tělo potřebuje extra čas na zotavení," omluvil se Djokovič. "Přeju týmu jen to nejlepší a příští rok se k němu připojím," slíbil nejlepší tenista světa.

Osmadvacetiletý Srb se letos představil na šestnácti turnajích a odehrál na nich 88 zápasů s bilancí 82-6. Už patnáctkrát v řadě nechyběl ve finále, vybojovat v nich dokázal celkem 11 titulů včetně tří grandslamových a šesti z podniků Masters 1000. Sezonu zakončil pátým triumfem na Turnaji mistrů a počtvrté v kariéře jako světová jednička. Rok 2016 by měl odstartovat v Dauhá.

Singapore Slammers, kteří dnes v japonském Kóbe prohráli úvodní zápas s UAE Royals, sice přišli o nejlepšího tenistu současnosti, ale jako náhradu za Djokoviče získali hned dva hráče Top 10. Pořadatelům se podařilo zlákat světovou dvojku a čerstvého vítěze Davis Cupu Brita Andyho Murrayho a vítěze Roland Garros Švýcara Stana Wawrinku.

Ti se tak připojí k týmu, v němž jsou Karolína Plíšková, Belinda Bencicová, Marcelo Melo, Carlos Moya, Dustin Brown a Nick Kyrgios, s nímž měl Wawrinka letos konflikt

"Jsme rádi, že můžeme oznámit návrat Andyho Murrayho a debut Stana Wawrinky v IPTL. Oba dodají obrovskou sílu týmu Slammers a pozvednou kvalitu tenisu. Fanoušci po celém světě se mohou těšit na vzrušující zápasy," řekl zakladetel soutěže Mahésh Bhúpathí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Keby dávali titul, tak sa tam doplazí aj po štyroch, únava, neúnava. Doláre mu nebudú chýbať.
Reagovat
Mayo
Tuto saskaren zrušiť
Reagovat
Fandina
OT ... http://www.tenisovysvet.sk/clanok/15857/soderling-prekvapil-fanusikov-planuje-navrat
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Budou hrát oba najednou proti 1 soupeři. Tím vyrovnají herní kvality No1eho.
Reagovat
a.magerova
V tom případě se těším na čtyřhru :-)))
Reagovat
Holahej
Oni se vystřídají.., loni tam byly a hrály hvězdy typu Nole, Roger, Andy, Maria, Serena jen pár dní, naopak třeba Tomáš Berdych, Ana I., Kiki, Tsonga aj. hráli celé tři týdny, záleží na smlouvě a kolik času tam chtějí strávit /hrát/...
Reagovat
Nola
hraci su rozdeleni do kategorii /ako u vojska hodnosti :D/, cim vyssia hodnost, tym mastnejsia odmena samozrejme, Fedex by mal mat svoju vlastnu.... hracovi s hodnostou Iconic player staci za tie iste prachy odohrat samozrejme ovela menej zapasov, Tom je kategoria A, nemusel hrat do zblbnutia, ale asi mal na to svoje dovody ........
Reagovat
gigin
je v týmu s Gyrosem.
Reagovat
smazaný uživatel
aby si z něj Staník neudělal kebab :P a třeba se chlapci přátelsky poplácají po rameni, čo bolo bolo ;)
Reagovat
Kozoroh
Od Novaka správné rozhodnutí, dle počtu odehraných zápasů (82-6) je letošek druhou nejnáročnější sezónou kariéry (v roce 2009 odehrál 97 zápasů s bilancí 78-19). Dle počtu finálových účastí je rok 2015 nejnáročnějším rokem No1eho kariéry vůbec, takže je logické, že šaškárnu v Indii tentokrát vypustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovič je unaven a Můrovec ho s radostí nahradí, to jsou věci :D
Reagovat
Fandina
Tak to se dalo čekat. Zprávy z jeho týmu, že je únavený jsou. A není divu, po takových výkonech.
A náhrada hned dva za něj. A super jména.
Reagovat
bIbec
tak sem si říkal, že letos zase budu fandit Slammers a von najdenou Můra. Nj, ale i tak jim budu asi fandit. Každý ten tým tam má nějaké jelito, nedá se svítit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist