Djokovič přehrál bez ztráty setu i Tsitsipase a v Paříži dále útočí na zlatou medaili

1. 8., 21:21
Aktuality 71
OH PAŘÍŽ - Novak Djokovič (37) pokračuje v cestě olympijským turnajem v Paříži a stále má šanci vybojovat první zlatou medaili z her pod pěti kruhy. Jeden z největších favoritů a nasazená jednička neztratil set ani se Stefanosem Tsitsipasem (25). Srb ve čtvrtfinále zvítězil 6:3, 7:6 a s Řekem vyhrál posledních 11 soubojů. V semifinále se utká s Lorenzem Musettim (22).
Djokovič přehrál Tsitsipase bez ztráty setu. (@Profimedia)

Djokovič – Tsitsipas 6:3, 7:6

Novak Djokovič v prvních čtyřech zápasech olympijského turnaje neztratil ani set. Bez větších komplikací si poradil s deblovým specialistou Matthewem Ebdenem, svým největším rivalem Rafaelem Nadalem, Dominikem Koepferem a ve čtvrtfinále i s osmým nasazeným Stefanosem Tsitsipasem.

Djokovič v repríze finále French Open 2021 dominoval v začátku a brejk získal už ve čtvrté hře. Náskok si až do konce sady udržel a první set dopodával.

Druhé dějství začal mnohem lépe Tsitsipas, když kvůli chybám Srba dvakrát prolomil jeho podání a vedl 4:0. Z Djokovičova projevu bylo znát, že ho limituje operované koleno a nemohl se pohybovat tak jak je u něj zvykem. Řek však za stavu 5:3 nedokázal set dopodávat a dovolil bývalé světové jedničce srovnat. Sadu nakonec rozhodla zkrácená hra, ve které Srb otočil z 0:2 na 7:3 a i řeckého protivníka porazil ve dvou setech.

Djokovič ve vzájemné bilanci s řeckou jedničkou zvíšil svou dominanci na 12:2, posledních 11 soubojů vyhrál.

Rodák z Bělehradu je statisticky nejúspěšnějším hráčem všech dob a ke kompletní sbírce všech možných triumfů mu chybí pouze zlatá medaile z olympijských her. Sám několikrát prohlásil, že letošní boje pod pěti kruhy jsou jeho největším cílem v aktuálním roce.

Na olympiádě účinkuje popáté v kariéře. Do bojů o medaile se nedostal pouze v Rio de Janeiru 2016, kde ztroskotal v prvním kole na Juanovi Martínovi del Potrovi. Jeho maximem je bronz z Pekingu 2008. Jako první muž v historii olympijských her prošel čtyřikrát do semifinále a je nejstarším semifinalistou.

Djokovič rozhodně není zvyklý na to, že nemá na konci července na kontě ani jeden triumf v probíhající sezoně. Na první finálovou účast v tomto roce dosáhl až nedávno ve Wimbledonu, kde hrál zhruba měsíc po operaci menisku v pravém koleni. Kvůli tomuto zranění musel odstoupit před čtvrtfinálovým utkáním na French Open, kde obhajoval titul a bojoval o setrvání na postu světové jedničky.

Paul – Alcaraz 3:6, 6:7

Carlos Alcaraz přehrál na olympijských hrách v Paříži i neoblíbeného Tommyho Paula a postoupil do semifinále. Španěl zvítězil 6:3, 7:6 a svou neporazitelnost v areálu Rolanda Garrose protáhl už na 11 zápasů. O finále a jistotu medaile si zahraje s Félixem Augerem-Aliassimem.

Alcarazovi na zisk prvního setu stačil jediný brejk. Ve druhém dějství otočil z 2:5 a nakonec sadu vybojoval v tiebraku poměrem 9:7. V zápase předvedl i pár neskutečnách výměn a zaslouženě postoupil bez ztráty setu do semifinále.

Výsledky dvouhry mužů na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

71
Přidat komentář
paddy
v hledišti byla cedule
chico de oro = zlatý chlapec smile

španělský Diskobolos alias King Carlos smile

zítra si může odpočinout, aby v neděli svého soupeře doslova vykuchal na kurtu smile
Reagovat
Amputace
Reagovat
Ondra979
presne tak..uz se tesime
Reagovat
Marduch
Bude tak, nejspíš. Holt člověk nemůže mít v životě úplně všechno.
Reagovat
Patik
Úplne ho zmaže.. Djokovič prehra aj rozcvičku v podstate všetko čo sa prehrať dá nielenže to prehrá ale vymyslí doslova nový pojem pre drtivu ponizujucu tenisovú smrť..tenisový Boh Alcaraz nielenže nestratí ani set ale nestratí ani gem ba dokonca ani fiftín.. definícia bezchybnej dokonalosti zo Španielska čo servis to eso čo return to winner..päste budú vztýčené ladne a boží vamos vyznie v intonacnej dokonalosti.. jeho outfit nepocíti jedinu kvapku potu ba ani trenie jeho tela on bude totiž len čarovať..čo úder to kúzlo.. čo si len počne prostý a bezbranný žobrák z Belehradu proti kolosalnej tenisovej velkoleposti v ľudskej podobe zo Španielskeho kráľovstva..Amen
Reagovat
diskuse
Fenomenální Carlitos..... Je to nejlepší španělský tenisový hráč všech dob. Rafa Nadull vedle něho vypadá jako poloamatérský paraolympionik.

Schopnost, jakou Carlitos dostal Aliassimeho z balancu .... Je fenomenální.

Felix má tragický return, tragický BH, je nemotorný ... Ten klučina NIKDY nevyhraje GS. Dost mě irituje. Je to takový ten LGBT produkt Justina Trudeauxe .... Je dobré, že prohrál takovým stylem. Carlitos mi ušetřil čas na šlofíka než (jestli) Djoko nastoupí proti shemale Lorezovi.
Reagovat
Amputace
Stejně nechápu, jak je možné, že božský Goatkobitch prohrál s tím poloamatérským paraolympionikem 29 zápasů z 60ti. Co bylo špatně? Měl něco v oku? Nebo zrovna zabolelo kolínko?
Reagovat
Pe3k
Hráli neustále na antuce a Nadal si připsal dost výher než se Djokovic dostal do té svojí top formy v roce 2011.
Reagovat
Amputace
Tak znovu: prý nejlepší tenista všech vesmírů prohrál 29 zápasů s poloamatérským paraolympionikem. Ptám se, jak to je možné, protože mi přijde jako oxymóron, aby nejlepší tenista všech dob prohrál tolik zápasů s paraoympionikem, navíc amatérské úrovně.

Djokovič si zase připsal 6 nebo 7 výher v letech 2015/16, kdy Nadal prohrával s Berrery, Browny, Lopezy a podobně. Jinými slovy: byl ještě daleko daleko horším hráčem než byl Djokovič před rokem 2011. Takže co tam máš dál?
Reagovat
Ondra979
dejte nekdo stream na alcaraze jestli je
Reagovat
diskuse
Odkaz na stream je, ale takové nule jako jsi ty... ho nepošlu. :)) hihi
Reagovat
Amputace
Ty tři tečky Paráda, tvorba napětí, hotovej spisovatel tvl
Reagovat
Pe3k
tři tečky jsou TOP
Reagovat
Ondra979
dejte nekdo stream na alcaraze jestli je
Reagovat
Ondra979
tak prolomi dnes Djokovic SF bilanci 0:3 ? urcite muze, ale prece jen, jiste to neni, tady by mel Musetti vzdorovat vice nez na trave..ale finale s Alcarazem by bylo fajn, tak uvidime
Reagovat
Marduch
Musseti utahá, Alcáč dorazí
Reagovat
Ondra979
hm, ale finale se hraje az v nedeli, takze to by musel dnes tahat fest...nicmene Alcarazovi bych stejne docela veril, pokud nebude moc "blaznit" tak by mel vyhrat, jestli dnes teda nefailne..snad ne
Reagovat
Amputace
Alkáč si úplně v suchém Novaka rozebere - jako ostatně ve všech zápasech, v nichž se před koncem Djokovičovy kariéry potkají. Tady není vůbec o čem. Jediné, co může promluvit do nevyhnutelného chodu událostí, je zranění Alcaraze nebo to, že Djokovič do finále ani nedojde.
Reagovat
Pe3k
A Djokovic by zase v každém zápase rozebral Nadala...
Reagovat
Amputace
Zřejmě ano. A pointa?
Reagovat
Pe3k
Ani tu Rafa nemá...
Reagovat
Amputace
Wow.
Reagovat
turista
Novak snad tady vyhraje 99. titul. Každá smůla někdy skončí. Idemo Novak! Pobedi!
Reagovat
Patik
Ty si iný lovec titulov.
Reagovat
diskuse
Zápas jsem bohužel neviděl, ale GOATak GOATkovic opět ukázal, proč je nejlepším tenisovým hráčem všech dob. Jsem v němém úžasu.

V posledních měsících Nole odehrál tři turnaje. FO, vyhrál s natrženým meniskem a odstoupil bez prohry. Hrál ve špatné fyzické kondici na Wimbledonu a dostal se do úžasného finále. A teď dal semifinále OH... a zraněný porazil Tsitsipase. Možná zítra ani do zápasu s Musettim nenastoupí.... Už před obnovením zranění se pohyboval průměrně... Na své poměry až podprůměrně (Wimbledon). Nicméně tohle by Nadal ani Federer nedokázal. Hrát zraněný a porážet světové hráče a postupovat v turnaji dál? Pabožský Djoko. Roger by plakal, jak je jeho dobrým zvykem, a Nadal už se vymlouval, jak je život nespravedlivý. Hihi. Djoko i přes zranění a těžký los exceluje. Pakliže nenastoupí, tak bude po semifinále bran za mučedníka.

Už po FO jsem říkal, že by raději měl Nole vynechat W a následně i bezcennou Olympiádu, ale očividně možná potřebuje přes prsty. Status goata se posiluje, ale koleno zároveň slábne. Držím palce k dobré rekonvalescenci.

Blahoslaven budiž veliký slovanský král Nole.

Puta Nadal!
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič je mučedník, to se dobře ví. Je skvělé, že jeho dvorní fanatik to takhle sám přiznává.
Reagovat
paddy
Oslava výhry nad šaškem ze zerogen je jedna z posledních radostí, kterou si můžeš dopřát, australane smile

Spolu s Djokovičem už jen koukáte na zadní světla odjíždějícího tenisového vlaku smile

Od TM vypadá bilance následovně
SinAlc-Djo (drtivých) 6:2 smile

Ty letošní demolice ani nemusíme komentovat. Na zranění se dá svést pouze jeden zápas.

Opět jsem tě chytil za ruku jako malého kloučka v obchodě, který se snažil ukrást žvýkačky.
Stejně jako před pár dny, když jsem tě po pár minutách chytil při snaze se tady infiltrovat s novým nickem a hrát si na slušňáka.
hihi smile

#demolice
#veknezastavis
smile
Reagovat
turista
Žádné zranění si neobnovil. Jen ta zátěž je na koleno necelé dva měsíce po operaci příliš velká.
Reagovat
Patik
Len sa blbo šmykol to by zabolelo aj zdravé koleno.
Reagovat
McBorg
Ten sa do finale nedos

tane,už varuje dopredu že krivká na nožku kozí nožička hore uvedené šimpanz vamos,plne schvalujem
Reagovat
paddy
Nadal si teď odpočine a bude se rozhodovat o konci kariéry

myslím, že Tsitsipas by měl udělat to stejné smile smile
Reagovat
turista
Vždyť je mu pouhých 26 let. V tomto věku se nekončí tenisová kariéra.
Reagovat
Patik
Tsitsipasa mi je už ľúto.. nastúpil do toho zápasu odhodlane ale Nole sa mu pekne zaryl do hlavy..finále bude zase Djokovič verzus Šimpanz Vamos.
Reagovat
Dovodo6
Ten pěstičkový gigant měl neskutečně snadný los až do finále. Až bych řekl, že je to přímo skandální
Reagovat
Patik
Asi rovnako ťažký ako Djokovič.
Reagovat
Dovodo6
Djokovič měl Tsitsiho a Nadala. Teď má velmi nepříjemného Musettiho
Reagovat
Patik
Tsitsipasa si psychologicky podmanil a Nadal už nieje hrozbou ani na kurte Chatriera..Museti bude klásť odpor ale nieje ťažkým orieškom.
Reagovat
Ondra979
tak dnesni nadal uz neni co byval, takze toho nepocitejme, tsitsi se klasicky sesypal, uvidime co musetti, na antuce ma vetsi sanci, ale mozna se taky rozsype, tak snad Alcaraz ve finale mu vysvetli, ze stribro je taky uspech :)
Reagovat
turista
Jediný úspěch v tenisu je titul.
Reagovat
Ondra979
na olympiade ne, vzdyt se hraje taky o bronz
Reagovat
diskuse
Každej v tenise sere i na zlato, olympiáda je scam bez ATP bodu a pořádného finančního ohodnocení, ale bronz by měl být důležitý? hihi Hráči a hračky často OH vynechávají..... Je to k smíchu. Tohle není atletika, fotbalisti a tenisti jsou profesionálové. Těm je tohle u zadku. Samozřejmě musí předstírat, jak důležité to je, aby nepřišli o sponzory atd. Hihi :)

https://youtu.be/zRUI-4jvV2U?si=E169i1FXVOzPzdcn - bez obalu řečené
Reagovat
turista
Asi tak.
Reagovat
Amputace
Jojo, hlavně Djokovičovi to je zjevně úplně jedno Podstatné ale je, jak to cítí experti na TP.
Reagovat
turista
Medaile jsou prd v tenisu. Jediný kloudný úspěch je vždycky titul.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
T'Pau nehrál vůbec zle. Koho jako měli Alcatrazovi nalosovat? Supermana?
Reagovat
Amputace
Nic skandálnějšího než Djokovičův los v letošním Wimbledonu už není.
Reagovat
Amputace
Jojo, a šimpanz zase párkrát zatne pěstičku, dá Djokovi dvakrát 6:2 a půjde domů.
Reagovat
turista
Alkáč je všude velký favorit. To ale Iga Swiatek taky. A ne vždycky to dotáhne do konce. Ani ona není neporazitelná. Najednou je ve finále Číňanka a proti ní průměrná Vekic.
Reagovat
Amputace
Takže vsadíš, že ho Djokovič porazí?
Reagovat
paddy
Byl nesmysl si myslet, že Nadal nenastoupí, větší smysl to dávalo u Tsitsipase, který jen přidal další prohru v řadě. Navíc se zesměšnil ještě více, než jsem čekal. Sám pochopil, že na GS tituly to už nebude, a tak natáčí videa s Badosou, kde jí nadává do hrochů. smile
ale zábava to byla pěkná smile
už mě začínají bolet břišní svaly a konec turnaje daleko smile

Musetti bude hrát 9. zápas v deseti dnech, to už pojede na hranu. Každopádně bude mít větší šanci než Tsi. Navíc se nehraje na 3 vítězné, je antukář a dokáže Djo aspoň trochu trápit. Kurz 4,5 by se dal vyzkoušet.

Vše však zřejmě směřuje k Alcovič finále.
Reagovat
ipko
nevidel som, ale Novak klasika medical za stavu 0:3 v druhom sete a potom sa naplno ukázal Tsitsipasov komplex z mena Djokovič, keďže už s ním má toľko prehier a ešte k tomu aj dve z finále GS, dnes mu nestačilo ani 4:0 a potom 5:4 40:0 tri setbaly, takže Stefanos len ukázal, prečo nikdy nebude grandslamovým šampiónom s takouto mizernou psychikou
Reagovat
Holahej
Nejdřív musíš mít tenisové "zbraně", příliš jednoduché svádět prohru na psychiku, kam mu Nole cpal servis a většinu míčků...a jak se hrají dnešní bekhendy...https://x.c om/i/status/1819064450667728982...jednoruč má malou šanci, při vyrovnaném průběhu překlápět výhru na svou stranu...viz článek, oblíbený Federerův úder končí, už není konkurenceschopný.
Reagovat
Holahej
mezeru ...x.c om... je nutné smazat, na TP zakázané slovo...
Reagovat
Dovodo6
Djoker ve 2. setu s Tsisipasem otáčí skóre ze stavu 2:5, což je absolutním vrcholem dosavadních Olympiských her, a oni to přeruší a dají tam vodní pólo
Kdyby takto přerušili Alcarazův zápas, který vůbec nikoho nezajímá, tak to pochopím, ale takhle?
Reagovat
RomanH
Hodil bych sem šikovnost stránku na livestreamy, ale to by se asi nelíbilo tenisportalu. Nesleduji český stream už z důvodu českého komentáře.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sem se streamy normálně dávají
Reagovat
No-le
To jsem taky nepochopil. A byl jsem u toho nechápání dost sprostej...
Reagovat
com
doufam, ze alkáč mu ve finale zas nanda
Reagovat
turista
Snad tentokrát ne.
Reagovat
Amputace
Snad opět ano. Normální tenisový divák si nemůže přát nic jiného.
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej..
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
gigin
Ty už taky meleš kraviny :-)
Reagovat
diskuse
amPUTA dlouhodobě nezvládá. :) Jeho nadopovaný idol je po vzoru jeho fanatických fanoušků na diskuzních fórech fackovacím panákem na všech úrovních.... Rafaelo je permanentně vyškrtnut z diskusí o nejlepšího hráče všech dob. Nadalistům zbyly jen oči pro pláč. Hihi. Jejich příspěvky jsou hnány negativní emocí ačkoli si neuvědomují, že goatí válka je pro ně již dávno prohraná. Je guilty pleasure sranda vidět je, jak se topí ve vlastní šťávě a žluči. :) hihi
Reagovat
gigin
Tak Amputka byl vždycky slušný a v poho, ale teď už se mi taky zdá trošku nesoudný.

Nadal je určitě jedna z největších ikon tenisu. Já na celou tu situaci a debatu ohledně goatí války přihlížím zpovzdálí, svou optikou, svým subjektivním názorem. Pro mne je (byl) absolutní top tenis Roger.

Ale nejvíc pro mne znamenal samozřejmě jeden Lotyš.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Amputace
V čem jsem nesoudný? Možná sis nevšiml, ale já Djokovičovi "jen" nepřeju. Nefandím mu, nemám ho rád - přeji mu neúspěch. Na rozdíl od mnohých ale nesnižuji jeho úspěchy.
Reagovat
gigin
"Normální tenisový divák si nemůže přát nic jiného."

V tomto jsi nesoudný.
Reagovat
Amputace
Fajn
Reagovat
turista
Proč? Djokoland už čeká na 99. a 100. titul. Dočkáme se.
Reagovat
turista
Normální tenisový divák nehejtuje Novaka Djokoviče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist