Djokovič pokračuje v útoku na Courtovou a Federera. Ve Wimbledonu odehraje 35. grandslamové finále

14. 7. 2023, 17:57
Aktuality 106
Novak Djokovič (36) přehrál v semifinále 6:3, 6:4, 7:6 Jannika Sinnera (21) a dál útočí na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí a také dorovnání rekordmana nejslavnějšího turnaje Rogera Federera. Majitel 23 grandslamových vavřínů si zahraje už 35. finále na majorech. O titul a také post světové jedničky se sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků Wimbledonu utká s Carlosem Alcarazem (20).
Novak Djokovič (© Profimedia)

Novak Djokovič začal sezonu nejlepším možným způsobem, po generálce v Adelaide ovládl navzdory zranění hamstringu podesáté Australian Open a vyrovnal v počtu grandslamových trofejí tehdejšího rekordmana Rafaela Nadala. Jeho vítězná série trvající z konce předchozí sezony se zastavila až na čísle 20 a na antukových přípravných akcích se mu vůbec nedařilo. To mu však nezabránilo vylepšit na pařížské cihle mužský rekord.

V All England Clubu nadále útočí na kalendářní Grand Slam, od nějž ho v roce 2021 dělila jediná výhra, a také vyrovnání absolutního rekordu v počtu grandslamových vavřínů (Margaret Courtová) a rekordmana nejslavnějšího turnaje Rogera Federera. Sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků Wimbledonu ztratil po cestě do finále pouhé dva sety.

Statistiky zápasu Djokovič - Sinner

Ačkoli měl s debutantem v semifinále majorů Jannikem Sinnerem pod zataženou střechou plné ruce práce a musel se vyrovnat s kontroverzním trestným fiftýnem za vyrušení soupeře během výměny a také napomenutím za překročení času, italskému mladíkovi sadu nepovolil (v loňském čtvrtfinále otáčel stav 0:2 na sety). "Trestný fiftýn mohl změnit momentum zápasu. Byl jsem poté velmi nervózní. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Nemyslím si, že jsem tím soupeře vyrušil."

Rodák z Bělehradu opět ukázal svou sílu v klíčových momentech, v utkání odvrátil všech šest brejkbolových hrozeb včetně dvou setbolů a v úvodních dvou dějstvích vždy jednou prorazil podání soupeře. Pevnější nervy měl i v závěrečné zkrácené hře, v níž od stavu 1:3 získal šest ze sedmi bodů.

Na grandslamech zvládl už 15 tie-breaků v řadě, čímž nadále vylepšuje vlastní rekord. Tím předchozím bylo číslo 12, které překonal v osmifinálové bitvě rozložené do dvou dnů se skvěle servírujícím Hubertem Hurkaczem.

Stále tak platí, že na centrálním dvorci na londýnském pažitu neprohrál už přes 10 let, naposledy ve finále ročníku 2013 s domácí hvězdou Andym Murraym. Jeho vítězná série na tomto kurtu je nyní na čísle 45. Ve Wimbledonu vyhrál už 34 zápasů v řadě a na grandslamech posledních 27 duelů. V pátek absolvoval své 401. utkání na podnicích velké čtyřky, více odehráno mají jen Federer (429) a Serena Williamsová (423).

Postupem do 46. grandslamového semifinále vyrovnal rekordmana open éry Federera a 35. účastí ve finále majorů (letošní Wimbledon je jeho 71. vystoupením) posunul vlastní mužský rekord a překonal Chris Evertovou, s níž se dělil o první místo.

O osmý wimbledonský pozlacený stříbrný pohár se v neděli utká s Carlosem Alcarazem, s nímž svede přímý souboj o post světové jedničky. Bude se jednat o jeho deváté finále v tomto dějišti.

Alcaraz nikdy nezakončil sezonu s pozitivní bilancí na nejrychlejším povrchu. V letošním roce ovšem zvládl na trávě všech 11 odehraných duelů, před Wimbledonem absolvoval svůj první travnatý podnik ATP a v londýnském Queen's Clubu triumfoval.

Španělský supertalent pokračuje ve vítězném tažení v All England Clubu, kde v šesti zápasech ztratil dohromady jen dva sety. Rozjeté světové jedničce nedokázal výrazněji vzdorovat ani zkušený grandslamový šampion a bývalý lídr žebříčku Daniil Medveděv.

Statistiky zápasu Alcaraz - Medveděv

V souboji dvou posledních vítězů US Open povolil Alcaraz soupeři jen tři gamy v každém setu. Medveděv opět ukázal, že mimo betony není tak nebezpečným protivníkem. Šanci utkání zdramatizovat měl akorát v závěru, ani jeden ze dvou brejků však nepotvrdil a favorit po hodině a 52 minutách proměnil hned první mečbol.

Alcaraze čeká v neděli druhé grandslamové finále a také přímý souboj o post světové jedničky. V něm vyzve nejtěžšího možného soupeře, a sice sedminásobného šampiona a vítěze posledních čtyř ročníků Novaka Djokoviče, který ovládl oba letošní majory. Se Srbem se dosud utkal dvakrát, loni v Madridu ho těsně porazil a v semifinále nedávného Frech Open neusnesl tíhu okamžiku ani roli favorita a od třetího setu kvůli křečím nedokázal dále vzdorovat.

Dvacetiletý mladík je teprve druhým španělským finalistou Wimbledonu v open éře po dvojnásobném šampionovi Rafaelovi Nadalovi. V All England Clubu už ze Španělů triumfoval pouze Manuel Santana v roce 1966.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 44.700.000 liber
páteční výsledky (14. 7. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (2-Srb.) - Sinner (8-It.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:4)
Alcaraz (1-Šp.) - Medveděv (3-) 6:3, 6:3, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
Amputace
Celkem mě překvapuje to úplně absolutní favorizování Djokoviče. Podle mě má Carlos naprosto reálnou šanci vyhrát. Bude to jiné než na RG. Djokovičovy úspěchy ve Wimbledonu bych tolik nepřeceňoval - minimálně 3x vyhrál doslova bez konkurence. Ostatně už fakt, že na trávě tolik dominuje hráč, co má nejhorší hru na síti v historii světových jedniček, je samo o sobě důkazem, jak je tento povrch už několik let tristní. Nikdo na trávě neumí hrát, takže může s klidem dominovat pinkálista od BL. Nicméně Carlosovi je to jedno, má potenciál vyhrávat kdekoli. Doufám, že zítra se bude co nejvíce tlačit k síti, pojede drop shoty a bude variovat. To bude na Djokoviče platit. Podobného soupeře ve Wimbledonu nepotkal minimálně od roku 2019.
Reagovat
Marduch
Absolutní favorizovani Srba? Kdys byl naposled u očaře?
Reagovat
Amputace
Četls "diskuzi" pod tímto článkem?
Reagovat
Marduch
Asi trpis selektivním viděním. Krisboy to vidí jasne pro ND, případně Patik možná Kozoroh. A dál?
Reagovat
Amputace
Omg a je to důležité? V komentářích vládne jednoznačná nálada, z níž vychází jako favorit Djokovič. Nebudu se tady s tebou dohadovat, kdo podle mě favorizuje Djokoviče trošku, kdo hodně, kdo prostředně. Ses zbláznil? Asi jen dva lidé v celé diskuzi věří více Alcarazovi, na což jsem reagoval. Pokud ty mi doporučuješ očaře, já tobě doporučuji sáhnout třeba po nějaké knize.
Reagovat
Marduch
Sorry, ale napsat, že kdo nefavorizuje Alcaraze, je uplne absolutně pro ND, je úlet. Tím bych to uzavrel.
Reagovat
Amputace
Já jsem nenapsal, že kdo nefavorizuje Alcaraze, je úplně absolutně pro Djokoviče (zajímalo by mě, kde jsi to četl). Napsal jsem, že je Djokovič absolutně favorizován. Nebyl jsem doslovný a nedodal: z této diskuze vychází Djokovič jako jasný favorit, většina diskutérů vidí jeho jako vítěze (což je pravda). Mylně jsem předpokládal, že si to čtenáři domyslí.
Reagovat
Nola
jezis, ty si fakt na praskoch asi... nikto z normalnych fans Noleho ho nefavorizuje... mozno Kozoroh, co keby si poprial krajanke Markete k vitazstve vo W? ja si naopak myslim ze bude vymena generacii, a vobec sa tomu nebudem divit, je to bezny kolobeh tenisoveho zivota..... mna skor prekvapuje, ze tu blaznis.......
Reagovat
Amputace
Tak si projdi znovu tu diskuzi - je Djokovič favorizován, nebo ne?
Reagovat
Nola
jejda a to ma aky vplyv na vysledok, ked ho fandovia hlavne Fedexa favorizuju? ja pamatam, ked napisal FH, ze Stan nema ani percento na vyhru na FO......., tak sklidni hormon a zagratuluj Markete konecnesmile
Reagovat
Amputace
Vliv na výsledek to nemá samozřejmě žádný. Proč by také koneckonců mělo mít? Tohle je diskuzní fórum, ne soudní tribunál, kde by se mělo něco stanovovat a o něčem rozhodovat. Celé, co jsem udělal, bylo, že jsem napsal komentář, v němž nesdílím všeobecnou favorizaci (patrnou z této diskuze) Djokoviče v zítřejším zápase.
Reagovat
Patik
Favorizujem Djokovica ale nevylučujem ze Alcaraz nemôže prekvapiť..ale Carlos nemá skúsenosti.. Hovorí ze pracuje so psychológom ale podľa mňa on je z toho taky nadšený ze on tam zase naleti a zase dostane kŕče..Djokovic to podľa mňa uhrá profesorsky a skúsene..
Reagovat
Kozoroh
Minimálně 3x lol smile, 5x porazil Rogera nebo Rafu, až poslední dva tituly získal bez střetu s nimi.

Ty si prostě v zajetí anti-Djoker předsudků, které sis vytvořil před víc jak 10 lety. Djokovič se jako tenista posunul, s pomocí Beckera a posléze Ivaniševiče zlepšil servis a i kvalita hry na síti se u Novaka zvedla. No1e panuje Wimbledonu proto, že má nejlepší kombo servis+return a vynikající hru od baseline. Servisem & returnem si dokáže vytvořit ve výměnách tlak, jak to nikdo jiný v dnešní době neumí. smile

Pokud jde o to, kdo zítra vyhraje, tak věřím tomu, že to No1e zvládne, ale Carlose neodepisuji. Jsem přesvědčen, že Sinner včera Novaka prověřil mnohem lépe než Daniil Carlose.
Reagovat
paddy
Medveděv je výrazně lepší než Sinner (i v h2h 6-0), navíc se včera dokázal vzpírat prohře, když byl téměř konec

Sinner s nezmohl na nic, nedokázal získat ani jediný brejk a to měl 6 BB, v klíčových míčích vždy tragicky selhal a ten úder byl často nepochopitelně špatný

žiješ v sebeklamu, že Djokovič má ty nejtěžší soupeře, kteří hrají výborně
Reagovat
Kozoroh
Sinner měl včera 2 setboly a 3. set dotlačil do TB, takže se prohře vzpíral lépe než Medvěd, který nevyhrál víc jak 3 gemy v každém setu.

Sinner nezískal brejk, protože No1e má lepší servis než Carlos. Kdyby Jannik hrál včera s Carlosem, Carlos by měl velké problémy.
Reagovat
paddy
do TB dostali Djo 4 ze 6 soupeřů, ale neznamená to, že byli dobří (někteří samozřejmě dobře podávali). Djo se nesnažil. V momentě, kdy prohrál set, tak hned soupeři sebral podání, protože zapnul na plný výkon (Hur, Rub).
Musel bys také říct, že Cachin je těžší soupeř než Med, protože dostal Djo do TB, nesmysl smile
Med toho moc neuhrál, protože Alcaraz jel na max a Med na trávě není superhrozba
Reagovat
Amputace
Takže náhle je antukář Nadal, který prohrává s Rosolem nebo Darcisem, který pět let nedokázal ve Wimbledonu postoupit do druhého týdne, na trávě konkurence? Palec nahoru. Škoda, že argument s Nadalem padá, jen když se to hodí.

Ok, tak 2x. Nicméně řeč byla především o travnaté konkurenci posledních let, která je naprosto katastrofální. Celou next gen tráva v podstatě kompletně minula. Nová next gen se na ní relativně probudila až letos. Před covidem byla prakticky jediná konkurence na trávě právě Nadal s Federerem - jak píšeš. Federer na sklonku kariéry a Nadal za zenitem, navíc dlouhodobě na trávě neúspěšný. Škoda, mám ten povrch rád a mrzí mě, že na něm téměř nikdo neumí podávat dlouhodobě kvalitní výkony. V top éře Federera či Murrayho by v životě nemohl mít Djokovič 7 nebo kolik titulů z Wimbledonu. To snad uznáš sám.
Reagovat
Kozoroh
Berrettini či Sinner jsou dobří travaři a dovedu si představit, že budou ve Wimbledonu v budoucnu vítězit, až No1e pověsí raketu na hřebík.

Hele, já netvrdím, že Djoker je na trávě lepší než Federer nebo Sampras, ale vyhrát Wimbledon 4x za sebou a 7x celkově svědčí o tom, že No1e je excelentní travař. A má nástroje k tomu, být na trávě úspěšný a ty jsem ti vyjmenoval.
Reagovat
Amputace
Určitě. Djokovič má skvělé kvality na všech površích, trávy nevyjímaje. Je tam však dlouhodobě slabá (a v posledních letech dokonce extrémně slabá) konkurence. Aby měl ve výsledku Djokovič stejný počet wimbledonských titulů jako Federer, mi připadá jako tak trošku úlet. Skoro se může zdát, že je to specialista na trávu, což vážně není. K tomu měl Federer daleko blíž. Bohužel pro něj byl v top éře Murrayho, Nadala i Djokoviče. Novak začal ty tituly z Wimbledonu ve velkém sbírat až poté, co ti tři měli to nejlepší za sebou. A žádná nová konkurence, která by stála za zmínku (třeba jako Thiem na antuce nebo Medvěděv na hardu), se na trávě nevytvořila.
Reagovat
Ereinion
smile tohle se dá říct skoro o všech površích v posledních letech, ale na trávě to platí jednoznačně nejvíc
Reagovat
Amputace
Přesně tak. On to je především důsledek toho, že zkrátka nevyrostla nějaká nová tenisová osobnost podobné kvality jako big3 (snad až teď Alcaraz). Specialisté na konkrétní povrchy vzhledem ke všeobecnému zpomalování z tenisu prakticky vymizeli. Ovšem u trávy si přece jen myslím, že je určitá míra konkrétních tenisových dovedností nezbytná, zatímco na jiných površích se jejich případná absence snadněji ztratí. Také je na ní vyžadován velmi specifický pohyb oproti antuce a hardu. Djokovič se tomu přizpůsobil a byť na první pohled (alespoň podle mě) nějaké zvláštní přednosti konkrétně na trávu nemá, dokázal se tomu povrchu přizpůsobit a hru na něm si osvojit. Ovšem už nějaký ten pátek mu v tom nemá příliš kdo překážet. Na trávě totiž nejen že nemá přímého rivala, ale není tam ani nějaký druhý sled eventuálně nepříjemných soupeřů. Ti samí hráči, co dokážou na antuce či hardu působit velké nepříjemnosti, jsou na trávě prakticky neškodní. Viz next gen. Ta jejich marnost na trávě je přímo do očí bijící. Přitom na antuce či hardu hrávají finále či semifinále vcelku běžně.
Reagovat
wojtop
Novak začal ty tituly z Wimbledonu ve velkém sbírat až poté, co ti tři měli to nejlepší za sebou.

Drobne upresnenie - 3 (teda takmer polovicu) W tituly ziskal do roku 2015 (2011, 2014, 2015). Murray bol svetova jednotka v roku 2016, svoj druhy titul vo W ziskal tiez v tom roku , takze to najlepsie mal v tom case este pred sebou. RF bol v tom case stale top hrac, tri GS tituly ziskal v nasledujucich rokoch, teda tiez nemal to najlepsie uplne za sebou. Atd. Skratka mi toto tvrdenie pride viac ako zelanie, nez ako faktami podporena skutocnost.

V duchu vyssie citovaneho tvrdenia by sa tiez dalo povedat, ze RF mal kus podobneho stastia - nepochybne dominantny bol v rokoch 2004-2008 a v tom case bola v top 10 takisto diera - hviezdy minulosti (Agassi, Sampras...) uz nesporne za zenitom a nova gen (RN, ND) este len rastla, vtedajsia konkurencia bola mozno rovnako slaba/silna ako ta, ktoru odstavil Djokovic (Thiem, Tsitsi, Berrettini,...).
Reagovat
Amputace
S tím Murrayem máš pravdu, to jsem si neuvědomil. Federer byl v roce 14 a 15 stále top, to samozřejmě ano, což se ovšem nijak nepere s tím, že to nejlepší měl za sebou. Federer z let 03-07, který Wimledon kompletně zdominoval, už to zkrátka nebyl. Přes takového Federera by Djokovič neudělal sedm titulů ani ve snu - to je snad jasné každému.

Samozřejmě, však Federer měl také takové období, ovšem na začátku kariéry, před příchodem Djoka a Nadala. To se nedá nijak rozporovat.

Celkově mi přijde, že má Novak ve Wimbledonu hvězdy hodně šťastně nakloněny. V 2019 vyhrál finále, v němž byl jasně horší snad ve všech statistikách, navíc utekl ze dvou MB při podání soupeře. 2018 v semíčku proti Nadalovi mu hrály do karet snad všechny podmínky - hrálo se pod střechou; zápas byl přerušen zrovna, když se Nadal dostával do zápasu (byť prohrál TB, začínal hrát skvěle); Nadal za klíčového stavu v pátém setu na BB zahrál debi.lovinu. Pro mě coby fanouška Rafy nejbolestivější porážka celé jeho kariéry, protože hrál skvěle, byl celkově aktivnější, vyhrát si podle mě zasloužil, ale titul bral Djokovič. Loňský Wimbledon s Norriem v semi a Kyrgiosem ve finále - komedie. Předloňský s Berettinim ve finále to samé.

Kdybych měl vybrat povrch, na kterém mi připadá Djokovič nejhratelnější a nejzranitelnější, byla by to tutově tráva. Přitom má 7x Wimbledon! To se s ohledem na ty okolnosti jeví jako cosi neuvěřitelného. Vše mu tam z nějakého důvodu prostě vždycky hrálo do karet. Už proto doufám, že zítra prohraje :)
Reagovat
Kozoroh
Že na trávě je No1e nejhratelnější platilo tak do roku 2014, kdy ještě neměl vylepšený servis. No1e se posunul, dřív výhradně spoléhal na svůj return a kvalitní hru od baseline, ale s tím, jak je starší, má jeho servis větší váhu. Teď je jeho nejslabším povrchem antuka.
Reagovat
Amputace
Nemyslím si.
Reagovat
Krisboy
že na Federera vždycky útočil jenom Srdjan a ta jeho žena. On už se k tomu snížil i Ježíš? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeho bilance na W a GS je šílená. Sakra konkurenceschopný poslední člen Big3. Ovšem neschopnost a hlavně psychická slabost o dekádu mladších soupeřů je tristní.
Je na čase aby Carlito ukázal cestu a započal výměnu generací. Wimbledon je k tomu velmi příhodné místo.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Phillipousis, Roddick, Hewitt, Baghdatis, Gonzales by v dnešní konkurenci zažívali těžké časy.

Safin nebyl zrovna exemplárním příkladem psychické odolnosti.

Fanoušek Federera by měl být tím posledním, kdo by si měl stěžovat na slabší éru. Tím spíš, že Federer vyhrál Australian Open 2017 a 2018 ... A Wimbledon 2017 jenom díky tomu, že měl Djokovič zraněný loket, jinak by tam dopadl jako pokaždé... Veliký Nole by mu uštědřil debakl. :)smile
Reagovat
Ereinion
Před Wimbledonem 2018 měl Djokovič 31 let a pouze 12 GS...nebýt extrémně slabé éry hráčů narozených 90.let, tak by nikdy neměl nejvíc GS. Až Alcaraz je první hráč, který má potenciál nabrat větší počet GS, ale rozdíl mezi ním a Djokovičem je 16 let. Nole má prostě obrovské štěstí na absenci konkurence ve svých pozdějších letech, taková je realita...
Reagovat
Nola
realita je taka, ze vy chlapi ste neskutocne jesitni, ze Vas to stale bavi porovnavat pole superov kde ktoreho hraca, a to plati aj na pana nad tebou.... dajte si voraz konecne smile
Reagovat
Ereinion
V klidu, chodím jsem jen občas, jsme přece jen na tenisovém fóru smile
Reagovat
turista
Štěstí? Vždyť byl kvůli chybějící včeličce proti koronaviru vyloučen z mnoha podniků na které nemohl. Štěstí měl akorát ve Wimbledonu proti Federerovi v sezóně 2019. Jinak moc ne.
Reagovat
Ereinion
Říkám, měl relativní štěstí na to, že mu nevyrostl žádný mladší konkurent až do 36 let. Jinak to samozřejmě není jeho vina, prostě jen využil okolnosti a uhrál si to sám. Taky se mi nelíbilo, jak ho deportovali z Austrálie tehdy, to bylo hlavně politické gesto.
Reagovat
Amputace
No, nevím. Djokoviče mám opravdu hodně nerad, ale tohle si nemyslím. Naopak, jestli nejde něco Djokovičovi upřít, je to fakt, že si vše opravdu vybojoval. Ano, měl roky a jistá období, kdy prostě těžil se superslabé konkurence, neformy a špatných období soupeřů apod. (15, 16). Ale pokud se podíváme na jeho kariéru vcelku, měl to vlastně extrémně těžké - podobně jako Nadal. Oba si coby vrstevníci tvořili jeden druhému extrémně silnou konkurenci, ukrádali si tituly, plus v jejich mladém věku tam byl v top formě Federer a Murray. Djokovič to ale ustál a většinu (na rozdíl od Federera) si toho uhrál přes ně. Alespoň jeden ze všech GS dokázal vyhrát přes big3. To nemůže říct Federer, ani Nadal. S oběma má pozitivní H2H. Zvrátil tu rivalitu na svoji stranu a nakonec ve většině statistik vede. To, že v současnosti těží z absence konkurence, je holt důsledek toho, že vydržel nejdéle. Což bych přičítal spíše jeho kvalitě, než tomu, že mu nevyrostl nový rival.
Reagovat
Ereinion
Djokovič to měl velmi těžké ze začátku, to je jasné, ale o tom se namluvilo až až. Z BIG3 je ovšem taky nejmladší, takže pak to proti nim měl jednodušší (zejména vůči Federerovi). Když tedy měl Federer 30, tak jeho konkurentem byl 25-letý Nadal a 24-letý Djokovič totálně na vrcholu. Když měl Djokovič 30, jeho hlavním konkurentem byl 31-letý Nadal a 36-letý Federer smile

O čem se tedy na můj vkus mluví stále velmi málo, je totální absence konkurence po BIG3. První vlaštovkou je až teď Alcaraz, ale to je 16-letý rozdíl, což není statisticky normální. Mimochodem, zítra může Djokovič dorovnat počet GS titulů vyhraných před svými 31. narozeninami (12) a po svých 31. narozeninách (zatím 11). To je taky minimálně k zamyšlení smile
Reagovat
Marduch
Totální absence konkurence pro Big3? To co je za pokus o flame? Byly tady už různý debaty o temných erách, ale tohle jsme tady ještě nemeli ;-)
Reagovat
Amputace
Si tak trochu hraješ na češtináře, což? ;)
Reagovat
Marduch
Sorry, špatně jsem cetl. Konkurence po Big3 nikoli pro Big3
Reagovat
Patik
Tým by som si nebol celkom istý Roger v r. 17,18 produkoval najlepši tenis jeho kariéry je dosť možné že Novak by skončil podobne ako Nadal..a možno nie.. Nevieme.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pořád na někoho útočí... Tyhle typy já nemám rád smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Federer strávil většinu svého života na síti a v útoku, ale z toho jsi celý hotový. Takový klasický příklad pokrytectví. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pleteš si holky a vdolkysmile Navíc sis neuvědomil, že reaguješ na ironii.

Každý má holt talent na něco jiného, tak to na světě chodí.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ty sis neuvědomil, že reaguješ na ironií teď. Hihi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já blbec, zase jsem mu podal rukusmile
Reagovat
baggik
Nejdriv utocil Federer na rekordy, ted Djokovic no. A dalsich 30 let nikdo, tak si to uzivej.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně to žíly netrhá. Ať si Joker urve, co dokáže a to si zaslouží. Nicméně titul ve Wimbledonu přeju Carlitovismile
Reagovat
arvncr
30 let? Posledních 15 kralovala big 3, po odchodu Djokoviće bude existovat big 1 (Alcaraz), ty rekordy můžou být pryč hodně rychle.
Reagovat
Amputace
Alcaraz má určitě potenciál Djokoviče dohnat zvláště pokud teď několik let bude na okruhu "sám" - podobně jako v prvních letech Federer. Velkou proměnnou budou též zranění, na něž, jak se zatím zdá, Alcaraz celkem trpí.
Reagovat
Patik
I keď mám Medvedeva v celku rád Alcarazova pestrosť hry a celodvorcovy tenis nielen silné ale aj technické a umné údery urobili z Danila úplného v úvodzovkách amatéra..pri predstave ako sa s ním Djokovic trápi od baseline.. Heh..ake je to pre niekoho ťažké a pre niekoho relativne banalita.. Sfukol ho ako sviečku a myslím si ze Medvedev si proti nemu neskrtne ani v budúcnosti..finale určite Djokovic Carlos nemá skúsenosti s takýmito veľkými zápasmi..neverim ze pri premiére sú dá 7 násobne ho šampióna.. Ale kto vie..spomenme si nato co tu hral Federer v 2019 a aj tak odišiel ako porazený.. Ma Carlos naviac pri Noleho forme ? Nemyslím si..
Reagovat
annah
Asi nemá. Myslím, že v Djokolandu budete v neděli opět slavit. smile
Ale Carlos je v mých očích hrdina. Jak elegantně vyprovodil Medoura!smile
Reagovat
turista
Byl bych rád kdyby Novak vyhrál. Ale Carlos je velká hrozba. Možná vyhraje on. Netipuji jak to dopadne.
Reagovat
No-le
Vidím to stejně. Celkem mě překvapuje ta víra v Novakovo vítězství. Sice se to dobře poslouchá, ale realita může být velice krutá. Novak by musel hrát lépe než se Sinnerem a na podání být neprůstřelný podobně jako s Hurkaczem...
Reagovat
Kozoroh
Carlos včera kraloval, jelikož Medvěd hrál špatně. Stát tak vzadu na příjmu podání, jak to včera dělal Medvěd, je na trávě sebevražda. Jannik naproti tomu skvěle returnoval, hrál dlouhé a razantní údery, velice dobře měnil směr míčů. Je vlastně škoda, že Sinner nehrál včera s Alcarazem, tj. že nebyl nalosován do horní půlky pavouka, protože by Carlosovi poskytl ostrý boj.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Dost možná by Carlose vyřadil.
Reagovat
No-le
Ale Sinner hodně chyboval v důležitých míčích, ze začátku vůbec neatakován Noleho 2.servis, který byl extrémně pomalý... tohle u Alcaraze neprojde.
Reagovat
turista
To si myslím, že by nedokázal.
Reagovat
turista
Alcaraz je lepší než Sinner, Rune a jiné mladé pušky.
Reagovat
Marduch
Ne že by se Nole s Medourem vetsinou netrápil, ale tady srovnávás jabka a hrušky, Medour na trávě proste nebude ten Medour z hardu, a ani Djokovic už nelesti jenom baseline, tím méně na trávě. Ale samozřejmě kredit Carlitovi, podle vseho brzy-budoucímu the most versatile player ever:-)
Reagovat
Patik
Neni to hardovy Medvedev ale myslím si ze Carlosova hra bude platiť rovnako tak dobre aj na harde proti nemu..uz v Indian Wells to Danilovi natrel celkom jasne.
Reagovat
Ereinion
Medvěd má rád jen rychlej hard s nižšími odskoky...takže hlavně Cincinnatti, US Open...jeho hra je nejvíc funkční tam, Indian Wells je moc pomalej a vysoký odskoky
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Novak hrál finále Wimbledonu 2019 ve špatné formě, nepodával dobře a nehrál dobře ani od základní čáry. Pakliže si vybere špatný den jako tehdy proti Rogerovi, tak může klidně s Carlosem prohrát.
Reagovat
Krisboy
Jenže Kája není z Ježíše pokakanej jako byl Federer.
Nicméně na vítěze tipuji jednoznačně Djoka.
Reagovat
Ereinion
Za mě pořád favorit Djokovič, rozdíl vidím hlavně na servisu. Medvěd to nedokázal se svou returnovou pozicí využít, Alkáč si chodil pro snadné body na síť, ale s Novakem to bude jinej příběh. Alcaraz by musel předvést mimořádnej výkon, aby vyhrál...na druhou stranu takového soupeře tu neměl Djokovič od finále 2019 s Federerem. Přál bych si vítězství Carlose, ale realisticky Djokovič ve 4
Reagovat
George_Renel
byla daleko zajímavější.
Reagovat
annah
To teda jo!!!
Reagovat
Kozoroh
Větší drama rozhodně nabídly ženská SF, ale co se týče kvality, tak tam nejlépe hodnotím mač Djoker vs. Sinner.
Reagovat
ipko
tak za prvé Alcaraz tu vo finále bude pod jednoznačne menším tlakom ako v semifinále RG, čo by mu snáď mohlo len pomôcť, no a tiež si myslím, že je o dosť menšia šanca na to, aby ho zastavili kŕčesmile ale bude to boj, nech vyhrá ten lepší, aj keď samozrejme chcem, aby aspoň tento Fedexov rekord vydržalsmile
Reagovat
Ondra979
no tom neco je, nejsou tak velka ocekavani..aspon zatim, pokud bude utkani vyrovnane nebo bude treba i ve vedeni, tak ten tlak zase poroste..a pak se uvidi, taky bych si to pral ale djoko vypada temer neporazitelne, ovsem souperi mu to usnadnili coz je uz temer pravidlo..jsou z nej pokakani
Reagovat
IngStavinoha
tak ještě aspoň jedna drobná radost pro místní rusobijce

mužské finále bude zdá se více než "epické"
Reagovat
d@ve
Jajaj.. To se nenajde nikdo mladej z NextGen, kdo by toho seňora seniora porazil? smile
Reagovat
Ondra979
no je to zatim velka bida.. jedinej, kdo by na to mohl nebo mel mit, je Carlos, ale kdyz to nedal na antuce, tak tady to bude jeste o neco tezsi..bude to pro neho velky test a v podstate tenisova maturita, ovsem nesmirne obtizna..tak uvidime, jak dopadne
Reagovat
Ondra979
no tak kurzy asi celkem podle ocekavani, Djokovic favorit, ale ne tak obrovsky jako v SF. jak to bude vypadat na kurtu, to se teprve dozvime, doufam, ze to bude boj, ale asi Carlito jeste padne..no ale treba prekvapi, je opravdu jediny, kdo by nemel herne ztracet, takze rozhodne asi hlava, a tam vime kdo je nejlepsi..aspon zatim
Reagovat
paddy
uvidíme, kde se kurz ustálí

každopádně kurz je stejný jako byl před SF, tzn. po dnešku bookmakeři vnímají Alcaraze jako větší hrozbu
Reagovat
Marduch
1,55 vs 2:55, to je vzhledem k rozdílu v dosažených úspěších na trávě u obou hráču defakto vyrovnaný kurz. Podle mě oprávněné, za mě naprosto otevřené finále. Dokonc mám z Carlita bob.. respekt:-)
Reagovat
bIbec
Djokovi bych přál kalendářní GS, takže ho budu v neděli tlačit.

Pokud to projede, tak už je mi pak u zadnice, kdo vyhraje USO. smile
Reagovat
Nola
dnes hral Carlitos neskutocne, Medved nemal absolutne ziadnu odpoved, uplne skvely vykon, Nole sice Jannika porazil, ktory to tam mlatil a vymlatil si porazku, ale Carlitos hra hlavou, na rozdiel od Jannika....
Reagovat
bIbec
Bude to těžké.

Snad se objeví Alcarazovi nějaká slušná konkurence po odchodu Djoka.

Aby se z ATPíčka nestala podobná nuda jak z WTÁčka za časů Sereny.
Reagovat
IngStavinoha
míň leštit a víc trénovat a soustředit se na výkon by měli...
Reagovat
Nola
ja si skor vybavujem dominanciu Fedexa, nie Sereny, kedze sme u panov, Carlitos je vybornym hracom na vsetkych povrchoch, bude dominovat okruhu ako Fedex si myslim, Jannik a trebars aj Rune ho mozu obcas porazit, ale nie porazat, nie je hracom jedneho povrchu ako Medved, nebeha za baseline pri divakoch, ma vsetky aspekty dominovat tenisu
Reagovat
Marduch
smilesmilesmile
Reagovat
No-le
Bude.smile
Reagovat
baggik
Videl jsem teda jen treti set, ale on sice Medvedeva vyucoval, ale dalsi gam nastoupil na podani a nedarilo se mu. Tohle si s Djokovicem dovolit nemuze. Ale docela zajímavej tenista, od tech zprofanovanejch next gen pred nim mnohem variabilnejsi hra a zarazi me uderova jistota v jeho veku.
Reagovat
paddy
po dnešku se z Medveděva stala Alcarazova dvorní děvka smile

vrchol dnešního dne byl Grand Colombier, zbytek bylo utrpení
a pozitivní zpráva nakonec - v neděli konečně uvidíme tenis smile
Reagovat
turista
Medvěd kladl menší odpor než se čekalo.
Reagovat
Marduch
V průměru 2 ztracené servisy na set. Že by Alcaraz tak dobře returnoval?
Reagovat
com
a v nedeli bude mit po finale Wimbledonu Alcaraz dvorni devecky uz dve smilesmile
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Martan1
Bitva na Kosově Poli 2.0, tentokrát místo Turecka zvítězí Španělsko.
Reagovat
Carmelo
nikoho nezajímá, když skončí Federer.
Reagovat
Carmelo
Ale snahu udělat z Djokoviče nějakého Boha cením, i když je to totální klaun. A Federerovi nešáhá ani po palec na noze
Reagovat
street4
smile
Reagovat
IngStavinoha
pro takové šašky jako ty vážně radost dělat reklamu smile
Reagovat
kecam
Jasná věc, RF byl a je nejlepší, už nemám takovou radost z tenisu...
Reagovat
Kozoroh
Bravissimo, Serbinátore!!! smilesmilesmile

Jannik začal zostra a v celém utkání hrál razantní celodvorcovou hru, skvěle returnoval, ale No1e byl na tento nápor připravený a taky hrál dlouhé, tvrdé údery s parádními úhly a předvídavostí.

Co se týče toho trestného fiftýnu, překvapilo mě to, kroutil jsem nad tím hlavou. Pro Novaka štěstí v neštěstí bylo to, že k tomu došlo v nedůležitém stavu a gem s tímto prapodivným mementem uhrál ve svůj prospěch.
Reagovat
Kandinsky1
Dojít na každém druhém GS do finále, masakr.
Ale dneska nehrál nic moc, řekl bych nejhorší výkon na letošním W.
Reagovat
Newcombe
Tak asi proto ho nesleduju. Hejkače a hejkačky bych penalizoval, prostě zakázal. Strašný kravál
Reagovat
Patik
Teda Alcaraz si Medvedeva celkom slušne maže na chleba..ide nato dobre Medvedev je mimo komfortnú zónu Alcaraz mu nedovolí nachádzať rytmus..rovnako tak ako to robil Federer.. Finale bude veľmi zaujímavé.
Reagovat
Petr_Fisk
Těším se na něj.
Djokovič vs Alcaraz, to jsou dva světy a ten kontrast stojí za to.
Reagovat
farr
Spis vic bych zatim videl velmi špatný výkon od Rusa, kotel laciných zbytečných chyb, na podání slabej jak čaj. Pokud se zvedne na svoji prumernou uroven tudiz zivy zdi nebude to mit urvanej spanelak úplně zadarmo.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hraje agresivně a chytře. Alcarazuv styl je pro Medvedenka a jeho styl to nejhorší možné.
Reagovat
Mantra
výsledkově i herně je nejlepší ze všech co dosud hráli, to anosmile
Reagovat
com
finale projede smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
23 smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
je to možné, ale moc si to nemyslím. Jinak abys nebyl na omylu, já mu fakt moc nefandím, ten první post byl o tom, že je v tom sportu nejlepší. To je vše.
Reagovat
Petr_Fisk
Aspoň má Novak pořád motivaci a on to nakonec dá.
Reagovat
Patik
Sinner nemal plán B a aj keby ho mal tak ho nevie uskutočniť do takej miery aby si s tým Djokovic v aktuálnej forme nevedel poradiť..švih údery pohyb dobrý ale není tam žiadna myšlienka..žiadna kreativita..tresnut poriadny forehand vie každý navyše aj ten mu lietal veľakrát meter do outu.. Celý zápas čakal na zázrak.. Tešiť sa mohol len po nezdaroch súpera nie po dobre vytvorenej a premennej šancí.. Cize nič nula bodov.. Djokovic je vo veľkej pohode ma formu ma sebavedomie nemá čo stratiť neponáhľa sa hrá to svoje a hrá to dobre..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist