Djokovič potvrdil formu dalším triumfem. Ovládl i Paříž

15. 11. 2009, 18:24
Aktuality 82
ATP PAŘÍŽ - Novak Djokovič se nakonec v závěru sezony dočkal titulu z turnaje Masters 1000. V pátém letošním finále zdolal v pařížské hale Bercy domácího Monfilse po třísetové bitvě a potvrdil skvělou formu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Úvod střetnutí patřil Novaku Djokovičovi. Gael Monfils působil při své premiéře ve finále podniku Masters 1000 zakřiknutě a trvalo dlouho, než se do utkání plnohodnotně zapojil.

Příliš času francouzskému tenistovi nezbývalo. Prohrával již 2-6 a 0-3 ve druhé sadě a hra nenasvědčovala žádné zápletce. Jenže Monfilse dostalu do varu bouřlivé publikum a když zahrál pár povedených výměn, začal si věřit. Naopak Srb znejistil rázem se duel proměnil v pohlednou třísetovou bitvu.

Smazat ztrátu se Monfilsovi povedlo i v rozhodující sadě, kdy prohrával 1-4. Dokázal si vynutit tie-break, v němž ale daroval Djokovičovi vítězství dvojchybou.

Srbský tenista prolomil prokletí finálových zápasů na turnajích série Masters, kde v letošní sezoně dokázal vyhrát až na pátý pokus. V Cincinnati, Římě, Monte Carlu a Miami v utkání o titul neuspěl.

Djokovič si připsal 76. vítězství v sezoně, což se žádnému jinému hráči letos nepovedlo. Rodák z Bělehradu získal druhý titul za sebou poté, co před týdnem porazil v Basileji ve finále světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. V Paříži smetl i dvojku Nadala. V sezoně vyhrál pátý turnaj a lepší je se šesti triumfy pouze Brit Andy Murray.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000) -
nedělní výsledky (13. 11. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (3-Srb.) - Monfils (15-Fr.) 6-2 5-7 7-6(3)

Finále - čtyřhra: Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Granollers/Robredo (Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co clovek, to nazor, mne se Murrayho charakter libi, je to typicky ukazkovy Skot. Vystupovani pred mediama, nejake vetsi charisma, to si casem vytvori. Nicmene k te hre. Je mu teprve 22 a ja sem si jisty tim, ze u podobneho pojeti hry nevydrzi navzdy. Nadal byl driv taky kritizovany za prehnanou defenzivu, ale casem se vypracoval v utocnejsiho hrace. Je to prirozeny, Murray vyuziva svy nejvetsi vrozeny prednosti, kterou je cteni hry a schopnost vyberu idealni strategie v jednotlivych vymenach, hlavne pak ale te obranne strategie. Vzhledem k tomu, ze je mlady a chce co nejrychleji na vrchol, tak logicky zalozil svoji hru prave na svych nejvetsich prednostech. Myslim si ale, ze az se ustali a bude dlouhodobeji v te top3, tak se zacne poohlizet i nad dalsima zpusobama hry, ktere bude prijimat a zdokonalovat, aby se stal komplexnejsim hracem a mel vice variaci hry. Prece jen utocnejsi hrac ma (v pripade uderovy presnosti) snazsi praci v tech papirove lehcich zapasech a urcite i tak defenzivni hrac jako Murray bude jednou hledat cesty, jak vymeny rychlejs ukoncit. Co ja si vzpominam, tak velka vetsina hracu nejde v tech 24-28 letech srovnat s tim, co predvadeli v letech predtim. Hlavnim prikladem je pro me Roddick, ktery z hrace, ktery mel backhand prakticky jen jako obranny uder a chybel mu vetsi cit v ruce je najednou hracem, ktery dava backhandovy winnery a u site predvadi neuveritelny udery prave diky citu a schopnosti pohrat si s balonkem. Murray urcite projde nejakym vyvojem a verim, ze za par let bude lidi bavit vice, nez vetsina hracu. Uz jen ty vitezne mice od zakladni cary ktere predvadi z hluboke defenzivy ukazuji, ze on ma potencial hrat utocne, jen se k tomu musi dopracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A prave Verdasco je ukazkou hrace presne opacneho, ma vypracovanou utocnou hru, ale jakmile je pod tlakem, nema zadny plan B, nic. Neumi se branit, vracet mice, porad se snazi o winnery k caram a nevynucenyma chybama se posle z turnaje pryc. Staci aby mu odesla presnost a je v koncich, naopak u Murrahyo stylu se da hrat kvalitne i kdyz neni ve forme a tu uderovou presnost takovou nema, preci jen jeho hra neni zalozena na tom, ze posle vitezny mic primo na caru. Takze pro me je Murray velky favorit do budoucna a myslim, ze se od nej jednou dockame prave i utocne hry.

Co se tyce Hewitta, tak on sam v rozhovoru cca pred mesicem rekl, ze ma ambice na navrat do top10 a hodla pro to udelat uz od AO2010 vse. Je samozrejme otazkou, jestli vazne ma motivaci hrat a nebo uz jen dohrava do konce smlouvy se sponzorem a snazi se privydelat na prize money. Ja mu fandim, sleduji ho a hraje se stejnou zarputilosti a bojovnosti jako hraval driv, na Wimbledonu byl letos uzasny, v Asii se mu take jeden turnaj vyvedl. Napriklad u Safina bylo jasne, ze jde jeho kariera ke konci uz od chvile, co se rozesel s trenerem a zacal na to kaslat, Hewitt ma nyni par mesicu trenera noveho a myslim, ze ho jeste nejaky rok uvidime. Otazkou spis je, jestli jeho pojeti tenisu je jeste konkurenceschopne..

Haas tech zraneni posledni dobou tolik nema, on ma jen nesnesitelnou smulu. Skrecovat zapas kvuli puchyrum, vynechat turnaj kvuli praseci chripce, uz to ani neni vtipne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jde o toho Roddicka, na jeho pestřejší hře se jistě podepsal trenér Stefanki. Říká se, že s hráči fakt hodně piluje slabší stránky a údery. Zrovna tak pomohl i Gonzovi, který pod Stefankim hrál nejlepší tenis a hlavně i svůj nejlepší bekhend v kariéře, byť je pověstenej hlavně dělem z forhendu (finále AO 07).
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybne ano. Jen aby z toho vytezil v pristi sezone nejaky vetsi uspech, letos jsem po Wimbledonu veril, ze neco doma vyhraje, ale bohuzel..
Reagovat
smazaný uživatel
Jde vidět, že tenis sleduješ a vyznáš se, to je moc dobře, chválím. =) Murray a Verdasco jsou dva kontrasty to je zřejmé na první pohled. Verdasco není stratég a netočí se mu v hlavě tolik variant hry jako Andymu a proto si hraje to své-možná ne úplně šťastné plácání míčků na lajnu, ale když se mu to daří, tak je těžce porazitelný-jako třeba letos na AO. Teď se ze dvou turnajů zcela zbytečně vyházel sám. Murray jak jsem psal je asi nejlepší defenzivní štít a jeden z nejlepších hráčů od baseliny, což mu sedí dokonale a tento styl vadí i těm nejlepším-Rogerovi a Djokovi. Jestli přidá ofenzivnosti je jen na něm, bylo by to pro pohled určitě lepší, ale zase těžce říct, zda by pak hrál stále tak spolehlivě, musel by si na to zvyknout, avšak jak jsem psal, tak tu 1/4 hry u něj tvoří již teď rychlé přechody do útoku a to mnohdy z naprosté defenzívy. Já ho mco v oblibě nemám, působí na mě arogantně a jeho hra monoonně, ale určitě náznaky pestřejší hry zde jsou, to je pravda, já ho tipuju, že bude brzy TOP 2 a určitě se bude ve trojce dlouhodoběji držet, vyhrál letos nejvíce turnajů, ještě aby mu ten grandslam klapl a bude velký hráč.

Jinak k těm ostatním... Roddickovi pomohl Stefanki, sám to říká a nejen on mu dodal odhodlání, rychlost a techniku, ale i jeho manželka. Po Wimbledonu, kde zahrál famózně a měl vše co musí mít hráč, aby porazil krále trávy Rogera. K Haasovi-on když netrpěl zraněními, tak hrál famózně-viz Halle anebo semifinále Wimbledonu, ale bylo jich ne ani moc, ale spíše ve špatných obdobích a jak píšeš docela kuriózní věci. Hewitt může tvrdit co chce-chce dát naději jeho fanouškům, i když možná, že se vážně ještě chce vrátit na vrchol, těžce říct, každopádně po stopách Safina nejde-díkybohu. =) No uvidíme jak se bude celá špička vyvíjet, těším se na to, hezké tenisové momenty. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Se vsim souhlas, pekne jsme se doplnili. Snaz se prispivat casteji, specialne kzyz se blizi ten Londyn. Vetsinou je to tu takovy diskuzni chat bez hlavy a paty, nazoru a poradny debaty. Cim vic budu moct psat a cist podobnych rozboru, tim to tady bude zajimavejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
*Po Wimbledonu, kde zahrál famózně a měl vše co musí mít hráč, aby porazil krále trávy Rogera, hrál turnaje v USA, kde však již takovou formu neprokázal, byť nezklamal, zahrál si finále ve Washingtonu, kde trošku smolně prohrál s Del Potrem, semifinále na Masters v Montrealu mělo podobný průběh a stejného soupeře, i když určitě zaslouží pochvalu za výhry nad Verdascem a Djokovičem. No a v Cincinatti na dalším turnaji série Masters v prvním kole prohra ve dvou TB s Querreym, se kterým je to vždy loterie, letos měl výbornou sezonu, určitě se zvedl a ukázal co v něm je, snad se ukáže i příští rok v dobré formě. Pak přišel dlouhoočekávaný domácí US Open, ve kterm se do Andyho vkládaly velké naděje, bohužel podlehl v bitvě krajanovi, který chytl velkou formu a hrál vážně výborně. Pak už přišly dva turnaje, kdy v jednom nestačil překvapivě na houževnatého Kubota a v další části asijského turné skrečoval Wawrinkovi, zranění ho trápí snad do teď a Londýn visí v otaznících podle mě. Takže tak pro doplnění myšlenky, já mu hlavně přeji ten Wimbledon, aby se předvedl ve velké formě.

Jinak děkuju za pochvalu a budu se snažit přispívat před, v průběhu i po Londýnu co nejvíce budu moci. Jsi rozumný člověk a takových je zde třeba, hodně štěstí a hezké tenisové zážitky přeju, měj se a brzy na čtenou. =D =)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy začíná Turnaj mistrů?
Reagovat
smazaný uživatel
Inferiore... za tie tvoje komenty ťa chválim, si parádný fanúšik tenisu a vyznáš sa v tom. Príď nás poučiť aj viackrát... fakt klobúk dole palec hore =) p.s.: vybral si si super tenisového koňa! :-)
Reagovat
majjkaa
Novakovi...posielam velku gratulaciu!! zasluzil si to! Co sa tyka Rogera a Rafu...mohli by uz zacat hrat svoj tenis :) a Djoker a ostatni len tak dalej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s názorem, že Andy Murray poskočí o nějakou příčku nahoru, jelikož má k tomu herní předpoklady, ale hlavně i v hlavě to má srovnané hodně dobře. Ač je jeho hra založená na vyloženě defenzivním valu, tak je od baseliny jeden z nejlepších hráčů, možná vůbec nejlepší. Mnoho hráčů s ním prostě ztratí tempo a nervy, Djoker ani Fedex na něj neumí hrát a není divu, i když si stál emyslím, že Roger má takovou velkou vnitřní sílu, že na velkých turnajích (grandslamech) ho porazí a podobně i na TM letos. Ale do budoucna bude jeho hra ještě hodně účinná-výborný stratég, dobrá defenzíva a hra od baseliny, plus teď hodně i servis zlepšil se mi zdá. Ať už je jeho charakter jakýkoliv, tak 4. na světě určitě nezůstane. Djoka ať si drží tuhle formu i nadále, je to můj kůň a přeju mu do budoucna i post světové jedničky. Andy Roddick, další můj oblíbenec, si už skutečně zaslouží vyhrát Wimblas a doufám, že to bude právě proti Rogerovi-za ty předešlé porážky vendeta... Haas, Hewitt ti už si podle mě nepolepší, prvně jmenovaný se ze zranění s přibývajícím věkem nevyhrabe a druhý zmíněný bude těžce nalézat motivaci, jelikož získal po čem touží každý tenista-post světové jedničky a vyhraný grandslam...

Rafa se zvedne od příští sezony určitě, teď co předvedl v Paříži byla hrůza, ale já jej obdivuju pro tu jeho velkou psychickou sílu, takovou nemá nikdo na okruhu teď a je jedním z nejdoolnějších v celé tenisové historii. Na antuce se zvedne stoprocentně, chce to jen zimní tréninkový dril a možná to není ani tak o výkonnosti, rychlosti ale o změně kouče, strýc mu seděl určitě více si myslím. Ale zvedne se o tom žádná a změní i styl hry trošku si myslím, jak tu bylo zmíněno. Já sám jsem zvědavý na Nalbandiana jak se předvede při svém velkém comebacku a taky na Marcose Baghdatise-tomu moc přeju návrat zase na vrchol. Londýn vyhraje někdo z dua Roger/Novak si myslím, snad nebude slavit Andyho obranný val, uvidíme, Novakovi velký obdiv a potlesk.
Reagovat
smazaný uživatel
To je velmi kvalitní názor. Tleskám a souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Leze z tebe slušnej matroš kámo :D jeden z mála rozumných příspěvků v poslední době tady.
Reagovat
a.magerova
Jo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych přidal něco o Fernandu Verdascovi...jeho styl hry se mi nesmírně líbí, jelikož mám rád agresivní útočný tenis s ohromně propracovanými přechody do útoku. Nikdy nebude žádný obranář a to je jen dobře, i když dobře pro něj není jeho psychická kolísavost, ve velkých zápasech hoří, přitom kvalitu na to má velkou. Druhá chyba je bohužel v oběti hry, kterou předvádí, jelikož tradičně si útočná hra žádá velké množství nevynucených chyb a těch v zápase jak s Andym, tak s chorvatským talentem-velkým potenciálem Marinem. A chybovat proti výbornému obranáři je doslova sebevražda, jelikož na to čeká. Jeho hra mi jednu dobu připomínala hru Rafy, teď už si to bohužel nemyslím, nicméně stále je to pro mě jeden z možná 10 aktuálně hodně koukatelných tenistů, no to je o něm asi tak vše, snad jen dodat ať se mu pomůže prolomit psychiku a ať mu to začne padat na lajnu, jeho forhend je jeden z nejlepších, to samé Gonza-radost pohledět na ty dva. V Londýně by mohl hodně zmaíchat kartami i Kolja, který ukázala, že je velkým hráčem v Šanghaji, kde hrál téměř v životní formě a i velký hráč Novak byl oproti němu náhle malý-nic ve zlém, ale ten turnaj měl jen jednoho krále. =) Jeho největší slabina je asi servis, nebo spíše byl jeho slabina, teď už ho zlepšil, dále jeho hra působila monotónně, spíše jen stále těžil ze svého backhndu, ať už nabíhaného, crossem nebo po lajně, teď už se nebojí chodit k síti, přidal slajsované údery a náhel je jeho hra pestrá, pokud tohle bude předvádět, tak bude silný i v Londýně a ne že ne. TO je asi tak vše... děkuju za Vaše reakce, cením si jich moc, ať se Vám daří a hodně hezkých zápasů do další sezony a Londýn ať vyhraje ten aktuálně nejlépe připravený hráč, jelikož při současném rozpoložení TOP 8 bude vítězit psychika, strategie a aktuální forma.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět mi nezbývá než jen souhlasit, taky přeju hodně zábavy u tenisu a turnaje mistrů, zase se někdy ukaž, kvalitní názory jsou zde potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tři poznámky k Murraymu.

Není to JEN vyloženě defenzivní val, co hraje, z bekhendu obouruč umí přitlačit, ten úder má obrovskej ofenzivní potenciál.

Murray má velmi rychlý první serv, problém je s druhým podáním, které je slabé.

Murrayho zlepšení v poslední době je dané z velké části i zlepšením fyzičky, která je k jeho běhavé hře potřebná, už se asi na kurtu nepoblije únavou jako v mači před pár lety s Rumunem Pavlem. Jinak souhlasím, podobné věci o Murraym už tu byly v minulosti napsány mnohokrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Murray je momentálně nejlépe psychicky vybavený hráč v top 10. I když na první pohled vypadá že se nervově zhroutí, uvnitř to s ním nehne, a přesně to tady bylo řečeno. Na útočné hráče se mu bude hrát vždy lépe, on nekazí a když je delší výměna na 80% můžeme říct že Murray ji vyhraje. V tom je jeho síla. Ale jsou i časy kdy proti němu hraje hráč který nekazí a přesto hraje útočně a Murray ztratí nit. viz US Open proti Čiličovi
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, jen jsem zdůrazňoval jeho hlavní přednost, jeho rychlé přechody do útoku byly znatelné hlavně v zápase s Fernandem, jeho hra byla ze 3/4 defenzivní, ale ta poslední čtvrtina byla nesmírně klíčová a ta obsahovala právě ty ofenzivní smrště, které přicházely zničehnic-prakticky z naprosté defenzívy, obdivuju hráče, co dokážou i z naprosté defenzívy, kdy lítají ze strany na stranu (v zápasech s Verdascem je to časté) a přesto dokážou vystřihnout winner-a to Murray umí. Děkuju za poznámku, to tam chybělo. =) Podobný hráč jako Andy je i Simon, ale srovnávat ho s Andym nelze, Andy má světovost, Simon ne, navíc jeho psychika je strašná. S dobrým pohybem souhlas, s fyzičkou taky... jen mu chybí to co má Roger-velikášství, vnitřní síla a ta nepopsatelná vlastnost, která z něj dělá takového elegána a tenisovou stár. =) Díky tomu Roger vyhrál tolik grandslamů, Murray zatím čeká, ale už má prakticky vše co mít může, kromě vnitřní síly. Že by konečně vyhrál Wimbledon? Britové by zešíleli a měli by nového hrdinu po Henmanovi. Možná by mu pro začátek stačil US Open, uvidíme... kvality na to má. Díky za doplnění a i Tobě hodně štěstí, trpělivosti a příjemných tenisových zážitků.
Reagovat
smazaný uživatel
Inferior: Jasně, jinak se vším souhlas, napsal si kvalitní věci, jen mi to nedalo něco dopsat.. a na návrat Nalbandiana se taky těším. Tobě též vše dobré a pěkné tenisové zážitky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně se mi líbí, jak Gael dokáže těžit z toho běsnícího domácího publika. Když nadešel zápas Monfils-Radek, tak jsem dlouze uvažoval, na kterou misku vah přidat závaží značící důvěru. Pro Monfilse hrály tři fakty a to... jeho emotivnost, hecování při zápase a způsob jakým dokáže komunikovat s publikem a ukázat jim své emoce je neuvěřitelný... no a o jeho rychlosti není pochyb. Pro mě je to hráč s nejlepším pohybem na okruhu, i když často dělá nesmyslné kousky, jako když si hraje na Chucka Norrise a snaží se doběhnout absolutně ztracený míček a div se nezraní při tom. Na druhou stranu však jeho obětavost a nasazení je neuvěřitelné, navíc přes tohle všechno mu snad nedochází síly, neuvěřitelné. A ty jeho výskoky, pomocí kterých odehrával smeče byly taky neuvěitelné, výborný defenzivní štít s velmi kvalitním servisem, který se bohužel v zápase s Radkem nebál útočit. Nakonec Radek doplatil zřejmě na to publikum, jelikož jak ve Vídni s Melzerem, tak v Paříži s Monfilsem čelil řvoucímu publiku a to on nezvládá často, když na něj hala píská, bojoval však a dokázal, že hrál v životní formě, hala mu sedí jako ušitá, bohužel Monfilse hnalo publikum a také v mezihře byl mnohem lepší než v zápasech s Tipsarevičem a Garcíou. Takže přidím ještě velký potlesk pro Gaela, z ničeho upletl téměř výhru nad Novakem, i když přesto si myslím, že měl Nole výhru pod kontrolou a nepřipustil by zaváhní-vnitřní pocit. Síly mu však docházely-bylo to znát, chyby se kupily, nakonec šťastný konec pro fandy Djokera.To už je vše. Bohužel jsem se rozepsal a to mi nedá nikdy pak, jelikož tenis miluju a rád o něm píšu, ale už toho bylo až až. Někdy zase pisnu. =)
Reagovat
a.magerova
Sláva Novakovi čest Gaelovi,
nádherný zápas, díííík :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Abych objasnil situaci, Novak zrácí 545 bodů, vyhrál 1000 bodů,Rafa 360, takže po tomto turnaji by vedl Novak o 95 bodů, ale odečte se mu 1300 bodů za TM, takže bude ztrácet 1205 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
žebřáček na konci příštího roku:1.Djokovic,2.Murray,3.Del Potro, 4.Nadal,5.Federer,6.Roddick,7.Davyděnko, 8.Soderling,9.Tsonga,10.Verdasco........tak to vidim
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem tady videl hodne potencialnich zebricku v komentarich, ale nikdo nezminuje Cilice. Podle me ma i on naslapnuto hodne vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, pokud se Marin trošku zklidní a nebude za každou cenu cpát všechny míče na lajny, bude v top 10 co by dup.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch Djokovičů a Murrayů tu už bylo na prvním místě,ale oni tam jaksi furt zacláněj ti dva.Uvidíme jak tomu bude příští rok :)))
Reagovat
smazaný uživatel
nevim,moc bych s tebou nesouhlasil.podle me Nadal pomalu vyklidi pozice,to asi jo.ale treba Murray uz byl na nekolika predchozich grandslamech pasovanej na hl.favorita a titul porad nikde.Aby to nebyl jeden z tech talentu co nikdy niceho velkyho nedosahnou.Novak,i Juan Martin budou v popredi ale v jednom jmene si se seredne spletl.je to samozrejme Roger.To je a bude PAN hrac,kterej se na vrcholny turnaje vzdycky pripravi perfektne.to se nezmeni.A na OH v londyne svoji fenomenalni karieru zavrsi titulem.do te doby s elitni trojice nezmizi
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj nick mluví za vše :D
Reagovat
smazaný uživatel
A inak Todd Martin predviedol super prácu! Samo sebou, že aj s Majom.... congratulations! A teším sa na TM.. snáď bude ešte lepší a vyľadí ešte tie dropshoty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
omfg je vazne hodne smesne jak si tu delate vlastni zebricky :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D dost nás to všetkých sebralo jak vidíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
pekne novak blizi sa doba ked zacnes porazat aj nadala na antuke pravidelne
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak mi nedochazi, co te mohlo v betonovy casti sezony dovest k tomu zaveru:)
Reagovat
smazaný uživatel
to ze aku ma dobru formu a aky si ty len koko.tt
Reagovat
smazaný uživatel
A dobra forma ukazuje o jejich budoucich zapasech na antuce co? Nadal nebude s zadnym hracem na antuce pravidelne prohravat, tim jsem si jisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidelně určitě ne, ale občas jo, letos k tomu neměl Novak daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

NOVAAAAK NÚMERO DOS!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
parížske publikum mi občas liezlo na nervy, ale inak super match :) aaž na menšie výkyvy Novaka, aj jeho super výkon. A myslím, že keby takto hral aspon 3/4 sezóny, a jednotke niet pochýb :) ono to stači mať len zrovnané v hlave, a pojde to "samo" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alee... bez poriadnej drámy by Nole snáď ani nevyhral... to je už taká jeho obchodná značka :-) Ja som s týmto zápasom celkom spokojná.. ale mohlo to byť aj rýchlejšie... dosť ho Gael potrápil. Len ma mrzí trošku to druhé miesto..... kedy sa už dočkám? Och..... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď trpělivá, Defex půjde za chvíli do důchodu a bude to hned větší sranda ten tenis
Reagovat
smazaný uživatel
No jo když on je jeden pořádnej turnaj málo!Měl vyhrát FO :( a bylo by hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď ale trpezlivosť fakt nie je moja silná stránka... jeden poriadny turnaj je málo, ale na druhý rok by som mu priala aspoň jeden grandslam... najlepšie USO...
Reagovat
smazaný uživatel
Cožee Novak nevystřída Nadala v žebříčku jo? :( f?uk
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Nando, aj ja som sa to dozvedela až teraz a dosť som sa čudovala...
Reagovat
smazaný uživatel
to je divný, dyt strácí jen 550 bodu, a z minuleho roku se neobhajuje ani bodik ne? :( takze Djoko +1000 a Nadal +250 ne? :((((
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím.... s matematikou na mňa nechoď :) hoši tu napísali, že nebude dvojka, tak asi majú pravdu..
Reagovat
smazaný uživatel
Odecti body za turnaj mistru z lonska.
Reagovat
smazaný uživatel
ach joo to je skoda :(, minulej rok to bylo to samé :,((((((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to takto, aspoň bude Máry dosť ďaleko... len tak ho zas nepredbehne.... v 22 rokoch byť svetová trojka, skoro dvojka... mať milióny na účte, vypracované telo a milióny fanúškov... to ale musí byť život! Ale má to aj svoje zápory, samozrejme...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, kdo by to nechtel, ze ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
..
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavá koľko komentárov tu bude :D
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely zapas. Ale nenadaval bych na fanousky ani na Monfilse. Kdyby nepredvedli takovy divadlo, tak ten zapas skoncil nekdy o hodinu driv a zadny drama by nebylo. Monfils proste takovy je, bez podpory hrat neumi, kdyz ji ma, tak ji gestama nasobi. Nevadi mi to, stejne jako mi uz nevadi chovani Gonzaleze, proste to k tem hracum patri. Zapas to byl vyborny, napeti neuveritelny, z 50% to bylo ale diky tem unfair divakum, kteri Monfilse tak nahecovali. A jeho gesta smerem k nim, to je koreni kazdyho jeho zapasu, jinak je ta jeho obrana ale totalne nekoukatelna. Necekal jsem od toho zapasu moc, ale nakonec vyborne finale, oba hrali skvele. Jak Djokovice nemam rad, tak ho obdivuju, jak dokaze vzdy po prohranem druhem setu ten treti vyhrat. Obcas mam pocit, ze to dela i schvalne, napr. v zapase s Verdascem. Za stavu 4:2 set proste vypustil, Nando mel falesny pocit bezpeci a za 10 min to bylo 0:40 pri jeho servisu ve tretim setu.

Ted uz jen, aby Verdasco nevyhorel na turnaji mistru. Pristi rok by to chtelo, aby se Nadal vratil na prvni misto, Murray se stal dvojkou, Verdasco dostal ranu do hlavy, aby se mu nejak pohlo psychikou a udrzel se vys, Roddick at uz konecne vyhraje Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
A Hewitt by se mohl vratit do top10..
Reagovat
smazaný uživatel
A Karlovic by mohol byť trojka nie? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Monfilsj e frajer, nevadí mi, maví mi jen to publikum občas jak hlučí třeba mezi prvním a druhým servisemhlučí a tleskají po dvojchybě, ale je pravda, že oni udělali ten krásný zápas. No s Hewittem souhlasím a Fernandem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo... na druhý rok by to mohlo byť takto: 1., Nadal 2., Djokovic 3., Del Potro 4., Verdasco... atď...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ako jednotka? Komu vlastne fandíš nicy?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem to uponáhľať... nech si ešte Rafan užije a potom...... je v rukách Božích :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co mi sem pletes Karlovice?:)) Murray si to zaslouzi uz jen za to, ze je Brit. At si hraje styl jakej chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pletiem sem Karloviča, pretože aj ty si dal akože úplne z cesty... a prečo by si to Máry zaslúžil len preto, akej je národnosti? To akokeby som ja napísala, že si zaslúži vypadnúť z prvej desiatky len preto, že má biele nohy...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen rikam svuj nazor, jsem zvyklej Britanii fandit, navic Murray si to zaslouzi uz jen z pohledu letosnich trimfu a poctu vitezstvi. Ale je pravda, ze staci, kdyz se vrati na treti misto.
Reagovat
smazaný uživatel
Može sa vrátit na tretie, ale len pod tou podmienkou, že bude Djokovic pred ním!
Reagovat
Eriksson.Majkl
Mas naprostou pravdu! Nadal jednicka a dvojka bude Murray nebo Novak...Fedex pujde po prohre ve Wimbledonu do duchodu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me za me, kdyz ti to udela radost :) Hlavne at se nam srovna Verdasco.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Fernie Verdasco je zlatý človek a hráč, mohol by byť kludne aj štvorka... čokoľvek si zmyslí... už na to vek má :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu, je to jen prani. Kdyz bude Federer chtit, tak bude klidne jednicka celou pristi sezonu. Ale kdyby skoncil, tak bych byl jen rad, uz je ten pohled na nej pekne nudny. Pokud ho neporazi Benneteau, to byla docela legrace.
Reagovat
smazaný uživatel
No vzdyt ja vim, uz jsme se o tom kdysi bavili :) Ale uz jen pocet triumfu a fakt, ze na zadny 1000 letos nepresel ctvrfinale ukazuje, ze na to proste nema psychiku. Bohuzel, samotny talent nestaci.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Bejt Nadal zdravej,tak se Roger svetovou jednickou uz nikdy nestane...Benetaua jsem daval,ze uhraje set a on vyhrál dva:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me to zraneni Nadalovi muze zachranit karieru. Treba ho to donuti trochu upravit herni styl i pojeti treninku, aby vydrzel hrat co nejdyl. Teoreticka hrozba mu nic nerekne, ale kdyz prisel o Grand Slam a misto svetovy jednicky, tak si snad uvedomil, jak si zahraval.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Mas pravdu,ze Nadal si asi moc nepripoustel,ze to muze byt s jeho zdravím tak spatné....ted uz na sebe snad da bacha. Byla by skoda,kdyby uz nebyla zadna bitva ve finále granslamu mezi Fedexem a Rafou. Komu fandis krome Verdasca? Ja mu fandil uz,kdyz byl kolem stovky na svete.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To by rozhodne byla skoda. Ja doufam, ze se potkaji ve finale AO 2010, Nadal bude pripraveny v nejvetsi sile a zase ho porazi. Pak at uz si dela co chce, nejsem jeho velky fanda, pral jsem mu nejvic kdyz byl svetovou dvojkou. Nejradsi bych byl, kdyby se ty horni pricky nejak pravidelne stridaly, konstantni nadvlada jednoho hrace me nebavi, a to ani kdyz jde o hrace, ktery mam rad.

No momentalne je u me dvojka asi Del Potro, nesmirne ho obdivuju za to, jaky herni styl se naucil s tou vyskou, kterou ma. Mohl by hrat stylem Isnera, misto toho nema problem dobihat i ty nejtezsi mice. Pak Roddick, Hewitt a Haas. Tem preju dlouhodobe, Roddickovi Wimbledon, Hewittovi navrat na vrchol a Haasovi, at konecne na nejaky rok prekona zraneni a naplni potencial. Alespon castecne, nejakou 1000 by mohl luckersky vyhrat. A pak jsem zvykly fandit i Murraymu, vzdyt je z UK:)) Ale zadnej fanatickej fanda nejsem u nikoho z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
A Florian Mayer by mohl vyhrat Roland Garros.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si to teda zaklincoval teraz :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa Juanov štýl hry nepáči, ale to je len moj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teoreticky, ale neni to pravdepodobny:)
Reagovat
Eriksson.Majkl
No Del Potro i Verdasco byli moji sázkovy kone...jsem je sázel,kdyz je jeste skoro nikdo neznal a zaroven jim fandil;) Haase je mi lito,jelikoz ma tech zraneni strasne moc..kdyby byl bez vaznejsiho zraneni,tak byl celou kariéru v Top 5. Hewitt uz se na vrchol nevrátí,jelikoz uz nema motivaci:( Ja jsem drive fandil Soderlingovi,nez jsem shlédl ten jeho výstup proti Nadalovi na french open(jak ho napodoboval),to bylo od nej fakt trapný. A rikas na Tsongu?
Reagovat
smazaný uživatel
nenapodobnoval ho náhodou na Wimbledone? niesom si istá, ale to je jedno :)
Reagovat
Eriksson.Majkl
Asi mas pravdu,byl to Wimbledon 06 nebo 07...mam v hlave French open,jelikoz ho tam Robin jako jedinéj porazil..
Reagovat
smazaný uživatel
noo, asi joo, nedávno som to videla na youtube..
Reagovat
smazaný uživatel
AJDEEEEEEE NOLEEEEEEEEEEEE! Kurňa, to byly nervy, ale je to doma, z jednoznačného zápasu drama, krásný zápas, jen mě rozčilují fanoušci, domácí podporují pěkně, ale k soupeřům je to nejméně přátelské publikum na světě, i při Rolland Garros to tvrdil Tony Nadal. Krása, mám okousané všechny nehty, zničené všechny prupisky okolo, ale je to tam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist