Djokovič před svým comebackem v Indian Wells: Ta cesta může být dlouhá, ale někde začít musí

10. 3. 2018, 19:01
Aktuality 1
Novak Djokovič se na konci ledna podrobil menší operaci pravého lokte a již zítra se bývalý nejlepší hráč světa představí na turnaji v Indian Wells. Pětinásobný šampion před startem prestižního podniku přiznal, že si uvědomuje, že cesta zpět může být dlouhá. Já tomu ale dám maximum, dodal optimisticky srbský tenista.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič loni ve Wimbledonu kvůli bolestem v pravém loktu skrečoval čtvrtfinálové utkání s Tomášem Berdychem a rozhodl se vynechat zbytek sezony. Na turnajích se znovu představil až letos na Australian Open, kde skončil v osmifinále. Konzervativní léčba ovšem nezabrala a Srba začaly znovu trápit bolesti. Operaci se tak vítěz 68 titulů nakonec nevyhnul.

Tu srbský tenista podstoupil na konci ledna a rekonvalescence probíhala natolik rychle, že se již zítra vrátí do kolotoče turnajů na okruh ATP. Pro svůj comeback si Djokovič vybral oblíbený podnik v Indian Wells, který v minulosti již pětkrát ovládl (2008, 2011, 2014, 2015 a 2016).

"Je skvělé být znovu v Indian Wells. Je to úžasné místo, které má všechno, co k tenisu patří. Podmínky pro nás hráče se tu každý rok zlepšují, i když se vždy zdá, že už to snad ani nejde. Organizátoři odvádí báječnou práci, za kterou si zaslouží velkou pochvalu. Každý rok sem přijede neuvěřitelné množství fanoušků, kteří dokážou v průběhu zápasu vytvořit výtečnou tenisovou atmosféru. Není tedy divu, že tento turnaj je u mnohých hráčů tím top turnajem," řekl po návratu do prosluněné Kalifornie aktuálně 13. hráč světa.

"Tento turnaj má krásnou a dlouhou historii a je spojen s těmi největšími tenisovými hvězdami. Každý rok se tu sjíždí ti nejlepší hráči, aby v těchto báječných podmínkách soutěžili o prestiž, protože tu tento turnaj rozhodně má," dodal Srb. "Jsem prostě šťastný, že jsem zpět."

"Jsem letos v jiné pozici než v předchozích letech, ale to nic nemění na mém přístupu. Dlouho jsem teď nehrál, takže si nedávám žádné vysoké cíle. Jediné, co chci, je to, pokusit se hrát svůj tenis a dostat se zpět do formy. Asi od sebe nemůžu očekávat velké věci, protože jsem odehrál za posledních devět měsíců jen čtyři pořádné zápasy, ale každá cesta někde začíná."

"V Austrálii jsem letos každý den bojoval s bolestí, takže se teď opravdu těším na to, že snad budu hrát zase bez bolesti a budu si moci užívat každou chvíli na kurtu. Jsem rád, že šla ta léčba tak rychle, protože jen díky tomu tu mohu být. Uvědomuju si, že začínám po téměř krátké době po zákroku, ale vše je v pořádku, vše funguje a já se cítím dobře."

"Nepřijel jsem sem s tím, že to tu vyhraju, to každopádně ne. Ta cesta může být dlouhá, ale začne právě tady, z čehož mám radost. Uvidíme, jak se mi podaří se vypořádat s tím, že jsem tak dlouho nehrál. Tím ale nechci říct, že v sobě nemám tu touhu vítězit, to vůbec ne. Kdybych ji v sobě neměl, nejsem tu," konstatoval bývalý nejlepší hráč světa.

Komentáře

1
Přidat komentář
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/DX_YSBoU0AABklM.jpg:large

umim si představit ten pocit, když se tihle dva borci potkaj, krásná rivalita
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist