Djokovič s manželkou Jelenou zveřejnili náročnou challenge z akro jógy

14. 4. 2020, 10:10
Aktuality 17
Krátce poté, co splnil challenge Rogera Federera a Andyho Murrayho, přišel nejlepší tenista současnosti Novak Djokovič s vlastní výzvou. Dvaatřicetiletý Srb, mimo jiné milovník různých alternativ, s manželkou Jelenou doma natočili video, jak společně cvičí pozici akro jógy 'Foot to Shin' (stoj na holeních).
Profily hráčů

"Doufáme, že doma trávíte příjemné chvíle s vašimi milovanými. Víme, že jsou to teď těžké časy. Ale jsem si jistý, že to zvládnete tím nejlepším možným způsobem," říká Djokovič na úvod videa zveřejněného na sociálních sítích v den Velikonočního pondělí.

"Tohle je náš 10. pokus o natočení tohoto domácího videa s dětmi a psy pobíhajícími kolem nás," doplnila Novaka jeho manželka Jelena. "Budeme pokračovat v pokusech a zřejmě se brzy dostaneme na dvacátý pokus."

"Chvíli to už trénujeme a teď bychom s Jelenou chtěli vyzvat vás, abyste tento týden zkusili se svým partnerem tuhle pozici akro jógy. Partnerem můžou být i děti, spolubydlící, rodiče, trenéři. Zkrátka kdokoliv, s kým jste doma. Věřím, že vy budete úspěšní hned na první pokus," vyzval Djokovič a následně s manželkou úspěšně předvedli těžkou pozici z akro jógy.

"Mějte zpevněný střed těla a chraňte si záda. A pak nám ukažte, jak to šlo," připomněl Djokovič na Instagramu, kde vyzval spoustu celebrit nejen ze světa sportu.

Z tenisových kolegů označil Rogera Federera, Rafaela Nadala, Andyho Murrayho, Stana Wawrinku, Stefanose Tsitsipase, Daniila Medveděva, Gaëla Monfilse, Mattea Berrettiniho, Fabia Fogniniho a Karena Chačanova.

Dále vyzval veleúspěšnou americkou sportovní gymnastku Simonu Bilesovou, atleta Usaina Bolta, fotbalisty Cristiana Ronalda, Lionela Messiho, Luku Modriče, Nemanju Matiče a Paula Pogbu či hvězdy šoubysnysu Willa Smithe a Hugh Jackmana.

Z webu yogatereza.cz:
Akro jóga je všestranný systém propojující klasické jógové ásany s párovou akrobacií a thajskou masáží. Díky této kombinaci nabízí akro jóga velmi důkladné protažení celého těla, její praktikování je vhodné pro posílení svalů hlubokého stabilizačního systému, zvyšuje naši flexibilitu a v neposlední řadě napomáhá k budování vzájemné důvěry mezi partnery.

Akro jóga se nejčastěji cvičí v páru, který tvoří báze (z anglického base, základna; tedy ten, který zvedá partnera) a letec (v angličtině flyer; ten, který je zvedán). Dvojici často doplňuje tzv. spotter (člověk, který dohlíží na bezpečnost a poskytuje dvojici případnou záchranu).

Na první pohled by se dalo usuzovat, že akro jóga je především o fyzické síle, a tedy že je vhodné, aby muž zvedal ženu, silnější slabšího atd. Avšak důležitější než fyzická síla je dodržování několika základních pravidel, a sice zpevnění letcova těla, úchop rukou, vzájemná důvěra a technika vstupu do pozic a následného výstupu z pozic.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Nola
nie fanušikovia, ale B3 vedie rozpravu GOAT

https://www.tennistakes.com/a-goat-debate/

stoji za to precitat, skoro mi zabehlo :DDD
Reagovat
Nola
je tam uplne vsetko, cim sa fans tabory chvalia :D
Reagovat
Mr.Pink
Super, pobavilo. Ale o te zmene velikosti hlavy rakety mluvim porad :)
Reagovat
sojka1
:-))) ja ale postradam podmnozinky, Spanglish nestacila... ;-)
Reagovat
Nola
clanok je starieho vydania, fans sa zdokonaluju :D mne tam trebars chyba zdvihnuty Kamillosov a Ondrov prst, a mnoho dalsich periel z tunajsej diskusie
Reagovat
Kozoroh
https://www.ibtimes.com/tennis-novak-djokovic-does-not-have-weaknesses-says-dutch-player-2957318

"Nejtěžší je hrát proti Novakovi. Bezpochyby se cítíš jako amatér, když hraješ proti němu. Nikdy jsem nebyl blízko k vítěznému setu proti němu. Nemá slabiny. Proti ostatním hráčům, byly chvíle, kdy jsem cítil, že bych je mohl trochu ohrozit. Ale proti němu jsem netušil, co mám dělat."
Reagovat
Fandina
Krásná holčička.
https://www.super.cz/696007-rodinna-idylka-lucie-safarova-a-tomas-plekanec-se-pochlubili-roztomilou-fotkou-s-dcerou.html
Reagovat
Patik
S deťmi alebo so psom by to išlo..nie každý má doma 30 kilovú manželku..
Reagovat
smazaný uživatel
Haha,..

Veru nie každý.
Reagovat
Mr.Pink
Nez jsem otevrel tento clanek, probehlo mi hlavou, ze Forehand bude urcite opet provokovat. Nemylil jsem se :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten clánok je ako jednoduchý volej na sieti :)
Reagovat
RF46
Tohle s detma doma cvicim, je to fuska i s 20kg :)
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po tejto challenge, vezme asi Mirka raketu do ruky, a hybaj trénovat ťukes na 100..
Reagovat
George_Renel
Já v tom vidím indickou školu. .-)
Reagovat
FulnekUltras
https://storymag.cz/z-indie-je-uz-opet-videt-az-na-himalaje-uroven-znecisteni-vlivem-karanteny-zacina-postupne-klesat/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist