Djokovič porazil Raonice i poosmé a jako první postoupil do semifinále

15. 11. 2016, 23:28
Aktuality 69
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič na Turnaji mistrů v Londýně udolal i v osmém vzájemném střetnutí Milose Raonice a jako první si zajistil postup do semifinále. Kanaďan si o něj zahraje v přímém souboji s Rakušanem Dominicem Thiemem.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič v sedmi vzájemných duelech s Milosem Raonicem ztratil jediný set a pouze dvakrát neudržel své podání. Dnes na Turnaji mistrů v Londýně vyhrál i poosmé, Kanaďan však vzdoroval jako nikdy předtím. 

Raonic odehrál dva vyrovnané sety, na vítězné údery favorita přestřílel 42-11 (bez es 28-9) a udělal jen o pět nevynucených chyb více, jenže v klíčových výměnách byl silnější Djokovič. I když dnes přišel dvakrát o servis - stejně jako v sedmi předchozích duelech dohromady - dalších pět brejkbolů odvrátil a v tie-breaku druhé sady přežil i setbol.

Statistiky zápasu
Djokovič - Raonic
2 esa 14
2 dvojchyby 3
64 % 1. podání 'in' 58 %
72 % úsp. 1. podání 84 %
47 % úsp. 2. podání 36 %
11 winnery 42
22 nevyn. chyby 27
7/12 hra na síti 6/15
2/2 brejkboly 2/7
čas: 2:14

Djokovič zvítězil po 2 hodinách a 14 minutách 7-6 7-6 a potvrdil, že zkrácené hry proti Raonicovi umí. Ze sedmi prohrál jen jednu. 

V prvním dějství měl Raonic tři brejkboly, ale nevyužil žádný. Při svém podání nemusel jít ani jednou přes shodu a v tie-breaku vedl 3-1, náskok však neudržel a nakonec po boji prohrál 6-8. V druhém dějství už kanadský tenista neměl ideální úderovou jistotu, přesto dvakrát smazal manko brejku a za stavu 6-5 se dostal k setbolu. Při pokusu o winner však trefil pouze síť a v následné zkrácené hře uspěl znovu Djokovič.

"Zůstal jsem psychicky silný a pořád věřil, že dostanu nějaké šance. Věděl jsem, že když přijdou, tak je musím využít. To se mi povedlo a to byl klíč k úspěchu," komentoval devětadvacetiletý rodák z Bělehradu.

"Vyhraný první set mi dal křídla, ale Milos se neustále držel ve hře. Zápas rozhodla jedna, dvě výměny. Mohlo to dopadnout jakkoliv," uznal druhý hráč světa. "Milos je fyzicky velmi silný hráč. Jeho zbraní je servis a dělový forhend, Umí si obíhat bekhendy. Jeho plánem bylo hrát agresivně, takže jsem si dnes hodně zaběhal."

Pětinásobný šampion a čtyřnásobný obhájce titulu Djokovič si tak zajistil postup do semifinále a ani případná porážka v posledním zápase ve skupině nic nezmění na jeho prvním místě v tabulce skupiny Ivana Lendla. Svou bilanci na Turnaji mistrů dnes vylepšil na 29-10, z posledních 22 zápasů prohrál jediný.

Srbský tenista by se ve čtvrtek měl utkat s Gaëlem Monfilsem. Francouz ale už nemá šanci bojovat o postup a navíc má zdravotní potíže, nastoupit by tak místo něj mohl náhradník David Goffin z Belgie.

Pětadvacetiletý Raonic, jenž v neděli přehrál Monfilse, má navzdory dnešní porážce postup stále ve svých rukách. Pokud si ale chce při své druhé účasti na Turnaji mistrů zahrát poprvé v semifinále, musí ve čtvrtek v přímém souboji o druhé místo ve skupině porazit Rakušana Dominica Thiema (h2h 1-0).

 

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
úterní výsledky (15. 11. 2016)
• Skupina Ivana Lendla •
Djokovič (2-Srb.) - Raonic (4-Kan.) 7-6(6) 7-6(5)
Thiem (8-Rak.) - Monfils (6-Fr.) 6-3 1-6 6-4
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Djokovič 2 2 0 4-1 32-21 2
2. Thiem 2 1 1 3-3 22-31 1
3. Raonic 2 1 1 2-2 24-21 1
4. Monfils 2 0 2 1-4 20-25 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
Denis92
Ma uz Djokovic istotu vitazstva v skupine alebo ho moze Raonic predbehnut? Co sa berie do uvahy pri rovnosti vyhier? Vzajomny zapas alebo skore setov resp gemov?
Reagovat
Marduch
V článku na konci.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Miloša, mal na výhru. Ak už neporazí Srba v tomto rozpoložení, tak neviem. Tie premárnené šance by ho mali mátať. brejkbaly 2/7, strašná bilancia. Nuž, aj 42 winnerov proti 11 je nepodstatných, ak brejkbaly nevyužije. Pritom v počte chýb nebol taký rozdiel. Viac šťastia by nezaškodilo. Začiatok duelu super a druhý set, škoda reči, trubka. Bol agresívnejší, ale houby mu to pomohlo.
Reagovat
Kozoroh
Včerejší zápas s Milošem byl pro No1eho očistec, ale především díky své silné psychice dosáhl výhry ve dvou setech. Miloš Djokera zatlačoval, ale nedařilo se mu dotáhnout rozhodující momenty ve svůj prospěch, na big pointech No1e prokázal ocelové nervy.
Novak má SF zajištěné, to jsem rád, že ho má jisté po druhém zápase.
Reagovat
janek_da
To myslíš ocelové nervy, jak přinutil dát Miloše dvojchybu. Jak tam na BP dal Miloš misto winnerů aut nebo síť?
Reagovat
Kozoroh
Já bych narozdíl od tvého komentu neomezoval zápas jen na DF při setbolu...
Reagovat
janek_da
Dyk píšu i o BP. Nebo to jak si Miloš nevzal jestřába v 2.setu na aut Novaka
Reagovat
Krisboy
Nebo v TB prvního setu, taky Djokův aut.
Reagovat
Kozoroh
Nepochopil jsi nadsázku, nevadí...
Reagovat
janek_da
ááá ok, Kozorohova nadsázka
Reagovat
VlS
Já nejsem Noleho hater, spíš lehce naopak, ale včera hrál pasivně, pasivně a ještě pasivněji, do riskantních úderů až na vzácné výjimky nešel a Miloš v rozhodujících momentech pomohl. S tímhle by na GS asi neuspěl.
Reagovat
Kozoroh
Já netvrdím, že by s tím uspěl na GS, do nejbližšího GS je ještě daleko, ale Raonič hraje na TM velmi dobře a se svým výkonem by moh potrápit kohokoliv. Dokonce bych souhlasil s tím, že Djoker část zápasu herně zaostával, ale těžké momenty byly a jsou na jeho straně.
Reagovat
Tuttovka
Miloš hrál včera skvělý tenis a dokázal Novaka přehrát i v dlouhých výměnách, čímž mě mile překvapil. Bohužel jak tu psali všichni na big pointech to byl problém. Dokázal se několikrát vrátit do zápasu a favoritovi hodně zatopit. Ani jeden z tiebreaků neprohrál jasně. Přál jsem tomu třetí set, protože to byla zejména krásná podívaná. Novak má sice poslední dobou problémy, ale ubojoval to. Myslím si, že jeho houževnatost bude teď hlavní devízou. Hlavní je, aby se dostal z těch zdravotních potíží, což bych přál i Milošovi a spoustě dalších tenistů.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Nola
co napisal spatne? od Djokera to vcera nebola ziadna hitparada, to sa vsetci zhodneme, Milos hral vyborne, no v rozhodujucich momentoch zlyhal, nie je to prvy krat, v Queense mal na lopate Andyho viedol 7:6 a 3:0 aj tak dokazal zapas prehrat...
nechcem rypat, ale Milos ma tym odstupenim v Parizi dozral /po zhliadnuti jeho zapasov v Londyne/, pretoze to teraz vyzera, ze mal bud plne "gate", alebo, alebo...
Reagovat
Kozoroh
Spaniel není holt na odlišný názor zvyklý :-P
Reagovat
smazaný uživatel
nie, "díky své silné psychice dosáhl výhry", ale vďaka slabej psychike Miloša. TB 1. setu ho dosť poznačil.
Reagovat
spaniel
Co je na to zle? Ze pise, ze rozhodli Noleho ocelove nervy, pritom rozhodli Milosove slabe nervy. Novak nikdy nehral pekny tenis, ale vcera to byl totalni hnus a ubohy vykon. Vyhrat si nezaslouzil.
Reagovat
janek_da
jj, už má stejnou mlhu jako Rafovi fanoušci
Reagovat
gigin
Ty nervy rozhodly.
Reagovat
Nola
som rada, ze to vidis takto.... nejdem sa s tebou hadat, ale v roku 2011 Novak hral pekny tenis, vcera to bol iba tien toho hraca, ale v porovnani s Fedexom su samozrejme vsetci hraci hnus.....
Reagovat
spaniel
Novak z 2011 se uz nikdy neobjevil. Ani 2015, i kdyz uspechem podobna sezona, to uz nebylo ono. BH po lajne je uz jak safranu.
Reagovat
Nola
si protirecis, citujem "Novak nikdy nehral pekny tenis"
Novak hral pekny utocny tenis aj v zaciatkoch svojej kariery - 2007, 2008
utocny tenis hra aj Petra Kvitova, ak jej to tam pada velmi dobre sa na to pozera, ale v tenise sa nehra na vitazne udery, nielen ona sa o tom presvedcila
Reagovat
spaniel
Kde si protiřečím? Asi nevíš co to znamená. Protiřečil bych si, kdybych napsal, že nikdy nehrál hezký tenis a pak že hrál hezký tenis v počátcích své kariéry. Což jsem nenapsal.

Vždy to byla baselinová mašina, toť vše. Za ty roky ubral na agresivitě, přidal na spinu, zlepšil servis. Dělá míň chyb, hraje víc profesorsky, ale nikdy nehrál nějak extra útočně. Měl jen plošší údery a nehrál až takový percentage tenis jako teď.
Reagovat
Marduch
"Protiřečil bych si, kdybych napsal, že nikdy nehrál hezký tenis"
Nola: ale v roku 2011 Novak hral pekny tenis
Spaniel: Novak z 2011 se uz nikdy neobjevil
Usvědčen, odsouzen, zatracen ;)
Reagovat
spaniel
Nenapsal jsem, ze hrál hezky tenis v 2011, to napsala Nola. Já jen napsal ze už to nezopakoval. hral tehdy agresivnější a teda pro mě hezčí tenis, ale ne hezký.
Jsem ale rad, ze mas predcasne Vánoce.
Reagovat
Marduch
:) Z tebe se koukám v poslední době stává pěkný morous. Murrayho zápasy s Raoničem vypadají dost podobně. Proti servismanům se holt většinou čeká na jejich chyby. A ty přijdou. Murray s pěti letošními výhrami nad Raoničem by mohl vyprávět.
Samozřejmě Djoko nemá svojí fazonu, ale to tady vědí všechni, jenom ty máš nestále potřebu se po něm vozit. Skoro to vypadá, že sedíš u tenisu a čekáš, co zas Djokovič vyvede. Dřív jsi měl tedy o dost širší záběr.
Reagovat
Nola
to iste plati o Isnerovi, vid. posledne finale z Pariza.... Novak vcera hral biedne, ak mohol zautocit, tak to zahral Milosovi na raketu, ako to dopadlo sme videli....
Reagovat
spaniel
To jeho posledni extempore jsem vubec nekomentoval. Bylo to podle me nafoukle. Ted komentuju jeho hru, neda se na to divat. Djokomurarna byla pro me vzdy nocni mura, z ktere mne krvacely oci, ale tentokrat se podivam, zda se momentalni forma ukaze a spinava noha konecne vyhraje. A jo, mam ted takove obdobi, Thiem mne prestal bavit, ostatni mladi jeste porad na hrane prolomu, Keiuv tenis me bavi, ale on me sere, Stan je vyrovnany jak WTA, Novak s Murou hraji pasivni baseline tenis a cekaji, az se souperi porazi sami. Moc duvodu k radosti nemam.
Reagovat
Pe3k
Dobre si to shrnul...
Reagovat
Marduch
povrchy, povrchy, povrchy + fyzické dovednosti hráčů poslední generace odsunuly výsostně útočné pojetí hráčů s nejvyššími ambicemi za hranici přípustného rizika
Reagovat
SubOptikT
Dobrá výhra. V období, kdy to prostě nejde, se taková výhra počítá dvojnásob. Někteří hráči, když to nejde, radši zabalí sezónu a sní o dalším titulu na GS turnaji, aby si je jiní nedobírali řečmi o nejistých pinkalech. On hraje dál. Za mě dobré. Nole idemo!
Reagovat
turista
Výhra se počítá. Novak hraje i když se mu nijak zvlášť nedaří. Soupeř byl kvalitní,ale bigpointy nezvládl. Proti Thiemovi byl Novak lepší. Stačí mu ještě dvě výhry a má další TM v kapse.
Reagovat
gigin
Tak to už je brnkačka.
Reagovat
SubOptikT
Ani Murray nebude vyhrávat věčně. Šanci určitě má.
Reagovat
gigin
Šanci budou mít všichni 4.
Reagovat
SubOptikT
Hmm, kdo by to byl řekl.
Reagovat
gigin
Já jsem s tím nezačal.
Reagovat
SubOptikT
Pravda. Jedna z jistot je, že nevyhraje Federer. Chápu, že jeho fanouškům teda nezbývá, než jebat do Djokoviče. Být váma, vůbec bych sledováním jeho zápasů neztrácel čas a přečetl bych si rovnou výsledek :-)
Reagovat
gigin
Tak chtěli sledovat Clancy Wigguma. Treba jen.
Reagovat
SubOptikT
Tak by asi měli hodnotit jenom jeho výkon.
Reagovat
spaniel
Ty tady nejsi od toho, říkat, co můžem a nemůžem sledovat a hodnotit. Toto je svobodné fórum. Nevnucuj se.
Reagovat
Nola
ono je velmi zvlastne, ked sa z fanusika stane hater.....
Reagovat
gigin
Co to meleš?
Reagovat
spaniel
? :D ty něco beres v poslední době, ne?
Reagovat
SubOptikT
Tebe mám na háku, psychopate ;)
Reagovat
gigin
Tak vždy jsou tam dva. V klidu, nebuď cíťa. Ale je fakt, že jsem některé FFF taky poslal několikrát do piče. Nejvíc na RG 2014.
Reagovat
SubOptikT
Některé věci jsou podle mě přes čáru. Ale já se s tím vyrovnám, neboj ;)
Reagovat
spaniel
To mas tu čáru hodně nízko. Někde na úrovni "Nole hrál blbě" a už je to blízko čáry :D
Reagovat
SubOptikT
Četl jsem pár tvých příspěvků ... taky mi to stačilo :)
Reagovat
spaniel
Já si pamatuju par tvých. Ty byly za čarou tak daleko, ze nesli ani vidět. Tak si nehraj na slušného.
Reagovat
SubOptikT
:DDD
Reagovat
janek_da
něco na tom je
Reagovat
gedzitka
Článku k ženskému tenisu se v dohledné době asi nedočkáme, takže dávám odkaz sem:
http://sport.idnes.cz/vanek-uz-netrenuje-pliskovou-d2a-/tenis.aspx?c=A161115_185200_tenis_tof

Za mě obrovská škoda. Že by se nabízela varianta pro Petru? A zajímavé info o Kotyzovi...
Reagovat
bIbec
díky. Konečně nějaké zajímavé info.
Reagovat
bIbec
jinak jestli je to "škoda", těžko říct.. Ale sem moc zvědavý s jakými kouči se nakonec holky dohodnou.
Reagovat
Kozoroh
Článků o WTA tu je přehršel, tak si nestěžuj, že teď bude mít přednost ATP!
Reagovat
Mayo
Raonic je totálne neschopný :D
Reagovat
Nola
mna skor zaujal ten natrhnuty sval, ktory sa mal liecit 5-8 tyzdnov....
Reagovat
Marduch
Však je to Miloš Ranhojic!
Reagovat
Kytka
Na to, že se měl léčit 5-8 týdnů s natrženým svalem běhá jako srnec.
Reagovat
gigin
Jj dostat Djokovice do dvou tb je projev totální neschopnosti.
Reagovat
spaniel
Tohoto vystresovaného nejistého pinkala ano.
Reagovat
Tornes
Totální ne. Ale ty podstatné míče prostě nezvládl. Ať už brejkboly v prvním setu, kdy hlavně na začátku hrál mnohem lépe než Djokovič, nebo tiebreak v prvním setu, kdy se mu totálně rozsypal servis a zakončil ho dvojchybou, nebo setbol ve druhém setu, kdy měl otevřený kurt na svém forhandu a napálil to do sítě, nebo nakonec TB druhého setu, kde se mu Novak snažil pomáhat co to jde, ale Miloš zas nedokázal trefit podání - a z druhého podání nemá proti Djokovičovi šanci.

Kdyby kterýkoli z těchdle 4 momentů zvládl, hrál by se třetí set. Kdyby zvládl správné dva z nich, mohl být pod sprchou s jistotou semifinále. Nezvládl žádný z nich a prohrál oba sety. Toť bohužel vše.
Reagovat
Tornes
Takže já bych to upravil - totálně neschopný v klíčových míčích, byť skvělý v ostatních.
Reagovat
gigin
Ok
Reagovat
Marduch
a vvvvo tom to je.
Reagovat
Kytka
No, ale na Tomáše nemá. 5 setbolů v řadě nepromarnil.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bude snad nějaký rekord, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist